Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

θα ορκιζομουνα οτι αυτο ειπε

μαζι με αλλα...

Ετοιμάζουν και άλλο κούρεμα και προετοιμάζουν την κοινή γνώμη.

• Απαντ. 2,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

δεν μπορω να καταλαβω γιατι καποιος θελεις να επενδυσει στην ελλαδα...

υπαρχουν ακινητα στο εξωτερικο(αγγλια/γερμανια) που σου σινουν απο 5% μεχρι και 25% με φορολογια 20% και αφορολογητο στα 9.500 ευρω.τα βαζεις και ολα σε μια offshore να μην εχεις σχεση με την ελλαδα και εισαι μια χαρα.

αυτα τα ακινητα μπορει να ειναι ειτε φοιτητικες εστιες 12τ.μ αξιας 30-50.000 ευρω ειτε ολοκληρα οικοδομικα μπλοκ αξιας αρκετων ευρω...

να προσθεσω εδω οτι στο εξωτερικο τα διαχειριζονται εταιρειες και αυτα τα ποσα που αναφερω ειναι καθαρα μετα τις κρατησεις του managment που ειναι υπευθηνοι για το οτιδηποτε...

και καθομαστε και ασχολουμαστε με το ελλαντα....?

Δημοσ.

systran,εσύ; ---αν και το systran θα είχε την ευγενή καλοσύνη να τονίσει.

Γράψτο μία και στην αγγλική,γιατι μπερδεύεις χρόνους και πρόσωπα.Να είμαστε σίγουροι και για το νόημα αφού όπως λές, τα ακίνητα είναι καλή μπίζνα στο εξωτερικό.Αν δέν επενδύσουν εκείνοι σε εμάς, θα επενδύσουμε εμείς σε αυτούς!

Δημοσ.

Υπάρχει κάτι που λέγεται φιλότιμο και αγάπη για την Πατρίδα .

Αν δεν μείνεις εδω να βοηθήσεις όσο μπορείς στην επάνοδο της Χώρας ΜΑΣ , τότε να ξέρεις πως αυτή η Χώρα , δεν θα υφίσταται για πολλά χρόνια ακόμα .

• Like 1
Δημοσ.

Υπάρχει κάτι που λέγεται φιλότιμο και αγάπη για την Πατρίδα .

Αν δεν μείνεις εδω να βοηθήσεις όσο μπορείς στην επάνοδο της Χώρας ΜΑΣ , τότε να ξέρεις πως αυτή η Χώρα , δεν θα υφίσταται για πολλά χρόνια ακόμα .

εδω να γελασω?μου επιτρεπεις?

ποια χωρας?του ικα και της εφοριας?του τζανειου και του γενηματα?της λακουβας και της μιζας?

του χρημματηστηριου και των δομημενων?του παπανδρεου και του σαμαρα?του τσιπρα και του μιχαλολιακου?

του υδραυλικου που δεν εχει κοψει ουτε μιση αποδειξη η του δημοσιου που ξυνετε ολη μερα και πινει καφε.

ασε με ρε μαγκα.βρηκα 5 φραγκα απο τον πατερα μου και τα εκανα 10 με την δουλεια μου και το μυαλο μου.

και με αυτα τα φραγκα θελω να εχω το κεφαλι μου ησυχο και να ξερω μηνας μπει μηνας βγει θα εχω εναν μισθο για να μπορω να ζησω.

αμα ποτε αλλαξει η χωρα που αποκαλεις ελλαδα να μου το πεις να την στηριξω.

• Like 5
Δημοσ.

xxMIL3xx έχεις απόλυτα δίκιο.

Εδώ Αγγλία εκτός από την κύρια εργασία μου, έχω και δική μου εταιρία που φτιάχνω εφαρμογές και παρέχω άλλες σχετικές υπηρεσίες.

Πληρώνω κανονικά τους φόρους μου, και αν δεν έχω κάποιο συμβόλαιο, δεν πληρώνω τίποτα στο κράτος. Και έδρα το σπίτι μου.

Αποφάσησα να δω αν μπορώ, νόμιμα, να πάρω δουλειές από την Ελλάδα. Με έκδοση τιμολογίων κλπ φυσικά, και πρόσληψη ως contractor 1-2 ατόμων. Άλλωστε σε μία χώρα όπως η Αγγλία, δεν σε πέρνει να κάνεις κάτι παράνομο. Δυστυχώς, λόγω του ότι είμαι Έλληνας, έπεσαν ένα σωρό έλεγχοι, λες και προσπαθώ να ξεπλύνω λεφτά (από Ελλάδα, Αγγλία δεν έχω πρόβλημα).

Με τα πολλά, αποφάσισα να δημιουργήσω (δεν την δημιούργησα, απλά ξεκίνησα τις διαδικασίες να δω τί ακριβώς απαιτείται) μία εταιρία στο όνομα του αδελφού μου, και εγώ να δουλεύω ως sub-contractor. Δυστυχώς, το σύστημα στην Ελλάδα χρειάστηκε ένα ολόκληρο χρόνο για να μπορέσω να έχω τις πληροφορίες που ήθελα.

Πρώτα πρώτα δεν μπορώ να έχω την κατοικία του, ως έδρα της εταιρίας. Απαιτούσαν ξεχωριστό κτήριο (ενοίκια). Νταβατζήδες όπως ΤΕΒΕ, Επιμελητήρια κλπ, περίμεναν στην πόρτα για να εισπράξουν, πριν ακόμα η εταιρία δημιουργηθεί, και πριν ακόμα πάρει η εταιρία την πρώτη δουλεία στην Ελλάδα. Πόσο μάλλον να βγάλει κέρδος. Έπρεπε να κάνω κάθε συνδιαλλαγή με το κράτος (εφορίες κλπ) ο ίδιος!!!

Στο 2012 ζούμε, Αγγλία δεν χρειάστηκε καν να χάσω μια μέρα από την δουλειά. Μία αίτηση χρειάστηκε και αυτή την έστειλα ταχυδρομικός. (Πριν 7 χρόνια!)

Με αυτά, εγκατέλειψα κάθε προσπάθεια. Ο σκοπός μου ήταν να ξεκινήσω κάτι στην Ελλάδα, και αργότερα να αναπτυχθώ προσλαμβάνωντας Έλληνες contractors. Με το ίδιο σκεπτικό και στόχο έχουν δημιουργηθεί εκατομμύρια μικρομεσαίες εταιρίες σε όλες τις "βρώμικες και καπιταλιστικές" χώρες. Δίνωντας εργασία σε δεκάδες εκατομμύρια κόσμου, και είναι ο κορμός παραγωγής πλούτου και εργασίας στις χώρες αυτές.

Δυστυχώς στην Ελλάδα ο καπιταλισμός υπάρχει μόνο στο όνομα, ενώ όλο το σύστημα δουλεύει με σοβιετικού τύπου mentality.

Έτσι δεν γίνεται τίποτα, ούτε και θα γίνει ποτέ.

Φυσικά όλοι όσοι έχουν συμφέροντα, δεν θα αφήσουν ποτέ να γίνει κάτι, μόνο και μόνο γιατί θα χάσουν την κουτάλα. Και αν βρεθεί κάποιος να αλλάξει το σύστημα, θα κατεβάσουν τον κόσμο ως πρόβατα στους δρόμους, ενάντια στον βρώμικο καπιταλισμό.

• Like 7
Δημοσ.

Ετοιμάζουν και άλλο κούρεμα και προετοιμάζουν την κοινή γνώμη.

λιακοπουλε

εσυ?

systran,εσύ; ---αν και το systran θα είχε την ευγενή καλοσύνη να τονίσει.

Γράψτο μία και στην αγγλική,γιατι μπερδεύεις χρόνους και πρόσωπα.Να είμαστε σίγουροι και για το νόημα αφού όπως λές, τα ακίνητα είναι καλή μπίζνα στο εξωτερικό.Αν δέν επενδύσουν εκείνοι σε εμάς, θα επενδύσουμε εμείς σε αυτούς!

FDI = foreign direct investment

Δημοσ.

λιακοπουλε

εσυ?

FDI = foreign direct investment

Μην ανησυχεις και ο Λιακοπουλος μνημονιακος ειναι σαν και εσενα. Λοιπον τι λεγαμε;; Α ναι....Λιακοπουλε εσυ?

Δημοσ.

Καλα ασε, ολοι νουμερα διαβαζουμε και ολοι οικονομολογοι γιναμε. Πριν την κριση ο καθενας το επαιζε προπονητης, τωρα ο καθενας το παιζει οικονομολογος. Και εγω νουμερα εχω διαβασει, στατιστικες και ισολογισμους. Θα επρεπε να σου λεει αυτο κατι; Οχι προφανως. Μια ερωτηση μονο, η οποια δεν εχει στοχο να σε φερει σε δυσκολη θεση, ουτε ειναι ερωτηση παγιδα. Απλα θεωρω οτι ειναι η βασικη ερωτηση που πρεπει να απαντησει καποιος πριν παρει θεση στο δίλημμα μνημονιο ή οχι. Αν παμε σε δραχμη θα φτωχυνουμε, θα πεινασουμε, δεν θα εχουμε φαρμακα κτλ κτλ. Απο την αλλη στο μνημονιο η επιβαλλόμενη εσωτερικη υποτιμηση ειναι το κυριο προβλημα μας. Προφανως υπαρχει ενα σημειο ισορροπιας οπου η εσωτερικη υποτιμηση θα επιφερει τοσα δεινα οσα θα επεφερε η επιστροφη στην δραχμη. Συνεπως το πραγματικο ερωτημα ειναι πιο ειναι αυτο το σημειο για σενα, αλλα και για τον καθε "μνημονιακο", και πιο ειναι το σημειο στο οποιο θα σταματησει αυτη η εσωτερικη υποτιμηση (πανω ή κατω απο το σημειο ισορροπιας).

Αντε παλι με το μνημονιακος, οικονομολογος κλπ κλπ.

Υπαρχουν καποιοι δεικτες που χαρακτηριζουν τη καθε οικονομια. Η Ελλαδα ειναι debtor, δηλαδη ακομα και σημερα η οικονομια στηριζεται στα δανεικα, μαλιστα σε πολυ μεγαλο βαθμο.

Σημερα ομως δεν εχουμε προσβαση σε δανεισμο ο οποιος να μας φερει αναπτυξη επειδη τον καταχρηστικαμε τα προηγουμε χρονια.

Η καταχρηση φαινεται στο κατω πινακα που μας λεει το ρυθμο αναπτυξης του μεγαλυτερου debtor (Ελλαδα) με τον επομενο μεγαλυτερο (Πορτογαλια) στην εζ.

post-216584-0-78123300-1349014777_thumb.png

Ειλικρινα αυτο που εκανα τα προηγουμενα χρονια ειναι εγκληματικο.

Λοιπον, απο το 2009 φτασαμε στο δρχ ή ευρωπη (αυτο ειναι το διλημα, οχι μνημονιοα κλπ)

Τι σημαινει Ευρω;

Σημαινει οτι παραμενουμε debtor, αλλά επειδη η πηγη των χρηματων ειναι απο εε, αυτη θα μειωνεται σταδικα ωστε η οικονομια να διορθωσει ειτε με μετρα ειτε απλα λογω ελλειψης χρηματων.

Τι σημαινει Δρχ;

Σημαινει απλα και ξεκαθαρα οτι σημερα ειμαστε debtor και αυριο γινομαστε creditor.

post-216584-0-33175700-1349016735_thumb.png

Δημοσ.

Με απλά ελληνικά, πτώχευση και δραχμή = ξεκινάς σχεδόν από το 0. Τα προϊόντα σου πουλάνε στο εξωτερικό ως φτηνότερα, ο τουρισμός έρχετε Ελλάδα γιατί είναι φτηνότερα, και ναι όλα τα εισαγώμενα ήδη κλπ, είναι πανάκριβα. Αλλά όχι για πολύ.

Και ναι θα έχεις 2 χρόνια λίγο πιο δύσκολα από σήμερα. Αλλά δεν θα είναι 50 χρόνια, αν κάτσεις στο ευρώ.

Και ναι είμαι υπερ της μαζικής απόλυσης όλων των ΔΥ, χωρίς αποζημειώσεις και δημιουργία του κράτους από το 0. Χωρίς πρόωρες συντάξεις και μλκς οι οποίες βασικά είναι αυτές που τραβάνε την χώρα κάτω.

Γιατί για να δώσουν πρόωρες συντάξεις στους ΔΥ σήμερα, κόβουν από όλους τους λοιπούς ΙΥ συνταξιούχους που πήραν σύνταξη στα 65+, και φυσικά ανεβάζουν την φορολογία, σε μία κοινωνία που το 55% δεν παράγει γιατί είναι άνεργοι ή οικονομικά μη ενεργοί.

Στις άλλες χώρες τους απολύουν και τέλος. 270,000 ΔΥ έχασαν την δουλειά τους στην Βρετανία από το 2010. Χωρίς τίποτα.

Και μαζί με αυτό, κατάργηση όλων τον νταβατζίδων (ΤΕΒΕ, Επιμελητηρια), μείωση της φορολογίας τον εταιριών στο 10-19%, μείωση γραφειοκρατίας. Απόλυση των μισών υπαλλήλων των δήμων κλπ.

Όσοι δεν θέλουν να δουλέψουν ας πεινάνουν. Ας πάνε μετανάστες αν δεν υπάρχουν δουλειές στην Ελλάδα. Αλλά το κράτος θα πρέπει να σταματήσει να χρηματοδοτεί την Ελληνική οικονομία με δανεικά ες αεί ή επιπλέον φορολογία. . Το κράτος υπάρχει για να παρέχει ένα μόνο στοιχειώδης πράγμα. Ασφάλεια των πολιτών (Αστυνομία, Πυροσβεστική, Στρατός). Τα υπόλοιπα είναι luxuries τα οποία και έρχονται με επιπλέον φόρους.

• Like 2
Δημοσ.

Και ναι θα έχεις 2 χρόνια λίγο πιο δύσκολα από σήμερα. Αλλά δεν θα είναι 50 χρόνια, αν κάτσεις στο ευρώ.

Λιγο πιο δυσκολα; 2 χρονια μονο;

Καταλαβαινεις οτι το 90%των κλαδων θα ειναι αχρηστοι

• Like 2
Δημοσ.

"Τι σημαινει Ευρω;

Σημαινει οτι παραμενουμε debtor, αλλά επειδη η πηγη των χρηματων ειναι απο εε, αυτη θα μειωνεται σταδικα ωστε η οικονομια να διορθωσει ειτε με μετρα ειτε απλα λογω ελλειψης χρηματων. "

Σορρυ δεν βγαζω νοημα.Ετσι οπως το γραφεις εμφανιζεις τον μειωμενο ρυθμο εισροης χρηματων ως μεσο αναπτυξης ή δεν καταλαβα καλα;

"Τι σημαινει Ευρω;

Σημαινει οτι παραμενουμε debtor, αλλά επειδη η πηγη των χρηματων ειναι απο εε, αυτη θα μειωνεται σταδικα ωστε η οικονομια να διορθωσει ειτε με μετρα ειτε απλα λογω ελλειψης χρηματων. "

Σορρυ δεν βγαζω νοημα.Ετσι οπως το γραφεις εμφανιζεις τον μειωμενο ρυθμο εισροης χρηματων ως μεσο αναπτυξης ή δεν καταλαβα καλα;

Με απλά ελληνικά, πτώχευση και δραχμή = ξεκινάς σχεδόν από το 0. Τα προϊόντα σου πουλάνε στο εξωτερικό ως φτηνότερα, ο τουρισμός έρχετε Ελλάδα γιατί είναι φτηνότερα, και ναι όλα τα εισαγώμενα ήδη κλπ, είναι πανάκριβα. Αλλά όχι για πολύ.

Λες οτι τα εισαγωμενα ειδη θα ειναι πανακριβα. Το ιδιο θα ισχυει και με την εσωτερικη υποτιμηση. Τα δυο χρονια που λες που τα στηριζεις; Στην ερωτηση που σου εκανα πριν δεν πηρα απαντηση.

Δημοσ.

Αυτο που λεω ειναι απλο. Η στερηση χρηματων θα θεση την οικονομια σε διορθωση. Πχ καλδοι που χθες ηταν χρυσωρυχεια (εμποριο, υπηρεσιες κλπ) πλεων ειναι 100% "πεταω τα χρηματα μου" ενω καλδοι που ηταν "ε δεν θα παω να γινω σερβιτορος της ευρωπης" πλεων ειναι βγαζω λεφτα με το τσουβαλι.

Αυτα με το ευρω θα γινουν σταδικα ενω με την δρχ θα γινει μια και εξω.

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...