pournaras Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2012 Μέχρι εκεί συμφωνώ απόλυτα. Για το υπόλοιπο όμως, ο λαός πρέπει να μάθει από τα λάθη του για να μην τα κάνει ξανά και ξανά. Το τοπικ με τα ανεκδοτα ειναι πιο πανω... Ενας λαος που μετα απο ολα αυτα που εφαγε στη μαπα μεχρι σημερα, μετα απο 2-3 χρονια που βλεπει να κατρακυλαει στον πατο, και που παει και ψηφιζει παλι τα ιδια προσωπα (οχι κομματα) να τον σωσουν, εχεις την εντυπωση οτι μπορει να μαθει να μην κανει τα ιδια λαθη ξανα; Στην τελικη το κειμενο αυτο κυκλοφορει απο το 2008-2009. Ειδες κανενα λαο να αλλαξε σε κατι; 5
Επισκέπτης Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2012 Συνήθως η ειρωνεία δεν είναι απάντηση. Απλώς χαρακτηρίζει αυτόν που την χρησιμοποιεί ως εξυπνάκια χωρίς επιχειρήματα. Δεν μου κάνει εντύπωση, Έχω αρκετά παραδείγματα από μέρος σου. Εμ, θες και επιχειρήματα με αυτή τη π@π@ρια που έβαλες, Το μόνο που καταφέρνεις είναι να προπαγανδίσεις και να κάνεις τον μέσο έλληνα να νιώσει μ@λ@κ@ς επειδή αυτό το παρουσιάζεις σαν "κομπίνα" Αφού το Finance: The Basics πιο πάνω δεν σου έκανε ως αναφορά και θέλεις "σοβαρά επιχειρήματα", ορίστε: Αρχικά, ας πάρουμε την όλη ιδέα λίγο πιο γενικά. Χρειάζεται για x/y λόγους ένα έργο (εδώ είναι μια γέφυρα). Για να υλοποιηθεί ένα έργο απαιτούνται (a) εργολάβοι, εργάτες, κλπ (δεν μας απασχολεί αυτό τώρα) και ( χρηματοδότηση (εδώ έρχονται τα οικονομικά να δώσουν το ζουμί). Οπότε ας δούμε με ποιους τρόπους βρίσκουμε χρηματοδότηση Οι τότε επιλογές που αναφέρθηκαν ήταν 1) ιδιωτικό - με ο,τι αριθμούς έγραψες 2) δημόσιο - ομοίως ** "Μα δεν υπήρχαν άλλες επιλογές, πιο συμφέρουσες αλλά και αξιόπιστες; Ίσως να υπήρχε το ενδεχόμενο να βρεθούν, αλλά βάζω επίτηδες αυτές τις προτάσεις σε αστεράκια για να επιστρέψω αργότερα" ** Οπότε πολύ χονδρικά οι επιλογές ήταν (1) ιδιωτικό, ακριβό και αξιόπιστο vs (2) δημόσιο, φθηνότερο, αναξιόπιστο. Το δημόσιο έχει ένα απίστευτο ιστορικό ανοργάνωσης, ασυνέπειας και διαφθοράς οπότε το καθιστά αναξιόπιστο για ένα τόσο σημαντικό έργο. Δηλαδή ναι μεν, (χονδρικά) το μισό της συνολικής τιμής ΑΛΛΑ με κίνδυνο για ελλείψεις, ζημιές, κ.ο.κ. (που στη συγκεκριμένη περίπτωση βάζεις τα μισά και τα χάνεις όλα, άρα έγινε μια τρύπα στο νερό) Προτιμήθηκε λοιπόν η λύση νούμερο 1. Το έργο (από όσο ξέρω) είναι σε καλή κατάσταση (ακόμα ) οπότε από αυτή τη σκοπιά, όλα βαίνουν καλώς. ** Ίσως το συνολικό κόστος να είναι ένα θέμα, ίσως να υπήρχανε πιο συμφέρουσες επιλογές (και αξιόπιστες), ίσως όμως να μην υπήρχαν άλλες εκείνο το χρονικό περιθώριο. Ένα σοβαρό αντεπιχείρημα θα ήταν εδώ λοιπόν. Δεν είναι η δουλειά μου τέτοια για να στο απαντήσω με ακρίβεια για το αν ήταν όντως ακριβό (παίζει και αυτό), σε τι βαθμό ήταν ακριβό (και αυτό), και τι εναλλακτικές μπορεί να υπήρχαν (αν δεν υπήρχαν, τότε ήταν simple choice οπότε κακώς το κουράζουμε). Ίσως ο Praetorianos να μπορεί να σου κάνει κάποια ανάλυση επί τούτου. Δέχεται και τοις μετρητοίς ** Όσον αφορά την ίδια την χρηματοδότηση. Το concept "πληρώνω 10% τώρα και το υπόλοιπο 90% σε 100 χρόνια δόσεις" που το έπιασες ως στήριγμα για να βγάλεις επιπόλαιο και βιαστικό συμπέρασμα ότι ο μέσος πολίτης είναι μ@λ@κ@ς, είναι μεγάλη π@π@ρια. Ένα τιποτένιο "επιχείρημα" ανευ λογικής και ουσίας. Οποιοσδήποτε να το δει ακριβώς έτσι όπως το έθεσες, θα καταλήξει να νομίζει ότι είναι μλκας (ενώ δεν είναι). Ευτυχώς, υπάρχουν επιπλέον παράγοντες, που είναι οι αριθμοί. Το "10% τώρα, 90% αργότερα" θα μπορούσε να ήταν "50% τώρα, 50% αργότερα" ή κάπως αλλίως. Γενικώς διάφορες παραλλαγές στους αριθμούς και στις δόσεις (κατ'επέκτασην στο συνολικό κόστος) αλλά και σε εξτρα παράγοντες (που αν καθήσουμε να τους αναφέρουμε όλους, θα γίνουμε κ@λος στην ανάλυση). Το θέμα είναι ότι η ιδέα "ένα ποσοστό τώρα και το υπόλοιπο στο μέλλον" διαθέτει πολλά θετικά (και αρνητικά, αναλόγως την περίπτωση) και είναι ένα χρήσιμο εργαλείο που σου επιτρέπει να φτιάξεις/πάρεις/κάνεις κάτι τώρα άμεσα. Απαιτεί βέβαια συνέπεια και οικονομικό προγραμματισμό από πολλές πλευρές. Αυτή η ιδέα εμπεριέχεται στον κλάδο "finance" (που στο ανέφεραν πιο πάνω αλλά το πέρασες στο ντούκου). Είναι κάτι που λειτουργεί εδώ και πάρα πολλά χρόνια στον κόσμο, με αποτέλεσμα να ταϊζει κοσμο συν δίνει ευκαιρίες σε ιδέες να αναπτυχθούν. Εναλλακτικά, είναι μία από τις απαντήσεις σε όσους γκρινιάζουν για έλλειψη χρημάτων όταν θέλουν να κάνουν κάτι σοβαρό. Φυσικά αν γίνει κατάχρηση, οι συνέπειες είναι βλαβερές (όπως σε όλα, που πλέον τα θεωρούμε δεδομένα). Είναι απλά ένα εργαλείο, από μόνο του δεν είναι επιχείρημα για στηρίξεις αυτό που έγραψες. Ξαναλέω ότι είναι δουλειά εκείνων που ασχολούνται επαγγελματικά με το αντικείμενο για να αποδείξουν αν ήταν ακριβό, σε τι βαθμό ή τι εναλλακτικές υπήρχαν. Ούτε δική σου, ούτε δική μου αλλά ούτε και του απλού πολίτη που είναι δεν έχει τη βασική ιδέα από αυτά. Βιαστικά και επιπόλαια συμπεράσματα πάνω σε προπαγανδιστικές τεχνικές, μόνο κακό κάνουν. Για οικονομικές αναλύσεις, κάλεσε Praetorianos. Αυτός (θα) ξέρει ΥΓ. Ο pournaras το έγραψε πιο ευγενικά και περιεκτικά αλλά μάλλον τον προσπέρασες ΥΓ2. Εγώ το έγραψα πιο ωμά. Περιμένω να μου πεις ότι ήμουν προσβλητικός (εκτός από διευκρινιστικός)
HALF EVIL Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2012 1) Γατάκι, για το αν είσαι προσβλητικός , χέστηκα. 2) Διευκρινιστικός ; Την άποψή σου έγραψες, σεβαστή αλλά όχι και Ευαγγέλιο. 3) Αν παραδέχεσαι ότι δεν έχεις ιδέα από οικονομικά , τότε τουμπεκί. 4) Εσύ κάθησες και διάβασες πρώτα το Finance Basic και μετά μας έγραψες την ανάλυσή σου; 5) Ούτε κατά διάνοια έπιασες την ουσία, αλλά στάθηκες στα νούμερα. 6) Με τον pournara δεν διαφώνησα , απλώς αναρωτήθηκα πότε ο λαός θα ξυπνήσει για να μην κάνει αυτά που λέει . 7) Και τέλος εσύ τι συνάγεις από το κείμενο; Είναι κατευθυνόμενο, έχει λάθος ανάλυση, είναι προπαγανδιστικό, είναι προβοκατόρικο , είναι αφελές , είναι ανακριβές , αν μπορείς να απαντήσεις.
Donalhioy Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2012 επανοδος χωρας...χμμμμ.. καταρχην θα πρεπει ν αρχισουμε να παραγουμε Απο αυτα να καταναλωνουμε.. Το προιον του εξωτερικου να ειναι το ακριβο και οχι το αντιθετο "αν μεσα σε ολα αυτα βαλουμε και ενα καθως πρεπει κρατος τουλαχιστον θ εχουμε κανει την αρχη" με λιγα λογια.. την κατσαμε
Επισκέπτης Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2012 1) Γατάκι, για το αν είσαι προσβλητικός , χέστηκα. 2) Διευκρινιστικός ; Την άποψή σου έγραψες, σεβαστή αλλά όχι και Ευαγγέλιο. 3) Αν παραδέχεσαι ότι δεν έχεις ιδέα από οικονομικά , τότε τουμπεκί. 4) Εσύ κάθησες και διάβασες πρώτα το Finance Basic και μετά μας έγραψες την ανάλυσή σου; 5) Ούτε κατά διάνοια έπιασες την ουσία, αλλά στάθηκες στα νούμερα. 6) Με τον pournara δεν διαφώνησα , απλώς αναρωτήθηκα πότε ο λαός θα ξυπνήσει για να μην κάνει αυτά που λέει . 7) Και τέλος εσύ τι συνάγεις από το κείμενο; Είναι κατευθυνόμενο, έχει λάθος ανάλυση, είναι προπαγανδιστικό, είναι προβοκατόρικο , είναι αφελές , είναι ανακριβές , αν μπορείς να απαντήσεις. Ερασιτεχνική απόπειρα για μια χονδρική (το έγραψα κιόλας) εικόνα της βασικής ιδέας. Πιστεύω ότι όσοι το διαβάζουν είναι ικανοί κι έξυπνοι να ψαχτούν μόνοι τους και να διασταυρώσουν στοιχεία. Αυτό εν αντίθεση με τρίτους που απευθύνονται στον λαό σαν να είναι ηλίθιοι. Κατά τα άλλα, τέτοια κριτική ικανότητα εσύ αλλά να πας να δημοσιεύσεις κείμενο παλαιό που εχει δραχμές, μου προκαλεί ενδοιασμό και σκέψη για την ποιότητα των κινητρων σου. Μάλλον για πολιτικός κάνεις. Από αυτούς που διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα και παρασιτιάζουν στην κοινωνία "γατάκι".
HALF EVIL Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2012 Ωχ Με τσάκωσες. Μόνο που δεν έγραψες γιατί με κόβεις. Για Χρυσή Αυγή, αναρχοκουμουνιστοσυμμορίτη, light δεξιό, βαθύ Πασοκ , αιστερό του καναπέ, Σταλινικό;. Αν το βρείς σου υπόσχομαι ότι θα βγώ δημόσια να το παραδεχτώ.
Επισκέπτης Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2012 Ωχ Με τσάκωσες. Μόνο που δεν έγραψες γιατί με κόβεις. Για Χρυσή Αυγή, αναρχοκουμουνιστοσυμμορίτη, light δεξιό, βαθύ Πασοκ , αιστερό του καναπέ, Σταλινικό;. Αν το βρείς σου υπόσχομαι ότι θα βγώ δημόσια να το παραδεχτώ. Αφού το ξέρεις ότι δεν έχει σημασία η κομματική ταμπέλα οπότε ό,τι και να μαντέψω, θα μου το ρίξεις στο άλλο. Παρόλα αυτά, αν θες ισχυρισου για σένα το οτιδηποτε Διαισθάνομαι ότι θα με ρωτήσεις εγώ τι πρεσβευω οπότε απαντώ εκ των προτέρων. Παίρνω θέση υπερ στους νόμους και της ηθικής, υπερ της οργάνωσης, του ορθολογισμού, εν κατακλείδι του ποιοτικού βιοτικού επιπέδου για τον πολίτη. Ξέρω, λιγάκι δύσκολο στις μέρες μας αλλά αν αυτά στον άλλον ονομάζονται μπλε/πρασινο/κοκκινο/πορτοκαλι/ροζ, δεν έχει για μένα τόση σημασία. Με συγχωρείς τώρα, αποσύρομαι για να παίξω με την λιγοστή ιδιωτική ζωή μου.
Aloyminas Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2012 Τελικά αφού τέλειωσε το ban που έφαγα επιστρέφω δριμύτερος...Συγνώμη κύριοι αλλά αν δεν κάνω λάθος ο δικομματισμός που στήριξε αυτό το φαύλο διεφθαρμένο και πελατειακό κράτος πριν από μια 5ετία έπαιρνε 85% ποιος το ψήφιζε ο φούφουτος και τώρα μου βγαίνουν όλοι και μου φωνάζουν κατά των δημόσιων υπηρεσιών υπαλλήλων;Το παίζουν όλες μωρές παρθένες που έπλυναν τις αμαρτίες του στην κολυμβήθρα του Σιλωάμ και φταίμε όλοι εμείς με σοσιαλιστικές ρίζες ωχ είπα απαγορευμένη λέξη σοσιαλισμός = ανθρωπισμός θα πέσει φωτιά να με κάψει.Εγώ είμαι σίγουρος 1000% ότι οι περισσότεροι που φωνάζουν εδώ μέσα αυτοί είναι που δεν άφησαν διαγωνισμό και γνωριμίες προκειμένου να βολευτούν στο αμαρτωλό δημόσιο.όταν μας έχουν βάλει στην λογική ότι πρώτα ευημερούν τα νούμερα και μετά οι άνθρωποι τι να πεις.Μόνο που δεν ξέρω όταν γίνουν όλα αυτά που ονειρεύονται ορισμένοι αν θα υπάρχουν πλέον άνθρωποι σε αυτόν τον τόπο.Είναι τρελοί οι Ισπανοί στους δρόμους ομοίως και οι Πορτογάλοι οι Ιταλοί και πολύ περισσότερο εμείς.Αφού όλοι αυτοί είμαστε τρελοί τότε δεν θα μπορέσω να παραθέσω άλλο επιχείρημα Υ.Γ Πάω να ασχοληθώ με την δημόσια μου ζωή με τις παρέες μου και την κοπελιά μου......
παπι Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2012 (επεξεργασμένο) Για το υπόλοιπο όμως, ο λαός πρέπει να μάθει από τα λάθη του για να μην τα κάνει ξανά και ξανά. Μαθαινει πολυ... Ο λεφτα υπαρχουν νουμερο 2 θα βγει κυβερνηση αν γινουν εκλογες. update: Ρε συ, ακουσα καλα; Η προστατες του λαου ειπαν οχι στο να χαθουν τα προνομια* των μμε; *προνομια για αυτους, φορους για εμας. Μην πεταξει κανεις παλι καμια μαλακια περι κατσικας. Επεξ/σία 31 Οκτωβρίου 2012 από παπι 4
παπι Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2012 χαχαχαχ 2,5% μειωση των δαπανων 5% αυξηση των εσοδων
kostas_dr Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2012 Sorry, σύμφωνα με τον πίνακα η τοπική αυτοδιοίκηση έχει πλεόνασμα; Γιατί, νομίζω, ότι όλοι οι δήμοι είναι υπερ-κατα-χρεωμένοι!
skiabox Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2012 kostas_dr : Μη ξεχνάς ότι σχολιάζεις μια εικονική πραγματικότητα στην ουσία. Κοιτάς έναν προϋπολογισμό επιπέδου μπακάλικου, όπου όλα υπολογίζονται στο περίπου και μιας και δεν υπάρχει στοιχειώδης μηχανογράφηση πουθενά , μπορεί ο καθένας να γράψει μέσα ότι θέλει (από αυτούς που δίνουν στοιχεία, γιατί θα υπάρχει και κανένα 10%-20% του ευρύτερου δημοσίου και της τοπικής αυτοδιοίκησης που δεν καταγράφεται καν πουθενά).
KleKoR Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2012 kostas_dr : Μη ξεχνάς ότι σχολιάζεις μια εικονική πραγματικότητα στην ουσία. Κοιτάς έναν προϋπολογισμό επιπέδου μπακάλικου, όπου όλα υπολογίζονται στο περίπου και μιας και δεν υπάρχει στοιχειώδης μηχανογράφηση πουθενά , μπορεί ο καθένας να γράψει μέσα ότι θέλει (από αυτούς που δίνουν στοιχεία, γιατί θα υπάρχει και κανένα 10%-20% του ευρύτερου δημοσίου και της τοπικής αυτοδιοίκησης που δεν καταγράφεται καν πουθενά). 60-70 μη σου πω... θάνατος λέμε...
Fotis13 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2012 60-70 μη σου πω... θάνατος λέμε... Αναζητειται εδω και πολλες μερες ο klekor σε ετερο thread ,να καταθεσει τις -διχως αμφιβολια - ακρως ενδιαφερουσες προτασεις του σχετικα με την επανοδο της χωρας. Φημες πως καθυστερει διοτι ταξιδευει σε χωρες επιγειους παραδεισους, οπως Κουβα ,προκειμενου να μελετησει απο κοντα το εκει μοντελο αναπτυξης κρινονται ως αναληθεις και συκοφαντικες. 4
KleKoR Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2012 Αναζητειται εδω και πολλες μερες ο klekor σε ετερο thread ,να καταθεσει τις -διχως αμφιβολια - ακρως ενδιαφερουσες προτασεις του σχετικα με την επανοδο της χωρας. Φημες πως καθυστερει διοτι ταξιδευει σε χωρες επιγειους παραδεισους, οπως Κουβα ,προκειμενου να μελετησει απο κοντα το εκει μοντελο αναπτυξης κρινονται ως αναληθεις και συκοφαντικες. ζήτω το παγκόσμιο τρολλεταριάτο!!!!! 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις