KilliK Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2012 πως δεν αξιζε; αν η ψηφος σου τυγχανει να ειναι μερος του κομματικου στρατου, εχει αξια και μαλιστα μεγαλη. ετσι δεν παει;
tolis_01 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2012 πως δεν αξιζε; αν η ψηφος σου τυγχανει να ειναι μερος του κομματικου στρατου, εχει αξια και μαλιστα μεγαλη. ετσι δεν παει; Όλοι οι πολίτες κόμματα ψηφίζουν, γιατί η δικιά μου να έχει κάτι διαφορετικό; 1
Fotis13 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2012 Όχι, αλλά τι σημασία έχει η γνώμη μου; ειμουν σιγουρος μονο οτι μας συμφερει ισχυει... Ε, θα αυξηθεί κι άλλο, οι απολυμένοι δεν θα πάνε στο /dev/null. Στην πραγματικοτητα δεν θα αυξηθει θελει λιγο επαγωγικη σκεψη του πως λειτουργει η οικονομια. Ξερεις στα περισοτερα κρατη του υπαρκτου κοσμου οχι του φανταστικου, το κρατος απλα επιβλεπει δεν αποτελει τον κυριο εργοδοτη τουλαχιστον οχι αμεσα οπως γινεται εδω
tolis_01 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2012 Στην πραγματικοτητα δεν θα αυξηθει θελει λιγο επαγωγικη σκεψη του πως λειτουργει η οικονομια. Ξερεις στα περισοτερα κρατη του υπαρκτου κοσμου οχι του φανταστικου, το κρατος απλα επιβλεπει δεν αποτελει τον κυριο εργοδοτη τουλαχιστον οχι αμεσα οπως γινεται εδω Όταν δηλαδή στο ποσοστό των ανέργων προσθέσεις το ποσοστό των απολυμένων του δημοσίου θα μειωθεί το ποσοστό; 1
Cossutius. Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2012 Στον ιδιωτικο τομεα τοσο ειναι η ανεργια εκει δεν βλεπω να θιγεστε μην πειραξουμε την ιερη αγελαδα μονο ...Ο ΟΤΕ δουλευει πλεον με το 1/3 του προσωπικου του λες να ειναι μαγικο? Τι σχέση εχει ο ιδιωτικος τομέας με αυτό που λέμε τώρα? Ειδες κανέναν να λέει κάτι? Ιδιωτικοί υπάλληλοι ή άνεργοι ειμαστε οι περισσότεροι. Εδω μιλάμε για το δημόσιο. Αν θέλεις να κανεις ιδιωτικοποίηση, να αφαιρέσεις τον συνδικαλισμό και όλα αυτά τα παρτάλια για τα οποία αναφέρεστε τοσο καιρο, θα πρέπει να τους απολύσεις όλους και να δώσεις αξιοκρατικές ευκαιρίες σε νέα άτομα με όρεξη για εργασία. Τις δικές σας απόψεις μεταφέρω, δε γράφω κάτι καινούργιο. Οχι βεβαια. Φαντάζομαι τότε οτι οι δημόσιοι λειτουργοί για τη ψυχή της μάνας τους τα έκαναν όλα. Μάλλον είδαν στο πρόσωπό του ένα καλό παιδί και αποφάσισαν όλοι να του δώσουν μια ευκαιρία ακομα... Κάτι αναλογο με γνωστη υπερτράπεζα. Ειδε στα πρόσωπα των αλλοδαπων και των φοιτητών, τα κατάλληλα άτομα για να δωσει καταναλωτικά δάνεια και μετά παραπονιέται για το ρεκόρ σκασμένων δανείων..
παπι Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2012 Φαντάζομαι τότε οτι οι δημόσιοι λειτουργοί για τη ψυχή της μάνας τους τα έκαναν όλα. Μάλλον είδαν στο πρόσωπό του ένα καλό παιδί και αποφάσισαν όλοι να του δώσουν μια ευκαιρία ακομα... bingo! Μαθαινεις σιγα σιγα. Αντε λιγο ακομα και ισως λεω ισως καταλαβεις οτι ενας δημοσιος λειτουργος εκτος απο το να πληρωνεται εχει και ευθυνες. 1
Cossutius. Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2012 Ναι αλλά δε μου απαντάς γιατί ο ενδεχομένως παράνομος επιχειρηματίας θα πρέπει να μείνει ατιμώρητος.
KilliK Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2012 Ιδιωτικοί υπάλληλοι ή άνεργοι ειμαστε οι περισσότεροι. α ναι; τι δουλεια κανεις Cossutius;
παπι Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2012 Ναι αλλά δε μου απαντάς γιατί ο ενδεχομένως παράνομος επιχειρηματίας θα πρέπει να μείνει ατιμώρητος. Παρονομος; Απο που κι ως που; Δηλαδη αν εγω χρωσταω 1εκ στο δημοσιο και παω στην εφορια και μου πει ο καθε υπευθυνος "400 για σενα 400 για μενα 200 για το κρατος" (το γνωστο 4-4-2) και εγω δεχτω, τοτε γιατι να ειμαι παρανομος; Απο την πλευρα μου ειναι νομιμη η διαδικασια, μου εγινε προταση απο το κρατος και εγω δεχτηκα.
Cossutius. Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2012 Λοιπόν βγηκε συμπέρασμα μετά από τόσες σελίδες. Οι δημόσιοι υπάλληλοι φταίνε για τα πάντα. Αν ο ιδιώτης κανει λαμογιά σε συνεργασία με το δημόσιο, αυτός που πρέπει να πληρωσει ειναι μόνο ο δημόσιος λειτουργός. Βέβαια αν ο δημόσιος λειτουργός ειναι πολιτικός, δεν φταίει σε τίποτε γιατί τον έχουν εκλέξει οι πολίτες, οι οποίοι αναλαμβάνουν ολη την ευθύνη. Σε αυτή τη περίπτωση βέβαια θα πρέπει να σκεφτουμε οτι στους πολίτες συμπεριλαμβάνονται και οι ιδιώτες, άρα αυτό συνεπάγεται οτι έχουν ευθύνη. Είμαστε μια ωραια χώρα που ο καθένας έχει ή όχι, ευθύνη, ανάλογα με το τι μας βολεύει να συζητάμε. Κίλλικ τα χουμε ξαναπεί. Πυρηνικός φυσικός σε ιδιωτική εταιρία με βασικό μισθό. Απ οσο θυμάμαι είσαι συνάδελφος αλλά του δημόσιου τομέα, πράγμα που σημαίνει ότι φέρεις ευθύνες. Δηλαδη αν εγω χρωσταω 1εκ στο δημοσιο και παω στην εφορια και μου πει ο καθε υπευθυνος "400 για σενα 400 για μενα 200 για το κρατος" (το γνωστο 4-4-2) και εγω δεχτω, τοτε γιατι να ειμαι παρανομος; Απο την πλευρα μου ειναι νομιμη η διαδικασια, μου εγινε προταση απο το κρατος και εγω δεχτηκα. Θα σου απαντήσω με ερώτηση. Αν αύριο έρθει ένας πρωθυπουργός και σου πει οτι λεφτά υπάρχουν και σου διπλασιάσει μισθούς, ακυρώσει όλους τους φόρους και σου πει οτι θα πληρώνεις ένα ελάχιστο ποσό, εσύ θα το δεχτείς? Δημόσιος λειτουργός θα το έχει κάνει, εσύ δε θα είσαι παράνομος.(βάση αυτου που έγραψες παραπάνω) Σκέφτομαι τη φάση να έχουν πιάσει 2 ληστές εφορίας εκ των οποίων ο ένας να είναι υπάλληλος αυτης, να ρίχνουν φυλακή τον υπάλληλο και τον άλλο να τον αφήνουν ελευθερο, γιατί ο υπάλληλος θα έπρεπε να το αποτρέψει, ο άλλος απλά... επηρεάστηκε
kostas_dr Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2012 Στην Ελλάδα αφήνουν και τους 2 ελεύθερους, ο δε υπάλληλος μπορεί να πάρει του χρόνου και προαγωγή! 2
Cossutius. Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2012 Στην Ελλάδα αφήνουν και τους 2 ελεύθερους, ο δε υπάλληλος μπορεί να πάρει του χρόνου και προαγωγή! ΠΕΣ ΤΟ ΧΡΥΣΤΟΣΤΟΜΕ!!! Εδω ειναι όλο το θέμα.
παπι Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2012 Θα σου απαντήσω με ερώτηση. Αν αύριο έρθει ένας πρωθυπουργός και σου πει οτι λεφτά υπάρχουν και σου διπλασιάσει μισθούς, ακυρώσει όλους τους φόρους και σου πει οτι θα πληρώνεις ένα ελάχιστο ποσό, εσύ θα το δεχτείς? Δημόσιος λειτουργός θα το έχει κάνει, εσύ δε θα είσαι παράνομος.(βάση αυτου που έγραψες παραπάνω) Σκέφτομαι τη φάση να έχουν πιάσει 2 ληστές εφορίας εκ των οποίων ο ένας να είναι υπάλληλος αυτης, να ρίχνουν φυλακή τον υπάλληλο και τον άλλο να τον αφήνουν ελευθερο, γιατί ο υπάλληλος θα έπρεπε να το αποτρέψει, ο άλλος απλά... επηρεάστηκε Οχ μανα μου. Τι διαβαζω.. Ναι ρε φιλαρακι αν γινει ληστεια θα τα δωσει και θα γινει ερευνα κλπ κλπ. Το καταλαβαινεις οτι μιαλαμε για συμφωνια με το κρατος απο που κι ως που θα σου ερθει μετα το κρατος να σου πει "ξες κατι εκανα λαθος ελα νε σε βαλω στην στενη". Ελεος αυτοι ΔΥ. Δεν εχουν το θεο τους....
kostas_dr Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2012 Ένα απ' τα σοβαρότερα προβλήματα στο Δημόσιο είναι η ατιμωρησία που φέρνει, μαζί με την εξαφάνιση των όποιων αξιών, την εκτεταμένη διαφθορά. Επίσης παλαιότερα απογορευόταν η εντοπιότητα σε διάφορους τομείς του Δημοσίου, πχ αστυνομία, στρατό, εφορία, τελωνεία, δικαιοσύνη κλπ. Αυτό καταργήθηκε εν ονόματι της Δημοκρατίας! Είδαμε όλοι τι λαμπρά αποτελέσματα είχε! Γνώμη μου είναι ότι θα έπρεπε να επανέλθει. Ένα μέτρο όταν έχει τέτοια παταγώδη αποτυχία δεν το συνεχίζεις αλλά το καταργείς άμεσα. Τι λέω τώρα ε;
Cossutius. Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2012 Nομίζω πάπιε πως κάνεις οτι δε καταλαβαίνεις. Ασε που δίνεις απάντηση μονο στο 2ο παράδειγμα το οποιο ήταν σαφως χιουμοριστικό γιατί στο πρώτο θα έμπαινες στη δυσκολη θέση να βάλεις τον "ήρωά" σου, σε θέση μεγάλης ευθύνης.. Δε κάνουμε κουβέντα όμως έτσι. Και γενικά, πας σε μια δημόσια υπηρεσία, ο υπάλληλος σου προτείνει λαμογιά, εσύ τη δέχεσαι, κονομάει αυτος, κονομας εσυ, το κράτος παίρνει το ελαχιστο ποσό, και μου λες οτι επειδή υπέγραψε αυτός, εσυ δεν έχεις ευθύνη? Σορρυ παλίκαρε, αλλά με τέτοια νοοτροπία φθάσαμε εδώ που φθάσαμε και αν την υιοθετείς, τότε ανήκεις στους άμεσα υπεύθυνους για τη κατάντια αυτής της χώρας. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις