rikos Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2012 O rikos έμαθε να διαβάζει έρευνες. Αυτό κι αν είναι επάνοδος της χώρας. Στο συνιστω και εσενα. Η ειρωνια βεβαια ειναι το μονο που σου εχει απομεινει. Και κατι που δεν εχει πολυακουστει: "Οι επιχειρηματίες μιλούν ασταμάτητα για την ανταγωνιστικότητα, αλλά δεν είναι τίποτε άλλο από μια ελάχιστα χρήσιμη έννοια σε μακροοικονομική κλίμακα. Συγχέει δύο έννοιες: τη μακροοικονομική ανταγωνιστικότητα, η οποία εκφράζεται από την πραγματική συναλλαγματική ισοτιμία, και τον παράγοντα συνολικής παραγωγικότητας (Total Factor Productivity), που ουσιαστικά συνοψίζει την τεχνολογική δυναμική μίας χώρας. Η μείωση του κόστους ανά μονάδα εργασίας θα είναι κέρδος ανταγωνιστικό μόνο εάν δεν μπορεί να το κάνει καμία άλλη οικονομία. Εάν, όμως, η μείωση του κόστους εργασίας υπαγορεύεται ως πολιτική για όλα τα μέλη της ευρωζώνης, τότε δεν υπάρχει κανένας νικητής.Δεν μπορούμε όλοι να υποτιμούμε ταυτόχρονα. Εάν πούμε ότι η ευρωζώνη θα πρέπει να μειώσει τη μονάδα κόστους εργασίας στα επίπεδα της Γερμανίας, τότε γιατί να μη θεωρήσουμε ότι και η Γερμανία θα μειώσει εκ νέου το εργατικό της κόστος; http://www.euro2day.gr/ftcom_gr/194/articles/738131/ArticleFTgr.aspx Ρίκο δεν ξέρω από ποιο zougla.gr έμαθες για το βραβείο Wolfson αλλά ας πούμε ότι πιθανολογώ να το ήξερα πριν από σένα. Αν θέλεις ψάξε και από ποιον χρηματοδοτήθηκε και με ποια κριτήρια εξελέγη ο νικητής. Α οκ....το βρηκαμε τωρα...ρε παιδια οι δραχμολαγνοι ειμαστε οι συνομοσιολογοι. Αμα γινετε και εσεις που θα παει αυτος ο πλανητης? Όσο για την ειρωνία περί Νόμπελ, googlare Black Scholes failure. Για να κριτικάρεις οτιδήποτε διαβάζεις πριν συμπεράνεις "Βραβείο = παγκόσμια αυθεντία" στα συνιστώ αυτά, θα σε βοηθήσουν σε μελλοντικές συζητήσεις. Αν δεν ηθελες ειρωνια να απανταγες πιο ανθρωπινα. Φιλικη συμβουλη που θα σε βοηθησει σε μελλοντικες συζητησεις.
deesnider Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2012 @rikos Αν σου πω οτι υπαρχει τροπος να hackareis το email της γκομενας σου και να δεις τα μηνυματα της σημαινει οτι δεν γινεται μεχρι να το δεις να γινεται απο μενα? Τι κουτοπονηρη λογικη ειναι αυτη? Εχεις παραδειγματα κρατων στα οποια λειτουργει το δημοσιο? Ναι. Κανε οτι κανουν και αυτα. So simple. Όχι δε σημαίνει απαραιτήτως ότι δε γίνεται. Μπορεί να σημαίνει ότι δεν ήξερα καν πως υπάρχει διαδικασία που λέγεται «χακάρισμα», ή ότι την ξέρω αλλά νομίζω ότι ο συγκεκριμένος υπολογιστής είναι πολύ δύσκολο - τουλάχιστον από κάποιον με τις δικές μου ικανότητες - να χακαριστεί, ή ότι την έχω μεν ακουστά, αλλά δεν ξέρω πως να την εφαρμόσω ο ίδιος, οπότε σου ζητώ να μου αποκαλύψεις τον τρόπο. Κουτοπόνηρη είναι η δική σου λογική και οι δικές σου απαντήσεις, οι οποίες περιορίζονται στο στερεότυπα επαναλαμβανόμενο: «Υπάρχει τρόπος, έννοια σου!» Έχεις παραδείγματα κρατών, τα οποία κάνουν εξορύξεις χρυσού από το υπέδαφός τους; Ναι. Κάνε ότι κάνουν κι αυτά. Το ότι το δικό σου υπέδαφος δεν έχει κοιτάσματα χρυσού, είναι άνευ σημασίας. So simple... ΟΚ πληρωσε μου διαμονη και εισητηρια για Σουηδια. Θα πεταχτω 4 μηνες να δω πως κανανε αυτοι ενα υπερμεγεθες δημοσιο (40% των πολιτων ειναι ΔΥ) τοσο επικερδες και θα ερθω να σου πω. Έχει γίνει από την αρχή σαφές, ότι δεν έχεις ιδέα για το πως έκαναν οι άλλοι, αυτό που «προτείνεις» να κάνει η Ελλάδα. Έχει γίνει επίσης σαφές ότι στο δικό σου μυαλό, δεν έχουν την παραμικρή σημασία οι διαφορές ιδιοσυγκρασίας και νοοτροπίας (εγγενούς ή επίκτητης) μεταξύ των λαών και των πολιτών του κάθε κράτους. Δε χρειάζεται να ξεβρακώνεσαι με εξυπνάδες περί εισιτηρίων. Βεβαια...Οι Ελληνες ειναι τοσο πολιτικοποιημενοι που αυτο θα κανανε αμεσως. Εδω δεν κανουν τιποτε ενω πανε να τους βουλγαροποιησουνε και θα κανουνε μπας και γινει το δημοσιο πιο επικερδες. Οτι να ναι... Αλλά εμείς, ή να περιμένουμε το ξύπνημα και την επανάσταση του βλάκα, ή να ψοφήσουμε στην ψάθα. Έχεις απόλυτο δίκιο: Ό,τι - μα ό,τι - να 'ναι... Πριν απο λιγο σου ειπα σιγα μην ασχοληθει ο Ελληνας με το να κανει το δημοσιο πιο επικερδες. Και αυτο ακριβως ειναι το προβλημα, οτι δεν ασχολείται. Και οταν το κανει θα το κανει με οπαδικη/κομματικοποιημενη λογικη. Συνεπως ακομα και αν βρεθει ενας χριστιανος να μας παει σε δραχμη, εθνικοποιησει της τραπεζες και μπλα μπλα μπλα, με τετοιο λαο ειναι θεμα χρονου το ποτε θα ξαναβουλιαξουμε. Η κριση ειναι μια καλη ευκαιρια για να αναθεωρησουμε τις αξιες μας και τις ιδεολογιες μας, διοτι πλεον δεν συζηταμε ακαδημαικα οπως ισως θα συζηταγαμε το 2000 αλλα οι αποφασεις μας (ψηφος) θα κρινουν το μελλον των συνανθρωπων μας και της χωρας μας. Μεγαλο σκουπιδι λοιπον εκεινος που βρισκει ευκαιρια με την κριση να βγαλει τα απωθημενα του με το δημοσιο και οχι μονο να το παρουσιαζει ως λυση αλλα και αιτια της αποτυχιας του μνημονιου αποπροσονατολιζοντας τον λαουτζικο και ακομα μεγαλυτερο εκεινο που ακομα και σημερα εχει οπαδικη νοοτροπια στα πολιτικα. Και εχουμε πολλα τετοια σκουπιδια. Για το υπογραμμισμένο, δες την προηγούμενη απάντησή μου. Τα υπόλοιπα δεν είναι τίποτα περισσότερο από κούφιες φιλοσοφίες. Δε φαντάζομαι να περιμένεις σχολιασμό τους από 'μένα. Αν ναι, μη χάνεις το χρόνο σου. Ζήτησέ τον από κάποιους ομοϊδεάτες σου. Μαζευτείτε γύρω από ένα τραπέζι κι αρχίστε το καθιερωμένο είδος, αυτού που εννοείτε με τον όρο συζήτηση: να συμφωνείτε μεταξύ σας και να διαπιστώνετε το πόσο βαθυστόχαστοι είστε... Ναι διοτι οπως σου ειπα και η δραχμη ειναι λυση. Το να ξεπουλας οτι εχεις και δεν εχεις, δεν ειναι. Ειδικα οταν ΜΠΟΡΕΙΣ να δουλεψεις (μπορεις να κανεις επικερδες το δημοσιο). Ναι παλικάρι μου! Δεν είναι, επειδή το λες εσύ. Ειδικά όταν μπορείς, αλλά έχεις αποδείξει ότι δε θέλεις να δουλέψεις. Τώρα, το γιατί ντε και καλά, η μόνη λύση είναι να κάνεις επικερδές το δημόσιο (ακόμα κι αν θέλεις να δουλέψεις), το γιατί δηλαδή, ορισμένες υπηρεσίες προς τον πολίτη, επιβάλλεται να παρέχονται από δημόσιους φορείς, είναι θέμα του πως βλέπει κανείς τα πράγματα γενικότερα. Συμφωνω μαζι σου. Τα μετρα λιτοτητας το ειδαμε και στην πραξη οτι δεν λυνουν το προβλημα. Αντιθετα επιδεινώνουν την κριση. ΠΡεπει καποιος να ειναι ηλιθιος για να μην το βλεπει αυτο. Και ομως εκει, να παρει και αλλα μετρα. Να υπογραψει και αλλα μνημονια. Να βαζει ρητρες για αυτοματες μειωσεις μισθων οποτε δεν πιανει τους στοχους του κτλ κτλ. Εχεις δικιο, οχι μονο επαναλαμβανει τα λαθη του αλλα και τα διογκωνει. Όταν λέω εγώ, ότι το θέμα είναι πως βλέπει κανείς τα πράγματα, κάτι ξέρω. Η αιτία τής δημιουργίας και τής διόγκωσης των προβλημάτων, είναι μόνο τα μέτρα λιτότητας. Σε καμία περίπτωση δεν είναι, ούτε καν σε κάποιο ποσοστό, η επί δεκαετίες στήριξη και προστασία - με ανταποδοτικά οφέλη - ενός στρατού τεμπελχανάδων με αποτέλεσμα τη δημιουργία και εδραίωση δικού τους κράτους εντός του υπάρχοντος, εις βάρος των υπόλοιπων «δεύτερης κατηγορίας πολιτών»... ...και μιλάς εσύ για ...προπαγάνδα! Αν ξυπνησει εχει καλως. Αν οχι, θα βουλιαξει και αλλο ο υιος. «Ή αυτό που λέω εγώ, ή ψόφος στην ψάθα» ...δημοκρατικά πράγματα! Έλα όμως που δεν είναι δεδομένο, ότι θα περάσει η θέση των «δημοκρατών». Όχι ότι δε μπορούν να την εκφράζουν. Απλά, κάποιοι από εμάς, έχουν τη στοιχειώδη ευφυΐα και ικανότητα κρίσης, ώστε να μπορούν να διακρίνουν το από που εκπορεύεται η κάθε θέση. Ε ναι μωρε....αν δεν θες να βρεις δουλεια πουλα τα υπαρχοντα σου. Και οταν τελειωσουν και αυτα τα λεφτα που εβγαλες τι θα κανεις? Θα πεθανεις στην ψαθα. Βλεπεις? Στα λογια μου ερχεσαι. Βασικα ο μονος λογος που ενας "φιλος" εχει συμφερον να του πει να πουλησει οτι εχει και δεν εχει, ειναι για να τα παρει αυτος. Κατι τετοιο γινεται και με το δημοσιο. Μας συμβουλευουν να το πουλησουμε αυτοι που θελουν να το αγορασουν. Καλο ε? Μα ρε παιδια αφου ο deesnider λεει οτι δεν ειναι επικερδες το δημοσιο, γιατι να το αγορασετε? Τιποτα αυτοι...Βλακες...δεν σ'ακουνε... Δεν έρχομαι ούτε κατά διάνοια στα λόγια σου. Όταν είσαι ετοιμοθάνατος, αναζητάς τον πιο άμεσο τρόπο για να παραμείνεις ζωντανός. Όταν πέφτεις από το χείλος του γκρεμού, προσπαθείς από κάπου να πιαστείς, μήπως και γλυτώσεις. Δεν προσπαθείς, στο διάστημα που μεσολαβεί μέχρι να σκάσεις στο έδαφος, να μάθεις να ...πετάς. Το άλλο που μάλλον θα σε ...σοκάρει, είναι ότι η πρόταση του εν λόγω υποτιθέμενου φίλου, δεν είναι απαραίτητο να γίνεται για λόγους συμφέροντος. Δεν αποκλείεται μεν, αλλά το γεγονός ότι, στο δικό σου μυαλό, οποιαδήποτε πρόταση αντιτίθεται στην ιδεολογία σου, είναι εκ δεδομένου εκπορευόμενη από το συμφέρον αυτού που την κάνει, δε σημαίνει ότι κάτι τέτοιο ισχύει κιόλας. Έστω όμως ότι στην προκειμένη περίπτωση ισχύει. Ετοιμάσου για το δεύτερο σοκ... ...Όχι, δεν είναι βλάκες, ω πανέξυπνε, που νομίζεις ότι μπορείς και να ειρωνευτείς. Προφανώς το γνωρίζουν. Ακριβώς γι' αυτό εκδηλώνουν ενδιαφέρον να το αγοράσουν. Επειδή δε θα τους στοιχίσει ακριβά. Αλλά ξέρουν επίσης, ότι έχουν την ικανότητα και κυρίως τη θέληση και την αποφασιστικότητα - που σ' εμάς αποδεδειγμένα ανήκουν στις άγνωστες λέξεις - να το καταστήσουν κερδοφόρο και να αποκομίσουν όφελος. Το ποιος συμφωνεί και ποιος διαφωνεί με την προοπτική αυτή, είναι ζήτημα που άπτεται στο πόσο προσκολλημένος είναι κάποιος στα ιδεολογικά του στεγανά και στο πόσο ικανός και διατεθειμένος είναι να μη στρουθοκαμηλίζει, αλλά να βλέπει την πραγματικότητα. Τι λε ρε παιδι μου. Ρε φιλε να το πουλησουμε τοτε τι το συζηταμε... Μην επαίρεσαι! Δεν είναι ούτε δική σου, ούτε δική μου απόφαση το τι τελικά θα γίνει. Απόψεις παρατίθενται και προσωπικές εκτιμήσεις του καθενός. Αυτο τωρα για καλο το εγραψες?Και αν δεν εχουν κατι να πουλησουν τι γινεται? Πεθαινουν? Ακριβώς! Πεθαίνουν! Τόσο ωμά όσο το ακούς. Αν ήξεραν ότι υπάρχεις εσύ, που θα μπορούσες πιθανότατα να έρθεις στη χώρα τους και να διαπραγματευτείς με τους γιατρούς, ώστε να πραγματοποιούν τις επεμβάσεις με πίστωση και να περιμένουν τον καιρό που ο ασθενής θα ανανήψει και θα αρχίσει να δραστηριοποιείται ώστε να τους πληρώσει, ίσως να πέθαιναν αρκετά λιγότεροι. Έλα όμως που δεν το ξέρουν... (Το διαδίδω εγώ αν θέλεις. Εθνικός ευεργέτης της Γεωργίας θα ανακηρυχθείς. Εντάξει, μια σταλιά χώρα είναι, αλλά από το τίποτα... δε φαντάζομαι να είσαι και αλλού εθνικός ευεργέτης, ώστε να τη σνομπάρεις! Εκτός πια, αν η προθυμία σου, τελειώνει στις δωρεάν διακοπές σε πιο χλιδάτες χώρες, όπως η Σουηδία, που συν τοις άλλοις, έχουν κι ένα ...40% δημόσιων υπαλλήλων, για να έχεις και κάνα αξιοθέατο να χαζεύεις...) Και αυτη ειναι μια συζητηση που θα γινει στην Ελλαδα του αυριο. Με την διαφορα οτι αυτος που θα αναγκαστει το σπιτι του, δεν θα εχει μια δουλεια να τον περιμενει για οταν γινει καλα, ειτε λογω ανεργιας, ειτε επειδη οι εργασιακες σχεσεις θα εχουν γινει τοσο ελαστικες που ο εργοδοτης σου θα σε εχει απολυσει επειδη, μπορει. Σιγα μην περιμενει να γινεις καλα. Αρα ουτε να νοικιασει θα μπορει μετα, και θα εχουμε αλλον εναν αστεγο. Ηδη εχουμε 40.000. Με τη διαφορά ότι αν δεν το πουλήσει (εκατό φορές τα ίδια και τα ίδια, αλλά δε γαμείς! Τσάμπα είναι...) - από τη στιγμή που προσοδοφόρο, ούτε θέλει, ούτε είναι ικανός να το κάνει - θα πεθάνει τώρα και όχι ...στην «Ελλάδα του αύριο». Δε θα έχει καν τη δυνατότητα να διαπιστώσει την πιθανή επαλήθευση των - υπογραμμισμένων - εικασιών σου (ναι, εντάξει, δεν είναι εικασίες! Είναι το χάρισμα να προβλέπεις, πέραν πάσης αμφισβητήσεως και με απόλυτη ακρίβεια, την εξέλιξη των πραγμάτων...) Είτε αποδειχθούν αληθινές, είτε όχι (λέμε και καμιά μαλακία να περνάει η ώρα...λες και υφίσταται έστω και η ελάχιστη πιθανότητα του όχι...), αυτούς ήδη θα τους έχουν χέσει τα σκουλήκια. Κατά τ' άλλα, οι άλλοι είναι μισάνθρωποι... Η ολη συζητηση γινεται για να μην φτασουμε εκει.ΤΟΤΕ ναι θα εχεις δικιο, θα πεθαινουμε. Χαιρομαι που απαντησες για να επιβεβαιωσεις αυτο που ηδη ηξερα και να το μαθει βεβαια οποιος αμφέβαλλε. Οτι τα νεοφιλια ειναι μισανθρωποι. Αμ δε, που γίνεται γι' αυτό η όλη συζήτηση! Επειδή ήδη έχουμε φτάσει στο σημείο που εσύ ακόμα ...προβλέπεις ότι θα φτάσουμε, γίνεται (Αν δεν το έχεις συνειδητοποιήσει ακόμα, πάνε χρόόόόνια τώρα, που ο εργοδότης σου μπορεί να σε απολύσει. Αρκεί βέβαια να είσαι αποκλειστικά ιδιωτικός υπάλληλος). Επίσης γίνεται και για έναν ακόμα λόγο. Διότι κάποιοι σαν εσένα, υποκρίνονται ότι δεν έχουμε φτάσει, παλεύοντας να περάσουν το παραμύθι τους σε όσους ακόμα έχουν απομείνει να τους δίνουν σημασία - κάθε χθες και περισσότεροι, αλλά εσύ μην κωλώνεις! Εμπρός στον αγώνα! - μήπως και καταφέρουν να διατηρηθεί ανέγγιχτο το ...ιερό δημόσιο. Αρκεί να μην είναι δυνατή η απόλυση δημόσιου υπαλλήλου κι όλα τα υπόλοιπα, μέλι γάλα! Με τις δευτεράντζες του ιδιωτικού τομέα θα ασχολούμαστε τώρα; Στα παπάκια μας κι αν απολύονται! Εμείς προστατεύουμε με νύχια και με δόντια τους δημόσιους. Οι οποίοι, παρεμπιπτόντως, αν και ...λίγοι, μας τρώνε όλο μας τον ...αγωνιστικό χρόνο. Αρκεί να μην είμαστε, όσο αφορά αποκλειστικά αυτούς, «μισάνθρωποι». Άλλωστε οι ιδιωτικοί - αλλά και όσοι αντιτίθενται στις διακρίσεις που υφίστανται σε σχέση με τους δημόσιους - άνθρωποι είναι; Νεοφίλια είναι...ποιος τους χέζει; (Προλαβαίνω την παγίδα, στην οποία είσαι έτοιμος να πέσεις: Μην κάνεις το λάθος να αναφερθείς γενικά στη δράση των συνδικαλιστών του ιδιωτικού τομέα. Συγκεκριμένα, το προκλητικότατο προνόμιο των δημοσίων, να μη μπορούν να απολυθούν, ποτέ και για κανένα λόγο, πότε το διεκδικήσατε και για τους ιδιωτικούς, για πόσο καιρό πολεμήσατε και πόσους δρόμους κλείσατε, προκειμένου να το καθιερώσετε; Επαναλαμβάνω, ότι εγώ δεν επιθυμώ να αποκτήσουν το συγκεκριμένο προνόμιο και οι ιδιωτικοί. Το θεωρώ επαίσχυντο και θέλω να μην ισχύει για κανέναν. Το «Τότε, στην τάδε επιχείρηση» είναι η μόνη αποδεκτή απάντηση. Οποιαδήποτε άλλη, ή και η απουσία απάντησης, θα είναι απλά άλλη μια από τις αγαπημένες σου υπεκφυγές). Εν τω μεταξύ, η μεγάλη πλάκα με την πάρτη σας βρίσκεται αλλού. Στο ότι, όποιος δε συμπλέει με τις απόψεις μας, είναι εκ των πραγμάτων, ή «νεοφιλελές» - ίσον «μισάνθρωπος», σύμφωνα με την τελευταία έκδοση «Ρικο-Λεξικό 2012» - ή «θύμα της προπαγάνδας του ...Πρετεντέρη»! - Το να πιστεύει ότι υπάρχουν και άλλοι δρόμοι εκτός από τους δικούς μας, παίζει; «Όχιιιιι!» - ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΑ, ΨΟΦΙΜΙΑ!!! ...ΠΑΙΖΕΙ; «ΟΧΙΙΙΙΙ!!!» - ΕΤΣΙ ΣΑΣ ΘΕΛΩ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ!!! Με τέτοια να παραμυθιάζεσαι εσύ και οι δικοί σου. Ότι είναι αδύνατον να διαφωνούν συνειδητοποιημένα κάποιοι μ' εσάς. Αν το κάνουν, είναι απλώς θύματα προπαγάνδας (ή, εναλλακτικά, ...μισάνθρωποι). Αυτο ειναι το μεγαλυτερο αστειο. Εχω αναρτησει ενα σωρο ερευνες και αρθρα για το τι εχει συμβει σε αλλες χωρες με τις ιδιωτικοποιησεις, οι οποιες μεχρι και στην Αγγλια αποτυχανε. Δεν θα κατσω να κανω την ιδια δουλεια σε καθε παπαγαλακι που εμφανιζεται. Δεν αδειάζεις κι εσύ όλους τους χαρακτηρισμούς με τη μία, να μην επανερχόμαστε στα ίδια όλη την ώρα! Το λοιπόν: 1) Θύματα προπαγάνδας, 2) Μισάνθρωποι, 3) ...Παπαγαλάκια (Να βάλω και τέταρτο μέσα; Άντε ας το βάλω: 4) Μνημονιακοί! (Ψιτ! Αρρώστια μου! Ο γράφων υιοθετεί τις ίδιες ακριβώς θέσεις, δυόμισι δεκαετίες πριν μάθουν οι Έλληνες τη λέξη «μνημόνιο» ...ξύπνιε!) Για το τι πέτυχε και τι απέτυχε στις ...άλλες χώρες, τα είπαμε παραπάνω, οπότε τις έρευνες και τα άρθρα για εκείνες, έχε τα εσύ ως ευαγγέλιο, για να μην ταράζεσαι κιόλας. Μεχρι και δυο μνημονιακους απο το παρεακι σου τους αναγκασα να πουν και ετσι να ειναι εμεις απλα δεν θελουμε το δημοσιο. Τωρα που το σκεφτομαι, τοσο συχνα που σε βλεπω να παρουσιαζεσαι αποκλειεται να μην πετυχες εκεινη την συζητηση. Εαν ισχυει αυτο και συνεχιζεις να ψευδεσαι τοτε μιλαμε για μισανθρωπο on drugs. Ας περάσουμε και στο ...παρεάκι μου! ...Ανάγκασες(!) δύο ...μνημονιακούς, να παραδεχθούν ότι απλά δε θέλουν το δημόσιο. Λοιπόν: Αφού αρχικά δηλώσω ταπεινά ότι μετανοώ για τη συχνότητα της παρουσίας μου - και αφού δεσμευθώ απέναντι στην υψηλότητά σου, ότι θα τους επιβάλλω να μαζέψουν τα κουβαδάκια τους και να τραβήξουν για καμιά άλλη παραλία, προκειμένου να μη σου πάνε κόντρα και συγχύζεσαι - να σου πω ότι, παρά το γεγονός ότι το έχεις ήδη αποκλείσει, πράγματι δεν την πέτυχα εκείνη τη συζήτηση, οπότε δεν υφίσταται λόγος να συνεχίσω να ψεύδομαι... Από 'κει και μετά: Αν την είχα πετύχει, θα σε είχα βγάλει από τον κόπο να ...αναγκάζεις κόσμο - πράγμα που εξ ορισμού απαιτεί μια κάποια προσπάθεια - διότι θα σου είχα δώσει μασημένη τροφή. Ποτέ δεν είναι αργά όμως! Τσίμπα τη τώρα, από κάποιον που δεν έχει το παραμικρό άγχος να κρυφτεί, οπότε δε χρειάζεται να τον ...αναγκάσεις: Στάδιο πρώτο: Το δημόσιο, της μορφής, της «λειτουργικότητας» και της «αποτελεσματικότητας» που γνώρισα και έζησα στο πετσί μου, για όλο το διάστημα και σε κάθε περίπτωση που συναναστράφηκα θέλοντας ή μη μαζί του, δεν το θέλω. Το δημόσιο που ως νταβατζής, μου επιβάλλει να το πληρώνω για να τα ξύνει, επειδή κάποιοι ηλίθιοι κάποτε υπέκυψαν και του έδωσαν αυτή την αβάντα, δεν το θέλω. Το δημόσιο στο οποίο ο «εργαζόμενος» έχει τη δυνατότητα να κάνει ό,τι του σηκωθεί, όποτε του σηκωθεί, στο οποίο μπορεί να χλευάζει τον πολίτη τον οποίο υποτίθεται ότι πρέπει να υπηρετεί, χωρίς να ρισκάρει τη θέση του, δεν το θέλω. Έτσι ξερά! Για να μην τρέχεις να με ...αναγκάζεις σε παραδοχές... Στάδιο δεύτερο: Ακόμα κι αν είναι απολύτως υγιές, αποτελεσματικό, λειτουργικό και αδιάφθορο, συνεχίζω να μη θεωρώ υποχρεωτική την ύπαρξή του (ούτε και την κατάργησή του, κατ' ανάγκην). Είμαι υπέρ της ελεύθερης αγοράς και του υγιούς ανταγωνισμού, τα οποία λειτουργούν υπό την εποπτεία ενός ισχυρού, σοβαρού, υπεύθυνου, ικανού, αδιάφθορου και, προ παντός, αμείλικτου απέναντι στους κάθε μορφής παραβάτες, κράτους. Χρειαζόμαστε ως πολίτες, την «Α» παροχή υπηρεσίας και υφίσταται ήδη ο σχετικός με τη συγκεκριμένη υπηρεσία δημόσιος φορέας; Μια χαρά! Μπορεί να την παρέχει, αλλά σε καμία περίπτωση μονοπωλιακά. Αν εμφανιστεί και κάποιος ιδιωτικός φορέας, ο οποίος δηλώνει ικανός να παράσχει την ίδια υπηρεσία, αλλά με υψηλότερη ποιότητα και ανταγωνιστικές τιμολογήσεις, να έχει τη δυνατότητα να διεκδικήσει την ανάληψή της και, εφόσον τελικά αποδείξει την αλήθεια του ισχυρισμού του, να την αναλαμβάνει. Όλα τα παραπάνω δε, υπό την αυστηρή προϋπόθεση, ότι το κράτος θα ελέγχει ανά πάσα στιγμή τη λειτουργία και θα πατάσσει άμεσα την οποιαδήποτε «στραβή», είτε προέρχεται από δημόσιο, είτε από ιδιωτικό φορέα. Αγγίζω θέματα που ...επιβάλλεται να μένουν εσαεί ανέγγιχτα, ε; Είδες, που να πάρει η ευχή; Αυτοί που χρειάζεσαι για να σε κάνουν να πανηγυρίζεις χωρίς κόπο, δε βρίσκονται στο σωστό μέρος, την κατάλληλη στιγμή... Ναι ειναι ενα μεγαλο ποσοστο, που πιστευει ακομα οτι ενα δυο χρονια δυσκολα ειναι και θα περασουν και εχει την ψευδαισθηση οτι κουτσα στραβα θα τα βγαλει περα μεχρι τοτε. Ειδικα στην επαρχια. Κοιτα να δεις ομως κατι πραγματα ε? Στηριζεις εκεινη την πολιτικη που κατα δικη σου παραδοχη εχει φερει τοσο δεινά ε? Μισανθρωπος on drugs επιβεβαιωμενο πλεον. Αυτός που δεν κρύβεται πίσω από το δάχτυλό του και δεν υποκρίνεται ότι δε βλέπει την αλήθεια ...στηρίζει πολιτικές! Μισάνθρωπος ή όχι, τα drugs δεν τα γλιτώνουμε τελικά! Μήπως έχεις και καμιά ακόμα πληροφορία να ρίξεις στο τραπέζι, για όσους δε με πήραν ακόμα χαμπάρι; Ότι, ας πούμε, ήμουν απ' αυτούς που ...ψήφισαν υπέρ τής επικράτησης της παρούσας κυβέρνησης, στις πρόσφατες εκλογές; Αν νομίζεις ότι την έχεις, ασ' τη να πάει στο διάολο και μην εκτίθεσαι! Τα εκλογικά μου δικαιώματα δεν ασκούνται στην Ελλάδα πλέον... ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- (Από 'δω και πέρα guys, μια και το ξεφτίλισα με τις παραθέσεις κι έφαγα κόκκινη από το site, τα ...μαυράκια είναι «ρίκος» και τα ...πλουμιστά(!) δικά μου, που είμαι και καλλιτέχνης ολκής... ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Αλλο ενα δειγμα της νοοτροπιας που λεγαμε. Ο καθενας την παρτυ του. ...αφεντικό...ρίκο μου...αγόρι μου...συγνώμη που μετά από είκοσι χρόνια πήδημα στη δουλειά, για να ταΐζω χαμένα κορμιά στην Ελλάδα, αποφάσισα να ασχοληθώ πλέον με την ...πάρτη μου! Αν δε με συγχωρήσεις εσύ, μόνο στη μετά θάνατον συγχώρεση μπορώ να ελπίζω. Ρε μια ...τύψη που με βρήκε στα καλά καθούμενα! Δεν έκανα την πάπια ο ηλίθιος, ανάθεμα τη στιγμή που αποφάσισα να σε ...κουοτάρω; ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Στην υγεια μας ρε παιδια! Στην ...ποια σας; Α, ναι...και στην ...αφύπνισή σας, να προσθέσω! ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Δηλαδη παραδεχεσαι οτι ΔΕΝ εχουμε πατριωτικη κυβερνηση? Και ταυτοχρονα υποστηριζεις την πολιτικη μιας μη πατριωτικης κυβερνησης? Δεν μας τα λες καλαα... Δεν είσαι μόνο κολλημένος, είσαι και αργός, τρομάρα σου! Μπράβο ρε γάτε! Με ανάγκασες - να που κατάφερες να με αναγκάσεις και για κάτι... - να παραδεχθώ ότι δεν έχουμε πατριωτική κυβέρνηση! Διότι μέχρι τώρα είχα λυσσάξει να το υποστηρίζω! (Παρεμπιπτόντως, μου υπενθυμίζεις σε ποιο post μου άρχισα; Αν δε βαριέσαι! Αν βαριέσαι, καλή καρδιά...) Ποια πολιτική υποστηρίζω, ρε διάνοια; Το ρεαλισμό υποστηρίζω, αλλά που να στροφάρεις εσύ... (Α, και πού 'σαι; Άσε στην άκρη σιγά σιγά τον πατριωτισμό και τα παράγωγά του. Ο πατριωτισμός με τις αριστερίστικες τρίχες, έχει τόση σχέση όση και με τη ...δημοκρατία, που έχει καταντήσει καραμέλα που δε λιώνει στο στόμα σας. Τουλάχιστον τα φασισταριά της άλλης όχθης, αποκαλύπτονται με το «καλημέρα» - κατά το: «Θέλει η πουτ... να κρυφτεί κι η χαρά δεν την αφήνει...» - και δίνουν τη δυνατότητα να τους αποφύγει ο κόσμος). ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Επι της ουσιας μηδεν απαντηση. Ειμαστε αδυναμοι. Αρα τι? Δεν μπορουμε να εχουμε δικο μας νομισμα? ΚΑταλαβαινεις τι λες?Αν το μοναδικο που εχεις να πεις ειναι αυτο ειναι σαν να μου λες δηλαδη οτι αυτα ειναι λυση αλλα δεν μπορουμε να τα εφαρμοσουμε λογω ανωτερων συμφεροντων. Η ερώτηση - περιττή, αφού η απάντηση είναι δεδομένη - είναι «Εσύ καταλαβαίνεις τι διαβάζεις;» Ή μάλλον, «θέλεις να καταλάβεις;» Εγώ καταλαβαίνω πολύ καλά το τι λέω! Αν όντως δε, θέλεις να ξέρεις, ανήκω σ' αυτούς που υποστηρίζουν ότι, επί δραχμής - την οποία πρόλαβα για αρκετά χρόνια - η Ελλάδα ήταν σε πολύ καλύτερη φάση. Αυτό όμως, μέχρι να σταματήσει να παράγει έστω και ..σπίρτα! Είχε εθνικό προϊόν, το οποίο δεν κάλυπτε μεν το σύνολο των αναγκών της, αλλά αφενός κάλυπτε ένα σημαντικό μέρος τους, αφετέρου είχε και υπολογίσιμο εξαγώγιμο προϊόν. Αυτά ήταν που έδιναν την όποια δύναμη και την όποια αξία και κύρος, στο δικό μας νόμισμα. Τα πρώτα χρόνια που ήμουν εγώ εργαζόμενος στην Ελλάδα, υπήρχαν τουλάχιστον τρεις, αμιγώς ελληνικές κατασκευάστριες οικιακών ηλεκτρικών συσκευών και δέκα φορές περισσότερες εγχώριες μονάδες συναρμολόγησης συσκευών ξένων οίκων, τα προϊόντα των οποίων πούλαγαν σαν τρελά εντός, αλλά πάρα πολύ καλά, δεδομένου του «μεγέθους» της χώρας και εκτός Ελλάδος. Τον καιρό εκείνο, υπήρχαν στην Ελλάδα, μονάδες που κατασκεύαζαν ακόμα και κατ' αποκλειστικότητα, κάποια μοντέλα αυτοκινήτων γνωστών εταιρειών, τα οποία όχι μόνο κάλυπταν ένα σημαντικό κομμάτι της ελληνικής αγοράς, αλλά εξάγονταν κιόλας. Τότε, ευφάνταστε επαναστατημένε νέε μου, είχε η Ελλάδα τα μέσα να υποστηρίξει το εθνικό της νόμισμα. Τον κοιμισμένο βλάκα που περιμένεις να ξυπνήσει, τράβα και ρώτα γιατί δεν τα έχει πια και, κατά προτίμηση, αυτόν της δικής σου πλευράς και θα πάρεις την απάντηση που θα σε προσγείωνε απότομα, αν δεν κουβάλαγες τα μυαλά που κουβαλάς: «Κλείσαμε τον καπιτάλα το Θεοχαράκη στο Βόλο! (βλ. ΤΕΟΚΑΡ = Nissan Sunny & Cherry, αν τα πρόλαβες...) Ο συνδικαλισμός νίκησε, κι όποιος από τους πρώην εργαζόμενους παραπονιέται ότι έμεινε χωρίς δουλειά, να πάει να πνιγεί ο ... απεργοσπάστης, το εργοδοτοτσογλάνι!» Τι νομίζεις ότι είναι η δραχμή, οικονομικέ εγκέφαλε; Όπλο, ή ιδέα; Ένα τίποτα είναι, όπως τίποτα είναι και το εθνικό νόμισμα κάθε χώρας η οποία δεν έχει ούτε την ελάχιστη απαιτούμενη εσωτερική παραγωγή. Εξ αιτίας δε όλων των ανωτέρω, ναι, υποκύπτουμε στα ανώτερα συμφέροντα διότι δε μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά. Θα μπορούσαμε και θα ήταν μια πιθανή βιώσιμη λύση το εθνικό νόμισμα, αν δεν είχαμε φτάσει να εισάγουμε ελαιόλαδο από τη ...Γερμανία, σπίρτα από το ...Πακιστάν και κωλόχαρτο από την ...Ινδία!... ...και για το κατάντημα αυτό, δεν ευθύνονται οι πολιτικοί, όσο κι αν σ' αρέσει να το φαντάζεσαι, ακριβώς όπως δεν ευθύνεται ο λύκος που αφανίζει ένα κοπάδι πρόβατα. Οι πολιτικοί, μαφιόζοι είναι και το απέδειξαν κατ' επανάληψιν. Βρήκαν και τα έκαναν και μάλιστα, πατούσαν σε πολύ γερές βάσεις: Πατούσαν πάνω στη μαλακία που δέρνει τους μισούς και στην κουτοπονηριά που δέρνει τους άλλους μισούς από την πλειοψηφία, που αποτελείται από τους κοιμισμένους κουτοπόνηρους βλάκες, το ...ξύπνημα των οποίων εσύ προτείνεις να περιμένουμε καρτερικά. Είσαι πολύ, μα δε φαντάζεσαι πόσο πολύ τυχερός, που το ενδεχόμενο επιστροφής στη δραχμή στην παρούσα φάση είναι ανύπαρκτο, διότι τότε θα ένιωθες πραγματικά στο πετσί σου, το τι σημαίνει «στην ψάθα»... ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Λες αμα συνεχισουμε να ειμαστε οσφυοκαμπτες και ραγιαδες να τα παμε καλυτερα?Κατι μπορει να ξερεις εσυ... Είπαμε όχι! Δε λέω αυτό! Λέω «βαρέστε αυτό το ...τιμημένο το εγερτήριο καμιά ώρα εσείς που νιώθετε ικανοί - αν είστε ικανοί τελικά... - μπας και αφυπνιστεί το κοιμισμένο κοπάδι και κάνει την επανάσταση που μας λέτε ότι πρέπει να περιμένουμε για να μας σώσει». Μέχρι να το βαρέσετε όμως, σταματήστε να μας τα κάνετε τσουρέκια! Ή συνεχίστε, απλά συμβιβαστείτε με την ιδέα ότι σας γράφουμε, ξέρεις που... ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Εδω αλλες χωρες, οπως η Ολλανδια, εχουνε plan β και κοβουνε νομισμα, ηρθε ο ελληναρας να πει οτι κακως θα το κανουμε και δεν ειναι σοβαρα πραγματα αυτα. Αμα λεω εγω για αλλαγη νοοτροπιας... Έρχεται ο ...Ελληνάρας και σας λέει: «Βγάλτε την τσίμπλα απ' τα μάτια σας και δείτε τι παράγει - ποσοτικά και ποιοτικά - η Ολλανδία και ελάτε ξανά να μου μοστράρετε υπερφίαλες μπαρούφες περί ...πλαν μπι! Άϊντε, με τους ισοπεδωτικούς και αναίμακτους παραλληλισμούς σας! Εγκέφαλοι! ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Μια χαρα σχεδια εμπεριστατωμενα με νουμερα και μελετες υπαρχουν. Αλλα οταν σε ενα πανελ φερνεις, ετσι για να το παιξεις αντικειμενικος, εναν που υποστηριζει την επιστροφη στην δραχμη και ολοι οι αλλοι δημοσιογραφοι και μη ειναι ειρωνες, ο λαουτζικος που αντιδραει με το θυμικο του και οχι με το λογικο του αντιδραει καπως ετσι Που να ήξερες ότι ...έχω συμμετάσχει σε ανάλογο πείραμα και με πέταξαν έξω(!), διότι τους κατέστρεφα το αποτέλεσμα που υποστήριζαν ότι θα εξαχθεί... ...βρε, λες να μην είναι όλος ο ...λαουτζίκος, κατευθυνόμενο πειραματόζωο; ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Οτι να ναι. -Τι να κανω πως να βρω λεφτα? -Γυρνα δεκα φορες γυρω απο τον εαυτο σου. -Μα τι λες? Αυτο δεν ειναι λυση. -Λαθος. Εφόσον δε σου αρέσει, οφείλεις να αποδείξεις ότι δεν είναι και να αντιπροτείνεις τη δική σου, συγκεκριμένη και σαφή εναλλακτική. Εκεί εσύ, βρήκες ένα κλισεδάκι, σε βόλεψε και το πετάς σε κάθε ευκαιρία. Τι «Ότι να 'ναι» ρε φαντασιόπληκτε; Θα μου πεις, τι ρωτάω κι εγώ; Η ιδιωτικοποίηση, η διάθεση προς εκμετάλλευση σε τρίτους, ή ακόμα και η πώληση ενός ερειπίου και η απαλλαγή από το κόστος συντήρησής του σε συνδυασμό με εισερχόμενα έσοδα (όσα κι αν είναι αυτά, από το μηδέν προτιμότερα είναι...) είναι τόσο «λύση», όσο και το «γύρνα γύρω από τον εαυτό σου»... ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Το εχω δειξει πολλες φορες. Το τι προτεινω ομοιως. Θα σου 'λεγα για άλλη μια φορά - και μάλιστα με τ' όνομά του - το τι έχεις δείξει και το τι έχεις προτείνει, αλλά δε ρισκάρω τη διαγραφή όλου αυτού του κατεβατού, λόγω βωμολοχίας... ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Τα ιδια και τα ιδια... Αφού έχει αθηναϊκές πινακίδες! 2
rikos Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2012 @rikos Όχι δε σημαίνει απαραιτήτως ότι δε γίνεται. Μπορεί να σημαίνει ότι δεν ήξερα καν πως υπάρχει διαδικασία που λέγεται «χακάρισμα», ή ότι την ξέρω αλλά νομίζω ότι ο συγκεκριμένος υπολογιστής είναι πολύ δύσκολο - τουλάχιστον από κάποιον με τις δικές μου ικανότητες - να χακαριστεί, ή ότι την έχω μεν ακουστά, αλλά δεν ξέρω πως να την εφαρμόσω ο ίδιος, οπότε σου ζητώ να μου αποκαλύψεις τον τρόπο. Κουτοπόνηρη είναι η δική σου λογική και οι δικές σου απαντήσεις, οι οποίες περιορίζονται στο στερεότυπα επαναλαμβανόμενο: «Υπάρχει τρόπος, έννοια σου!» Έχεις παραδείγματα κρατών, τα οποία κάνουν εξορύξεις χρυσού από το υπέδαφός τους; Ναι. Κάνε ότι κάνουν κι αυτά. Το ότι το δικό σου υπέδαφος δεν έχει κοιτάσματα χρυσού, είναι άνευ σημασίας. So simple... Έχει γίνει από την αρχή σαφές, ότι δεν έχεις ιδέα για το πως έκαναν οι άλλοι, αυτό που «προτείνεις» να κάνει η Ελλάδα. Έχει γίνει επίσης σαφές ότι στο δικό σου μυαλό, δεν έχουν την παραμικρή σημασία οι διαφορές ιδιοσυγκρασίας και νοοτροπίας (εγγενούς ή επίκτητης) μεταξύ των λαών και των πολιτών του κάθε κράτους. Δε χρειάζεται να ξεβρακώνεσαι με εξυπνάδες περί εισιτηρίων. Αλλά εμείς, ή να περιμένουμε το ξύπνημα και την επανάσταση του βλάκα, ή να ψοφήσουμε στην ψάθα. Έχεις απόλυτο δίκιο: Ό,τι - μα ό,τι - να 'ναι... Για το υπογραμμισμένο, δες την προηγούμενη απάντησή μου. Τα υπόλοιπα δεν είναι τίποτα περισσότερο από κούφιες φιλοσοφίες. Δε φαντάζομαι να περιμένεις σχολιασμό τους από 'μένα. Αν ναι, μη χάνεις το χρόνο σου. Ζήτησέ τον από κάποιους ομοϊδεάτες σου. Μαζευτείτε γύρω από ένα τραπέζι κι αρχίστε το καθιερωμένο είδος, αυτού που εννοείτε με τον όρο συζήτηση: να συμφωνείτε μεταξύ σας και να διαπιστώνετε το πόσο βαθυστόχαστοι είστε... Ναι παλικάρι μου! Δεν είναι, επειδή το λες εσύ. Ειδικά όταν μπορείς, αλλά έχεις αποδείξει ότι δε θέλεις να δουλέψεις. Τώρα, το γιατί ντε και καλά, η μόνη λύση είναι να κάνεις επικερδές το δημόσιο (ακόμα κι αν θέλεις να δουλέψεις), το γιατί δηλαδή, ορισμένες υπηρεσίες προς τον πολίτη, επιβάλλεται να παρέχονται από δημόσιους φορείς, είναι θέμα του πως βλέπει κανείς τα πράγματα γενικότερα. Όταν λέω εγώ, ότι το θέμα είναι πως βλέπει κανείς τα πράγματα, κάτι ξέρω. Η αιτία τής δημιουργίας και τής διόγκωσης των προβλημάτων, είναι μόνο τα μέτρα λιτότητας. Σε καμία περίπτωση δεν είναι, ούτε καν σε κάποιο ποσοστό, η επί δεκαετίες στήριξη και προστασία - με ανταποδοτικά οφέλη - ενός στρατού τεμπελχανάδων με αποτέλεσμα τη δημιουργία και εδραίωση δικού τους κράτους εντός του υπάρχοντος, εις βάρος των υπόλοιπων «δεύτερης κατηγορίας πολιτών»... ...και μιλάς εσύ για ...προπαγάνδα! «Ή αυτό που λέω εγώ, ή ψόφος στην ψάθα» ...δημοκρατικά πράγματα! Έλα όμως που δεν είναι δεδομένο, ότι θα περάσει η θέση των «δημοκρατών». Όχι ότι δε μπορούν να την εκφράζουν. Απλά, κάποιοι από εμάς, έχουν τη στοιχειώδη ευφυΐα και ικανότητα κρίσης, ώστε να μπορούν να διακρίνουν το από που εκπορεύεται η κάθε θέση. Δεν έρχομαι ούτε κατά διάνοια στα λόγια σου. Όταν είσαι ετοιμοθάνατος, αναζητάς τον πιο άμεσο τρόπο για να παραμείνεις ζωντανός. Όταν πέφτεις από το χείλος του γκρεμού, προσπαθείς από κάπου να πιαστείς, μήπως και γλυτώσεις. Δεν προσπαθείς, στο διάστημα που μεσολαβεί μέχρι να σκάσεις στο έδαφος, να μάθεις να ...πετάς. Το άλλο που μάλλον θα σε ...σοκάρει, είναι ότι η πρόταση του εν λόγω υποτιθέμενου φίλου, δεν είναι απαραίτητο να γίνεται για λόγους συμφέροντος. Δεν αποκλείεται μεν, αλλά το γεγονός ότι, στο δικό σου μυαλό, οποιαδήποτε πρόταση αντιτίθεται στην ιδεολογία σου, είναι εκ δεδομένου εκπορευόμενη από το συμφέρον αυτού που την κάνει, δε σημαίνει ότι κάτι τέτοιο ισχύει κιόλας. Έστω όμως ότι στην προκειμένη περίπτωση ισχύει. Ετοιμάσου για το δεύτερο σοκ... ...Όχι, δεν είναι βλάκες, ω πανέξυπνε, που νομίζεις ότι μπορείς και να ειρωνευτείς. Προφανώς το γνωρίζουν. Ακριβώς γι' αυτό εκδηλώνουν ενδιαφέρον να το αγοράσουν. Επειδή δε θα τους στοιχίσει ακριβά. Αλλά ξέρουν επίσης, ότι έχουν την ικανότητα και κυρίως τη θέληση και την αποφασιστικότητα - που σ' εμάς αποδεδειγμένα ανήκουν στις άγνωστες λέξεις - να το καταστήσουν κερδοφόρο και να αποκομίσουν όφελος. Το ποιος συμφωνεί και ποιος διαφωνεί με την προοπτική αυτή, είναι ζήτημα που άπτεται στο πόσο προσκολλημένος είναι κάποιος στα ιδεολογικά του στεγανά και στο πόσο ικανός και διατεθειμένος είναι να μη στρουθοκαμηλίζει, αλλά να βλέπει την πραγματικότητα. Μην επαίρεσαι! Δεν είναι ούτε δική σου, ούτε δική μου απόφαση το τι τελικά θα γίνει. Απόψεις παρατίθενται και προσωπικές εκτιμήσεις του καθενός. Ακριβώς! Πεθαίνουν! Τόσο ωμά όσο το ακούς. Αν ήξεραν ότι υπάρχεις εσύ, που θα μπορούσες πιθανότατα να έρθεις στη χώρα τους και να διαπραγματευτείς με τους γιατρούς, ώστε να πραγματοποιούν τις επεμβάσεις με πίστωση και να περιμένουν τον καιρό που ο ασθενής θα ανανήψει και θα αρχίσει να δραστηριοποιείται ώστε να τους πληρώσει, ίσως να πέθαιναν αρκετά λιγότεροι. Έλα όμως που δεν το ξέρουν... (Το διαδίδω εγώ αν θέλεις. Εθνικός ευεργέτης της Γεωργίας θα ανακηρυχθείς. Εντάξει, μια σταλιά χώρα είναι, αλλά από το τίποτα... δε φαντάζομαι να είσαι και αλλού εθνικός ευεργέτης, ώστε να τη σνομπάρεις! Εκτός πια, αν η προθυμία σου, τελειώνει στις δωρεάν διακοπές σε πιο χλιδάτες χώρες, όπως η Σουηδία, που συν τοις άλλοις, έχουν κι ένα ...40% δημόσιων υπαλλήλων, για να έχεις και κάνα αξιοθέατο να χαζεύεις...) Με τη διαφορά ότι αν δεν το πουλήσει (εκατό φορές τα ίδια και τα ίδια, αλλά δε γαμείς! Τσάμπα είναι...) - από τη στιγμή που προσοδοφόρο, ούτε θέλει, ούτε είναι ικανός να το κάνει - θα πεθάνει τώρα και όχι ...στην «Ελλάδα του αύριο». Δε θα έχει καν τη δυνατότητα να διαπιστώσει την πιθανή επαλήθευση των - υπογραμμισμένων - εικασιών σου (ναι, εντάξει, δεν είναι εικασίες! Είναι το χάρισμα να προβλέπεις, πέραν πάσης αμφισβητήσεως και με απόλυτη ακρίβεια, την εξέλιξη των πραγμάτων...) Είτε αποδειχθούν αληθινές, είτε όχι (λέμε και καμιά μαλακία να περνάει η ώρα...λες και υφίσταται έστω και η ελάχιστη πιθανότητα του όχι...), αυτούς ήδη θα τους έχουν χέσει τα σκουλήκια. Κατά τ' άλλα, οι άλλοι είναι μισάνθρωποι... Αμ δε, που γίνεται γι' αυτό η όλη συζήτηση! Επειδή ήδη έχουμε φτάσει στο σημείο που εσύ ακόμα ...προβλέπεις ότι θα φτάσουμε, γίνεται (Αν δεν το έχεις συνειδητοποιήσει ακόμα, πάνε χρόόόόνια τώρα, που ο εργοδότης σου μπορεί να σε απολύσει. Αρκεί βέβαια να είσαι αποκλειστικά ιδιωτικός υπάλληλος). Επίσης γίνεται και για έναν ακόμα λόγο. Διότι κάποιοι σαν εσένα, υποκρίνονται ότι δεν έχουμε φτάσει, παλεύοντας να περάσουν το παραμύθι τους σε όσους ακόμα έχουν απομείνει να τους δίνουν σημασία - κάθε χθες και περισσότεροι, αλλά εσύ μην κωλώνεις! Εμπρός στον αγώνα! - μήπως και καταφέρουν να διατηρηθεί ανέγγιχτο το ...ιερό δημόσιο. Αρκεί να μην είναι δυνατή η απόλυση δημόσιου υπαλλήλου κι όλα τα υπόλοιπα, μέλι γάλα! Με τις δευτεράντζες του ιδιωτικού τομέα θα ασχολούμαστε τώρα; Στα παπάκια μας κι αν απολύονται! Εμείς προστατεύουμε με νύχια και με δόντια τους δημόσιους. Οι οποίοι, παρεμπιπτόντως, αν και ...λίγοι, μας τρώνε όλο μας τον ...αγωνιστικό χρόνο. Αρκεί να μην είμαστε, όσο αφορά αποκλειστικά αυτούς, «μισάνθρωποι». Άλλωστε οι ιδιωτικοί - αλλά και όσοι αντιτίθενται στις διακρίσεις που υφίστανται σε σχέση με τους δημόσιους - άνθρωποι είναι; Νεοφίλια είναι...ποιος τους χέζει; (Προλαβαίνω την παγίδα, στην οποία είσαι έτοιμος να πέσεις: Μην κάνεις το λάθος να αναφερθείς γενικά στη δράση των συνδικαλιστών του ιδιωτικού τομέα. Συγκεκριμένα, το προκλητικότατο προνόμιο των δημοσίων, να μη μπορούν να απολυθούν, ποτέ και για κανένα λόγο, πότε το διεκδικήσατε και για τους ιδιωτικούς, για πόσο καιρό πολεμήσατε και πόσους δρόμους κλείσατε, προκειμένου να το καθιερώσετε; Επαναλαμβάνω, ότι εγώ δεν επιθυμώ να αποκτήσουν το συγκεκριμένο προνόμιο και οι ιδιωτικοί. Το θεωρώ επαίσχυντο και θέλω να μην ισχύει για κανέναν. Το «Τότε, στην τάδε επιχείρηση» είναι η μόνη αποδεκτή απάντηση. Οποιαδήποτε άλλη, ή και η απουσία απάντησης, θα είναι απλά άλλη μια από τις αγαπημένες σου υπεκφυγές). Εν τω μεταξύ, η μεγάλη πλάκα με την πάρτη σας βρίσκεται αλλού. Στο ότι, όποιος δε συμπλέει με τις απόψεις μας, είναι εκ των πραγμάτων, ή «νεοφιλελές» - ίσον «μισάνθρωπος», σύμφωνα με την τελευταία έκδοση «Ρικο-Λεξικό 2012» - ή «θύμα της προπαγάνδας του ...Πρετεντέρη»! - Το να πιστεύει ότι υπάρχουν και άλλοι δρόμοι εκτός από τους δικούς μας, παίζει; «Όχιιιιι!» - ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΑ, ΨΟΦΙΜΙΑ!!! ...ΠΑΙΖΕΙ; «ΟΧΙΙΙΙΙ!!!» - ΕΤΣΙ ΣΑΣ ΘΕΛΩ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ!!! Με τέτοια να παραμυθιάζεσαι εσύ και οι δικοί σου. Ότι είναι αδύνατον να διαφωνούν συνειδητοποιημένα κάποιοι μ' εσάς. Αν το κάνουν, είναι απλώς θύματα προπαγάνδας (ή, εναλλακτικά, ...μισάνθρωποι). Δεν αδειάζεις κι εσύ όλους τους χαρακτηρισμούς με τη μία, να μην επανερχόμαστε στα ίδια όλη την ώρα! Το λοιπόν: 1) Θύματα προπαγάνδας, 2) Μισάνθρωποι, 3) ...Παπαγαλάκια (Να βάλω και τέταρτο μέσα; Άντε ας το βάλω: 4) Μνημονιακοί! (Ψιτ! Αρρώστια μου! Ο γράφων υιοθετεί τις ίδιες ακριβώς θέσεις, δυόμισι δεκαετίες πριν μάθουν οι Έλληνες τη λέξη «μνημόνιο» ...ξύπνιε!) Για το τι πέτυχε και τι απέτυχε στις ...άλλες χώρες, τα είπαμε παραπάνω, οπότε τις έρευνες και τα άρθρα για εκείνες, έχε τα εσύ ως ευαγγέλιο, για να μην ταράζεσαι κιόλας. Ας περάσουμε και στο ...παρεάκι μου! ...Ανάγκασες(!) δύο ...μνημονιακούς, να παραδεχθούν ότι απλά δε θέλουν το δημόσιο. Λοιπόν: Αφού αρχικά δηλώσω ταπεινά ότι μετανοώ για τη συχνότητα της παρουσίας μου - και αφού δεσμευθώ απέναντι στην υψηλότητά σου, ότι θα τους επιβάλλω να μαζέψουν τα κουβαδάκια τους και να τραβήξουν για καμιά άλλη παραλία, προκειμένου να μη σου πάνε κόντρα και συγχύζεσαι - να σου πω ότι, παρά το γεγονός ότι το έχεις ήδη αποκλείσει, πράγματι δεν την πέτυχα εκείνη τη συζήτηση, οπότε δεν υφίσταται λόγος να συνεχίσω να ψεύδομαι... Από 'κει και μετά: Αν την είχα πετύχει, θα σε είχα βγάλει από τον κόπο να ...αναγκάζεις κόσμο - πράγμα που εξ ορισμού απαιτεί μια κάποια προσπάθεια - διότι θα σου είχα δώσει μασημένη τροφή. Ποτέ δεν είναι αργά όμως! Τσίμπα τη τώρα, από κάποιον που δεν έχει το παραμικρό άγχος να κρυφτεί, οπότε δε χρειάζεται να τον ...αναγκάσεις: Στάδιο πρώτο: Το δημόσιο, της μορφής, της «λειτουργικότητας» και της «αποτελεσματικότητας» που γνώρισα και έζησα στο πετσί μου, για όλο το διάστημα και σε κάθε περίπτωση που συναναστράφηκα θέλοντας ή μη μαζί του, δεν το θέλω. Το δημόσιο που ως νταβατζής, μου επιβάλλει να το πληρώνω για να τα ξύνει, επειδή κάποιοι ηλίθιοι κάποτε υπέκυψαν και του έδωσαν αυτή την αβάντα, δεν το θέλω. Το δημόσιο στο οποίο ο «εργαζόμενος» έχει τη δυνατότητα να κάνει ό,τι του σηκωθεί, όποτε του σηκωθεί, στο οποίο μπορεί να χλευάζει τον πολίτη τον οποίο υποτίθεται ότι πρέπει να υπηρετεί, χωρίς να ρισκάρει τη θέση του, δεν το θέλω. Έτσι ξερά! Για να μην τρέχεις να με ...αναγκάζεις σε παραδοχές... Στάδιο δεύτερο: Ακόμα κι αν είναι απολύτως υγιές, αποτελεσματικό, λειτουργικό και αδιάφθορο, συνεχίζω να μη θεωρώ υποχρεωτική την ύπαρξή του (ούτε και την κατάργησή του, κατ' ανάγκην). Είμαι υπέρ της ελεύθερης αγοράς και του υγιούς ανταγωνισμού, τα οποία λειτουργούν υπό την εποπτεία ενός ισχυρού, σοβαρού, υπεύθυνου, ικανού, αδιάφθορου και, προ παντός, αμείλικτου απέναντι στους κάθε μορφής παραβάτες, κράτους. Χρειαζόμαστε ως πολίτες, την «Α» παροχή υπηρεσίας και υφίσταται ήδη ο σχετικός με τη συγκεκριμένη υπηρεσία δημόσιος φορέας; Μια χαρά! Μπορεί να την παρέχει, αλλά σε καμία περίπτωση μονοπωλιακά. Αν εμφανιστεί και κάποιος ιδιωτικός φορέας, ο οποίος δηλώνει ικανός να παράσχει την ίδια υπηρεσία, αλλά με υψηλότερη ποιότητα και ανταγωνιστικές τιμολογήσεις, να έχει τη δυνατότητα να διεκδικήσει την ανάληψή της και, εφόσον τελικά αποδείξει την αλήθεια του ισχυρισμού του, να την αναλαμβάνει. Όλα τα παραπάνω δε, υπό την αυστηρή προϋπόθεση, ότι το κράτος θα ελέγχει ανά πάσα στιγμή τη λειτουργία και θα πατάσσει άμεσα την οποιαδήποτε «στραβή», είτε προέρχεται από δημόσιο, είτε από ιδιωτικό φορέα. Αγγίζω θέματα που ...επιβάλλεται να μένουν εσαεί ανέγγιχτα, ε; Είδες, που να πάρει η ευχή; Αυτοί που χρειάζεσαι για να σε κάνουν να πανηγυρίζεις χωρίς κόπο, δε βρίσκονται στο σωστό μέρος, την κατάλληλη στιγμή... Αυτός που δεν κρύβεται πίσω από το δάχτυλό του και δεν υποκρίνεται ότι δε βλέπει την αλήθεια ...στηρίζει πολιτικές! Μισάνθρωπος ή όχι, τα drugs δεν τα γλιτώνουμε τελικά! Μήπως έχεις και καμιά ακόμα πληροφορία να ρίξεις στο τραπέζι, για όσους δε με πήραν ακόμα χαμπάρι; Ότι, ας πούμε, ήμουν απ' αυτούς που ...ψήφισαν υπέρ τής επικράτησης της παρούσας κυβέρνησης, στις πρόσφατες εκλογές; Αν νομίζεις ότι την έχεις, ασ' τη να πάει στο διάολο και μην εκτίθεσαι! Τα εκλογικά μου δικαιώματα δεν ασκούνται στην Ελλάδα πλέον... ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- (Από 'δω και πέρα guys, μια και το ξεφτίλισα με τις παραθέσεις κι έφαγα κόκκινη από το site, τα ...μαυράκια είναι «ρίκος» και τα ...πλουμιστά(!) δικά μου, που είμαι και καλλιτέχνης ολκής... ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Αλλο ενα δειγμα της νοοτροπιας που λεγαμε. Ο καθενας την παρτυ του. ...αφεντικό...ρίκο μου...αγόρι μου...συγνώμη που μετά από είκοσι χρόνια πήδημα στη δουλειά, για να ταΐζω χαμένα κορμιά στην Ελλάδα, αποφάσισα να ασχοληθώ πλέον με την ...πάρτη μου! Αν δε με συγχωρήσεις εσύ, μόνο στη μετά θάνατον συγχώρεση μπορώ να ελπίζω. Ρε μια ...τύψη που με βρήκε στα καλά καθούμενα! Δεν έκανα την πάπια ο ηλίθιος, ανάθεμα τη στιγμή που αποφάσισα να σε ...κουοτάρω; ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Στην υγεια μας ρε παιδια! Στην ...ποια σας; Α, ναι...και στην ...αφύπνισή σας, να προσθέσω! ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Δηλαδη παραδεχεσαι οτι ΔΕΝ εχουμε πατριωτικη κυβερνηση? Και ταυτοχρονα υποστηριζεις την πολιτικη μιας μη πατριωτικης κυβερνησης? Δεν μας τα λες καλαα... Δεν είσαι μόνο κολλημένος, είσαι και αργός, τρομάρα σου! Μπράβο ρε γάτε! Με ανάγκασες - να που κατάφερες να με αναγκάσεις και για κάτι... - να παραδεχθώ ότι δεν έχουμε πατριωτική κυβέρνηση! Διότι μέχρι τώρα είχα λυσσάξει να το υποστηρίζω! (Παρεμπιπτόντως, μου υπενθυμίζεις σε ποιο post μου άρχισα; Αν δε βαριέσαι! Αν βαριέσαι, καλή καρδιά...) Ποια πολιτική υποστηρίζω, ρε διάνοια; Το ρεαλισμό υποστηρίζω, αλλά που να στροφάρεις εσύ... (Α, και πού 'σαι; Άσε στην άκρη σιγά σιγά τον πατριωτισμό και τα παράγωγά του. Ο πατριωτισμός με τις αριστερίστικες τρίχες, έχει τόση σχέση όση και με τη ...δημοκρατία, που έχει καταντήσει καραμέλα που δε λιώνει στο στόμα σας. Τουλάχιστον τα φασισταριά της άλλης όχθης, αποκαλύπτονται με το «καλημέρα» - κατά το: «Θέλει η πουτ... να κρυφτεί κι η χαρά δεν την αφήνει...» - και δίνουν τη δυνατότητα να τους αποφύγει ο κόσμος). ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Επι της ουσιας μηδεν απαντηση. Ειμαστε αδυναμοι. Αρα τι? Δεν μπορουμε να εχουμε δικο μας νομισμα? ΚΑταλαβαινεις τι λες?Αν το μοναδικο που εχεις να πεις ειναι αυτο ειναι σαν να μου λες δηλαδη οτι αυτα ειναι λυση αλλα δεν μπορουμε να τα εφαρμοσουμε λογω ανωτερων συμφεροντων. Η ερώτηση - περιττή, αφού η απάντηση είναι δεδομένη - είναι «Εσύ καταλαβαίνεις τι διαβάζεις;» Ή μάλλον, «θέλεις να καταλάβεις;» Εγώ καταλαβαίνω πολύ καλά το τι λέω! Αν όντως δε, θέλεις να ξέρεις, ανήκω σ' αυτούς που υποστηρίζουν ότι, επί δραχμής - την οποία πρόλαβα για αρκετά χρόνια - η Ελλάδα ήταν σε πολύ καλύτερη φάση. Αυτό όμως, μέχρι να σταματήσει να παράγει έστω και ..σπίρτα! Είχε εθνικό προϊόν, το οποίο δεν κάλυπτε μεν το σύνολο των αναγκών της, αλλά αφενός κάλυπτε ένα σημαντικό μέρος τους, αφετέρου είχε και υπολογίσιμο εξαγώγιμο προϊόν. Αυτά ήταν που έδιναν την όποια δύναμη και την όποια αξία και κύρος, στο δικό μας νόμισμα. Τα πρώτα χρόνια που ήμουν εγώ εργαζόμενος στην Ελλάδα, υπήρχαν τουλάχιστον τρεις, αμιγώς ελληνικές κατασκευάστριες οικιακών ηλεκτρικών συσκευών και δέκα φορές περισσότερες εγχώριες μονάδες συναρμολόγησης συσκευών ξένων οίκων, τα προϊόντα των οποίων πούλαγαν σαν τρελά εντός, αλλά πάρα πολύ καλά, δεδομένου του «μεγέθους» της χώρας και εκτός Ελλάδος. Τον καιρό εκείνο, υπήρχαν στην Ελλάδα, μονάδες που κατασκεύαζαν ακόμα και κατ' αποκλειστικότητα, κάποια μοντέλα αυτοκινήτων γνωστών εταιρειών, τα οποία όχι μόνο κάλυπταν ένα σημαντικό κομμάτι της ελληνικής αγοράς, αλλά εξάγονταν κιόλας. Τότε, ευφάνταστε επαναστατημένε νέε μου, είχε η Ελλάδα τα μέσα να υποστηρίξει το εθνικό της νόμισμα. Τον κοιμισμένο βλάκα που περιμένεις να ξυπνήσει, τράβα και ρώτα γιατί δεν τα έχει πια και, κατά προτίμηση, αυτόν της δικής σου πλευράς και θα πάρεις την απάντηση που θα σε προσγείωνε απότομα, αν δεν κουβάλαγες τα μυαλά που κουβαλάς: «Κλείσαμε τον καπιτάλα το Θεοχαράκη στο Βόλο! (βλ. ΤΕΟΚΑΡ = Nissan Sunny & Cherry, αν τα πρόλαβες...) Ο συνδικαλισμός νίκησε, κι όποιος από τους πρώην εργαζόμενους παραπονιέται ότι έμεινε χωρίς δουλειά, να πάει να πνιγεί ο ... απεργοσπάστης, το εργοδοτοτσογλάνι!» Τι νομίζεις ότι είναι η δραχμή, οικονομικέ εγκέφαλε; Όπλο, ή ιδέα; Ένα τίποτα είναι, όπως τίποτα είναι και το εθνικό νόμισμα κάθε χώρας η οποία δεν έχει ούτε την ελάχιστη απαιτούμενη εσωτερική παραγωγή. Εξ αιτίας δε όλων των ανωτέρω, ναι, υποκύπτουμε στα ανώτερα συμφέροντα διότι δε μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά. Θα μπορούσαμε και θα ήταν μια πιθανή βιώσιμη λύση το εθνικό νόμισμα, αν δεν είχαμε φτάσει να εισάγουμε ελαιόλαδο από τη ...Γερμανία, σπίρτα από το ...Πακιστάν και κωλόχαρτο από την ...Ινδία!... ...και για το κατάντημα αυτό, δεν ευθύνονται οι πολιτικοί, όσο κι αν σ' αρέσει να το φαντάζεσαι, ακριβώς όπως δεν ευθύνεται ο λύκος που αφανίζει ένα κοπάδι πρόβατα. Οι πολιτικοί, μαφιόζοι είναι και το απέδειξαν κατ' επανάληψιν. Βρήκαν και τα έκαναν και μάλιστα, πατούσαν σε πολύ γερές βάσεις: Πατούσαν πάνω στη μαλακία που δέρνει τους μισούς και στην κουτοπονηριά που δέρνει τους άλλους μισούς από την πλειοψηφία, που αποτελείται από τους κοιμισμένους κουτοπόνηρους βλάκες, το ...ξύπνημα των οποίων εσύ προτείνεις να περιμένουμε καρτερικά. Είσαι πολύ, μα δε φαντάζεσαι πόσο πολύ τυχερός, που το ενδεχόμενο επιστροφής στη δραχμή στην παρούσα φάση είναι ανύπαρκτο, διότι τότε θα ένιωθες πραγματικά στο πετσί σου, το τι σημαίνει «στην ψάθα»... ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Λες αμα συνεχισουμε να ειμαστε οσφυοκαμπτες και ραγιαδες να τα παμε καλυτερα?Κατι μπορει να ξερεις εσυ... Είπαμε όχι! Δε λέω αυτό! Λέω «βαρέστε αυτό το ...τιμημένο το εγερτήριο καμιά ώρα εσείς που νιώθετε ικανοί - αν είστε ικανοί τελικά... - μπας και αφυπνιστεί το κοιμισμένο κοπάδι και κάνει την επανάσταση που μας λέτε ότι πρέπει να περιμένουμε για να μας σώσει». Μέχρι να το βαρέσετε όμως, σταματήστε να μας τα κάνετε τσουρέκια! Ή συνεχίστε, απλά συμβιβαστείτε με την ιδέα ότι σας γράφουμε, ξέρεις που... ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Εδω αλλες χωρες, οπως η Ολλανδια, εχουνε plan β και κοβουνε νομισμα, ηρθε ο ελληναρας να πει οτι κακως θα το κανουμε και δεν ειναι σοβαρα πραγματα αυτα. Αμα λεω εγω για αλλαγη νοοτροπιας... Έρχεται ο ...Ελληνάρας και σας λέει: «Βγάλτε την τσίμπλα απ' τα μάτια σας και δείτε τι παράγει - ποσοτικά και ποιοτικά - η Ολλανδία και ελάτε ξανά να μου μοστράρετε υπερφίαλες μπαρούφες περί ...πλαν μπι! Άϊντε, με τους ισοπεδωτικούς και αναίμακτους παραλληλισμούς σας! Εγκέφαλοι! ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Μια χαρα σχεδια εμπεριστατωμενα με νουμερα και μελετες υπαρχουν. Αλλα οταν σε ενα πανελ φερνεις, ετσι για να το παιξεις αντικειμενικος, εναν που υποστηριζει την επιστροφη στην δραχμη και ολοι οι αλλοι δημοσιογραφοι και μη ειναι ειρωνες, ο λαουτζικος που αντιδραει με το θυμικο του και οχι με το λογικο του αντιδραει καπως ετσι Που να ήξερες ότι ...έχω συμμετάσχει σε ανάλογο πείραμα και με πέταξαν έξω(!), διότι τους κατέστρεφα το αποτέλεσμα που υποστήριζαν ότι θα εξαχθεί... ...βρε, λες να μην είναι όλος ο ...λαουτζίκος, κατευθυνόμενο πειραματόζωο; ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Οτι να ναι. -Τι να κανω πως να βρω λεφτα? -Γυρνα δεκα φορες γυρω απο τον εαυτο σου. -Μα τι λες? Αυτο δεν ειναι λυση. -Λαθος. Εφόσον δε σου αρέσει, οφείλεις να αποδείξεις ότι δεν είναι και να αντιπροτείνεις τη δική σου, συγκεκριμένη και σαφή εναλλακτική. Εκεί εσύ, βρήκες ένα κλισεδάκι, σε βόλεψε και το πετάς σε κάθε ευκαιρία. Τι «Ότι να 'ναι» ρε φαντασιόπληκτε; Θα μου πεις, τι ρωτάω κι εγώ; Η ιδιωτικοποίηση, η διάθεση προς εκμετάλλευση σε τρίτους, ή ακόμα και η πώληση ενός ερειπίου και η απαλλαγή από το κόστος συντήρησής του σε συνδυασμό με εισερχόμενα έσοδα (όσα κι αν είναι αυτά, από το μηδέν προτιμότερα είναι...) είναι τόσο «λύση», όσο και το «γύρνα γύρω από τον εαυτό σου»... ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Το εχω δειξει πολλες φορες. Το τι προτεινω ομοιως. Θα σου 'λεγα για άλλη μια φορά - και μάλιστα με τ' όνομά του - το τι έχεις δείξει και το τι έχεις προτείνει, αλλά δε ρισκάρω τη διαγραφή όλου αυτού του κατεβατού, λόγω βωμολοχίας... ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Τα ιδια και τα ιδια... Αφού έχει αθηναϊκές πινακίδες! boring. Δεν το διαβαζω καν...σορρυ αλλα δεν εχουν ολοι την ορεξη σου. Ευχαριστω παντως που μπηκες στην διαδικασια να απαντησεις και με συγχωρεις τριπλα αν σε γειωνω. Αλλη ερευνα για τον πουρναρα, αφιερωμενη. Στα ελληνικα: http://www.cepr.net/documents/publications/greece-2012-02-greek.pdf "Από τη σκοπιά της οικονομικής θεωρίας, το ίδιο πρόγραμμα δικαιολογείται με αναφορά στη στρατηγική της εσωτερικής υποτίμησης και στη βελτίωση της αποτελεσματικότητας και της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας. Αλλά, όπως είδαμε, τίποτε δεν δείχνει ότι μια «αναδιαρθρωμένη» Ελλάδα θα μπορέσει στο ορατό μέλλον να ανακάμψει και να ευημερήσει με βάση το χαμηλότερο κόστος εργασίας ανά μονάδα προϊόντος. Κάποια στιγμή, η οικονομία μπορεί να αρχίσει ν’ ανακάμπτει, ειδικά αν βελτιωθεί το εξωτερικό περιβάλλον, αλλά είναι απίθανο η κινητήρια δύναμη να είναι ένας εξαγωγικός κλάδος που θα έχει γίνει ανταγωνιστικός Είναι επίσης ανησυχητικό ότι η Τρόικα αρνείται ολότελα ν’ αναγνωρίσει τις μακροοικονομικές επιπτώσεις των προκυκλικών πολιτικών της. Όταν το ΔΝΤ ή η Τρόικα αναφέρονται στους κινδύνους χειροτέρευσης ή στα χειρότερα από τα προβλεπόμενα αποτελέσματα, πάντοτε τα αποδίδουν στην δήθεν αποτυχία της ελληνικής κυβέρνησης να επιβάλει κάποιες δομικές μεταρρυθμίσεις. ( και εσεις τσιμπατε...)Όταν το ΔΝΤ δηλώνει ότι «το πρόγραμμα έχει εισέλθει σε μια δύσκολη φάση» και ότι «το επενδυτικό κλίμα δεν έχει βελτιωθεί όπως ελπιζόταν», το συμπέρασμά του είναι ότι «ο πιο σημαντικός παράγοντας γι’ αυτό ήταν η επιβράδυνση του ρυθμού των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων φέτος». Αυτό όμως δεν ίναι λογικό· ο πιο σημαντικός παράγοντας είναι, ολοφάνερα, η υστέρηση της ζήτησης, που οφείλεται στη δημοσιονομική συστολή. Για όλους αυτούς τους λόγους, και επειδή η ανάκαμψη της Ελλάδας δείχνει σύμφωνα με όλες τις προβλέψεις τόσο επώδυνη και αργή, ή ίσως και ανύπαρκτη τα επόμενα χρόνια, και καθώς επίσης υπάρχει μεγάλη πιθανότητα μιας χαοτικής χρεοκοπίας ακόμα και αν πράγματι συμφωνηθεί η προγραμματισμένη αναδιάρθρωση, είναι αναγκαίο να εξεταστούν οι εναλλακτικές λύσεις. " Εσεις δεν μπαινετε καν σε αυτη την διαδικασια αλλα τεσπα. Οι εναλλακτικες λυσεις για οποιον ενδιαφερονται στις τελευταιες σελιδες. Αργοτερα που θα εχω χρονο ισως παραθεσω και κανα κομματι ακομα.
viper2005 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2012 Δεν διαφωνω. Και αυτο εκανα. Οταν καποιος ειναι επανειλημμενως αγυριστο κεφαλι, πως να στο πω...χανω το κινητρο μου. Δες και το εντιτ τωρα. ελα πες το... απολαυσες την ειρωνεια οταν το εγραφες αυτο. ελα παραδεξου το... O rikos έμαθε να διαβάζει έρευνες. Αυτό κι αν είναι επάνοδος της χώρας. καταστροφη ειναι αλλα ας μην το κανουμε θεμα
rikos Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2012 ελα πες το... απολαυσες την ειρωνεια οταν το εγραφες αυτο. ελα παραδεξου το... καταστροφη ειναι αλλα ας μην το κανουμε θεμα Καλως το τρολλ. Δεν ειχε καμια ειρωνια. Ακριβολογουσα.
deesnider Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2012 Μια χαρα ημασταν την δεκαετια του 80 Κάθε φορά που κάνω διάλογο με κάποιον, είτε συμφωνώ είτε διαφωνώ μαζί του, μεταξύ των πολλών σημείων στα οποία δίνω μεγάλη σημασία, είναι οι πιθανότητες - αλλά κυρίως η αντικειμενική του δυνατότητα - να έχει όντως επαφή με κάθε τι στο οποίο αναφέρεται. Έτσι είμαι εγώ, μη μου δίνεις σημασία... Θεωρώντας λοιπόν δεδομένο - είμαι και καλοπροαίρετος βλέπεις... - ότι εδώ μέσα δε γράφουμε εσκεμμένα ψέμματα (όχι μόνο στα post μας, αλλά πουθενά ...«εδώ μέσα...»), ρίχνω ένα βλέφαρο στο προφίλ του ανθρώπου που γράφει το κουοταρισμένο και διαβάζω: Γενέθλια: 19 Μαρτίου 1982 Έρχομαι και λέω λοιπόν τώρα στον εαυτό μου: Άραξε στα κυβικά σου φίλε και μην κοντράρεσαι με το άτομο, αλλά κοίτα να μάθεις όσα περισσότερα μπορείς από τη σοφία του και από το ...χάρισμά του. Διότι παίζει να μην είχε ποτέ άλλος την ...ευλογία, να μιλάει με άνθρωπο ο οποίος ήταν σε θέση να εκτιμήσει ως «μια χαρά» - ή ως «δυο τρομάρες», δεν έχει την παραμικρή σημασία... - μια δεκαετία την οποία έζησε από το έτος ...0 έως και το ...όγδοο(!) τής ύπαρξής του! Επιστρέφω στη ...σεμνότητα το λοιπόν και αποδεικνύεται περίτρανα ότι πράττω σοφά, αφού μετά από ελάχιστα δευτερόλεπτα, κατανοώ ότι όλα είναι πιθανά, αρκεί να είσαι ικανός να... ...ψάχνεις, να βρίσκεις και να παραθέτεις ...μελέτες! Αφού συνέρχομαι δε, από το σοκ της κατανόησης του υπερφυσικού φαινομενικά, αλλά τόσο φυσιολογικού αν το δεις με ψυχραιμία, παίρνω στο skype την αδελφή μου στην Ελλάδα και τής ζητώ να φέρει μπροστά στη webcam το εξάχρονο ανιψάκι μου. Αισθάνομαι πλέον απόλυτα ικανός, για να του μεταδώσω από πρώτο χέρι, τις εμπειρίες μου από την εποχή της ποτοαπαγόρευσης στο Σικάγο... ...μεγάλη μουράκλα ό τύπος λέμε: http://www.sansimera.gr/biographies/54 Στέλνει, που λες, ένα μεσημέρι τα πρωτοπαλίκαρά του, με τσουβαλιάζουν, με πετάνε σ' ένα πορτ μπαγκάζ δεμένο χειροπόδαρα και με μαντήλι στα μάτια και, μετά από ελάχιστα λεπτά, βρίσκομαι στο γραφείο του, απέναντί του, με το βλέμμα του να καίει τους αμφιβληστροειδείς μου χιτώνες (άρπαξε και λίγο φρύδι...) Τα γόνατά μου λύθηκαν... (η συνέχεια στο επόμενο τεύχος...) ...τράβα για κάνα ψάρεμα ρε ρίκο, που καθόμαστε και μιλάμε σοβαρά μαζί σου! Επιστροφή στον παράδεισο της δεκαετίας του ογδόντα. Γράψ'το από την άρχη, άνθρωπε, να μη χάνω το χρόνο μου. Δώστα όλα! Υποκλίνομαι στο μεγαλείο της μνήμης χρυσόψαρου και χαιρετώ. Πριν χαιρετήσεις, σου αφιερώνω το ακριβώς από πάνω. Έτσι για να μη λες ότι δε νοιάζομαι για την ψυχαγωγία σου!... Γιατι δεν παμε μια και καλη στο νομισμα του εκουαδορ, που ειναι 1:32.000 να σωθουμε σε καμμια βδομαδουλα. Τι 20 χρονια και μαλακιες... :D Σε γουστάρω τρελά!... και αυριο θα ερθουμε για την επομενη δοση, και κοιτατε μη και δεν τα εχετε ολα, γιατι θα τα κανουμε εδω μεσα αμερικαν μπαρ"... ...Αλλά, τρελά λέμε!... :D boring. Δεν το διαβαζω καν...σορρυ αλλα δεν εχουν ολοι την ορεξη σου. Εντελώς περιττό το ...sorry! Πρώτον διότι εγώ δεν κρατάω κακίες και δεύτερον - αλλά σημαντικότερο - διότι σε πολύ πρόσφατο post μου, σου είχα ξεκαθαρίσει και μάλιστα από την αρχή: Όμως δε συζητάμε μόνο οι δυο μας εδώ μέσα, οπότε η συνέχεια της κουβέντας, για 'μένα έχει σημασία. Όπως - φαντάζομαι... - καταλαβαίνεις λοιπόν, ο σκοπός μου δεν ήταν να το διαβάσεις εσύ. Ο ρόλος που έπαιξες - πρωταγωνιστικός κατά μία έννοια, οφείλω να ομολογήσω - ήταν ότι μου έδωσες μια μοναδική ευκαιρία να κουοτάρω σοβαροφανείς αρλούμπες και να τις σχολιάσω... Στο δικό σου «sorry» λοιπόν, απαντώ μ' ένα ειλικρινέστατο και εκ βάθους καρδίας: Ευχαριστώ! 1
rikos Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2012 Κάθε φορά που κάνω διάλογο με κάποιον, είτε συμφωνώ είτε διαφωνώ μαζί του, μεταξύ των πολλών σημείων στα οποία δίνω μεγάλη σημασία, είναι οι πιθανότητες - αλλά κυρίως η αντικειμενική του δυνατότητα - να έχει όντως επαφή με κάθε τι στο οποίο αναφέρεται. Έτσι είμαι εγώ, μη μου δίνεις σημασία... Θεωρώντας λοιπόν δεδομένο - είμαι και καλοπροαίρετος βλέπεις... - ότι εδώ μέσα δε γράφουμε εσκεμμένα ψέμματα (όχι μόνο στα post μας, αλλά πουθενά ...«εδώ μέσα», ρίχνω ένα βλέφαρο στο προφίλ του ανθρώπου που γράφει το κουοταρισμένο και διαβάζω: Γενέθλια: 19 Μαρτίου 1982 Έρχομαι και λέω λοιπόν τώρα στον εαυτό μου: Άραξε στα κυβικά σου φίλε και μην κοντράρεσαι με το άτομο, αλλά κοίτα να μάθεις όσα περισσότερα μπορείς από τη σοφία του και από το ...χάρισμά του. Διότι παίζει να μην είχε ποτέ άλλος την ...ευλογία, να μιλάει με άνθρωπο ο οποίος ήταν σε θέση να εκτιμήσει ως «μια χαρά» - ή ως «δυο τρομάρες», δεν έχει την παραμικρή σημασία... - μια δεκαετία την οποία έζησε από το έτος ...0 έως και το ...όγδοο(!) τής ύπαρξής του! Επιστρέφω στη ...σεμνότητα το λοιπόν και αποδεικνύεται περίτρανα ότι πράττω σοφά, αφού μετά από ελάχιστα δευτερόλεπτα, κατανοώ ότι όλα είναι πιθανά, αρκεί να είσαι ικανός να... ...ψάχνεις, να βρίσκεις και να παραθέτεις ...μελέτες! Αφού συνέρχομαι δε, από το σοκ της κατανόησης του υπερφυσικού φαινομενικά, αλλά τόσο φυσιολογικού αν το δεις με ψυχραιμία, παίρνω στο skype την αδελφή μου στην Ελλάδα και τής ζητώ να φέρει μπροστά στη webcam το εξάχρονο ανιψάκι μου. Αισθάνομαι πλέον απόλυτα ικανός, για να του μεταδώσω από πρώτο χέρι, τις εμπειρίες μου από την εποχή της ποτοαπαγόρευσης στο Σικάγο... ...μεγάλη μουράκλα ό τύπος λέμε: http://www.sansimera.gr/biographies/54 Στέλνει, που λες, ένα μεσημέρι τα πρωτοπαλίκαρά του, με τσουβαλιάζουν, με πετάνε σ' ένα πορτ μπαγκάζ δεμένο χειροπόδαρα και με μαντήλι στα μάτια και, μετά από ελάχιστα λεπτά, βρίσκομαι στο γραφείο του, απέναντί του, με το βλέμμα του να καίει τα μάτια μου... Τα γόνατά μου λύθηκαν... (η συνέχεια στο επόμενο τεύχος...) ...τράβα για κάνα ψάρεμα ρε ρίκο, που καθόμαστε και μιλάμε σοβαρά μαζί σου! Πριν χαιρετήσεις, σου αφιερώνω το ακριβώς από πάνω. Έτσι για να μη λες ότι δε νοιάζομαι για την ψυχαγωγία σου!... :D Σε γουστάρω τρελά!... ...Αλλά, τρελά λέμε!... :D Εντελώς περιττό το ...sorry! Πρώτον διότι εγώ δεν κρατάω κακίες και δεύτερον - αλλά σημαντικότερο - διότι σε πολύ πρόσφατο post μου, σου είχα ξεκαθαρίσει και μάλιστα από την αρχή: Όμως δε συζητάμε μόνο οι δυο μας εδώ μέσα, οπότε η συνέχεια της κουβέντας, για 'μένα έχει σημασία. Όπως - φαντάζομαι... - καταλαβαίνεις λοιπόν, ο σκοπός μου δεν ήταν να το διαβάσεις εσύ. Ο ρόλος που έπαιξες - πρωταγωνιστικός κατά μία έννοια, οφείλω να ομολογήσω - ήταν ότι μου έδωσες μια μοναδική ευκαιρία να κουοτάρω σοβαροφανείς αρλούμπες και να τις σχολιάσω... Στο δικό σου «sorry» λοιπόν, απαντώ μ' ένα ειλικρινέστατο και εκ βάθους καρδίας: Ευχαριστώ! Το ξερω οτι δεν τα γραφεις για μενα. Ωστοσο το θεωρησα μεγιστη γαιδουρια εκ μερους μου το να μη σου απαντησω. Απλα η διαθεση μου δεν μου αφηνει αλλο περιθωριο. Εξου και το σορρυ. Κατα τα αλλα, το ειπα και στον σνουμπ. Το μια χαρα ημασταν την δεκαετια του 80 το ειπα αναφορικα με τα επιτοκια που ανεφερε το παπι και μονο. Ο σνουμπ και εσυ προφανως το γενικευσατε διοτι ετσι σας βολευε. Με απλα λογακια, δεν υποστηριζω καμια απο τις πολιτικες που υιοθετηθηκαν τοτε και εθεσαν τις βασεις για αυτο το σαθρο πολιτικο συστημα, σαθρο απο τον πολιτη μεχρι την κυβερνηση.
deesnider Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2012 Το μια χαρα ημασταν την δεκαετια του 80 το ειπα αναφορικα με τα επιτοκια που ανεφερε το παπι και μονο Όχι αναφορικά με τα επιτόκια ειδικά, ούτε καν αναφορικά με την τιμή της ...σοκοφρέτας κατά τη δεκαετία του '80, έχουν έστω και την ελάχιστη βαρύτητα, τα λόγια κάποιου ο οποίος, τη στιγμή που η εν λόγω δεκαετία εξέπνεε, ήταν ...οκτώ ετών. (Το spoiler από πάνω, περιέχει ...sub-spoiler στο τέλος...)
rikos Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2012 Όχι αναφορικά με τα επιτόκια ειδικά, ούτε καν αναφορικά με την τιμή της ...σοκοφρέτας κατά τη δεκαετία του '80, έχουν έστω και την ελάχιστη βαρύτητα, τα λόγια κάποιου ο οποίος, τη στιγμή που η εν λόγω δεκαετία εξέπνεε, ήταν ...οκτώ ετών. (Το spoiler από πάνω, περιέχει ...sub-spoiler στο τέλος...) Eνω τωρα κακομοιρη θα εχεις να φας την σοκοφρετα με την εσωτερικη υποτιμηση που σου ετοιμαζουν. Αλλα και παλι ξαναλεω αναφορικα με το επιτοκιο το ειπα. Μηπως εχεις την ιδια αντιληψη με το 6χρονο ανιψακι σου και θελεις να στο ζωγραφισω? Κατα τα αλλα μην ανησυχεις οταν μισανθρωποι μου μιλανε ετσι υποτιμητικά ξερω οτι κατι σωστο εχω κανει. Ευχαριστω για τα καλα σου λογια! Επιστροφη στην πραγματικοτητα λοιπον. Μελετες που καταδεικνύουν ποσο λαθος ειναι οι εφαρμοσμενες πολιτικες. Ακομα και απο το ΔΝΤ. Αδιασειστα στοιχεια ωστε στο τελος να αναλωνεστε στο ποιος θα μου πεταξει την καλυτερη ειρωνια. Φυσικα σαν να μην υπηρξαν ποτε αυτες οι μελετες συνεχιζετε να λετε τα ποιηματακια σας σαν καλα παπαγαλακια. Αυτο ειναι το επιπεδο σας κοινωνικο και πολιτικο οποτε τωρα που το σκεφτομαι ναι, πρεπει να σας τα ζωγραφισω. Eνω τωρα κακομοιρη θα εχεις να φας την σοκοφρετα με την εσωτερικη υποτιμηση που σου ετοιμαζουν. Αλλα και παλι ξαναλεω αναφορικα με το επιτοκιο το ειπα. Μηπως εχεις την ιδια αντιληψη με το 6χρονο ανιψακι σου και θελεις να στο ζωγραφισω? Κατα τα αλλα μην ανησυχεις οταν μισανθρωποι μου μιλανε ετσι υποτιμητικά ξερω οτι κατι σωστο εχω κανει. Ευχαριστω για τα καλα σου λογια! Επιστροφη στην πραγματικοτητα λοιπον. Μελετες που καταδεικνύουν ποσο λαθος ειναι οι εφαρμοσμενες πολιτικες. Ακομα και απο το ΔΝΤ. Αδιασειστα στοιχεια ωστε στο τελος να αναλωνεστε στο ποιος θα μου πεταξει την καλυτερη ειρωνια. Φυσικα σαν να μην υπηρξαν ποτε αυτες οι μελετες συνεχιζετε να λετε τα ποιηματακια σας σαν καλα παπαγαλακια. Αυτο ειναι το επιπεδο σας κοινωνικο και πολιτικο οποτε τωρα που το σκεφτομαι ναι, πρεπει να σας τα ζωγραφισω. lol...Πρεπει να ειναι οτι πιο καφρικο τετοιου τυπου εχω δει. http://www.to-periptero.com/2012/07/facebook-twitter.html Συγκεκριμένα, με απόφαση την υπ’ αριθμ. 55/2012 της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, που αναρτήθηκε στο πρόγραμμα Διαύγεια εγκρίθηκε η χορήγηση 15.252 ευρώ για τη δημιουργία λογαριασμού στο facebook, 6.150 ευρώ για τη δημιουργία καναλιού στο YouTube, 15.252 ευρώ για τη δημιουργία λογαριασμού στο twitter, άλλα τόσα για τη δημιουργία λογαριασμού στο Google+ και μερικές χιλιάδες ευρώ ακόμη για ενέργειες που συνολικά στοίχισαν 83.025 ευρώ!
deesnider Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2012 Μηπως εχεις την ιδια αντιληψη με το 6χρονο ανιψακι σου...μισανθρωποι...Μελετες...Αδιασειστα στοιχεια...ποιηματακια...παπαγαλακια. Ευτυχώς που βαρέθηκες και δε διάβασες το ...σεντονάκι μου προηγουμένως, γιατί θα είχες μπουκώσει το server του insomnia από τα φλόκια... (sub-spoileeeeeer!....)
rikos Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2012 Ευτυχώς που βαρέθηκες και δε διάβασες το ...σεντονάκι μου προηγουμένως, γιατί θα είχες μπουκώσει το server του insomnia από τα φλόκια... (sub-spoileeeeeer!....) Το ξερω οτι θα τα ηθελες καπου αλλου και οχι στον σερβερ αλλα τι να κανουμε Δωσε παλι στον λαο τρομπονιασμα!!! Τρομπονιασμα νουμερο 1: Restoring competitiveness by way of internal devaluation has proved to be a difficult undertaking with very few successes. Countries with outright exchange rate devaluations usually recover faster. Τρομπονιασμα νουμερο 2: Even if many of these conditions are in place, internal devaluation is bound to be a painful process. Despite deep nominal declines in wages and pensions, real effective exchange rate depreciations have been regularly only modest due to only limited pass-through to prices (Baltic states, Argentina, Greece). Furthermore, private sector corporations are more likely to cut employment than to fully adjust wages, even in fairly flexible labor markets (Latvia). http://www.imf.org/external/pubs/ft/scr/2012/cr1257.pdf Δωρακι απο την ιδια την Τροικα...
deesnider Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2012 Καλάμι, καθετή, συρτή, παραγάδι, κιούρτος, πυροφάνι, ψαροτούφεκο, η τράτα μας η Μαριορή... ...ένας σκασμός μέθοδοι για ψάρεμα, αλλά ο αφοσιωμένος κυνηγός δεν προδίδει το άθλημα, ούτε και την ειδικότητα: Αποκλειστικά καρτέρι για ...παπαγαλάκια και μάλιστα του Πρετεντέρη, όχι ό,τι παπαγαλάκια να 'ναι!
rikos Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2012 Καλάμι, καθετή, συρτή, παραγάδι, κιούρτος, πυροφάνι, ψαροτούφεκο, η τράτα μας η Μαριορή... ...ένας σκασμός μέθοδοι για ψάρεμα, αλλά ο αφοσιωμένος κυνηγός δεν προδίδει το άθλημα, ούτε και την ειδικότητα: Αποκλειστικά καρτέρι για ...παπαγαλάκια και μάλιστα του Πρετεντέρη, όχι ό,τι παπαγαλάκια να 'ναι! Ναι, που το καταλαβες οτι αυτα ψαρευω τοση ωρα? Καλη ωρα...
Fotis13 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2012 (επεξεργασμένο) Τι να κανουμε. Αυτη η χρηματοπιστωτικη φουσκα των δανειων και των πιστωτικων καρτων θα πρεπει να λαβει τελος. Μια χαρα ημασταν την δεκαετια του 80 χωρις αυτα. Οχι οτι τωρα οι τραπεζες σου δινουν δανειο ή θα σου δινουν, αλλα κουβεντα να γινεται. Οχι, ο δρομος της λογικης ειναι να μενουμε με χρεη μη βιωσιμα. Ρικο γνωριζεις οτι το 80' επαιρνες δανεια ετσι εννοω σε δανειζαν ,διπλασιαζε ο αλλος συνταξεις-μισθους με δανεικα λεφτα και εσυ τον αποθεωνες.Για να ερθουμε στο τωρα, με μονομερη διαγραφη και υφακι το χρεος ειναι παρανομο δεν πληρωνω τιποτα του "μακαρι να ειμασταν Αργεντινη" ξερεις τι θα παρεις απο δανεια ετσι? οτι θα παρεις και με την δραχμη ... Για αυτο τραγουδα οσο θες, στην δραχμη οσο υπαρχει ευρο και ευροζωνη ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΜΕ ΠΟΤΕ ! Ευτυχως μια και μοναδικη φορα στην συγχρονη ιστορια μας ανηκουμε σε ευρυτερο συνολο πολιτισμενων κρατων.Τα ονειρα σου εχει αλλες χωρες να τα πραγματοποιησεις και να δεις τι βιοτικο επιπεδο εχουν εκει,μεχρι τοτε εδω χτυπησου οσο θες την δραχμη θα την δεις ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΣΟΥ ξερεις για ποτε λεω για οταν κοιμασαι ορθιος και ονειρευεσαι. Υ.Γ την δεκαετια του 80' ο μπαμπα σου εχει ενα αμαξι που ειχε κλεισει 20ετια η' τοτε επαιρνε για πρωτη φορα ,στις αργιες-γιορτες δεν ειχε εστιατορια ,φαγακι σπιτι αντε και στην εξοχη πικ-νικ,το εξωτερικο και γενικα η εννοια ταξιδια αφορουσε τους πολυ πλουσιους εσυ μεχρι το χωριο σου πεταγοσουν και ελεγες τι ομορφη χωρα εχουμε διοτι ΜΟΝΟ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΣΟΥ ΕΙΧΕΣ ΔΕΙ και διακοπες το καλοκαιρι παλι στο χωριο σου πηγαινες ,στα νησια πηγαιναν οι σερβιτοροι και οι νησιωτες.Τεχνολογικα εισουν 20 χρονια πισω περιμενες απο κανα ναυτικο να δεις τι κυκλοφορει στον συγχρονο κοσμο. Αυτα και αλλα πολλα ωραια συνεβαιναν μεταξυ αλλων γιατι εσυ στεκεσαι στο τωρα (3 χρονια μιζεριας) και ξεχνας τα υπολοιπα 30 που εγινες ανθρωπος απο κατοικος τριτοκοσμικης χωρας και πλησιασες τον ευρωπαικο μεσο ορο ,επισης εμαθε και ο πλανητης που βρισκεται η χωρα σου γιατι μεχρι τοτε ολοι (εκτος ευρωπης) ελεγαν καπου στην Αφρικη. Επεξ/σία 23 Νοεμβρίου 2012 από Fotis13
rikos Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2012 Ρικο γνωριζεις οτι το 80' επαιρνες δανεια ετσι εννοω σε δανειζαν ,διπλασιαζε ο αλλος συνταξεις-μισθους με δανεικα λεφτα και εσυ τον αποθεωνες.Για να ερθουμε στο τωρα, με μονομερη διαγραφη και υφακι το χρεος ειναι παρανομο δεν πληρωνω τιποτα του "μακαρι να ειμασταν Αργεντινη" ξερεις τι θα παρεις απο δανεια ετσι? οτι θα παρεις και με την δραχμη ... Για αυτο τραγουδα οσο θες, στην δραχμη οσο υπαρχει ευρο και ευροζωνη ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΜΕ ΠΟΤΕ ! Ευτυχως μια και μοναδικη φορα στην συγχρονη ιστορια μας ανηκουμε σε ευρυτερο συνολο πολιτισμενων κρατων.Τα ονειρα σου εχει αλλες χωρες να τα πραγματοποιησεις και να δεις τι βιοτικο επιπεδο εχουν εκει,μεχρι τοτε εδω χτυπησου οσο θες την δραχμη θα την δεις ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΣΟΥ ξερεις για ποτε λεω για οταν κοιμασαι ορθιος και ονειρευεσαι. Συγκλονιστικά επιχειρηματα. Ουτε στο γηπεδο τετοια ποιοτητα επιχειρηματων. Τελικα ουτε για τον παναθηναικο δεν εισαι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις