Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 2,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
αν προκειται ποτε η χωρα να ξαναγινει υγιης,τουλαχιστον οσον αφορα τον επιχειρισιακο τομεα

όχι

Δημοσ.

Θα συμφωνήσω με τον isay στην προηγούμενη σελίδα. Ιδίως στο ότι η Ελλάδα χρειάζεται ΔΡΑΧΜΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ. Διαφορετικά, ό,τι σας κοπανάνε αυτή τη στιγμή, είναι απόλυτα δίκαιο για να μείνετε σε ένα σκληρό νόμισμα όπως το ευρώ.

επένδυση , βελτίωση και ενίσχυση την Κτηνοτροφίας και της Γεωργίας με κίνητρα απο το Κράτος

Τα κίνητα από το Κράτος για βελτίωση και ενίσχυση της κτηνοτροφία υπάρχουν τουλάχιστον 25 χρόνια τώρα. Οι αγρότες είναι αυτοί που κλέβουν το κράτος και τα κάνουν σπίτια, μετοχές για καμμιά αρπαχτή, και αμάξια. Έγραφε ο άλλος γιατί το κράτος δεν στηρίζει τον κτηνοτρόφο που έκανε κτηνοτροφική μονάδα με κοτόπουλα στην Πίνδο. Και ότι το κόστος θέρμανσης είναι μεγάλο κλπ.

Αυτό και μόνο δείχνει ότι δεν υπήρχε επιχειρηματικό πλάνο από την αρχή. Πίνδο δεν πας να βάλεις κοτόπουλα, αλλά κάστανα, αγριογούρουνα και ό,τι άλλο θα επιβιώσει στο χιόνι και υπό το μηδέν για 3-4 μήνες.

Δυστυχώς σε αυτό είμαι αντίθετος. Να κλείσουν όλοι και να δουλεύουν ως κολίγοι στον άλλον που θα πάρει την γη για ένα κομμάτι ψωμί και θα την δουλεύει πραγματικά για να βγάλει χρήμα. Είχαν την ευκαιρία τους και δεν έκαναν τίποτα. Καιρός να κάνουν τόπο στους άλλους.

Δημοσ.
Είχαν την ευκαιρία τους και δεν έκαναν τίποτα. Καιρός να κάνουν τόπο στους άλλους.

Με ολο το σεβασμό, γενικεύεις.

Και επειδή σκαμπάζουμε 5 πράμματα από χωράφια, η Ελλάδα μια χαρά αγροτική περιοχή ήταν και ειδικά η Κρήτη και η Πελοπόνησος, έβγαζαν απίστευτη παραγωγή κατά το παρελθόν η οποία ήταν φθηνότερη απο την Ισπανία και την Ιταλία.

Δυστηχως όταν άρχισαν οι πρώτες επιχορηγήσεις από την Ε.Ε. κάποιοι στον κάμπο (ξέρετε οι μεγαλοτσιφλικάδες), αποφάσισαν να λειτουργήσουν διαφορετικά.

Γνωρίζω αγρότες που δεν εχουν σταματήσει να εργάζονται ακόμα και τώρα. Δυστυχώς τα προϊόντα τους μένουν επάνω στα δέντρα και σαπίζουν, αλλά ακόμα και όταν πάνε να αλλάξουν παραγωγή (πράγμα δύσκολο για όσους γνωρίζουν τα ελάχιστα για το ζήτημα) οι μεσάζοντες τα αγοράζουν φθηνά (βλέπε 6-7 λεπτά το κιλό στα πορτοκάλια και πώληση 50-60 λεπτά στις λαικές η το Μαρκετ) ή αναγκάζονται να τα δίνουν για χυμό μπας και βγάλουν 2-3 λεπτά παραπάνω στο κιλό.

Το πρόβλημα ειναι πως η Ελλάδα δεν μπορει να ελεγξει τους μεσάζοντες και δεύτερον σε κάποια προιόντα θα έπρεπε να επιβληθεί και να μην τα εισάγει καθόλου (πχ ελιά, πορτοκάλι, γρειπφρουτ,λεμόνια)...Ελεος πας στο Καρφουρ και βλέπεις λεμόνι Τουρκίας και κάνεις μια βόλτα στη Σπάρτη και το λεμόνι πέφτει απ τα δέντρα? Ημαρτον.

• Like 1
Δημοσ.

Η χώρα δεν στρώνει. Αν ήταν να στρώσει, είχαμε πολλές ευκαιρίες εδώ και 200 χρόνια να γίνουμε άνθρωποι και δεν έπιασε τόπο καμία. Απλά ιστορικά μαθηματικά. End of story.

• Like 4
Δημοσ.

Ο αείμνηστος Ανδρέας Ιωσήφ - πιστός φίλος του - αναφέρει: Ο στρατηγός είχε απαγορεύσει στους δικούς του να χρησιμοποιούν το όνομα "Πλαστήρας" όπου κι αν πήγαιναν. Ο αδελφός του ήταν άνεργος. Το εργοστάσιο ζυθοποιίας «ΦΙΞ» ζητούσε οδηγό κι εκείνος έκανε αίτηση. Ο αρμόδιος υπάλληλος τον ρώτησε πώς λέγεται: Κι επειδή αυτός δίσταζε να πει το όνομά του, ενθυμούμενος την εντολή του στρατηγού, τον ξαναρώτησε και δυο και τρεις φορές, ώσπου αναγκάστηκε να ομολογήσει ότι τον λένε Πλαστήρα. Παραξενεμένος ο υπεύθυνος ζητάει να μάθει αν συγγενεύει με το στρατηγό και πρωθυπουργό. Μετά από πολύ δισταγμό του αποκαλύπτει ότι είναι αδελφός του. Αφού η αίτηση, ικανοποιήθηκε, παρακάλεσε να μη το μάθει ο αδελφός του. Ο στρατηγός το έμαθε κι αφού τον κάλεσε αμέσως στο σπίτι του τον επέπληξε και του απαγόρευσε να αναλάβει αυτή την εργασία λέγοντάς του: «Αν έχεις ανάγκη, κάτσε εδώ να μοιραζόμαστε το φαγητό μου». Και δεν πήγε.

Ο Πλαστήρας ήταν άρρωστος -έπασχε από φυματίωση - κι έμενε σ' ένα μικρό σπιτάκι στο Μετς, κοντά στο Παναθηναϊκό Στάδιο. Του πρότειναν να του βάλουν ένα τηλέφωνο δίπλα στο κρεβάτι αλλ' αυτός αρνήθηκε λέγοντας: «Μα τι λέτε; Η Ελλάδα πένεται κι εμένα θα μου βάλετε τηλέφωνο;».

Πολλές φορές με τρόπο έστελνε και αγόραζαν ψωμί, ελιές και λίγη φέτα. Τότε οι γύρω του, του υπενθύμιζαν ότι είχε ανάγκη καλύτερου φαγητού λόγω της αρρώστιας κι εκείνος με απλότητα τους απαντούσε: «Τι κάνω. σκάβω για να καλοτρώγω;».

Ο Βάσος Τσιμπιδάρος, δημοσιογράφος στην εφημερίδα «Ακρόπολη», περιγράφει το εξής περιστατικό: «Κάποτε, ο στενός του φίλος Γιάννης Μοάτσος, είχε πάρει την πρωτοβουλία να του εξασφαλίσει μόνιμη στέγη, για να μην περιφέρεται εδώ και εκεί σε ενοικιαζόμενα δωμάτια. Πήγε λοιπόν σε μια Τράπεζα και μίλησε με τον διοικητή. «Τι;», απόρησε εκείνος. «Δεν έχει σπίτι ο Πλαστήρας; Βεβαίως και θα του δώσουμε ό,τι δάνειο θέλει και μάλιστα με τους καλύτερους όρους!»

Ο Μοάτσος έτρεξε περιχαρής στον Πλαστήρα, του το ανήγγειλε και εισέπραξε την αντίδραση: «Άντε ρε Γιάννη, με τι μούτρα θα βγω στο δρόμο, αν μαθευτεί πως εγώ πήρα δάνειο για σπίτι;». Έσχισε το έντυπο στα τέσσερα και το πέταξε.

Ο Δημήτρης Λαμπράκης «δώρισε» κάποια στιγμή στον Πλαστήρα ένα ωραίο χρυσό στυλό κι αφού ο στρατηγός κάλεσε τον φίλο του Ανδρέα του λέει: - Εγώ δεν βάζω χρυσές υπογραφές. Μου φτάνει το στυλουδάκι μου. Να το στείλεις πίσω. - Μα θα προσβληθεί. - Δεν πειράζει. Ας μου κόψει το νερό από το κτήμα. Δεν θέλω δώρα Ανδρέα. Γιατί τα δώρα φέρνουν και αντίδωρα!

Το 1952, πρωθυπουργός ο Πλαστήρας, ήταν κατάκοιτος από την αρρώστια που τον βασάνιζε, όταν μία μέρα δέχθηκε την επίσκεψη της Βασίλισσας Φρειδερίκης. Μπαίνοντας εκείνη στο λιτό ενοικιαζόμενο διαμέρισμά του, εξεπλάγη όταν είδε τον πρωθυπουργό να χρησιμοποιεί ράντζο για τον ύπνο του, και τον ρώτησε με οικειότητα: «Νίκο, γιατί το κάνεις αυτό;» και η απάντηση ήρθε αφοπλιστική. «Συνήθισα, Μεγαλειοτάτη, το ράντζο από το στρατό και δεν μπορώ να το αποχωριστώ.».

Ο στρατηγός Νικόλαος Σαμψών, φίλος του Πλαστήρα, σε επιστολή του περιγράφει, το παρακάτω: «Όταν πέθανε ο Πλαστήρας δεν άφησε πίσω του σπίτι, ακίνητα ή καταθέσεις σε τράπεζες. Η κληρονομιά που άφησε στην ορφανή προσφυγοπούλα ψυχοκόρη του, ήταν 216 δρχ., ένα δεκαδόλλαρο και μια λακωνική προφορική διαθήκη: «Όλα για την Ελλάδα!». Βρέθηκε επίσης στα ατομικά του είδη ένα χρεωστικό του Στρατού (ΣΥΠ 108) για ένα κρεβάτι που είχε χάσει κατά την διάρκεια των επιχειρήσεων στη Μικρά Ασία και 8 δρχ. με σημείωση να δοθούν στο Δημόσιο για την αξία του κρεβατιού, ώστε να μην χρωστά στην Πατρίδα».

Όταν πέθανε ο Πλαστήρας στις 26/7/1953 τον έντυσαν το νεκρικό κοστούμι, που το αγόρασε ο φίλος του Διονύσιος Καρρέρ - γιατί ο ίδιος τον μισθό του τον πρόσφερε διακριτικά σε άπορους και ορφανά παιδιά - ο δε γιατρός, που ήταν παρών και υπέγραψε το σχετικό πιστοποιητικό θανάτου, μέτρησε στο ταλαιπωρημένο κορμί του: 27 σπαθιές και 9 σημάδια από βλήματα.

'Οταν θα ξαναϋπάρξουν τέτοιοι Έλληνες, επώνυμοι και ανώνυμοι , τότε ναι είμαι σίγουρος ότι θα επανέλθουμε.-

Με ολο το σεβασμό, γενικεύεις.

Και επειδή σκαμπάζουμε 5 πράμματα από χωράφια, η Ελλάδα μια χαρά αγροτική περιοχή ήταν και ειδικά η Κρήτη και η Πελοπόνησος, έβγαζαν απίστευτη παραγωγή κατά το παρελθόν η οποία ήταν φθηνότερη απο την Ισπανία και την Ιταλία.

Δυστηχως όταν άρχισαν οι πρώτες επιχορηγήσεις από την Ε.Ε. κάποιοι στον κάμπο (ξέρετε οι μεγαλοτσιφλικάδες), αποφάσισαν να λειτουργήσουν διαφορετικά.

Γνωρίζω αγρότες που δεν εχουν σταματήσει να εργάζονται ακόμα και τώρα. Δυστυχώς τα προϊόντα τους μένουν επάνω στα δέντρα και σαπίζουν, αλλά ακόμα και όταν πάνε να αλλάξουν παραγωγή (πράγμα δύσκολο για όσους γνωρίζουν τα ελάχιστα για το ζήτημα) οι μεσάζοντες τα αγοράζουν φθηνά (βλέπε 6-7 λεπτά το κιλό στα πορτοκάλια και πώληση 50-60 λεπτά στις λαικές η το Μαρκετ) ή αναγκάζονται να τα δίνουν για χυμό μπας και βγάλουν 2-3 λεπτά παραπάνω στο κιλό.

Το πρόβλημα ειναι πως η Ελλάδα δεν μπορει να ελεγξει τους μεσάζοντες και δεύτερον σε κάποια προιόντα θα έπρεπε να επιβληθεί και να μην τα εισάγει καθόλου (πχ ελιά, πορτοκάλι, γρειπφρουτ,λεμόνια)...Ελεος πας στο Καρφουρ και βλέπεις λεμόνι Τουρκίας και κάνεις μια βόλτα στη Σπάρτη και το λεμόνι πέφτει απ τα δέντρα? Ημαρτον.

Πολύ σωστά. Η ΕΕ στην ουσία τις προηγούμενες δεκαετίες μας επιδοτούσε για να ΜΗΝ καλλιεργούμε. Και αυτό ήταν φυσικά πολύ βολικό για κάποιους " αγρότες " . Άλλο το χωράφι και άλλο το καφενείο, άλλο το τρακτέρ και άλλο η "μπέμπα " .

• Like 7
Δημοσ.

O Πλαστήρας όντως αγαπούσε την Ελλάδα.

...

'Οταν θα ξαναϋπάρξουν τέτοιοι Έλληνες, επώνυμοι και ανώνυμοι , τότε ναι είμαι σίγουρος ότι θα επανέλθουμε.-

...

Τέτοιοι Έλληνες υπάρχουν και μάλιστα αρκετοί. Απλώς δεν βρίσκονται στα μεσαία και ανώτερα κλιμάκια εξουσίας.

• Like 2
Δημοσ.

«Τα πάντα όλα» (και όλοι) με κριτικό μάτι (με γιώτα). Το internet είναι το καλύτερο μέσο ενημέρωσης.

Μόνο σε μένα δεν έπρεπε να το πεις αυτό. χαχα

Δημοσ.

όπως λέει και ένας καλός μου φίλος, με αυτά που γίνονται τα τελευταία 20 χρόνια στην παγκόσμια οικονομία και αυτά που πλασάρονται ως ιδέες και στην Ελλάδα από ΔΝΤ και ΕΕ ο Κέυνς μοιάζει αναρχικός...

Αεργος συνταξιουχος ο φιλος σου;

Θα στο ζωγραφισω.

Αυτη ειναι η Ελληνικη οικονομια στο peek της. (βρες το χ)

post-216584-0-49187400-1348781854_thumb.png

Πες μου ποιος φταιει για αυτο το χάλι. Το συμπαν; Ο καπιταλισμος; Η Μερκελ; Η Αμερικα; Ο γεροντας;

• Like 5
Δημοσ.

Ετσι οπως το βλεπω το 13 θα ειναι απο τις χειροτερες χρονιες που θα ζησω εγω και αλλοι συνομηλικοι μου.

Οπως το βλεπω ο πατος ειναι τα ~190 ~180 [ή ~160 αν αλλαξουν οι συνθηκες] δις ΑΕΠ. Μισθους Βουλγαριας δεν θα φτασουμε ποτε επειδη δεν υπαρχει λογος, αλλα σιγουρα θα πεσει το εθνικο εισοδημα για το απλουστατο λογο οτι δεν υπαρχουν λεφτα.

Το 13 θα είναι η χειρότερη που ζήσαμε και επειδή το βαρέλι δεν έχει πάτο ίσως ζήσουμε ακόμα χειρότερα. Υπομονή μέχρι μέσα Δεκεμβρίου-Φεβρουαρίου που θα έχουμε τα μεγάλα κρύα και θα πλακώνονται σε κάθε πολυκατοικία για το πετρέλαιο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επάνοδος της χώρας σε τι; Στην προηγούμενη περίοδο με το Χρηματιστήριο που το' παιζαν οι μισοί Έλληνες επενδυτές; :confused:

Με τα εορτοδάνεια, τα διακοποδάνεια και το πλαστικό χρήμα που πολλοί νόμιζαν ότι ήταν δωρεάν;

Με την "ανάπτυξη" που για χρόνια οφείλονταν στην υπερτιμολόγηση των, σε μεγάλο βαθμό άχρηστων, Ολυμπιακών έργων;

Με τις ροές των κοινωτικών κονδυλίων, που όλοι ήξεραν ότι είχαν ημερομηνία λήξης; Ειλικρινά νομίζαμε ότι θα μας επιδοτούν κάποιοι λαοί στον αιώνα τον άπαντα γιατί "κτίζαμε Παρθωνώνες";

Μια ΦΟΥΣΚΑ ήταν η οποία έσκασε επιτέλους, ας το πάρουμε απόφαση.

Η πραγματική κατάσταση της ελληνικής οικονομίας μια ζωή ήταν αυτή μιας μικρής μικρής χώρας. Ζήσαμε για μερικά χρόνια ένα όνειρο που τώρα κατέληξε εφιάλτης.

Ο λογαριασμός ήρθε και δυστυχώς φάγαμε δεν φάγαμε, όλοι μαζί θα τον πληρώσουμε.

Επεξ/σία από kostas_dr
  • Like 8
Δημοσ.

Θα στο ζωγραφισω.

Αυτη ειναι η Ελληνικη οικονομια στο peek της. (βρες το χ)

post-216584-0-49187400-1348781854_thumb.png

Πες μου ποιος φταιει για αυτο το χάλι. Το συμπαν; Ο καπιταλισμος; Η Μερκελ; Η Αμερικα; Ο γεροντας;

Θες να μας πεις ότι το χρέος τελικά δεν είναι δημόσιο (και άρα πληρώνουμε τα σπασμένα άλλων), ή ότι δεν παρέλαβα την BMW Z4 που εισήγαγε το κράτος και να κάνω κάτι αφού τη δικαιούμαι;

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...