kostas_dr Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2012 Αληθεύει ότι χθες οι υπάλληλοι (δηλαδή τ' αφεντικά, όπως αποδείχθηκε) είχαν απειλήσει να κατεβάσουν τους διακόπτες του κτιρίου της Βουλής και να "μπουκάρουν" στην αίθουσα συνεδριάσεων; Αυτά που βλέπαμε πριν απο μερικά χρόνια στα κοινοβούλια της Κορέας και της Ταϊβάν (ξύλο της αρκούδας) θα ζήσουμε; Έτσι δεν γίνεται δουλειά. Και τα μέτρα που ψηφίστηκαν με τόσο αγώνα, πολύ αμφιβάλλω αν θα εφαρμοστούν. 1
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2012 Αληθεύει ότι χθες οι υπάλληλοι (δηλαδή τ' αφεντικά, όπως αποδείχθηκε) είχαν απειλήσει να κατεβάσουν τους διακόπτες του κτιρίου της Βουλής και να "μπουκάρουν" στην αίθουσα συνεδριάσεων; Αυτά που βλέπαμε πριν απο μερικά χρόνια στα κοινοβούλια της Κορέας και της Ταϊβάν (ξύλο της αρκούδας) θα ζήσουμε; Ενα ποιντ παντως ειναι οτι οταν μια ομαδα εργαζομενων σε ενα επαγγελμα αποτελειται απο λιγα ατομα, τοτε μοιραια υπαρχει απολυτη συνοχη στις κινησεις και κινητοποιησεις τους, αρα και μεγαλυτερη αποτελεσματικοτητα. Δες: Ελεγκτες εναεριας κυκλοφοριας, δικαστικοι, υπαλληλοι βουλης. Ελεγχονται αναμεταξυ τους πιο ευκολα (διοτι ολοι κι ολοι ειναι 10-100 ατομα) και αν κανουν καποια κινηση θα την κανουν ολοι μαζι παραλυοντας τα παντα. Κι εδω θα ρθω και θαπω το εξης στον Confucius και λοιπους τυπους που ειναι κατα των ιδιωτικοποιησεων κλπ. Για πειτε μου ρε μαγκες αν την δουλεια που κανουν οι υπαλληλοι της Βουλης την ειχε αναλαβει ιδιωτικη εταιρεια (οπως αντιστοιχα και τους ελεγκτες εναεριας κυκλοφοριας αν τους απολυσουν στην επομενη απεργια και αναθεσουν σε ιδιωτικη εταιρεια τον ελεγχο), θα τα ειχαμε αυτα? Αν τους απελυαν ΣΗΜΕΡΑ αυτους που καναν οσα κανανε χθες και προσλαμβανανε νεους με 800 ευρω θα υπηρχε προβλημα? Για να το παω με τη λογικη σας λοιπον, ΝΑΙ θα υπηρχε προβλημα διοτι η απεργια ειναι συνταγματικα κατωχυρωμενο δικαιωμα καθε εργαζομενου, και αυτο κανανε χθες και στην Βουλη με τη διαφορα οτι το κανανε καλα και την καταλληλη στιγμη σε αντιθεση με τα 2354345664 συνδικατα που εχουν απαξιωσει την ενοια της απεργιας εδω και 10ετιες, καθιστωντας την αναποτελεσματικη και διαδικαστικου χαρακτηρα. Θα επρεπε λοιπον, βαση των θεσεων σας, να εξυμνειτε τους υπαλληλους της Βουλης γιατι αντεδρασαν στο κατεστημενο και το συστημα και πετυχαν. Εσεις τωρα ξυνιζετε κι απο πανω? Κωλοτουμπα on the floor θα ελεγα. Ζητω το δημοσιο λοιπον, γιατι ετσι. Αλλα μετα δεν θα διαμαρτυρομαστε για γεγονοτα σαν το χθεσινο, μιας και ενα χαρακτηριστικο του δημοσιου ειναι και αυτο που συνεβη χθες. Οι λατρεις του δημοσιου τουλαχιστον, θα επρεπε να κρυψουν λογια χθες και οχι να θυμωνουν κι απο πανω... Έτσι δεν γίνεται δουλειά. Και τα μέτρα που ψηφίστηκαν με τόσο αγώνα, πολύ αμφιβάλλω αν θα εφαρμοστούν. Θα εφαρμοστουν μερικα, αν μη τι αλλο Οσο δεν γινονται ιδιωτικοποιησεις, παταξη φοροδιαφυγης, απολυσεις δημοσιων υπαλληλων, τοσο θα ερχονται νεα μετρα προς τις υπολοιπες κοινωνικες κατηγοριες (συνταξιουχοι, μισθωτοι, ανεργοι κλπ) για να καλυψουν το κενο. Διοτι δεν υπαρχουν αλλες πηγες εσοδων. Διοτι ο δανειστης σου λεει: Μαυρη τρυπα 11δις απτο προηγουμενο μνημονιο? Παρε μετρα, θελω τα λεφτα μου. Το προβλημα δεν ειναι τα μετρα, αλλα ΓΙΑΤΙ ειχαμε μαυρη τρυπα 11δις. Ε την μαυρη τρυπα την εχουμε διοτι καθε φορα τα μετρα εφαρμοζονται ΣΤΟ ΠΕΡΙΠΟΥ, βρισκοντας συμφωνους πολλους συμπολιτες μας, οπως διαπιστωνει κανεις απο αυτο το φορουμ αλλωστε. 4
kostas_dr Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2012 Να δω πόσο θα συμφωνούν όταν τους έρθει ένα νέο χαράτσι μέσω της ΔΕΗ! Δεν έχουμε καταλάβει ακόμα μου φαίνεται ότι πλεον τα χρήματα που έχουμε είναι κουκιά μετρημένα και όλοι (καθ' υπερβολή το λέω) ζητούν αυξήσεις, προσλήψεις, μη συρίκνωση του Δημοσίου κλπ κλπ. Τα κονδύλια απο που θα προκύψουν, δεν έχω καταλάβει ακόμα, για να υλοποιηθούν όλα αυτά, που ακούγονται ευχάριστα στον μέσο Έλληνα, δεν το συζητώ. Μ' αυτά τα μυαλά φτάσαμε εδώ που φτάσαμε. 4
Aloyminas Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2012 Δεν ξέρω τι μπορώ να πω και να απαντήσω σε μερικά που ακούω.Καταρχήν θα συμφωνήσω με τον παραπάνω ότι η απεργία είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα.Τώρα φωνάζουν όλοι για προνομιακή μεταχείριση των υπαλλήλων της βουλής και δεν λέει κανείς εκτός του από πάνω συμφορουμίτη ότι όποιο αποτέλεσμα πέτυχαν ήταν γιατί είναι ενωμένοι και συντονισμένοι.Μας κακοφαίνεται δηλαδή ότι ο δημόσιος τομέας έχει την ισχύ να πάρει αυτά που πιστεύει καλώς η κακώς ότι δικαιούτε.Ρωτώ λοιπόν ο αφελής.Αν η Γ.Σ.Σ.Ε δεν ήταν πουλημένη και αν αντί ναι πάει τον κόσμο που δουλεύει στον ιδιωτικό τομέα στο σύνταγμα να κλείσει αυτή τους δρόμους τα λιμάνια και τα αεροδρόμια δεν θα πετύχαινε ακόμα περισσότερα από ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι;Θυμάμαι σε παλιότερες περιπτώσεις που τα κατά τόπους εργατικά κέντρα έκλειναν τις 5 μεγαλύτερες επιχειρήσεις του κάθε νομού στον ιδιωτικό τομέα.Το ερώτημα είναι το εξής.Αν μπουκάρουν οι άνθρωποι που δουλεύουν στον ιδιωτικό τομέα στην δεή και κατεβάσουν αυτοί τους διακόπτες θα φανεί καλύτερα;Δηλαδή ενοχλεί το αν κατέβασε ο ο φωτόπουλος τον διακόπτη της δεή η το αν πρέπει να γίνει ως μέσο πίεσης για να μην περάσουν αυτές οι πολιτικές;Μακάρι να είχε τα αρχ...ια η Γ.Σ.Σ.Ε μόνη της χωρίς την Α.Δ.Ε.ΔΥ χωρίς να συμμετέχει ούτε ένα δημόσιος υπάλληλος δηλαδή να μπουκάρει αυτήν στα αεροδρόμια και να κάνει κατάληψη επί μέρες να μπουκάρει αυτήν στην δεή και να κατεβάσει διακόπτες να δούμε για ποιο κατεστημένο θα μιλούσαμε μετά.Εδώ μας σφάζουν στην κυριολεξία και μετά συζητούμε για τον αν πρέπει να κατέβουν οι διακόπτες.Μετά το χτεσινό πρέπει να γίνει κατάληψη όλων των δημοσίων κτιρίων ακόμα και των υπουργείων και να κατέβουν όχι μόνο οι διακόπτες της δεή αλλά να αποκλειστούν λιμάνια τελωνεία και όλα τα στρατηγικά σημεία στα οποία θα καταφέρουμε να τους πονέσουμε και στα αρ......α μου αν μαζί μου είναι ο Φωτόπουλος ή όχι Ενα ποιντ παντως ειναι οτι οταν μια ομαδα εργαζομενων σε ενα επαγγελμα αποτελειται απο λιγα ατομα, τοτε μοιραια υπαρχει απολυτη συνοχη στις κινησεις και κινητοποιησεις τους, αρα και μεγαλυτερη αποτελεσματικοτητα. Δες: Ελεγκτες εναεριας κυκλοφοριας, δικαστικοι, υπαλληλοι βουλης. Ελεγχονται αναμεταξυ τους πιο ευκολα (διοτι ολοι κι ολοι ειναι 10-100 ατομα) και αν κανουν καποια κινηση θα την κανουν ολοι μαζι παραλυοντας τα παντα. Κι εδω θα ρθω και θαπω το εξης στον Confucius και λοιπους τυπους που ειναι κατα των ιδιωτικοποιησεων κλπ. Για πειτε μου ρε μαγκες αν την δουλεια που κανουν οι υπαλληλοι της Βουλης την ειχε αναλαβει ιδιωτικη εταιρεια (οπως αντιστοιχα και τους ελεγκτες εναεριας κυκλοφοριας αν τους απολυσουν στην επομενη απεργια και αναθεσουν σε ιδιωτικη εταιρεια τον ελεγχο), θα τα ειχαμε αυτα? Αν τους απελυαν ΣΗΜΕΡΑ αυτους που καναν οσα κανανε χθες και προσλαμβανανε νεους με 800 ευρω θα υπηρχε προβλημα? Για να το παω με τη λογικη σας λοιπον, ΝΑΙ θα υπηρχε προβλημα διοτι η απεργια ειναι συνταγματικα κατωχυρωμενο δικαιωμα καθε εργαζομενου, και αυτο κανανε χθες και στην Βουλη με τη διαφορα οτι το κανανε καλα και την καταλληλη στιγμη σε αντιθεση με τα 2354345664 συνδικατα που εχουν απαξιωσει την ενοια της απεργιας εδω και 10ετιες, καθιστωντας την αναποτελεσματικη και διαδικαστικου χαρακτηρα. Θα επρεπε λοιπον, βαση των θεσεων σας, να εξυμνειτε τους υπαλληλους της Βουλης γιατι αντεδρασαν στο κατεστημενο και το συστημα και πετυχαν. Εσεις τωρα ξυνιζετε κι απο πανω? Κωλοτουμπα on the floor θα ελεγα. Ζητω το δημοσιο λοιπον, γιατι ετσι. Αλλα μετα δεν θα διαμαρτυρομαστε για γεγονοτα σαν το χθεσινο, μιας και ενα χαρακτηριστικο του δημοσιου ειναι και αυτο που συνεβη χθες. Οι λατρεις του δημοσιου τουλαχιστον, θα επρεπε να κρυψουν λογια χθες και οχι να θυμωνουν κι απο πανω... Θα εφαρμοστουν μερικα, αν μη τι αλλο Οσο δεν γινονται ιδιωτικοποιησεις, παταξη φοροδιαφυγης, απολυσεις δημοσιων υπαλληλων, τοσο θα ερχονται νεα μετρα προς τις υπολοιπες κοινωνικες κατηγοριες (συνταξιουχοι, μισθωτοι, ανεργοι κλπ) για να καλυψουν το κενο. Διοτι δεν υπαρχουν αλλες πηγες εσοδων. Διοτι ο δανειστης σου λεει: Μαυρη τρυπα 11δις απτο προηγουμενο μνημονιο? Παρε μετρα, θελω τα λεφτα μου. Το προβλημα δεν ειναι τα μετρα, αλλα ΓΙΑΤΙ ειχαμε μαυρη τρυπα 11δις. Ε την μαυρη τρυπα την εχουμε διοτι καθε φορα τα μετρα εφαρμοζονται ΣΤΟ ΠΕΡΙΠΟΥ, βρισκοντας συμφωνους πολλους συμπολιτες μας, οπως διαπιστωνει κανεις απο αυτο το φορουμ αλλωστε. Στο μόνο που διαφωνήσω μαζί σου στο συγκεκριμένο post είναι ότι η πλήρης εφαρμογή του μνημονίου θα είχε ευεργετικά αποτελέσματα για μας.Οι ίδιοι κάνουν την παραδοχή ότι στο θέμα της πρόβλεψης της ύφεσης τα έκαναν σαλάτα.Γιατί πολλοί πιστεύουν ότι η οικονομία είναι μόνο αριθμοί αλλά ευτυχώς όλο και περισσότεροι πια πιστεύουν ότι είναι ψυχολογία.Όταν εφαρμόσεις μέτρα που προκαλούν σοκ και δέος στον λαό τότε και η καταναλωτική συμπεριφορά αυτού βγαίνει εκτός πρόβλεψης.Και αν αποτύχεις 5 φορές όπως τα παλικάρια της τρόικας να προβλέψεις την ύφεση τότε όσο πιστά και να εφαρμόσεις το πρόγραμμα ΄το τραίνο σου φυγε. Και για να συμπληρώσω και κάτι άλλο περί απεργειών .Μία από τις μεγαλύτερες απεργίες στα χρονικά σίγουρα πάντως η πιο αιματοβαμμένη έγινε στην Μέκκα του καπιταλισμού στις Η.Π.Α και ήταν των οδηγών του τραμ καρτέλ δηλ και αυτοί μόνο που για τις πράξεις του εν λόγω καρτέλ και για την θυσία των μελών του γιορτάζουμε παγκοσμίως την πρωτομαγιά.Αυτά προτού να κρίνουμε έτσι εύκολα την οποιαδήποτε απεργιακή κινητοποίηση
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2012 *Δεν ειπα οτι η εφαρμογη του μνημονιου θα ειχε ευεργετικα αποτελεσματα. Ειπα οτι η εφαρμογη του κατα γραμμα ισως να απαλυνε καποιες κοινωνικες ομαδες απο το βαρος το οποιο καλουνται καθε φορα να πληρωσουν επειδη εφαρμοζεται επιλεκτικα. Κι επειδη οπως ειπε και ο Κωστας τα κουκια ειναι μετρημενα (και λιγα) πλεον, οταν ΣΥΝΕΧΙΖΕΙΣ και δεν βγαζεις κουκια με ιδιωτικοποιησεις, οταν δεν βγαζεις κουκια απο απολυσεις απο εναν ΔΤ που ΠΡΟΦΑΝΩΣ εχει -οχι λιγους- αχρηστους υπαλληλους, οταν δεν βγαζεις κουκια απο τη φοροδιαφυγη-πλουτο, οταν δεν βγαζεις κουκια απο την -εστω και κατα προσεγγιση- εξισωση μισθων ΙΤ με αυτους του ΔΤ, τοτε εκ των πραγματων τα κουκια θα τα βγαλεις απο τις κοινωνικες ομαδες που απεμειναν. Συνταξιουχοι, μισθωτοι του ΙΤ, ελευθεροι επαγγελματιες, ακομα και ανεργοι πλεον, θα βαλουνε τα κουκια που δε βαζουν οι αλλοι, επειδη οι πολιτικοι μας (με τις ευλογιες αρκετων και απο εδω μεσα) τους προστατευουν γιαι ιδιοτελεις σκοπους. Τα μνημονια συνολικα ως μνημονια, μπορει να ηταν αποτυχημενα σαν σχεδια, αλλα αυτο δε θα το μαθουμε ποτε αφου ποτε δεν εφαρμοσαμε καθε τι που προεβλεπαν. Απλα χτυπηθηκαν οι ομαδες που ειναι ευκολο να χτυπηθουν και συνεχιζει να συμβαινει αυτο. Συνεπως, τις 5 αποτυχιες δεν γινεται να τις χρεωνουμε (μονο) στην τροικα ή την Μερκελ κλπ, εκτος αν μας αρεσει να εθελοτυφλουμε και να διατηρουμε την ψωρουπερηφανεια μας σαν λαος. Πηγαν ΠΟΛΛΑ πραγματα στραβα με την εφαρμογη των μνημονιων απο ΕΜΑΣ. Αν πας στο γιατρο αρρωστος και σου πει παρε αυτα τα φαρμακα για τοσο καιρο κι εσυ δεν τα παιρνεις για Χ,Υ λογους και στο τελος πεθανεις, το συμπερασμα ειναι οτι φταιει ο γιατρος? Πολυ χειροτερα αν πας με ανιατη ασθενεια στο γιατρο επειδη ολη σου τη ζωη μπεκροπινες, επαιρνες ναρκωτικα, ξενυχταγες και ετρωγες αηδιες, και ο γιατρος σου δωσει μια Α υποστηριξη και καποιες οδηγιες-φαρμακα κλπ κλπ τις οποιες και παλι δεν τηρεις, τοτε ο νους σου θα παει παλι στο γιατρο ως υπαιτιο του επικειμενου θανατου? 5
kostas_dr Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2012 Αυτό το απίστευτο ξεφτιλίκι που έγινε χθες στην Βουλή απ' τους υπάλληλους, ήταν μια απεργιακή κινητοποίηση δηλαδή; Εγώ ξέρω ότι πρέπει να τηρούνται κάποιοι κανόνες πριν προκυρηχθεί κάποια απεργία. Αλλά θα μου πεις, εδώ έχουμε ξεσκίσει άλλα και άλλα, αυτό μας μάρανε. Αλουμινά, αυτά που αναφέρεις παλαιότερα όντως γίνονταν, γι' αυτό και έφυγαν απ' την υπέροχη αυτή χώρα (που προφανώς έχει βρει το πραγματικό νόημα της ζωής ενώ οι υπόλοιποι λαοί ακόμα το αγνοούν, τρομάρα τους) τόσες και τόσες επιχειρήσεις και μείναμε επί αρκετά χρόνια σχεδόν με μοναδική δυνατότητα προσφοράς εργασίας, τον διορισμό στο Δημόσιο, χωρίς να υπάρχει εννοείται η δυνατότητα να πληρωθούν όλοι αυτοί οι υπάλληλοι! Oh wait, υπάρχει (υπήρχε δηλαδή) η λύση του υπέρμετρου δανεισμού! Και τα δάνεια ποιός και το κυριότερο πως θα τα πληρώσει; Γιατί κάποια στιγμή θα πληρωθούν, έτσι; Λεπτομέρειες τώρα ε; 4
Aloyminas Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2012 Αυτό το απίστευτο ξεφτιλίκι που έγινε χθες στην Βουλή απ' τους υπάλληλους, ήταν μια απεργιακή κινητοποίηση δηλαδή; Εγώ ξέρω ότι πρέπει να τηρούνται κάποιοι κανόνες πριν προκυρηχθεί κάποια απεργία. Αλλά θα μου πεις, εδώ έχουμε ξεσκίσει άλλα και άλλα, αυτό μας μάρανε. Αλουμινά, αυτά που αναφέρεις παλαιότερα όντως γίνονταν, γι' αυτό και έφυγαν απ' την υπέροχη αυτή χώρα (που προφανώς έχει βρει το πραγματικό νόημα της ζωής ενώ οι υπόλοιποι λαοί ακόμα το αγνοούν, τρομάρα τους) τόσες και τόσες επιχειρήσεις και μείναμε επί αρκετά χρόνια σχεδόν με μοναδική δυνατότητα προσφοράς εργασίας, τον διορισμό στο Δημόσιο, χωρίς να υπάρχει εννοείται η δυνατότητα να πληρωθούν όλοι αυτοί οι υπάλληλοι! Oh wait, υπάρχει (υπήρχε δηλαδή) η λύση του υπέρμετρου δανεισμού! Και τα δάνεια ποιός και το κυριότερο πως θα τα πληρώσει; Γιατί κάποια στιγμή θα πληρωθούν, έτσι; Λεπτομέρειες τώρα ε; Καλά σοβαρά μιλάμε τώρα;Για αυτό έφυγαν οι μεγαλύτερες επιχειρήσεις της χώρας η επειδή άκουσον άκουσον έπαιρναν επιδότηση από το κράτος για να εξαπλωθούν στα Βαλκάνια επί εποχής Σημίτη και μετά;Και αυτοί αντί να εξαπλωθούν δηλαδή να κρατήσου την μητρική εταιρία εδώ έπαιρνα την μητρική και πήγαιναν στην Βουλγαρία.Κώστα ξέρω ότι είσαι σοβαρός άνθρωπος μην μου λες τέτοια.Και τι πρέπει να γίνει στο κάτω κάτω για να μην φύγει το κάθε λαμόγιο επιχειρηματίαςνα καταργήσουμε την απεργία.Εδώ με σκοτώνει με αφήνει νηστικό με 580 ευρώ και εσύ αυτό έχεις να μου αντιπαραθέσεις σε ότι έγραψα πιο πάνω;
viper2005 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2012 ετσι και μαζευοταν ο ιδιωτικος togethar το πρωτο πραγμα που θα κανανε θα ηταν να ξυλοφορτωσουν τα παιδια που παιρνουν 16 μισθους για να κουβαλανε νερα... 2
Aloyminas Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2012 *Δεν ειπα οτι η εφαρμογη του μνημονιου θα ειχε ευεργετικα αποτελεσματα. Ειπα οτι η εφαρμογη του κατα γραμμα ισως να απαλυνε καποιες κοινωνικες ομαδες απο το βαρος το οποιο καλουνται καθε φορα να πληρωσουν επειδη εφαρμοζεται επιλεκτικα. Κι επειδη οπως ειπε και ο Κωστας τα κουκια ειναι μετρημενα (και λιγα) πλεον, οταν ΣΥΝΕΧΙΖΕΙΣ και δεν βγαζεις κουκια με ιδιωτικοποιησεις, οταν δεν βγαζεις κουκια απο απολυσεις απο εναν ΔΤ που ΠΡΟΦΑΝΩΣ εχει -οχι λιγους- αχρηστους υπαλληλους, οταν δεν βγαζεις κουκια απο τη φοροδιαφυγη-πλουτο, οταν δεν βγαζεις κουκια απο την -εστω και κατα προσεγγιση- εξισωση μισθων ΙΤ με αυτους του ΔΤ, τοτε εκ των πραγματων τα κουκια θα τα βγαλεις απο τις κοινωνικες ομαδες που απεμειναν. Συνταξιουχοι, μισθωτοι του ΙΤ, ελευθεροι επαγγελματιες, ακομα και ανεργοι πλεον, θα βαλουνε τα κουκια που δε βαζουν οι αλλοι, επειδη οι πολιτικοι μας (με τις ευλογιες αρκετων και απο εδω μεσα) τους προστατευουν γιαι ιδιοτελεις σκοπους. Τα μνημονια συνολικα ως μνημονια, μπορει να ηταν αποτυχημενα σαν σχεδια, αλλα αυτο δε θα το μαθουμε ποτε αφου ποτε δεν εφαρμοσαμε καθε τι που προεβλεπαν. Απλα χτυπηθηκαν οι ομαδες που ειναι ευκολο να χτυπηθουν και συνεχιζει να συμβαινει αυτο. Συνεπως, τις 5 αποτυχιες δεν γινεται να τις χρεωνουμε (μονο) στην τροικα ή την Μερκελ κλπ, εκτος αν μας αρεσει να εθελοτυφλουμε και να διατηρουμε την ψωρουπερηφανεια μας σαν λαος. Πηγαν ΠΟΛΛΑ πραγματα στραβα με την εφαρμογη των μνημονιων απο ΕΜΑΣ. Αν πας στο γιατρο αρρωστος και σου πει παρε αυτα τα φαρμακα για τοσο καιρο κι εσυ δεν τα παιρνεις για Χ,Υ λογους και στο τελος πεθανεις, το συμπερασμα ειναι οτι φταιει ο γιατρος? Πολυ χειροτερα αν πας με ανιατη ασθενεια στο γιατρο επειδη ολη σου τη ζωη μπεκροπινες, επαιρνες ναρκωτικα, ξενυχταγες και ετρωγες αηδιες, και ο γιατρος σου δωσει μια Α υποστηριξη και καποιες οδηγιες-φαρμακα κλπ κλπ τις οποιες και παλι δεν τηρεις, τοτε ο νους σου θα παει παλι στο γιατρο ως υπαιτιο του επικειμενου θανατου? Φίλε μου δεν έχω να διαφωνήσω σε τίποτα μαζί σου μόνο στο ότι οι αποτυχίες βαραίνουν την τρόικα.Μιλάμε για την ύφεση τον πιο σημαντικό παράγοντα στην εξέλιξη της οικονομίας.Ακόμα και αυτοί λένε ότι δυτική χώρα σε περίοδο ειρήνης δεν πέρασε ποτέ τόσο μεγάλη ύφεση.Προφανώς και δεν θα μάθουμε ποτέ τι θα γινόταν με την πλήρη εφαρμογή του μνημονίου αλλά έχω την αίσθηση ότι αν πετούσαμε άλλες 150.000 δημοσίους υπαλλήλους στον δρόμο ένα από αυτά που δεν κάναμε μάλλον θα είχε αρνητικό αντίκτυπο στην ύφεση περαιτέρω παρά το αντίθετο.Αλλά όπως είπες ότι και να πούμε είναι θεωρητικό πάντως με την απλή λογική αφαιρώντας χρήματα από την αγορά γιατί αυτό κάνεις με τις περικοπές μάλλον αντί να επανεκκινήσεις την οικονομία μάλλον την νεκρώνεις.Σπάνια αν ρίξεις μια μπουνιά στην οθόνη της τηλεόρασης αυτήν θα δουλέψει καλύτερα αν και θυμάμαι ότι είχα ενα κασετόφωνο στο αμάξι το 90 που ήθελε κλωτσιές για να δουλέψει.Το τελευταίο μέρος είναι χιούμορ γιατί μετά τα χτεσινά νομίζω ότι θα χρειαστούμε πολύ από αυτό ετσι και μαζευοταν ο ιδιωτικος togethar το πρωτο πραγμα που θα κανανε θα ηταν να ξυλοφορτωσουν τα παιδια που παιρνουν 16 μισθους για να κουβαλανε νερα... Πιθανώς και αυτό αλλά αν κατεβάσουν αυτοί τους διακόπτες της Δ.Ε.Η αυτό θα είναι πιο αρεστό;Πιο <<νόμιμο;>>
viper2005 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2012 Πιθανώς και αυτό αλλά αν κατεβάσουν αυτοί τους διακόπτες της Δ.Ε.Η αυτό θα είναι πιο αρεστό;Πιο <<νόμιμο;>> και να χαλασει τις ηλεκτρικες συσκευες του οταν δεν εχει σταθερο εισοδημα οπως οι ΔΥ...? highly unlikely... 2
lary7 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2012 Καλά σοβαρά μιλάμε τώρα;Για αυτό έφυγαν οι μεγαλύτερες επιχειρήσεις της χώρας η επειδή άκουσον άκουσον έπαιρναν επιδότηση από το κράτος για να εξαπλωθούν στα Βαλκάνια επί εποχής Σημίτη και μετά;Και αυτοί αντί να εξαπλωθούν δηλαδή να κρατήσου την μητρική εταιρία εδώ έπαιρνα την μητρική και πήγαιναν στην Βουλγαρία.Κώστα ξέρω ότι είσαι σοβαρός άνθρωπος μην μου λες τέτοια.Και τι πρέπει να γίνει στο κάτω κάτω για να μην φύγει το κάθε λαμόγιο επιχειρηματίαςνα καταργήσουμε την απεργία.Εδώ με σκοτώνει με αφήνει νηστικό με 580 ευρώ και εσύ αυτό έχεις να μου αντιπαραθέσεις σε ότι έγραψα πιο πάνω; Οι επιχειρησεις φευγουν γιατι στην ελλαδα το κρατος απλωνει χερι παντου και οριζει τις σχεσεις εργασιας ακομα και στον ιδιωτικο τομεα, με κινητρο παντα τις πιεσεις απο τα κομματικοποιημενα συνδικατα και χωρις κανενας τοσα χρονια να εξετασει σοβαρα τους λογους αποβιομηχανοποιησης της χωρας. Παραθετω ενα αρθρο του Τασου Αρβανιτη, ναι ειναι φιλελευθερος του κερατα ο ανθρωπος αλλα πως μπορει καποιος να παραβλεψει τα επιχειρηματα του οταν βασιζονται σε απλους δεικτες? Αυτοι οι δεικτες οσο και αν δεν ειναι αρεστοι λενε την αλληθεια και μπορει καποιος να βρει τι εκαναν οι αλλες χωρες σωστα και τι κανουμε εμεις λαθος. Εμεις επιμενουμε, τιποτα δεν ειναι λαθος στην χωρα, οι ξενοι φταινε που φτασαμε εδω που φτασαμε. Όσοι μιλούν για "εργασιακό μεσαίωνα" αναφερόμενοι στις αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις και ιδίως στο ζήτημα της αποζημίωσης απόλυσης θα πρέπει να διαβάσουν πολύ προσεκτικά την εξαιρετική μελέτη των Robert Holzmann, Yahh Pouget, Milan Vodopivec και Michael Weber για λογαριασμό της World Bank "Severance Pay Programs around the World".Στη μελέτη κατατάσσονται 185 κράτη ως προς τον δείκτη γενναιοδωρί ας "Generosity Index" και αφορά τις αποζημιώσεις όσων εργαζομένων απολύονται ανάλογα με τα χρόνια που εργάστηκαν στον ίδιο εργοδότη και το χρόνο προειδοποίησης για την καταγγελία της σύμβασής τους. Σύμφωνα με τη μελέτη όσο πιο ανεπτυγμένα είναι τα κράτη που εξετάζονται τόσο πιο χαμηλή είναι η αποζημίωση απόλυσης. Έτσι: Στην πρώτη θέση μεταξύ 185 κρατών κατατάσσεται η Ζιμπάμπουε με δείκτη 13. Στη δεύτερη θέση το Μαυροβούνιο με δείκτη 11,3, στην τρίτη θέση η Σρι Λάνκα με 10,5 και στην τέταρτη η ...αιωνία Ελλάς με 10,4. Στις τελευταίες θέσεις της κατάταξης βρίσκονται σχεδόν όλες οι Ευρωπαϊκές χώρες (δυτικές και ανατολικές), λ.χ. Ισπανία 2,9, Γερμανία 2,2, Ρουμανία 1,9, Σερβία 1,4, Γαλλία 0,9, Λουξεμβούργο και Ιρλανδία 0,6 και Βρεταννία 0,3. Τα συμπεράσματα της μελέτης είναι εκπληκτικά: α. Στις ανεπτυγμένες χώρες η εργατική νομοθεσία είναι σαφώς λιγότερο προστατευτική για τους εργαζομένους. β. Το εργασιακό καθεστώς είναι πιο απλό, αντιγραφειοκρατικό, χωρίς πολυνομία και συνεπώς με μικρότερο συναλλακτικό και κοινωνικό κόστος. γ. Για να υπάρξει αύξηση της παραγωγικότητας και βελτίωση της απόδοσης απαιτείται να υπάρχουν ευέλικτοι εργασιακοί θεσμοί και άρση των προστατευτικών ρυθμίσεων της εργατικής νομοθεσίας. Όλα τα παραπάνω που κανείς δεν τα συζητά στη χώρα μας τα γράφω μπας και τ΄ακούσει έστω και την ύστατη ώρα κάποιος εχέφρων βουλευτής δημαρίτης και προβληματιστεί κάπως. Είναι αξισημείωτο ότι κανένας (πλην της εφημερίδας ΕΣΤΙΑΣ), ούτε καν η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας δεν ασχολήθηκε με τα στοιχεία και τα συμπεράσματα της μελέτης. 2
Aloyminas Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2012 Σωστό και αυτό πολύ σωστό θα το έλεγα αλλά πρέπει να το παραδεχτούμε όλοι ότι έχουμε φτάσει στο σημείο να θεωρούμε μία απεργία κακή επειδή μόνο και μόνο την πραγματοποιούν <<συντεχνίες>>όποιες και να είναι αυτές.Το ΄θέμα είναι επειδή παίρνονται ακραία μέτρα μήπως είναι καιρός για ακραίες κινητοποιήσεις για να εξασφαλίσουμε αν θα έχουμε να φάμε και εμένα προσωπικά δεν με απασχολεί ποιος θα συμμετέχει σε αυτές.Πάντως έτσι και αλλιώς το σύστημα μάλλον διασφαλίζει το ότι εγώ θα θα πεθάνω από την πείνα παρά ότι θα δούμε πραγματικές κινητοποιήσεις αφού οι αρχισυνδικαλιστές μας είναι κομματόσκυλα του Π.Α.Σ.ΟΚ και της Ν.Δ οπότε η κυβέρνηση και οι συμφωνούντες μαζί της δεν έχουν να φοβούνται τίποτα.Μάλλον ήρθε η ώρα να πεινάσουμε.Εγώ την οικογένεια μου πάντως δεν μπορώ να την βγάλω πέρα με τον απίστευτο μισθό των 680 ευρώ που παίρνω μετά από 15 χρόνια δουλειάς.Και το κακό είναι ότι το πρόγραμμα προσαρμογής δεν επηρεάζεται καθόλου από τον δικό μου τον μισθό αφού με πληρώνει ιδιώτης απλά είναι η επικρατούσα πολιτική στην Ευρώπη ότι πρέπει να πεινάσουν οι λαοί και να τα πάρουν όλα οι τραπεζίτες.Θα προσπαθήσω λοιπόν να τους διευκολύνω τους κυρίους να πάρουν τα λεφτά τους γιατί ότι και να μου κάνουν εγώ από την χώρα δεν φεύγω.Αυτοί που βρίσκονται στις αγκαλιές άλλων χωρών και κάνουν αβασάνιστα κριτική μέσα στο forum ας έρθουν πρώτα να ζήσουν εδώ και μετά να συζητήσουμε ότι θέλουν.....
Fotis13 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2012 Σενάρια πείνας δεν μπορούν να αποκλειστούν... ]Οι δημαγωγοί της άκρας αριστεράς και άκρας δεξιάς εξαπατούν τους αδαείς υποσχόμενοι την ακύρωση του μνημονίου και την επαναφορά των κεκτημένων στα επίπεδα της ευημερίας με δανεικά... ]Αφελώς μαρξίζοντες οικονομολόγοι που υποδύονται αναιδώς τους Κεϋνσιανιστές για καιροσκοπικούς λόγους, διατείνονται πως αν διαγράψουμε μονομερώς τα χρέη θα ζήσουμε εμείς καλά και οι δανειστές μας καλύτερα... Αν ακόμη ρίξουμε ρευστό στην αγορά θα έχουμε ανάπτυξη.. ]Καθώς υπάρχει ένα διεθνές πρόβλημα χρέους στις ανεπτυγμένες δυτικές κοινωνίες, είναι φρονιμότερο να αφήσουμε κάποιον με μεγαλύτερη επιρροή στις διεθνείς εξελίξεις να προκαλέσει ρύθμιση χρεών. Ή έστω να επιλέξει τρόπο που θα επέλθει κάποια ισορροπία ]Οι δανειστές αντιλαμβάνονται καλύτερα απ΄ όλους πως χρέη που δεν μπορούν να πληρωθούν δεν θα πληρωθούν, όπως λέει και ο φίλος μου ο Γ. Καισάριος, αλλά θα διεκδικήσουν μέχρι εκεί που μπορούν να πληρωθούν όσο περισσότερα χρέη γίνεται. Το ίδιο θα έκανε ο καθένας από μας, νεοφιλελεύθερος, κομμουνιστής, εθνικιστής, μωαμεθανός ή χριστιανός... ]Επειδή οι μεγάλοι χρεώστες είναι τα κράτη και οι κοινωνίες της Δύσης και πρέπει οι δανειστές να τους προειδοποιήσουν τι παθαίνει όποιος αθετεί τα χρέη του, ίσως ψάχνουν ένα εύκολο θύμα να το χρησιμοποιήσουν σαν παράδειγμα...[/background] ]Οι καλύτεροι υποψήφιοι είμαστε εμείς. Η Αργεντινή αποτελεί ένα καλό παράδειγμα προς αποφυγή. Το γεγονός πως κάποιοι το βλέπουν ως παράδειγμα προς μίμηση, δεν είναι της οικονομικής αλλά της ψυχιατρικής επιστήμης και αυτό είναι άλλο θέμα... ]Εμείς λοιπόν καλό είναι όσο έχουμε τις «πλάτες» της τρόικας να αποφύγουμε να γίνουμε το παράδειγμα προς αποφυγήν... ]Όσοι διαφημίζουν την μονομερή στάση πληρωμών σαν μέσο επανεκκίνησης της οικονομίας, πέραν του ό,τι είναι εκτός τόπου και χρόνου είναι και επικίνδυνοι. ]Το χρέος όμως είναι το μικρότερο από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα ο κόσμος. Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η αύξηση των τιμών σε βασικά είδη όπως το πετρέλαιο, τα τρόφιμα και τα μέταλλα.d] ]Δεν μιλάμε για αύξηση της τάξης του 10-20% αλλά για αυξήσεις 500 και 1000% μέσα σε δεκαπέντε χρόνια Οι τιμές αυξάνονται για τον απλούστατο λόγο πως αυξάνεται η ζήτηση και παραμένει σταθερή ή μειώνεται η προσφορά. ]Το σιτάρι π.χ. από τα 97 δολάρια το μπούσελ στα τέλη της δεκαετίας του ’90 έχει σκαρφαλώσει πάνω από τα 400 και παραμένει κοντά στα 350 δολάρια. Το ρύζι από τα 154 δολάρια ο μετρικός τόνος έφτασε τα 974 και μένει στα 600 δολάρια. Το πετρέλαιο που παίζει βασικό ρόλο στο κόστος παραγωγής πολλών αγροτικών και βιομηχανικών προϊόντων από 10 δολάρια το βαρέλι την ίδια περίοδο έφτασε τα 150 δολάρια το 2008 λίγο πριν το κραχ και τώρα στέκεται κοντά στα 90 δολάρια. ]Το βοδινό κρέας από τα 70 σεντς το πάουντ την ίδια περίοδο έχει σκαρφαλώσει στα 190 σεντς. ]Όλα τα βασικά είδη έχουν εκτιναχθεί στα ύψη. Αυτό αποτελεί ένα λόγο που πολλοί Έλληνες θα κρυώσουν φέτος καθώς θα δυσκολευτούν και λόγω της συγκυρίας να εξασφαλίσουν πετρέλαιο για τους καυστήρες των καλοριφέρ. Γράφω κατά ένα μέρος, γιατί στην τελική τιμή του πετρελαίου πάνω από το μισό κόστος αφορά κρατικούς φόρους για να συνεχίσει να αμείβεται το πελατειακό «τέρας» της μεταπολίτευσης τα κεκτημένα του οποίου όλως τυχαίως υποστηρίζουν οι αντιμνημονιακοί «πατριώτες». Η αλήθεια είναι πως η ελληνική χρεοκοπία έρχεται σε μια δύσκολη διεθνή συγκυρία. Για να αντιληφθεί κάποιος το βασικό ρόλο που παίζει στις χρηματοοικονομικές εξελίξεις η κατάσταση των τιμών των πρώτων υλών δεν έχει παρά να κοιτάξει τι έχει συμβεί τα τελευταία χρόνια... Η χρεοκοπία της Ρωσίας το 1998 συνέπεσε με την χαμηλότερη τιμή του πετρελαίου και των άλλων πρώτων υλών τις τελευταίες δεκαετίες. Την ίδια περίοδο η κοινωνική κρίση σε μια άλλη πετρελαιοπαραγωγό χώρα τη Βενεζουέλα ανέδειξε την αριστερή κυβέρνηση Τσάβες. Τη δεκαετία που ακολούθησε οι τιμές του πετρελαίου τινάχθηκαν στα ύψη, τα ταμεία της Ρωσίας γέμισαν μέχρι που μηδένισε το χρέος, ενώ ο Τσάβες με εξαγωγές περί τα 80-90 δισ. δολάρια ετησίως τα περισσότερα από τα οποία από το πετρέλαιο, κατάφερε να επιβιώσει στην εξουσία σε αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις και να παριστάνει το βιώσιμο σοσιαλιστικό μοντέλο. Την ίδια περίοδο των χαμηλών τιμών των πρώτων υλών χρεοκόπησε και η Αργεντινή. Στη συνέχεια οι περονιστές εκμεταλλεύτηκαν τον υπερτετραπλασιασμό της τιμής της σόγιας για να παραμείνουν στην εξουσία... ]Η άνοδος και η πτώση των τιμών των πρώτων υλών παίζει σημαντικό ρόλο στις χρηματοοικονομικές, οικονομικές και πολιτικές εξελίξεις. ]Για τους πλούσιους δυτικούς είναι η αύξηση της τιμής του πετρελαίου που καθορίζει πολλούς δείκτες. Η άνοδος των τιμών των τροφίμων δεν επηρεάζει τους δυτικούς γιατί οι δαπάνες για τρόφιμα αποτελούν μικρό κλάσμα των συνολικών δαπανών και επιπλέον το κόστος της πρώτης ύλης αποτελεί μικρό κλάσμα του κόστους ενός τυποποιημένου προϊόντος ]Στον πλανήτη όμως υπάρχουν περί τα μερικά δισ. άνθρωποι που ζουν με δυο δολάρια την ημέρα. Για τους λαούς αυτούς η άνοδος της τιμής του ρυζιού από τα 154 δολάρια ο μετρικός τόνος στα 600 ή τα 900 σήμαινε πείνα. Το ίδιο με την αύξηση της τιμής του σταριού από τα 97 δολάρια το μπούσελ στα 425 δολάρια κλπ. Η λεγόμενη Αραβική Άνοιξη κατά ένα μεγάλο μέρος αποδίδεται στην αναστάτωση που προκάλεσε η άνοδος των τιμών των τροφίμων. Μόνο οι χορτάτοι σκλάβοι δεν νοιάζονται για την ελευθερία απ’ ό,τι φαίνεται. ]Στις πλούσιες δυτικές χώρες η άνοδος των τιμών των τροφίμων, της ενέργειας και των άλλων πρώτων υλών αποτέλεσε την αφορμή να σκάσει το 2008 η χρηματοοικονομική «φούσκα» που δημιούργησε τα τελευταία χρόνια ανεύθυνη πολιτική της ευημερίας με χαμηλά επιτόκια και η υπερβάλλουσα μόχλευση σε συνδυασμό με την εγγενή τάση του είδους προς την απληστία.[ Όπως όταν αποτραβηχτεί η πλημμυρίδα βλέπουμε στην παραλία ποιοι κολυμπούσαν γυμνοί, έτσι και με την κρίση βλέπουμε ποιοι είχαν πέσει θύματα της μεγαλύτερης απληστίας Η Ελλάδα δεν κολυμπούσε απλά γυμνή στην παραλία του ωκεανού της ρευστότητας αλλά είχε φροντίσει να «κόψει» τα χέρια και τα πόδια που θα την οδηγούσαν έξω από το κύμα. Δηλαδή, τον παραγωγικό ιστό της οικονομίας της. Όσοι υποστηρίζουν πως αρκεί να πετάξει το μνημόνιο από πάνω της, να διαγράψει το χρέος και θα «σκίζει» τα κύματα την εξαπατούν. Τα πράγματα είναι πιο περίπλοκα και εγκυμονούν αλλαγές στην παγκόσμια γεωγραφία.[/background] Το μνημόνιο αποτελεί μια ατελή και άκαμπτη φόρμα αυτών που έπρεπε να έχουμε κάνει τα τελευταία τριάντα χρόνια, για να εξασφαλίσουμε μια θέση στο παγκόσμιο οικονομικό γίγνεσθαι καλύτερη από αυτή ενός παράσιτου. Τώρα είναι αργά για κροκοδείλιους λυγμούς περί εθνικής ανεξαρτησίας. Είναι λογικό κατ’ αρχάς να φροντίσουμε με κάθε κόστος την παραμονή εντός του ευρώ και των συμμαχιών των ανεπτυγμένων οικονομιών και στη συνέχεια να επανεκκινήσουμε την οικονομία...[/background] )]Η άνοδος των τιμών των πρώτων υλών οφείλεται στην αυξημένη ζήτηση λόγω της μεγέθυνσης της μεσαίας τάξης του πλανήτη από 1 σε 3 δισ. ανθρώπους...] Η κατάσταση αυτή θα ανατραπεί αν η τεχνολογία βρει φθηνότερες ενεργειακές πηγές και τρόπο οι μειούμενες εκτάσεις καλλιεργούμενων γαιών να παράγουν μεγαλύτερες ποσότητες χωρίς να προκαλείται οικολογική καταστροφή και αχρήστευση γόνιμων εδαφών. Δεν φαίνεται κάτι αξιόπιστο στον τεχνολογικό ορίζοντα. ]Όλοι οι δυτικοί θα χάσουν μέρος του βιοτικού επιπέδου αλλά εμείς δυστυχώς περισσότερο γιατί ούτε σπουδαίους πόρους έχουμε, αλλά κυρίως γιατί έχουμε συνηθίσει στο παρασιτικό ζειν του πελατειακού κράτους της μεταπολίτευσης και δεν έχουμε ανεπτυγμένη επιχειρηματικότητα. Πηγή:www.capital.gr 2
tolis_01 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2012 Και τα μέτρα που ψηφίστηκαν με τόσο αγώνα, πολύ αμφιβάλλω αν θα εφαρμοστούν. Μου φτιαξες τη μέρα
lary7 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2012 Μου φτιαξες τη μέρα Καιρος ειναι να αρχισουν τα στοιχηματα ποια κυβερνηση θα ψηφισει το εμπομενο Νο4 μνημονιο...
Προτεινόμενες αναρτήσεις