Aloyminas Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2012 Οι επιχειρησεις φευγουν γιατι στην ελλαδα το κρατος απλωνει χερι παντου και οριζει τις σχεσεις εργασιας ακομα και στον ιδιωτικο τομεα, με κινητρο παντα τις πιεσεις απο τα κομματικοποιημενα συνδικατα και χωρις κανενας τοσα χρονια να εξετασει σοβαρα τους λογους αποβιομηχανοποιησης της χωρας. Παραθετω ενα αρθρο του Τασου Αρβανιτη, ναι ειναι φιλελευθερος του κερατα ο ανθρωπος αλλα πως μπορει καποιος να παραβλεψει τα επιχειρηματα του οταν βασιζονται σε απλους δεικτες? Αυτοι οι δεικτες οσο και αν δεν ειναι αρεστοι λενε την αλληθεια και μπορει καποιος να βρει τι εκαναν οι αλλες χωρες σωστα και τι κανουμε εμεις λαθος. Εμεις επιμενουμε, τιποτα δεν ειναι λαθος στην χωρα, οι ξενοι φταινε που φτασαμε εδω που φτασαμε. Και μόνο που είπες ότι ο συγκεκριμένος είναι νεοφίλ του κερατά δεν έκανα καν τον κόπο να τον διαβάσω.Και επαναλαμβάνω ότι όλοι οι μη κυβερνητικοί οικονομολόγοι διεθνώς υποστηρίζουν ότι η οικονομία δεν είναι ούτε δείκτες ούτε αριθμοί αλλά είναι οι λαοί και η οικονομία.Όσο για τον λόγω που έφυγαν οι επιχειρήσεις από την Ελλάδα άσε να γνωρίζω κάτι και εγώ.Δούλευα σε μία βιομηχανικού τύπου μονάδα στην Λάρισα παραγωγής κουστουμιών και στην κοπή της πίτας ο εργοδότης μας ανακοίνωνε περιχαρής αν έχουμε γνωστούς για να προσλάβει στην δουλειά αλλά για την Βουλγαρία με μισθούς όμως Ελλάδας.Είχε πάρει την επιδότηση εξάπλωσης της επιχείρησης στα Βαλκάνια.Οι πιο παλιοί θα θυμούνται.Είπαμε και εμείς να ένας σωστός επιχειρηματίας γιατί είχαν φύγει ήδη έξω 5 μεγάλες βιομηχανικές μονάδες αλλά έφυγαν οι μητρικές!!!!!Το αποτέλεσμα; Όχι μόνο δεν πήρε καινούριους για την νέα μονάδα στην Βουλγαρία μας ανακοίνωσε ότι παίρνει αυτή που ήδη είχε στη Λάρισα και όποιος θέλει να πάει στην Βουλγαρία να δουλέψει με το μισθό που ίσχυε εκεί.Αυτή αγαπητοί συμφορουμίτες ήταν και είναι η συμπεριφορά της ιδιωτικής πρωτοβουλίας στο elada.Ναι λοιπόν όλα στους ιδιώτες.Άγιοι άνθρωποι.......θα μας σώσουν.......
kostas_dr Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2012 Όσο συνεχίζουμε να "παράγουμε" ελλείμματα, όχι 4ο αλλά και 44ο μνημόνιο θα χρειαζόμαστε. "Τη μείωση του ελλείμματος της γενικής κυβέρνησης στο 5,2% του ΑΕΠ το 2013 από 6,6% του ΑΕΠ εφέτος προβλέπει ο νέος προϋπολογισμός ο οποίος για πρώτη φορά εκτιμάται ότι θα παρουσιάσει πρωτογενές πλεόνασμα ( μετά την αφαίρεση των τόκων και των χρεολυσίων εξυπηρέτησης του δημοσίου χρέους) ύψους 0,4% του ΑΕΠ" 1
Fotis13 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2012 Πηγή:www.capital.grΤα λέει όλα Αντεπιχειρημα σε αυτα που λεει δεν βλεπω(οικονομικο σαιτ ειναι by the way ), οχι οτι μου κανει εντυπωση αναμενομενο ειναι ,δεν γινεται να τα βαλεις με την λογικη μονο αμα κανεις το ασπρο μαυρο. 4
lary7 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2012 Και μόνο που είπες ότι ο συγκεκριμένος είναι νεοφίλ του κερατά δεν έκανα καν τον κόπο να τον διαβάσω.Και επαναλαμβάνω ότι όλοι οι μη κυβερνητικοί οικονομολόγοι διεθνώς υποστηρίζουν ότι η οικονομία δεν είναι ούτε δείκτες ούτε αριθμοί αλλά είναι οι λαοί και η οικονομία.Όσο για τον λόγω που έφυγαν οι επιχειρήσεις από την Ελλάδα άσε να γνωρίζω κάτι και εγώ.Δούλευα σε μία βιομηχανικού τύπου μονάδα στην Λάρισα παραγωγής κουστουμιών και στην κοπή της πίτας ο εργοδότης μας ανακοίνωνε περιχαρής αν έχουμε γνωστούς για να προσλάβει στην δουλειά αλλά για την Βουλγαρία με μισθούς όμως Ελλάδας.Είχε πάρει την επιδότηση εξάπλωσης της επιχείρησης στα Βαλκάνια.Οι πιο παλιοί θα θυμούνται.Είπαμε και εμείς να ένας σωστός επιχειρηματίας γιατί είχαν φύγει ήδη έξω 5 μεγάλες βιομηχανικές μονάδες αλλά έφυγαν οι μητρικές!!!!!Το αποτέλεσμα; Όχι μόνο δεν πήρε καινούριους για την νέα μονάδα στην Βουλγαρία μας ανακοίνωσε ότι παίρνει αυτή που ήδη είχε στη Λάρισα και όποιος θέλει να πάει στην Βουλγαρία να δουλέψει με το μισθό που ίσχυε εκεί.Αυτή αγαπητοί συμφορουμίτες ήταν και είναι η συμπεριφορά της ιδιωτικής πρωτοβουλίας στο elada.Ναι λοιπόν όλα στους ιδιώτες.Άγιοι άνθρωποι.......θα μας σώσουν....... Δηλαδη οι σοβαροι διεθνεις οικονομολογει ερχονται Ελλαδα, αφουγκραζονται την Ελληνικη μαγκια και λενε "χεσε τους δεικτες, πρεπει να βοηθησουμε τους ελληνες να ζουνε καλα"? Μιλαμε σοβαρα τωρα. Οταν η χωρα μας συγκρινεται με Σρι Λανκα,ειναι σε ολους τους δεικτες(ανταγωνιστικοτητα, διαφθορα, γραφειοκρατεια, παραγωγικοτητα κτλ) σε επιπεδο υποαναπτυκτων χωρων τοτε να εισαι ετοιμος να περνεις και τον μισθο που δινουν αυτες οι χωρες, που δεν ειναι 680Ε. Οσο και να φωναζεις, οσες επαναστασεις και να κανεις, λεφτα κανενας δεν θα σου δωσει. Μπορει να σωσεις την ατομικη σου αξιοπρεπεια, μπορεις να υπερηφανευεσαι οτι κρατας το κεφαλι ψηλα αλλα να εισαι ετοιμος να ζησεις με 200Ε. Και στην κουβα ειναι περηφανοι και με κεφαλι ψηλα αλλα ζουνε με τοσα η και λιγοτερα. Εσυ μπορει να τα κοβεις ολα με το μαχαιρι και το ματι αλλα εγω προτιμω να γινουν βηματα ωστε η χωρα να φτασει σε αυτους τους ρημαδοδεικτες τις αλλες ευρωπαικες χωρες και αμα παλι δεν εχω ικανοποιητικο επιπεδο το συζηταμε. Ανεφερες μια επιχειρηση, απο κατερινη ειμαι και εδω οι επιχειρησεις την εκαναν για βορα, φταιει ομως ο επιχειρηματιας που κοιταει την τσεπη του, ή το κρατος που εδινε επιδοτησεις χωρις κανενα προγραμμα? Εσυ τι θα εκανες στην θεση του? PS: Ποτε δεν χανεις να ακους και την αλλη αποψη, κυριως αν αυτη ειναι τεκμηριωμενη. Εκτος αν εισαι τοσο δογματικος που θεωρεις μονο μια αποψη-θεση υπαρχει, αυτη που υοθετησες εσυ. 7
Aloyminas Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2012 Όσο συνεχίζουμε να "παράγουμε" ελλείμματα, όχι 4ο αλλά και 44ο μνημόνιο θα χρειαζόμαστε. "Τη μείωση του ελλείμματος της γενικής κυβέρνησης στο 5,2% του ΑΕΠ το 2013 από 6,6% του ΑΕΠ εφέτος προβλέπει ο νέος προϋπολογισμός ο οποίος για πρώτη φορά εκτιμάται ότι θα παρουσιάσει πρωτογενές πλεόνασμα ( μετά την αφαίρεση των τόκων και των χρεολυσίων εξυπηρέτησης του δημοσίου χρέους) ύψους 0,4% του ΑΕΠ" Στον λαό δεν απαντάει κανένας τι μένει μετά από όλα αυτά ίσως να έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα στους πρώτους έξι μήνες του 13.Θα μου δώσει αυτό το μέγεθος την δυνατότητα να βάλω στην κατσαρόλα του σπιτιού μου κρέας δύο φορές την εβδομάδα αντί για μία με το ζόρι;Και για λύσουμε κάποιες παρεξηγήσεις όντως υπάρχουν πολλοί από μας που δεν έφαγαν ούτε πέρασαν καλά τις <<χρυσές εποχές>>Μήπως αυτές προβλέπετε να ξανάέρθουν πριν περάσουν τουλάχιστον 50 χρόνια;Γιατί μου στερούν το φαγητό της οικογένειας μου;Και μην πει κανένας γιατί πληρώνεται ο Φωτόπουλος γιατί είναι αστείο.Τ ο χρέος της χώρας είναι στα 400 δις ευρώ άρα θα έπρεπε να έχουμε εκατομμύρια Φωτόπουλους για να γίνει αυτό.Δεύτερον παρ όλες τις τεράστιες περικοπές στους μισθούς αυτών των κυρίων όπως και σε όλους μας το χρέος συνεχίζει να παίρνει την ανηφόρα.Θα πρέπει να υπάρξουν πιο αξιόλογα επιχειρήματα λοιπόν για να με κάνουν να επιθυμώ την διαίρεση της χώρας και του λαού.
bluesattack Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2012 Τα δεδομενα ειναι ξεκαθαρα ,με αυτον τον λαο που ψηφιζε και ψηφιζει τετοιας ποιοτητας πολιτικους δεν υπαρχει ελπιδα ουτε προοπτικη για την χωρα. Η μονη λυση ειναι να δωθει διοικηση στην Ε.Ε(ομοσπονδοποιηση της Ευροζωνης) , αυτο αυτοματα σημαινει αξιοκρατια στον κρατικο μηχανισμο και δραματικη μειωση της διαφθορας.Εμεις ως αποτυχημενοι και εντελως ακαταλληλοι θα αποκτησουμε προσβαση στις διοικητικες δομες μετα απο 50 χρονια, αφου πρωτα θα εχουμε αλλαξει νοοτροπια ως λαος μεσω της παιδειας. Αλλη λυση δεν υπαρχει , το δειχνει η νεολληνικη ιστορια σε καθε πτυχη της ,εχουμε ΑΠΟΤΥΧΕΙ ΠΛΗΡΩΣ δυστυχως. Υπαρχει ενα προβλημα. http://www.capital.gr/NewsTheme.asp?id=1591558
Aloyminas Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2012 Δηλαδη οι σοβαροι διεθνεις οικονομολογει ερχονται Ελλαδα, αφουγκραζονται την Ελληνικη μαγκια και λενε "χεσε τους δεικτες, πρεπει να βοηθησουμε τους ελληνες να ζουνε καλα"? Μιλαμε σοβαρα τωρα. Οταν η χωρα μας συγκρινεται με Σρι Λανκα,ειναι σε ολους τους δεικτες(ανταγωνιστικοτητα, διαφθορα, γραφειοκρατεια, παραγωγικοτητα κτλ) σε επιπεδο υποαναπτυκτων χωρων τοτε να εισαι ετοιμος να περνεις και τον μισθο που δινουν αυτες οι χωρες, που δεν ειναι 680Ε. Οσο και να φωναζεις, οσες επαναστασεις και να κανεις, λεφτα κανενας δεν θα σου δωσει. Μπορει να σωσεις την ατομικη σου αξιοπρεπεια, μπορεις να υπερηφανευεσαι οτι κρατας το κεφαλι ψηλα αλλα να εισαι ετοιμος να ζησεις με 200Ε. Και στην κουβα ειναι περηφανοι και με κεφαλι ψηλα αλλα ζουνε με τοσα η και λιγοτερα. Εσυ μπορει να τα κοβεις ολα με το μαχαιρι και το ματι αλλα εγω προτιμω να γινουν βηματα ωστε η χωρα να φτασει σε αυτους τους ρημαδοδεικτες τις αλλες ευρωπαικες χωρες και αμα παλι δεν εχω ικανοποιητικο επιπεδο το συζηταμε. Ανεφερες μια επιχειρηση, απο κατερινη ειμαι και εδω οι επιχειρησεις την εκαναν για βορα, φταιει ομως ο επιχειρηματιας που κοιταει την τσεπη του, ή το κρατος που εδινε επιδοτησεις χωρις κανενα προγραμμα? Εσυ τι θα εκανες στην θεση του? PS: Ποτε δεν χανεις να ακους και την αλλη αποψη, κυριως αν αυτη ειναι τεκμηριωμενη. Εκτος αν εισαι τοσο δογματικος που θεωρεις μονο μια αποψη-θεση υπαρχει, αυτη που υοθετησες εσυ. Σοβαρά επειδή υπάρχει γραφειοκρατία και διαφθορά στην Ελλάδα πρέπει να μειωθεί εμένα ο μισθός μου που δουλεύω στον ιδιωτικό τομέα;Πω ρε φίλε τι θα γινόταν στην Ελλάδα αν όλοι οι εργοδότες είχαν τα δικά σου μυαλά.Εδώ υπάρχουν μέσα στον Σ.Ε.Β διαφωνίες για την μείωση στους μισθούς και θυμάμαι κάποιον που έδινε συνέντευξη από αυτούς και έλεγε ότι είχε εργοστάσιο με παιχνίδια και πρόσθετε ότι αν κόψει μισθούς αυτός και οι υπόλοιποι εργοδότες ποιος σκατά θα τα αγοράσει.Ρε μεγάλε ώρες ώρες γράφετε, πολλά περίμενα να ακούσω αλλά ότι πρέπει να μειωθούν οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα λόγω διαφθοράς και γραφειοκρατίας αυτό πρέπει να είναι παγκόσμια οικονομική πατέντα.Έγραψες.......
Fotis13 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2012 Υπαρχει ενα προβλημα. http://www.capital.g....asp?id=1591558 Μπορεις να γινεις πιο σαφης? γιατι δεν αντιλαμβανομαι το προβλημα.
Aloyminas Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2012 Αντεπιχειρημα σε αυτα που λεει δεν βλεπω(οικονομικο σαιτ ειναι by the way ), οχι οτι μου κανει εντυπωση αναμενομενο ειναι ,δεν γινεται να τα βαλεις με την λογικη μονο αμα κανεις το ασπρο μαυρο. Αντεπιχείρημα θέλεις;Πάμε λοιπόν αλλά μετά θέλω απάντηση.Πρώτα από όλα όλοι αυτοί οι οικονομολόγοι που εκθειάζετε είναι για τον που....ο καβάλα λόγω του ότι κανένας δεν είναι την κρίση του 2008 με αποτέλεσμα να καταρρεύσει όλη η παγκόσμια οικονομία.ένα λοιπόν το κρατούμενο.Δύο κανένας από αυτούς τους κυρίους που προσκυνάτε δεν μπορεί να προτείνει ένα αξιόπιστο πρόγραμμα επίλυσης της κρίσης διεθνώς. Αντε η Ελλάδα είναι για τα πανυγήρια και δεν ανακάμπτει.Ισχύει το ίδιο και για τις Η.Π.Α; ισχύει το ίδιο και για την Ιταλία της οποίας το χρέος αυξάνει με γεωμετρικούς ρυθμούς; Και για την Ισπανία;Και για την Ιαπωνία;Υπάρχει μία παροιμία που λέει ότι η είναι στραβός ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε.Επειδή το πρόβλημα είναι παγκόσμιο μάλλον στραβά αρμενίζουμε τηρώντας το σύστημα των έγκριτων οικονομολόγων σας.Οικονομολόγους τέτοιους σαφώς και δεν μπορώ να τους πάρω σοβαρά αν αρχίσουν να πετυχαίνουν το 1% από αυτά που λένε και προβλέπουν να το ξανασυζητήσω.
kostas_dr Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2012 "Στο μεταξύ, Η Γερμανία απολαμβάνει ήδη σημαντικά κέρδη από τα εξαιρετικά χαμηλά επιτόκια που πληρώνει για την χρηματοδότησή της, καθώς η εντεινόμενη κρίση χρέους στην περιφέρεια της ευρωζώνης στρέφει τους επενδυτές στην αναζήτηση ασφαλών επενδύσεων" Ναι, υπάρχει πρόβλημα για την Ελλάδα και για άλλες χώρες που τα ομόλογα εδώ και καιρό έχουν χαρακτηριστεί ως "σκουπίδια". Ας ήμασταν άξιοι, να μην αποτελούσαμε μέρος (και τι μέρος!) του προβλήματος.
Aloyminas Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2012 Μονο που αγαπητέ φίλε τα κράτη που είναι πρόβλημα είναι πολύ περισσότερα από τα κράτη που δεν είναι πρόβλημα.Και ρωτάω ο αφελής;Μήπως τα κράτη που δεν είναι πρόβλημα μας οδήγησαν στην τωρινή κατάσταση;Είναι δυνατόν να πιστεύει κανείς τάχα ότι ξεγελάσαμε την eurostat η μήπως όλοι στην Ευρώπη και ειδικά στην Γερμανία ήξεραν τι συμβαίνει και απλά έκαναν την πάπια γιατί βλέπεις με τον υπέρμετρο δανεισμό μας δεν παίρναμε μόνο bmw αλλά και leopard και siemens και υποβρύχια που γέρνουν κ..α.Τώρα θυμήθηκε να μας βάλει φρένο η φράου Μέρκελ που δεν μπορούμε να δανειστόυμε. Γιατί να το κάνει νωρίτερα που αν το έκανε πιθανώς θα είχαμε γλιτώσει.Χαζή ήταν;Ποιος θα έπαιρνε τα leopard τότε;Και σε αυτό αλλά και στο παραπάνω που έγραψα ελπίζω να υπάρξει συγκεκριμένη απάντηση Αντεπιχείρημα θέλεις;Πάμε λοιπόν αλλά μετά θέλω απάντηση.Πρώτα από όλα όλοι αυτοί οι οικονομολόγοι που εκθειάζετε είναι για τον που....ο καβάλα λόγω του ότι κανένας δεν είδε την κρίση του 2008 με αποτέλεσμα να καταρρεύσει όλη η παγκόσμια οικονομία.ένα λοιπόν το κρατούμενο.Δύο κανένας από αυτούς τους κυρίους που προσκυνάτε δεν μπορεί να προτείνει ένα αξιόπιστο πρόγραμμα επίλυσης της κρίσης διεθνώς. Αντε η Ελλάδα είναι για τα πανυγήρια και δεν ανακάμπτει.Ισχύει το ίδιο και για τις Η.Π.Α; ισχύει το ίδιο και για την Ιταλία της οποίας το χρέος αυξάνει με γεωμετρικούς ρυθμούς; Και για την Ισπανία;Και για την Ιαπωνία;Υπάρχει μία παροιμία που λέει ότι η είναι στραβός ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε.Επειδή το πρόβλημα είναι παγκόσμιο μάλλον στραβά αρμενίζουμε τηρώντας το σύστημα των έγκριτων οικονομολόγων σας.Οικονομολόγους τέτοιους σαφώς και δεν μπορώ να τους πάρω σοβαρά αν αρχίσουν να πετυχαίνουν το 1% από αυτά που λένε και προβλέπουν να το ξανασυζητήσω. Ακόμα περιμένω την απάντηση αλλά θα αργήσει.Πότε να ξεσκονιστούν όλες οι σελίδες του internet;
kostas_dr Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2012 Ενώ έχεις εν μέρει δίκιο (όλοι ήξεραν ότι κάναμε λαμογιές με τα στατιστικά μας και ζούσαμε πάνω απ' τις δυνατότητες της οικονομίας μας) δεν μπορώ να θεωρήσω ότι φταίει παραπάνω η Γερμανία απο εμάς, γιατί θα είναι σαν να λέμε πως εμείς οι Έλληνες δεν είμαστε ώριμοι, δεν είμαστε σαν λαός έτοιμος να τακτοποιούμε τα του οίκου μας και περιμένουμε κάποιον ξένο να μας επαναφέρει στην τάξη! Ο καθένας, ισχύει και για τους λαούς αυτό, είναι υπεύθυνος για τις πράξεις του και για τις επιλογές του. Μην ψάχνουμε αποδιοπομπαίους τράγους και σενάρια συνομωσιολογίας. 1
lary7 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2012 Σοβαρά επειδή υπάρχει γραφειοκρατία και διαφθορά στην Ελλάδα πρέπει να μειωθεί εμένα ο μισθός μου που δουλεύω στον ιδιωτικό τομέα;Πω ρε φίλε τι θα γινόταν στην Ελλάδα αν όλοι οι εργοδότες είχαν τα δικά σου μυαλά.Εδώ υπάρχουν μέσα στον Σ.Ε.Β διαφωνίες για την μείωση στους μισθούς και θυμάμαι κάποιον που έδινε συνέντευξη από αυτούς και έλεγε ότι είχε εργοστάσιο με παιχνίδια και πρόσθετε ότι αν κόψει μισθούς αυτός και οι υπόλοιποι εργοδότες ποιος σκατά θα τα αγοράσει.Ρε μεγάλε ώρες ώρες γράφετε, πολλά περίμενα να ακούσω αλλά ότι πρέπει να μειωθούν οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα λόγω διαφθοράς και γραφειοκρατίας αυτό πρέπει να είναι παγκόσμια οικονομική πατέντα.Έγραψες....... Δεν πρεπει να μειωθει, εχει ηδη μειωθει και φανταζομαι το εχεις καταλαβει, και μαζι με την αυξηση των φορων μειωνεται ακομα περισσοτερο. Και οσο η χωρα δεν αναπτυσεται και δεν παραγει περισσοτερο τοσο θα μειωνεται ακομα περισσοτερο, οχι επειδη το λεω εγω ή καποιος αλλος κακος μπαμπουλας αλλα επειδη λεφτα δεν ευπαρχουν. Οσο γραφικα και δεικτικα αν απαντας η ουσια ειναι πως παντα καταληγεις στο εχω ακουσει-εχω δει καπου .....και οχι σε κατι χειροπιαστο. Αμα ο ελληνας συνεχισει να μην εχει λεφτα να αγορασει κουφωματα και η εταιρια κανει μειωμενες πωλησεις καθε χρονο τι νομιζεις οτι θα γινει με τον μισθο σου, θα αυξηθει; Αμα η exalco και η καθε εταιρια παρηγαγε το ποιο ακριβο κουφωμα, με κακη ποιοτητα και καθυστερουσε στης παραδοσεις τοτε τι νομιζεις οτι θα απογινει μια τετοια εταιρια? Ακριβως αυτο γινεται με την χωρα ολοκλήρη, βεβαια με την δικια σου λογικη οι δεικτες παραγωγης δεν μετρανε, αμα ειναι καλα παιδια οι εργαζομενοι και τα αφεντικα, υπαρχει κλιμα αγαπης και ομοψυχιας θα επιβιωσει η εταιρια, εστω και αν στους δεικτες ειναι η χειροτερη.... 2
Aloyminas Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2012 Ενώ έχεις εν μέρει δίκιο (όλοι ήξεραν ότι κάναμε λαμογιές με τα στατιστικά μας και ζούσαμε πάνω απ' τις δυνατότητες της οικονομίας μας) δεν μπορώ να θεωρήσω ότι φταίει παραπάνω η Γερμανία απο εμάς, γιατί θα είναι σαν να λέμε πως εμείς οι Έλληνες δεν είμαστε ώριμοι, δεν είμαστε σαν λαός έτοιμος να τακτοποιούμε τα του οίκου μας και περιμένουμε κάποιον ξένο να μας επαναφέρει στην τάξη! Ο καθένας, ισχύει και για τους λαούς αυτό, είναι υπεύθυνος για τις πράξεις του και για τις επιλογές του. Μην ψάχνουμε αποδιοπομπαίους τράγους και σενάρια συνομωσιολογίας. όχι δεν με κατάλαβες δεν λέω πως οι Γερμανοί έχουν περισσότερο ευθύνη από μας αλλά παρουσιάζουν στον λαό τους για μας ότι κλέβαμε και δεν είχαν πάρει χαμπάρι.Επίσης τα πλεονάσματα της γερμανία έγιναν ακριβώς επειδή οι χώρες του νότου δανείζονταν υπέρμετρα ώστε να αγοράζουν τα προϊόντα της κάτι που την σύμφερε ενώ τώρα το παίζει μωρή παρθένα και μας κουνάει το δάχτυλο.Πάντως το πρόβλημα είναι παγκόσμιο και δεν υπάρχει λύση με νεοφίλ πολιτικές.Παντού αποτυγχάνουν. Δεν πρεπει να μειωθει, εχει ηδη μειωθει και φανταζομαι το εχεις καταλαβει, και μαζι με την αυξηση των φορων μειωνεται ακομα περισσοτερο. Και οσο η χωρα δεν αναπτυσεται και δεν παραγει περισσοτερο τοσο θα μειωνεται ακομα περισσοτερο, οχι επειδη το λεω εγω ή καποιος αλλος κακος μπαμπουλας αλλα επειδη λεφτα δεν ευπαρχουν. Οσο γραφικα και δεικτικα αν απαντας η ουσια ειναι πως παντα καταληγεις στο εχω ακουσει-εχω δει καπου .....και οχι σε κατι χειροπιαστο. Αμα ο ελληνας συνεχισει να μην εχει λεφτα να αγορασει κουφωματα και η εταιρια κανει μειωμενες πωλησεις καθε χρονο τι νομιζεις οτι θα γινει με τον μισθο σου, θα αυξηθει; Αμα η exalco και η καθε εταιρια παρηγαγε το ποιο ακριβο κουφωμα, με κακη ποιοτητα και καθυστερουσε στης παραδοσεις τοτε τι νομιζεις οτι θα απογινει μια τετοια εταιρια? Ακριβως αυτο γινεται με την χωρα ολοκλήρη, βεβαια με την δικια σου λογικη οι δεικτες παραγωγης δεν μετρανε, αμα ειναι καλα παιδια οι εργαζομενοι και τα αφεντικα, υπαρχει κλιμα αγαπης και ομοψυχιας θα επιβιωσει η εταιρια, εστω και αν στους δεικτες ειναι η χειροτερη.... Εδώ μέσα έχει γίνει ένα λάθος .Νομίζουμε ότι είναι ένα μέρος να απαντάμε ο ένας στον άλλον μετά δεν ξέρω και εγώ από πόση ώρα.Λοιπόν παρόλα αυτά οφείλω να σου πω ότι με αυτά που προτείνουν οι << έγκριτοι >> οικονομολόγοι δεν πρόκειται να βγάλουμε άκρη για για να το τεκμηριώσω κοίτα τα post που έγραψα μετά την δικιά μας επικοινωνία για να μην τα ξαναγράφω.Αναρωτιέμαι γιατί ανάρτησες αυτό το post αφού η απάντηση μου περικλείεται σε αυτά που έγραψα πιο πάνω.Τι παραπάνω περιμένεις να σου πω;Και η απάντησηπου έγραψα παραπάνω είναι αυτή είναι αυτή:Αντεπιχείρημα θέλεις;Πάμε λοιπόν αλλά μετά θέλω απάντηση.Πρώτα από όλα όλοι αυτοί οι οικονομολόγοι που εκθειάζετε είναι για τον που....ο καβάλα λόγω του ότι κανένας δεν είναι την κρίση του 2008 με αποτέλεσμα να καταρρεύσει όλη η παγκόσμια οικονομία.ένα λοιπόν το κρατούμενο.Δύο κανένας από αυτούς τους κυρίους που προσκυνάτε δεν μπορεί να προτείνει ένα αξιόπιστο πρόγραμμα επίλυσης της κρίσης διεθνώς. Αντε η Ελλάδα είναι για τα πανυγήρια και δεν ανακάμπτει.Ισχύει το ίδιο και για τις Η.Π.Α; ισχύει το ίδιο και για την Ιταλία της οποίας το χρέος αυξάνει με γεωμετρικούς ρυθμούς; Και για την Ισπανία;Και για την Ιαπωνία;Υπάρχει μία παροιμία που λέει ότι η είναι στραβός ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε.Επειδή το πρόβλημα είναι παγκόσμιο μάλλον στραβά αρμενίζουμε τηρώντας το σύστημα των έγκριτων οικονομολόγων σας.Οικονομολόγους τέτοιους σαφώς και δεν μπορώ να τους πάρω σοβαρά αν αρχίσουν να πετυχαίνουν το 1% από αυτά που λένε και προβλέπουν να το ξανασυζητήσω
Προτεινόμενες αναρτήσεις