Aloyminas Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2012 Τι εγινε στην χωρα υποδειγμα? δεν ειναι πια οι νυχτες μαγικες σαν την Αργεντινη? παει και αυτος ο μυθος?Δεν πειραζει δεν τρεχει και τιποτα θα παμε παλι στους αρχαιους ,ο καλυτερος λαος του πλανητη εχει τις λυσεις για ολα. Αναρωτιέμαι ποιος από εδώ μέσα έθεσε την Αργεντινή ως πρότυπο και μας τα έχετε πρήξει.Τουναντίον 5 χρόνια πριν την πρώτη πτώχευση της δεν χαρακτηριζόταν από τους <<έγκριτους>>οικονομολόγους που προσκυνάτε σαν οικονομικό θαύμα;Θα μας τρελάνετε τελείως εδώ μέσα;
kostas_dr Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2012 Όλα αυτά σε μια τεράστια χώρα με μεγάλες πλουτοπαραγωγικές πηγές και εξαγωγική οικονομία. Πραγματικά δεν μπορώ να φανταστώ τι αντίστοιχο θα γινόταν στην βραχώδη γωνιά των Βαλκανίων, που νομίζει πως είναι το κέντρο του κόσμου και που όλοι θέλουν το κακό της! 4
Aloyminas Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2012 Κώστα όπως και να το δεις το θέμα ότι και να έχει η Αργεντινή σαν πλούτο δεν μπορεί και δεν έχει την ίδια διαπραγματευτική ισχύ με την Ελλάδα.Και εξηγούμαι: 1ον Είναι εχθρός του ΝΑΤΟ λόγω των προβλημάτων που έχει με την U.K στα νησιά Φώκλαντ. Είναι εχθρός με τις Η.Π.Α γιατί είναι στο κίνημα των αδεσμεύτων.Υπάρχει θέμα σύγκρισης στην διαπραγματευτικό υπόβαθρο ανάμεσα στην Ελλάδα και στην Αργεντινή όπου η τελευταία είναι εχθρός με τα δύο ισχυρότερα κράτη του κόσμου και μετά μιλάμε για σοβαρή γεωπολιτική και οικονομική σύγκριση των δύο χωρών;
kostas_dr Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2012 Το ξέρεις ότι η Αργεντινή είναι στους G20 έτσι; http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9A%CE%B1%CF%84%CE%AC%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%BF%CF%82_%CF%87%CF%89%CF%81%CF%8E%CE%BD_%CE%B1%CE%BD%CE%AC_%CE%91%CE%95%CE%A0_%28%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C%29 3
Aloyminas Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2012 Εγώ ξέρω πάρα πολύ καλά που είναι η Αργεντινή όπως ξέρω και τα άλλα προβλήματα που σου ανέφερα πιο πάνω ότι έχει.Η Αργεντινή αν χρεοκοπήσει χέστηκε η φοράδα στα αλώνια όπως έγινε και στο παρελθόν για αυτό και την αφήνουν στην μοίρα της όπως επίσης γιατί είναι ευκαιρία για το κεφάλαιο να πάρει τσάμπα της πλουτοπαραγωγικές της πηγές.Αν χρεοκοπήσεις εσύ ανεξάρτητα την άνεση που δείχνουν οι εταίροι μας θα πάρεις μαζί σου πρώτα την Πορτογαλία μέσα σε τρεις μέρες από την αναταραχή στις αγορές θα φάει φούντο και η Ισπανία και στο καπάκι η χώρα που χρωστάει 2 τρις ευρώ και έχει το 25% του Α.Ε.Π στην Ευρώπη δηλ.Ιταλία. Σοβαρά τώρα συγκρίνεις την δική σου διαπραγματευτική δύναμη (λόγω ένταξης σε όλους τους διεθνής οργανισμούς και λόγω της θέσης του χάρτη όπου βρίσκεται η χώρα σου) με την διαπραγματευτική ισχύ της Αργεντινής η οποία βρίσκεται σε διεθνή απομόνωση;
pournaras Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2012 Εγώ ξέρω πάρα πολύ καλά που είναι η Αργεντινή όπως ξέρω και τα άλλα προβλήματα που σου ανέφερα πιο πάνω ότι έχει.Η Αργεντινή αν χρεοκοπήσει χέστηκε η φοράδα στα αλώνια όπως έγινε και στο παρελθόν για αυτό και την αφήνουν στην μοίρα της όπως επίσης γιατί είναι ευκαιρία για το κεφάλαιο να πάρει τσάμπα της πλουτοπαραγωγικές της πηγές.Αν χρεοκοπήσεις εσύ ανεξάρτητα την άνεση που δείχνουν οι εταίροι μας θα πάρεις μαζί σου πρώτα την Πορτογαλία μέσα σε τρεις μέρες από την αναταραχή στις αγορές θα φάει φούντο και η Ισπανία και στο καπάκι η χώρα που χρωστάει 2 τρις ευρώ και έχει το 25% του Α.Ε.Π στην Ευρώπη δηλ.Ιταλία. Σοβαρά τώρα συγκρίνεις την δική σου διαπραγματευτική δύναμη (λόγω ένταξης σε όλους τους διεθνής οργανισμούς και λόγω της θέσης του χάρτη όπου βρίσκεται η χώρα σου) με την διαπραγματευτική ισχύ της Αργεντινής η οποία βρίσκεται σε διεθνή απομόνωση; Δεν τους νοιαζει να χρεωκοπησει η πρωτη χωρα στον κοσμο σε παραγωγη σογιας... Σωστα, δε θα γινει απολυτως καμμια αλλαγη στην παγκοσμια οικονομια... 2
Fotis13 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2012 Εγώ ξέρω πάρα πολύ καλά που είναι η Αργεντινή όπως ξέρω και τα άλλα προβλήματα που σου ανέφερα πιο πάνω ότι έχει.Η Αργεντινή αν χρεοκοπήσει χέστηκε η φοράδα στα αλώνια όπως έγινε και στο παρελθόν για αυτό και την αφήνουν στην μοίρα της όπως επίσης γιατί είναι ευκαιρία για το κεφάλαιο να πάρει τσάμπα της πλουτοπαραγωγικές της πηγές.Αν χρεοκοπήσεις εσύ ανεξάρτητα την άνεση που δείχνουν οι εταίροι μας θα πάρεις μαζί σου πρώτα την Πορτογαλία μέσα σε τρεις μέρες από την αναταραχή στις αγορές θα φάει φούντο και η Ισπανία και στο καπάκι η χώρα που χρωστάει 2 τρις ευρώ και έχει το 25% του Α.Ε.Π στην Ευρώπη δηλ.Ιταλία. Σοβαρά τώρα συγκρίνεις την δική σου διαπραγματευτική δύναμη (λόγω ένταξης σε όλους τους διεθνής οργανισμούς και λόγω της θέσης του χάρτη όπου βρίσκεται η χώρα σου) με την διαπραγματευτική ισχύ της Αργεντινής η οποία βρίσκεται σε διεθνή απομόνωση; Οποτε συμφωνα με το σκεπτικο σου αφου εχουμε τοσο ισχυρο διαπραγματευτικο χαρτι στα χερια μας προτεινω να απειλησουμε πως θα τιναξουμε την ευρωπαικη και παγκοσμια οικονομια στον αερα εαν δεν: 1)Μας χαρισουν ολα τα χρεη. 2) Μας αναγνωρισουν το δικαιωμα να αποκαλουμαστε ο καλυτερος λαος του πλανητη. 3)Μας καλυπτουν τα ελλειματα καθε χρονου απο τουδε και στο εξης,οπως επισης συνεχιζουν να μας δανειζουν στο διηνεκες της ιστοριας. Τι κινες και αμερικες ΕΛΛΑΔΑ ρε η νεα υπερδυναμη ! Περιεργο ,εφοσον ειμαστε σε θεση να διαλυσουμε οικονομικα το συμπαν με την πτωχευση μας,δεν χρειαζεται πλεον να αγχωνομαστε βρεθηκε η λυση ! Και εαν μας κουνηθει κανεις θα πολεμησουμε ηρωικα σαν τους 300 και μετα θα χασουμε φυσικα. Ρε τι απλος που ειναι ο κοσμος τελικα να χεσω και τα διπλωματα μας. 1
g_alkis Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2012 Σε διεθνή απομόνωση η Αργεντινή. Δυνατότερη διαπραγματευτικά η Ελλάδα. Ω ναι τα διαβάσαμε και αυτά. 2
Aloyminas Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2012 Οποτε συμφωνα με το σκεπτικο σου αφου εχουμε τοσο ισχυρο διαπραγματευτικο χαρτι στα χερια μας προτεινω να απειλησουμε πως θα τιναξουμε την ευρωπαικη και παγκοσμια οικονομια στον αερα εαν δεν: 1)Μας χαρισουν ολα τα χρεη. 2) Μας αναγνωρισουν το δικαιωμα να αποκαλουμαστε ο καλυτερος λαος του πλανητη. 3)Μας καλυπτουν τα ελλειματα καθε χρονου απο τουδε και στο εξης,οπως επισης συνεχιζουν να μας δανειζουν στο διηνεκες της ιστοριας. Τι κινες και αμερικες ΕΛΛΑΔΑ ρε η νεα υπερδυναμη ! Περιεργο εφοσον ειμαστε σε θεση να διαλυσουμε οικονομικα το συμπαν με την πτωχευση μας,δεν χρειαζεται πλεον να αγχωνομαστε βρεθηκε η λυση ! Και εαν μας κουνηθει κανεις θα πολεμησουμε ηρωικα σαν τους 300 και μετα θα χασουμε φυσικα. Ρε τι απλος που ειναι ο κοσμος τελικα να χεσω και τα διπλωματα μας. Αν αυτό κατάλαβες από το παραπάνω post που έγραψα τότε όντως υποτιμάτε η νοημοσύνη μου να συζητώ μαζί σου.Αναφέρθηκε η Αργεντινή.Το πρώτο πράγμα που είπα ήταν ποιος από δω μέσα μίλησε και είπε να γίνουμε Αργεντινή και μας τα πρήζετε.Λέει μετά ο Κώστας ότι εφόσον τραβάει αυτά η Αργεντινή σκέψου τι θα παθαίναμε εμείς στην θέση της. Δηλ. καθαρά σε υποθετικό σενάριο γίνεται η κουβέντα αλλά όντως είπαμε περί νοημοσύνης πιο πάνω.Επίσης σε καθαρά υποθετικό σενάριο του εξηγώ γιατί θα ήταν η Ελλάδα σε πολύ καλύτερη θέση από μία χώρα η οποία είναι σε διεθνή απομόνωση από όλους τους ισχυρούς παίχτες του πλανήτη παρόλο που σε κανένα post μου δεν είπα ότι θέλω να ακολουθήσουμε το παράδειγμα της Αργεντινής.Τι να απαντήσω λοιπόν σε αυτά που μου γράφεις;Περί νοημοσύνης αναφορά ξανά εκκρεμεί παραπομπή.Ας το καλό εσείς και η Αργεντινή σας.Κώστα δεν ισχύει για σένα αυτό. Σε διεθνή απομόνωση η Αργεντινή. Δυνατότερη διαπραγματευτικά η Ελλάδα. Ω ναι τα διαβάσαμε και αυτά. Καλά εσένα σου απάντησα στο θέμα με τους οικονομολόγους ναούμε. Αυτούς που λες ότι δεν γίνεται να φτιάξουν την κρίση με ένα κατσαβίδι και ένα κλειδί αλλά εσύ τους στήνεσαι ναούμε.Τι έγινε βγήκες από την λαγότρυπα μετά από δύο μέρες για να μας πεις τι;ότι η Αργεντινή δεν έιναι εχθρός της U.K άρα και του N.AT.O; Η ότι δεν είναι εχθρός των Η.Π.Α γιατί συμμετέχει στο κίνημα των αδεσμεύτων ναούμε. Αν δεν είναι αυτό διεθνής απομόνωση τότε τι είναι;
kostas_dr Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2012 Αλουμινά, η Αργεντινή μπορεί να μην έχει και τις καλύτερες των σχέσεων με την Αγγλία (λόγω του πολέμου) και με τις ΗΠΑ λόγω της πολιτικής της, αλλά στην Λατινική Αμερική (σε μια ολόκληρη ήπειρο δηλαδή) έχει κυρίαρχη θέση και λόγω των πλουτοπαραγωγικών πηγών της και απλά λόγω μεγέθους. Εμείς μπορούμε μόνο να λέμε (μπλοφάροντας εννοείται) πως μπορούμε να συμπαρασύρουμε και άλλες χώρες μαζί μας και να δημιουργήσουμε μεγάλα προβλήματα στην Ευρωζώνη. Κυρίως όμως σ' εμάς τους ίδιους. Όμως φαντάζεσαι πως ακούγεται αυτό στους λαούς της Πορτογαλίας-Ισπανίας-Ιταλίας; Πόσο άσχημα χτυπάει, κάποιος άλλος (εμείς δηλαδή) να τους απειλεί με χρεωκοπία; Και μετά ορισμένοι λένε για μια συμμαχία του Νότου, όπου η Ελλάδα θα παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο! Ποιός θα μας θέλει, με τέτοιες δηλώσεις; 1
bluesattack Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2012 Τριχες συμμαχια.Τριχες νεος ανεμος πνοης στην Ευρωπη.Εξαλλου μεχρι να μας πιασει ,μπορει να χρειαστει να μειωθουν δραματικα και οι εξαγωγες της Γερμανιας ξερω γω, ζησε Μαη μου. Ο Ομπαμιας τι λεει για ολα αυτα ?
lary7 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2012 Παντως μια φορα εχθρικες σχεσεις με τις ΗΠΑ δεν εχει η Αργεντινη. Αντιθετα εχουν στενες σχεσεις σε ολα τα επιπεδα, μεχρι και στρατιωτικη συνεργασια, κοινες ασκησεις κτλ αν και η Αργεντινη δεν ειναι στον ΝΑΤΟ. Μπορει να υπαρχουν εντασεις λογω αντιαμερικανισμου που αναπτυσεται στην Ν.Αμερικη αλλα απεχει πολυ απο να χαρακτηριστουν εχθρικες. 1
skiabox Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2012 Αυτός ο Μανιτάκης έχει κάτσει ποτέ στο γραφείο του ή είναι μονίμως κατειλημμένο; LOOOOOL http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=173304&catid=3
Apoll Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2012 Η Ελλάδα θα χρεωκοπήσει. Και όσο πιο πολύ το καθηστερούν, τόσο πιο άγρια θα είναι τα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα. Απλά είναι στο μηχάνημα υποστήριξης μέχρι να καθαρίσουν με τις λοιπές οικονομίες. Εκτός αν πιστεύει κανείς, ότι θα συνεχίσουν οι άλλοι να δίνουν δάνεια & εχέγγυα στην Ελλάδα ες αεί. Και το χειρότερο, είναι ότι η Ελλάδα έχει καταντήσει διεθνώς μία ξεφτίλα, που σε κάνει να ντρέπεσαι να λες ότι είσαι Έλληνας πλέον. Η πιό σωστή λύση από το 2009 θα ήταν να δηλώσει στάση πληρωμών. Να γυρίσει στην Δραχμή και να κυρήξει πτώχευση. Απλές ξεκάθαρες λύσεις. Θα είχε βγει από το τέλμα, και θα είχε κρατήσει πρόσωπο. Όσοι λένε για την Αργεντινή, καλό θα κάνουν να σκεφτούν ότι η χώρα αυτή (που κύρηξε πτώχευση πριν 10 χρόνια), έχει 36,89% χρέος του ΑΕΠ ως χώρα, και 35,43% χρέους του ΑΕΠ συνολικά (ιδιωτικό και κρατικό χρέος). Στην Ελλάδα οι αντίστοιχες τιμές είναι 189,21% και 234,23%
Aloyminas Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2012 Φίλε Λάρυ όχι και απλά αντιαμερικανισμός στην λατινική αμερική. Πολύ ευγενικά το θέτεις.Είναι σαν να συγκρίνεις τον βιασμό με την ερωτική πράξη μετά από ένα ρομαντικό ραντεβού.Εντάξει όταν λέμε ότι δεν τα παν καλά Αργεντινή -Η.Π.Α δεν λέμε ότι έφτασαν τα Β-52 πάνω από το Μπουένος Αϊρες.Επίσης αν γίνει κάνα μεγάλο μπαμ μεταξύ Αργεντινής και Βρετανίας για τα Φωκλαντ εσύ ποιον λΕς ότι θα στηρίξουν οι ΗΠ.Α;
Προτεινόμενες αναρτήσεις