Cossutius. Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2012 Lol. Όσο κι αν θες να πιστεύεις το αντίθετο, κάποιοι είχαν εδώ και πολλά χρόνια την ίδια άποψη, δεν άλλαξαν μόλις θίχτηκε η δική τους τσέπη. Kαι το χειρότερο απ όλα, ειναι πως οι ίδιοι άνθρωποι εχουν κατηγορηθεί κατά καιρούς ως γραφικοι και με τον εκνευριστικό όρο "λαικιστές", επειδή έλεγαν το αυτονόητο. Κάποιοι πάλευαν για το αυτονόητο. Απλά ως συνήθως είναι πάντα οι λιγότεροι Εν πάση περιπτώση, σημασία δεν έχει το τις πταιει πλέον, αλλά πως θα βρεθεί λύση. Οσο και να θέλω να μη το πάω στο κυβερνιτικό κομμάτι, δυστηχως δε βλέπω άκρη αν δεν αλλάξει η εξουσία στην Ελλάδα. Δεν θέλουν αυτοί οι άνθρωποι. Απειλούν μόνο με χρεοκοπίες κτλ κτλ για να πάρουν ψήφους. Οπως έγραψα και χθες, κάποια στιγμη θα μας πουν οτι η Τροικα θέλει να μας πάρει τη χώρα μας, ωστε να δεχτουμε αδιαμαρτύρητα να δουλεύουμε με 300 ευρω ξέρω γω... Τα πράγματα είναι απλά. Δε μπορουμε να ξοδεύουμε περισσότερα, απ όσα παράγουμε. "Η έννοια του δανειζόμαστε για να καταναλώσουμε είναι εγκληματική - Κάποιος έμαθε τους Έλληνες να ζούνε πάνω από τις δυνάμεις τους".
tolis_01 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2012 Πρωτον δεν καταλαβες ακριβως τι θελω να πω ,επειδη εγω ομως καταλαβα τι θες να πεις εσυ ,εχεις δικιο εισασταν το 4% και εκει θα παραμεινετε θλιβερες μειοψηφιες,πολιτικα απολιθωματα. Δεν παίζει ρόλο το ποσοστό. Επειδή ανέφερες όμως συγκεκριμένο ποσοστό, το συγκεκριμένο κόμμα, για να μην λέμε κι ονόματα, τουλάχιστον σε αυτό τον τομέα δικαιώνεται πια, σε κάτι που έλεγε εδώ και δεκαετίες (όχι απλά χρόνια). Από 'κει και πέρα, δεν νομίζω να χρειάζεται να μετράς τις απόψεις με ποσοστά. Είναι σαν να λες πχ πως ο καλλιτέχνης με το μεγαλύτερο φαν κλαμπ έχει και την καλύτερη φωνή. Απειλούν μόνο με χρεοκοπίες κτλ κτλ για να πάρουν ψήφους. Το θέμα είναι πως σαν πολίτης, είναι υποχρέωση σου να ασχολείσαι με την πολιτική και να αξιολογείς το τι σου λέει ο καθένας. Άσχετα με το αν τελευταία η μόδα επιτάσσει το απολιτίκ. Πόσες φορές μπορεί πια "να σε πιάσουν κορόιδο"; Το είπαμε μια, στις προτελευταίες εκλογές, και δεν φαίνεται να άλλαξε κάτι. Δεξιά και ακροδεξιά συμπλήρωσαν πάνω από 50% ποσοστά και στις τελευταίες εκλογές.
bluesattack Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2012 Από 'κει και πέρα, δεν νομίζω να χρειάζεται να μετράς τις απόψεις με ποσοστά. Είναι σαν να λες πχ πως ο καλλιτέχνης με το μεγαλύτερο φαν κλαμπ έχει και την καλύτερη φωνή. Παντως αυτος ο καλλιτεχνης δυσκολα θα πεισει σαν το φτωχο παιδι του λαου.Πρεπει η ιδεολογια να εφαρμοζεται και στο lifestyle. 2
gnsX Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2012 Δεν παίζει ρόλο το ποσοστό. Επειδή ανέφερες όμως συγκεκριμένο ποσοστό, το συγκεκριμένο κόμμα, για να μην λέμε κι ονόματα, τουλάχιστον σε αυτό τον τομέα δικαιώνεται πια, σε κάτι που έλεγε εδώ και δεκαετίες (όχι απλά χρόνια). Από 'κει και πέρα, δεν νομίζω να χρειάζεται να μετράς τις απόψεις με ποσοστά. Είναι σαν να λες πχ πως ο καλλιτέχνης με το μεγαλύτερο φαν κλαμπ έχει και την καλύτερη φωνή. Το θέμα είναι πως σαν πολίτης, είναι υποχρέωση σου να ασχολείσαι με την πολιτική και να αξιολογείς το τι σου λέει ο καθένας. Άσχετα με το αν τελευταία η μόδα επιτάσσει το απολιτίκ. Πόσες φορές μπορεί πια "να σε πιάσουν κορόιδο"; Το είπαμε μια, στις προτελευταίες εκλογές, και δεν φαίνεται να άλλαξε κάτι. Δεξιά και ακροδεξιά συμπλήρωσαν πάνω από 50% ποσοστά και στις τελευταίες εκλογές. Εκεί κοντά στο 1989 δεν συμμετείχε στην κυβέρνηση το συγκεκριμένο κόμμα; Επίσης δεν είναι αυτό που καλεί σε απεργίες αλλά στις επιχειρήσεις του κάνει μειώσεις και απολύει; 1
bluesattack Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2012 Ειδικα αμα εισαι σκληροπυρηνικος και ''τα ελεγες εσυ''' χρονια τωρα.
Fotis13 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2012 Δεν παίζει ρόλο το ποσοστό. Επειδή ανέφερες όμως συγκεκριμένο ποσοστό, το συγκεκριμένο κόμμα, για να μην λέμε κι ονόματα, τουλάχιστον σε αυτό τον τομέα δικαιώνεται πια, σε κάτι που έλεγε εδώ και δεκαετίες (όχι απλά χρόνια). Από 'κει και πέρα, δεν νομίζω να χρειάζεται να μετράς τις απόψεις με ποσοστά. Είναι σαν να λες πχ πως ο καλλιτέχνης με το μεγαλύτερο φαν κλαμπ έχει και την καλύτερη φωνή. Εχεις δικιο ,υπαρχουν αλλοι 2 τροποι να τις μετρησουμε ο ενας ειναι ο ιστορικος, καταρευσαν παταγωδος και επειδη εχω και προσωπικες εμπειριες εχω βρεθει σε πολλες χωρες απο αυτες η πλειοψηφια δεν θελει ουτε να ακουει για επιστροφη σε παλια καθεστωτα. Ο αλλος τροπος ειναι να δουμε σε ποιες χωρες ακομα εφαρμοζεται, μου ερχονται ενδεικτικα Κουβα,Νεπαλ Αιθιοπια,Βορεια Κορεα δεν νομιζω οτι χρειαζεται τιποτα παραπανω ελπιζω να σε καλυψα. Τωρα βεβαια μπορεις να πεις το παραμυθι "μα δεν εφαρμοστηκε ποτε κανονικα" ε οκ εγω μιλαω για εκει που το ειδαμε στην πραξη ,το αλλο η θεωρια ειναι μονο στο μυαλο σου. 1
tolis_01 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2012 Παντως αυτος ο καλλιτεχνης δυσκολα θα πεισει σαν το φτωχο παιδι του λαου.Πρεπει η ιδεολογια να εφαρμοζεται και στο lifestyle. Συμφωνώ, αλλά μην μπερδεύουμε τον αριστερισμό, τον κομμουνισμό ή τον αναρχισμό με τον μοναχισμό ή τον πριμιτιβισμό. Γιατί το έχω δει πολλές φορές. "Δεν είναι κομμουνιστής αυτός, έχει smartphone ή laptop". Το αν το smartphone του ισοδυναμεί με τρια μηνιάτικα ενός εργάτη να το δεχτώ σαν σφάλμα, αλλιώς όχι. Δεν θα γυρίσουμε και στις σπηλιές για να μην μας πιάσει το "δηλητήριο" του καπιταλισμού. Εκεί κοντά στο 1989 δεν συμμετείχε στην κυβέρνηση το συγκεκριμένο κόμμα; Επίσης δεν είναι αυτό που καλεί σε απεργίες αλλά στις επιχειρήσεις του κάνει μειώσεις και απολύει; Μπορεί να ακουστεί παράξενο, αλλά δεν είμαι αρμόδιος για τις πράξεις του κόμματος Όπως και να 'χει πάντως, κανένα κόμμα δεν ζει σε αυτόνομο κρατίδιο εντός της Ελλάδος, αλλά επηρεάζεται από το σύνολο όσο εσύ κι εγώ. Όπως κι εγώ αν είχα μια μικρή επιχείρηση με 5 πχ άτομα, τώρα που γονάτισα οικονομικά θα έδιωχνα ας πούμε τους 2, όσο πολύ κι αν ήθελα να τους κρατήσω, έτσι ισχύει και για τους άλλους.
Cossutius. Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2012 Το θέμα είναι πως σαν πολίτης, είναι υποχρέωση σου να ασχολείσαι με την πολιτική και να αξιολογείς το τι σου λέει ο καθένας. Άσχετα με το αν τελευταία η μόδα επιτάσσει το απολιτίκ. Πόσες φορές μπορεί πια "να σε πιάσουν κορόιδο"; Το είπαμε μια, στις προτελευταίες εκλογές, και δεν φαίνεται να άλλαξε κάτι. Δεξιά και ακροδεξιά συμπλήρωσαν πάνω από 50% ποσοστά και στις τελευταίες εκλογές. Το πρόβλημα είναι πως πολύ φοβάμαι οτι αν δεν πέρναγαν τα συγκεκριμένα μέτρα, ή αν ο λαός αποφάσιζε να βγάλει κάποιο κομα που θα πρότεινε κάποια διαφορετική λύση (οτι οτι υπήρχε αλλά λέμε τώρα ), όντως οι εταίροι μας, δε θα έδιναν τις επόμενες δόσεις στην Ελλάδα και πιθανότατα θα υπήρχε στάση εσωτερικών πληρωμών (οχι επειδή δεν υπάρχουν χρήματα, αλλά απλά για να δείξουν στον κόσμο το λάθος που έκανε να δώσει αλλού τη ψήφο του). Πλέον δεν είναι δημοκρατική η διαδικασία της ψήφου. Ο κόσμος απειλήτε με συνέπειες οι οποιες δε θα εκπλαγώ αν πραγματοποιηθούν σε περίπτωση που πέσει αυτή η κυβέρνηση. Αυτό που με προβληματίζει, είναι τι κάνει η αντιπολίτευση...
gnsX Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2012 Τωρα βεβαια μπορεις να πεις το παραμυθι "μα δεν εφαρμοστηκε ποτε κανονικα" Κάτσε να δεις που στο τέλος το ίδιο θα πουν και εθνικοσοσιαλιστές. Εδώ που τα λέμε πάντα είχα την απορία γιατί ο Χιτλερικός είναι κατακάθι αλλά ο Σταλινικός είναι "σκληροπυρηνικός" 1
tolis_01 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2012 Εχεις δικιο ,υπαρχουν αλλοι 2 τροποι να τις μετρησουμε ο ενας ειναι ο ιστορικος, καταρευσαν παταγωδος και επειδη εχω και προσωπικες εμπειριες εχω βρεθει σε πολλες χωρες απο αυτες η πλειοψηφια δεν θελει ουτε να ακουει για επιστροφη σε παλια καθεστωτα. Ο αλλος τροπος ειναι να δουμε σε ποιες χωρες ακομα εφαρμοζεται, μου ερχονται ενδεικτικα Κουβα,Νεπαλ Αιθιοπια,Βορεια Κορεα δεν νομιζω οτι χρειαζεται τιποτα παραπανω ελπιζω να σε καλυψα. Τωρα βεβαια μπορεις να πεις το παραμυθι "μα δεν εφαρμοστηκε ποτε κανονικα" ε οκ εγω μιλαω για εκει που το ειδαμε στην πραξη ,το αλλο η θεωρια ειναι μονο στο μυαλο σου. Θεωρείς ότι εγώ, ίσως λαμβάνοντας υπόψιν μου και τα ποστ που έχω κάνει μέχρι στιγμής σε πολιτικά θέματα ή θέματα επικαιρότητας, θα ήθελα να ζω σε κάποιο καθεστώς φίμωσης λόγου, αυταρχισμού και μιλιταρισμού;
bluesattack Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2012 Συμφωνώ, αλλά μην μπερδεύουμε τον αριστερισμό, τον κομμουνισμό ή τον αναρχισμό με τον μοναχισμό ή τον πριμιτιβισμό. Γιατί το έχω δει πολλές φορές. "Δεν είναι κομμουνιστής αυτός, έχει smartphone ή laptop". Το αν το smartphone του ισοδυναμεί με τρια μηνιάτικα ενός εργάτη να το δεχτώ σαν σφάλμα, αλλιώς όχι. Δεν θα γυρίσουμε και στις σπηλιές για να μην μας πιάσει το "δηλητήριο" του καπιταλισμού. Τοτε τον καλωσοριζουμε στην κεντροαριστεροδεξια , στις κοκκινες γραμμες .Γιατι ναι , κομμουνιστης με δυο σπιτια ,δυο αυτοκινητα ας πουμε , ακριβα gadgetακια , ειναι λιγο αστειο.Ασε αυτους που μπορει να εχουν δει αγροτεμαχια και εργοστασια μονο σε φωτογραφια.Ασε αυτους που θελουν επανασταση μεσω της διογκωσης του δημοσιου τομεα. 1
tolis_01 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2012 Το πρόβλημα είναι πως πολύ φοβάμαι οτι αν δεν πέρναγαν τα συγκεκριμένα μέτρα, ή αν ο λαός αποφάσιζε να βγάλει κάποιο κομα που θα πρότεινε κάποια διαφορετική λύση (οτι οτι υπήρχε αλλά λέμε τώρα ), όντως οι εταίροι μας, δε θα έδιναν τις επόμενες δόσεις στην Ελλάδα και πιθανότατα θα υπήρχε στάση εσωτερικών πληρωμών (οχι επειδή δεν υπάρχουν χρήματα, αλλά απλά για να δείξουν στον κόσμο το λάθος που έκανε να δώσει αλλού τη ψήφο του). Πλέον δεν είναι δημοκρατική η διαδικασία της ψήφου. Ο κόσμος απειλήτε με συνέπειες οι οποιες δε θα εκπλαγώ αν πραγματοποιηθούν σε περίπτωση που πέσει αυτή η κυβέρνηση. Αυτό που με προβληματίζει, είναι τι κάνει η αντιπολίτευση... Η αντιπολίτευση το γνωρίζει αυτό, αλλά συνεχίζει να επιμένει..... ευρωπαϊκά. Δεν ξέρω αν είμαστε ακόμα εντός κανόνων του φόρουμ 1
gnsX Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2012 Όπως και να 'χει πάντως, κανένα κόμμα δεν ζει σε αυτόνομο κρατίδιο εντός της Ελλάδος, αλλά επηρεάζεται από το σύνολο όσο εσύ κι εγώ. Όπως κι εγώ αν είχα μια μικρή επιχείρηση με 5 πχ άτομα, τώρα που γονάτισα οικονομικά θα έδιωχνα ας πούμε τους 2, όσο πολύ κι αν ήθελα να τους κρατήσω, έτσι ισχύει και για τους άλλους. Και γιατί δεν ισχύει το ίδιο και για τους άλλους;Δλδ κάνει κάποιος μειώσεις και το κόμμα καλεί σε απεργίες με αποτέλεσμα να κινδυνεύει να κλείσει η επιχείρηση,ρώτησε πόσο πολύ ήθελε να μην μειώσει προσωπικό/μισθούς και δεν πείστηκε απο τις απαντήσεις; 1
tolis_01 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2012 Τοτε τον καλωσοριζουμε στην κεντροαριστεροδεξια , στις κοκκινες γραμμες .Γιατι ναι , κομμουνιστης με δυο σπιτια ,δυο αυτοκινητα ας πουμε , ακριβα gadgetακια , ειναι λιγο αστειο.Ασε αυτους που μπορει να εχουν δει αγροτεμαχια και εργοστασια μονο σε φωτογραφια. Αυτό που είπα από την αρχή δηλαδή. Μου λες πως οι βασικές αρχές του κομμουνισμού είναι "να μάθεις να ζεις με ψωμί και νερό".
bluesattack Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2012 Εχει και δυσκολιες η επανασταση του προλεταριατου. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις