Aloyminas Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2012 καλα ενταξει και ο αλλος ειναι πυρηνικος φυσικος... οχι οτι εχει σημασια, το κλικα το εννουσα γενικα. τελος γιατι σου ειναι τοσο δυσκολο να απαντησεις στην συγκεκριμενη ερωτηση που σου εκανα; τα επιχειρηματα σου τα διαβασα, δεν με επεισαν ομως. η σειρα σου τωρα να απαντησεις σε αυτο που σε ρωταω. αν δεν θες να απαντησεις, πεσμου το για να σταματησουμε το διαλογο εδω. δεν υπαρχει προβλημα. αλλα μην κατηγορεις τους αλλους για αεορολογιες και ασχετοσυνη.. Μα αγαπητέ μου με ρωτάς κάτι στο οποίο έχω απαντήσει πολλάκις....Δεν θέλω να προσληφθούν άλλοι δημόσιοι υπάλληλοι το είπα 10 φορές μέχρι τώρα αλλά ούτε θέλω να φύγουν από εκεί οικογενειάρχες άνθρωποι.Αν πιστεύουμε ότι για το χάλι μας φταίνε οι δημόσιοι υπάλληλοι ενώ η χώρα χρωστάει το απίστευτο ποσό των 400 δις ευρώ τι να πω...Εγώ να έρθω μαζί σου να διώξουμε 1.000.000 υπαλλήλους να μείνουν μόνο οι στρατιωτικοί οι γιατροί και οι αστυνόμοι.Γύρω στα 100.000.000.ευρώ ανέρχεται η μισθοδοσία τους και πάνω από τα μισά ξανά επιστρέφουν στο κράτος με την μορφή φόρων κατανάλωσης κ.λ.π μην σου πω και όλα γιατί ποιος βάζει λεφτά στην άκρη σήμερα Επειδή παρά την διαφωνία μας σε θεωρώ λογικό άτομο φαντάζομαι ότι θα συμφωνείς μαζί μου ότι τα 100.000.000 ευρώ μισθοδοσίας δεν είναι τίποτα μπροστά στα 400 δις που χρωστάμε και το να διώξουμε οικογενειάρχηδες ανθρώπους από την δουλειά τους που στο κάτω κάτω τα περισσότερα από αυτά που τους δίνουν επιστρέφουν στην πηγή νομίζω ότι δεν προσφέρει καμία λύση στο πρόβλημα που έχουμε.Μην σου πω ότι θα δημιουργήσει και άλλα.Λοιπόν θα διαβάσω αύριο την απάντηση σου γιατί τώρα πέφτω για ύπνο......
pournaras Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2012 Μα αγαπητέ μου με ρωτάς κάτι στο οποίο έχω απαντήσει πολλάκις....Δεν θέλω να προσληφθούν άλλοι δημόσιοι υπάλληλοι το είπα 10 φορές μέχρι τώρα αλλά ούτε θέλω να φύγουν από εκεί οικογενειάρχες άνθρωποι.Αν πιστεύουμε ότι για το χάλι μας φταίνε οι δημόσιοι υπάλληλοι ενώ η χώρα χρωστάει το απίστευτο ποσό των 400 δις ευρώ τι να πω...Εγώ να έρθω μαζί σου να διώξουμε 1.000.000 υπαλλήλους να μείνουν μόνο οι στρατιωτικοί οι γιατροί και οι αστυνόμοι.Γύρω στα 100.000.000.ευρώ ανέρχεται η μισθοδοσία τους και πάνω από τα μισά ξανά επιστρέφουν στο κράτος με την μορφή φόρων κατανάλωσης κ.λ.π μην σου πω και όλα γιατί ποιος βάζει λεφτά στην άκρη σήμερα Επειδή παρά την διαφωνία μας σε θεωρώ λογικό άτομο φαντάζομαι ότι θα συμφωνείς μαζί μου ότι τα 100.000.000 ευρώ μισθοδοσίας δεν είναι τίποτα μπροστά στα 400 δις που χρωστάμε και το να διώξουμε οικογενειάρχηδες ανθρώπους από την δουλειά τους που στο κάτω κάτω τα περισσότερα από αυτά που τους δίνουν επιστρέφουν στην πηγή νομίζω ότι δεν προσφέρει καμία λύση στο πρόβλημα που έχουμε.Μην σου πω ότι θα δημιουργήσει και άλλα.Λοιπόν θα διαβάσω αύριο την απάντηση σου γιατί τώρα πέφτω για ύπνο...... 1 εκατομυριο υπαλληλοι, 100 εκατομμυρια μισθοδοσια... αρα 100 ευρω μισθος στον καθενα απο τα οποια τα μισα γυρνανε πισω... τετοιυς λογαριασμους εκανε κι τιτανοτεραστιος... 1
Aloyminas Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2012 νομίζω ότι 04:00 το πρωί τα λάθη συγχωρούνται για ένα δισεκατομμύριο ήθελα να γράψω αλλά τέλος πάντων.Θέλεις να είναι δύο δις το χρόνο η μισθοδοσία θέλεις να είναι τρία δις. Αντε να σου πω 10 δις.Τα μισά γυρνάν στο κράτος ξανά λόγω εφορίας,2ον με το Φ.Π.Α που είναι παντού στα supermarket στα καύσιμα στις ταβέρνες οπουδήποτε μπορείς να φανταστείς
KilliK Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2012 Μα αγαπητέ μου με ρωτάς κάτι στο οποίο έχω απαντήσει πολλάκις....Δεν θέλω να προσληφθούν άλλοι δημόσιοι υπάλληλοι το είπα 10 φορές μέχρι τώρα αλλά ούτε θέλω να φύγουν από εκεί οικογενειάρχες άνθρωποι.Αν πιστεύουμε ότι για το χάλι μας φταίνε οι δημόσιοι υπάλληλοι ενώ η χώρα χρωστάει το απίστευτο ποσό των 400 δις ευρώ τι να πω...Εγώ να έρθω μαζί σου να διώξουμε 1.000.000 υπαλλήλους να μείνουν μόνο οι στρατιωτικοί οι γιατροί και οι αστυνόμοι.Γύρω στα 100.000.000.ευρώ ανέρχεται η μισθοδοσία τους και πάνω από τα μισά ξανά επιστρέφουν στο κράτος με την μορφή φόρων κατανάλωσης κ.λ.π μην σου πω και όλα γιατί ποιος βάζει λεφτά στην άκρη σήμερα Επειδή παρά την διαφωνία μας σε θεωρώ λογικό άτομο φαντάζομαι ότι θα συμφωνείς μαζί μου ότι τα 100.000.000 ευρώ μισθοδοσίας δεν είναι τίποτα μπροστά στα 400 δις που χρωστάμε και το να διώξουμε οικογενειάρχηδες ανθρώπους από την δουλειά τους που στο κάτω κάτω τα περισσότερα από αυτά που τους δίνουν επιστρέφουν στην πηγή νομίζω ότι δεν προσφέρει καμία λύση στο πρόβλημα που έχουμε.Μην σου πω ότι θα δημιουργήσει και άλλα.Λοιπόν θα διαβάσω αύριο την απάντηση σου γιατί τώρα πέφτω για ύπνο...... Γιατι δεν θελεις να προσληφθουν νεοι δημοσιοι υπαλληλοι; απαντησε μου ξεκαθαρα.
Aloyminas Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2012 Γιατί αυτήν τηΝ στιγμή μου έχουν βάλει το μαχαίρι στο λαιμό για την επιβίωση της χώρας το πλάνο που πρέπει να ακολουθηθεί για τις προσλήψεις στο δημόσιο.Ξέρεις θα συμφωνούσα μαζίσ ου αν μου έλεγες το εξής....Τι είσαι εσύ "κοπρόσκυλο "που την αράζεις όλη την μέρα σε ένα γραφείο και τα ξύνεις. Στον τάδε δήμο π.χ στα γρεβενά τους λείπει μόνιμος στον τομέα καθαριότητας.Τσακίσου δεν πας; δρόμο.Ειλικρινά σου λέω το πιστεύω ότι δεν είναι υπεράριθμοι στο δημόσιο.Απλά έχουμε πολλούς σε θέσεις όπου δεν κάνουν τίποτα.Αυτό πιστεύω ότι είναι το πρόβλημα μας.Ξέρεις τι ελλείψεις σε προσωπικό έχει στους οτα στην επαρχία όπου ζω εγώ; Πέρυσι είχε παγετό πολύ μου έσπασε η βρύση και η βάνα της ευδάπ. Έκαναν να ρθουν 20 μέρες γιατί υπήρχε ένας υπάλληλος για 15 χωριά του δήμου.Ορίστε που μπορούν να διοχετευτούν οι "υπεράριθμοι Δ/Υ.Ας τους διοχετεύσουν όλους εκεί που πρέπει και να δούμε μετά αν περισσεύει κανένας
rikos Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2012 Γιατι η Τροικα επεφτε εξω συνεχως στις εκτιμησεις της? Διοτι χρησιμοποιουσε λαθος πολλαπλασσιαστες. Τι σημαινει αυτο? Οτι "επανοδο" της χωρας δεν προκειται να δουμε με τοσο λαθος εκτιμησεις και οτι αν μελλοντικα σας πει καποιος οτι θα γινουν περικοπες στους μισθους 5 δισ για να μειωθει το ελλειμα κατα το αντιστοιχο ποσο λεει ψεμματα καθοτι θα πρεπει και να παρει επιπλεον αλλους 3.75 δισ φορους για να καλυψει την τρυπα απο την πτωση εσοδων. http://www.tanea.gr/ellada/article/?aid=4759957
pournaras Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2012 νομίζω ότι 04:00 το πρωί τα λάθη συγχωρούνται για ένα δισεκατομμύριο ήθελα να γράψω αλλά τέλος πάντων.Θέλεις να είναι δύο δις το χρόνο η μισθοδοσία θέλεις να είναι τρία δις. Αντε να σου πω 10 δις.Τα μισά γυρνάν στο κράτος ξανά λόγω εφορίας,2ον με το Φ.Π.Α που είναι παντού στα supermarket στα καύσιμα στις ταβέρνες οπουδήποτε μπορείς να φανταστείς Να μην καθεσαι μεχρι αργα, γιατι βλεπω συνεχιζεις τα λαθη λογω αυπνιας. Οι υπολογισμοι που κανεις ειναι για καθε μηνα κι οχι για ετος. Αν νομιζεις οτι σπαταλωνται 1-2 δις το χρονο για μισθους, εισαι γελασμενος. Εστω 1 μυριο υπαλληλοι, με μεσο ορο 2000 ευρω μικτα, μας κανουν 2 δις το μηνα, ητοι 24 δις το χρονο. Σου φαινονται λιγα; Αυτα πληρωνες τοσα χρονια πριν τις μειωσεις, λες να μην επηρρεαζουν τα 400 δις που αναφερεις; Γιατί αυτήν τηΝ στιγμή μου έχουν βάλει το μαχαίρι στο λαιμό για την επιβίωση της χώρας το πλάνο που πρέπει να ακολουθηθεί για τις προσλήψεις στο δημόσιο.Ξέρεις θα συμφωνούσα μαζίσ ου αν μου έλεγες το εξής....Τι είσαι εσύ "κοπρόσκυλο "που την αράζεις όλη την μέρα σε ένα γραφείο και τα ξύνεις. Στον τάδε δήμο π.χ στα γρεβενά τους λείπει μόνιμος στον τομέα καθαριότητας.Τσακίσου δεν πας; δρόμο.Ειλικρινά σου λέω το πιστεύω ότι δεν είναι υπεράριθμοι στο δημόσιο.Απλά έχουμε πολλούς σε θέσεις όπου δεν κάνουν τίποτα.Αυτό πιστεύω ότι είναι το πρόβλημα μας.Ξέρεις τι ελλείψεις σε προσωπικό έχει στους οτα στην επαρχία όπου ζω εγώ; Πέρυσι είχε παγετό πολύ μου έσπασε η βρύση και η βάνα της ευδάπ. Έκαναν να ρθουν 20 μέρες γιατί υπήρχε ένας υπάλληλος για 15 χωριά του δήμου.Ορίστε που μπορούν να διοχετευτούν οι "υπεράριθμοι Δ/Υ.Ας τους διοχετεύσουν όλους εκεί που πρέπει και να δούμε μετά αν περισσεύει κανένας Οι βασικες ελλειψεις προσωπικου, δεν ειναι κηπουροι και καθαριστες. Αντε να λειπουν 50-100 καθαριστες σε ολη τη χωρα και χεστηκε η φοραδα... Το δυσκολο ειναι το επιστημονικο και ανωτερας εκπεδευσης προσωπικο. Σου λειπου γιατροι, νοσοκομοι, δασκαλοι, καθηγητες, σου λειπουν καταρτισμενοι ανθρωποι στις εφοριες, και οχι σαπιοκοιλιες που βαρανε σφραγιδες, σου λειπει προσωπικο για μηχανογραφηση των υπηρεσιων, γενικοτερα σου λειπουν ατομα, τα οποια δε γινεται με μια απλη μεταταξη να τα βρεις απο πουθενα, γιατι ουτως η αλλως μεχρι τωρα τετοιες ειδικοτητες δεν τις ειχες προσλαβει ως κρατος αλλου. Εκτος κι αν βαλουμε τον ταδε καθαριστη, επειδη ειναι υπεραριθμος, να διδαξει στο σχολειο. 2
rikos Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2012 Να μην καθεσαι μεχρι αργα, γιατι βλεπω συνεχιζεις τα λαθη λογω αυπνιας. Οι υπολογισμοι που κανεις ειναι για καθε μηνα κι οχι για ετος. Αν νομιζεις οτι σπαταλωνται 1-2 δις το χρονο για μισθους, εισαι γελασμενος. Εστω 1 μυριο υπαλληλοι, με μεσο ορο 2000 ευρω μικτα, μας κανουν 2 δις το μηνα, ητοι 24 δις το χρονο. Σου φαινονται λιγα; Αυτα πληρωνες τοσα χρονια πριν τις μειωσεις, λες να μην επηρρεαζουν τα 400 δις που αναφερεις; Oκ μαζι σου. Ποσους λες να απολυσουμε? 100.000 καλα ειναι?Να τα αφησω?200.000?
pournaras Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2012 Oκ μαζι σου. Ποσους λες να απολυσουμε? 100.000 καλα ειναι?Να τα αφησω?200.000? Ας τα αυτα τα τσιτατα. Δεν ειμαι ουτε εγω, ουτε εσυ ο αρμοδιος για να πουμε ποσους. Ας κατσει το αρμοδιο υπουργειο να τα βρει αυτα, και 1 να σου πω εγω, και 100 χιλιαδες παλι θα ειναι ενα αυθαιρετο συμπερασμα.
rikos Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2012 Με απλη διαιρεση με το πανω ποστ που εβαλα, βγαζεις τον φορο που πρεπει να πληρωσεις για να καλυψεις το ελλειμα που θα προκυψει, με την βοηθεια των (πραγματικων) πολλαπλασιαστων. Το λοιπον ανα 100.000 ΔΥ με 2000 ευρω μικτα ο καθεις και μετα την συγκλονιστικη διαιρεση προκυπτει 1,8 δισ φορους επιπλεον. Λες τωρα εσυ, να απολυσουμε 100.000 ΔΥ να γλυτωσουμε 2.4 δισ ετησιως και να μας φορτωσουν και 1.8 δισ φορους. ΚΑθολου μα καθολου υφεσιακο μετρο. Παραλληλα βεβαια θα εχουμε και 100.000 παραπανω ανεργο. Μιλαμε για τον ορισμο του υφεσιακου μετρου. Εδω λεμε οτι το μεγαλυτερο πλεονεκτημα του δημοσιου σε σχεση με τον ιδιωτικο τομεα ειναι οτι ενω ο ιδιωτικος σε περιοδους υφεσης κανει απολυσεις για να διατηρησει τα κερδη του εντείνοντας την κριση, ο δημοσιος τομεας μπορει να τις αποφυγει, μιας και το κερδος δεν ειναι αυτοσκοπος, και ετσι να βοηθησει την χωρα να βγει απο αυτην, ο Πουρναρας βαζει τα χερια του να βγαλει τα ματια του. Κυριολεκτικα.
pournaras Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2012 Με απλη διαιρεση με το πανω ποστ που εβαλα, βγαζεις τον φορο που πρεπει να πληρωσεις για να καλυψεις το ελλειμα που θα προκυψει, με την βοηθεια των (πραγματικων) πολλαπλασιαστων. Το λοιπον ανα 100.000 ΔΥ με 2000 ευρω μικτα ο καθεις και μετα την συγκλονιστικη διαιρεση προκυπτει 1,8 δισ φορους επιπλεον. Λες τωρα εσυ, να απολυσουμε 100.000 ΔΥ να γλυτωσουμε 2.4 δισ ετησιως και να μας φορτωσουν και 1.8 δισ φορους. ΚΑθολου μα καθολου υφεσιακο μετρο. Παραλληλα βεβαια θα εχουμε και 100.000 παραπανω ανεργο. Μιλαμε για τον ορισμο του υφεσιακου μετρου. Εδω λεμε οτι το μεγαλυτερο πλεονεκτημα του δημοσιου σε σχεση με τον ιδιωτικο τομεα ειναι οτι ενω ο ιδιωτικος σε περιοδους υφεσης κανει απολυσεις για να διατηρησει τα κερδη του εντείνοντας την κριση, ο δημοσιος τομεας μπορει να τις αποφυγει, μιας και το κερδος δεν ειναι αυτοσκοπος, και ετσι να βοηθησει την χωρα να βγει απο αυτην, ο Πουρναρας βαζει τα χερια του να βγαλει τα ματια του. Κυριολεκτικα. Πρεπει να ειναι πολυ "πραγματικοι" αυτοι οι πολλαπλασιαστες... 100.000 υπαλληλοι, μισθος μικτος 2.000, μας κανουν 2,4 δις. Αν αφαιρεσεις 1,8 δις απο φορους μας μενουν καθαρα για τους 100.000 υπαλληλους 600 εκατομμυρια... δηλαδη απο 2,000 μικτα ο υπαλληλος επαιρνε καθαρα 600 ευρω... Αρα σημερα με μικτο μισθο 1100 ευρω, δεν πρεπει να ξεπερναει τα 300 ευρω καθαρα.
rikos Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2012 Μαλλον δεν ξερεις τι ειναι ο πολλαπλαστιαστης. Απο την αλλη βεβαια η ιδια η Τροικα βγηκε και ειπε μαλακιες εσυ το βιολι σου...
pournaras Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2012 Μαλλον δεν ξερεις τι ειναι ο πολλαπλαστιαστης. Απο την αλλη βεβαια η ιδια η Τροικα βγηκε και ειπε μαλακιες εσυ το βιολι σου... Εσυ που ξερεις, σου βγαινουν τα νουμερα, οταν λες οτι απο 2,4 δις, τα 1,8 ειναι φοροι. Σου φαινεται ρεαλιστικο;
παπι Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2012 Μαλλον δεν ξερεις τι ειναι ο πολλαπλαστιαστης. Απο την αλλη βεβαια η ιδια η Τροικα βγηκε και ειπε μαλακιες εσυ το βιολι σου... Αν εννοεις το fiscal multiplier effect, να σου θυμισω οτι εχει να κανε με την αυξομειωση του ελλειματος και οχι αν αυτο θα το πετυχεις μεσου μειωση δαπανων ή αυξηση εσοδων.
Aloyminas Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2012 Να μην καθεσαι μεχρι αργα, γιατι βλεπω συνεχιζεις τα λαθη λογω αυπνιας. Οι υπολογισμοι που κανεις ειναι για καθε μηνα κι οχι για ετος. Αν νομιζεις οτι σπαταλωνται 1-2 δις το χρονο για μισθους, εισαι γελασμενος. Εστω 1 μυριο υπαλληλοι, με μεσο ορο 2000 ευρω μικτα, μας κανουν 2 δις το μηνα, ητοι 24 δις το χρονο. Σου φαινονται λιγα; Αυτα πληρωνες τοσα χρονια πριν τις μειωσεις, λες να μην επηρρεαζουν τα 400 δις που αναφερεις; Οι βασικες ελλειψεις προσωπικου, δεν ειναι κηπουροι και καθαριστες. Αντε να λειπουν 50-100 καθαριστες σε ολη τη χωρα και χεστηκε η φοραδα... Το δυσκολο ειναι το επιστημονικο και ανωτερας εκπεδευσης προσωπικο. Σου λειπου γιατροι, νοσοκομοι, δασκαλοι, καθηγητες, σου λειπουν καταρτισμενοι ανθρωποι στις εφοριες, και οχι σαπιοκοιλιες που βαρανε σφραγιδες, σου λειπει προσωπικο για μηχανογραφηση των υπηρεσιων, γενικοτερα σου λειπουν ατομα, τα οποια δε γινεται με μια απλη μεταταξη να τα βρεις απο πουθενα, γιατι ουτως η αλλως μεχρι τωρα τετοιες ειδικοτητες δεν τις ειχες προσλαβει ως κρατος αλλου. Εκτος κι αν βαλουμε τον ταδε καθαριστη, επειδη ειναι υπεραριθμος, να διδαξει στο σχολειο. Αυτά που λες για το που λείπει προσωπικό τα έγραψα κανά δυο σελίδες πίσω.However ο υπάλληλος του γραφείου που δεν κάνει τίποτα δεν μπορεί να γίνει γιατρός η δάσκαλος αλλά μπορεί άνετα να γίνει σκουπιδιάρης σε κάποιον δήμο.Και πίστεψε με υπάρχουν τρομακτικές ελλείψεις στην επαρχία
Προτεινόμενες αναρτήσεις