Aloyminas Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2012 Aλουμινα ακομη περιμενω να μου εξηγησεις τον ορο, που οπως λες, εχει βαλει η τροικα στην κυβερνηση ωστε να μην προσλαβει νεους ΔΥ. για να μην ξεχνιομαστε ε; λιγο δυσκολο να ειμαστε ολοι ενωμενοι, οταν ενα σεβαστο μερος του λαου αποτελει τον κομματικο στρατο που στηριζει το υπαρχον καθεστως το οποιο εχει φερει την χωρα στο χειλος της καταστροφης. αλλα ακομη περισσοτερο πιο δυσκολο οταν ακομη και σε αυτη την υστατη στιγμη, αυτο το συγκεκριμενο κομματι δεν δινει δεκαρα τσακιστη αν ο υπολοιπος λαος πειναει αρκει να συνεχιζει να απολαμβανει τα οποια προνομια το καθεστως εξαολουθει να του προσφερει. ενωμενοι; θα χυθει αιμα οταν ξεσπασει το χαος. απλως ειναι θεμα χρονου μεχρι να συμβει αυτο. Για να σου απαντήσω λοιπόν επειδή έβαλε η τρόικα τέτοιο όρο τι πάει να πει ότι ξέρει τι της γίνεται;Αμφιβάλω όταν ακόμα και πρωτοετής φοιτητής των οικονομικών ξέρει ότι κόβοντας μισθούς μειώνεις την καταναλωτική δύναμη άρα και το εμπόριο άρα και όλη την βιομηχανική παραγωγή αγροτική το Α.Ε.Π στο σύνολο του.όλα τα στραβά που λες ότι έχει το δημόσιο εγώ θα πω ότι έχει άλλα τόσα.Προνόμια σήμερα στο δημόσιο;;;;Ας μας πει κάποιος που ξέρει πόσο είναι ο μισθός σήμερα ενός Δ.Υ μετά από 25 χρόνια υπηρεσίας και τι εισφορές πλήρωνε όλα αυτά τα χρόνια.Αυτός ο άνθρωπος όπως και αν μπήκε μέσα σχεδίασε την ζωή του με βάση αυτά που του παρείχαν.Ωραία να ρθω κοντά σου να τους διώξουμε όλους αλήθεια πιστεύεις ότι μπροστά στα 400 δις που χρωστάμε αυτό θα λύσει κανένα πρόβλημα;Σε ποια χώρα πέτυχαν τα μνημόνια εκτός της Ιρλανδίας η οποία δεν είχε δομικό πρόβλημα η οικονομία της αλλά μόνο οι τράπεζες της που και εκεί αν η κυβέρνηση τους είχε μπαλάκια δεν θα έμπαινε καν σε μνημόνιο. Δεν μου απαντάει κανένας όμως και στις δικές μου ερωτήσεις όλοι σήμερα βρΙζουμε τους Δ/Υ και τα κόμματα για το χάλι που περνάμε αλλά κανένας δεν έκατσε μπροστά από τον καθρέφτη να μουντζώσει τον ίδιο του τον εαυτό.Ο δικομματισμός καλά κρατούσε στην Ελλάδα με ποσοστά πολλές φορές άνω του 80% να ποιον λοιπόν μπορείς να βρίσεις.Εγώ μούτζωσα τον εαυτό μου που ψήφισα Π.Α.ΣΟ.Κ το 93 την πρώτη φορά που ψήφισα όταν κατέβασε την σημαία στα ίμια το 96 και δεν το ξαναψήφισα ποτέ.....Έφυγα από το μαντρί πολύ νωρίς αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα πιστέψω σε μια πολίτική που είναι άκρως απάνθρωπη από άκρη σε άκρη σε όλη την Ευρώπη.Ακόμα και κράτη που έχουν πολύ υψηλό βιοτικό επίπεδο με αυτό το σύστημα οι λαοί τους είναι στα κάγκελα βλέπετε τι γίνετε στις χώρες όπου διοργανώνεται οι g20 κ.τ.λ σε όποια χώρα και να γίνει για να κρατήσουν τον κόσμο να μην τους φάει ζωντανούς περιστέλλουν όλες τις συνταγματικές ελευθερίες.Αν αυτές οι πολιτικές είναι σωστές γιατί οι ηγέτες που κυβερνούν αυτόν τον πλανήτη δεν μπορούν να περιφέρονται ανάμεσα στον κόσμο;Για όνομα του Θεού ακόμα και η παρέλαση έγινε σε κλειστό κύκλο V.I.P ακόμα και στην Θεία λειτουργία μοίραζαν προσκλήσεις...Θυμάστε ακόμα και τον χοντρό τον Καραμανλή πως έβγαινε βόλτα μετά της συζύγου στην αγορά για ψώνια;;Ας βγουν και σήμερα οι σωτήρες μας στην αγορά έτσι αμέριμνοι να δούμε τι πλάκα θα έχει...Όταν προσπαθεί να με πείσει η Τρέμη με τον Πρετεντέρη που παίρνουν 800.000 ευρώ τον χρόνο μισθό ότι έτσι πρέπει να γίνει τι να λέμε τώρα.....Με δικαιώνουν σε ότι και αν πω.....Υ.Γ΄Όντως το να χυθεί αίμα είναι πολύ μεγάλη λύση για το έθνος μας τουλάχιστον δεν κοιτάμε και την ιστορία μας τι δεινά μας έχει φέρει ο εθνικός διχασμός.Πρώτα λέω εγώ για να ρθω στον συλλογισμό σου να κάνουμε έναν ωραιότατο εμφύλιο μεταξύ μας και μόλις τελειώσει να προσκαλέσουμε και την Τουρκία στο πάρτι με τα ούζα.Συνήθως δεν μου αρέσει να πάω μια συζήτηση σε αυτό το επίπεδο αλλά πρέπει να ρωτήσω ρε φίλε. Είσαι σίγουρα Έλληνας;
Fotis13 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2012 Βλέποντας της <<μειοψηφίες>> σε ισπανία ιταλία και πορτογαλία δεν μποορεί παρά να αναρωτηθεί κανείς που αποσκοπούν όλα αυτά τα άρθρα.Και αν αυτοί που εφαρμόζουν όλες αυτές τις απόψεις έχουν δίκιο γιατί σε όλη την ευρώπη η πιο γνώριμη εικόνα είναι από την μια μεριά τα ματ και από την άλλη να φωνάζουν οι λαοί ότι πεινούν.Εδώ έχουμε χάσει το μέτρο της κοινής λογικής και μην μου πει κανείς πως τα κατάφερε η γερμανία γιατί μετά τον πόλεμο έγινε δια γραφή του χρέους όπως ζητούν και για μας μερικοί νοήμονες άνθρωποι και όλα τα κράτη συμπεριλαμανωμένου και της ελλάδος πήραμε δάνειο για αυτους που μάλιστα είναι και άμεσα απαιτητό αλλά όταν έχει πιάσει η Μέρκελ τον Σαμαρά και τον βενιζέλο απ τα αρχ...ια με τον χριστοφοράκο μπορεί να μας πουλάει όσο τσαμπουκά θέλει.Αυτά τα ολίγα τι να πω άλλο όταν θέλουν κάποιοι να με πείσουν ότι η μόνοι προοπτική σε αυτήν την χώρα είναι να φάμε ο ένας τον άλλον οι ιδιωτικοί υπάλληλοι vs των δημοσίων τι να πω.....Αλήθεια πρέπει να ηχεί σαν μουσική στα αφτιά των κυβερνώντων αυτή η διάσπαση του κόσμου.Φανταστείτε τι θα είχαν πάθει και τι θα είχαν καταφέρει να περάσουν αν είμαστε όλοι ενωμένοι.Τώρα θα είχαν φύγει ήδη από την χώρα..Κόβουν την συνταξη του .ο.γ.α της μάνας μου που παίρνει το εξωφρενικό ποσό των 360 ευρώ.Ντροπή στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές και στους υποστηρικτές τους Mαλιστα, μετα απο 3 χρονια υπαρχουν ακομα ανθρωποι που πιστευουν πως το προβλημα της Ελλαδας ειναι το χρεος.Εμας Αλουμινα ακομα και εαν αυριο μας διαγραψουν ολο το χρεος ,τελος του μηνα παλι θα χρωσταμε γιατι πολυ απλα το μαγαζι μπαινει μεσα . Επομενως συγκρισεις με αλλες χωρες που ισοπεδοθηκαν 2 φορες στην προσφατη ιστορια τους και παλι ειναι στην οικονομικη κορυφη ειναι ακυρες ουτε στα πιο τρελα μας ονειρα δεν τους φτανουμε,οπως και συγκρισεις με αλλες χωρες ειναι επισης ακυρες σιγα μην συγκρινουμε την Ουγκαντα που ειμαστε εμεις με την Ιταλια. Οσο για τους συνταξιουχους του ΟΓΑ ,η συντριπτικη πλειοψηφια εδωσε εισφορες στην διαρκεια που εργαζοταν για συνταξη που αντιστοιχει σε 50 ευρο και πολλα ειπα.Τα ιδια πανω κατω ισχυουν για την πλειοψηφια των συνταξιουχων που ειναι ανω των 60. Επομενως καλα τα παραμυθια αλλα ο δρακος ψοφησε εδω και 3 χρονια και ο λογαριασμος "εσκασε". Μην εχεις καμια αμφιβολια για αυτο, ολες οι αλλες χωρες που ειναι σε "μνημονια" αργα η' γρηγορα θα βγουν απο την κριση ,εαν βουλιαξει-καταστραφει μια χωρα της Ευρωπης αυτη θα ειμαστε εμεις και κανεις αλλος και εαν αναρωτιεσαι γιατι, ειναι πολυ απλο θυμησου μονο γιατι σκοτωσαμε τον Καποδιστρια ... 7
Aloyminas Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2012 Mαλιστα, μετα απο 3 χρονια υπαρχουν ακομα ανθρωποι που πιστευουν πως το προβλημα της Ελλαδας ειναι το χρεος.Εμας Αλουμινα ακομα και εαν αυριο μας διαγραψουν ολο το χρεος ,τελος του μηνα παλι θα χρωσταμε γιατι πολυ απλα το μαγαζι μπαινει μεσα . Επομενως συγκρισεις με αλλες χωρες που ισοπεδοθηκαν 2 φορες στην προσφατη ιστορια τους και παλι ειναι στην οικονομικη κορυφη ειναι ακυρες ουτε στα πιο τρελα μας ονειρα δεν τους φτανουμε,οπως και συγκρισεις με αλλες χωρες ειναι επισης ακυρες σιγα μην συγκρινουμε την Ουγκαντα που ειμαστε εμεις με την Ιταλια. Οσο για τους συνταξιουχους του ΟΓΑ ,η συντριπτικη πλειοψηφια εδωσε εισφορες στην διαρκεια που εργαζοταν για συνταξη που αντιστοιχει σε 50 ευρο και πολλα ειπα.Τα ιδια πανω κατω ισχυουν για την πλειοψηφια των συνταξιουχων που ειναι ανω των 60. Επομενως καλα τα παραμυθια αλλα ο δρακος ψοφησε εδω και 3 χρονια και ο λογαριασμος "εσκασε". Μην εχεις καμια αμφιβολια για αυτο, ολες οι αλλες χωρες που ειναι σε "μνημονια" αργα η' γρηγορα θα βγουν απο την κριση ,εαν βουλιαξει-καταστραφει μια χωρα της Ευρωπης αυτη θα ειμαστε εμεις και κανεις αλλος και εαν αναρωτιεσαι γιατι, ειναι πολυ απλο θυμησου μονο γιατι σκοτωσαμε τον Καποδιστρια ... Δεν μου απαντάς όμως στο ζουμί γιατί δεν διεκδικούμε όχι το κατοχικό δάνειο αυτό εντάξει μας κατέκτησαν μας πήραν και το χρυσό χαιρετίσματα αλλά το άλλο το δάνειο που πήραμε για την ανόρθωση της γερμανικής οικονομίας και που με τους πιο μετριοπαθείς υπολογισμούς σήμερα φτάνει στο ύψος των 100 δις ευρώ.Γιατί οέο;;;Μήπως γιατί αυτοί που μα κυβερνούν είναι υπόλογοι στη Μέρκελ για κάτι;Και για να ρωτήσω και εγώ κάτι αυτός είναι ο δρόμος που πρέπει να ακολουθήσει η χώρα για να βγούμε από την κρίση;;Και πως γίνεται συν΄εχεια βρε παιδί μου να μου απαντάτε στο πιο προηγούμενο post και όχι στο πρόσφατο;Γιατί αφού μόνο το δικό μας το κράτος είναι τόσο μπουρδ.. ο όλα τα κράτη είναι σε μνημόνιο με τους λαούς στα κάγκελα.ήταν ο κόσμος γενικά σε αυτήν την αναταραχή στις δεκαετίες του 90 και του 00 και δεν εννοώ τους πολέμους πάντα υπήρχαν στην ανθρώπινη ιστορία εννοώ ότι τα τελευταία 5 χρόνια όλος ο πλανήτης σχεδόν είναι σε μορφή αντάρτικού μέσα στις χώρες του και σε κάθε ευκαιρία πλακώνεται ο κόσμος με τα Μ.ΑΤ την νεοφιλελεύθερη πολιτκή μου που θα μας σώσει γαμώ......Α και το τι πληρώσανε οι συνταξιούχοι του Ο.Γ..Α άσε να το ξέρουμε εμείς που πληρώναμε και για την μητέρα μου στην πορεία δεν πληρώναμε καθε μήνα αλλά όταν ήταν να βγει στην σύνταξη τα σκάσαμε τα 10 χιλιαρικάκια με την μία στο Ι.Κ.Α βγαίνεις με πολύ λιγότερες εισφορές στην κατώτατη σύνταξη.......Όσο για τον Καποδίστρια είναι το μόνο σημείο με το οποίο συμφωνώ μαζί σου κρίθηκε από την ιστορίία ως πράξη εθνικής αυτοκτονίας αν και για μένα χειρότερη ήταν η στάση που βασιλιά που δεν ακολούθησε το ν Βενιζέλο να υποστηρίξει την Αντάτ θα είχαμε σήμερα και την Κων/πολη και την Σμύρνη.Γενικός όπου μπλέχτηκαν δεξιοί χούντες βασιλιάδες τι να πω είχαμε και από μία εθνική τραγωδία......
pournaras Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2012 Για να σου απαντήσω λοιπόν επειδή έβαλε η τρόικα τέτοιο όρο τι πάει να πει ότι ξέρει τι της γίνεται;Αμφιβάλω όταν ακόμα και πρωτοετής φοιτητής των οικονομικών ξέρει ότι κόβοντας μισθούς μειώνεις την καταναλωτική δύναμη άρα και το εμπόριο άρα και όλη την βιομηχανική παραγωγή αγροτική το Α.Ε.Π στο σύνολο του. Κοφτε πια αυτο το παραμυθι. Αυτο ισχυει οταν μια οικονομια ειναι ευρωστη, τοτε ναι, δεν μειωνεις το δυναμικο, γιατι θα εχεις πτωση της καταναλωσης. Σε μια οικονομια σαν τη σημερινη, τι σκατα καταναλωση θα μειωσεις; Με ποιο τροπο θα καταφερεις να πληρωσεις αυτους που θες με νυχια και με δοντια να κρατησεις; Εχεεις καταλαβει οτι απο τη μια θες να τους κρατησεις ωστε να μη μειωθει η οποια καταναλωση, αλλα απο την αλλη, στο τελος του μηνα θα πας παλι να παρεις δανεικα για να τους πληρωσεις; Αυτη ειναι η καταναλωση; Να ριχνεις τα δανεικα στην αγορα μεσω διοχετευσης των δ.υ.; Που διδασκεται αυτο να παω να παρακολουθησω; Ο γιωργακης τα διδασκει αυτα στη Δανια; όλα τα στραβά που λες ότι έχει το δημόσιο εγώ θα πω ότι έχει άλλα τόσα.Προνόμια σήμερα στο δημόσιο;;;;Ας μας πει κάποιος που ξέρει πόσο είναι ο μισθός σήμερα ενός Δ.Υ μετά από 25 χρόνια υπηρεσίας και τι εισφορές πλήρωνε όλα αυτά τα χρόνια. Οσο επρεπε να παρει παντα παιρνει. Αμφιβαλλεις οτι τα 2χιλιαρα και τριχιλιαρα ηταν υπερβολικα; Αυτός ο άνθρωπος όπως και αν μπήκε μέσα σχεδίασε την ζωή του με βάση αυτά που του παρείχαν. Και ο Ι.Υ σχεδιασε τη ζωη του με βαση αυτα που του παρειχαν... oh wait, ο Ι.Υ δεν εχει δικαιωμα να σχεδιασει τη ζωη του, γιατι οποτε του κατσει του αφεντικου τον διωχνει... Ωραία να ρθω κοντά σου να τους διώξουμε όλους αλήθεια πιστεύεις ότι μπροστά στα 400 δις που χρωστάμε αυτό θα λύσει κανένα πρόβλημα; Κανεις δεν εχεις ζητησει τετοιο πραγμα. Το να το πιπιλατε συνεχεια οτι και καλα αυτο ειναι που ζηταει ο "αφελης" κοσμος, δεν προκειται να το νομιοποιησει στα αυτια σας. Αυτο που συνεχεια ζηταει ο κοσμος ειναι καλυψη των σωστων θεσεων, και απομακρυνση των υπεραριθμων και αυτων χωρις αντικειμενο. Αν αυτοι ειναι 10, η αν ειναι 1 εκατομμυριο, ε τοσοι να φυγουν. Σε ποια χώρα πέτυχαν τα μνημόνια εκτός της Ιρλανδίας η οποία δεν είχε δομικό πρόβλημα η οικονομία της αλλά μόνο οι τράπεζες της που και εκεί αν η κυβέρνηση τους είχε μπαλάκια δεν θα έμπαινε καν σε μνημόνιο. Εκανες ως χωρα εστω και ενα απο αυτα που σου ζητησε το μνημονιο, ωστε να δεις αν ειναι βιωσιμο η οχι; Ενα οχι πολλα, ενα ολοκληρωμενο... προφανως οχι. Οτι και να ζητησε το μνημονιο, εσυ σαν κρατος εκανες του κεφαλιου σου, με αποτελεσμα στο τελος, οταν δε βγηκαν τα κουκια, να εχεις καπου να ριξεις τις ευθυνες. Δεν μου απαντάει κανένας όμως και στις δικές μου ερωτήσεις όλοι σήμερα βρΙζουμε τους Δ/Υ και τα κόμματα για το χάλι που περνάμε αλλά κανένας δεν έκατσε μπροστά από τον καθρέφτη να μουντζώσει τον ίδιο του τον εαυτό.Ο δικομματισμός καλά κρατούσε στην Ελλάδα με ποσοστά πολλές φορές άνω του 80% να ποιον λοιπόν μπορείς να βρίσεις.Εγώ μούτζωσα τον εαυτό μου που ψήφισα Π.Α.ΣΟ.Κ το 93 την πρώτη φορά που ψήφισα όταν κατέβασε την σημαία στα ίμια το 96 και δεν το ξαναψήφισα ποτέ.....Έφυγα από το μαντρί πολύ νωρίς αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα πιστέψω σε μια πολίτική που είναι άκρως απάνθρωπη από άκρη σε άκρη σε όλη την Ευρώπη. Δε διαχωριζουμε τους δ.υ. απο τον ιδιο μας τον εαυτο. αλλος εχει γονεις, αλλος αδερφια, αλλος φιλους, ολοι στο ιδιο κρατος πληρωνουμε. Γιατι να μουτζωξουμε τον εαυτο μας; Το 80% σε απολυτους αριθμους, δεν ξεπερνα τα 4-5 εκ. κατοικους, οι υπολοιποι γιατι να μουτζωξουν τους εαυτους τους τους; Ακόμα και κράτη που έχουν πολύ υψηλό βιοτικό επίπεδο με αυτό το σύστημα οι λαοί τους είναι στα κάγκελα βλέπετε τι γίνετε στις χώρες όπου διοργανώνεται οι g20 κ.τ.λ σε όποια χώρα και να γίνει για να κρατήσουν τον κόσμο να μην τους φάει ζωντανούς περιστέλλουν όλες τις συνταγματικές ελευθερίες.Αν αυτές οι πολιτικές είναι σωστές γιατί οι ηγέτες που κυβερνούν αυτόν τον πλανήτη δεν μπορούν να περιφέρονται ανάμεσα στον κόσμο;Για όνομα του Θεού ακόμα και η παρέλαση έγινε σε κλειστό κύκλο V.I.P ακόμα και στην Θεία λειτουργία μοίραζαν προσκλήσεις...Θυμάστε ακόμα και τον χοντρό τον Καραμανλή πως έβγαινε βόλτα μετά της συζύγου στην αγορά για ψώνια;;Ας βγουν και σήμερα οι σωτήρες μας στην αγορά έτσι αμέριμνοι να δούμε τι πλάκα θα έχει... Τι σχεση εχει αυτο; Και σημερα, αν αρχισεις να μοιραζεις παλι πακετα απο τα δανεικα, παλι μια χαρα θα βγεις στου Μαϊραχταρη για παϊδακια. Όταν προσπαθεί να με πείσει η Τρέμη με τον Πρετεντέρη που παίρνουν 800.000 ευρώ τον χρόνο μισθό ότι έτσι πρέπει να γίνει τι να λέμε τώρα.....Με δικαιώνουν σε ότι και αν πω..... Τα 800 χιλιαρικα δεν τους τα πληρωνω εγω, οποτε ας παιρνουν και 800 εκατομμυρια, για τα υπολοιπα εχεις δικιο. Δεν μου απαντάς όμως στο ζουμί γιατί δεν διεκδικούμε όχι το κατοχικό δάνειο αυτό εντάξει μας κατέκτησαν μας πήραν και το χρυσό χαιρετίσματα αλλά το άλλο το δάνειο που πήραμε για την ανόρθωση της γερμανικής οικονομίας και που με τους πιο μετριοπαθείς υπολογισμούς σήμερα φτάνει στο ύψος των 100 δις ευρώ.Γιατί οέο;;;Μήπως γιατί αυτοί που μα κυβερνούν είναι υπόλογοι στη Μέρκελ για κάτι;Και για να ρωτήσω και εγώ κάτι αυτός είναι ο δρόμος που πρέπει να ακολουθήσει η χώρα για να βγούμε από την κρίση;;Και πως γίνεται συν΄εχεια βρε παιδί μου να μου απαντάτε στο πιο προηγούμενο post και όχι στο πρόσφατο;Γιατί αφού μόνο το δικό μας το κράτος είναι τόσο μπουρδ.. ο όλα τα κράτη είναι σε μνημόνιο με τους λαούς στα κάγκελα.ήταν ο κόσμος γενικά σε αυτήν την αναταραχή στις δεκαετίες του 90 και του 00 και δεν εννοώ τους πολέμους πάντα υπήρχαν στην ανθρώπινη ιστορία εννοώ ότι τα τελευταία 5 χρόνια όλος ο πλανήτης σχεδόν είναι σε μορφή αντάρτικού μέσα στις χώρες του και σε κάθε ευκαιρία πλακώνεται ο κόσμος με τα Μ.ΑΤ την νεοφιλελεύθερη πολιτκή μου που θα μας σώσει γαμώ......Α και το τι πληρώσανε οι συνταξιούχοι του Ο.Γ..Α άσε να το ξέρουμε εμείς που πληρώναμε και για την μητέρα μου στην πορεία δεν πληρώναμε καθε μήνα αλλά όταν ήταν να βγει στην σύνταξη τα σκάσαμε τα 10 χιλιαρικάκια με την μία στο Ι.Κ.Α βγαίνεις με πολύ λιγότερες εισφορές στην κατώτατη σύνταξη.......Όσο για τον Καποδίστρια είναι το μόνο σημείο με το οποίο συμφωνώ μαζί σου κρίθηκε από την ιστορίία ως πράξη εθνικής αυτοκτονίας αν και για μένα χειρότερη ήταν η στάση που βασιλιά που δεν ακολούθησε το ν Βενιζέλο να υποστηρίξει την Αντάτ θα είχαμε σήμερα και την Κων/πολη και την Σμύρνη.Γενικός όπου μπλέχτηκαν δεξιοί χούντες βασιλιάδες τι να πω είχαμε και από μία εθνική τραγωδία...... Ενας ασφαλισμενος στο ικα με σημερινα λεφτα, για να βγαλει συνταξη με 4.500 ενσημα πρεπει να σκασει στο ικα αυτα τα 25 χρονια κοντα στις 270 χιλιαδες ευρω. Κι εσυ μου μιλας για ενα δεκαχιλιαρο που πληρωσες για συμπληρωμα; Ποσα εδινε η μητερα σου το χρονο εισφορες στο ογα; (για να δω αν συμφωνουν με της δικης μου μητερας...). 4
Fotis13 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2012 Δεν μου απαντάς όμως στο ζουμί γιατί δεν διεκδικούμε όχι το κατοχικό δάνειο αυτό εντάξει μας κατέκτησαν μας πήραν και το χρυσό χαιρετίσματα αλλά το άλλο το δάνειο που πήραμε για την ανόρθωση της γερμανικής οικονομίας και που με τους πιο μετριοπαθείς υπολογισμούς σήμερα φτάνει στο ύψος των 100 δις ευρώ.Γιατί οέο;;;Μήπως γιατί αυτοί που μα κυβερνούν είναι υπόλογοι στη Μέρκελ για κάτι;Και για να ρωτήσω και εγώ κάτι αυτός είναι ο δρόμος που πρέπει να ακολουθήσει η χώρα για να βγούμε από την κρίση;;Και πως γίνεται συν΄εχεια βρε παιδί μου να μου απαντάτε στο πιο προηγούμενο post και όχι στο πρόσφατο;Γιατί αφού μόνο το δικό μας το κράτος είναι τόσο μπουρδ.. ο όλα τα κράτη είναι σε μνημόνιο με τους λαούς στα κάγκελα.ήταν ο κόσμος γενικά σε αυτήν την αναταραχή στις δεκαετίες του 90 και του 00 και δεν εννοώ τους πολέμους πάντα υπήρχαν στην ανθρώπινη ιστορία εννοώ ότι τα τελευταία 5 χρόνια όλος ο πλανήτης σχεδόν είναι σε μορφή αντάρτικού και σε κάθε ευκαιρία πλακώνεται ο κόσμος με τα Μ.ΑΤ την νεοφιλελεύθερη πολιτκή μου που θα μας σώσει γαμώ......Α και το τι πληρώσανε οι συνταξιούχοι του Ο.Γ..Α άσε να το ξέρουμε εμείς που πληρώναμε και για την μητέρα μου στην πορεία δεν πληρώναμε καθε μήνα αλλά όταν ήταν να βγει στην σύνταξη τα σκάσαμε τα 10 χιλιαρικάκια με την μία στο Ι.Κ.Α βγαίνεις με πολύ λιγότερες εισφορές στην κατώτατη σύνταξη....... Σου απαντησα σε ολα αυτα με το παραδειγμα του Καποδιστρια , διοτι εμεις οι ιδιοι σαμποταρουμε την χωρα μας απο ιδρυσεως.Μεταρρυθμισεις ηθελε να κανει ο ανθρωπος ωστε να μπουν τα θεμελια για 1 συγχρονο κρατος και τον φαγανε οι οικογενειοκρατιες και τα τοπικα συμφεροντα( οτι κανουν τωρα οι συντεχνειες μαζι με τους ΔΥ). Το να ζητας κατοχικο δανειο μετα απο 60 χρονια (ας το ζηταγαμε οταν επρεπε)ειναι το λιγοτερο γελοιο και δειχνει την ενδεια σοβαρων επιχειρηματων η' την ανικανοτητα αντιληψης για τα αιτια της κρισης. « Ασ’ τούς άλλους. Εσύ ο ίδιος, πού ευθύνεσαι; Τι προσάπτεις στον εαυτό σου; Από εκεί θα βρεθούν τα υπόλοιπα>> Στελιος Ραμφος 2
kostas_dr Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2012 Τους δολοφόνους του Καποδίστρια στην Μάνη ακόμα και τώρα τους θεωρούν ήρωες. Και απ΄το κατοχικό "δάνειο" έχουν περάσει 70 χρόνια φίλε Φώτη και όχι 60! Τώρα μιλάμε και για τον χρυσό της τράπεζας της Ελλάδος που φυγαδεύτηκε τότε, ίσως και για το ομόλογα της τράπεζας της Ανατολής και άλλα μη σοβαρά πράγματα. Αλήθεια, αυτοί με τα 600 δισ τι απέγιναν; Μην φοβάστε, σύντομα θα εμφανιστούν άλλοι "σωτήρες" με κάποια άλλη μαγική λύση. Οτιδήποτε, εκτός απο αυτά που πρέπει να γίνουν. Μείωση του κράτους που δεν μπορούμε να συντηρήσουμε πλέον, μείωση των δαπανών, πάταξη της φοροδιαφυγής και όχι περιστατικά τύπου Ύδρας, σύντομη απόδοση της δικαιοσύνης και όχι να περνάνε 10+ χρόνια μέχρι να βγει κάποια απόφαση, σταθερό φορολογικό σύστημα κλπ. Αυτά έπρεπε να τα έχουμε κάνει ήδη εδώ και δεκαετίες και να μην περιμένουμε απ' τους "Φράγκους" να μας τα επιβάλουν! 3
Aloyminas Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2012 Παιδιά τα έχετε μπλέξει δεν μιλάμε για το κατοχικό δάνειο μιλάμε για το δάνειο που πήραν τα κράτη για την ανοικοδόμηση της Γερμανίας το 1952 στην οποία κάναμε και διαγραφή του χρέους νόμιμο δάνειο και αυτά δεν παραγράφονται ποτέ αν σκεφθείτε ότι εμείς την τελευταία δοση του δανείου της Αγγλίας του 1828 την πληρώσαμε επί Σημίτη το 1998 130 χρόνια αργότερα. όποιος λέει ότι τα νόμιμα δάνεια μεταξυ κρατών παραγράφονται είναι εκ του πονηρού ή λόγω άγνοιας.Το εν λόγω ποσό σαν κεφάλαιο είναι στα 6 δις αλλά με τους νόμιμους τόκους πάει στα 100 δις και αυτό μετά από υπολογισμούς Γερμανών αξιωματούχων σ΄υμφωνα με τις δικές μας εκτιμήσεις το δάνειο έχει φτάσει στο πόσό των 300 δις ευρώ...Και μην ξανά ακούσω καμία π@π@ρι@ ότι επειδή πέραασν 70 χρόνια δεν είναι απαιτητό το δάνειο..Αστεία πράγματα εδώ θα βάλουν τα στεγαστικά για 90 χρόνια
pournaras Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2012 Παιδιά τα έχετε μπλέξει δεν μιλάμε για το κατοχικό δάνειο μιλάμε για το δάνειο που πήραν τα κράτη για την ανοικοδόμηση της Γερμανίας το 1952 στην οποία κάναμε και διαγραφή του χρέους νόμιμο δάνειο και αυτά δεν παραγράφονται ποτέ αν σκεφθείτε ότι εμείς την τελευταία δοση του δανείου της Αγγλίας του 1828 την πληρώσαμε επί Σημίτη το 1998 130 χρόνια αργότερα. όποιος λέει ότι τα νόμιμα δάνεια μεταξυ κρατών παραγράφονται είναι εκ του πονηρού ή λόγω άγνοιας.Το εν λόγω ποσό σαν κεφάλαιο είναι στα 6 δις αλλά με τους νόμιμους τόκους πάει στα 100 δις και αυτό μετά από υπολογισμούς Γερμανών αξιωματούχων σ΄υμφωνα με τις δικές μας εκτιμήσεις το δάνειο έχει φτάσει στο πόσό των 300 δις ευρώ...Και μην ξανά ακούσω καμία π@π@ρι@ ότι επειδή πέραασν 70 χρόνια δεν είναι απαιτητό το δάνειο..Αστεία πράγματα εδώ θα βάλουν τα στεγαστικά για 90 χρόνια /Καψης mode on Πηραμε εμεις δανειο, για την ανοικοδομηση της Γερμανιας; Απο ποιον πηραμε; Του το ξεπληρωσαμε; Ομολογω πως δεν καταλαβαινω,,, /Καψης mode off 1
Aloyminas Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2012 όλα τα κράτη μετά το δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο πήραν δάνειο για την ανοικοδόμηση της Δ.Γερμανίας στα πλa;iσια του ψυχρού πολέμου ώστε να αναπτυχθεί και να επισκιάσει την ανατολική όπως και τελικά έγινε.Θα το γκουγκλάρω και θα παραθέσω links Cohn-Bendit: Η Γερμανία οφείλει να πληρώσει όπως πλήρωσε και η Ελλάδα το 1953 για την αναδιάρθρωση του γερμανικού χρέους 20:30 17/10/2012 - Πηγή:BankWars «Η Γερμανία πρέπει να πληρώσει για το ελληνικό χρέος, όπως πλήρωσε και η Ελλάδα το 1953», δήλωσε σε συνέντευξή του σε γερμανική εφημερίδα ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής, Daniel Cohn-Bendit. Η Ελλάδα συμμετείχε στην αναδιάρθρωση του χρέους της Γερμανίας μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, το 1953, σημείωσε ο Cohn-Bendit, ο οποίος είναι γνωστός υποστηρικτής των ελληνικών αιτήματων από τότε που ξέσπασε η κρίση χρέους.Και μας γα...σαν στην κατοχή και τους αναδιαρθρώσαμε και το χρέος τους.Τσάμπα μάγκες οι Γερμανοί έφτιαξαν κράτος με ξένα λεφτά αυτά τα γαμ...τικα που χρωστάν σε μας και στις άλλες χώρες και σήμερα μας κουνάνε και το δάχτυλο και δυστυχώς μας κουνάνε το μεσαίο.Την τελευταία φορά που το είπα αυτό κάποιος εδώ μέσα μου είπε να κοιτάξω τα χάλια τα δικά μου και να μην βρίζω τους Γερμανούς....Ε λοιπόν μετά από πολύ κοίταγμα και ενδελεχή μελέτη δεν βρήκα πουθενά στην ελληνική κουλτούρα και στο ελληνικό ταμπεραμέντο τέτοια ζωώδη δύναμη καταστροφής όπως στον λαό τω γότθων Βησιγότθων Οστρογότθων και ούνων το απόλυτο συνονθύλευμα που αιματοκύλισε την Ευρώπη και τον κόσμο δύο φορές Στον αγύριστο οι Γερμαναράδες γιατί πάντα αυτό θα είναι και ακόμα παραπέρα.
lary7 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2012 όλα τα κράτη μετά το δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο πήραν δάνειο για την ανοικοδόμηση της Δ.Γερμανίας στα πλa;iσια του ψυχρού πολέμου ώστε να αναπτυχθεί και να επισκιάσει την ανατολική όπως και τελικά έγινε.Θα το γκουγκλάρω και θα παραθέσω links Νομιζω εδω τα μπερδευεις λιγο. Το 1951 αποφασιστηκε η διαγραφη περιπου του μισου χρεους που κληρονομησε η Δ.Γερμανια απο το Ραιχ και την Βαιμαρη. Περιελαμβανε ποσα απο τις πολεμικες αποζημιωσεις του Α.Π.Π , χρεη της Βαιμαρης και αποζημιωσεις του Β.Π.Π. Αν δεν γινονταν η διαγραφη τοτε το νεο κρατος θα αδυνατουσε να πληρωσει και θα ηταν υπο χρεωκοπια, βλαπτοντας την οικονομια του. Αντιθετα, με την διαγραφη και την οικονομικη αναπτυξη του 50' μπορεσαν και πληρωναν και νομιζω ξεχρεωσαν καπου στο 90'. Περιπτωση καρμπον με την Ελλαδα και τον τροπο που πρεπει να διαχειριστουμε το χρεος. Επισεις ενα σημαντικο στοιχειο ειναι πως η Δ.Γερμανια ανελαβε ολο το χρεος του Ραιχ και δεν θελησε να το μοιραστει με Α.Γερμανια. Το ιδιο εκανε και η Ρωσια με το χρεος της ΕΣΣΔ , ο λογος ηταν οτι ηθελαν αυτες οι χωρες να φαινονται σαν η διαδοχοι του προηγουμενου κρατους και οχι νεο κρατος. Προφανος ηταν κατι σημαντικο για να δεχθουν να αναλαβουν ολο το οικονομικο βαρος και καταδεικνυει τον τερστιο ρολο που παιζει η διαχειριση του χρεους στην παγκοσμια πολιτικη κατασταση και πως το δεν πληρωνω δεν αποτελει ευκολη λυση. Εμεις δεν θελουμε να πληρωσουμε τα δικα μας χρεη οταν οι Ρωσοι πληρωσαν τα χρεη των Ουκρανων-Καζακων..... 1
παπι Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2012 Εδωσε η Ελλαδα 6δις το 52???? Τι 6δις; Φασολια; γιατι αν δε κανω λαθος το αεπ ηταν καπου στα 1-2δις$
kostas_dr Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2012 Μην περιφρονείς τα ελληνικά φασόλια! Μπορεί να ήταν και ρεβύθια μαζί, που ξέρεις. 1
KilliK Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2012 Παιδιά τα έχετε μπλέξει δεν μιλάμε για το κατοχικό δάνειο μιλάμε για το δάνειο που πήραν τα κράτη για την ανοικοδόμηση της Γερμανίας το 1952 στην οποία κάναμε και διαγραφή του χρέους νόμιμο δάνειο και αυτά δεν παραγράφονται ποτέ αν σκεφθείτε ότι εμείς την τελευταία δοση του δανείου της Αγγλίας του 1828 την πληρώσαμε επί Σημίτη το 1998 130 χρόνια αργότερα. όποιος λέει ότι τα νόμιμα δάνεια μεταξυ κρατών παραγράφονται είναι εκ του πονηρού ή λόγω άγνοιας.Το εν λόγω ποσό σαν κεφάλαιο είναι στα 6 δις αλλά με τους νόμιμους τόκους πάει στα 100 δις και αυτό μετά από υπολογισμούς Γερμανών αξιωματούχων σ΄υμφωνα με τις δικές μας εκτιμήσεις το δάνειο έχει φτάσει στο πόσό των 300 δις ευρώ...Και μην ξανά ακούσω καμία π@π@ρι@ ότι επειδή πέραασν 70 χρόνια δεν είναι απαιτητό το δάνειο..Αστεία πράγματα εδώ θα βάλουν τα στεγαστικά για 90 χρόνια νομιζω πως τα εχεις μπλεξει λιγο. αυτο που εγινε η ελλαδα ως κρατος υποχρεωθηκε να μην ζητησει πολεμικες αποζημιωσεις απο την Γερμανια. οι ελληνες πολιτες ομως ειχαν το δικαιωμα να το κανουν. εσυ τωρα μιλας για τα δανεια απο το σχεδιο Marshall. Ναι η ελλαδα ειχε παρει τετοιο δανειο. Guess what: το φαγανε και αυτο. και κατι αλλο για να τελειωνει αυτη φαρσοκωμωδια οτι μας χρωστανε λεφτα οι ξενοι απο τον ΒΠΠ και πρεπει να μας τα δωσουνε για να σωθουμε. Αν η συμμετοχη της Ελλαδας στο ΒΠΠ ειναι η αιτια που την οδηγησε στο σημερινο χαλι, ε τοτε ας μην λεγατε εκεινο το περιβοητο ΟΧΙ. οι γαλλοι που ειπανε το ναι, τι παθανε δηλαδη; 1
pournaras Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2012 όλα τα κράτη μετά το δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο πήραν δάνειο για την ανοικοδόμηση της Δ.Γερμανίας στα πλa;iσια του ψυχρού πολέμου ώστε να αναπτυχθεί και να επισκιάσει την ανατολική όπως και τελικά έγινε.Θα το γκουγκλάρω και θα παραθέσω links Cohn-Bendit: Η Γερμανία οφείλει να πληρώσει όπως πλήρωσε και η Ελλάδα το 1953 για την αναδιάρθρωση του γερμανικού χρέους 20:30 17/10/2012 - Πηγή:BankWars «Η Γερμανία πρέπει να πληρώσει για το ελληνικό χρέος, όπως πλήρωσε και η Ελλάδα το 1953», δήλωσε σε συνέντευξή του σε γερμανική εφημερίδα ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής, Daniel Cohn-Bendit. Η Ελλάδα συμμετείχε στην αναδιάρθρωση του χρέους της Γερμανίας μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, το 1953, σημείωσε ο Cohn-Bendit, ο οποίος είναι γνωστός υποστηρικτής των ελληνικών αιτήματων από τότε που ξέσπασε η κρίση χρέους.Και μας γα...σαν στην κατοχή και τους αναδιαρθρώσαμε και το χρέος τους.Τσάμπα μάγκες οι Γερμανοίέφτιαξαν κράτος με ξένα λεφτά αυτά τα γαμ...τικα που χρωστάν σε μας και στις άλλες χώρες και σήμερα μας κουνάνε και το δάχτυλο και δυστυχώς μας κουνάνε το μεσαίο.Την τελευταία φορά που το είπα αυτό κάποιος εδώ μέσα μου είπε να κοιτάξω τα χάλια τα δικά μου και να μην βρίζω τους Γερμανούς....Ε λοιπόν μετά από πολύ κοίταγμα και ενδελεχή μελέτη δεν βρήκα πουθενά στην ελληνική κουλτούρα και στο ελληνικό ταμπεραμέντο τέτοια ζωώδη δύναμη καταστροφής όπως στον λαό τω γότθωνΒησιγότθων Οστρογότθων και ούνων το απόλυτο συνονθύλευμα που αιματοκύλισε την Ευρώπη και τον κόσμο δύο φορές Στον αγύριστο οι Γερμαναράδες γιατί πάντα αυτό θα είναι και ακόμα παραπέρα. Αυτο που εβαλα με κοκκινο, ειναι δικο σου κειμενο, και οχι του αρθρου. Το αρθρο απλα λεει οτι ενας υποστηρικτης των ελληνων θεωρει οτι συμμετειχαμε στην αναδιαρθρωση του χρεους της Γερμανιας... με τι, με ποσα, με ποιον τροπο αποπληρωμης, ποιος θα επρεπε να τα πληρωσει, ποιος τα πληρωσε, ποτε... εχουμε κατι πιο συγκεκριμενο; Διοτι ετσι, πρεπει να πιστεψουμε και το ομολογο των 600 δις της Λαικης τραπεζας, και τα ζεστα λεφτα των ομογενων και οτι αλλο διαβασουμε, απλα επειδη καποιοι το ειπαν... 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις