παπι Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2012 3 γρήγορα "προβληματάκια" σε περίπτωση επιστροφής σε "εθνικό" νόμισμα. 1. Τα χρέη μας είναι (και θα παραμείνουν) σε ευρώ, άρα όταν θα κάνουμε μια γιγαντιαία υποτίμηση θα χρωστάμε για 100 ζωές. 2. Εισάγουμε τα πάντα, άρα θα πρέπει να έχουμε τεράστιες ποσότητες συναλλάγματος. 3. Τι θα γίνει με τις καταθέσεις και την "έφοδο" στα ΑΤΜ Αυτα ειναι τριχες.. Το προβλημα μιας δρχ για φορολογικους λογους (για αυτο την θελουν, να καλυπτουν τα ελλειματα) θα ειναι η διαλυση του χρηματοπιστωτικου συστηματος. Δεν θα μπορεις να παρεις δανειο (εσυ ο ιδιωτης πχ για να φτιαξεις μια ταβερνα) γιατι το επιτοκιο θα ειναι πανω απο 20% Δεν θα μπορεις να αποταμιευσεις εφοσον κανεις δεν θα σου δωσει αποδοση 15%+
rikos Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2012 Στέκομαι ενδεικτικά σε ένα σημείο: "Η έξοδος από την Ευρωζώνη θα σταματήσει την άμεση εξάρτηση της χώρας από τις χρηματοδοτήσεις της τρόικας και, επομένως, την ανάγκη ν’ ακολουθηθούν οι συνταγές της". Λαμπρά. Να ρωτήσω με τη σειρά μου, από πού ακριβώς θα δανειζόμαστε; Γιατί, δεν ξέρω αν το έχεις αντιληφθεί, κανείς εκτός Ε.Ε. και ΔΝΤ (με οξύτατες αντιδράσεις στο εσωτερικό και των δύο) δε σκίζεται να μας δανείσει. Ή θα ακολουθήσουμε τη συνταγή του Bloomberg, να ξεκόψουμε τελείως τα δάνεια και να πάμε μοναχοί μας, στον τίμιο δρόμο της Κούβας, αλλά δίχως μια Σοβιετική Ένωση από πίσω; Παρενθετικά, οι εκτιμήσεις του κυρίου Σκαπέρδα, είναι αυτό ακριβώς: εκτιμήσεις και όχι στοιχεία. Το "Η μεταβατική περίοδος των πρώτων μηνών θα είναι όντως δύσκολη και οδυνηρή" που γράφει είναι μια γενική και αόριστη κουβέντα. Πόσων πρώτων μηνών; Πόσο δύσκολη; Τι πάει να πει αυτό; Πειράζει που θέλω να ξέρω, προτού συμμεριστώ τον ενθουσιασμό σου να βουτήξω τυφλός κι ανάποφα στα βράχια; Πρωτον. Ο ειλικρινης ανθρωπος θα επρεπε να αναρωτιέται το ιδιο πραγμα και την εσωτερικη υποτιμηση που μας επιβαλλουν. Ρωτησε κανεις μεχρι ποτε θα παιρνουν μετρα λιτοτητας? Αντιθετα οποτε ανακοινωνουν νεα μετρα εσεις τα δεχεστε. Και οποτε ο αλλος παει να πει κατι, "μη λαικιζεις με δραχμη θα ημασταν χειροτερα." Πριν λιγες μερες ρωτησα κατι και κανενας δεν απαντησε φυσικα. Ποια ειναι η κοκκινη γραμμη της εσωτερικης υποτιμησης με βαση την οποια θα πεις ναι τελικα με δραχμη θα ηταν καλυτερα. Ενας λογος που δεν το χεις πει, ειναι διοτι και οι μελετες υπερ του ευρω που εχουν δημοσιευτει ειναι ακριβως αυτο. Υπερ του ευρω. Δεν κανουνε συγκριση. Η οποιαδηποτε συγκριση των δυο επιλογων γινεται με λαικιστικο τροπο οπως αυτος των προηγουμενων εισαγωγικων. Αν λοιπον αναζητουσες την αληθεια τοτε ακομα και απο αυτους που ειναι υπερ του μνημονιου θα επρεπε να ζητησεις τις μελετες εκεινες και τα στοιχεια εκεινα που τους κανανε να παρουνε αυτες τις επιλογες. Συνεπως απο την μια εχεις συγκριση των δυο επιλογων με λαικισμο και παραλληλα προβλεψεις που ολες εχουν πεσει εξω, και απο την αλλη εχεις το αντιμνη μετωπο που εχει πεσει σε ολα μεσα και προτεινουν μια εντελως διαφορετικη λυση. Στην χειροτερη λοιπον περιπτωση, ακομα και αν δεν υπαρχει το παραμικρο νουμερο για προβλεψη μακροοικονομικων δεικτων εντος της δραχμης εχεις να κανεις μεταξυ αναξιοπιστων και αξιοπιστων (απο αυτα που ηδη ξερουμε - το αν και οι αλλοι αποδειχτουν αναξιοπιστοι ειναι αλλο θεμα). Κατα τα αλλα οι οικονομολογοι που υποστηριζουν την δραχμη ειναι γνωστοι, ο οποιοσδηποτε μπορει να ψαξει στο ιντερνετ να δεις τις προβλεψεις τους, τις μελετες τους, τις αποψεις τους κτλ κτλ. Δευτερον αλλη μια φορα. ΕΧΕΙΣ, ναι το εχεις, το δικαιωμα να μπορεις να διαγραψεις μονομερώς το χρεος σου. Η "τιμωρια" σου θα ειναι να αποκλειστεις απο τις αγορες. ΚΑΙ? Ηδη αποκλεισμενος εισαι. Οταν θα αποκτησεις και το νομισμα σου θα μπορεις να καλυψεις σε πρωτη φαση, πριν φερουν οι μανατζαραιοι τα πρωτα αποτελεσματα στο δημοσιο, τα πρωτογενή σου ελλείματα. 3 γρήγορα "προβληματάκια" σε περίπτωση επιστροφής σε "εθνικό" νόμισμα. 1. Τα χρέη μας είναι (και θα παραμείνουν) σε ευρώ, άρα όταν θα κάνουμε μια γιγαντιαία υποτίμηση θα χρωστάμε για 100 ζωές. 2. Εισάγουμε τα πάντα, άρα θα πρέπει να έχουμε τεράστιες ποσότητες συναλλάγματος. 3. Τι θα γίνει με τις καταθέσεις και την "έφοδο" στα ΑΤΜ 1. Περα απο το εργαλειο της μονομερους διαγραφης το χρεος δεν παραμενει σε ευρω. 2. Οταν θα παει ο μισθος σου 200 ευρω παλι αγροτικα προιοντα θα εχεις την δυνατοτητα να καταναλωνεις. Τι με νοιαζει αν τα ραφια ειναι γεματα αν δεν μπορω να αγορασω τιποτα. 3. Αυτο που σκεφτοντουσαν να κανουν περυσι που φοβοντουσαν bank run. Περιορισμό στην αναληψη + εθνικοποιηση των τραπεζων και αρα δεν θα υπαρχει καν φοβος οτι η τραπεζα θα μεινει χωρις ρευστο ωστε να φοβασαι οτι θα χασεις τα λεφτα σου.
pournaras Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2012 3 γρήγορα "προβληματάκια" σε περίπτωση επιστροφής σε "εθνικό" νόμισμα. 1. Τα χρέη μας είναι (και θα παραμείνουν) σε ευρώ, άρα όταν θα κάνουμε μια γιγαντιαία υποτίμηση θα χρωστάμε για 100 ζωές. 2. Εισάγουμε τα πάντα, άρα θα πρέπει να έχουμε τεράστιες ποσότητες συναλλάγματος. 3. Τι θα γίνει με τις καταθέσεις και την "έφοδο" στα ΑΤΜ 1. Κατα την εκτιμηση τους, θα αποφασισουμε εμεις οτι τα δανεια θα γυρισουν σε δραχμη (κι αμα θελουν)... Ειπαμε, βαδισουμε στο δρομο της λογικης... 2
rikos Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2012 Αυτα ειναι τριχες.. Το προβλημα μιας δρχ για φορολογικους λογους (για αυτο την θελουν, να καλυπτουν τα ελλειματα) θα ειναι η διαλυση του χρηματοπιστωτικου συστηματος. Δεν θα μπορεις να παρεις δανειο (εσυ ο ιδιωτης πχ για να φτιαξεις μια ταβερνα) γιατι το επιτοκιο θα ειναι πανω απο 20% Δεν θα μπορεις να αποταμιευσεις εφοσον κανεις δεν θα σου δωσει αποδοση 15%+ Τι να κανουμε. Αυτη η χρηματοπιστωτικη φουσκα των δανειων και των πιστωτικων καρτων θα πρεπει να λαβει τελος. Μια χαρα ημασταν την δεκαετια του 80 χωρις αυτα. Οχι οτι τωρα οι τραπεζες σου δινουν δανειο ή θα σου δινουν, αλλα κουβεντα να γινεται. 1. Κατα την εκτιμηση τους, θα αποφασισουμε εμεις οτι τα δανεια θα γυρισουν σε δραχμη (κι αμα θελουν)... Ειπαμε, βαδισουμε στο δρομο της λογικης... Οχι, ο δρομος της λογικης ειναι να μενουμε με χρεη μη βιωσιμα.
Super Moderators Snoob Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2012 Super Moderators Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2012 Τι να κανουμε. Αυτη η χρηματοπιστωτικη φουσκα των δανειων και των πιστωτικων καρτων θα πρεπει να λαβει τελος. Μια χαρα ημασταν την δεκαετια του 80 χωρις αυτα. Οχι οτι τωρα οι τραπεζες σου δινουν δανειο ή θα σου δινουν, αλλα κουβεντα να γινεται. Επιστροφή στον παράδεισο της δεκαετίας του ογδόντα. Γράψ'το από την άρχη, άνθρωπε, να μη χάνω το χρόνο μου. Δώστα όλα! Υποκλίνομαι στο μεγαλείο της μνήμης χρυσόψαρου και χαιρετώ. 3
bluesattack Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2012 Τι να κανουμε. Αυτη η χρηματοπιστωτικη φουσκα των δανειων και των πιστωτικων καρτων θα πρεπει να λαβει τελος. Μια χαρα ημασταν την δεκαετια του 80 χωρις αυτα. Με τα πακετακια Ντελορ , με τον κοσμο στην επαρχια και πριν λαβει το μεταναστευτικο τις διαστασεις που εχει , μια χαρα εισουν βεβαια.
rikos Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2012 Επιστροφή στον παράδεισο της δεκαετίας του ογδόντα. Γράψ'το από την άρχη, άνθρωπε, να μη χάνω το χρόνο μου. Δώστα όλα! Υποκλίνομαι στο μεγαλείο της μνήμης χρυσόψαρου και χαιρετώ. Χαχαχαχα....ωραιος. Δηλαδη τωρα νομιζεις οτι ειναι καλυτερα απο τοτε. Ναι χαιρετα μας επειδη δεν σαρεσουν οι ανουσιες συζητησεις, αλλα μολις δεις επιχειρηματα καντηνα και ξαναελα μετα. (Hint: Γαργαρα ολα τα προηγουμενα - σχολιασε μονο εκει που νομιζεις οτι μπορεις να σταθεις) Με τα πακετακια Ντελορ , με τον κοσμο στην επαρχια και πριν λαβει το μεταναστευτικο τις διαστασεις που εχει , μια χαρα εισουν βεβαια. 30 χρονων παιδακι ειμαι...σε παρακαλω...που θα με γερασεις πριν την ωρα μου... Και για να μην ξεχνιομαστε "Στόχος της τρόικας είναι το κόστος των μισθών να συμπιεστεί ώστε η οικονομία να γίνει πιο ανταγωνιστική διεθνώς και να ανακάμψει μέσω των εξαγωγών. Αλλά αυτό δεν λειτουργεί. Στην περίπτωση της Ελλάδας, έπειτα από πέντε χρόνια ύφεσης και ρεκόρ ανεργίας, η πραγματική σταθμισμένη συναλλαγματική ισοτιμία, δηλαδή η μεταβολή της εξωτερικής ανταγωνιστικότητας κόστους και τιμών της ελληνικής οικονομίας, εξακολουθεί να είναι υψηλότερη από ό,τι ήταν το 2006. Θα πρέπει λοιπόν να εγκαταλειφθεί αυτή η πολιτική. Σε μια τέτοια περίπτωση η Ελλάδα θα ήταν σε καλύτερη θέση αν εγκατέλειπε το ευρώ. Να σας αναφέρω το παράδειγμα της Αργεντινής. Η Αργεντινή προσπάθησε επί τριάμισι χρόνια να επιβάλει εσωτερική υποτίμηση. Δεν το πέτυχε. Μετά τη χρεοκοπία τον Δεκέμβριο του 2001 και την υποτίμηση του νομίσματός της, η οικονομία συρρικνώθηκε για ένα μόνο τρίμηνο αλλά στη συνέχεια ανέκαμψε κατά 63% τα επόμενα έξι χρόνια. Η Αργεντινή χρειάστηκε τρία χρόνια για να ξαναφθάσει το ΑΕΠ που είχε πριν από την ύφεση.(Ποσο θελουμε εδω? 2020 για το 120%?Καλα κρασια...) Η Ελλάδα, εάν ακολουθηθεί η σημερινή πολιτική της τρόικας, θα χρειαστεί περισσότερο από μία δεκαετία." Η ανάκαμψη της Ελλάδας δείχνει επώδυνη και αργή, ενώ ακόμη και σήμερα υπάρχει μεγάλη πιθανότητα μιας χαοτικής χρεοκοπίας. Είναι αναγκαίο λοιπόν να εξεταστούν οι εναλλακτικές λύσεις. Και σε αυτές περιλαμβάνεται η έξοδος από τη ζώνη του ευρώ με σημαντική αναδιάρθρωση του χρέους και κυρίως του χρέους που βρίσκεται στα χέρια του επίσημου τομέα. Καθώς το δημόσιο χρέος της Ελλάδας είναι κυρίως εξωτερικό, η επίπτωση που θα είχε η χρεοκοπία στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα θα ήταν περιορισμένη. Τώρα για τα δάνεια του ΔΝΤ θα πρέπει να αναφερθώ ξανά στην Αργεντινή. Το 2002 το ΔΝΤ άσκησε πίεση στην Αργεντινή να αποπληρώσει στο μέγιστο δυνατόν τους πιστωτές της και να δεχτεί μια σειρά από οικονομικά μέτρα. Η Αργεντινή αρνήθηκε να υποκύψει και τον Σεπτέμβριο του 2003 μπήκε σε τεχνική χρεοκοπία ως προς το ΔΝΤ αντί να δεχθεί τους όρους του. Τελικά το ΔΝΤ υποχώρησε και έκανε ανακύκληση στο χρέος της χώρας. Αυτό εκτιμώ πως θα γινόταν και στην περίπτωση της Ελλάδας. Οσον αφορά το δημοσιονομικό έλλειμμα, αν δεν υπάρχουν οι πληρωμές τόκων, ως αποτέλεσμα της στάσης πληρωμών, τότε αυτό θα περιοριστεί σημαντικά. Η Ελλάδα σήμερα έχει την υψηλότερη ανάμεσα στις χώρες της ΕΕ επιβάρυνση από τόκους χρέους, περίπου στο 6,8% του ΑΕΠ. Το υπόλοιπο του ελλείμματος θα μπορούσε να καλυφθεί με δανεισμό ή από έναν φόρο στα κέρδη των εξαγωγέων όπως έκανε η Αργεντινή ή μέσω τυπώματος χρήματος, αλλά λελογισμένα για να μην εκτιναχθεί ο πληθωρισμός. Πάντως τίποτα δεν είναι εύκολο. Η επιλογή για χρεοκοπία και έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ θα ήταν μια δύσκολη απόφαση και προφανώς γεμάτη κινδύνους. Πολλά θα εξαρτιόνταν από το πόσο επιδέξια και γρήγορα θα μπορούσαν οι Αρχές να προσπεράσουν την οικονομική κρίση." http://www.tanea.gr/oikonomia/article/?aid=4719036
pournaras Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2012 Τι να κανουμε. Αυτη η χρηματοπιστωτικη φουσκα των δανειων και των πιστωτικων καρτων θα πρεπει να λαβει τελος. Μια χαρα ημασταν την δεκαετια του 80 χωρις αυτα. Οχι οτι τωρα οι τραπεζες σου δινουν δανειο ή θα σου δινουν, αλλα κουβεντα να γινεται. Οχι, ο δρομος της λογικης ειναι να μενουμε με χρεη μη βιωσιμα. Και βεβαια ειναι ο δρομος της λογικης... μαλλος θα ελεγα ο συνηθης δρομος του κουτοπονηρου ελληνα. Οσο μας βολευε για να χαιρομαστε τις μερσεντες και το Μαζω στην παραλιακη, περναμε αβερτα δανειακια σε ευρω και δε μας ενοιαζε πως και με τι θα τους τα ξεπληρωσουμε. Μολις ηρθαν και μας ζητησαν τα λεφτα τους πισω, τοτε η "λογικη" (μας), ειναι να διαλεξουμε εμεις νομισμα που θα τους πληρωσουμε. Γιατι δεν παμε μια και καλη στο νομισμα του εκουαδορ, που ειναι 1:32.000 να σωθουμε σε καμμια βδομαδουλα. Τι 20 χρονια και μαλακιες... 2
Super Moderators Snoob Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2012 Super Moderators Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2012 Ό,τι πεις. Το ογδόντα ζει και δεν έχει καμία σχέση με τους λόγους που φτάσαμε εδώ. Δεν πειράζει ρίκο μου, έχεις εσύ πλούτο επιχειρημάτων που περισεύει (δείτε τον Οικονομόπουλο, ψάξτε στο ιντερνετ τις θέσεις τους). Εμπεριστατωμένα πράγματα, "δέκα χρόνια", "είκοσι χρονάκια", "να τυπώσουμε χρήμα", "δε γίνεται να τυπώνεις χωρίς συνέπειες". Μια χαρά τα γράφεις, με κατατρόπωσες. Καλή συνέχεια. 2
rikos Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2012 Και βεβαια ειναι ο δρομος της λογικης... μαλλος θα ελεγα ο συνηθης δρομος του κουτοπονηρου ελληνα. Οσο μας βολευε για να χαιρομαστε τις μερσεντες και το Μαζω στην παραλιακη, περναμε αβερτα δανειακια σε ευρω και δε μας ενοιαζε πως και με τι θα τους τα ξεπληρωσουμε. Μολις ηρθαν και μας ζητησαν τα λεφτα τους πισω, τοτε η "λογικη" (μας), ειναι να διαλεξουμε εμεις νομισμα που θα τους πληρωσουμε. Γιατι δεν παμε μια και καλη στο νομισμα του εκουαδορ, που ειναι 1:32.000 να σωθουμε σε καμμια βδομαδουλα. Τι 20 χρονια και μαλακιες... Τραβα πες το στις ζωες που θα χαθουνε επειδη εσυ θελεις να το παιξεις τυπικος. Βεβαια ακομα και τοτε τα μαθηματικα που σου λενε οτι το χρεος δεν ειναι βιωσιμο σε διαψευδουν αλλα δεν βαριεσαι...Αυτο ειναι ψευτοηθικη φιλε μου. Να βαζεις προτεραιοτητα την πληρωμη των δανειων απο τις ανθρωπινες ζωες. Ντροπη να λεγονται τετοια πραγματα. Δεν εχω τιποτα αλλο να σου πω.
pournaras Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2012 Τραβα πες το στις ζωες που θα χαθουνε επειδη εσυ θελεις να το παιξεις τυπικος. Βεβαια ακομα και τοτε τα μαθηματικα που σου λενε οτι το χρεος δεν ειναι βιωσιμο σε διαψευδουν αλλα δεν βαριεσαι...Αυτο ειναι ψευτοηθικη φιλε μου. Να βαζεις προτεραιοτητα την πληρωμη των δανειων απο τις ανθρωπινες ζωες. Ντροπη να λεγονται τετοια πραγματα. Δεν εχω τιποτα αλλο να σου πω. Εγω δε θελω να το παιξω σε κανεναν τυπικος, Πες τους τα εσυ καλυτερα που νομιζεις οτι εχεις κυβερνηση ομπαμα, και που οτι τους πεις θα κατσουν σουζα. Εχεις καταλαβει οτι το να λες "θα σε πληρωσω με οτι νομισμα θελω" ισοδυναμει με το "δε σε πληρωνω καθολου"; Αν οχι, ξανασκεψου του. Αν ομως εχεις καταλαβει οτι σημαινουν τα ιδια, πες μου, για ποιο λογο οι δανειστες σου θα συμφωνησουν, για ποιο λογο δεν τους λες απο την αρχη οτι δε θα τους πληρωσεις, και με τι διαπραγματευτικα χαρτια θα πας εσυ (ως κρατος), ο μεχρι τωρα κλαιγομενος για νεα δανεικα, να τους τριψεις τις συμβασεις στη μουρη; Απο ποτε και με τι @@ εγινες (ως κρατος, οχι εσυ), τοσο γαματος, που θα απαιτησεις κιολας σε τι νομισμα θα τους πληρωσεις; 1
rikos Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2012 Ό,τι πεις. Το ογδόντα ζει και δεν έχει καμία σχέση με τους λόγους που φτάσαμε εδώ. Δεν πειράζει ρίκο μου, έχεις εσύ πλούτο επιχειρημάτων που περισεύει (δείτε τον Οικονομόπουλο, ψάξτε στο ιντερνετ τις θέσεις τους). Εμπεριστατωμένα πράγματα, "δέκα χρόνια", "είκοσι χρονάκια", "να τυπώσουμε χρήμα", "δε γίνεται να τυπώνεις χωρίς συνέπειες". Μια χαρά τα γράφεις, με κατατρόπωσες. Καλή συνέχεια. Το 80 αυξησε το εξωτερικο χρεος. Εγω ανεφερα το 80 στο παπι οσον αφορα το κομματι των μεγαλων επιτοκιων. Εσυ το γενικευσες. Εγω δε θελω να το παιξω σε κανεναν τυπικος, Πες τους τα εσυ καλυτερα που νομιζεις οτι εχεις κυβερνηση ομπαμα, και που οτι τους πεις θα κατσουν σουζα. Εχεις καταλαβει οτι το να λες "θα σε πληρωσω με οτι νομισμα θελω" ισοδυναμει με το "δε σε πληρωνω καθολου"; Αν οχι, ξανασκεψου του. Αν ομως εχεις καταλαβει οτι σημαινουν τα ιδια, πες μου, για ποιο λογο οι δανειστες σου θα συμφωνησουν, για ποιο λογο δεν τους λες απο την αρχη οτι δε θα τους πληρωσεις, και με τι διαπραγματευτικα χαρτια θα πας εσυ (ως κρατος), ο μεχρι τωρα κλαιγομενος για νεα δανεικα, να τους τριψεις τις συμβασεις στη μουρη; Απο ποτε και με τι @@ εγινες (ως κρατος, οχι εσυ), τοσο γαματος, που θα απαιτησεις κιολας σε τι νομισμα θα τους πληρωσεις; Εδω σου λεω εχουμε το δικαιωμα να τα διαγραψουμε και εσυ μου λες για νομισμα. Για την ακριβεια αν αποφασισω να τους πληρωσω σε δραχμη χαρη θα τους κανω γιατι θα μπορουσαν να μην παρουν και τιποτα. Σε εχω ξαναρωτησει. Αλλιως ΤΙ? Τι αλλη επιλογη εχουν δηλαδη. Ελεος. Το σπιτι να σου επαιρνε η τραπεζα και να σου ελεγε ο δικηγορος οτι υπαρχει ενα νομικο κενο να εκμεταλλευτείς να μην μεινεις στον δρομο θα το εκμεταλευοσουν. Τωρα εσυ ολοκληρη χωρα θες να την χαντακωσεις για να μην θιξουμε τους δανειστες. Αληθεια, τον πατερα που θα ελεγε, οοοοοοχι, ας μου παρουν το σπιτι, ας μην εχω να πληρωσω το δανειο επειδη με απολυσανε, εγω πανω απο ολα θελω να ειμαι τυπικος στην τραπεζα και ας μεινουν τα παιδια μου στον δρομο πως θα τον ελεγες?
pournaras Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2012 Το 80 αυξησε το εξωτερικο χρεος. Εγω ανεφερα το 80 στο παπι οσον αφορα το κομματι των μεγαλων επιτοκιων. Εσυ το γενικευσες. Εδω σου λεω εχουμε το δικαιωμα να τα διαγραψουμε και εσυ μου λες για νομισμα. Για την ακριβεια αν αποφασισω να τους πληρωσω σε δραχμη χαρη θα τους κανω γιατι θα μπορουσαν να μην παρουν και τιποτα. Σε εχω ξαναρωτησει. Αλλιως ΤΙ? Τι αλλη επιλογη εχουν δηλαδη. Ελεος. Το σπιτι να σου επαιρνε η τραπεζα και να σου ελεγε ο δικηγορος οτι υπαρχει ενα νομικο κενο να εκμεταλλευτείς να μην μεινεις στον δρομο θα το εκμεταλευοσουν. Τωρα εσυ ολοκληρη χωρα θες να την χαντακωσεις για να μην θιξουμε τους δανειστες. Αληθεια, τον πατερα που θα ελεγε, οοοοοοχι, ας μου παρουν το σπιτι, ας μην εχω να πληρωσω το δανειο επειδη με απολυσανε, εγω πανω απο ολα θελω να ειμαι τυπικος στην τραπεζα και ας μεινουν τα παιδια μου στον δρομο πως θα τον ελεγες? Δικαιωμα; Ποιος στο εδωσε; Ποιος νομος; Ελληνικος; Ευρωπαικος; Και αν δεν τους πληρωσουμε τι; ελα ντε, αυτο αναρωτιεμαι κι εγω, αντε και δεν τους πληρωνουμε εμενα προσωπικα μιας και το θετεις ετσι στα @@ μου, μηπως θες να το πεις και στους 630.000 υπαλληλους που περιμενουν την επομενη δοση για να πληρωθουν; Πως στον πο@τσο θα καταφερουμε και να κρατησουμε ολο το δημοσιο ανεπαφο, και να μην τους πληρωσουμε ακομη δεν το εχω καταλαβει... Εκτος βεβαια και αν εμεις ως μαγκες ελληναρες, τους πουμε ορθα κοφτα "εμεις δεν εχουμε, δε σας πληρωνουμε, και αυριο θα ερθουμε για την επομενη δοση, και κοιτατε μη και δεν τα εχετε ολα, γιατι θα τα κανουμε εδω μεσα αμερικαν μπαρ"... Μια φορα να δω εδω μεσα μια προταση, και παραλληλα να δω και τις επιπτωσεις της, και τι στον κοσμο. 1
rikos Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2012 Δικαιωμα; Ποιος στο εδωσε; Ποιος νομος; Ελληνικος; Ευρωπαικος; Και αν δεν τους πληρωσουμε τι; ελα ντε, αυτο αναρωτιεμαι κι εγω, αντε και δεν τους πληρωνουμε εμενα προσωπικα μιας και το θετεις ετσι στα @@ μου, μηπως θες να το πεις και στους 630.000 υπαλληλους που περιμενουν την επομενη δοση για να πληρωθουν; Πως στον πο@τσο θα καταφερουμε και να κρατησουμε ολο το δημοσιο ανεπαφο, και να μην τους πληρωσουμε ακομη δεν το εχω καταλαβει... Εκτος βεβαια και αν εμεις ως μαγκες ελληναρες, τους πουμε ορθα κοφτα "εμεις δεν εχουμε, δε σας πληρωνουμε, και αυριο θα ερθουμε για την επομενη δοση, και κοιτατε μη και δεν τα εχετε ολα, γιατι θα τα κανουμε εδω μεσα αμερικαν μπαρ"... Μια φορα να δω εδω μεσα μια προταση, και παραλληλα να δω και τις επιπτωσεις της, και τι στον κοσμο. Βασικα ο μονος που εχει μιλησει για προτασεις ειμαι εγω εδω μεσα. Ολοι οι αλλοι ειρωνειες ατακες και τρολλαρισμα. ΠΕριμενω να μου πεις τον πατερα πως τον λες και την κοκκινη γραμμη σου. Το διεθνες δικαιο στο δινει. Ξυπνα. Ξαφνικα σε επιασε πονος για τους απληρωτους ε? Γιατι πριν ελεγες, δεν πειραζει να πονεσουμε, οταν περναμε τα δανεια καλα ηταν. Ρε τι κωλοτουμπες κανετε εν ριπη οφθαλμου. Κατα τα αλλα το ελλειμα σου πως μπορει να καλυφτει στο χω πει. Βρε μπας και ρωτατε τα ιδια και τα ιδια επειδη ελπιζετε να βαρεθει ο αλλος και να φυγει?
Προτεινόμενες αναρτήσεις