lary7 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2012 Μιας και κρίνεις εξ ιδίων τα αλλότρια, χρωστάω 0, βγάζω το χρόνο όσα βγάζεις εσύ στην δεκαετία (15ετία με τους νέους μισθούς εκεί) και δουλεύω στην "βρωμερή καπιταλιστική νεοφιλελεύθερη" Αγγλία τα τελευταία 10 χρόνια. Αρα δεν καιγεσαι και πολυ αμα φαλιρισουμε, εσυ θα συνεχισεις να πληρωνεσαι σε σκληρο συναλλαγμα και με τα λεφτα που βγαζεις θα αγορασεις και κανα 2 σπιτια εδω κοψοχρονια. Σεβαστη η θεση σου για δραχμη αλλα μην παραβλεπουμε το προσωπικο ωφελος ή ζημια που θα εχει ο καθενας μας. 2
Apoll Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2012 (επεξεργασμένο) Το ποσα βγαζεις μου ειναι αδιαφορο, επιχειρημα υπερ της δραχμης δεν βλεπω και ανησυχω .Επισης δεν ειμαι μισθωτος τι για μισθους μου λες;Ξεχασες να προσθεσεις το επιθετο αντιευρωπαικη στην αγγλια. Sent from my iPhone using Insomnia Μα εσύ μου έκανες προσωπική επίθεση για το πόσα χρωστάω σε διακοπές και δάνεια. Επεξ/σία 8 Νοεμβρίου 2012 από Apoll
Cossutius. Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2012 Δεν τίθεται θεμα επιστροφής στη δραχμή στη παρούσα φάση. Είμαστε μια χώρα που από τη στιγμή που μπήκαμε στο χορό πρέπει να χορέψουμε. Μείωση εισαγωγών, αύξηση εξαγωγών. Αυτό είναι το cheat σε πτωχά κρατη όπως το δικό μας. Ελεγκτική αρχή για τον περιορισμό των εισαγωγών (δεν ειμαστε υποχρεωμένοι να εισάγουμε τα παντα), ελεγκτική αρχή για τον περιορισμό των μεσαζόντων και των καρτέλ, στροφή στα αγροτικά προιόντα και αύξηση των εξαγωγών αυτων, όπως παλαιότερα (που δεν εισάγαμε ακόμα τα "φθηνά" ξενα). Εκμετάλλευση της ιστορίας μας. Κακά τα ψέμματα. Μας θαυμάζουν για την αρχαία Ελλάδα. Κοτζαμ Γερμανία είναι χτισμένη στο νεοκλασικό στυλ που οι ίδιοι οι Βαυαροί θεώρησαν βάση της δική τους οπτικής γωνίας, οτι αποτελεί τη σύγχρονη συνέχεια, ενός μεγάλου πολιτισμού (και για αυτό το λόγο, προσπάθησαν να χτίσουν έτσι και την Αθήνα). Εκμετάλλευση του Τουρισμού μας. Εχουμε και γαμώ τις παραλίες, ήλιο, ζέστη. ΟΛΟΙ μα ΟΛΟΙ γουστάρουν τις διακοπές εδώ. Αναβάθμιση του ΕΟΤ. Χαλάρωση της εξαντλητικής φορολογίας των μικρομεσαίων κοινωνικών ομάδων. ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΤΟ. Οσο χτυπάτε τους μικρομεσαίους, τόσο παγώνει η αγορά, τόσο δε κυλάει το χρήμα, άρα θα έχουμε μεγαλύτερη ανεργία, περισσότερες επιχειρήσεις θα κλείνουν κτλ κτλ. Δε θέλει και πολύ μυαλό για να το καταλάβει κανεις αυτό. Αντί να ζητάς 5 δραχμές από 100 άτομα που δε μπορουν να σου τα δώσουν, ζητα τους 2 δραχμές και πάρε από αυτόν που έχει, 500. Κανεις δε θα πεινάσει απ τους 2, το αποτέλεσμα θα ειναι το ίδιο. Δίκαιο φορολογικό σύστημα και πάταξη της φοροδιαφυγής. Από το 1950, γκαριζαν οι Αμερικάνοι πως αν υπάρχει φοροδιαφυγή των μεγάλων εισοδημάτων και το σύστημα ευνοεί τους "λίγους" (που στην Ελλάδα, είναι αρκετοί), το σχέδιο Μάρσαλ θα ειναι αποτυχημένο. Να δωθεί 5ετή παραταση. Δηλαδή να μη πληρώνουμε εξωτερικό δάνειο, μέχρι να επανέλθουμε. Ξέρουμε οτι οι δανειστές θέλουν τα λεφτά τους πίσω. Το να απαιτούν να τα πάρουν τη στιγμή που βλεπουν οτι δεν έχουμε ακόμα ανάπτυξη, σημαίνει οτι θέλουν να βάλουν αλλού το χέρι τους. Λύσεις υπάρχουν αλλά προϋποθέτουν ένα δίκαια διοικουμενο κράτος. Αποδεικνύεται τα τελευταία χρόνια πως δεν θέλουν να διοικούν σωστά. Δε τους ενδιαφέρει η επάνοδος της χώρας. Προστατεύουν τους διορισμένους, μέχρι τελευταία ρανίδας τους αίματός τους. Αναφέρατε παραδείγματα κρατών που το μνημόνιο πετυχαίνει. Ξεχάσατε να πείτε πως για να πετύχει ένα μνημόνιο, χρειάζονται και οι σωστοί άνθρωποι που θα το εφαρμόσουν. Τα 2 προηγούμενα μνημόνια, δεν εφαρμόστηκαν με τον τρόπο που θα έπρεπε (κατά την άποψή μου, ο στόχος δεν ήταν καν να εφαρμοστούν, αλλά να τρομοκρατήσουν τον κόσμο). 2
rikos Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2012 Συμφωνώ με Apoll. Δραχμη και μονομερης διαγραφη χρεους ειναι η μονη βιωσιμη λυση. Ασχετο αλλα... Το 16 Νοεμ 2012 «τέλος τα λεφτά», έγινε...Ιανουάριος του 2013 1
Cossutius. Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2012 Ασχετο αλλα... Το 16 Νοεμ 2012 «τέλος τα λεφτά», έγινε...Ιανουάριος του 2013. Κάτσε να βρω καπου την είδηση το 2010, που ενώ φωναζε ο τέως πρωθυπουργός οτι τα λεφτά τελειώνουν, προχώρησε σε αγορά οπλικών συστημάτων
lary7 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2012 Μα εσύ μου έκανες προσωπική επίθεση για το πόσα χρωστάω σε διακοπές και δάνεια. Μην μπερδευεις τον βαζελο με τον γαυρο.
Cossutius. Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2012 Apoll, o fotis13 ήταν που σου το πήγε στο προσωπικό.
skiabox Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2012 Αρα δεν καιγεσαι και πολυ αμα φαλιρισουμε, εσυ θα συνεχισεις να πληρωνεσαι σε σκληρο συναλλαγμα και με τα λεφτα που βγαζεις θα αγορασεις και κανα 2 σπιτια εδω κοψοχρονια. Σεβαστη η θεση σου για δραχμη αλλα μην παραβλεπουμε το προσωπικο ωφελος ή ζημια που θα εχει ο καθενας μας. Γιατί να επενδύσει ο άνθρωπος στην Ελλάδα; Έχει κανέναν λόγο; 5
Apoll Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2012 Apoll, o fotis13 ήταν που σου το πήγε στο προσωπικό. Μην μπερδευεις τον βαζελο με τον γαυρο. Ναι. Ξέχασα να βάλω το quote. Μην βαράτε.
Apoll Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2012 (επεξεργασμένο) Γιατί να επενδύσει ο άνθρωπος στην Ελλάδα; Έχει κανέναν λόγο; Προσπάθησα το 2010 να στήσω μία εταιρία στην Ελλάδα, ίδια με αυτή που έχω εδώ (Αγγλία) για τον ελεύθερο χρόνο μου και το μεράκι μου. Με την λογική, ότι θα προσλάβω έναν Έλληνα να κλείνει δουλειές (με προμήθεια), θα πληρώνω τους φόρους Ελλάδα κλπ. Και ίσως αργότερα προσλάβω και 2-3 προγραμματιστές να βγάζουν την δουλειά, αν προχωρήσει. Γιατί άλλωστε να το κάνω εδώ Αγγλία και όχι Ελλάδα. Δυστυχώς, εχω παραθέσει σε παραπάνω σελίδα (νομίζω 20-21) αυτής της συζήτησης, την ταλαιπωρία που αντιμετώπισα, και φυσικά τα νταβατζιλίκια που απαιτεί το Δημόσιο στην Ελλάδα. Εν αντιθέση με την "βρωμερή, καπιταλιστική, αντι-ευρωπαία" Αγγλία (τα σχόλια των παραπάνω), στην οποία ακόμα και ως Έλληνας, δεν είχα κανένα πρόβλημα να στήσω δική μου εταιρία, και να πληρώνω τους φόρους ανάλογα με τα κέρδη. Δεν δεν έχω δουλειά/κέρδη, δεν πληρώνω τίποτα. Έχω, πληρώνω αυτά που πρέπει, και δεν έχω κανένα πρόβλημα. Χωρίς αυτή την απλή λογική, θα συνεχίζει η κατάσταση στην Ελλάδα. Και όσον αφορά τα σπίτια, στην Ελλάδα δεν αξίζει ούτε πετραδάκι να κατέχεις. Η φορολογία είναι τόσο ασταθής, που δεν ξέρεις αν αύριο θα σου ρίξει κάποιον νέο φόρο. Αυτά συνέβαινα στο φεουδαλιστικό σύστημα του Μεσαίωνα και συμβαίνουν σε τριτοκοσμικές χώρες σήμερα. Στις λοιπές "βρωμερές καπιταλιστικές/νεοφιλελεύθερες/αντι-ευρωπαϊκές" χώρες, η φορολογία είναι σταθερή. Αλλάζει φυσικά, αλλά ποτέ αναδρομικά (μόνο Ελλάδα), και ποτέ χωρίς 12-18 μήνες ενημέρωση. Και φυσικά δεν ρίχνουν νέους φόρους από το πουθενά. Ας αναλογιστεί κανείς, ότι η Ελλάδα σήμερα είναι σε depression, και το κράτος ανεβάζει για άλλη μία φορά τις αντικειμενικές αξίες τον ακινήτων, για να μαζεψει περισσότερα λεφτά. Στην Αγγλία, δεν έχουν ανέβει οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων από το 1992. Σημειωτέων με βάση αυτών υπολογίζουν την δημοτική φορολογία. Βέβαια όλα τα νέα κτήρια των τελευταίων 10 ετών, είναι σε μεγαλύτερο band, αλλά και αυτό είναι στάσιμο. Επεξ/σία 8 Νοεμβρίου 2012 από paredwse 2
Super Moderators paredwse Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2012 Super Moderators Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2012 Οι προσωπικές επιθέσεις δεν είναι ανεκτές εδώ για κανένα λόγο. Και σίγουρα όχι για την έκφραση διαφορετικής άποψης. 2
Cossutius. Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2012 Καλά η Τουρκία δεν ειναι χωρα για συγκριση τώρα. Μιλαμε για ενα εκ των πλέον ευνοημένων κρατων στην ιστορία Πάντως για λόγους που αναφέρθηκαν σε προηγουμενες σελίδες, δεν ειμαι υπερ της δραχμής. Απολλ θα ήθελα αν μπορεις να αναπτύξεις λίγο τη λογική σου πάνω στο θέμα της δραχμής γιατι δε μπορω να καταλάβω ακομα τα υπερ της .(οποτε έχεις το χρόνο)
Fotis13 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2012 Προσπάθησα το 2010 να στήσω μία εταιρία στην Ελλάδα, ίδια με αυτή που έχω εδώ (Αγγλία) για τον ελεύθερο χρόνο μου και το μεράκι μου. Με την λογική, ότι θα προσλάβω έναν Έλληνα να κλείνει δουλειές (με προμήθεια), θα πληρώνω τους φόρους Ελλάδα κλπ. Και ίσως αργότερα προσλάβω και 2-3 προγραμματιστές να βγάζουν την δουλειά, αν προχωρήσει. Γιατί άλλωστε να το κάνω εδώ Αγγλία και όχι Ελλάδα. Δυστυχώς, εχω παραθέσει σε παραπάνω σελίδα (νομίζω 20-21) αυτής της συζήτησης, την ταλαιπωρία που αντιμετώπισα, και φυσικά τα νταβατζιλίκια που απαιτεί το Δημόσιο στην Ελλάδα. Εν αντιθέση με την "βρωμερή, καπιταλιστική, αντι-ευρωπαία" Αγγλία (τα σχόλια των παραπάνω), στην οποία ακόμα και ως Έλληνας, δεν είχα κανένα πρόβλημα να στήσω δική μου εταιρία, και να πληρώνω τους φόρους ανάλογα με τα κέρδη. Δεν δεν έχω δουλειά/κέρδη, δεν πληρώνω τίποτα. Έχω, πληρώνω αυτά που πρέπει, και δεν έχω κανένα πρόβλημα. Χωρίς αυτή την απλή λογική, θα συνεχίζει η κατάσταση στην Ελλάδα. Και όσον αφορά τα σπίτια, στην Ελλάδα δεν αξίζει ούτε πετραδάκι να κατέχεις. Η φορολογία είναι τόσο ασταθής, που δεν ξέρεις αν αύριο θα σου ρίξει κάποιον νέο φόρο. Αυτά συνέβαινα στο φεουδαλιστικό σύστημα του Μεσαίωνα και συμβαίνουν σε τριτοκοσμικές χώρες σήμερα. Στις λοιπές "βρωμερές καπιταλιστικές/νεοφιλελεύθερες/αντι-ευρωπαϊκές" χώρες, η φορολογία είναι σταθερή. Αλλάζει φυσικά, αλλά ποτέ αναδρομικά (μόνο Ελλάδα), και ποτέ χωρίς 12-18 μήνες ενημέρωση. Και φυσικά δεν ρίχνουν νέους φόρους από το πουθενά. Ας αναλογιστεί κανείς, ότι η Ελλάδα σήμερα είναι σε depression, και το κράτος ανεβάζει για άλλη μία φορά τις αντικειμενικές αξίες τον ακινήτων, για να μαζεψει περισσότερα λεφτά. Στην Αγγλία, δεν έχουν ανέβει οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων από το 1992. Σημειωτέων με βάση αυτών υπολογίζουν την δημοτική φορολογία. Βέβαια όλα τα νέα κτήρια των τελευταίων 10 ετών, είναι σε μεγαλύτερο band, αλλά και αυτό είναι στάσιμο. Συμφωνω απολυτα σε οσα λες αυτα καυτηριαζουμε και εμεις σε αυτο το τοπικ.Γνωριζωπολυ καλα την αγγλικη νοοτροπια (και την εκει εγχωρια αντιευρωπαικη πολιτικη σκηνη)εζησα 6 χρονια στο Λονδινο οπου και σπουδασα. Και βεβαιως εξακολουθω να μην βλεπω ουτε ενα σοβαρο επιχειρημα υπερ της δραχμης.Για την Ιταλια θα ειχε νοημα να παει στην λιρετα εχει βιομηχανια και τεραστια εξαγωγικη δυναμη ,εμεις παλι οχι και φυσικα δεν ειναι αρκετος ουτε ο τουρισμος (και η Κενυα τουριστικη χωρα ειναι ),ουτε η αγροτικη παραγωγη για προφανεις λογους που εχουν εξηγηθει αναλυτικα προγενεστερα. Επομενως για την Ελλαδα δεν εχει κανενα απολυτως νοημα στην παρουσα φαση και σιγουρα η γνωμη σου θα ειχε βαρυνουσα σημασια εαν ειχες εδρα επιχειρησης εδω, τωρα δεν εχει διοτι οι συνεπειες της δραχμης δεν θα εχουν καμια επιπτωση σε σενα η στην επιχειρηση σου.
agpr Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2012 Αντίστοιχα, η δική σου γνώμη για μειώσεις μισθών, απολύσεις κλπ δεν έχει σημασία γιατί δεν έχει συνέπειες για 'σένα. Σωστά; 1
Apoll Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2012 Δεν είναι κάποια περίπλοκη η λογική για την δραχμή. Με δραχμή και υποτίμηση, τα Ελληνικά προϊόντα θα είναι πιο φτηνά, οι μισθοί μικρότεροι και φυσικά ως τουριστικός προορισμός επίσης. Ναι μερικά εισαγώμενα προϊόντα θα είναι ακριβά, αλλά ας μην ξεχνάμε ότι τα καύσιμα και τα αυτοκίνητα έχουν έχουν 70%-100% φόρο. Ο οποίος μπορεί να μειωθεί. Θα χρειαστεί βέβαια έλεγχος τιμών στην αγορά για το πρώτο διάστημα, και επιβολή αυτών.
Προτεινόμενες αναρτήσεις