Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ενω το να αφησεις τους διαπλεκομενους να πουλησουν την περιουσια σου δεν ειναι καθολου παρακινδυνευμενο. Κανε κατι να αποκτησεις το κρατος που θες, το κρατος που θα εμπιστευεσαι να διαχειριστουν μια τετοια περιουσια. Αν εσυ ως λαος καθεσαι παθητικα απεναντι τους τοτε δεν σου αξιζει η οποιαδηποτε ευημερια και καλουν και τρωνε πανω απο το κουφαρι σου. Επειτα μιας και βλεπω και εχεις την διαθεση να αποδεχτεις ενα τετοιο κρατος, μιας και η μονη αποψη που εχεις ειναι να το μειωσεις (και οχι να το αλλαξεις), οσο και να το μειωσεις εκεινο θα ειναι που θα διαχειριζεται τους φορους που θα του δινουν οι ιδιωτικες εταιρειες που λες, εκεινο θα κανει τα ξεπουληματα κτλ κτλ. Το θεωρεις λογικο, ακομα και αν δεχτουμε οτι πρεπει να τα πουλησουμε ολα, οτι πρεπει να αφησεις ενα τετοιο κρατος να επιληφθει μιας τετοιας διαδικασιας? Επειτα πες μου σε ποια χωρα η ιδιωτικοποιηση της αντιστοιχης ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ λειτουργησε ευεγερτικα για τον λαο και δεν τον εκανε να βγει στους δρομους. Το αντιλαμβανεσαι οτι ο ιδιωτης εχει σκοπο το κερδος και μονο αυτο? Τι θα τον εμποδισει αυριο αν του πουλησεις την ΔΕΗ να αυξησει τα τιμολογια 200%?

Συγχεεις ομως ενα διεφθαρμενο κρατος με την ιδιωτικοποιηση και φτανεις στο συμπερασμα οτι το διευθαρμενο κρατος θα κανει κακες ιδιωτικοποιησεις ενω το ιδιο διεφθαρμενο κρατος θα το φτιαξεις για να κρατησει τη δημοσια περιουσια.. ενα διεφθαρμενο κρατος δεν ειναι ικανο για τιποτε, ενα σωστο κρατος ειναι ικανο για τα παντα.

Οσο για τις ιδιωτικες δεες και ευδαπες, το οτι ακουστηκαν 2-3 ασχημα παραδειγματα εδω μεσα απο καποιες χωρες ου τις αφησαν ανεξελεγκτες, δε σημαινει οτι ειναι ετσι σε ολο τον κοσμο. Υπαρχουν δεκαδες εταιριες που δουλευουν χρονια στο χωρο αυτο, αλλο αν εμεις ειμασταν τοσα χρονια κλεισμενοι στο καβουκι μας νομιζοντας οτι καθε χωρα εχει απο μια δεη και τιποτε αλλο. Μια χαρα ιδιωτικες εταιριες εχει και η γερμανια, και η γαλλια και η ιταλια κλπ, απλα ολες ελεγχονται αμεσα απο το κρατος και δεν κανουν του κεφαλιου τους, ουτε μποτουν να ανεβασουν 200% τις τιμες.

Και αντί να διορθώσουμε τα λάθη του δημοσίου νοσοκομείου θα τα πουλήσουμε; Και ποιος μου εγγυάται ότι εδώ στην Ελλάδα έχουμε τόσο φανταστικό έλεγχο (μάλλον έχουμε, δεν εξηγείται αλλιώς!) που θα λειτουργούν όλα άψογα, όταν παγκοσμίως οι πωλήσεις ζωτικών τομέων της χώρας οδήγησαν σε τρελές αυξήσεις τιμών;

Με τις τηλεπικοινωνίες είναι λίγο αλλιώτικο το ζήτημα, ο ΟΤΕ διαχειρίζεται ακόμα το εθνικό δίκτυο (ορθώς πιστεύω, αλλά γνώμη μου και ίσως άσχετη με το θέμα), και νοικιάζει γραμμές στους άλλους. Τώρα οι άλλοι, είναι σαφές πως πρέπει να ανταγωνιστούν μεταξύ τους, δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια για υπερτιμολογήσεις.

Μα και το οτι ο οτε διαχειριζεται τις οποιες γραμμες, αφου πλεον δεν ειναι κρατικος, τι σημασια εχει;

Το οτι ολες οι μεγαλες εταιριες εχουν σκαψει ολη την ελλαδα και εχουν αποδεσμευτει στο θεμα των κεντρικων αγωγων απο τον οτε; Το οτι πλεον μπορεις να εχει επιλογη απο 5 (καλες) ιδιωτικες εταιριες να παιξεις με τις τιμες ωστε να μπορεσεις να βρεις την πιο φτηνη; το οτι ο ανταγωνισμος τους εφερε και καλυτερη ποιοτητα στις υπηρεσιες; Ολα αυτα θα τα ειχες με τον οτε που ξεραμε; (αν τον θυμασαι, δεν ξερω και ποσων ετων εισαι).

Καποια πραγματα οπως υγεια και παιδεια, πρεπει να παραμεινουν κρατικα. Ολα τα αλλα μια χαρα μπορουν να λειτουργησουν και με ιδιωτες, απλα με ενα καλο ελεγχο.

• Like 2
  • Απαντ. 2,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Οι πιο αθώοι πάντως είναι αυτοί που τα κάνουν' date=' οι επιχειρήσεις δηλαδή (πολλές από αυτές, πολυεθνικές, αλλά δεν παίζει απαραίτητα ρόλο). Εμένα δηλαδή μου εμπνέουν εμπιστοσύνη, σίγουρα θα εμπιστευόμουν τα πάντα σε ιδιώτη (ρεύμα, νερό, φάρμακα, νοσοκομεία), ειδικά σε περιπτώσεις κρίσης μιας χώρας.

Ποια πολυεθνικη ειδες να δινει μεροκαματο 200ε για 8ωρο; Η μηπως πηγες σε καταστημα πολυεθνικης και δεν σου εδωσαν αποδειξη;

Οι πολυεθνικες που πολλοι δαιμονοποιουν ειναι ισως οι μονες εταιριες που καταβαλουν κανονικα τους φορους τους σε μεγαλο βαθμο, και αν καπου κλεβουν το κανουν γιατι εχουμε διεφθαρμενο κρατος...

* SPOILER *[/quote']

Δημοσ.

Συγχεεις ομως ενα διεφθαρμενο κρατος με την ιδιωτικοποιηση και φτανεις στο συμπερασμα οτι το διευθαρμενο κρατος θα κανει κακες ιδιωτικοποιησεις ενω το ιδιο διεφθαρμενο κρατος θα το φτιαξεις για να κρατησει τη δημοσια περιουσια.. ενα διεφθαρμενο κρατος δεν ειναι ικανο για τιποτε, ενα σωστο κρατος ειναι ικανο για τα παντα.

Οσο για τις ιδιωτικες δεες και ευδαπες, το οτι ακουστηκαν 2-3 ασχημα παραδειγματα εδω μεσα απο καποιες χωρες ου τις αφησαν ανεξελεγκτες, δε σημαινει οτι ειναι ετσι σε ολο τον κοσμο. Υπαρχουν δεκαδες εταιριες που δουλευουν χρονια στο χωρο αυτο, αλλο αν εμεις ειμασταν τοσα χρονια κλεισμενοι στο καβουκι μας νομιζοντας οτι καθε χωρα εχει απο μια δεη και τιποτε αλλο. Μια χαρα ιδιωτικες εταιριες εχει και η γερμανια, και η γαλλια και η ιταλια κλπ, απλα ολες ελεγχονται αμεσα απο το κρατος και δεν κανουν του κεφαλιου τους, ουτε μποτουν να ανεβασουν 200% τις τιμες.

1. Θυμησε μου οι δυο ιδιωτικες εταιρειες ηλεκτρισμου που ανοιξαν στην Ελλαδα ποσα χρεη αφησαν στην ΔΕΗ?

2. Ειχαν ή δεν ειχαν κερδη ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, ΔΕΠΑ το 2010 μεσα στην κριση κερδη 1.2 δισ.?

3. Δεν χρειαζεται να ξερεις οικονομικα σε βαθος. Απλα οικοκυρικα φτανουν. Αξιζει ή δεν αξιζει να τα πουλησουνε ολα αυτα για 7 δισ μονο, τα οποια ουτε για ενα 6μηνο ξελασπωμα δεν φτανουν.

4. Και επειδη βαρεθηκα να ακουω για τον ΟΤΕ και την συγκλονιστική αναπτυξη που εφερε η ιδιωτικοποιηση του, μεχρι ποτε ηταν στο μανατζμεντ του ΟΤΕ το ελληνικο δημοσιο?

Ριξε και ματια εδω:

http://eparistera.blogspot.gr/2012/07/blog-post_29.html

Αλλο παλι και τουτο...η διαφθορα ειναι μονομερης....η εταιρεια δεν ειναι διεφθαρμενη, μονο το κρατος.... :-D :-D

Δημοσ.

Μα και το οτι ο οτε διαχειριζεται τις οποιες γραμμες, αφου πλεον δεν ειναι κρατικος, τι σημασια εχει;

Όντως, δεν έχει πια σημασία.

Το οτι ολες οι μεγαλες εταιριες εχουν σκαψει ολη την ελλαδα και εχουν αποδεσμευτει στο θεμα των κεντρικων αγωγων απο τον οτε; Το οτι πλεον μπορεις να εχει επιλογη απο 5 (καλες) ιδιωτικες εταιριες να παιξεις με τις τιμες ωστε να μπορεσεις να βρεις την πιο φτηνη; το οτι ο ανταγωνισμος τους εφερε και καλυτερη ποιοτητα στις υπηρεσιες; Ολα αυτα θα τα ειχες με τον οτε που ξεραμε; (αν τον θυμασαι, δεν ξερω και ποσων ετων εισαι).

Το θυμάμαι πως ήταν, δεν είμαι ούτε μεγάλος ούτε μικρός (26), και όντως αλλαξαν πολύ προς το καλύτερο τα πράγματα. Αλλά για αυτό έφταιγε και η κακή διαχείρηση του ΟΤΕ, θα μπορούσαν να υπάρξουν και όλα αυτά χωρίς τη μεσολάβηση ιδιωτών. Αλλά οι τηλεπικοινωνίες δεν είναι απόλυτα ζωτικό κομμάτι μιας χώρας αν είναι πολύ σημαντικό (όχι όμως τόσο όσο η παιδεία ή η υγεία), οπότε προσωπικά δεν με απασχολεί και τόσο αν παίζουν και ιδιώτες μπάλα σε αυτό τον τομέα.

Καποια πραγματα οπως υγεια και παιδεια, πρεπει να παραμεινουν κρατικα. Ολα τα αλλα μια χαρα μπορουν να λειτουργησουν και με ιδιωτες, απλα με ενα καλο ελεγχο.

Το θέμα είναι ότι σαν δημόσια, τα ελέγχω έστω και έμμεσα σαν πολίτης (με τους αντιπροσώπους μου). Ο ιδιώτης είναι ελεύθερος να κάνει ότι θέλει. Τον δεσμεύει μεν σε κάποια πράγματα το κράτος, αλλά όχι σε όλα.

Δημοσ.

Όντως, δεν έχει πια σημασία.

Το θυμάμαι πως ήταν, δεν είμαι ούτε μεγάλος ούτε μικρός (26), και όντως αλλαξαν πολύ προς το καλύτερο τα πράγματα. Αλλά για αυτό έφταιγε και η κακή διαχείρηση του ΟΤΕ, θα μπορούσαν να υπάρξουν και όλα αυτά χωρίς τη μεσολάβηση ιδιωτών. Αλλά οι τηλεπικοινωνίες δεν είναι απόλυτα ζωτικό κομμάτι μιας χώρας αν είναι πολύ σημαντικό (όχι όμως τόσο όσο η παιδεία ή η υγεία), οπότε προσωπικά δεν με απασχολεί και τόσο αν παίζουν και ιδιώτες μπάλα σε αυτό τον τομέα.

Το θέμα είναι ότι σαν δημόσια, τα ελέγχω έστω και έμμεσα σαν πολίτης (με τους αντιπροσώπους μου). Ο ιδιώτης είναι ελεύθερος να κάνει ότι θέλει. Τον δεσμεύει μεν σε κάποια πράγματα το κράτος, αλλά όχι σε όλα.

Κατ αρχην κανεις δε νομιζω να διαφωνει οτι η υγεια και η παιδεια (τουλαχιστον μεχρι τη δευτεροβαθμια), πρεπει να μεινουν δημοσιες. Ειναι νομιζω αυτονοητο.

Απο κει και περα, καπου εχουμε μπερδεψει πολλες κουβεντες και τελικως βγαζουμε λαθος συμπερασματα. Οχι, προφανως και δε θελω ιδιωτικη παιδεια, ουτει ιδιωτικη υγεια, ΑΛΛΑ προφανως και θελω ξεκαθαρισμα των υπαλληλων αυτων των τομεων, ετσι ωστε να μην υπαρχουν 100 διοικητικοι και 10 δασκαλοι η 100 διοικητικοι και 10 γιατροι. Αυτο δε γινεται με μεταταξεις γινεται με απολυσεις, και ας προσλαβουν μετα αλλους τοσους δασκαλους και γιατρους, σε ενεργες θεσεις ομως. Τοσα χρονια ακουω απο φιλους και γνωστους τα χιλια μυρια για τις αθροες προσληψεις δ.υ. ποτε ομως δεν ακουσα κατι κακο για προσληψεις εκπαιδευτικων και ιατρικου προσωπικου, οσοι και να ηταν αυτοι. Χαζος δεν ειναι κανενας, το οτι θελω ξεκαθαρισμα στον τομεα, εστω κι αν αυτο προϋποθετει την απολυση του 90% των υπαλληλων, σε καμμια περιπτωση δε με κανει υπερμαχο του ιδιωτικου εκπαιδευτικου και ιατρικου συστηματος.

Απο την αλλη ομως, εχουμε ενα τεραστιο αγκαθι, το οποιο λεγεται ΔΕΚΟ, οι οποιες πρεπει να εξεταστουν τελειως ξεχωρα απο τον βασικο δημοσιο τομεα, μιας και ειναι επιχειρησεις οι οποιες εχουν κερδη, ζημιες, εξοδα κλπ, και υπαλληλους οι οποιοι σε καμμια περιπτωση δεν παιρνουν τα ψιχουλα που παιρνει ενας δασκαλος. Οταν λοιπον, οπως λεει κι rikos πιο πανω, 3 τετοιες εταιριες ειχαν κερδη 2.1 δις, αλλα παραλληλα μονο η μια η φωτιστικη, πηρε πανω απο 600 εκ. επιχορηγηση (οπως παιρνει καθε χρονο, 750 ειχε παρει το 2008), για την ασφαλεια της, μηπως πρεπει να επανεξετασουμε το θεμα του κερδους και το αν αξιζει να τις κρατας επειδη λογιστικα δειχνουν κερδοφορες;

Για το θεμα των υπερβολικων αυξησεων σε περιπτωση ιδιωτικοποιησεων, τα εχω πει δεκακις. Κατ αρχην και η γαλλια και η γερμανια και αλλες χωρες, χρονια τωρα ιδιωτικες εταιριες εχουν, αλλα στενα ελεγμενες απο το κρατος, στη γαλλια δε ακομη και η τιμη της κιλοβατωρα καθοριζεται απο το κρατος. Αρα εχεις μια ωραια ιδιωτικη εταιρια που δεν της πληρωνεις μισθους, δεν της πληρωνεις ασφαλεια, ουτε συνταξεις, και καθοριζεις και τις τιμες της. Οποτε ειτε εχεις ενα κρατος σωστο, που κανει ελεγχους, αρα δε σου ξεφευγει ουε η ιδιωτικη εταιρια, ειτε εχεις ενα κρατος που δεν το νοιαζει ο πολιτης οποτε και κρατικη να ειναι η δεη, κανεις δεν ξερει αν του χρονου θα σου παει την κιλοβατωρα στα 2 ευρω.

Οποτε οχι, ο ιδιωτης δεν μπορει να κανει οτι θελει, μπορει και κανει αυτα που θα του υποδειξει η εκαστοτε ελεγκτικη αρχη, αρκει να λειτουργει σωστα. Θες παλι παραδειγμα οτε; Αν εκανε οτι ηθελε, θα εγραφε στα παπαργια του ολους και θα προχωραγε το vdsl απο περσυ. Παρολα αυτα μια ΕΕΤΤ τον εχει κομπλαρισμενο ενα χρονο τωρα και υποδεικνυει σε ολους τι να κανουν, παρολο που ειναι ιδιωτες ολοι.

Δημοσ.

Δεν διαφωνώ σε αυτά, αλλά δεν νομίζω να έχουν τόσο αυστηρό έλεγχο οι ιδιωτικές επιχειρήσεις, δεν νομίζω να προβλέπεται καν νόμιμα δηλαδή το να ελέγχεις απόλυτα τις τιμές που θα πουλάει εσύ, σαν κράτος. Αλλά και πάλι, δεν γνωρίζω για να πω με σιγουριά.

Όπως και να'χει, είναι δυο διαφορετικές τακτικές, που επηρρεάζουν ένα σωρό άλλους τομείς. Μια 100% κρατική μονάδα ενέργειας θεωρητικά δεν έχει σαν σκοπό το κέρδος. Μπορεί απλά να επιβιώνει, και να πουλάει ακριβώς στο κόστος (λίγο παραπάνω βασικά, για να πληρώνει τους υπαλλήλους της και να κάνει επενδύσεις άμεσα συνδεδεμένες με το αντικείμενό της). Εκεί έμμεσα, οι πολίτες είναι πιο ανακουφισμένοι και ίσως φορολογούνται από αλλού περισσότερο για να έχει έσοδα το κράτος. Έχεις εξασφαλίσει όμως πως ακόμα κι ο πιο φτωχός θα έχει ενέργεια σε τιμές κόστους.

Από την άλλη, με την ιδιωτικοποίηση, δεν πληρώνεις εσύ τους υπαλλήλους σου, αλλά δεν μπορείς να απαιτήσεις και από την εταιρία της διαχείρησης να πουλάει στο κόστος. Χάνεις φυσικά τον ανθρωπιστικό χαρακτήρα της διαχείρησης ενέργειας, αλλά ίσως κερδίσεις από αλλού, όπως πχ φορολογία, ανάπτυξη, νέες θέσεις εργασίας (η ιδιωτική εταιρία μπορεί τα κέρδη της πχ να τα χρησιμοποιήσει για κάποιον άλλο κλάδο και να δημιουργήσει εκεί νέες θέσεις εργασίας).

Και τα δυο σενάρια είναι βέβαια υποθετικά, και θα πρέπει και στα δυο να δείξεις απόλυτη εμπιστοσύνη, είτε στο κράτος, είτε στον εκάστοτε επιχειρηματία. Όσο μπορώ να ελέγχω έστω και έμμεσα, έστω και χωρίς αποτέλεσμα το κράτος (με την ψήφο μου, κι ας πάει χαμένη λόγω του 80% που ψηφίζει με βάση το συμφέρον) θα προτιμώ το 1ο υποθετικό σενάριο.

Δημοσ.

Υπάρχουν τεραστια κενά στην εκπαίδευση αυτη τη στιγμή.

Και στους διοικητικούς υπαλλήλους.

Αυτό ειναι κάτι δεδομένο που ο καθένας μας εύκολα μπορει να δει, πηγαίνοντας να ριξει μια ματιά σε μια εκπαιδευτικη υπηρεσία.

Δε ξέρω αν ειναι θέμα οργάνωσης ή οχι, αυτο που ξέρω ειναι οτι οι συνταξιοδοτήσεις ηταν υπερβολικά πολλές τα τελευταία χρόνια και οι προσληψεις ελάχιστες, σε έναν χωρο που οι προσλήψεις έπρεπε πάντα να ειναι πολλές.

Δημοσ.

Υπάρχουν τεραστια κενά στην εκπαίδευση αυτη τη στιγμή.

Και στους διοικητικούς υπαλλήλους.

Αυτό ειναι κάτι δεδομένο που ο καθένας μας εύκολα μπορει να δει, πηγαίνοντας να ριξει μια ματιά σε μια εκπαιδευτικη υπηρεσία.

Δε ξέρω αν ειναι θέμα οργάνωσης ή οχι, αυτο που ξέρω ειναι οτι οι συνταξιοδοτήσεις ηταν υπερβολικά πολλές τα τελευταία χρόνια και οι προσληψεις ελάχιστες, σε έναν χωρο που οι προσλήψεις έπρεπε πάντα να ειναι πολλές.

Ειναι καθαρα προβλημα οργανωσης. Οταν εν ετει 2012 δεν εισαι ακομη μηχανογραφημενη ως υπηρεσια, προφανως χρειαζεσαι περισσοτερο ανθρωπινο δυναμικο για να διαχειριστει αυτο το χαος των χαρτιων και των δικαιολογητικων βεβαιωσεων κλπ, αρα λογικο ειναι τετοιες υπηρεσιες να φαινονται αδειες και δυσλειτουργικες.

Δημοσ.

Με τις χιλιάδες εκπαδευτικών που δεν πατάνε στην δουλειά τους, επικαλούμενοι "ψυχολογικά προβλήματα" τι θα γίνει;

• Like 2
Δημοσ.

Με τις χιλιάδες εκπαδευτικών που δεν πατάνε στην δουλειά τους, επικαλούμενοι "ψυχολογικά προβλήματα" τι θα γίνει;

Δεν υπάρχουν πλέον χιλιάδες. Άντε μερικές δεκάδες να είναι και αυτοί όντως έχουν σοβαρά προβλήματα. Δε χωράει αμφισβήτηση το συγκεκριμένο θέμα. Αυτά ισχύουν για άλλες κατηγορίες υπαλλήλων, όχι για τους εκπαιδευτικούς. (oχι οτι δεν υπάρχουν και εκει λαμόγια, αλλά έτσι οπως ειναι η κατάσταση πλέον, κανεις δε μπορει να μείνει άπραγος δε πα να πάσχει και απο ψυχασθενεια που λέει ο λόγος)

Πουρνάρα η μηχανογράφηση στο εκπαιδευτικό σύστημα είναι εξαιρετική. Δεν είναι εκεί το πρόβλημα.

Ακόμα και για να τρέξει ένα σύστημα πρέπει κάποιοι να ελέγξουν χαρτιά, πτυχία κτλ κτλ. Δε μπορείς να βάλεις ρομποτ στη θέση των υπαλλήλων. Πουθενά δεν υπάρχει αυτό.

Γραφειοκρατία και ανοργανωσιά σε κάποια θέματα τοποθετήσεων, ναι υπάρχουν ακόμα, αλλά το πρόβλημα ειναι να βρεθει ο κόσμος που θα τοποθετηθεί.

Κόσμο να διδάξει δεν έχουν οι άνθρωποι και ο λόγος ειναι η έλλειψη χρημάτων.

Υπάρχει τρομακτική έλλειψη προσωπικού, μια που η εκπαίδευση χτυπήθηκε πρώτη απ όλους τους τομείς μέσα στη κρίση.

Ψάξτε το, κάντε μια έρευνα. Μιλάω με απόλυτη σιγουριά επειδή γνωρίζω καλά τον χώρο.

Εδω δεν ειναι απλά μια προσωπική άποψη τύπου "είναι μπλε, όχι νομίζω ειναι μαύρο".

Ειναι πράγματα δεδομένα.

Δημοσ.

Υπάρχει τρομακτική έλλειψη προσωπικού, μια που η εκπαίδευση χτυπήθηκε πρώτη απ όλους τους τομείς μέσα στη κρίση.

Υπαρχει τρομακτικη ελλειψη οργανοσης!!! Μπουρδελο ηταν ΠΑΝΤΑ η παιδεια, με ή χωρις προσωπικο.

Μια ζωη βλεπω ΟΧΛΟΥΣ εξω απο τα φροντιστηρια.

• Like 1
Δημοσ.

Υπαρχει τρομακτικη ελλειψη οργανοσης!!! Μπουρδελο ηταν ΠΑΝΤΑ η παιδεια, με ή χωρις προσωπικο.

Μια ζωη βλεπω ΟΧΛΟΥΣ εξω απο τα φροντιστηρια.

Το οτι τα φροντιστήρια είχαν κόσμο δε σημαίνει κάτι. Eνα λανθασμένο στερεότυπο ήταν, τζάμπα χρήματα ουσιαστικά.

Πλέον που η παιδεία έχει τρομακτικές ελλείψεις, τα φροντιστήρια έχουν λιγότερο κόσμο. Τι έγινε? Μηπως επειδή ειναι λιγότεροι οι καθηγητές κάνουν καλύτερο μάθημα? :P

Δημοσ.

Πωπω αυτη υπερασπιση του δημοσιου.

Ειχαμε το 90% σχολειου στα φροντιστηρια επειδη ο κοσμος ειχε λεφτα για πεταμα!

Τι εγραψε το ατομο χαχααχαχαχαχαχαχαχαχαχαχ

Ωπα να νεα λυση. Τα διδακτρα για τα φροντιστηρια να φορολογουνται με 100% τι 100% 10000% ~6κ/χρονο δεν ειναι; θα βγαλουμε 6τρις!!. Να φορολογησουμε τους εχοντες που πετανε λεφτα στα φροντιστηρια χαχαχαχαχαχα

• Like 1
Δημοσ.

Μην αγχωνεσαι. Πλέον ελάχιστοι πάνε φροντιστήριο. Μάλλον η παιδεία έχει βελτιωθεί.

Ακόμα μια επιτυχία των μνημονιακων κυβερνήσεων :-)

Δημοσ.

Να φορολογησουμε τους εχοντες που πετανε λεφτα στα φροντιστηρια χαχαχαχαχαχα

Με βάση το παραπάνω και αναφερόμενη σε αυτόν που το υπονόησε:

θυμάμαι ένα φιλαράκι μου από το σχολείο που πήγαινε φροντιστήριο το απόγευμα ενώ το πρωί έπρεπε να είναι σχολείο και αμέσως μετά στη δουλειά. Πολλές φορές αναγκαζόταν να δουλεύει και αργά το βράδυ, μετά το φροντιστήριο κάποιες ώρες. Όλα αυτά για να πάει στο φροντιστήριο με δικά του έξοδα μιας και από ό,τι φαίνεται δεν έχουν όλοι λεφτά όπως λανθασμένα προαναφέρθηκε. Κι αυτός ήταν 1 από τους πολλούς.

Btw, δε θεωρώ τα φροντιστήρια χάσιμο χρόνου. Η κατάσταση στα σχολεία ήταν από μέτρια έως κακή από όσο θυμάμαι(τουλάχιστον στη 3η λυκείου) αν σκεφτείς πως πολλοί καθηγητές δεν έκαναν σωστό μάθημα(νομίζω πως μπορώ να κρίνω και να ξέρω πως γίνεται ένα καλό μάθημα χωρίς να ζητώ υπερβολές σε στυλ κολλέγιο κλπ), ή κάθε λίγο και λιγάκι μαθήματα χάνονταν είτε λόγω καταλήψεων είτε λόγω απεργιών είτε λόγω γιορτών και πανηγυριών είτε δε ξέρω κι εγώ τι. Με λίγα λόγια, δεν.

υγ. ναι, οκ υπάρχουν οι λεφτάδες που βαριούνται να διαβάσουν και οι μπαμπάδες τα στέλνουν φροντιστήρια για να έχουν κάτι να κάνουν στον ελεύθερο χρόνο τους.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...