Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το πα και πριν. Τα στατιστικα απο την ΕΕ σε διαψευδουν στο θεμα της τεμπελιας. Οσο για τα αλλα, τωρα ειπωθηκαν στην κουβεντα και δεν διαφωνω προφανως, για αυτο και προηγουμενως αναφερθηκα σε αλλαγη νοοτροπιας ασχετως αν καποιος ανηκει στο "λομπυ" της δραχμης ή του ευρώ. Αλλιως και οι δυο λυσεις θα αποτυχουν. Καλα του ευρω δεν θεωρω καν οτι ειναι η λυση και θα αποτυχει ετσι και αλλιως. Οριστε σας δινω δικαιολογιες να λετε σε δυο χρονια απο τωρα οταν το μνημονιο θα μπαζει απο παντου. Οσον αφορα τον τροπο μου δεν ηθελα να σε θιξω αλλα μονο διευκρινιστικό δεν βρηκα και εγω το σχολιο σου και θεωρησα οτι ριχνει λαδι στην φωτια.

δεν τους νοιάζουν ρε τα στοιχεία... τους χαλάν το παραμύθι που έμαθαν να λένε..

τι δεν καταλαβαίνεις και εσύ...

• Like 3
  • Απαντ. 2,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Eχουμε ξαναπει οτι τα στατιστικα δεν λενε πολλα.

Διοτι ο Ελληνας μπορει να δουλευει 30 ωρες την ημερα αλλα στο τελος παραγει αερα κοπανιστο (=υπηρεσιες, εισαγωγες και πωλησεις) τη στιγμη που ο Γερμανος θα δουλεψει 8 ωρες και θα παραγει το 4πλασιο ανα ωρα εργασιας.

Προφανως λοιπον οταν ενας λαος δεν ειναι παραγωγικος θα πρεπει να δουλεψει πολλες παραπανω ωρες απο εναν παραγωγικο για να βγαλει την ιδια δουλεια. Αν παλι δεν βγαλει τη δουλεια που χρειαζεται για να συντηρηθει, τοτε μαντεψε. Το προβλημα ειναι οτι ακομα κι ετσι παλι λιγοτερη δουλεια βγαζουμε. Και σαν να μην μας εφτανε αυτο ειχαμε και μερικους ωραιους να τρωνε και αυτα που παραγαμε με τις υπολοιπες μυριαδες προβατων οχι μονο να καθονται μοκο και να συνεχιζουν τη ζωουλα τους, αλλα μεχρι και σημερα να υποστηριζουν οτι δεν πρεπει να αγγιξουμε το συστημα (aka ΔΤ κλπ). Ζητω ο συντηρητισμος.

Αν ψαξεις τις αιτιες για ολο αυτο (γιατι ενω ο Ελληνας δουλευει 15 ωρες δεν παραγει σχεδον τιποτα) μπορεις να ξεκινησεις απο το κρατος που αντι να ριχνει χρηματα για την ενισχυση του ΙΤ και των επενδυσεων προτιμα να τα σπαταλα για να συντηρει αχρηστους, αχρειαστους και υπεραριθμους υπαλληλους στον ΔΤ. Κοινως οταν ο ιδιωτικος τομεας καλειται να συντηρεισει τον ετσι κι αλλιως προβληματικο ΔΤ, τοτε θα συρρικνωθει, οπως και εγινε.

Συζηταμε για το αν ειναι τεμπελης και μου απαντας σαν το θεμα της συζητησης να ειναι αν ειναι παραγωγικος.

• Like 1
Δημοσ.

Συζηταμε για το αν ειναι τεμπελης και μου απαντας σαν το θεμα της συζητησης να ειναι αν ειναι παραγωγικος.

Πιστευα οτι στο θεμα τεμπελιας σε καλυψα με οσα ειπα στο προ-προηγουμενο ποστ μου. Επισης το ενα ειναι αμεση συναρτηση του αλλου, θεωρουσα οτι τα αυτονοητα δνε θελουν και εξηγηση. Αλλα μαλλον θελουν.

Βεβαια δεν ηξερα την μοδα να αμφισβητουμε τα δεδομενα μιας 30ετιας επικαλουμενοι τα στατιστικα της τελευταιας 2ετιας στην οποια εχουν ερθει τα πανω κατω λογω ΤΡΟΙΚΑΣ και ΟΧΙ λογω ημων (και της "εργατικοτητας" μας κατ'επεκταση).

Επισης, ανεκαθεν εγω θεωρουσα τεμπελη αυτον που τα εξυνε ανεξαρτητως αν στη δουλεια ηταν 2 ωρες η 22. Και εργατικο θεωρουσα παντα αυτον που παρηγαγε εργο στην δουλεια του. Συμφωνα με τα στατιστικα λοιπον, ο Χ υπαλληλος λογου χαριν ενας εφοριακος που παιζει ταβλι στις 5 απο τις 10 ωρες καθημερινης του εργασιας ειναι πιο εργατικος απο εναν Γερμανο στη φαμπρικα που θα δουλεψει 8 ωρες, διοτι πολυ απλα δινει το παρον στην εργασια του παραπανω ωρες απο το Γερμανο (οπως μας λενε και τα στατιστικα της ΕΕ). Ενδιαφερουσα προσεγγιση και πανω απ'ολα ελληνικη.

Και πηγα ενα βημα παρακατω εξηγωντας σου εναν απτους λογους που εσυ εχεις αναγκαστει να δουλευεις 12 ωρες για να καλυψεις δουλεια 3 ωρων για εναν Ευρωπαιο πχ.

• Like 3
Δημοσ.

καλό θα ήταν βέβαια πριν μιλήσουμε για παραγωγικότητα να ξέραμε και τι είναι η παραγωγικότητα και από τι εξαρτάται...

1ο εξάμηνο...

αλλά βλέπεις... χαλάει το παραμύθι...

• Like 1
Δημοσ.

Πιστευα οτι στο θεμα τεμπελιας σε καλυψα με οσα ειπα στο προ-προηγουμενο ποστ μου.

Βεβαια δεν ηξερα την μοδα να αμφισβητουμε τα δεδομενα μιας 30ετιας επικαλουμενοι τα στατιστικα της τελευταιας 2ετιας στην οποια εχουν ερθει τα πανω κατω λογω ΤΡΟΙΚΑΣ και ΟΧΙ λογω ημων (και της εργατικοτητας μας κατ'επεκταση).

Επισης, ανεκαθεν εγω θεωρουσα τεμπελη αυτον που τα εξυνε ανεξαρτητως αν στη δουλεια ηταν 2 ωρες η 22. Και εργατικο θεωρουσα παντα αυτον που παρηγαγε εργο στην δουλεια του.

Εσυ οπως καταλαβαινω θεωρεις a priori εργατικο αυτον που απλα παρισταται στην εργασια του παραπανω ωρες απο εναν αλλον, ασχετα αν στις 12 ωρες θα κανει αυτο που ο αλλος κανει σε 3 (και ο οποιος θα σχολασει στο 8ωρο ως εκ τουτου).

Εγω δεν ειπα κατι. Εσυ ειπες οτι αν ο αλλος δουλευει στην Γερμανια σε ενα εργοστασιο ειναι παραγωγικος ενω αν δουλευει στις πωλησεις παραγει αερα κοπανιστο. Αυτο ομως δεν σημαινει οτι αυτος που ειναι στις πωλησεις δεν ειναι εργατικος ή οτι ειναι τεμπελης. Μπορει ο εργατης του εργοστασιου να ειναι περισσοτερο τεμπελης (8ωρο αυστηρα καθονται εξαλλου αυτοι) και αυτος που ειναι στις πωλησεις να κλεινει δωδεκαωρο. Συνεπως αλλο παραγωγικοτητα και αλλο τεμπελια. Εσυ μιλας για παραγωγικοτητα. Το θεμα μας ειναι η τεμπελια.

Δημοσ.

΄Ποια ειναι τα δεδομένα για τη προηγουμενη 30ετια?

Οκ εμείς εδω λέμε πως υπήρχαν τεμπέληδες. Ποιοί ήταν οι αντιπαραγωγικοί, πόσοι ήταν αυτοί?

Γιατι πολλοί από εμάς γνωρίζουμε κόσμο που σκιζόταν στη δουλειά και έβγαζε μια χαρά παραγωγή.

Πχ. τη 10ετια του 80, το πορτοκάλι και το λάδι, είχε απίστευτες εξαγωγές, η παραγωγή υπήρξε τεραστια στα αγροτικά προιόντα. Αυτό απ το 2000 και μετα ξαφνικα σταμάτησε, μετά οι επιδοτήσεις μειώθηκαν γιατί ειχαμε κρουσματα αγροτών με πορσε και τυπου "Mπραζιλέρο" και τωρα απλά δεν υπάρχει παραγωγή (η μάλλον ειανι ελάχιστη)

Ξερουμε οτι στη δεδομένη φάση είμαστε οι πιο σκληρά εργαζόμενοι και με τις περισσότερες ωρες, αλλά οι λιγότερο παραγωγικοί.

Επειδή η έννοια της παραγωγής λοιπόν, δεν αφορά μονο τον δημοσιο τομέα, αλλά και τον ιδιωτικό ας αναρωτηθούμε τι δε πάει καλά...

Δημοσ.

Δεν μπορω να επαναλαμβανομαι ομως. Ασε που θεωρω οτι ειμαι σαφης και κατανοητος και με λυπει οτι αλλαζουν τα λεγομενα μου και οι θεσεις μου.

Τελος, εσυ συνεχιζεις -εχω την εντυπωση- να αναφερεσαι στα δεδομενα του ΙΤ της τελευταιας 2ετιας (τα οποια επαναλαμβανω δεν αλλαξαν με δικες μας παρεμβασεις-πρωτοβουλιες) τη στιγμη που εγω επικαλουμαι την 30ετια που καναμε μονοι μας κουμαντο και μαλλον αποτελει πιο χαρακτηριστικο παραδειγμα για την εργατικοτητα μας.

@Κομφουκιους: Θα ασχοληθω μονο με την τελευταια σου προταση, γιατι δεν εχει νοημα να παιζω με ατομα που εθελοτυφλουν στο στυλ "και απο που προκυπτει ρε guys οτι την προηγουμενη 30ετια δεν ημασταν απο τους πιο εργατικους λαους της Ευρωπης, αφου εγω ξερω ατομα που δουλευαν μερα νυχτα στα χωραφια!".

Συνεπως στο ερωτημα τι δεν παει καλα με το θεμα παραγωγικοτητας του ΙΤ, σε παραπεμπω στο ποστ #1216, τελευταια παραγραφο. Μια απτις βασικες αιτιες.

• Like 1
Δημοσ.

Ξεχασες και το κλισε με την Ακροπολη και τα δεντρα :P

Άντε από 'δω χάμω, ρε ανιστόρητε, που θα μιλήσεις και για «κλισέ»! Όταν αυτοί έτρωγαν βελανίδια, κρεμασμένοι από τα κλαριά, εμείς, στο εργοτάξιο του Παρθενώνα, είχαμε ήδη συνδικαλισμό!...

...μάπα, ε μάπα!!! :-D :-D :-D

Ακόμα να καταλαβεις οτι και δεν μπορούνε και δεν τους ενδιαφέρει στην τελική? Απλά έχουν αλλεργία στο δημόσιο...τέλος.

Υπάρχουν και κάμποσοι

φασίστες, χρυσαυγίτες, εγκάθετοι, ξέρεις εσύ...

που είναι αλλεργικοί, απλώς στα κρατικοδίαιτα τεμπελόσκυλα (π.χ. στους «χ» περισσότερους απ' όσους αντικειμενικά χρειάζονται για την κάλυψη μιας δημόσιας θέσης, οι οποίοι, παρά το γεγονός ότι δε χρειάζονται, όχι μόνο έχουν προσληφθεί, επιβαρύνοντας τους υπόλοιπους φορολογούμενους, αλλά έχουν και την αβάντα της ...μονιμότητας, ώστε να τα ξύνουν μια ζωή αμοιβόμενοι και βασιζόμενοι σε ξένες πλάτες) και στο κράτος που τους επέτρεψε, όχι μόνο να υφίστανται, αλλά τους συντηρεί κιόλας.

Παράλογη αλλεργία κι αυτή, έτσι;

Άσε τον ρίκο εδώ μαζί μου μίλα που είναι η αξιοπιστία του ιδιωτικού τομέα για να τα κάνουμε όλα ιδιωτικά.Ποια δραστηριότητα του ιδιωτικού τομέα δουλεύει σωστά στην Ελλάδα για να του εμπιστευτούμε στρατηγικής σημασίας επιχειρήσεις και πάνω απ'όλα κερδοφόρες

Για κάποιους, είναι αρκετό, το γεγονός ότι, εδώ και δεκαετίες, ο δημόσιος τομέας έχει αποδείξει ότι είναι σάπιος μέχρι το κόκκαλο. Το πιο σημαντικό δε είναι, ότι η σαπίλα του αυτή, δεν οφείλεται στο ότι δε μπορεί να μην είναι σάπιος, αλλά στο ότι θέλει να είναι, διότι έτσι τον βολεύει, κι ας πάει να πηδηχτεί το σύμπαν από 'κει και πέρα. Όσο κι αν δεν αρέσει σε μερικούς, ο δημόσιος τομέας - τουλάχιστον όσο αφορά στις διοικητικές/επιχειρησιακές του ικανότητες, δοκιμάστηκε και απέτυχε παταγωδώς.

Σου απαντώ, σύμφωνα με τη δική σου λογική, στο «Ποια δραστηριότητα του ιδιωτικού τομέα δουλεύει σωστά στην Ελλάδα;» : Δεν είχε σοβαρές ευκαιρίες - εκτός μεμονωμένων περιπτώσεων, μηδαμινής σημασίας συγκριτικά με το πλήθος και τη διάρκεια του οργίου στο δημόσιο όλα αυτά τα χρόνια - να αποδείξει αν είναι ικανός διαχειριστής στρατηγικής σημασίας, κερδοφόρων επιχειρήσεων.

Ο δημόσιος τομέας όμως, έχαιρε αποκλειστικά αυτών των ευκαιριών και απέδειξε περίτρανα ότι είναι ανίκανος. Σε κάποιους αρκεί το ότι βλέπουν με τα ίδια τους τα μάτια ένα διοικητικό μοντέλο να καταρρέει από τότε που θυμούνται τον εαυτό τους, προκειμένου να αναζητήσουν άλλες λύσεις, ακόμα κι αν δεν είναι βέβαιη η απόλυτη επιτυχία τους. Βλέπεις, η απόλυτη αποτυχία του ισχύοντος εδώ και δεκαετίες μοντέλου, μόνο περίεργο δεν είναι να αποτελεί ικανή αιτία για να ψάχνουμε κάτι διαφορετικό...

Γιατί άραγε, δε ζητάς αποδείξεις ικανότητας από το δημόσιο τομέα (αφού δε σου φτάνουν τέλος πάντων όσες δεν έχεις μέχρι τώρα...), αλλά τις ζητάς από τον ιδιωτικό;

4. Αρση μονιμότητας: Δηλαδή ..................

Όχι ότι δεν έχω θέση και για τα υπόλοιπα, αλλά τώρα αυτό με «γαργαλάει» να το απαντήσω:

«Άρση μονιμότητας: Δηλαδή, ο δημόσιος υπάλληλος, ο οποίος δε βρίσκεται στο πόστο του εγκαίρως, την κάνει νωρίτερα διότι έχει να ... ταΐσει το χρυσόψαρο, εφευρίσκει το μοναδικό παγκοσμίως ...τετραήμερο σαββατοκύριακο και γράφει στα παπάρια του τον πολίτη ο οποίος τον πληρώνει με τους φόρους του, να τιμωρείται με απόλυση, ακριβώς όπως συμβαίνει και με τον ιδιωτικό υπάλληλο, αντί να τον «χαϊδεύουν» με ...αποσπάσεις - τι απάνθρωπο! - και λοιπές τρίχες (...αν το κάνουν ακόμα κι αυτό, διότι συνήθως υποκύπτουν στα συνδικαλοτσαμπούκια).

Χμ. Εγραψα κάπου οτι δεν είναι? Ούτε που ξέρω τις συγκεκριμένες εταιρίες.

Ας κάνει όμως τον έλεγχό του το δημόσιο και αν θεωρεί οτι οι εταιρείες ειναι αξιόπιστες και οι προτάσεις συμφέρουσες, ας προχωρήσει σε πώληση.

Μιλάμε για το ίδιο δημόσιο όλοι; Σοβαρά τώρα; Το σάπιο ελληνικό δημόσιο, να ελέγξει τη ...gasprom;;;...

...και, αν θεωρήσει ότι είναι αξιόπιστη - αυτό το δημόσιο, που αποτελεί τον ορισμό της αναξιοπιστίας, της αδιαφάνειας και της διαφθοράς, να ελέγξει την αξιοπιστία των άλλων... - να προχωρήσει! Λες κι αν πράγματι διαπίστωνε ότι είναι αξιόπιστη, θα το παραδεχόταν... Μιλάμε όντως για το ίδιο δημόσιο, εκατόνταρχε;

Αλλο πράγμα ρωτάμε gnsΧ

O υπαλληλος φέρει ευθύνη στο 100%. Αυτός που θα πάει να λαδώσει τον υπάλληλο, έχει ευθύνη ή οχι???

Έχει σαφώς, αλλά αυτό δεν αφορά τον πολίτη σε καμία περίπτωση. Ακόμα και με δυο τενεκέδες λάδι να πάω π.χ. στην πολεοδομία για να «κάνω τη δουλειά μου», αν ο υπάλληλος είναι αδιάφθορος, θα τους κουβαλήσω πίσω και θα τους φάω στη σαλάτα, ή θα τους καβατζάρω για να λαδώνω κάνα μεντεσέ που τρίζει.

γιατι η κυβέρνηση δε προχωράει στις πωλήσεις εφόσον οι προτάσεις είναι σοβαρές?

...διότι φοβάται να αγγίξει το στρατό των βολεμένων, που η ίδια και οι όμοιές της δημιούργησαν, βόλεψαν και όπλισαν με εξουσία και ...μονιμότητα. Άλλη ερώτηση;

Αρα φταινε και οι 2 σωστά? Τοτε δε διαφωνούμε κάπου.

Και η τιμωρία του Δ/υ θα έπρεπε να ειναι απόλυση χωρις αποζημίωση και σίδερα. Υπάρχει κανείς που διαφώνησε πάνω σε αυτό?

Φαντάσου τον εαυτό σου στη θέση εκείνου που θα τολμήσει να φανταστεί ότι θα απολύσει, όχι το 10,20,30% των δημοσίων υπαλλήλων, αλλά έναν. Αν μετά από αυτή τη ...φανταστική κίνηση, συνεχίσεις να φαντάζεσαι τον εαυτό σου ζωντανό, ή έστω αρτιμελή, κάνε πάλι την ίδια ερώτηση...

εχουμε 2500 χρονια να παρουσιασουμε κατι αξιολογο...

...Οσο πιο γρηγορα αντιληφθουμε την πραγματικοτητα και αφησουμε στην ακρη τις γραφικες προγονολατρειες...

Σκάσε, ανθέλληνα!

Νεοφιλελέδες:

"Οι ΔΥ φταίνε για την κατάντια της χώρας"

"Να διώξουμε τους ΔΥ να δούμε άσπρη μέρα"

Φασίστες:

"Οι μετανάστες φταίνε για την κατάντια της χώρας"

"Να διώξουμε τους μετανάστες να δούμε άσπρη μέρα"

έλεγες κάτι για ιδεολογική σύγχυση;

και οι ...άλλοι (ορθολογιστές):

- «Οι υπεράριθμοι δημόσιοι υπάλληλοι, αποτελούν και αυτοί μέρος του προβλήματος.»

- «Να διώξουμε τους άχρηστους δημόσιους υπαλλήλους, διότι και αυτό μεταξύ άλλων, θα βοηθήσει και διότι, αφού δεν είναι λογικό (ή είναι; ) ένα περίπτερο να κόβει μισθό σε 20 υπαλλήλους, κατά τον ίδιο τρόπο δεν είναι λογικό, μια δημόσια επιχείρηση της οποίας η λειτουργία απαιτεί «Χ» αριθμό εργαζομένων, να κόβει μισθό σε (παράδειγμα) διπλάσιους.

- «Γι όλους όσους παραμείνουν, να καταργηθεί η μονιμότητα, ακριβώς όπως δεν ισχύει μονιμότητα και στον ιδιωτικό τομέα. Με απλά λόγια, όταν ο δημόσιος υπάλληλος δεν κάνει τη δουλειά για την οποία πληρώνεται (πόσο μάλλον όταν πληρώνεται από τους πολίτες που υποτίθεται ότι πρέπει να εξυπηρετεί), να απολύεται, ακριβώς όπως απολύεται και ο ιδιωτικός υπάλληλος, χωρίς να πρέπει να ...εγκρίνει την απόλυσή του ο «συνδικαλεκπροσωποςτωνεργαζομένωνε»

- «Οι λάθρομετανάστες, ασχέτως του αν φταίνε ή όχι για την «κατάντια της χώρας», μπήκαν στη χώρα παράνομα και παράτυπα οπότε, ακόμα κι αν είναι τα καλύτερα παιδιά, επιβάλλεται να αντιμετωπιστούν ως άνθρωποι που έγραψαν στ' αρχίδια τους τους νόμους του κράτους και να αντιμετωπίσουν την ποινή που προβλέπεται από τους ίδιους αυτούς νόμους, εν προκειμένω την απέλαση.

- «Να διώξουμε λοιπόν τους λαθρομετανάστες, όχι διότι έτσι θα δούμε απαραιτήτως «άσπρη μέρα», αλλά διότι αυτό ορίζουν οι νόμοι του κράτους.

«Ορθολογιστές» χαρακτήρισα όσους - και τον εαυτό μου μέσα - τα λένε αυτά και τους τοποθέτησα σε νέα κατηγορία; Συγνώμη, πλεονασμός! Η κατηγορία στην οποία ανήκουμε, ήδη αναφέρθηκε από τον KleKoR:

Εμείς είμαστε οι «φασίστες»...τι μαλακία κι αυτή, να μου διαφεύγει διαρκώς το ιδεολογικό μου υπόβαθρο!

• Like 3
Δημοσ.

Δεν μπορω να επαναλαμβανομαι ομως. Ασε που θεωρω οτι ειμαι σαφης και κατανοητος και με λυπει οτι αλλαζουν τα λεγομενα μου και οι θεσεις μου.

Τελος, εσυ συνεχιζεις -εχω την εντυπωση- να αναφερεσαι στα δεδομενα του ΙΤ της τελευταιας 2ετιας (τα οποια επαναλαμβανω δεν αλλαξαν με δικες μας παρεμβασεις-πρωτοβουλιες) τη στιγμη που εγω επικαλουμαι την 30ετια που καναμε μονοι μας κουμαντο και μαλλον αποτελει πιο χαρακτηριστικο παραδειγμα για την εργατικοτητα μας.

@Κομφουκιους: Θα ασχοληθω μονο με την τελευταια σου προταση, γιατι δεν εχει νοημα να παιζω με ατομα που εθελοτυφλουν στο στυλ "και απο που προκυπτει ρε guys οτι την προηγουμενη 30ετια δεν ημασταν απο τους πιο εργατικους λαους της Ευρωπης, εγω ξερω ατομα που δουλευαν μερα νυχτα στα χωραφια".

Συνεπως στο ερωτημα τι δεν παει καλα σε παραπεμπω στο ποστ #1216, τελευταια παραγραφο.

Καλα οκ...πιστευε οτι σε βολευει...Ο ΙΤ λογω τρωικας ειναι απλα πιο κακοπληρωμενος με μεγαλυτερη ανεργια. Οσο δουλευαμε πριν 10 χρονια δουλευουμε και σημερα. Ο ΔΤ απο την αλλη παραμενει ακομα ο ιδιος. Οποτε με τι ενδειξεις/στοιχεια ορμωμενος αναφερεις οτι τωρα σταματησαμε να ειμαστε τεμπεληδες ενω πριν ημασταν, δεν μπορω να καταλαβω. Σημειωτέον τα στοιχεια περι (ελλειψης) τεμπελιας πρωτοκυκλοφορησανε πριν το μνημονιο 1. Οταν δηλαδη μας λεγανε τεμπεληδες.

Δημοσ.

΄Ποια ειναι τα δεδομένα για τη προηγουμενη 30ετια?

Οκ εμείς εδω λέμε πως υπήρχαν τεμπέληδες. Ποιοί ήταν οι αντιπαραγωγικοί, πόσοι ήταν αυτοί?

Γιατι πολλοί από εμάς γνωρίζουμε κόσμο που σκιζόταν στη δουλειά και έβγαζε μια χαρά παραγωγή.

Πχ. τη 10ετια του 80, το πορτοκάλι και το λάδι, είχε απίστευτες εξαγωγές, η παραγωγή υπήρξε τεραστια στα αγροτικά προιόντα. Αυτό απ το 2000 και μετα ξαφνικα σταμάτησε, μετά οι επιδοτήσεις μειώθηκαν γιατί ειχαμε κρουσματα αγροτών με πορσε και τυπου "Mπραζιλέρο" και τωρα απλά δεν υπάρχει παραγωγή (η μάλλον ειανι ελάχιστη)

Ξερουμε οτι στη δεδομένη φάση είμαστε οι πιο σκληρά εργαζόμενοι και με τις περισσότερες ωρες, αλλά οι λιγότερο παραγωγικοί.

Επειδή η έννοια της παραγωγής λοιπόν, δεν αφορά μονο τον δημοσιο τομέα, αλλά και τον ιδιωτικό ας αναρωτηθούμε τι δε πάει καλά...

Καλα μας εσκισε και η Ε.Ε , δεν ειναι καθεμα τεμπελιας.. :P Αν ειχε δοθει βαρυτητα στην ερευνα , καινοτομιες,ανοιγμα της οικονομιας , στην αξιοποιηση του οποιου ορυκτου πλουτου κατι γινοταν ..αλλα αυτα ειναι αντιλαικα.

Δημοσ.

Καλα οκ...πιστευε οτι σε βολευει...Ο ΙΤ λογω τρωικας ειναι απλα πιο κακοπληρωμενος με μεγαλυτερη ανεργια. Οσο δουλευαμε πριν 10 χρονια δουλευουμε και σημερα. Ο ΔΤ απο την αλλη παραμενει ακομα ο ιδιος. Οποτε με τι ενδειξεις/στοιχεια ορμωμενος αναφερεις οτι τωρα σταματησαμε να ειμαστε τεμπεληδες ενω πριν ημασταν, δεν μπορω να καταλαβω. Σημειωτέον τα στοιχεια περι (ελλειψης) τεμπελιας πρωτοκυκλοφορησανε πριν το μνημονιο 1. Οταν δηλαδη μας λεγανε τεμπεληδες.

Ναι με βολευει. Μια βολτα απτις καφετεριες σε εργασιμες ωρες σε οποιαδηποτε πολη (τις παλιες καλες εποχες με την μονοψηφια ανεργια) θα σε επειθε για το ποσο εργατικοι ειναι οι 26-50 χρονων Ελληνες. Για να μην πω για μια βολτα απτα μπουζουκια βραδια καθημερινων τις παλιες ωραιες εποχες.

Επειδη ομως αυτο δεν αποτελει επιχειρημα και μαλλον προκειται για κατι που απλως θελω να πιστευω επειδη ετσι με βολευει και για να διευκολυνω την συζητηση, δεν καταλαβαινω γιατι εξαιρουμε τον ΔΤ απο τον συνυπολογισμο της εργατικοτητας του Ελληνα. Πακιστανοι ειναι οι ΔΥ?

Καλα μας εσκισε και η Ε.Ε , δεν ειναι καθεμα τεμπελιας.. :P Αν ειχε δοθει βαρυτητα στην ερευνα , καινοτομιες,ανοιγμα της οικονομιας , στην αξιοποιηση του οποιου ορυκτου πλουτου κατι γινοταν ..αλλα αυτα ειναι αντιλαικα.

Φιλευθερος, καπιταλιστης, τροικανος, μνημονιακος, βλασφημος, ιντριγκαδορος, παρδαλος, ποκοπικος κλπ κλπ detected (θα σε αναλαβει ο klekor να σου πει τα υπολοιπα).

Ακου κει ανοιγμα της οικονομιας. 666

• Like 3
Δημοσ.

Ναι με βολευει. Μια βολτα απτις καφετεριες σε εργασιμες ωρες σε οποιαδηποτε πολη (τις παλιες καλες εποχες με την μονοψηφια ανεργια) θα σε επειθε για το ποσο εργατικοι ειναι οι 26-50 χρονων Ελληνες. Για να μην πω για μια βολτα απτα μπουζουκια βραδια καθημερινων τις παλιες ωραιες εποχες.

Επειδη ομως αυτο δεν αποτελει επιχειρημα και μαλλον προκειται για κατι που απλως θελω να πιστευω επειδη ετσι με βολευει και για να διευκολυνω την συζητηση, δεν καταλαβαινω γιατι εξαιρουμε τον ΔΤ απο τον συνυπολογισμο της εργατικοτητας του Ελληνας. Πακιστανοι ειναι οι ΔΥ?

Γιατι τα στατιστικα παιρνουν το μεσο ορο και αρα συμπεριλαμβανουν και τους ΔΤ.

Δημοσ.

deesnider καταρχην να σου πω οτι στο 90% οσων γράφεις με βρίσκεις σύμφωνο οπότε δε σχολιάζω παρα μόνο μια τοποθέτησή σου.

Μιλάμε για το ίδιο δημόσιο όλοι; Σοβαρά τώρα; Το σάπιο ελληνικό δημόσιο, να ελέγξει τη ...gasprom;;;...

...και, αν θεωρήσει ότι είναι αξιόπιστη - αυτό το δημόσιο, που αποτελεί τον ορισμό της αναξιοπιστίας, της αδιαφάνειας και της διαφθοράς, να ελέγξει την αξιοπιστία των άλλων... - να προχωρήσει! Λες κι αν πράγματι διαπίστωνε ότι είναι αξιόπιστη, θα το παραδεχόταν... Μιλάμε όντως για το ίδιο δημόσιο, εκατόνταρχε;

Υποτίθεται πως θα πρέπει σε κάθε περιπτωση πώλησεις ή "ενοικίασης", να υπάρξει ένας έλεγχος.

Το οτι η Gasprom είναι τεράστια εταιρία, είναι γεγονός, αλλά δε πρέπει να ξεχνάμε πως ειναι και κερδοσκοπική.

Η άποψή μου έχει να κάνει με τις δεσμεύσεις που θα πρέπει να υπάρχουν μέσα σε μια τέτοια αγορά ή ενοικίαση. Γιατι τι να το κάνω εγω αν η Gasprom μου πάρει την ΕΥΔΑΠ για παράδειγμα και επειδή έτσι γουστάρει μου κάνει αύξηση 300% στο νεράκι.

Ελπιζω να αντιλαμβανεσαι το σκεπτικό μου.

bluesattack

η αμφισβήτησή του αποτελέσματος μιας έρευνας, σηκώνει μεγάλη συζήτηση. Μετα χαράς να το κουβεντιάσουμε.

ι.

Μια βολτα απτις καφετεριες σε εργασιμες ωρες σε οποιαδηποτε πολη (τις παλιες καλες εποχες με την μονοψηφια ανεργια) θα σε επειθε για το ποσο εργατικοι ειναι οι 26-50 χρονων Ελληνες.

Και το 1950 τα ζαχαροπλαστεία και τα καφενεία γεμάτα ήταν. Αυτό δε σημαίνει ότι ο κόσμος ήταν τεμπέλης.

Δημοσ.

Ποιος ειπε οτι εφερε το παραδειγμα ΜΙΑΣ χωρας. Πηγαινε πισω να δεις σε ποσες χωρες αναφερθηκα. Εσυ δεν καταλαβαινεις οτι οσο εχεις διεφθαρμενο κρατος τιποτα δεν θα λειτουργησει ειτε πας σε κομμουνισμο ειτε σε νεοφιλελευθερισμο. Συνεπως οταν λες εσυ μα το κρατος ειναι κακο, διεφθαρμενο κτλ κτλ, οσο δικιο και να εχεις η απαντηση ειναι μια. Φτιαξτο. Διοτι σε διαφορετικη περιπτωση εισαι καταδικασμενος να αποτυχεις. Και αν τελικα αποκτησουμε τα @@ να το φτιαξουμε, δεν θα εχουμε κανενα λογω να ιδιωτικοποιησουμε το οτιδηποτε διοτι αυτο θα ειναι κερδοφορο. Για αυτο και στα σκανδιναβικα κρατη αυτο το μοντελο λειτουργησε. Συνεπως ή παλευουμε να γινουμε Σουηδια ή αναλωθειτε στην προπαγανδα οτι ειμαστε αχρηστοι και τεμπεληδες και γινομαστε Βολιβια.

Ευχαριστως να παλεψουμε να γινουμε Σουηδια. Πρεπει ομως να σε ενημερωσω οτι απο 1/2/2012 στη σουηδια ολα τα ΜΜΜ ειναι ιδιωτικα, και απο το 2006 και μετα εχει ξεκινησει ενα μεγαλοπνοο σχεδιο ιδιωτικοποιησεων δυο τραπεζων, μεριδιων της τηλεπικ/κης και της ταχυδρομικης εταιριας, και δεκαδων αλλων μικροτερων οπως της εταιριας λειτουργιας του χρηματιστηριου, της εταιριας διαχειρησης ακινητων και της εταιριας οινοπνευματοδων που παραγει και τη γνωστη μας absolut.

Κακως που δε σε ακουσαν, τι να ξερουν κι αυτοι...

• Like 4
Δημοσ.

Και το 1950 τα ζαχαροπλαστεία και τα καφενεία γεμάτα ήταν. Αυτό δε σημαίνει ότι ο κόσμος ήταν τεμπέλης.

Μπραβο. Τωρα πηγαινε ενα ταξιδι σε οποιαδηποτε ευρωπαικη χωρα, ακομα και αυτες με παρομοια κουλτουρα με εμας, σε εργασιμες ωρες και κανε την συγκριση σου.

Ομως επειδη οπως ειπα δεν αποτελει επιχειρημα απο μονο του, εγραψα και 2-3 κουβεντες παραπανω τις οποιες καλο θα ηταν να μην απομονωνεις για να κανεις ανουσια σχολια...

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...