Fotis13 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2012 Έχω εξηγήσει απ την αρχή αλλά δεν έγινα κατανοητός. Ο κόσμος που κατα βάση διαμαρτύρετε και δεν επιθυμεί τον διαμοιρασμό ευθυνών ειναι αυτοι που δούλεψαν , προσπάθησαν να ήταν νόμιμοι στη ζωή τους, πλήρωναν φόρους και το δάνειό τους, άντε να ήταν ενα στεγαστικό (γιατι σε άλλη περιπτωση θα ήταν ενοικιο) Αν ρωτάς εμένα προσωπικά, δεν χρειάστηκα δάνειο επειδή ως χαρακτήρας είμαι ολιγαρκής. Το αν θα έπαιρνα όμως δάνειο για να αγοράσω ένα αμάξι, δε θα με έκανε κλέφτη ή υπεύθυνο για τη παρούσα κατάσταση. Είναι διαφορετικό να πάρεις ένα δάνειο λόγω μιας ανάγκης με το να πάρεις καγιέν για να πουλήσεις μούρη. Οι μεταρρυθμίσεις ειναι δεκτές, αν έχουν σκοπό να φέρουν αποτέλεσμα. Αυτή τη στιγμη δε το βλεπω αυτό, οπότε ειναι λογικό να αγανακτω σε κάθε περίπτωση, ειδικα τη στιγμη που σηκώνω όλο το βάρος (ως μισθωτος). Κοίτα παπί, αν ισχύει οπως μου επιβεβαιώνεις και εσυ και συνεχιστεί, θα σημαίνει πως τα μέτρα πιάνουν, οπότε αν οι δανειστές μας, δώσουν μια μεγάλη περίοδο χάρητος (της τάξεως της 10ετίας να μη πω παραπάνω), ώστε να αρχίσει να υπάρχει ανάπτυξη, να έρθουν επενδυτές και να μην ειναι η ανεργια αυτή που θα μειώνει το έλλειμα, αλλά η εργασία, θα βρεθούμε γρήγορα σε μια περίοδο ευμάριας και φυσικα θα μπορέσουμε σιγά σιγά να ξεχρεώσουμε (το σιγά σιγά θα ειναι χίλια χρόνια, γιατι νωρίτερα εκ των πραγμάτων δε μπορουμε)ή να μας εμπιστευτει ξανά η αγορά ωστε να δανειζόμαστε με μικρότερο επιτόκια για να πληρώνουμε τα προηγουμενα με υψηλό! Πως το βλέπεις? Εχω εντελως διαφορετικες εμπειριες σε σχεση με τον κοσμο που κατα βαση διαμαρτυρεται ειναι οι βολεμενοι ολων των ειδων ενδεικτικα ΔΥ υψηλομισθοι π.χ υπουργειο οικονομικων ,κηφηνες δεκο και σχεδον το συνολο των ΔΥ,επιχειρηματιες μικρης και μεσαιες επιχειρησης λογω της εκτεταμενης φοροδιαφυγης,ατομα υπερδανειζομενα(δεν αναφερομαι σε στεγαστικα οπως ειπες αλλα σε διακοποδανεια-καταναλωτικα)και φυσικα ατομα στον στενο -ευρυτερο κυκλο της εξουσιας καθως και ειδικες κατηγοριες πολιτων διαφορων φασιστικων αποχρωσεων. Ολοι αυτοι ειναι η πλειοψηφια των λυσαλεα διαμαρτυρημενων βεβαιως υπαρχουν και πολιτες οπως εσυ και οι ανεργοι που εκ των πραγματων εχετε το μινιμουμ της ευθυνης και δικαιως αντιδρατε. Ομως αν αναλογιστεις τις παραπανω κατηγοριες που αδικως και λογω καθαρα συμφεροντος οικονομικου διαμαρτυρονται τοτε η επιχειρηματολογια που αναπτυσεται εκατερωθεν ειναι ιδια.Με λιγα λογια εκφραζεται τις ιδιες αποψεις εσυ και ο αλλος που ειναι λαμογιο . Αυτο και μονο θα επρεπε να σε προβληματισει και να σε βαλει σε σκεψεις.Αν ακουσεις τα επιχειρηματα ενος ψηφοφορου της ακροδεξιας με ενος της αριστερας σε σχεση παντα με την κριση στο μονο που διαφερουν ειναι το μεταναστευτικο επομενως οταν η κριτικη της" προοδευτικης αριστερας" προσεγγιζει την ακροδεξια τοτε κατι δεν παει καλα . Ελπιζω να εγινα κατανοητος. 4
KilliK Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2012 Αυτα τα δάνεια δε τα χρωστάει ακομα? Του τα χάρισαν?Αν του τα χάρισαν γιατι το 70% των Ελλήνων εχει τρεχούμενο δάνειο σε τράπεζα? δεν ξερω αν του χαρισανε η οχι. εγω ξερω οτι τα δανεια που πηρα, τα ξεχρεωσα γιατι εκατσα και δουλεψα σκληρα. δεν τα τρωγα στα μπουζουκια και στα φτιαγμενα αμαξια, τα χρησιμοποιησα για να φτιαξω λιγο την ζωη μου,να εχω μια δουλεια και ενα σπιτι. και τωρα με καλει το κρατος να πληρωσω, εγω, τα σπασμενα των αλλων που τοσα χρονια ζουσαν με την τεμπελια και την κλεψια. γιατι; 3
Cossutius. Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2012 Φωτη στηρίζεις την άποψή σου, σε μια εντελώς διαφορετική πρόταση με αυτή που έχω αναφέρει εγώ και εκεί ειναι που έχουν δημιουργηθεί οι διαφωνίες με 4-5 απο εσάς. Δεν διαβάζετε σωστά. Και δεν είναι πρόβλημα αντίληψης, αλλά πάνω στη φούρια σας να πείσετε τον άλλον για το δεδομένο, σας ξεφεύγει το θέμα. Πρόσεξε λοιπόν τι σου έγραψα (το οποίο κανεις απ τους συμμετέχοντες που αλληλεπηρεάζεστε δεν πρόσεξε) και τι μου απάντησες εσύ, πράγμα που συμβαίνει εδω και 2-3 σελίδες τώρα) Γράφω: Ο κόσμος που κατά βάση διαμαρτύρεται και δεν επιθυμεί τον διαμοιρασμό ευθυνών είναι αυτοί που δούλεψαν κτλ κτλ κτλ. Το "κατα βάση διαμαρτύρεται" με το δεν επιθυμεί διαμοιρασμό ευθυνών, συνδέονται με τον σύνδεσμο ΚΑΙ. Αυτό σημαινει πως λανθασμενα εσύ πας και βασίζεις την απάντησή σου στο "κατα βαση διαμαρτύρεται" γιατι σου γράφω συγκεκριμένα τον λόγο που διαμαρτύρεται (ο διαμοιρασμός ευθυνών) και όχι αυτοί που απλά φωνάζουν για το όλο κακό. Ο δημόσιος υπάλληλος και ο βολεμένος που αναφέρεις, σαφώς και διαμαρτύρεται αλλά ο σκοπός του είναι ο διαμοιρασμός της ευθύνης. Δε ξέρω δημόσιο υπαλληλο λαμόγιο που να λέει οτι οι άλλοι τα έφαγαν Κατα βάση στηρίζουν την άποψη του Πάγκαλου. Είναι λογικό, διότι γνωρίζουν πως ο κόσμος τα έχει βάλει μαζί τους, οποτε προσπαθούν να πιαστουν απ τα μαλλιά τους, βάζοντας όλο το κόσμο στο ίδιο καζάνι, πράγμα που δεν ισχυει. Αυτος ομως που διαμαρτύρεται για τον διαμοιρασμό ευθύνης ειναι ο ιδιος άνθρωπος που ο εσυ ανέφερες παραπάνω. Ο άνεργος και ο ιδιωτικος υπάλληλο που όντως εργάστηκε σκληρά αλλά πλέον σηκώνει το βάρος αλλά και του ριχνουν ευθύνες. Έχω ήδη ξεκαθαρίσει πως θεωρώ τον τεμπέλη δ. υπαλληλο ως το χειρότερο ειδος ανθρώπου στην αγορά. Στο μόνο που διαφωνώ είναι στις μαζικές απολύσεις γιατί ετσι θα καουν και άνθρωποι που όντως δουλεψαν και μπήκαν στο δημόσιο με κόπο, σπουδές κτλ κτλ. Αυτο και μονο θα επρεπε να σε προβληματισει και να σε βαλει σε σκεψεις.Αν ακουσεις τα επιχειρηματα ενος ψηφοφορου της ακροδεξιας με ενος της αριστερας σε σχεση παντα με την κριση στο μονο που διαφερουν ειναι το μεταναστευτικο επομενως οταν η κριτικη της" προοδευτικης αριστερας" προσεγγιζει την ακροδεξια τοτε κατι δεν παει καλα .Ελπιζω να εγινα κατανοητος. Εχω ήδη αναφέρει αυτη τη προταση με αλλα λόγια σε παλαιότερο νήμα, η οποια λογοκρίθηκε από 2 χρήστες διοτι θεώρησαν οτι κατηγορώ τους αριστερούς ή τους ακροδεξιούς Μάλιστα ένας εκ των χρηστών που λογόκριναν τη συγκεκριμένη φράση, ειναι ένας απ τους οποίους συμφωνουν σε οτιδηποτε γράφεις στο παρον νήμα. . Οπως αντιλαμβάνεσαι ο καθένας κοιτάζει ότι τον συμφέρει, δεν ξερω αν του χαρισανε η οχι. Αφου δε το ξέρεις οτι τα χάρισαν γιατι γράφεις νωριτερα οτι τα έφαγαν απ τα δανεια? Τα χρωστανε άρα δεν αναφερόμαστε σε αυτο. Το αν εσυ ξεχρέωσες, μπράβο σου, μάγκας αλλά αυτο δεν έχει σχέση με όσους χρωστάνε. Εξακολουθουν να χρωστάνε ενω παράλληλα, έχουν πληρώσει τις τράπεζες για να ενισχυθούν. Το αν τα έφαγαν σε καγιέν ή σε στεγαστικό ειναι δικαίωμα του καθενός. Ας κλαιγετε όσο θέλει. Από τη στιγμη όμως που κανεις δε του τα χάρησε τα χρηματα, εξακολουθει και τα χρωστάει ενω παράλληλα πλήρωσε τις τράπεζες απ τη φορολογία του, ειναι απαράδεκτο ανηθικο και αντισυνταγματικό από καθε άποψη.
KilliK Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2012 Αφου δε το ξέρεις οτι τα χάρισαν γιατι γράφεις νωριτερα οτι τα έφαγαν απ τα δανεια δεν εχει σημασια δηλαδη οτι τοσα χρονια τα δανεια που παιρνανε ο ελληνες τα τρωγανε, αντι να τα επενδυσουν και να δουλεψουν ωστε να στησουν τις επιχειρησεις τους,να φτιαξουν τις ζωες τους και εντελει να οικοδομησουν μια γερη ελληνικη οικονομια; Το αν τα έφαγαν σε καγιέν ή σε στεγαστικό ειναι δικαίωμα του καθενός. Ας κλαιγετε όσο θέλει συνγωμη, αλλα εγω ομως πληρωνω τη νυφη. γιατι αυτη την στιγμη, εγω ειμαι που εχω μια επιχειρηση και μια περιουσια το οποιο το χουντικο κρατος κυριολεκτικα κλεβει και καταστρεφει για να πληρωσει τα σπασμενα των αλλων. απο πουυ θα βγαλει τα λεφτα το κρατος; απο αυτον που δεν εχει να πληρωσει ουτε τα δανεια που ετρωγε τοσα χρονια; απο εμενα θα τα βγαλει. εγω πληρωνω φορους και χαρατσια διοτι εγω παραγω και βγαζω λεφτα, εγω συντηρω αυτη την στιγμη την οποια ελληνικη οικονομια εχει μεινει. επομενως σιγα μην κατσω να λυπηθω το καθε τεμπελοσκυλο,λαμογιο νεοελληνα επειδη σταματησε η καλη,ξενοιαστη ζωη που ειχε συνηθισει εδω και μια δεκαετια και τωρα τρωει απανωτα την μια σφαλιαρα μετα απο την αλλη αφου πλεον πρεπει να πληρωσει το τιμημα της καλοπερασης του. αυτος καλα να παθει. εγω ομως τι φταιω; εγω. 2
Cossutius. Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2012 Kακη και άδικη συνήθεια το να παιρνεις μια προταση που εξηγεί κάτι τελείως διαφορετικό να βασίζεσαι σε αυτη και να αλλάζεις το νοημά της. Ξαναγράφω όλο το κειμενο απ όπου πηρε ο Κιλλικ τη πρόταση και πλέον έτσι θα συμπεριφέρομαι. Εξακολουθουν να χρωστάνε ενω παράλληλα, έχουν πληρώσει τις τράπεζες για να ενισχυθούν. Το αν τα έφαγαν σε καγιέν ή σε στεγαστικό ειναι δικαίωμα του καθενός. Ας κλαιγετε όσο θέλει. Από τη στιγμη όμως που κανεις δε του τα χάρησε τα χρηματα, εξακολουθει και τα χρωστάει ενω παράλληλα πλήρωσε τις τράπεζες απ τη φορολογία του, ειναι απαράδεκτο ανηθικο και αντισυνταγματικό από καθε άποψη. Αν ειναι δυνατόν να λέμε οτι η κρίση ξεκίνησε από τη πληρωμή δανείων στις τράπεζες. Ας πρόσεχαν στο φινάλε οι τράπεζες που έδιναν σε φοιτητές δάνεια, ας πρόσεχε η Γιουρομπανκ που σε παγκοσμια προτωτυπία εισήγαγε τις άτοκες δόσεις μέσω πιστωτικης, ας πρόσεχαν που έδιναν δάνεια σε υπαλλήλους που εξ αρχης ηξεραν οτι δεν θα μπορουσαν να πληρωσουν με σκοπο να τους πάρουν τη προσωπικη τους περιουσία. Ας πρόσεχε ο Μπακάλης που έδωσε βερεσέ στον ζητιάνο ενω ήξερε οτι δε μπορει να του τα επιστρέψει. Άσε που τα δάνεια κατά βάση πληρώνονται.Μπείτε να δειτε το ποσοστο των σκασμένων και πόσα ειναι αυτά που μηδενιστηκαν τελικά. Μπορει να τα πληρωνει ο κόσμος σιγά σιγά, αλλά τα πληρώνει. Δεν είδα να σβηνουν δάνεια παρά σε ελάχιστους που όντως δε θα τα πλήρωναν ποτέ και μάλιστα οι αποφάσεις δικαστηρίων ηταν τέτοιες ωστε να δειξουν οτι δε μπορεις εσυ ως τράπεζα να δινεις στεγαστικο στον υπαλληλάκο των 500 ευρω, επειδή ξέρεις οτι μετά θα του πάρεις το σπίτι και επιπλέον θα του χρωστάει. Αυτά έκαναν οι τράπεζες, πλην ελάχιστων και αυτά πληρωνει ο λαός πλέον με δισεκατομμύρια στίριξης. Απλή λογική στο τι έγινε. Τα σπασμένα του επιχειρηματία πληρώνεις όχι του λαού. Αυτος ομως τα λεφτά του τα πήρε. Αν εγω έχω ένα μπακάλικο και δίνω με δόσεις στον κόσμο γνωριζοντας οτι ο κόσμος δε θα έχει να με πληρωσει, ή θα με πληρωσει με δόσεις σιγά σιγά, μετά θα απαιτήσω στιριξη απ το κράτος??Γελάει ο κόσμος. δεν εχει σημασια δηλαδη οτι τοσα χρονια τα δανεια που παιρνανε ο ελληνες τα τρωγανε, αντι να τα επενδυσουν και να δουλεψουν ωστε να στησουν τις επιχειρησεις τους,να φτιαξουν τις ζωες τους και εντελει να οικοδομησουν μια γερη ελληνικη οικονομια; Ποιες επενδυσεις? Που παίρνει ο άλλος δάνειο, ανοιγει μια καλή επιχείρηση και όρμαγε το κράτος και τον πήδαγε στη φορολογία? Αυτο δεν ειναι η επένδυση? Επένδυση δεν ειναι να αγοράσεις ενα συγκροτημα ακινητων και να το ενοικιάζεις φθηνά σε φοιτητές? Επένδυση δεν ειναι να πάρεις 2 χωράφια να τα καλλιεργεις? Κοιτάτε μόνο τι έκαναν ορισμένοι ηλιθιοι που τα σκαγαν στα καγιέν και στα διακοποδάνεια και δε βλέπετε τι έκανε η πλειοψηφία με τα δάνεια. Στεγαστικά και επαγγελματικά. Εχετε μια αίσθηση οτι ο Ελληνάρας πήρε χρημα απ τις τράπεζες λες και του τα χάρησαν και οτι τα έτρωγε όλα σε διακοποδάνεια, επειδή το έκαναν κάποιοι κακομαθημένοι. Ο Ελληνας που βάση της Ευροστατ ειναι απ τους πλεον εργατικους και επενδυτικους λαούς στην Ευρωπη. ΔΕΝ φταινε τα δάνεια για τη κριση. Ο ηλίθος που αποφάσισε να τα δωσει στις τράπεζες φταίει. Ο ηλίθιος και ανικανος που δε μπόρεσε να ελεγξει την εισροή και εκροή χρήματος, που δε μπορεσε να φορολογήσει τα υψηλά εισοδήματα, που δε μπόρεσε να ελεγξει τη φοροδιαφυγη, φαινόμενα που υπάρχουν ΠΑΝΤΟΥ στο κόσμο και κάποιοι νομίζετε οτι ειναι μόνο Ελληνικο φαινόμενο. Μονο που εκει κάνουν προσπάθειες να ελεγθουν, ακριβως επειδη έχουν καταφέρει να αλλάξουν την νοοτροπία των δ.λειτουργων τους. Σταματάει εδω ο αστυνομικος τον βουλευτη για παράβαση και μονο σφαλιάρα δε τρωει. Σταματάει γερουσιαστή ο απλος αστυφυλακας στην Αμερικη και τον πάει αυτόφορο. Εκει ειναι η διαφορά μας. Πριν 4 χρόνια, ακριβως η παραπάνω προταση έγινε προεκλογική εκστρατεία. Βρέθηκαν για τις τράπεζες εκατοντάδες δισεκατομύρια είπε γιαυτο θα βρουμε λεφτά να τα δωσουμε στο λαό. Και αυτος έφερε το ΔΝΤ, πηρε δάνειο και τα ξαναέδωσε στις τράπεζες για να καλύψει τρυπες που οι ιδιες προκάλεσαν. Εχουμε λυσάξει με τους δημοσιους υπαλληλους επειδη ειμαστε ανικανοι να διαχωρισουμε τους καλους απ τους άχρηστους οποτε δινουμε τη λυση να τους διωξουμε όλους, χωρις να αντιλαμβανόμαστε τις συνέπειες μιας τέτοιας κινησης, η οποία μπορει να έρθει ακόμα και μεσα στο σπίτι μας, έστω και αν δεν έχουμε συγγενη η γνωστο δ.υπάλληλο.
pournaras Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2012 Ναι αλλα πληρωσα κι εγω τις τραπεζες απο τη φορολογια μου και χωρις να εχω παρει δανειο. Και το αποτελεσμα αυτων ειναι οτι επειδη οι αλλοι συνεχιζουν να χρωστανε, η τραπεζα πλεον δε μου δινει εμενα δανειο για τι εχει ελλειψη ρευστοτητας. 5
παπι Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2012 Αν ειναι δυνατόν να λέμε οτι η κρίση ξεκίνησε από τη πληρωμή δανείων στις τράπεζες. Ας πρόσεχαν στο φινάλε οι τράπεζες που έδιναν σε φοιτητές δάνεια, ας πρόσεχε η Γιουρομπανκ που σε παγκοσμια προτωτυπία εισήγαγε τις άτοκες δόσεις μέσω πιστωτικης, ας πρόσεχαν που έδιναν δάνεια σε υπαλλήλους που εξ αρχης ηξεραν οτι δεν θα μπορουσαν να πληρωσουν με σκοπο να τους πάρουν τη προσωπικη τους περιουσία. Ας πρόσεχε ο Μπακάλης που έδωσε βερεσέ στον ζητιάνο ενω ήξερε οτι δε μπορει να του τα επιστρέψει. Άσε που τα δάνεια κατά βάση πληρώνονται.Μπείτε να δειτε το ποσοστο των σκασμένων και πόσα ειναι αυτά που μηδενιστηκαν τελικά. Μπορει να τα πληρωνει ο κόσμος σιγά σιγά, αλλά τα πληρώνει. Δεν είδα να σβηνουν δάνεια παρά σε ελάχιστους που όντως δε θα τα πλήρωναν ποτέ και μάλιστα οι αποφάσεις δικαστηρίων ηταν τέτοιες ωστε να δειξουν οτι δε μπορεις εσυ ως τράπεζα να δινεις στεγαστικο στον υπαλληλάκο των 500 ευρω, επειδή ξέρεις οτι μετά θα του πάρεις το σπίτι και επιπλέον θα του χρωστάει. Αυτά έκαναν οι τράπεζες, πλην ελάχιστων και αυτά πληρωνει ο λαός πλέον με δισεκατομμύρια στίριξης. Απλή λογική στο τι έγινε. Τα σπασμένα του επιχειρηματία πληρώνεις όχι του λαού. Αυτος ομως τα λεφτά του τα πήρε. Γελαει ο κοσμος.. Απο την μια μου λες οτι δεν θες να αλλαξει το οικονομικο μοντελο και απο την αλλη μου κατηγορεις τις τραπεζες επειδη υποστηριζαν αυτο το συστημα. Το μοντελο που εχουμε στηριζεται στην καταναλωση, η καταναλωση στηριζεται στο δανεισμο. Αρα αν δεν εχεις δανεισμο τοτε δεν εχεις καταναλωση, αν δεν εχεις καταναλωση τοτε η οικονομια σου ειναι σε free fall. 1
Cossutius. Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2012 Απο την μια μου λες οτι δεν θες να αλλαξει το οικονομικο μοντελο Που το γράφω αυτο? Ισα ίσα που ειμαι υπέρμαχος της αλλαγής αυτου του μοντέλου. Το μοντελο που εχουμε στηριζεται στην καταναλωση, η καταναλωση στηριζεται στο δανεισμο. Αρα αν δεν εχεις δανεισμο τοτε δεν εχεις καταναλωση, αν δεν εχεις καταναλωση τοτε η οικονομια σου ειναι σε free fall. Τότε γιατι κατηγορείτε όσους δανείζονται? Επειδή θα μου πείτε σωστά οτι κάποιοι δε μπορουν να πληρώσουν. Η τράπεζα που δινει το δάνειο, δε θα επρεπε να ειναι προσεκτικότερη στο θέμα δανεισμού? Τον μπακάλη θα τον στηρίξει κανεις αν τα δινει όλα με δόσεις? Διοτι ο πουρναρας από κάτω λέει αυτό. Ναι αλλα πληρωσα κι εγω τις τραπεζες απο τη φορολογια μου και χωρις να εχω παρει δανειο. Και το αποτελεσμα αυτων ειναι οτι επειδη οι αλλοι συνεχιζουν να χρωστανε, η τραπεζα πλεον δε μου δινει εμενα δανειο για τι εχει ελλειψη ρευστοτητας. Αντιλαμβάνεσθε ευελπιστώ την απίστευτη αντιθεση στις θέσεις σας. Ο ενας υποστηρίζει οτι χωρις δανεισμό δε λειτουργεί το σύστημα, ο άλλος οτι επειδή υπάρχει ο δανεισμός, η τράπεζα δεν έχει ρευστότητα άρα δε μπορεί να πάρει δάνειο. Εντάξει Παπί άσχετο αλλά επειδη λες οτι γελάει ο κόσμος, αληθεια δεν ηξερες οτι η Γιουρομπαν εισήγαγε σε παγκοσμια αποκλειστικότητα στην Ελλάδα, τη κενοτομία των άτοκων δοσεων μέσω πιστωτικης? Επισης κάνε ένα έλεγχος να δεις τα σκασμένα δάνεια των τραπεζών που πήραν τα μεγαλύτερα ποσά στίρηξης και αυτων που πήραν τα μικρότερα ή καθόλου. Γιατι εκει θα γελάς περισσότερο.
παπι Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2012 Θα πρεπει να εχω τις ιδιες θεσεις με καποιον αλλον; Τι παει να πει "δε θα επρεπε να ειναι προσεκτικότερη στο θέμα δανεισμού" ; 2001-2007 ειχαμε 3-5% "αναπτυξη" καθε χρονο τι ηθελες να κανουν; Το 2008 με το που μπηκε η υφεση οι τραπεζες εκοψαν τον δανεισμο και τα μερισματα για αυτο οι ζημιες τους ειναι σχετικα ελαχιστες, το κρατος βεβαια απο την αλλη το βιολι του.
Cossutius. Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2012 Τι παει να πει "δε θα επρεπε να ειναι προσεκτικότερη στο θέμα δανεισμού" ; 2001-2007 ειχαμε 3-5% "αναπτυξη" καθε χρονο τι ηθελες να κανουν; Το 2008 με το που μπηκε η υφεση οι τραπεζες εκοψαν τον δανεισμο και τα μερισματα για αυτο οι ζημιες τους ειναι σχετικα ελαχιστες, το κρατος βεβαια απο την αλλη το βιολι του. H oποία ήταν πλασματική όπως αποδείχθηκε. Τι δε κατάλαβες στο οτι θα πρεπε να ηταν περισσότερο προσεκτικές? Αμφιβάλεις οτι η Γιούρομπανκ η οποία έχει και το μεγαλύτερο ποσοστό σκασμένων δανείων έκανε τεράστιο κακό στην αγορά και στον εαυτό τους, δίνοντας δάνεια ακόμα και σε ανθρώπους που ηξερε οτι δε μπορουν να ανταπεξέλθουν, απλά και μόνο για να ανεβάσει τους αριθμούς της? Δε το λέω εγω αυτό. Όλη η αγορά το ξέρει. Και αντί αυτή τη στιγμη η συγκεκριμένη τράπεζα να εχει δηλώσει χρεοκοπία, της δόθηκε 'ενα τεράστιο ποσό για να καλύψει το λάθος της (το οποίο δε το θεωρώ λάθος, αλλά γνώση στο τι θα επακολουθήσει) Όπου δωθηκε βοήθεια στις τράπεζες έγινε το ιδιο λάθος. Αντι λοιπόν να κατηγορείς τον πολίτη που πήρε ένα στεγαστικό, έχασε τη δουλειά του, και δεν μπορει να πληρώσει ή κάποιον που η ίδια η τράπεζα τον κάλεσε και του έδωσε προεγκεκριμένο καταναλωτικό ή κάρτα (για να το έχει για ώρα ανάγκης οπως έλεγαν μεγαλόφωνα τότε οι τράπεζες και με καμία πίεση αποληρωμής), την ωρα που ο άνθρωπος ήταν άνεργος και το έπαιρνε χωρις εγγυητή, μπορεις να κατηγορήσεις στεγνά την ιδια την τράπεζα, που χειρίστηκε με αυτό το τρόπο το όλο θέμα. Γιατί άλλες τράπεζες δεν έχουν τόσα σκασμένα δάνεια? Γιατι άλλες τραπεζες δε παρουσιάζουν ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ζημίες και έχουν καλό όνομα στην αγορά? Γιατι άλλες τράπεζες δεν πήραν καθόλου ή ελάχιστα χρήματα ως βοηθεια απ το κράτος? Γιατι ήταν συντηρητικές. Γιατι ανηλθαν σιγά σιγά και όχι με τον συγκεκριμένο τρόπο που διάλεξαν τραπεζικοί οργανισμοί της παραπάνω κατηγορίας, απειλώντας αργότερα θεούς και δαιμονες, οτι αν δε τους δοθεί βοήθεια, θα πετάξουν χιλιάδες εργαζόμενους στο δρόμο, με τα συνδικάτα να γκαρίζουν κτλ κτλ Φτάσαμε στο σημείο να κατηγορουμε τον πελάτη που πληρώνει με δόσεις, που πληρώνει βάση της αρχικης συμφωνίας, επειδή η τράπεζα θέλει τα λεφτά της ΤΩΡΑ πίσω, λόγω του ότι έπεσαν έξω τα καράβια της. Αν αυτο ειναι η λογική τότε δε χρειάζεται να πω κάτι άλλο. Θα πρεπει να εχω τις ιδιες θεσεις με καποιον αλλον; Εδώ και 3-4 μέρες είναι σα να απευθύνομαι στον ίδιο χρήστη, τη στιγμή που είστε 5 (εκ των οποίων ο ένας έχει διαφωνήσει κατά το παρελθόν στις ίδιες ακριβώς θέσεις που τώρα υποστηρίζει). Αμα σε βλέπω να συμφωνεις στα πάντα με τους υπόλοιπους αναγκαστικά θεωρώ οτι έχεις και τις ίδιες απόψεις. Κατα βάση όλοι θέλουμε τα ίδια πράγματα. Αλλαγή του οικονομικού συστήματος, κάθε κατεργάρης να κάτσει στο παγκο του, πώληση ζημιογόνων δημόσιων επιχειρήσεων ή εστω κερδοφόρων αν αυτό κάνει καλό στο κράτος, απόλυση των τεμπέλιδων του δημοσίου, καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, ελάφρυνση των βαρύτατων φόρων στις ευπαθείς ομάδες. Τον τρόπο δε γνωρίζουμε. Αν αυτός ειναι να ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα. ας γίνει. Ελπίζω να μην έχουμε τις συνέπειες που έχουμε αναφέρει στο τοπικ των μονίμων. Και ελπίζω ΑΝ απολυθουν οι 150.000 υπάλληλοι που λένε, να βρεθεί ο τρόπος να ζήσουν, γιατι τα πράγματα θα χειροτερέψουν για όσους εργάζονται στο μισθολογικό κομμάτι. Νομιζω καταλαβαίνουμε τον λόγο.
παπι Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2012 H oποία ήταν πλασματική όπως αποδείχθηκε. Τι δε κατάλαβες στο οτι θα πρεπε να ηταν περισσότερο προσεκτικές? Αμφιβάλεις οτι η Γιούρομπανκ η οποία έχει και το μεγαλύτερο ποσοστό σκασμένων δανείων έκανε τεράστιο κακό στην αγορά και στον εαυτό τους, δίνοντας δάνεια ακόμα και σε ανθρώπους που ηξερε οτι δε μπορουν να ανταπεξέλθουν, απλά και μόνο για να ανεβάσει τους αριθμούς της? Δε το λέω εγω αυτό. Όλη η αγορά το ξέρει. Και αντί αυτή τη στιγμη η συγκεκριμένη τράπεζα να εχει δηλώσει χρεοκοπία, της δόθηκε 'ενα τεράστιο ποσό για να καλύψει το λάθος της (το οποίο δε το θεωρώ λάθος, αλλά γνώση στο τι θα επακολουθήσει) Όπου δωθηκε βοήθεια στις τράπεζες έγινε το ιδιο λάθος. Τι δεν καταλαβαινεις απο το "αλλα τα δεδομενα της οικονομιας 2001-2007" και αλλα τωρα; Τι ακριβος περιμενες κανει η ευρωβ και η καθε ευρωβ; Την δουλεια της ΤτΕ; Btw Η αλφα ειναι αυτη που εφαγε το μεγαλυτερο παλουκι επειδη χορηγουσε επιχειρηματικα δανεια (ου ου 666) Αντι λοιπόν να κατηγορείς τον πολίτη που πήρε ένα στεγαστικό Μπλα μπλα μπλα. Ξεκολλα με το τρολλαρισμα. Δεν ειπα πουθενα κατι τετοιο. Κατα βάση όλοι θέλουμε τα ίδια πράγματα. Αλλαγή του οικονομικού συστήματος, κάθε κατεργάρης να κάτσει στο παγκο του, πώληση ζημιογόνων δημόσιων επιχειρήσεων ή εστω κερδοφόρων αν αυτό κάνει καλό στο κράτος, απόλυση των τεμπέλιδων του δημοσίου, καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, ελάφρυνση των βαρύτατων φόρων στις ευπαθείς ομάδες. Τον τρόπο δε γνωρίζουμε. Αν αυτός ειναι να ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα. ας γίνει. Ελπίζω να μην έχουμε τις συνέπειες που έχουμε αναφέρει στο τοπικ των μονίμων. Και ελπίζω ΑΝ απολυθουν οι 150.000 υπάλληλοι που λένε, να βρεθεί ο τρόπος να ζήσουν, γιατι τα πράγματα θα χειροτερέψουν για όσους εργάζονται στο μισθολογικό κομμάτι. Νομιζω καταλαβαίνουμε τον λόγο. Δεν ειναι το τι θελουμε.. ειναι το τι πρεπι να γινει. Το κρατος ειναι τεραστιο για τα δεδομενα μας. Ο τροπος ειναι απλος. Διαβασε τι εστει δημοσιος λειτουργος και σκεψου ποσοι θα πανε φυλακη (οχι απολυση...) 1
Cossutius. Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2012 Μπλα μπλα μπλα. Ξεκολλα με το τρολλαρισμα. Δεν ειπα πουθενα κατι τετοιο. Απ τη 2η παράγραφο και κάτω, ο 1ος ενικός δεν απευθύνετε σε εσένα αλλά γενικά. Χαλάρωσε. Απόψεις γράφουμε. Αν θέλετε να κάνετε ντου σε χρήστη του φορουμ, κάντε το αλλά εκεί που πρέπει, οχι σε εκείνον που ακολουθεί τους κανόνες. Τι θα έπρεπε να πω εγω δηλαδη όταν quotaρεις το κειμενο μου και μου γράφεις ως σχόλιο "αερολογίες" με άσχετη, επ αυτου που εγω γράφω, επιχειρηματολογία? Όσο για τη δουλειά της καθε τραπεζας ημουν ξεκάθαρος. Οφειλε να ειναι προσεκτικότερη στις "πωλήσεις" της. Το ιδιο ισχύει για καθε εταιρεία, είτε αυτη ειναι τράπεζα, είτε ομάδα. Μακαρι λοιπον να πάνε όσοι πρέπει φυλακή. Επειδή για να συμβει αυτό, υπεύθυνος ειναι ξεκάθαρα ο πολιτικός, μπορω τώρα να τους βρίζω ελεύθερα που δεν πιέζουν για κάτι τέτοιο??
KilliK Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2012 Οφειλε να ειναι προσεκτικότερη στις "πωλήσεις" της. Το ιδιο ισχύει για καθε εταιρεία, είτε αυτη ειναι τράπεζα, είτε ομάδα. η πλακα ειναι οτι στο τοπικ για τους εργαζομενους, πολλοι γκρινιαζουν οτι δεν τους δοθηκε ποτε η ευκαιρεια να στησουν τις δικες τους επιχειρησεις και να ειναι αφεντικα, διοτι συνηθως οι τραπεζες ηταν αυστηρες στα κριτηρια δανειοδοτησης τους και δεν τους δινανε τα αναγκαια δανεια. επομενως τα πραματα δεν ειναι ακριβως ετσι οπως τα περιγραφεις. 2
lary7 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2012 Ειναι κάτι παρόμοιο με τις τράπεζες. Αντί το κράτος να δώσει χρήμα στις τράπεζες ωστε να ξεχρεωθούν τα δάνεια των πολιτών, τα έδωσε ως "βοήθημα" για να αντεξουν τη κρίση.... Ουσιαστικά ο ίδιος ο πολίτης και βοήθησε τον τραπεζίτη αλλά και εξακολουθεί να χρωστάει... Απο ολα τα υπολοιπα που εγραψες κολησα εδω γιατι το βρισκω εξαιρετικα παραλογο. Δεν απαντας στο ερωτημα "που τα βρισκει το κρατος τα λεφτα;". Γιατι απο την στιγμη που τα βρισκει απο την φορολογια πως ζητας να ρουφηξει φορους απο τους πολιτες για να ξεχρεωσει δανεια αλλονων; Η να χρεωθουν με δανεια και οι επομενες γενεες προκειμενου το κρατος να πληρωσει τα δανεικα καποιοων τυχερων ,και αυτοι να ξεχρεωσουν χωρις να εχουν δωσει μια; Και οι μαλακες που δεν εχουν δανεια τι θα γινουν; Θα παρουν απο ενα επιδομα 50.000Ε για να μην ειναι μαλακες; Στην ιδια κατηγορια κινειται και η απαιτηση να διαγραψουμε το χρεως μας. Αν το διαγραψουμε (μονομερως) σημαινει οτι καποιο θα χασουν 300δις, αυτοι οι καποιο εχεις ιδεα τι μπορει να ειναι; Δεν ειναι μονο κερδοσκοποι, ειναι πολλα πραγματα. Και ειτε μας αρεσει ειτε οχι εχουν καθε δικαιωμα να μην δεχθουν την διαγραφη, κατι που μπορει να οδηγηση μια χωρα ''υπεραισιοδιξων'' οπως η δικη μας σε πολυ μεγαλυτερες περιπετειες. 4
Προτεινόμενες αναρτήσεις