pournaras Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2012 Βασικα ο μονος που εχει μιλησει για προτασεις ειμαι εγω εδω μεσα. Ολοι οι αλλοι ειρωνειες ατακες και τρολλαρισμα. ΠΕριμενω να μου πεις τον πατερα πως τον λες και την κοκκινη γραμμη σου. Το διεθνες δικαιο στο δινει. Ξυπνα. Ξαφνικα σε επιασε πονος για τους απληρωτους ε? Γιατι πριν ελεγες, δεν πειραζει να πονεσουμε, οταν περναμε τα δανεια καλα ηταν. Ρε τι κωλοτουμπες κανετε εν ριπη οφθαλμου. Κατα τα αλλα το ελλειμα σου πως μπορει να καλυφτει στο χω πει. Βρε μπας και ρωτατε τα ιδια και τα ιδια επειδη ελπιζετε να βαρεθει ο αλλος και να φυγει? Αυτο με τον πατερα και την κοκκινη γραμμη... λυπαμαι, αλλα δεν το πιανω, ισως μιλουσες με αλλον. Πονος; κανενας, ερωτηση ειναι προς εσας που νομιζετε οτι θα κρατησετε 2 καρπουζια σε ενα χερι. Πως θα εχετε και την πιτα ολοκληρη και το σκυλο χορτατο. Διεθνες δικαιο. Δεκτο, αρα με βαση τα δεδομενα σου, αποφασιζουμε και διατασουμε οτι η τους πληρωνουμε σε ρουβλια του τσιμπουκισταν η να πανε να γαμηθουν. Σωστα; Την επομενη μερα, και αφου ηρεμησουν οι οποιες αναταραξεις, που θα βρεις 2 δις ευρω (η 600 δις δραχμες) ; Θα μου πεις, θα τις τυπωσεις. Αντε και τις τυπωσες, και τις μοιρασες, και πηρα εγω 300 χιλιαρικα σε δραχμες και βγηκα στο δρομο. Τι θα ψωνισω; Τι απο αυτα που υπαρχουν σημερα παραγεται εξ' ολοκληρου στην ελλαδα; Τι απο αυτα που παραγονται στην ελλαδα θα κρατησει την σημερινη τιμη του, και δε θα παρει ενα 1000% αυξηση; Θα δημιουργησεις παραλληλα και καθεστως απαγορευσης των αυξησεων; Ποσο θα παει μεσα σε μια μερα το καυσιμο, ωστε ο αγροτης να συνεχισει να πηγαινει στη δουλεια του για να εχεις και παλι αυριο ελληνικο προιον; Ποσο θα αντεξεις μονο με ντοματουλες, ραπανακια, και πατατες; Θες να το συνεχισω; Μπορω μεχρι αυριο να σε ρωταω συγκεκριμενα πραγματα για το τι θα κανεις οταν αποκοπεις τελειως απο την ευρωπη. Απαντησεις δεν ειδα πουθενα (οχι μονο απο σενα, αλλα απο ολους οσους κατα καιρους προσπαθουν να με πεισουν), αοριστες απαντησεις του τυπου "σε 1 χρονο, σε 10 χρονια, σε 100 χρονια θα ανακαμψουμε" δε μου λενε τιποτε. 2
rikos Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2012 Αυτο με τον πατερα και την κοκκινη γραμμη... λυπαμαι, αλλα δεν το πιανω, ισως μιλουσες με αλλον. Πονος; κανενας, ερωτηση ειναι προς εσας που νομιζετε οτι θα κρατησετε 2 καρπουζια σε ενα χερι. Πως θα εχετε και την πιτα ολοκληρη και το σκυλο χορτατο. Διεθνες δικαιο. Δεκτο, αρα με βαση τα δεδομενα σου, αποφασιζουμε και διατασουμε οτι η τους πληρωνουμε σε ρουβλια του τσιμπουκισταν η να πανε να γαμηθουν. Σωστα; Την επομενη μερα, και αφου ηρεμησουν οι οποιες αναταραξεις, που θα βρεις 2 δις ευρω (η 600 δις δραχμες) ; Θα μου πεις, θα τις τυπωσεις. Αντε και τις τυπωσες, και τις μοιρασες, και πηρα εγω 300 χιλιαρικα σε δραχμες και βγηκα στο δρομο. Τι θα ψωνισω; Τι απο αυτα που υπαρχουν σημερα παραγεται εξ' ολοκληρου στην ελλαδα; Τι απο αυτα που παραγονται στην ελλαδα θα κρατησει την σημερινη τιμη του, και δε θα παρει ενα 1000% αυξηση; Θα δημιουργησεις παραλληλα και καθεστως απαγορευσης των αυξησεων; Ποσο θα παει μεσα σε μια μερα το καυσιμο, ωστε ο αγροτης να συνεχισει να πηγαινει στη δουλεια του για να εχεις και παλι αυριο ελληνικο προιον; Ποσο θα αντεξεις μονο με ντοματουλες, ραπανακια, και πατατες; Θες να το συνεχισω; Μπορω μεχρι αυριο να σε ρωταω συγκεκριμενα πραγματα για το τι θα κανεις οταν αποκοπεις τελειως απο την ευρωπη. Απαντησεις δεν ειδα πουθενα (οχι μονο απο σενα, αλλα απο ολους οσους κατα καιρους προσπαθουν να με πεισουν), αοριστες απαντησεις του τυπου "σε 1 χρονο, σε 10 χρονια, σε 100 χρονια θα ανακαμψουμε" δε μου λενε τιποτε. Μη μου το παιζεις αντικειμενικος. Εισαι σε αρνηση οποτε και στην καλυτερη για την αντιθετη αποψη αρνητικα προκατελειμένος. Τιποτε δεν προκειται να σου πει τιποτα. Ο πατερας ειναι ο πατερας του δανειου που προτιμαει να πληρωσει την τραπεζα και να αφησει τα παιδια του στον δρομο και η κοκκινη γραμμη ειναι εκεινη η γραμμη που θα πεις οτι περαιτερω φτωχοποιηση κανει πιο ελκυστικη την προταση με την δραχμη.
παπι Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2012 Βασικα ο μονος που εχει μιλησει για προτασεις ειμαι εγω εδω μεσα. Χαχα, ποια προταση; Το.. αντι να δινουμε φορους μεσου χαρατσιων να τα δινουμε μεσου υπερπληθωρισμο; 3
bluesattack Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2012 Μη μου το παιζεις αντικειμενικος. Εισαι σε αρνηση οποτε και στην καλυτερη για την αντιθετη αποψη αρνητικα προκατελειμένος. Τιποτε δεν προκειται να σου πει τιποτα. Ο πατερας ειναι ο πατερας του δανειου που προτιμαει να πληρωσει την τραπεζα και να αφησει τα παιδια του στον δρομο και η κοκκινη γραμμη ειναι εκεινη η γραμμη που θα πεις οτι περαιτερω φτωχοποιηση κανει πιο ελκυστικη την προταση με την δραχμη. Oταν λοιπον κοβεται η συνταξη και ο μισθος αλλα την ιδια ωρα καποιοι (Ε.Ε) και οχι απο αναγκη δηλωνουν αφορολογητο η και τιποτα,την ιδια ωρα λοιπον που αλλος εχει μισθο πετσοκομμενο και αλλος φοροφυγας τρωει τις συναγριδες του στις ψαροταβερνες να γυρισεις ρικο σε αυτον που πειναει και να του πεις αυτο που ειπες σε εμενα '' ε και '' Για να τα λεμε ολα.
pournaras Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2012 Μη μου το παιζεις αντικειμενικος. Εισαι σε αρνηση οποτε και στην καλυτερη για την αντιθετη αποψη αρνητικα προκατελειμένος. Τιποτε δεν προκειται να σου πει τιποτα. Ο πατερας ειναι ο πατερας του δανειου που προτιμαει να πληρωσει την τραπεζα και να αφησει τα παιδια του στον δρομο και η κοκκινη γραμμη ειναι εκεινη η γραμμη που θα πεις οτι περαιτερω φτωχοποιηση κανει πιο ελκυστικη την προταση με την δραχμη. Α, τωρα αρχισαμε την ψυχολογια... Δυο χρονια τωρα, και δεν εχω ακουσει οχι ολοκληρωμενο, αλλα ουτε ενα λειψο σχεδιο του τι θα γινει την επομενη, παρα μονο εικασιες για (συνηθως 2 χρονια)_μεχρι να ανακαμψουμε, και κατα τα αλλα ειμαι σε αρνηση... Τι θα κανεις με το δημοσιο; Με τι θα αγορασεις νεο λογισμικο, με τι θα αγορασεις νεους υπολογιστες, με τι θα εξοπλισεις και θα αναβαθμισεις τις υπηρεσιες; Με τι θα καταφερεις να μηχανοργανωσεις το δημοσιο; Με πατατες και ραπανακια; Το καταλαβαινεις οτι θα γυρισεις στο '50 και θα θες αλλους τοσους για να βγει αυτη ηγραφειοκρατια που εχει δημιουργηθει μεχρι τωρα; Προφανως και δε σε νοιαζει, διοτι ως γνωστον, θα κοψεις χρημα και θα τους πληρωσεις κι εκεινους. Και 5 εκ υπαλληλους να κανεις, κοβεις χρημα και πληρωνεις... Μου θυμισες ενα παλιο ανεκδοτο. Καποτε ενας βλαχος με μεγαλη περιουσια σε γη και πολλα προβατα εμαθε για τη ζωη στην πολη, κι αποφασισε να τα πουλησει ολα και να παει να ζησει ως αστος. Ξεκινησε λοιπον στην πολη να σκορπαει χρημα, και καθε μερα πηγαινε στην τραπεζα κι επαιρνε ρευστο. Του λεει ο υπαλληλος "κυριε γιατι δε βγαζετε εν μπλοκ επιταγων, να μην ερχεστε καθε μερα"; Τι 'ειν τουτο λεει ο βλαχος. Αφου του εξηγει χοντρικα ο υπαλληλος, μια χαρα λεει ο βλαχος, παιρνει το μπλοκ, και συνεχισε να σκορπαει χρημα,κοβοντας επιταγες. Ενα πρωι κοιταει, του ειχαν τελειωσει τα φυλλα. Α, λεει θα παω στην τραπεζα να παρω αλλο. Παει στην τραπεζα, λεει θελω ενα νεο μπλοκ. Του λεει ο υπαλληλος "κυριε δε γινεται, γιατι χρωστατε ηδη απο το προηγουμενο (τα ειχε ξεκοκαλισει). Χρωσταω πολλα; λεει ο βλαχος. Ναι του λεει ο υπαλληλος, χρωστατε ταδε ποσο. Ε, δωσε μου ενα μπλοκ, να σου κοψω μια επιταγη να σε ξοφλησω, του απανταει με καμαρι ο βλαχος... 4
rikos Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2012 http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22769&subid=2&pubid=63658455 Υπερτρομπονιασμα απο τους Times "«Η χώρα στενάζει κάτω από υπέρογκα χρέη. Για να γλιτώσει από αυτό το βάρος, το επίπεδο ζωής πρέπει να πέσει. Αλλά οι θεραπείες εντός της ευρωζώνης είναι περιορισμένες. Η έξοδος από το ευρώ είναι απαραίτητη και τώρα μπορεί να είναι και αναπόφευκτη. Αν και όταν συμβεί (η έξοδος), αυτοί που καθορίζουν την πολιτική, θα πρέπει να παραδεχθούν ότι η υποτίμηση δεν αρκεί. Στην καλύτερη περίπτωση είναι μια ανάπαυλα και ένα μέσο προσαρμογής» γράφουν στο άρθρο τους οι Times, επισημαίνοντας ότι η επιστροφή στην δραχμή μπορεί να είναι απαραίτητη, αλλά πρέπει να συνοδεύεται από τις μεταρρυθμίσεις στις οποίες έπρεπε ήδη να έχει προχωρήσει η Ελλάδα όταν μπήκε στην ευρωζώνη το 2001 (με πλαστά στοιχεία όπως υπενθυμίζεται). Με άλλα λόγια, οφείλει να μεταρρυθμίσει το κοινωνικό κράτος, να απελευθερώσει την αγορά εργασίας και να μειώσει τις δαπάνες. (Ειμαστε νεοφιλ μη ξεχνιομαστε). Σχολιάζοντας τα μεγάλα ποσά που οι καταθέτες απέσυραν από τις ελληνικές τράπεζες το τελευταίο διάστημα, η εφημερίδα καταλήγει: «Οι Έλληνες μπορεί να λένε ότι θέλουν να μείνουν στο ευρώ. Οι πράξεις τους ωστόσο δείχνουν ότι αναμένουν την έξοδο και την χρεοκοπία. Είναι καλύτερο να αντιμετωπίσει κανείς το αναπόφευκτο και να ερευνήσει τις ευκαιρίες που δίνει, από το να θρηνεί το σκότος. Και για την Ελλάδα, η ζωή εντός του ευρώ, προσφέρει αδιάλειπτο σκοτάδι»." Α, τωρα αρχισαμε την ψυχολογια... Δυο χρονια τωρα, και δεν εχω ακουσει οχι ολοκληρωμενο, αλλα ουτε ενα λειψο σχεδιο του τι θα γινει την επομενη, παρα μονο εικασιες για (συνηθως 2 χρονια)_μεχρι να ανακαμψουμε, και κατα τα αλλα ειμαι σε αρνηση... Τι θα κανεις με το δημοσιο; Με τι θα αγορασεις νεο λογισμικο, με τι θα αγορασεις νεους υπολογιστες, με τι θα εξοπλισεις και θα αναβαθμισεις τις υπηρεσιες; Με τι θα καταφερεις να μηχανοργανωσεις το δημοσιο; Με πατατες και ραπανακια; Το καταλαβαινεις οτι θα γυρισεις στο '50 και θα θες αλλους τοσους για να βγει αυτη ηγραφειοκρατια που εχει δημιουργηθει μεχρι τωρα; Προφανως και δε σε νοιαζει, διοτι ως γνωστον, θα κοψεις χρημα και θα τους πληρωσεις κι εκεινους. Και 5 εκ υπαλληλους να κανεις, κοβεις χρημα και πληρωνεις... Γαργαριτσας και εσυ στις ερωτησεις μου. Οσον αφορα τις δικιες σου ερωτησεις. Να σου πω ρε genius. Οταν θα εχεις 200 ευρω μισθο με τι λεφτα θα αγοραζεις την βενζινη σου, τους υπολογιστες σου και τα λογισμικα σου? Αυτα σε προσωπικο επιπεδο. Σε κοινωνικο επιπεδο δεν ηξερα οτι για να μηχανογραφησεις μια υπηρεσια θελεις pentium τελευταιας γενιας και windows 8. Το 50 θα ειναι παραδεισος μπροστα στο 2020 που μας ετοιμαζουν. ΚΑτα τα αλλα 80 και λιγο λεω. Oταν λοιπον κοβεται η συνταξη και ο μισθος αλλα την ιδια ωρα καποιοι (Ε.Ε) και οχι απο αναγκη δηλωνουν αφορολογητο η και τιποτα,την ιδια ωρα λοιπον που αλλος εχει μισθο πετσοκομμενο και αλλος φοροφυγας τρωει τις συναγριδες του στις ψαροταβερνες να γυρισεις ρικο σε αυτον που πειναει και να του πεις αυτο που ειπες σε εμενα '' ε και '' Για να τα λεμε ολα. Και?
rikos Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2012 Ετσι μπραβο.Σφυρα αδιαφορα . Χεχε χαιρομαι που αποδεικνυεται ποσο προκατελειμενοι ειστε ακομα και με θεματα που δεν απτονται της κεντρικης μας διαφωνιας. Και, λεω. Τι μου το λες εμενα? Με περασες για καποιον που δεν κοβει αποδειξεις? Τι μου το λες? Διαφωνουμε καπου?Επισης δεν πρεπει να αφηνεις χτυπημενο απο το αυτοκινητο σου πεζο αβοηθητο και να φωναξεις τις πρωτες βοηθειες. ΚΑΙ?
bluesattack Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2012 Τι μου το λες? To λεω σε επιπεδο κοκκινων γραμμων , γιατι αλλου κουνας το δακτυλο αυστηρα και αλλου Αδικο εχει ? 1
g_alkis Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2012 Βρε μπας και ρωτατε τα ιδια και τα ιδια επειδη ελπιζετε να βαρεθει ο αλλος και να φυγει? Μπα αυτό το έχουν αναλάβει κάτι γαϊδουροαλουμινάδες. 1
rikos Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2012 To λεω σε επιπεδο κοκκινων γραμμων , γιατι αλλου κουνας το δακτυλο αυστηρα και αλλου Αδικο εχει ? Οχι δεν εχει αδικο. Εδω συμφωνουμε. Για αυτο λεω, και? Στα προφανη με και απανταω. Ειναι και αυτο στο πλαισιο της αλλαγης νοοτροπιας που εχω χιλιοαναφερει. Επισης ειναι αλλα χιλια θεματα στα οποια συμφωνουμε και αλλα δυο χιλιαδες που διαφωνουμε. Το που κουναω αυστηρα το δαχτυλο και που οχι μονο να το υποθεσεις μπορεις. Και φυσικα μπορεις να υποθεσεις οτι σε βολευει για μενα. Μπα αυτό το έχουν αναλάβει κάτι γαϊδουροαλουμινάδες. Που χαθηκε αυτη η ψυχη?
bluesattack Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2012 Επισης ειναι αλλα χιλια θεματα στα οποια συμφωνουμε και αλλα δυο χιλιαδες που διαφωνουμε. Και τι να λεει.Οσο πεφτει το βιοτικο επιπεδο θα αυξανεται η δυσαρεσκεια για την Ευρωπη ενωση και το Ε.Αν παρουν πολιτικες αποφασεις που θα βαλουν τελος σε αυτη τη χωρις φως λιτοτητα θα αλλαζει και το κλιμα.Αν οχι θα χειροτερεψουν τα πραγματα.
rikos Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2012 Και τι να λεει.Οσο πεφτει το βιοτικο επιπεδο θα αυξανεται η δυσαρεσκεια για την Ευρωπη ενωση και το Ε.Αν παρουν πολιτικες αποφασεις που θα βαλουν τελος σε αυτη τη χωρις φως λιτοτητα θα αλλαζει και το κλιμα.Αν οχι θα χειροτερεψουν τα πραγματα. Α ναι σωστα. Το οτι οι Ευρωπαιοι περιμενουν να παταχθει η φοροδιαφυγη για να μην μας επιβαλλουν μετρα λιτοτητας. Στην Πορτογαλια γιατι τα παιρνουν? Στην Ισπανια? Το αλλο με τον Τοτο το ξερεις? Που ειναι ρε παιδια ο Πουρναρας? Ο Σνουμπ? Τους εχω μελετη που σπαει κοκκαλα...
pournaras Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2012 Γαργαριτσας και εσυ στις ερωτησεις μου. Οσον αφορα τις δικιες σου ερωτησεις. Να σου πω ρε genius. Οταν θα εχεις 200 ευρω μισθο με τι λεφτα θα αγοραζεις την βενζινη σου, τους υπολογιστες σου και τα λογισμικα σου? Αυτα σε προσωπικο επιπεδο. Σε κοινωνικο επιπεδο δεν ηξερα οτι για να μηχανογραφησεις μια υπηρεσια θελεις pentium τελευταιας γενιας και windows 8. Το 50 θα ειναι παραδεισος μπροστα στο 2020 που μας ετοιμαζουν. ΚΑτα τα αλλα 80 και λιγο λεω. Καθολου γαργαριτσα, απλα ειναι ανοητο το παραδειγμα (και μου βαζεις και το θεμα πατερα - παιδιων για συναισθηματισμο, ειδες τα παω κι εγω καλα απο ψυχολογια). Αν λοιπον θες να βαλεις το παραδειγμα του πατερα πρεπει να το προσαρμοσεις στην πραγματικοτητα, οπου ο πατερας ειναι και ανεργος, και ζει τα παιδια του με δανεια της τραπεζας, οποτε αν παψει να πληρωνει τα υπαρχοντα δανεια, θα κρατησει το σπιτι του, αλλα δε θα εχει ρευμα και νερο, αλλα ουτε και φαι για τα παιδια του. Διαλεγει λοιπον και παιρνει. Αν λοιπον θες παραδειγματα να τα βαζεις σωστα. Οσο για την κοκκινη γραμμη, σε καποιον μπορει να ηταν απο το 2009 ηδη, σε αλλον πριν ενα χρονο, σε αλλον σημερα, και σε αλλον να μην ειναι ποτε λογω οικονομικης καταστασης. Υπαρχει ομως κι ενα ποσοστο ανθρωπων που δεν πιστευει οτι υπαρχει θεμα κοκκινης γραμμης, διοτι οικονομικα δεν θα αλλαξει κατι, και εχει ουτε μια διαβεβαιωση οτι θα αλλαξει κατι. Site: Νέο ρεκόρ στα χρέη των φορολογούμενων προς το δημόσιο Πηγή:www.capital.gr Αμα τραβηξουμε ολοι μαζι μια ωραια κοκκινη, πρασινη η ροζ γραμμουλα τι θα γινουν τα 54 δις; Τα τα εισπραξεις απο κανεναν, η εχεις σκοπο να τους τα χαρισετε;
rikos Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2012 Καθολου γαργαριτσα, απλα ειναι ανοητο το παραδειγμα (και μου βαζεις και το θεμα πατερα - παιδιων για συναισθηματισμο, ειδες τα παω κι εγω καλα απο ψυχολογια). WTF? Αν λοιπον θες να βαλεις το παραδειγμα του πατερα πρεπει να το προσαρμοσεις στην πραγματικοτητα, οπου ο πατερας ειναι και ανεργος, και ζει τα παιδια του με δανεια της τραπεζας, οποτε αν παψει να πληρωνει τα υπαρχοντα δανεια, θα κρατησει το σπιτι του, αλλα δε θα εχει ρευμα και νερο, αλλα ουτε και φαι για τα παιδια του. Διαλεγει λοιπον και παιρνει. Αν λοιπον θες παραδειγματα να τα βαζεις σωστα. Αμα θες να το προσαρμοσεις στην πραγματικοτητα μια χαρα θρεφει ο πατερας τα παιδια απλα θα κοπει το χαρτζηλικι. Οσο για την κοκκινη γραμμη, σε καποιον μπορει να ηταν απο το 2009 ηδη, σε αλλον πριν ενα χρονο, σε αλλον σημερα, και σε αλλον να μην ειναι ποτε λογω οικονομικης καταστασης. Υπαρχει ομως κι ενα ποσοστο ανθρωπων που δεν πιστευει οτι υπαρχει θεμα κοκκινης γραμμης, διοτι οικονομικα δεν θα αλλαξει κατι, και εχει ουτε μια διαβεβαιωση οτι θα αλλαξει κατι. Οκ, δεν εχεις κοκκινη γραμμη. Αρα μη μου κανεις ερωτησεις πως θα γινει κατι στην δραχμη διοτι πολυ απλα δε σε ενδιαφερει. Ευγω και ξερο ψωμι. Τρολλ με πατεντα δηλαδη. Ετσι για την ιστορια τι ειπες γινεται με το εξωτερικο χρεος? Παραμενει σε ευρω? Ελα παρε να χεις... http://www.policyexchange.org.uk/images/WolfsonPrize/wep%20shortlist%20essay%20-%20roger%20bootle.pdf Τι λεει στην σελιδα 69? After D-Day it will be essential to redenominate domestic bank loans to domestic companies into drachmas as there would otherwise be a huge increase in non-performing loans which would undermine the financial position of the banks. Consequently the banks will need to redenominate their foreign liabilities into drachmas too, so as not to suffer an immediate large balance sheet loss of the kind which pushed the entire Russian banking sector into insolvency in 1998. Recommendations After D-Day Greece should announce that it will service its public debt in drachmas (i.e. redenomination). Greece should also announce a moratorium on government debt service until debt reduction has been negotiated with creditors. Debt negotiations should be undertaken bilaterally between governments and representatives of the creditors and should take into account national circumstances. But the objective should be to bring down the ratio of debt to GDP to around 60%. In some cases – perhaps Spain – it may be possible to achieve a sustainable debt ratio through redenomination of the debt alone. But others, like Greece, will need an additional reduction in debt. Official creditors other than the IMF should accept a pro rata reduction in their share of Greek debt. Banks‘ balance sheets should be redenominated into drachmas in their entirety. Η μελετη αυτη λεει και αλλα πολυ ωραια, οπως τον πληθωρισμο που θα εχουμε και πως μπορουμε να τον αντιμετωπισουμε κτλ κτλ. Οποιος ενδιαφερεται διαβαζει. Αλλιως τουμπεκι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις