rikos Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2012 Ωπα, απο που πηγαζει αυτο το χρονοδιαγραμμα; Να και μια φυσιολογικη απαντηση. Κοινη λογικη και ενημερωση για οποιον διαβαζει και κατι αλλο απο capital και προγραμματικες δηλωσεις τις εκαστοτε κυβερνησης. Ενα καλο σημειο για να ξεκινησεις ειναι απο τις επιταγες του μνημονιου 2 για τους μισθους μετα το 2015. Να σου θυμισω οτι δεν εφαρμοστηκε το μνημονιο 1 και 2. Λολ ! Η εσωτερικη υποτιμηση δεν ειναι εφαρμογη των μνημονιων! Ε ρε τρολλιες που διαβαζουμε!!! Ο αντιλογος σου δεν αντεχεται ,παλι με αποστομωσες συγχαρητηρια! Στα τρολλια με τρολλιες απανταμε. Ο μονος που ενιοτε επιχειρηματολογει ειναι ο πουρναρας. Μπας και καταλαβεις που το παω: Αθηνα 2008, σου λεει κατι? Πες μου εναν λογο για τον οποιο δικαιολογείται ο χαμος που εγινε... 1
KleKoR Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2012 Να σου θυμισω οτι δεν εφαρμοστηκε το μνημονιο 1 και 2. ενώ στην πορτογαλία που εφαρμόστηκε κατά γράμμα... κλασσική καραμέλα... πάνε όμως διάβασε το πρώτα και μετά ξαναέλα... Ο αντιλογος σου δεν αντεχεται ,παλι με αποστομωσες συγχαρητηρια! να σε βοηθήσω... κούβα, εσσδ, βόρεια κορέα, κίνα ρουμανία... πάμε καμάρι μου, δώσε πόνο...
kostas_dr Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2012 Το έχουμε πάρει δηλαδή απόφαση ότι θα ζούμε σαν χώρα και σαν κοινωνία χωρίς δανεικά, αποκλειστικά και μόνο με ότι παράγουμε; Δεν το νομίζω. πχ για πείτε το στους Δημάρχους που αντιδρούν, τι ακριβώς σημαίνει αυτό.
KleKoR Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2012 Το έχουμε πάρει δηλαδή απόφαση ότι θα ζούμε σαν χώρα και σαν κοινωνία χωρίς δανεικά, αποκλειστικά και μόνο με ότι παράγουμε; Δεν το νομίζω. πχ για πείτε το στους Δημάρχους που αντιδρούν, τι ακριβώς σημαίνει αυτό. υπάρχει κοινωνία που ζει χωρίς δανεικά;
rikos Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2012 Απο τον Πανο Οικονομοπουλο, που διετέλεσε καθηγητης οικονομικών στο Columbia: "Με μια επιστροφη στην δραχμη το χρεος δεν χρειαζεται να διαγραφει. εκτος εαν ειναι επαχθες με τον νομικο ορο, παρα να μετατραπει σε ωφειλομενο σε δραχμες που το κρατος θα μπορει να το εκδωσει! Εαν γινει αυτο τοτε α) οι δανειστες θα πληρωθουν θα εχουν το κινητρο να υποστηριξουν την νομισματικη ισοτιμια της δραχμης ωστε να περιορισουν την κεφαλαικη τους απωλεια β) οι τοπικες τραπεζες θα δημιουργησουν ζητηση για το χρεος στην δυτερογενη αγορα ωστε να εχουν αποθεμα εξασφαλισης της μελλλοντικης τους ρευστοτητας και γ) οι περισσοτεροι των δανειστων θα ανανεωνουν τα ληγοντα ομολογα ωστε να εχουν εισοδημα γνωριζοντας οτι δεν υπαρχει κινδυνος στασης πληρωμων καθοσον το κρατος θα μπορει να εκδιδει το απαιτουμενο χρημα μεσω της ΤτΕ για να αποπληρωνει!"
Fotis13 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2012 Απο τον Πανο Οικονομοπουλο, που διετέλεσε καθηγητης οικονομικών στο Columbia: "Με μια επιστροφη στην δραχμη το χρεος δεν χρειαζεται να διαγραφει. εκτος εαν ειναι επαχθες με τον νομικο ορο, παρα να μετατραπει σε ωφειλομενο σε δραχμες που το κρατος θα μπορει να το εκδωσει! Εαν γινει αυτο τοτε α) οι δανειστες θα πληρωθουν θα εχουν το κινητρο να υποστηριξουν την νομισματικη ισοτιμια της δραχμης ωστε να περιορισουν την κεφαλαικη τους απωλεια β) οι τοπικες τραπεζες θα δημιουργησουν ζητηση για το χρεος στην δυτερογενη αγορα ωστε να εχουν αποθεμα εξασφαλισης της μελλλοντικης τους ρευστοτητας και γ) οι περισσοτεροι των δανειστων θα ανανεωνουν τα ληγοντα ομολογα ωστε να εχουν εισοδημα γνωριζοντας οτι δεν υπαρχει κινδυνος στασης πληρωμων καθοσον το κρατος θα μπορει να εκδιδει το απαιτουμενο χρημα μεσω της ΤτΕ για να αποπληρωνει!" Οπως εχω ξαναπει εκεινοι που ειναι υπερ της δραχμης ανηκουν σε 3 κατηγοριες: 1)Eκεινοι που χρωστανε παντου και με την δραχμη ελπιζουν σε μερικη-ολικη διαγραφη του χρεους τους. 2) Οσοι ζουν και εργαζονται στο εξωτερικο επομενως οι επιπτωσεις της δραχμοποιησης δεν τους αφορουν εως και μπορει να τους συμφερει εχοντας σκληρο νομισμα. 3)Οι "νοσταλγοι" πασης φυσεως... 2
kostas_dr Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2012 υπάρχει κοινωνία που ζει χωρίς δανεικά; Αν έχεις μπει σε παγκόσμια black list και δεν σε δανείζει κανένας; Τότε τι γίνεται; Μπορεί η Ελλάδα να έχει για χρόνια συνέχεια πλεονασματικούς προϋπολογισμούς; Δεν μιλάω για νόμισμα, αλλά για το εμπορικό ισοζύγιο και για τις δημόσιες δαπάνες. rikos, το χρέος είναι σε ευρώ. Δεν μπορείς να τυπώσεις αβέρτα δραχμές και να αποσβέσεις το χρέος σου. Μόνο η Αμερική το κάνει, γιατί μπορεί (ακόμα), και δεν της μιλάει κανένας, για ευνόητους λόγους. 2
pournaras Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2012 Απο τον Πανο Οικονομοπουλο, που διετέλεσε καθηγητης οικονομικών στο Columbia: "Με μια επιστροφη στην δραχμη το χρεος δεν χρειαζεται να διαγραφει. εκτος εαν ειναι επαχθες με τον νομικο ορο, παρα να μετατραπει σε ωφειλομενο σε δραχμες που το κρατος θα μπορει να το εκδωσει! Εαν γινει αυτο τοτε α) οι δανειστες θα πληρωθουν θα εχουν το κινητρο να υποστηριξουν την νομισματικη ισοτιμια της δραχμης ωστε να περιορισουν την κεφαλαικη τους απωλεια β) οι τοπικες τραπεζες θα δημιουργησουν ζητηση για το χρεος στην δυτερογενη αγορα ωστε να εχουν αποθεμα εξασφαλισης της μελλλοντικης τους ρευστοτητας και γ) οι περισσοτεροι των δανειστων θα ανανεωνουν τα ληγοντα ομολογα ωστε να εχουν εισοδημα γνωριζοντας οτι δεν υπαρχει κινδυνος στασης πληρωμων καθοσον το κρατος θα μπορει να εκδιδει το απαιτουμενο χρημα μεσω της ΤτΕ για να αποπληρωνει!" Μου χρωστας 10 ευρω. Αλλαζεις το νομισμα σου σε δραχμες, και κανεις μια ισοτιμια 1 ευρω 10 δραχμες. Παλι θα μου χρωστας 10 ευρω. Κανεις υποτιμηση σε 1 ευρω 100 δραχμες. Παλι 10 ευρω θα μου χρωστας. 2
rikos Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2012 Μου χρωστας 10 ευρω. Αλλαζεις το νομισμα σου σε δραχμες, και κανεις μια ισοτιμια 1 ευρω 10 δραχμες. Παλι θα μου χρωστας 10 ευρω. Κανεις υποτιμηση σε 1 ευρω 100 δραχμες. Παλι 10 ευρω θα μου χρωστας. Και εγώ να σου πω την αληθεια αυτό του απάντησα και του παρέθεσα αρθρο που ελεγε οτι απο την στιγμη που εχουμε υπαχθεί στο αγγλικο δικαιο (μεχρι τοτε το 80% του χρεους ηταν σε δραχμες) το χρεος ειναι πλεον σε ευρω και συνεπως η μονη λυση ειναι η μονομερης διαγραφη. Απάντηση: " Οχι κυριε .....! Η διαγραφη ειναι αυτη που εχει προβλημα με το Αγγλικο δικαιο! Η αποπληρωμη στο νομιμο νομισμα που μπορεις να το εκδωσεις εχει την δυναμη της αποληρωμης με περιουσιακο στοιχειο και ειναι καλυτερο γιατι διδει ρευστοτητα στον δανειστη και η απωλεια απο την υποτιμηση ειναι ελεγχομενη και σιγουρα οχι μεγαλυτεςρη απο την πιθανη απωλεια που συμβαινει σε πληστηριασμους και δημοπρασιες!" Ερώτηση: Συνεπώς ειναι ενα μεγάλο ψέμμα αυτο που κυκλοφορεί και σε μνημονιακούς και σε αντιμνημονιακούς κύκλους (το οτι δηλαδη "δεν έχουμε πλέον τη δυνατότητα, λόγω αγγλικού δικαίου, να αλλάξουμε το χρέος από ευρώ σε δραχμές"). Απάντηση: Δεν ειναι ψεμμα αλλα προκαταληψη, αγνοια και φοβια! Σιγουρα οι δανειστες θα αντιδρασουν αλλα τα διεθνη δικαστηρια αποδεχονται την πληρωμη σε περιουσιακο στοιχειο του δανειζομενου οταν αυτο ειναι ρευστο (προτιμητεο), νομιμο μεσο στην χωρα πληρωμης και δεν εχει μεγαλυτερη πιθανοτητα απομειωσης της αξιας του, καθοτι αυτη ελεγχεται απο τους χρηματοοικονομικους οικους (με παραγωγα κλπ!) απο ενα αλλο στοιχειο που ρευστοποιειται μεσω απροβλεπτων πληστηριασμων! Τα συμπεράσματα δικά σου.
kostas_dr Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2012 Ακόμα μιλάμε για επάνοδο της χώρας; Ποιάς χώρας; Σε ποιά μπανανία γίνονται αυτά; Διαβάστε τα ρεζιλίκια μας. http://www.google.gr/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&ved=0CC8QqQIwAA&url=http%3A%2F%2Fwww.protothema.gr%2Fgreece%2Farticle%2F%3Faid%3D237491&ei=VS-qUIa_GcvL0AXh3oGYBw&usg=AFQjCNG0jU72WoUrKQY_5KLiZ2ILUfAKlw 3
rikos Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2012 Ακόμα μιλάμε για επάνοδο της χώρας; Ποιάς χώρας; Σε ποιά μπανανία γίνονται αυτά; Διαβάστε τα ρεζιλίκια μας. http://www.google.gr..._5KLiZ2ILUfAKlw Που ειναι οι Γερμανοι να μας σωσουν?
bluesattack Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2012 Και εγώ να σου πω την αληθεια αυτό του απάντησα και του παρέθεσα αρθρο που ελεγε οτι απο την στιγμη που εχουμε υπαχθεί στο αγγλικο δικαιο (μεχρι τοτε το 80% του χρεους ηταν σε δραχμες) το χρεος ειναι πλεον σε ευρω και συνεπως η μονη λυση ειναι η μονομερης διαγραφη. Απάντηση: " Οχι κυριε .....! Η διαγραφη ειναι αυτη που εχει προβλημα με το Αγγλικο δικαιο! Η αποπληρωμη στο νομιμο νομισμα που μπορεις να το εκδωσεις εχει την δυναμη της αποληρωμης με περιουσιακο στοιχειο και ειναι καλυτερο γιατι διδει ρευστοτητα στον δανειστη και η απωλεια απο την υποτιμηση ειναι ελεγχομενη και σιγουρα οχι μεγαλυτεςρη απο την πιθανη απωλεια που συμβαινει σε πληστηριασμους και δημοπρασιες!" Ερώτηση: Συνεπώς ειναι ενα μεγάλο ψέμμα αυτο που κυκλοφορεί και σε μνημονιακούς και σε αντιμνημονιακούς κύκλους (το οτι δηλαδη "δεν έχουμε πλέον τη δυνατότητα, λόγω αγγλικού δικαίου, να αλλάξουμε το χρέος από ευρώ σε δραχμές"). Απάντηση: Δεν ειναι ψεμμα αλλα προκαταληψη, αγνοια και φοβια! Σιγουρα οι δανειστες θα αντιδρασουν αλλα τα διεθνη δικαστηρια αποδεχονται την πληρωμη σε περιουσιακο στοιχειο του δανειζομενου οταν αυτο ειναι ρευστο (προτιμητεο), νομιμο μεσο στην χωρα πληρωμης και δεν εχει μεγαλυτερη πιθανοτητα απομειωσης της αξιας του, καθοτι αυτη ελεγχεται απο τους χρηματοοικονομικους οικους (με παραγωγα κλπ!) απο ενα αλλο στοιχειο που ρευστοποιειται μεσω απροβλεπτων πληστηριασμων! Τα συμπεράσματα δικά σου. Δηλαδη να ξεπληρωσουμε ολα αυτα τα δις κοβοντας δραχμη ? Η επανασταση του προλεταριατου πιο πολυ ενδιαφερον εχει απο αυτο. 2
kostas_dr Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2012 Που ειναι οι Γερμανοι να μας σωσουν? Έλα ντε! Που είναι; Γιατί αν διάβασες το άρθρο, οι τοπικοί βουλευτές...
rikos Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2012 Δηλαδη να ξεπληρωσουμε ολα αυτα τα δις κοβοντας δραχμη ? Μη με ρωτας εμενα. Εγω θελω μονομερης διαγραφη και τυπωμα μονο για να καλυψεις το πρωτογεννες σου ελλειμα. Απο κει και περα το κατα ποσο ειναι εφικτο να διατηρησεις χαμηλα τον πληθωρισμο τυπωνοντας και για το εξωτερικο χρεος δεν το γνωριζω. Απο οτι καταλαβαινω αν χρωστας για παραδειγμα 1δισ ευρω, αυτα θα μετατραπουνε σε δραχμες κατα την ισοτιμια που εχει οριστει την ημερα νουμερο 1, π.χ. 341 δισ δραχμες, και απο κει και περα οταν θα υποτιμαται η δραχμη (θα υποτιμαται κατα το αντιστοιχο ποσο και το χρεος). Ετσι μετα απο 5 χρονια το χρεος θα παραμενει στα 341 δισ και αν εχει γινει υποτιμηση ας πουμε 50% το χρεος στην ουσια θα εχει μειωθει στο μισο. Για αυτο και τοτε ο πληθωρισμος δεν θα συμφερει κανεναν και οτι ενεργεια μπορουν να κανουν οι διαφοροι χρηματοπιστωτικοι οργανισμοι για να μην υποτιμηθει το χρεος θα την κανουν. Και το ολα αυτα τα δισ που λες, ειναι σχετικο. Πρεπει να γινει λογιστικη καταγραφη του χρεους να δουμε τι πραγματικα γινεται... Έλα ντε! Που είναι; Γιατί αν διάβασες το άρθρο, οι τοπικοί βουλευτές... Ασε τους τοπικους βολευτες. Αυτοι ειναι προδοτες. Οι Γερμανοι ειναι κατι σαν διεθνιστες (μη σου πω και κρυφοκομμουνιστες). Νοιαζονται τοσο πολυ για τους αλλους που πανε και τους φτιαχνουν τις χωρες.
Προτεινόμενες αναρτήσεις