ippokampos Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2012 Καλησπέρα κι απο μενα. Είπα να πω κι εγώ την δικιά μου πονεμένη ιστορία μπας και βρω καμιά λύση...Καταρχήν είμαι πελάτης της Forthnet (Double play 24MBps) εδώ και 3 χρόνια περίπου και το ρούτερ μου είναι το Thomson Tg585 v7. Πριν την Forthnet ειχα Connex , αλλά δε θυμάμαι αν συνέβαινε το πρόβλημα. Το λοιπόν , κάθε φορά που δέχομαι μια κλήση (απαντάω δεν απαντάω) πέφτει το ιντερνετ. Είχα αλλάξει σπλιτερ κανα δυο φορες , και το προβλημα συνεχιζε. (Εχω μονο μια τηλεφωνικη συσκευη και δεν εχω γραμμη για συναγερμο) Τοτε ενας φίλος μου που ασχολιόταν μ αυτά λίγο μου είπε να κοιτάξω την εσωτερική καλωδίωση. Λόγω ότι βαριόμουνα , λόγω ότι σκεφτομουνα κόστος και ταλαιπωρία το αμέλησα. Οποτε συμβιβάστηκα με το προβλημα και έριχνα την ευθυνη στην καλωδίωση 3 χρόνια (ειχαμε ενα σοβαρο προβλημα με υγρασιες κλπ και ολα τα καλωδια ειναι περασμενα κατω απο το πατωμα) Ολα αυτά μέχρι χθες που εφερα ηλεκτρολογο και τα αλλαξαμε ΟΛΑ ... Οντως ήταν χαλια. Περάσαμε καινουρια καλωδια UTP CAT 5, καινούριες πρίζες και του είπα να κοιταξει και το καλωδιο που ερχεται απο το κουτι της πολυκατοικίας , το οποίο ήταν κι αυτό CAT 5 σε καλή κατάσταση οπότε δεν το πειράξαμε ... Κράτησα μια τηλεφωνικη γραμμη παλι όπου συνδεεται ρουτερ και τηλεφωνο. Συνδεσα όλα τα συμπράγαλα πάλι , και το καλό είναι ότι η ταχύτητα διπλασιάστηκε (απο 2,5 στα 5-6,5 ΜΒps περίπου). Το κακό είναι με το πρώτο τηλέφωνο που χτύπησε απογοητεύτηκα γι ακομη μια φορά... Πηρα παλι την Forthnet και μου προτεινε την τρομερη λυση και παλι αλλαγης του σπλιτερ , ασχετα αν του ειπα οτι τα αλλαξα/τσεκαρα όλα... Του ειπα να μου τσεκαρει τις τιμες που δινει το ρουτερ και μου απαντησε οτι για την αποσταση που βρισκομαι απο το DSLam ειναι ικανοποιητικες... Ο λόγος σε σας...
isay Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2012 Κούμπωσε το router απευθείας στην πρίζα χωρις splitter και άρχισε να παίρνεις τηλέφωνα. Αποσυνδέεται το internet; Επίσης κάνε την ίδια δοκιμή με άλλο router. To Thomson Tg585 v7 εχει την τάση να κάνει reboot όταν ζορίζεται. Βρες ενα ρουτερακι απο φίλο σου και κάνε δοκιμές με και χωρίς splitter.
poulinos Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2012 αλλο πεφτει το ιντερνετ αλλο κανει Reboot.β.μπορει αμα δεν βαλει τηλεφωνο να μην πεσει το ιντερνετ .αν εχει δοκιμασει και αλλο τηλεφωνο τοτε η δοκιμαζει στην χωνευτη/κατανεμητη για να δει αν το κανει εκει η αλλιως μετα παει σε forthnet.το θεμα ταχυτητας δεν εχει να κανει με το θεμα πεφτει η συνδεση οταν σε παιρνουν τηλ.οτι εισαι μια χαρα για την αποσταση σου δεν σημαινει οτι δεν υπαρχει προβλημα.
ippokampos Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2012 Καταρχήν ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Εχω κουμπωσει και το ρουτερ κατευθειαν στην πριζα , εχω δοκιμασει και καποιο αλλο ρουτερ αλλα δεν εγινε κατι... Ξαναπηρα παλι την forthnet και μου εκανε μετρησεις χωρις να υπαρχει κατι πανω στην πριζα. Μου ειπε οτι εμφανιζει εναν θορυβο (μου το ειχανε πει και παλια αλλα πιστευα ειναι η υγρασια κλπ κλπ) και οτι ενω η μεση τιμη της ταδε μετρησης ειναι 90 , εμενα δειχνει 148. Τώρα , το να συνδεσω το ρουτερ στον κατανεμητη μονος μου ειναι δυσκολο , γιατι δεν ξερω και δεν θελω να πειραξω κατι. Θα δηλωσω βλαβη μαλλον να ερθει καποιος τεχνικος(αν ερθει), κι αν το προβλημα ειναι απο τον κατανεμητη μεχρι το διαμερισμα , παλι θα πληρώνω. Παντως αν εντοπισω τον κατανεμητή και τον ανοιξω , θα ηθελα αν γινεται να μου πειτε ποια ειναι η διαδικασία.Πως θα εντοπισω τη γραμμη μου ας πουμε;;; Π.χ. Είναι σκετα καλωδια και πρεπει να περασω ενα κλιψακι και μετα να το ενωσω ;;; Ειναι ευκολο ή θα ταλαιπωρηθω ;;; Αυτα προς το παρόν.
msakis01 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2012 Καταρχήν ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Εχω κουμπωσει και το ρουτερ κατευθειαν στην πριζα ' date=' εχω δοκιμασει και καποιο αλλο ρουτερ αλλα δεν εγινε κατι... Ξαναπηρα παλι την forthnet και μου εκανε μετρησεις χωρις να υπαρχει κατι πανω στην πριζα. Μου ειπε οτι εμφανιζει εναν θορυβο (μου το ειχανε πει και παλια αλλα πιστευα ειναι η υγρασια κλπ κλπ) και οτι ενω η μεση τιμη της ταδε μετρησης ειναι 90 , εμενα δειχνει 148. Τώρα , το να συνδεσω το ρουτερ στον κατανεμητη μονος μου ειναι δυσκολο , γιατι δεν ξερω και δεν θελω να πειραξω κατι. Θα δηλωσω βλαβη μαλλον να ερθει καποιος τεχνικος(αν ερθει), κι αν το προβλημα ειναι απο τον κατανεμητη μεχρι το διαμερισμα , παλι θα πληρώνω. Παντως αν εντοπισω τον κατανεμητή και τον ανοιξω , θα ηθελα αν γινεται να μου πειτε ποια ειναι η διαδικασία.Πως θα εντοπισω τη γραμμη μου ας πουμε;;; Π.χ. Είναι σκετα καλωδια και πρεπει να περασω ενα κλιψακι και μετα να το ενωσω ;;; Ειναι ευκολο ή θα ταλαιπωρηθω ;;; Αυτα προς το παρόν.[/quote'] Κοίτα μια στο εκατομμύριο μήπως έχει βραχυκύκλωμα η συσκευή του τηλέφωνο σου αλλάζοντας με μια άλλη,διότι μου έτυχε ίδια περίπτωση στο παρελθόν!
poulinos Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2012 Καταρχήν ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Εχω κουμπωσει και το ρουτερ κατευθειαν στην πριζα , εχω δοκιμασει και καποιο αλλο ρουτερ αλλα δεν εγινε κατι... Ξαναπηρα παλι την forthnet και μου εκανε μετρησεις χωρις να υπαρχει κατι πανω στην πριζα. Μου ειπε οτι εμφανιζει εναν θορυβο (μου το ειχανε πει και παλια αλλα πιστευα ειναι η υγρασια κλπ κλπ) και οτι ενω η μεση τιμη της ταδε μετρησης ειναι 90 , εμενα δειχνει 148. Τώρα , το να συνδεσω το ρουτερ στον κατανεμητη μονος μου ειναι δυσκολο , γιατι δεν ξερω και δεν θελω να πειραξω κατι. Θα δηλωσω βλαβη μαλλον να ερθει καποιος τεχνικος(αν ερθει), κι αν το προβλημα ειναι απο τον κατανεμητη μεχρι το διαμερισμα , παλι θα πληρώνω. Παντως αν εντοπισω τον κατανεμητή και τον ανοιξω , θα ηθελα αν γινεται να μου πειτε ποια ειναι η διαδικασία.Πως θα εντοπισω τη γραμμη μου ας πουμε;;; Π.χ. Είναι σκετα καλωδια και πρεπει να περασω ενα κλιψακι και μετα να το ενωσω ;;; Ειναι ευκολο ή θα ταλαιπωρηθω ;;; Αυτα προς το παρόν. Καταρχην δοκιμασες με αλλη συσκευη?β.αν δεν ξερεις και αν δεν εχεις καποια γεννητρια κανα πολυμετρο κτλ ξεχασε το να βγαλεις ευκολα ακρη με τον κατανεμητη εκτος αν ειναι σημειωμενα ολα.μετα θες και καρφωτικο για να ταξαναβαλεις πισω οποως και ρευμα εκει κοντα για να βαλεις και το router.τωρα για αυτο για την μετρηση δεν μπορω να καταλαβω το νουμερο 90 και 148.tel num δεν ειναι.το μονο που μπορω να σκεφτω ειναι να σου μετρησαν capacity se t-r και σε t-g και να σου βγηκαν οι 2 πολοι του καλωδιου με διαφορα οποτε καπου γειωνει ισως το ενα.για τεχνικο πας μαλλον
ippokampos Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2012 Καλησπέρα και πάλι.Τελικά ήρθε ο τεχνικός της Forthnet και δοκίμασε σε κατανεμητή και την κεντρική πρίζα μου την γραμμή μου. Τελικά έβγαλε , ότι έφταιγε το ρούτερ(Εγώ είχα δοκιμάσει με άλλα δύο , ενα παλιό που είχα και ένα που δίνει η wind, zte, αλλά δεν είδα αλλαγή) Σήμερα πήγα και αγόρασα το καινούριο (585 v8) Thomson που πουλάει η Forthnet , και λύθηκε το πρόβλημα ευτυχώς γιατί με τόσα τηλέφωνα που τους είχα πάρει είχα βαρεθεί τη ζωή μου. Τελος καλό όλα καλά. Thnx για όποια συμβουλή και απάντηση.
poulinos Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2012 Καλησπέρα και πάλι.Τελικά ήρθε ο τεχνικός της Forthnet και δοκίμασε σε κατανεμητή και την κεντρική πρίζα μου την γραμμή μου. Τελικά έβγαλε , ότι έφταιγε το ρούτερ(Εγώ είχα δοκιμάσει με άλλα δύο , ενα παλιό που είχα και ένα που δίνει η wind, zte, αλλά δεν είδα αλλαγή) Σήμερα πήγα και αγόρασα το καινούριο (585 v8) Thomson που πουλάει η Forthnet , και λύθηκε το πρόβλημα ευτυχώς γιατί με τόσα τηλέφωνα που τους είχα πάρει είχα βαρεθεί τη ζωή μου. Τελος καλό όλα καλά. Thnx για όποια συμβουλή και απάντηση. τελος καλα ολα καλα αλλα πολυ παραξενο να φταινε 3 ρουτερακια.να συγχρονιζαν πιο χαμηλα θα ελεγα πχ οκ αλλα να γινεται αυτο και με αλλα 2 παραξενο.απο περιεργεια θα ξαναβαζα ενα παλιο παλι πανω να δω αν θα το εκανε παλι.το καλο ειναι οτι το καλωδιο το εχεις αλλαξει σε Utp οποτε μια χαρα που σου δωσε παραπανω ταχυτητα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα