taazz Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2012 Οταν παρεις ενα δανειο απο τη μια τραπεζα και μετα πας σε αλλη να παρεις νεο ωστε να πληρωσεις το τρεχον εχεις μειωση πληρωμης του αρχικου κεφαλαιου; Προφανως οχι, εχεις απλα καλυτερους ορους τοκων και αποπληρωμης. Το αρχικο κεφαλαιο παραμενει το ιδιο, και η πρωτη τραπεζα το παιρνει απο τη δευτερη στο ακεραιο. Σωστό, κανείς δεν διαφώνησε με αυτό. Οπως λες κι εσυ για να γινει αλλαγη, πρεπει να υπαρχει συμφωνια μεταξυ των δυο συμβαλλομενων. Αυτο σημαινει κουρεμα (ειτε των τοκων ειτε του αρχικου κεφαλαιου) με τη συμφωνια του δανειστη, και δεν εχει απολυτως καμμια σχεση με αυτο που γραφεται πιο πανω, οτι δηλαδη "πηρα ενα δανειο 100 ευρω απο σενα, αλλα σημερα γυρναω σε δραχμες κι εγω θα σε πληρωσω 100 δραχμες που να χτυπας τον κωλο σου απο κατω, ειτε η δραχμη ειναι 1:1 με το ευρω, ειτε ειναι 1:50 ειτε 1:1000". 1) Ποτέ δεν ισχυρίστηκα ότι επειδή γυρνάω εγώ σε δραχμές θα γυρίσει αυτοματα και το δάνειο ξαναδιάβασε το ποστ μου. 2) Ο rikos αναφέρει την μετατροπή του δανείου σε δραχμές στο ποστ του που άρχισε αυτήν τη συζήτηση (σελίδα 124 νομίζω δεν έχω την υπομονή να ψάξω αυτή την στιγμή). 3) Εάν μετατραπεί σε δραχμές το δάνειο και έχοντας υπολογίσει την αξία του κεφαλαίου σε δραχμές σήμερα από εκεί και πέρα και οι 2 συμβαλόμενοι έχουν συμφωνήσει σε αυτό και παραμένει σταθερό το κεφάλαιο ασχέτος της ισοτιμίας της δραχμής με τα άλλα νομίσματα. Τα συμπεράσματα που βγάζεις είναι ακραία και παρόλο που αναγνωρίζω την υπερβολή ως μέσο επικοινωνίας καλό είναι να αποφεύγουμαι να την παρουσιάζουμαι ως γεγονός. ΥΓ. Προσωπικά δεν υποστήριζω την επιστροφή στην δραχμή, για προσωπικούς λόγους κυρίως(όχι δεν έχω λεφτα σε τράπεζες ούτε δάνεια) αλλά είμαι ανοιχτός στα επιχειρήματα υπερ της, στο κάτω κάτω δεν γνωρίζω πολλά από οικονομικά.
saya Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2012 Μεσα σε 30 χρονια ο μισθος του ΔΥ 20πλασιαστηκε και απο εκει που ηταν ντροπη να εισαι ΔΥ διοτι πολυ απλα επαιρναν 3και 60 εγινε η καλυτερη δουλεια πληρωνοσουν παρα πολυ καλα και δεν δουλευες συν την μονιμοτητα .επομενως τι δεν τριπλασιαστηκε μου λες και οτι σε συμφερει? η μιση Ελλαδα ειναι στο δημοσιο και η αλλη μιση ηθελε να μπει λες να ηταν τυχαιο αυτο? Κανενας ελληνας σε καμια θεση πολιτικης ευθυνης για τα υπολοιπα 50 χρονια μεχρι να φτιαξουμε συγχρονο κρατος και μεχρι να αλλαξουμε νοοτροπια και απο ζωα να γινουμε πολιτες. Ολα τα αλλα ειναι περιττα αερολογιες,φαντασιωσεις χωρις κανενα απολυτως ρεαλιστικο αντικρισμα ,οτι και να λετε εχουμε αποτυχει ως κρατος και λαος δεν υπαρχει αλλη λυση θελει δραστικες ενεργειες. Μην απαντας σε κατι διαφορετικο απο αυτο που σου λεω . Σου ειπα εγω ποτε οτι δεν υπηρχαν αργοσχολοι στον δημοσιο τομεα που πληρωνονταν υπερογκα;; Προφανως οχι .. ειπα εγω πουθενα οτι ολοι ηθελαν να μπουν στο δημοσιο γτ ηταν καλυτερες οι συνθηκες απο τον ιδιωτικο τομεα , οπου και σε δουλειες που καλοπληρωνοσουν ειχες την αβεβαιοτητα και αν αυριο με απολυσουν;; Προφανως οχι.. Τι σχεση εχει ολο αυτο το ασχετο κατεβατο με αυτο που σου γραφω εγω με το γιατι ο δημοσιο;ς τροφοδοτουσε τον ιδιωτικο και οχι το αντιθετο;Προφανως καμια.. Το καταλαβαινω οτι οι ιδιωτικοι εχουν προβλημα με τους αργοσχολους δημοσιους , και οι εργατικοι δημοσιοι εχουν προβλημα με τους αργοσχολους . Αυτο ομως ειναι κατι τελειως ασχετο .. πρεπει να υπαρχει σωστη διοικηση..σωστη πειθαρχηση, αξιολογηση , κτλ..
taazz Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2012 Απο οτι καταλαβαινω αν χρωστας για παραδειγμα 1δισ ευρω, αυτα θα μετατραπουνε σε δραχμες κατα την ισοτιμια που εχει οριστει την ημερα νουμερο 1, π.χ. 341 δισ δραχμες, και απο κει και περα οταν θα υποτιμαται η δραχμη (θα υποτιμαται κατα το αντιστοιχο ποσο και το χρεος). Ετσι μετα απο 5 χρονια το χρεος θα παραμενει στα 341 δισ και αν εχει γινει υποτιμηση ας πουμε 50% το χρεος στην ουσια θα εχει μειωθει στο μισο. Απο αυτη την παραγραφο ξεκινησε η διαφωνια. Ο ρικος θεωρει οτι αν κατα την υποτιμηση το ποσο σου δανειου θα παραμεινει σταθερο ως προς το δικο μας νομισμα, αλλα η πραγματικοτητα ειναι οτι το ποσο του δανειου θα παραμεινει σταθερο ως προς την ισοτιμια του αλλου νομισματος. Η παράγραφος αυτή δεν λαμβάνει υπόψην την προγενέστερη που λέει για την μετατροπή του δανείου σε δραχμές, από εκεί και μετά ο ένας ρωτάει υποθέτοντας ότι το δάνειο δεν έχει μετατραπεί και άλλος απαντάει υποθέτοντας ότι έχει μετατραπεί. Εάν ξαναδιαβάσεις τα ποστ του από εκεί και κάτω υποθέτοντας ότι το δάνειο έχει μετατραπεί σε δραχμές θα δεις ότι λέτε τα ίδια πράγματα.
pournaras Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2012 Σωστό, κανείς δεν διαφώνησε με αυτό. 1) Ποτέ δεν ισχυρίστηκα ότι επειδή γυρνάω εγώ σε δραχμές θα γυρίσει αυτοματα και το δάνειο ξαναδιάβασε το ποστ μου. 2) Ο rikos αναφέρει την μετατροπή του δανείου σε δραχμές στο ποστ του που άρχισε αυτήν τη συζήτηση (σελίδα 124 νομίζω δεν έχω την υπομονή να ψάξω αυτή την στιγμή). 3) Εάν μετατραπεί σε δραχμές το δάνειο και έχοντας υπολογίσει την αξία του κεφαλαίου σε δραχμές σήμερα από εκεί και πέρα και οι 2 συμβαλόμενοι έχουν συμφωνήσει σε αυτό και παραμένει σταθερό το κεφάλαιο ασχέτος της ισοτιμίας της δραχμής με τα άλλα νομίσματα. Τα συμπεράσματα που βγάζεις είναι ακραία και παρόλο που αναγνωρίζω την υπερβολή ως μέσο επικοινωνίας καλό είναι να αποφεύγουμαι να την παρουσιάζουμαι ως γεγονός. ΥΓ. Προσωπικά δεν υποστήριζω την επιστροφή στην δραχμή, για προσωπικούς λόγους κυρίως(όχι δεν έχω λεφτα σε τράπεζες ούτε δάνεια) αλλά είμαι ανοιχτός στα επιχειρήματα υπερ της, στο κάτω κάτω δεν γνωρίζω πολλά από οικονομικά. 1. Δεν εγραψα πουθενα οτι εσυ το ισχυριστηκες, εγραψα "αυτο που γραφεται παπραπανω", προφανως εννοωντας την κουβεντα που ειχα με το ρικο. 2. Ουτε σε αυτο διαφωνει κανεις. 3. Σωστοτατο, αλλα οσο και να προσπαθησουμε, πιστευεις οτι ειναι ποτε δυνατον στην πραξη να παρεις ενα δανειο σε ευρω, να καταφερεις να γινεις τοσο αναξιοπιστος (ως χωρα), να γυρισεις σε δικο σου νομισμα το οποιο προδιαγεγραμμενα θα παει σε αρκετες υποτιμησεις, και να θεωρεις οτι ο δανειστης σου θα συμφωνησει να μετατραπει το δανειο στο δικο σου νομισμα; Τι εενοεις κραια συμπερασματα;
rikos Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2012 1. Δεν εγραψα πουθενα οτι εσυ το ισχυριστηκες, εγραψα "αυτο που γραφεται παπραπανω", προφανως εννοωντας την κουβεντα που ειχα με το ρικο. 2. Ουτε σε αυτο διαφωνει κανεις. 3. Σωστοτατο, αλλα οσο και να προσπαθησουμε, πιστευεις οτι ειναι ποτε δυνατον στην πραξη να παρεις ενα δανειο σε ευρω, να καταφερεις να γινεις τοσο αναξιοπιστος (ως χωρα), να γυρισεις σε δικο σου νομισμα το οποιο προδιαγεγραμμενα θα παει σε αρκετες υποτιμησεις, και να θεωρεις οτι ο δανειστης σου θα συμφωνησει να μετατραπει το δανειο στο δικο σου νομισμα; Τι εενοεις κραια συμπερασματα; Εχει δηλαδη αλλη επιλογη?
bluesattack Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2012 Με διαγραφη ενος μεγαλου μερους του χρεους riko ετσι ?
Cossutius. Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2012 Ρωμεε, ειλικρινα, αν δεν ασχολεισαι καθημερινα με τις δημ. υπηρεσιες, το βιντεο που περεθεσες, θα σου φανει αρκετα εως πολυ τραβηγμενο. Αν καποτε τυχει να σε παρω μαζι μου μια καθημερινη μου μερα, να ξερεις οτι θα ψαχνεις σκηνοθετη για να κανετε το ιδιωτης σε δημ υπηηρεσια Νο 2. Η αλήθεια ειναι οτι τον τελευταίο καιρό η σχέση που έχω είναι περισσότερο σε ηλεκτρονική μορφή (και η αλήθεια ειναι επίσης πως ειμαι εντυπωσιασμένος από την ανταπόκριση που υπάρχει) λόγω δουλειάς. Εχω σε μεγάλη εκτίμηση ας πουμε τα ΚΕΠ. Αυτό που δε κατάλαβα ειναι αν θεωρείς πως αυτή τη στιγμη το δημόσιο ειναι χειρότερο απ όσο το παρουσιαζει το συγκεκριμένο βίντεο ή καλύτερο. Εγώ θεωρώ οτι υπήρξε κάπως έτσι και πως πλέον έχει αρχίσει να υπάρχει βελτίωση. Βλέπω αρκετούς νεους ανθρώπους, εξυπηρετικότατους (μιλάμε τωρα για εφορίες, Ίκα και τέτοια) ενώ δύσκολα θα δω τους κλασικούς ξύστες (πιθανόν τους έχουν χωσει στα ενδότερα για να μη τους βλέπει ο κόσμος και τους κράζει. Βέβαια πάντα υπάρχουν και εξαιρέσεις οπως προχθές που πήγα να δειρω έναν 50άρη υπάλληλο σε εφορία και ευτυχώς με κράταγε ο κόσμος γύρω μου ) Θα μπορούσε ο καθένας μας να διηγηθεί πολλές ιστορίες τρέλας. Πλέον βέβαια νομιζω οτι αλλάζει η κατάσταση. Και ο άγιος φοβέρα θέλει. Παντου ισχύει αυτό.
skiabox Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2012 Cossutius : Υπάλληλοι στα ελληνικά υπουργεία : 92.179 Υπάλληλοι στα υπουργεία προηγμένων χωρών : 10 ανά υπουργείο. Επίσης αν συνέβη αυτό που λες στην εφορία και λες έστω και μια λέξη στα posts σου υπέρ του δημοσίου, τότε είσαι ο απόλυτος ραγιάς. 1
Cossutius. Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2012 Cossutius : Υπάλληλοι στα ελληνικά υπουργεία : 92.179 Υπάλληλοι στα υπουργεία προηγμένων χωρών : 10 ανά υπουργείο. Δε καταλαβαίνω. Εχουμε δηλαδη 90.000 υπαλληλους σε υπουργεία και οι άλλοι έχουν 10.000 σε κάθε υπουργείο?? Επίσης αν συνέβη αυτό που λες στην εφορία και λες έστω και μια λέξη στα posts σου υπέρ του δημοσίου, τότε είσαι ο απόλυτος ραγιάς. Στο δημόσιο ανήκει και το σχολείο που πάει το παιδί μου, που δάσκαλοι, διευθυντής κτλ, ασχολούνται με προσωπικές θυσίες και υπερωρίες. Επίσης ανήκει ο πυροσβέστης που μπήκε στη κυρα κατίνα διπλα και έκαψε το μισό του προσωπο για να τη βγάλει έξω. Επίσης ανήκει και ο 50άρης τεμπέλαρος που πήγα να αρπάξω... κάποιοι άλλοι που κανονίζουν αρπαχτές κτλ κτλ...τα ξέρεις. Αν το ότι για κάποιους ανθρώπους ή υπηρεσίες, έχω να πω καλό λόγο και αυτό σημαίνει οτι είμαι ραγιάς, οκ Πάω πάσο. Ισως θα έπρεπε να λέω τα καλύτερα μόνο για την τεχνική υπηρεσία της γαμάουα ιδ.τηλεφωνίας που ο υπάλληλος μετά απο 1 ώρα αναμονής μου είπε..."τι να κάνουμε κύριε..10 άνθρωποι είμαστε για 1 εκ. συνδρομητές". (η εταιρεία δηλωνει κέρδη, μη το ξεχνάμε )
pournaras Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2012 Η αλήθεια ειναι οτι τον τελευταίο καιρό η σχέση που έχω είναι περισσότερο σε ηλεκτρονική μορφή (και η αλήθεια ειναι επίσης πως ειμαι εντυπωσιασμένος από την ανταπόκριση που υπάρχει) λόγω δουλειάς. Εχω σε μεγάλη εκτίμηση ας πουμε τα ΚΕΠ. Αυτό που δε κατάλαβα ειναι αν θεωρείς πως αυτή τη στιγμη το δημόσιο ειναι χειρότερο απ όσο το παρουσιαζει το συγκεκριμένο βίντεο ή καλύτερο. Εγώ θεωρώ οτι υπήρξε κάπως έτσι και πως πλέον έχει αρχίσει να υπάρχει βελτίωση. Βλέπω αρκετούς νεους ανθρώπους, εξυπηρετικότατους (μιλάμε τωρα για εφορίες, Ίκα και τέτοια) ενώ δύσκολα θα δω τους κλασικούς ξύστες (πιθανόν τους έχουν χωσει στα ενδότερα για να μη τους βλέπει ο κόσμος και τους κράζει. Βέβαια πάντα υπάρχουν και εξαιρέσεις οπως προχθές που πήγα να δειρω έναν 50άρη υπάλληλο σε εφορία και ευτυχώς με κράταγε ο κόσμος γύρω μου ) Θα μπορούσε ο καθένας μας να διηγηθεί πολλές ιστορίες τρέλας. Πλέον βέβαια νομιζω οτι αλλάζει η κατάσταση. Και ο άγιος φοβέρα θέλει. Παντου ισχύει αυτό. Η αληθεια ειναι καπου στη μεση. Το προβλημα πλεον δε βρισκεται τοσο στον καθε υπαλληλο ξεχωριστα, και στη συμπεριφορα του, οσο στο συνολο τους, που εχουν αυξησει (αποδεδειγμενα), τουλαχιστον 100% τη γραφειοκρατια μεταξυ τους, ωστε να φαινεται οτι υπαρχει αντικειμενο απασχολησης. Πριν 5 η και 10 χρονια, για μια εργασια σου, ηθελες 5 χαρτια, σημερα για την ιδια εργασια θες αλλα τοσα, τα οποια δεν ειναι τιποτε αλλο, απο βεβαιωσεις αλλων κρατικων φορεων. Τι να το κανω λοιπον οταν ο υπαλληλος ειναι με το χαμογελο στα χειλη, αλλα τεχνιεντως μου ζητα πλεον να τρεξω διπλη διαδρομη για να του φερω τα διπλα χαρτια, τα οποια φυσικα και αν του τα φερω, θα μου υπογραψει αυτο που θελω (ωστε να τον πω εγω εξυπηρετικο). Εν ετει λοιπον 2012, οπου τα δικτυα και το ιντερνετ, ειναι σε επιπεδα που ουτε καν θα φανταζομασταν πριν 5 χρονια, εσυ ο ελλην πολιτης, πας στο ΙΚΑ και σου ζητα ασφαλιστκη απ το τεβε και φορολογικη ενημεροτητα, πας στην εφορια και σου ζητα ασφαλιστικες απο τα αλλα, πας απο δω, σου ζητα βεβαιωσεις απο κει, πας απο κει, σου ζητα βεβαιωσεις απο παραπερα, και παει λεγοντας, χαρτια αχρηστα τα οποια θα επρεπε με ενα online του κωλου να ειχαν ολοι προσβαση και να τελειωνει το παραμυθι. Αλλα βλεπεις, αν γινει αυτο, τοτε θα καταλαβεις κι εσυ οτι ενα γραφειο που σημερα το βλεπεις να υπολειτουργει και ζητας παραπανω υπαλληλους για να εξυπηρετουν τον κοσμο, τοτε ισως και να ειχε (για μενα σιγουρα, αλλα ας μεινουμε στο ισως), υπεραριθμους. Ενας λοιπον τομεας που θελει εξυγιανση ειναι αυτος, των μεσων και κατωτερων υπαλληλων, και αυτη ειναι η εξυγιανση του, και οχι οι μεταταξεις ωστε να συμπληρωθουν οι υπαρχουσες θεσεις. Σαφως και σημερα οι υπαρχουσες θεσεις ειναι αναγκαιες, αλλα ειναι αναγκαιες, για ενα συστημα που λειτουργει με προτυπα του '50. Ειναι οπως ενα χωραφι, πριν 100 χρονια ηθελε 10 εργατες να το οργωσουν και να το σπειρουν με τα βοδια, αν δε βαλουν την τεχνολογια μεσα παλι 10 εργατες θα θες και σημερα, αν ομως βαλεις 2 τρακτερ, τοτε οι εργατες σου, θα μειωθουν πχ στους 4. Και ας μην παμε στον τομεα των ανωτερων διοικητικα υπαλληλων, οπου κανεις απο μας δεν ξερει ποσοι προισταμενοι, διευθυντες και παραδιευθυντες βρισκονται σε καθε τμημα, απλα για να "ελεγχουν" τους υφισταμενους τους. 2
taazz Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2012 γράφτηκε 1. Δεν εγραψα πουθενα οτι εσυ το ισχυριστηκες, εγραψα "αυτο που γραφεται παπραπανω", προφανως εννοωντας την κουβεντα που ειχα με το ρικο. 2. Ουτε σε αυτο διαφωνει κανεις. 3. Σωστοτατο, αλλα οσο και να προσπαθησουμε, πιστευεις οτι ειναι ποτε δυνατον στην πραξη να παρεις ενα δανειο σε ευρω, να καταφερεις να γινεις τοσο αναξιοπιστος (ως χωρα), να γυρισεις σε δικο σου νομισμα το οποιο προδιαγεγραμμενα θα παει σε αρκετες υποτιμησεις, και να θεωρεις οτι ο δανειστης σου θα συμφωνησει να μετατραπει το δανειο στο δικο σου νομισμα; Τι εενοεις κραια συμπερασματα; ζητώ συγνώμη για την παρανόηση θεώρησα ότι εννοούσες γράφετε αντί για γράφτηκε. Συμφωνώ με την αναξιοπιστία των πολιτικών μας διαφωνώ στην αναξιοπιστία προς τους δανειστές, όπως και να έχει οι δανειστές θα το χρησιμοποιήσουν ως μοχλό για περάσουν τους δικούς τους όρους συνεργασίας. Δεν πας όμως με τέτοιο σκεπτικό να συζητήσεις για το δάνειο σου. Ξεκινάς από το τι μπορώ να προσφέρω ως δανειολύπτης και κάτω από πιες συνθήκες αναγνωρίζοντας το έχεις πρόβλημα και ζητάς μια λύση. Οι επιλογές που έχεις είναι 2 1) Είσαι συνεχώς πίσω στις πληρωμές μέχρι την αποπληρωμή του δανείου, φυσικά απαιτεί να μπορείς να βάλεις τα οικονομικά σου σε μια σειρά και να κάνεις ότι καλήτερο μπορείς. 2) Αλλάζεις το δάνειο και είσαι εντάξει στις δόσεις. Απαιτεί ότι θα είσαι σταθερός στην αποπληρωμή των δόσεων και μια σειρά στα οικονομικά σου. Σε κάθε περίπτωση τα δικά μας παιδιά δεν έχουν σειρά με τα γνωστά αποτελέσματα. Δεν πιστεύω ότι οι δανειστές θέλουν να χάσουν πελάτη ούτε να εμφανίσουν απόλοιες στα λογιστικά τους, τους συμφέρει να αναχρηματοδοτήσουν το δάνειο με μεγαλύτερο ορίζοντα αποπληρωμής ή όποια άλλη συμφωνία μπορεί να επιτευχθεί. Θεωρώ πιο έντιμο το να πας και να πεις αδυνατώ να πληρώσω τι μπορούμε να κάνουμε από την μονομερή διαγραφή ή κουρέματα και άλλα όμορφα που συμβαίνουν αυτή την στιγμή
Cossutius. Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2012 Συμφωνω απόλυτα με τη προσέγγισή σου Πουρναρα.
παπι Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2012 "Έτσι η Ελλάδα μπορεί πολύ απλά να τυπώσει όσες δραχμές είναι το χρέος της στους ιδιώτες και να το ξεπληρώσει" "Επίσης, δεν μπορείς να τυπώσεις όσες δραχμές θέλεις χωρίς συνέπειες, οπότε δεν είναι τόσο απλό όσο νομίζετε". Την ανακολουθία την αντιλαμβάνεσαι; Μόνος σου τα γράφεις. Ούτε καν η Αμερική δεν μπορεί να το κάνει αυτό, που τυπώνει ένα από τα τρία βασικά συναλλάγματα του πλανήτη. Αλλά, αφού το γράφει το Κουτί της Πανδώρας. Κακώς επιστρέφω σε αδιέξοδες συζητήσεις. Καλή συνέχεια. Το αστειο ειναι οτι τα ατομα που λενε για τυπωμα ειναι παντα αντιθετα με την φορολογια χαχααχαχαχα 1
Fotis13 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2012 Εσενα μαλλον δε σε ενδιαφερει να δεις τι λεει ο αλλος και τρολλαρεις. Που ειναιη ανακολουθια? Προφανως και μπορεις να τυπωσεις νομισμα και να ξεπληρωσεις τα χρεη σου τυπωνοντας χρημα. Αυτο ομως δεν σημαινει οτι δεν υπαρχουν αλλες συνεπειες στην οικονομια της χωρας σου. Οσον αφορα το πρωτο τμημα του προβληματος, που ειναι το τυπωμα δραχμων για να ξεπληρωσεις χρεη, βεβαιως γινεται. Το τι συνεπειες υπαρχουν απο αυτο το τυπωμα και αν ειναι μικροτερες απο το να πληρωσεις το χρεος σου με νεο εξωτερικο δανειο ειναι αλλο θεμα. Πολυ ευκολα ενα γκουγκλαρισμα θα σας δειξει ποιες ειναι οι αλλες συνεπειες. Κατα τα αλλα το λινκ δεν το σχολιασε κανενας. Να ταν και το μοναδικο. Ετσι, γαργαρα... Tα μισα να μου ελεγε μονο snoob!
skiabox Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2012 Cossutius : Οι ΔΥ την ευγένεια, την καλοσύνη και την καρτερικότητα όλων των υπολοίπων εκμεταλλεύονται. Το 'χάδι' το δικό σου το εκλαμβάνουν ως αδυναμία και θα προσπαθούν πάντα να σε απομυζούν γιατί δεν έχουν μάθει να παράγουν κάτι, οπότε πρέπει οπωσδήποτε να ζήσουν εις βάρος κάποιου άλλου. Απλά υπάρχουν και κάποιοι Έλληνες που δεν σηκώνουν μύγα στο σπαθί τους και δε δέχονται να μη γυρνάει ούτε μισό ευρώ από τον ιδρώτα τους πίσω στους ίδιους και θα προτιμήσουν να μεταναστεύσουν σε πολιτείες με ανθρώπους με παρόμοιες πεποιθήσεις. Για αυτό που ρωτάς : (Οι άλλοι έχουν 10 άτομα (ΔΕΚΑ) ανά υπουργείο) Άλλο παράδειγμα : Η πολεοδομία του Βανκούβερ έχει 3 (ΤΡΕΙΣ) υπαλλήλους. Και κάτι άλλο. Μόνο με παραγωγή υπηρεσιών από τον έναν στον άλλο μέσα σε ένα κράτος η φτώχεια αυξάνει συνέχεια.
Προτεινόμενες αναρτήσεις