Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μα για αυτο λεω ή αλλαζουμε ή βουλιαζουμε. Ή κανεις το δημοσιο επικερδες ή ψοφα στην ψαθα. Αυτη ειναι η μονη λυση. Οτιδηποτε αλλο επιλεξεις να κανεις αυτην την στιγμη απο το να κανεις τις επιχειρησεις σου κερδοφορες ειναι ψοφος στην ψαθα.

Η συντομότερη ερώτηση που θα μπορούσε να υπάρξει σχετικά (δε χρειάζεται και πιο περίπλοκη άλλωστε) :

Πώς; Με το μαγικό ραβδάκι;

Και μία συμπληρωματική (που ρωτά το ίδιο ξανά) :

Ποια λύση;

Μιλάω εγώ με δύο φίλους μου:

- Εγώ: Χρωστάω στην τράπεζα, δεν έχω να πάρω φαγητό, δεν έχω να πληρώσω το νοίκι.

- Φίλος #1: Πιάσε δουλειά, ζητάνε κόσμο για delivery εδώ πιο κάτω.

- Φίλος #2: Πρέπει να βρεις ...λεφτά!

Ποιου από τους δύο η απάντηση έχει ουσία; Ποια απάντηση με βοηθάει να βρω λύση στο πρόβλημά μου;

Επίσης, μια απορία:

Αν αυτοί που κάνουν κουμάντο - τους οποίους η πλειοψηφία ανεβάζει, από ...αρχαιοτάτων χρόνων, να μη λέμε συνεχώς τα ίδια... - επειδή δε θέλουν, δε μπορούν, δε ...γαμούν ψηλά καπέλα ξέρω 'γω, δεν το κάνουν επικερδές το δημόσιο, γιατί η επόμενη εναλλακτική είναι να ...ψοφήσουμε στην ψάθα; Για να μην «ξεπουλήσουμε τη δημόσια περιουσία»; Μα δεν έχει χαρακτηριστικά περιουσίας πλέον. Χαρακτηριστικά καρκινώματος έχει και το μόνο που κάνει το σύστημα των τελευταίων δεκαετιών, είναι να φροντίζει να επισπεύδει τις ...μεταστάσεις των όγκων. Σοβαρά; Να ψοφήσουμε στην ψάθα, για να μην πουληθεί το καρκίνωμα; Δε θα 'μαστε καλά!

Θα μου πεις: Πρέπει να αλλάξει κυβέρνηση και να έρθει μία με άλλες κατευθύνσεις. Μαζί σου! Αφού οι Έλληνες δεν τη φέρνουν! Τι να γίνει τελικά; Επανάσταση; Πραξικόπημα; Ας το κάνουν στην τελική! Γιατί δεν το κάνουν; Τους ίδιους ανεβάζουν συνεχώς...

...και λες να ψοφήσουν και οι λίγοι που κάτι αξίζουν στην ψάθα, για το χατήρι αυτού του άχρηστου λαού; Ε, όχι ρε φίλε!

Αν έχεις λύση να προτείνεις - διότι στο προηγούμενο post σου, το μόνο που πρότεινες, ήταν το ...επιθυμητό αποτέλεσμα! - πρότεινέ τη. Δεν ξέρω αν θα περάσει, αλλά τουλάχιστον να ακούσουμε μία λύση.

Το «Για να πάψουμε να είμαστε φτωχοί, πρέπει να ...πλουτίσουμε!», ξέρω να το πω κι εγώ και η ενενηντάχρονη γιαγιά μου και το εξάχρονο ανιψάκι μου.

• Like 2
  • Απαντ. 2,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Αυτή την είδηση την είδατε;

http://tro-ma-ktiko....-post_4356.html

Αν είναι αλήθεια ξέρει κανείς ποιός θα τους πληρώσει;

Εγώ κόλλησα με αυτό.

Ο μέσος όρος αποζημίωσης για κάθε εργαζόμενο που θα κάνει χρήση του προγράμματος υπολογίζεται ότι θα είναι περίπου 127.000 ευρώ.

Δεν είναι ιδιωτικός ο ΟΤΕ;

Ιδωτικος ειναι ο ΟΤΕ και ας τους δωσουν και 1 εκατομμυριο ,αδιαφορο μου ειναι απο την στιγμη που δεν πληρωνω εγω, οπως εκανα τοσα χρονια με τους υπεραριθμους υπαλληλους, τα επιδοματα θερμανσης κινητηρα και τα παχυλα εφ'απαξ.

Δημοσ.

Η συντομότερη ερώτηση που θα μπορούσε να υπάρξει σχετικά (δε χρειάζεται και πιο περίπλοκη άλλωστε) :

Πώς; Με το μαγικό ραβδάκι;

Με τον ιδιο σχεδον τροπο που και ενας ιδιωτης το κανει επικερδες. Εχει νοημα να σου πω το πως? Θα ειχε αν συζηταγαμε το ΑΝ μπορει να γινει επικερδες. Αφου μπορει ο ιδιωτης, μπορεις και εσυ.

Και μία συμπληρωματική (που ρωτά το ίδιο ξανά) :

Ποια λύση;

Μιλάω εγώ με δύο φίλους μου:

- Εγώ: Χρωστάω στην τράπεζα, δεν έχω να πάρω φαγητό, δεν έχω να πληρώσω το νοίκι.

- Φίλος #1: Πιάσε δουλειά, ζητάνε κόσμο για delivery εδώ πιο κάτω.

- Φίλος #2: Πρέπει να βρεις ...λεφτά!

Ποιου από τους δύο η απάντηση έχει ουσία; Ποια απάντηση με βοηθάει να βρω λύση στο πρόβλημά μου;

Το παραδειγμα που φερνεις δεν ειναι αναλογικο της δικιας μας περιπτωσης. Ενα καλυτερο θα ηταν.

- Φίλος #1: Δουλεψε, οπως δουλευουν ολοι οι αλλοι.

- Φίλος #2: Πουλα το αμαξι σου και τον υπολογιστη σου.

Επίσης, μια απορία:

Αν αυτοί που κάνουν κουμάντο - τους οποίους η πλειοψηφία ανεβάζει, από ...αρχαιοτάτων χρόνων, να μη λέμε συνεχώς τα ίδια... - επειδή δε θέλουν, δε μπορούν, δε ...γαμούν ψηλά καπέλα ξέρω 'γω, δεν το κάνουν επικερδές το δημόσιο, γιατί η επόμενη εναλλακτική είναι να ...ψοφήσουμε στην ψάθα; Για να μην «ξεπουλήσουμε τη δημόσια περιουσία»; Μα δεν έχει χαρακτηριστικά περιουσίας πλέον. Χαρακτηριστικά καρκινώματος έχει και το μόνο που κάνει το σύστημα των τελευταίων δεκαετιών, είναι να φροντίζει να επισπεύδει τις ...μεταστάσεις των όγκων. Σοβαρά; Να ψοφήσουμε στην ψάθα, για να μην πουληθεί το καρκίνωμα; Δε θα 'μαστε καλά!

Δεν ειναι λυση επειδη η πωληση του δημοσιου θα οδηγησει σε μεγαλυτερη υφεση αυτην την στιγμη. Η μονη περιπτωση που μπορεις να το κανεις χωρις υφεση ειναι οταν εισαι σε αναπτυξη.

Θα μου πεις: Πρέπει να αλλάξει κυβέρνηση και να έρθει μία με άλλες κατευθύνσεις. Μαζί σου! Αφού οι Έλληνες δεν τη φέρνουν! Τι να γίνει τελικά; Επανάσταση; Πραξικόπημα; Ας το κάνουν στην τελική! Γιατί δεν το κάνουν; Τους ίδιους ανεβάζουν συνεχώς...

Για δυο λογους. Πρωτον εχει λιπος και ακομα νομιζει οτι δεν θα τον αγγιξει η κριση και δευτερον, δεχεται τοση προπαγανδα απο παντου, οπου οποιαδηποτε αλλη αποψη ακουγεται σαν γραφικη στα αυτια του. Επανασταση πρεπει να γινει αλλα επειδη ο λαος ξυπνησε και η πλειοψηφια θελει κατι αλλο απο τα επεβεβλημενα.

...και λες να ψοφήσουν και οι λίγοι που κάτι αξίζουν στην ψάθα, για το χατήρι αυτού του άχρηστου λαού; Ε, όχι ρε φίλε!

Δεν ειπα κατι τετοιο. Ειπα οτι θα ψοφησουμε ολοι με αυτες τις επιλογες.

Αν έχεις λύση να προτείνεις - διότι στο προηγούμενο post σου, το μόνο που πρότεινες, ήταν το ...επιθυμητό αποτέλεσμα! - πρότεινέ τη. Δεν ξέρω αν θα περάσει, αλλά τουλάχιστον να ακούσουμε μία λύση.

Αν ειχαμε μια πατριωτικη κυβερνηση αυτη θα ειχε ενα πλαν μπι. Τωρα παμε με τον σταυρο στο χερι. Θα επρεπε να ετοιμαζει λοιπον την κοπη νεου νομισματος. Ετσι θα την περνανε πιο σοβαρα και θα μπορουσε να προειδοποιήσει οτι αν συνεχισουν να ζητανε μετρα λιτοτητας πολυ απλα ενεργοποιουμε το πλαν μπι. Εαν δεν δεχτουνε παμε σε εθνικο νομισμα. Λογιστικος ελεγχος του χρεους. Διαγραφη του υπολοιπου. Λεμε πιο ποσοστο απο το υπολοιπο μπορουμε να αποπληρωσουμε. Μετατροπη ολων των χρεων, εσωτερικων και εξωτερικων σε δραχμες. Ξοπη νομισματος για καλυψη πρωτογενους πλεονασματος κτλ κτλ.

Το «Για να πάψουμε να είμαστε φτωχοί, πρέπει να ...πλουτίσουμε!», ξέρω να το πω κι εγώ και η ενενηντάχρονη γιαγιά μου και το εξάχρονο ανιψάκι μου.

Οπως σου πα και πριν. Λυσεις υπαρχουν, αλλα δεν ακουγονται. Και κατι αλλο. Ακομα και αν δεν υπηρχε καμια αλλη λυση αυτο δεν σημαινει οτι αυτο που μας προτεινουν ειναι λυση. Διοτι συνηθως ακουγεται και αυτη η αποψη. Εχεις αλλη λυση? Οχι...ε σκασε και κολυμπα. Ε κατσε ρε φιλε, μα εδω συζηταμε το αν ειναι λυση αυτο που εσυ προτεινεις...μην το παιρνεις σαν δεδομενο.

Δημοσ.

Για ποιά επάνοδο ακριβώς μιλάμε:

Εριξαν μπουνιά σε καθηγητή και επιτέθηκαν σε φοιτητές γιατί μάζευαν τα σκουπίδια

Χθες το μεσημέρι, ενώ ομάδα φοιτητών μάζευε τα σκουπίδια στο τμήμα της Θεολογικής μετά από πρωτοβουλία που ανέλαβε η καθηγήτρια της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου, Δήμητρα Κούκουρα, δέχθηκε επίθεση από άλλους φοιτητές που ανήκουν σε ακραίους πολιτικούς χώρους. Μάλιστα όπως επιβεβαίωσε στο Newsit η καθηγήτρια κυρία Κούκουρα, την ώρα που τα παιδιά της Θεολογικής δέχονταν επίθεση, χτυπήθηκε μια φοιτήτρια την οποία έσπευσε να προστατέψει ενας καθηγητής που είχε ακούσει τη φασαρία.

Οι ταραξίες, όχι όλοι φοιτητές, μόλις άκουσαν τον καθηγητή να λέει "στους αγώνες δε χτυπάμε γυναίκες" έφαγε μπουνιά από ένα άτομο.

Στη συνέχεια οι ταραξίες πήραν τους σάκους με τα σκουπίδια που είχαν μαζέψει οι φοιτητές με την καθηγήτρια και τα έριξαν τόσο στο εσωτερικό του κτιρίου της Θεολογικής, όσο και στον αύλιο χώρο, φωνάζονας πως σημασία έχει η απεργία και η διαφύλαξη των δικαιωμάτων των απεργών.

Στη συνέχεια, προφανώς περήφανοι για την πολύ δημοκρατική συμπεριφορά τους και τη "μαγκιά" τους αποχώρησαν αφήνοντας πίσω τους βρωμιά και δυσωδία.

Τα παιδιά της Θεολογικής μάζεψαν πάλι τα σκουπίδια καθώς όπως λένε δεν είναι θέμα μόνο αισθητικής αλλά πρόκειται για μια υγειονομική βομβα που εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία όλων. Και των φοιτητών και των καθηγητών και απεργών.

newsget.gr

• Like 4
Δημοσ.

Υπάρχουν περιπτώσεις που το 90% :confused: , των δημοσίων εκτάσεων είναι καταπατημένο εδώ και χρόνια.

Πως θα γίνει η παραμικρή αξιοποίηση μιας περιοχής, που στα χαρτιά μιας δημόσιας υπηρεσίας στην Αθήνα είναι έτοιμη για πώληση ή αξιοποίηση, και η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική;

Όλη η Ελλάδα, έτσι είναι.

Δημοσ.

deesnider : Απευθύνεσαι σε κόσμο που ψηφίζει κατά 98.5% κόμματα που δεν μπορούν να φτιάξουν ένα αξιοπρεπές site (παρά τις τερατώδης χρηματοδοτήσεις με απίστευτα μεγάλο ποσό ανά ψηφοφόρο σε σχέση με άλλες χώρες) με 10-20 θέσεις και αναλυτικό πρόγραμμα.

Δημοσ.

Φίλε skiabox, ΜΠΟΡΟΥΝ να το φτιάξουν, αλλά επιλέγουν να παριστάνουν τους χαζούς και τους αδαείς (κανένας δεν είναι τόσο άχρηστος), με την κλασσική ελληνική κουτοπονηριά. Τα ίδια κάναμε και τα πρώτα χρόνια στην Τρόϊκα, και τώρα που μας πήραν είδηση βαράνε αλύπητα! Κάτι ξέρανε οι παλιοί που λέγανε: κάλλιο να σου βγει το μάτι, παρά τ' όνομα!

Τώρα ότι και να λέμε, δεν μας πιστεύουν.

Δημοσ.

kostas_dr : Εννοείται ότι μπορούν , αλλά το παιχνίδι οργανωμένων και συγκεκριμένων καταστάσεων και λύσεων, είναι έξω από το πως έχει μάθει να λειτουργεί ένας μαφιόζος.

Δημοσ.

deesnider : Απευθύνεσαι σε κόσμο που ψηφίζει κατά 98.5% κόμματα που δεν μπορούν να φτιάξουν ένα αξιοπρεπές site (παρά τις τερατώδης χρηματοδοτήσεις με απίστευτα μεγάλο ποσό ανά ψηφοφόρο σε σχέση με άλλες χώρες) με 10-20 θέσεις και αναλυτικό πρόγραμμα.

Κλαιω! Ωστε για αυτο ψηφιζετε αυτους που ψηφιζε τοσο καιρο το 98.5%, επειδη δεν εχετε τα ιδια μυαλα!

Δημοσ.

"Στην γνωστή ιστορία του Ναστραντίν Χότζα με το σπίτι, ένας φτωχός κάτοικος του χωριού τον επισκέπτεται για να του ζητήσει λύση στο πρόβλημά του. Το σπίτι όπου διαμένει είναι μικρό για την πενταμελή του οικογένεια, σχεδόν αβίωτο. Ο Χότζας ακούει με προσοχή το παράπονο και ως λύση προτείνει στο χωρικό να βάλει στο σπίτι του και μία κότα που έχει στην αυλή. Την επόμενη ημέρα, ο χωρικός ξαναπάει στο Χότζα και του δηλώνει το αυτονόητο, πως το σπίτι έγινε ακόμη πιο στενόχωρο. Ο Χότζας τότε του λέει πως η λύση είναι να βάλει μέσα σπίτι και το πρόβατο. Ο χωρικός προσπαθεί να διαμαρτυρηθεί αλλά ο Χότζας δεν του αφήνει περιθώριο.

Την άλλη μέρα ξαναπάει στο Χότζα σχεδόν κλαίγοντας, λέγοντάς του πως στο σπίτι δεν μπορούν να σταθούν ούτε όρθιοι. «Τότε πρέπει να βάλεις και την αγελάδα». Όταν την άλλη μέρα ο χωρικός πάει στον Χότζα περιγράφοντας την απελπισία του σε ένα σπίτι που είναι αδύνατο να ζήσουν, ο Χότζας του λέει να βγάλει το βράδυ όλα τα ζώα από το σπίτι. Στην επόμενη επίσκεψη ο χωρικός πάει χαρούμενος στο Χότζα. «Πώς σου φαίνεται το σπίτι;» τον ρωτάει. «Τεράστιο, πολύ μεγάλο για να ζω άνετα» απαντάει ο χωρικός.

Έχω την υποψία, πως βρισκόμαστε στο στάδιο της αγελάδας. Μόλις έχουν δώσει εντολή, στο σπίτι να μπει και η αγελάδα. Να ζήσουμε όλη τη δυσφορία για το αν θα πάρουμε τη δόση και πότε. Και στο τέλος, όταν όλα τα ζώα θα βγουν από το σπίτι, όταν θα πάρουμε τη δόση, θα νοιώσουμε μια μεγάλη ανακούφιση, όχι γιατί άλλαξε το σπίτι, η χώρα, αλλά γιατί κάποιοι τεχνητά δημιούργησαν δυσμενείς συνθήκες τις οποίες στη συνέχεια αναίρεσαν."

Από www.koutipandoras.gr

• Like 1
Δημοσ.

Κλαιω! Ωστε για αυτο ψηφιζετε αυτους που ψηφιζε τοσο καιρο το 98.5%, επειδη δεν εχετε τα ιδια μυαλα!

Kαι εμεις κλαιμε οταν η διατηρηση της υπαρχουσας καταστασης βαφτιζεται επανασταση απο μερικους.

• Like 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...