Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 2,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ετσι για την ιστορια τι ειπες γινεται με το εξωτερικο χρεος? Παραμενει σε ευρω? Ελα παρε να χεις...

http://www.policyexc...oger bootle.pdf

Τι λεει στην σελιδα 69?

After D-Day it will be essential to redenominate domestic bank loans to

domestic companies into drachmas as there would otherwise be a huge

increase in non-performing loans which would undermine the financial

position of the banks. Consequently the banks will need to redenominate

their foreign liabilities into drachmas too, so as not to suffer an immediate

large balance sheet loss of the kind which pushed the entire Russian

banking sector into insolvency in 1998.

Recommendations

After D-Day Greece should announce that it will service its public

debt in drachmas (i.e. redenomination).

 Greece should also announce a moratorium on government debt

service until debt reduction has been negotiated with creditors. Debt

negotiations should be undertaken bilaterally between governments

and representatives of the creditors and should take into account

national circumstances. But the objective should be to bring down

the ratio of debt to GDP to around 60%.

 In some cases – perhaps Spain – it may be possible to achieve a

sustainable debt ratio through redenomination of the debt alone. But

others, like Greece, will need an additional reduction in debt.

Official creditors other than the IMF should accept a pro rata

reduction in their share of Greek debt.

Banks‘ balance sheets should be redenominated into drachmas in

their entirety.

Παραμενει, δεν παραμενει, ειναι στο χερι των διαπραγματευτων. Ποσες φορες θα το πουμε πια. Υπαρχει κανενας νομος που θα σου κανει αυτοματα μετατροπη το χρεος σου σε δραχμες; ΟΧΙ. Οποτε μη μου λες τι να παρω να 'χω, απο μια μελετη η οποια απλα λεει τι θα επρεπε ΑΝ και ΜΟΝΟ ΑΝ συμφωνησουν και τα δυο μερη δανειστου-δανειζομενου.

• Like 1
Δημοσ.

Α ναι σωστα. Το οτι οι Ευρωπαιοι περιμενουν να παταχθει η φοροδιαφυγη για να μην μας επιβαλλουν μετρα λιτοτητας. Στην Πορτογαλια γιατι τα παιρνουν? Στην Ισπανια? Το αλλο με τον Τοτο το ξερεις? Που ειναι ρε παιδια ο Πουρναρας? Ο Σνουμπ? Τους εχω μελετη που σπαει κοκκαλα...

Εισαι αποφασισμενος να ενωσεις ολο τον ευρωπαικο νοτο απο το φορουμ , ετσι δεν ειναι ? :-D

• Like 2
Δημοσ.

Παραμενει, δεν παραμενει, ειναι στο χερι των διαπραγματευτων. Ποσες φορες θα το πουμε πια. Υπαρχει κανενας νομος που θα σου κανει αυτοματα μετατροπη το χρεος σου σε δραχμες; ΟΧΙ. Οποτε μη μου λες τι να παρω να 'χω, απο μια μελετη η οποια απλα λεει τι θα επρεπε ΑΝ και ΜΟΝΟ ΑΝ συμφωνησουν και τα δυο μερη δανειστου-δανειζομενου.

χαχαχαχα...παραμενει δεν παραμενει ε?Αυτη ειναι η επισημη ορολογια σε αυτες τις περιπτωσεις: negotiation. Στην ουσια καλεις τους δανειστες σου και τους λες, κοιτα αυτο το ποσοστο μπορω να πληρωσω (60% συμφωνα με αυτην την ερευνα). Παραπανω γιοκ. Σαρεσει? Περιττο να σου πω οτι δεν εχει και πολλα περιθωρια ευελιξιας ο δανειστης. Το ξερω δεν σαρεσει αλλα αυτη ειναι η πραγματικοτητα. Ερωτηση κρισεως: το "should also announce a moratorium" είναι μηπως και αυτο διμερές ή μηπως, λεω μηπως ειναι και αυτο μονομερες? Μιλαμε για μεγαλο τρομπονι. Μια με τις ιδιωτικοποιησεις οπου ειπες και ετσι να ναι εγω ειμαι κολλημενος και δεν θελω δημοσιο. Μια με τις δραχμες....Μια με το χρεος....Ρε φιλε....σορρυ κιολας αλλα που πεφτεις μεσα? Που? Ειλικρινη ερωτηση ετσι?

Δημοσ.

χαχαχαχα...παραμενει δεν παραμενει ε?Αυτη ειναι η επισημη ορολογια σε αυτες τις περιπτωσεις: negotiation. Στην ουσια καλεις τους δανειστες σου και τους λες, κοιτα αυτο το ποσοστο μπορω να πληρωσω (60% συμφωνα με αυτην την ερευνα). Παραπανω γιοκ. Σαρεσει? Περιττο να σου πω οτι δεν εχει και πολλα περιθωρια ευελιξιας ο δανειστης. Το ξερω δεν σαρεσει αλλα αυτη ειναι η πραγματικοτητα. Ερωτηση κρισεως: το "should also announce a moratorium" είναι μηπως και αυτο διμερές ή μηπως, λεω μηπως ειναι και αυτο μονομερες? Μιλαμε για μεγαλο τρομπονι. Μια με τις ιδιωτικοποιησεις οπου ειπες και ετσι να ναι εγω ειμαι κολλημενος και δεν θελω δημοσιο. Μια με τις δραχμες....Μια με το χρεος....Ρε φιλε....σορρυ κιολας αλλα που πεφτεις μεσα? Που? Ειλικρινη ερωτηση ετσι?

Βρε δε διαφωνησε κανεις σε αυτο, αν καταφερεις τους δανειστες σου καντο. Τα ερωτηματα που προκυπτουν (και που σε ρωτησα και σε προηγουμενο μηνυμα) ειναι αλλα. Πως τους πειθεις; Με το καλο η με το αγριο; Τι επιπτωσεις θα εχεις; Περιμενεις να σε ξαναδανεισουνς; Πως σκεφτεσαι την επομενη μερα; Με τι θα πληρωσεις τον επομενο μηνα μισθους και συνταξεις (εστω και πετσοκομενους) ; Με τι τροπο θα κρατησεις χαμηλα τις τιμες, ειδικα τον πρωτο καιρο που θα γινει της πουτανας; Σε τι τιμες θα παιρνεις απο την επομενη μερα το καυσιμο;

Οι ερωτησεις ειναι χιλιαδες για το μετα, και οχι για το αν θα κανεις η οχι διαπραγματευση, και σε αυτο ειναι που θελω σαφεις απαντησεις, ενα πρακτικο σχεδιο, και οχι ατακες του στυλ θα ανακαμψουμε σε 2 σε 3 η σε 10 χρονια γιατι τοτε το πει ο Λεφακης.

• Like 2
Δημοσ.

Η μελετη αυτη λεει και αλλα πολυ ωραια, οπως τον πληθωρισμο που θα εχουμε και πως μπορουμε να τον αντιμετωπισουμε κτλ κτλ. Οποιος ενδιαφερεται διαβαζει. Αλλιως τουμπεκι.

Εγώ που διάβασα (και ξέρω την έρευνα απ' όταν δημοσιεύτηκε και κέρδισε το Wolfson βραβείο) να μιλήσω?

Για να μη διαρρεύσουν κεφάλαια λέει:

Our proposed shutdown would be quite simple – ATMs are basic computers that connect to various networks via a switching company‘ to obtain information about each customer‘s bank balance etc. If the signal at each switching company was shut down, money could not be withdrawn. The exiting country could simply declare a bank holiday in which all banking transactions, including those conducted electronically, were prevented.

More stringent capital controls could be imposed. Resident households and businesses might be forbidden from acquiring foreign assets, investing overseas or holding bank accounts outside their own country. Borrowing and lending abroad can be forbidden or limited. Residents might be required to exchange any foreign currency acquired through sales, gifts, subsidies and so on back into the domestic currency. Foreign businesses operating in the exiting country might be forbidden from repatriating profits. Fines could be imposed for violation of any of these rules.

Such controls could be applied to a large range of transactions, preventing or limiting the purchase of foreign currency by domestic residents or the sale of domestic currency by foreigners. According to the IMF, relevant assets and transactions would include: equities; bonds; money market instruments; collective investment securities; derivatives; commercial credits; financial credits; guarantees and insurance; direct investment; real estate transactions; bank loans and deposits; and gifts and inheritances.

Πλήρη χρηματοοικονομική αποχή/αποκοπή από την παγκόσμια αγορά με λίγα λόγια. No bonds, no derivatives, no assets, no repatriating profits, FORBIDDEN borrow/lending abroad. Μετά από αυτό υπάρχει μόνο η ανταλλακτική οικονομία και οι 2 κατσίκες 5 πατάτες, δεν πάει πιο πίσω

Για το devaluation:

Μέτρο 1) credibility could be enhanced by ... But the credibility of

Μέτρο 2) One possibility is that ... But if markets

Μέτρο 3)The authorities could ... But given the

Μέτρο 4)Another option would be ...But historical experience

Μέτρο 5)but they have not completely eliminated exchange rate fluctuations,

Μέτρο 6)(but) even controls designed to prevent capital outflows

Εγώ μετράω 6 μέτρα και έξι BUT. Αν είδες εσύ κανα καθαρό μέτρο, linkαρε. Αλλιώς να κι εγω:

Δεν πληρώνουμε τίποτα σε κανένα BUT μπορεί να πεθάνουν μερικοί τα επόμενα χρόνια. Σοβαρότατη λύση κι έρευνα, σε μηδέν χρόνο και κόστος.

Για την αποκοπή από τις παγκόσμιες αγορές προτείνει:

1) Get their central bank to buy at least some of their debt either directly or indirectly. (Quantitative Easing.) But

2) Impose requirements on domestic financial institutions to hold a certain amount of government debt

και ολοκληρώνει: Nevertheless, in some conditions these measures might not be enough to ensure a continued flow of finance. Accordingly, the government should prepare some emergency spending cuts which can reduce its financial requirements in the short-run, until market confidence recovers and they are able to access markets again for funds.

Το ξαναγράφω γιατί μερικοί διαβάζουν διαγώνια: EMERGENCY SPENDING CUTS, χωρίς να αναφέρει χρονικό ορίζοντα. Τι σημαίνει αυτό ξέρεις? Κάτσε δες τίποτα BDSM ταινίες, βάλε φαντασία να οργιάσει, και μετά βάλτη λίγο παραπάνω.

Αν μου απαντήσεις στα παραπάνω (ικανοποιητικά), έχω και μερικές άλλες παραγράφους που χρειάζομαι επεξήγηση.

• Like 2
Δημοσ.

Βρε δε διαφωνησε κανεις σε αυτο, αν καταφερεις τους δανειστες σου καντο. Τα ερωτηματα που προκυπτουν (και που σε ρωτησα και σε προηγουμενο μηνυμα) ειναι αλλα. Πως τους πειθεις; Με το καλο η με το αγριο; Τι επιπτωσεις θα εχεις; Περιμενεις να σε ξαναδανεισουνς; Πως σκεφτεσαι την επομενη μερα; Με τι θα πληρωσεις τον επομενο μηνα μισθους και συνταξεις (εστω και πετσοκομενους) ; Με τι τροπο θα κρατησεις χαμηλα τις τιμες, ειδικα τον πρωτο καιρο που θα γινει της πουτανας; Σε τι τιμες θα παιρνεις απο την επομενη μερα το καυσιμο;

Οι ερωτησεις ειναι χιλιαδες για το μετα, και οχι για το αν θα κανεις η οχι διαπραγματευση, και σε αυτο ειναι που θελω σαφεις απαντησεις, ενα πρακτικο σχεδιο, και οχι ατακες του στυλ θα ανακαμψουμε σε 2 σε 3 η σε 10 χρονια γιατι τοτε το πει ο Λεφακης.

Kλαιω. Δηλαδη εχεις ενα σωρο παραδειγματα απο χωρες που εκαναν μονομερη διαγραφη. Χωρες που οχι μονο την κανανε αλλα μετα απο μολις 5 μηνες επανηλθαν στις αγορες. (Εχει μεσα παραδειγματα η μελετη που παρεθεσα προηγουμενως). Η μονη λοιπον συνεπεια που μπορουν να σου κανουν οι αγορες (το να μη σε δανεισουν) τιθεται και αυτη υπο αμφισβητηση οσον αφορα το ποσο μεγαλη διαρκεια θα εχει. Και αντι το αυτονοητο για σενα να ειναι οτι μπορουμε και εμεις να τα διαγραψουμε, το αντιθετο ακριβως, χωρις κανενα στοιχειο, γινεται δεδομενο, και ο αλλος θα πρεπει να αποδειξει οτι ο καταφανώς λαθος ισχυρισμος σου ειναι ο λαθος αντι εσυ που κανεις τον ισχυρισμο αυτον, να αποδειξεις οτι ειναι ο σωστος. Μιλαμε για εκπορνευση της λογικης.

Δημοσ.

Kλαιω. Δηλαδη εχεις ενα σωρο παραδειγματα απο χωρες που εκαναν μονομερη διαγραφη. Χωρες που οχι μονο την κανανε αλλα μετα απο μολις 5 μηνες επανηλθαν στις αγορες. (Εχει μεσα παραδειγματα η μελετη που παρεθεσα προηγουμενως). Η μονη λοιπον συνεπεια που μπορουν να σου κανουν οι αγορες (το να μη σε δανεισουν) τιθεται και αυτη υπο αμφισβητηση οσον αφορα το ποσο μεγαλη διαρκεια θα εχει. Και αντι το αυτονοητο για σενα να ειναι οτι μπορουμε και εμεις να τα διαγραψουμε, το αντιθετο ακριβως, χωρις κανενα στοιχειο, γινεται δεδομενο, και ο αλλος θα πρεπει να αποδειξει οτι ο καταφανώς λαθος ισχυρισμος σου ειναι ο λαθος αντι εσυ που κανεις τον ισχυρισμο αυτον, να αποδειξεις οτι ειναι ο σωστος. Μιλαμε για εκπορνευση της λογικης.

Δεν υπαρχει περιπτωση να το διαβασω, δεν εχω σκοπο να καθομαι να διαβαζω την καθε μελετη που βγαινει στο ιντερνετ, οποτε οταν με ρωτας κατι και θες να αναφερθεις στην οποιαδηποτε μελετη να βαζεις τα αναλογα κομματια της. Ουτε τα αγγλικα μου ειναι τοσο καλα, ουτε καμμια ορεξη εχω να διαβαζω εκατο σελιδες καθε φορα για να απαντησω σε ενα μηνυμα.

Οποτε δωσε ποιες χωρες εκαναν μονομερη διαγραφη και επεστρεψαν μετα απο 5 μηνες στις αγορες να τις δουμε.

• Like 2
Δημοσ.

Δεν υπαρχει περιπτωση να το διαβασω, δεν εχω σκοπο να καθομαι να διαβαζω την καθε μελετη που βγαινει στο ιντερνετ, οποτε οταν με ρωτας κατι και θες να αναφερθεις στην οποιαδηποτε μελετη να βαζεις τα αναλογα κομματια της. Ουτε τα αγγλικα μου ειναι τοσο καλα, ουτε καμμια ορεξη εχω να διαβαζω εκατο σελιδες καθε φορα για να απαντησω σε ενα μηνυμα.

Οποτε δωσε ποιες χωρες εκαναν μονομερη διαγραφη και επεστρεψαν μετα απο 5 μηνες στις αγορες να τις δουμε.

Για να απαντας ετσι συνεπως δεχεσαι οτι το μονο που μπορουν να σου κανουν ειναι να μην σε δανεισουν. Συνεπως ποιο ειναι προβλημα σου? Δεν ξερεις αγγλικα?Ελληνικα μηπως? Γκουγκλαρισε....αρκετα ετοιμη τροφη σου εδωσα...βρες και κατι μονος σου. Εξαλλου και ολο το ιντερνετ να σου κατεβασω τα ιδια θα συνεχισεις να λες...

Εγώ που διάβασα (και ξέρω την έρευνα απ' όταν δημοσιεύτηκε και κέρδισε το Wolfson βραβείο) να μιλήσω?

Για να μη διαρρεύσουν κεφάλαια λέει:

Πλήρη χρηματοοικονομική αποχή/αποκοπή από την παγκόσμια αγορά με λίγα λόγια. No bonds, no derivatives, no assets, no repatriating profits, FORBIDDEN borrow/lending abroad. Μετά από αυτό υπάρχει μόνο η ανταλλακτική οικονομία και οι 2 κατσίκες 5 πατάτες, δεν πάει πιο πίσω

Μιλαμε για μεγαλο κακο. Αυτο ειναι το νοημα. Να σταματησουμε να δανειζομαστε και να ορθοποδησουμε. Βεβαια οταν ορθοποδησουμε τσιμπ@υκια θα σου κανουν για να σε ξαναδανεισουν αλλα αυτο ειναι αλλο θεμα.

Για το devaluation:

Εγώ μετράω 6 μέτρα και έξι BUT. Αν είδες εσύ κανα καθαρό μέτρο, linkαρε. Αλλιώς να κι εγω:

Δεν πληρώνουμε τίποτα σε κανένα BUT μπορεί να πεθάνουν μερικοί τα επόμενα χρόνια. Σοβαρότατη λύση κι έρευνα, σε μηδέν χρόνο και κόστος.

χαχαχα...Εαν υπαρχει but παω πασο. Πες ποσα μετρα ξερεις που να μπορεις να παρεις και να μην εχει ενα but. Απο το θα απολυσεις ΔΥ but θα αυξηθει ανεργια (και ενα σωρο αλλα κακα πραγματακια) μεχρι κοβω χρημα but.... Σε ολα υπαρχει ενα but. Μην κοπτεσαι για αυτους που θα πεθανουν γιατι οσοι πεθαναν και ΘΑ πεθανουν, πεθαναν και ΘΑ πεθανουν λογω της πολιτικης λιτοτητας. Ξερεις εκεινη, που για να πανε καλα τα νουμερα κλεινουν τα νοσοκομεια κτλ.

Για την αποκοπή από τις παγκόσμιες αγορές προτείνει:

Το ξαναγράφω γιατί μερικοί διαβάζουν διαγώνια: EMERGENCY SPENDING CUTS, χωρίς να αναφέρει χρονικό ορίζοντα. Τι σημαίνει αυτό ξέρεις? Κάτσε δες τίποτα BDSM ταινίες, βάλε φαντασία να οργιάσει, και μετά βάλτη λίγο παραπάνω.

Emergency spending cuts ειναι αυτα τα μετρα που περνουν τωρα. Συνεπως για να λες αυτα, οταν ξυπνησεις και δεις τι γινεται τωρα στην χωρα σου ξαναμιλαμε.

Παρολα τα but το συμπερασμα της ερευνας μια χαρα σε διαψευδει ως προς το τι θα επρεπε να γινει.

Δημοσ.

Δεν ξερεις αγγλικα?Ελληνικα μηπως? Γκουγκλαρισε....αρκετα ετοιμη τροφη σου εδωσα...βρες και κατι μονος σου. Εξαλλου και ολο το ιντερνετ να σου κατεβασω τα ιδια θα συνεχισεις να λες...

Ετσι γινεται, σε μια συζητηση, δινεις ετοιμη τροφη. Αν νομιζεις οτι ολη η ζωη του καθενος περιστρεφεται γυρω σου και στο πως θα σου απαντησουν με γογλαρισματα και μελετες, εισαι οχι απλα πολυ, αλλα υπερβολικα γελασμενος.

• Like 3
Δημοσ.

Ετσι γινεται, σε μια συζητηση, δινεις ετοιμη τροφη. Αν νομιζεις οτι ολη η ζωη του καθενος περιστρεφεται γυρω σου και στο πως θα σου απαντησουν με γογλαρισματα και μελετες, εισαι οχι απλα πολυ, αλλα υπερβολικα γελασμενος.

Δεν διαφωνω. Και αυτο εκανα. Οταν καποιος ειναι επανειλημμενως αγυριστο κεφαλι, πως να στο πω...χανω το κινητρο μου. Δες και το εντιτ τωρα.

Δημοσ.

Βεβαια οταν ορθοποδησουμε τσιμπ@υκια θα σου κανουν για να σε ξαναδανεισουν αλλα αυτο ειναι αλλο θεμα.

Emergency spending cuts ειναι αυτα τα μετρα που περνουν τωρα

Ok, sorry για την παρέμβαση, πραγματικά είχα ελπίδα ότι θα υπήρχαν πιο solid επιχειρήματα. "Μεγάλο κακό" η παγκόσμια οικονομική απομόνωση, μάλιστα. Κρίμα στον κόπο να κάτσω να κάνω παράθεση την έρευνα.

Πουρνάρα, όπως βλέπεις και να κάτσεις να διαβάσεις 156 σελίδες (όπως έκανα ο μ@#$ας), τρία πουλάκια κάθονταν. Καλή συνέχεια και καλή υπομονή.

• Like 3
Δημοσ.

Ok, sorry για την παρέμβαση, πραγματικά είχα ελπίδα ότι θα υπήρχαν πιο solid επιχειρήματα. "Μεγάλο κακό" η παγκόσμια οικονομική απομόνωση. Κρίμα στον κόπο να κάτσω να κάνω παράθεση την έρευνα.

Πουρνάρα, όπως βλέπεις και να κάτσεις να διαβάσεις 156 σελίδες (όπως έκανα ο μ@#$ας), τρία πουλάκια κάθονταν. Καλή συνέχεια και καλή υπομονή.

Οκ...συγχωρεμενος. Βραβευμενη ερευνα κατεληξε σε καποια συμπερασματα τα οποια τωρα τιθονται υπο αμφισβητηση απο τον Πραιτωριανο του ινσομνια επειδη απο οτι φαινεται τα but δεν εχουν τον πρεποντα βαθμο βαρυτητας. Κατα τον Πραιτωριανο παντα. Του χρονου ελα και με το βραβειο νομπελ.

Δημοσ.

Ρίκο δεν ξέρω από ποιο zougla.gr έμαθες για το βραβείο Wolfson αλλά ας πούμε ότι πιθανολογώ να το ήξερα πριν από σένα. Αν θέλεις ψάξε και από ποιον χρηματοδοτήθηκε και με ποια κριτήρια εξελέγη ο νικητής.

Όσο για την ειρωνία περί Νόμπελ, because irony is a cold-hearted BITCH, googlαρε Black Scholes failure. Για να κριτικάρεις οτιδήποτε διαβάζεις πριν συμπεράνεις "Βραβείο = παγκόσμια αυθεντία" στα συνιστώ αυτά, θα σε βοηθήσουν σε μελλοντικές συζητήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...