Fotis13 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2012 Εσυ τωρα περιμενεις αντεπιχειρημα σε ολα αυτα ετσι? Καλη τυχη σε αυτο ...Το πολυ πολυ να πεταχτει ο αλλος και να μουρμουρισει κατι για "επανασταση","αντικαπιταλιστικη ανατροπη",και αλλα γραφικα οπως και τι ωραια που ειναι στον αλλο πλανητη που ζουμε εκει που δεν εχουμε πολεμους,πεινα και αρωστειες και ολοι πρεπει να παιρνουν 3000 ευρο . 3
saya Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2012 Μάλλον δεν κατάλαβες. Κι επειδή, χαριτωμένοι οι λαϊκισμοί περί Πάσχου και τοίχου, αλλά δεν απαντούν επί της ουσίας σε τίποτε, εξηγώ: Ο χρήστης rikos δήλωσε πως "ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε". Το οποίο ως ατάκα είναι μεν εύηχο, αλλά πάσχει σε ένα βασικό σημείο. Απάντησα, λοιπόν, πως για να αλλάξουμε, πρέπει να συμφωνήσουμε στο πώς είμαστε και επ' αυτού όχι απλά δεν υπάρχει συμφωνία, αλλά κυριαρχεί πλήρης διάσταση απόψεων. Επισήμανα επίσης πως υπάρχει σημαντική μερίδα των πολιτών που, συστηματικά, αντιδρούν σε όλα. Ανέφερα χαρακτηριστικά μία "αλλαγή" η οποία επιδιώκεται εδώ και χρόνια, με κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα: αυτή της απελευθέρωσης των κλειστών επαγγελμάτων. Η χρήστρια saya, πάτησε σε ένα κλασικό "επιχείρημα" όσων αντιδρούν στην οποιαδήποτε αλλαγή: δηλαδή, ότι με την απελευθέρωση των επαγγελμάτων θα γεμίσει η χώρα ανεπαρκείς πτυχιούχους, οι οποίοι με την ασχετοσύνη τους θα θέσουν σε κίνδυνο το λαό (διότοι οι πλούσιοι θα απολαμβάνουν τις υπηρεσίες των εξαιρετικών πτυχιούχων των διεθνώς αναγνωρισμένων Ελληνικών πανεπιστημίων...) Στη συνέχεια, της αντέτεινα ότι τα δικά μας πανεπιστήμια έχουν τα ίδια ακριβώς χάλια με τα θρυλούμενα χάλια των Βουλγάρων. Η απάντηση ήταν πως τα σκονάκια δε συγκρίνονται με την εξαγορά μαθημάτων με λάδι (εδώ έχει δίκιο, οι Βούλγαροι πρέπει να παραδειγματιστούν από εμάς και να στήσουν site που να διαφημίζουν φόρα-παρτίδα ότι αναλαμβάνουν επ' αμοιβή φοιτητικές εργασίες. Αν είναι να κλέψεις και να πάρεις πτυχία που δε σου αξίζουν, να τα πάρεις με hard cash, αδερφέ, όχι με λάδια τρέχα-γύρευε ποιότητας. Σιγά μη δώσω κι αυγά για να περάσω ένα μάθημα... Μπας κλας Βούλγαροι, τι να πεις). Επισήμανα επίσης, ότι είναι μάλλον περίεργο να μας κάνουν οι Βούλγαροι για να εισφοροδιαφεύγουμε, αλλά να μη μας κάνουν τα πτυχία τους. Δεν πήγα να "εξισώσω" τίποτε, όπως κατάλαβες εσύ (εκτός κι αν το να κοτσάρεις το όνομα ενός δημοσιογράφου ή να πετάς ένα "νεοφιολελέ" υποτίθεται ότι απαντά σε οτιδήποτε...) θέλησα να καταδείξω τον άκρατο λαϊκισμό που έχει κυριαρχήσει (όχι τώρα, με τα μνημόνια και τα ζόρια, εδώ και δεκαετίες) στη χώρα. Τα καλά και τα ωφέλιμα. Όπου μας βολεύει, να εκμεταλευτούμε τους άλλους, όπου δε μας συμφέρει, υψώνουμε τείχη, περιχαρακωνόμαστε, αρνούμαστε τα πάντα και πάμε σαν άλλοτε. Οι ίδιοι που θέλουν "εξίσωση μισθών με τον κατώτατο Ευρωπαϊκό" (δηλαδή πλήρη δημοσιονομική εξίσωση, αλλά χωρίς να μας λένε οι ξένοι πως δε γίνεται να προσλαμβάνουμε ανθρώπους που δεν έχουμε λεφτά να τους πληρώσουμε) είναι οι ίδιοι που θέλουν να συνεχίσουν οι συντεχνίες να τραμπουκίζουν όποιον πάει να τους πειράξει τα "κεκτημένα" (βλ. υπαλλήλους της Βουλής, τους οποίους, μάντεψε ποιοι ξεσηκώθηκαν για να υπερασπιστούν, εντός Κοινοβουλίου...) Οι ίδιοι που ωρύονται ότι χάνουμε την εθνική μας κυριαρχία, επειδή οι ξένοι δε μας έχουν καμία εμπιστοσύνη πλέον και θέλουν να ελέγχουν πού θα πάνε τα λεφτά που μας δανείζουν, εκ νέου, είναι οι ίδιοι ακριβώς που ωρύονται ότι "δεν πληρώνουν" κι αν θέλανε οι ξένοι, ας μας ελέγχανε καλύτερα, τότε που μας δίνανε τα δάνεια. Οπότε θα φωνάζανε ότι εκχωρούμε την εθνική μας κυριαρχία. Όταν ζούσε μια χώρα με δανεικά, δεν εκχωρούσαμε την εθνική μας κυριαρχία. Όταν συνάπταμε δάνεια για να καλύπτουμε πάγια και διαρκή έξοδα, προκειμένου να ζήσουμε το μύθο μας, δεν εκχωρούσαμε την εθνική μας κυριαρχία. Και η προτεινόμενη λύση; Να διαγράψουμε το χρέος. Το επονείδιστο χρέος (ακόμη δεν ξέρω ποιο είναι το όνειδος, ότι ζούσαμε με δανεικά ή ότι βρέθηκαν άνθρωποι να μας δανείσουν, αλλά τέλος πάντων) και αύριο να διαγραφεί, τίποτε δεν κάνουμε. Την ίδια στιγμή θα αρχίσουμε να σωρεύουμε νέο χρέος, γιατί εξακολουθούμε να έχουμε ελλειματικούς προϋπολογισμούς. Κατά τα άλλα, πρέπει να αλλάξουμε. Αλλά χωρίς να αλλάξουμε καμία δομή, χωρίς να απελευθερώσουμε κανένα επάγγελμα, χωρίς να ιδιωτικοποιήσουμε, χωρίς, χωρίς, χωρίς. Καμία μείωση μισθών, καμία αύξηση ορίων ηλικίας, καμία περικοπή στα "κεκτημένα". Όλα καλά τα κάναμε, οι πολιτικοί έφαγαν τα λεφτά, εμείς δεν ξέραμε, θα δείτε πώς θα ανακτήσουμε την εθνική μας υπερηφάνια τώρα που θα φύγουν οι άεργοι επίορκοι και θα έρθουν οι αγνοί άεργοι να μας σώσουν. Κι αν όλο αυτό θυμίζει σε όσους δεν έχουν παρωπίδες το μεταπολιτευτικό στρουθοκαμηλισμό, είναι γιατί περί αυτού ακριβώς πρόκειται. Γιατι να επιβαρυνουμε τον λαο ;Με δικαιολογιες ανεπαρκεις και αστειες ενω δεν φταει τοσο;Η μαλλον δεν φταει μονο αυτος . Γιατι αν δεις αυτα που γραφεις δεν κανεις τιποτα αλλο απο το υπεκφευγεις . Και εν τελει καταληγουμε σε αυτο που ειπα αν θελουμε να συνεργαστουμε πρεπει να αφησουμε τις κομματικες παρωπιδες τυπου φταινε μονο οι της αλλης;πλευρας γιατι ο φανατισμος αυτην την στιγμη ειναι για τα μπαζα να μιλησω λαικιστι . Και οι δικαιολογιες οι αστειες δεν βοηθουν . Κανενας δεν κρυβεται πισω απο το δαχτυλο του.. ναι καποιες εταιριες πρεπει να ιδιωτικοποιηθουν συμφωνω οτι πολυς κοσμος εφαγε . Οχι ομως να καταληξουμε σε εργασιακο μεσαιωνα καταργοντας ολα τα δικαιωματα και να ερχεται να μας χειρουργει χωρις εξετασεις ο καθενας που πηρε το πτυχιο πληρωνοντας με την αστεια δικαιολογια οτι και στις δικες μας σχολες καποιοι καναν σκονακια αρα για να μην αισθανομαστε ανωτεροι ας μας σφαζουν ελευθερα.. αυτο δεν ειναι επιχειρημα ..μονο και μονο για να γινει μια αλλαγη . Γιατι να γινει η αλλαγη προς την κατευθηνση που θες εσυ στην τελικη;Γιατι μονο αυτο λογαριαζεται ως αλλαγη;Το να επιβαρυνθει και αλλο ο κοσμος;Που ειναι η αλλαγη σε αυτο ειδικοτερα;Ολο ο κοσμος επιβαρυνεται . Η αλλαγη θα ηταν να γινουμε σωστο κρατος ευρωπαικο επιτελους οπου ολα δεν τα τραβαει ο κοσμακης και απο πισω υπαρχει μια ελιτ με ολα τα προνομια που κανει οτι θελει .. Μας κοροιδευει ολη η Ευρωπη για τις λιστες λαγκαρντ , γιατι ολοι ειναι ενα κουβαρι και εμεις εκει κατεβαστε και αλλο τους μισθους,,.η αλλαγη , η κυρια αλλαγη δεν θα ειναι να επιβαρυνουμε και αλλο την πλειοψηφια των πολιτων , αλλα επιτελους να γινουμε σωστο Ευρωπαικο κρατος.
Super Moderators Snoob Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2012 Super Moderators Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2012 Απορώ γιατί παραθέτεις ολόκληρο το μήνυμά μου, αφού δε θέλεις να απαντήσεις σε κανένα σημείο που θίγω -και μετά, γράφεις κι όλας ότι υπεκφεύγω. Εγώ. Ό,τι πεις. Πώς, ακριβώς, θα επιβαρύνουμε το λαό, αν πάψουν να υπάρχουν κλειστές συντεχνίες; Πώς, ακριβώς, θα αλλάξουμε όταν δε θέλουμε να πειράξουμε τίποτε και κανένα; "Η αλλαγή θα ήταν να γίνουμε ένα σωστό ευρωπαϊκό κράτος", γράφεις. Όχι άλλα ευχολόγια, ήμαρτον. Εγώ δεν είπα πουθενά να γίνουν οι αλλαγές "προς την κατεύθυνση που θέλω εγώ" απαραίτητα. Αυτό που επισημαίνω είναι ότι με την άρνηση να πειράξουμε οτιδήποτε, σίγουρα δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι. Επισημαίνω πως την ώρα που πιάνουμε πάτο, εξακολουθούμε να βαυκαλιζόμαστε πως είμαστε "καλύτεροι" των άλλων και να περιχαρακωνόμασε στα "κεκτημένα". Το "δώστα όλα" μετατράπηκε σε κεκτημένο. Δεν ξέρουμε τίποτε για το έγκλημα. Μόνοι τους εκλέγονταν αυτοί, τόσα χρόνια. Μόνοι τους μοίραζαν επιδόματα έγκαιρης προσέλευσης στη δουλειά. Πιπέρι, που θα πούμε κακή κουβέντα για τον αθώο λαό που δεν ήξερε τίποτε. Εντωμεταξύ, να μην απολυθεί κανένας. Να μην περικοπούν οι μισθοί. Να μην απελευθερωθούν τα επαγγέλματα. Να μην ξεπουλήσουμε. Να μην αξιολογούνται οι καθηγητές (ή να αξιολογούνται μεταξύ τους και το αποτέλεσμα της αξιολόγησης να μην έχει καμία επίπτωση στην πορεία τους...Ξέρω κι ένα καλό με τον Τοτό.) Να μην αναγνωρίζουμε τα πτυχία των άλλων χωρών της Ε.Ε., αλλά να θέλουμε να αναγνωρίζουν αυτοί τα δικά μας. Να μη θέλουμε να μας ελέγχουν πού δίνουμε τα δανεικά, αλλά να θέλουμε να μας δανείζουν. Πώς θα γίνουμε "σωστό Ευρωπαϊκό κράτος" αν έχουμε μόνο δικαιώματα και καθόλου υποχρεώσεις; Είναι σωστό Ευρωπαϊκό κράτος ο μπαταχτσής; Είναι σωστό Ευρωπαϊκό κράτος αυτό που απειλεί με διώξεις όποιον αφελή έρθει να επενδύσει; Δηλαδή, πέρα από τις αοριστολογίες, ποια συγκεκριμένη αλλαγή έχει προταθεί εδώ, αντίθετη των αισχρών φιλελευθερισμών του Πάσχου, και την έχω απορρίψει; Το να γίνουμε μπαταχτσήδες και με τη βούλα; Ε, συγγνώμη που αυτό δεν το λογίζω για αλλαγή. Τα ευχολόγια, να γίνουμε γενικά και αοριστώς σωστό κράτος; Κρατώντας τους ίδιους ακριβώς μηχανισμούς, τα ίδια στεγανά, τα ίδια τσιφλίκια; Γιατί; Επειδή θα έρθει ένα άεργο του κομματικού σωλήνα να απειλήσει την Ευρώπη πως κρέμεται από τα @@ μας, και μη μας κολάνε πολύ γιατί θα τα κόψουμε; Ακόμη κι αν η Ευρώπη κρέμεται πράγματι από τα @@ μας, ακόμη κι αν δε μπλοφάρουμε και τα κόψουμε, ακόμη κι αν πέσει η Ευρώπη, αυτό δεν αλλάζει το γεγονός ότι εμείς θα έχουμε κόψει τα @@ μας. Όταν συνεννοηθούμε τουλάχιστον επ' αυτού, τα ξαναλέμε. 3
saya Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2012 Αντε παλι οι γενικοτητες . Μονο γενικοτητες .. πριν σου ελεγα κατι που το ξερει και η κουτση Μαρια , οτι καποιοι πουλανε πτυχια. Τωρα μας εξαναγκαζουν για λογους ανοιγματος επαγγελματος να τους δεχτουμε στην αγορα με τα ιδια δικαιωματα με αυτους που ξερουμε οτι εχουν κανονικο πτυχιο .Και εσυ αντι να μου απαντησεις επι της ουσιας μ ελεγες οτι και οι δικοι μας κανουν σκονακια. Και τωρα τι μου λες;Αφου θελουμε να μας αναγνωρισουν , το ιδιο πρεπει να κανουμε και εμεις . Ε αυτο δεν γινεται πουθενα ομως.. Γιατι;Γιατι αφου θα ευτελιστει θα πεσουν και οι μισθοι και αλλο . Αυτο σκεφτονται . Στις δικες τους χωρες βεβαια δεν ισχυει αυτο . Δεν αναγνωριζουν ολα τα πτυχια οπως λες . Τα σχολεια τους τα δημοσια για να παρουν καποιον δασκαλο απο οτι ξερω πρεπει να εχει περασει καποιες εξετασεις εκει στο εξωτερικο . Νομιζω ειδικα στην Αγγλια πρεπει να παρακουλουθησεις 2ετες προγραμμα.και αφου δουν οτι τους κανεις σε παιρνουν . Για τα ιδιωτικα ουτε λογος , περνας απο κοσκινο . Ζητουν να εχεις προυπηρεσια , ενα σωρο αλλα. Πανε και ρωτα τους αμα ζητουν και απο τους δικους τους τα ιδια. Εννοειται οτι στο εξωτερικο δεν υπαρχουν καταργησεις συμβασεων και τετοια . Γενικα μας κανουν μια φτηνη μπανανια , χωρις δικαιωματα και εμεις χαιρομαστε που επιτελους αλλαζει κατι . Και σε ξαναρωταω γιατθ να μην επιβαρυνθουν αυτοι που φταινε για αλλαγη;Επι της ουσιας η απαντηση παρακαλω , ετσι για αλλαγη.. Αυτο που σου λεω ειναι οτι τα δικαιωματα που ισχυουν για τους δικους τους πολιτες στις δικες τους χωρες μας τα καταργουν . Μας κανουν μια φτηνη χωρα , χωρις δικαιωματα , με μηδενικο πλεον επιπεδο στις υπηρεσιας . Τυπου Βουλγαρια και Τουρκια ,της Ευρωπης και αυτο πρεπει να το σταματησουμε . Οχι να επιχαιρουμε που η αντιθετη πλευρα επιτελους εχασε οφελη .. γενικοτερα σου λεω μας διαλυουν και εσυ αντι να απαντησεις επι της ουσιας αν ειναι σωστα τα μετρα , μου λες επι τελους αλλαζει κατι..οτι να ναι ..
Super Moderators Snoob Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2012 Super Moderators Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2012 Είπε η πρύτανης των συγκεκριμένων τοποθετήσεων, όπως το επικό "να γίνουμε σωστή Ευρωπαϊκή χώρα". Λες πως δε σου απαντώ επί της ουσίας. Ποιας ουσίας; Παίρνεις για δεδομένο πως οι Βούλγαροι έχουν πτυχία εξαγορασμένα. Σου απαντώ πως τα ίδια αίσχη γίνονται κι εδώ. Επιμένεις πως αυτοί είναι περισσότερο λαμόγια από εμάς. Σου δίνω συγκεκριμένα παραδείγματα πως αν διαφέρουμε σε κάτι, είναι στα μέσα της λαμογιάς. Η λογοκλοπή πέφτει σύννεφο, αξιολόγηση δεν υπάρχει, μπαίνει ο άλλος στο πανεπιστήμιο και κάααααααααποια στιγμή θα βγει. Δεν είναι αυτό απάντηση επί της ουσίας; Και είναι ουσία το "να γίνουμε σωστό κράτος"; Διάβασε εδώ λίγο για τη σχιζοφρένεια των κλειστών επαγγελμάτων (με παράδειγμα που αφορά ΕΛΛΗΝΑ, μιας και απαξιείς να ασχοληθείς με τους Μόγγολους της Βουλγαρίας που παίρνουν πτυχία με λαδοτενεκέδες...) και αν καταλάβεις τι ακριβώς υπερασπίζεσαι, μου λες. Ή μάλλον, τώρα που το ξανασκέφτομαι, μη μου πεις. Γράψε ό,τι θέλεις και θεώρησε πως με αποστόμωσες. Αρκετό χρόνο διέθεσα ήδη. 5
saya Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2012 Εδω απο οτιν ξερω στις δημοσιες σχολες δεν εχει βγει ακομη ταριφα . Αν εβγαινε μαλλον δεν θα ειχαν καποιοι τοσο μεγαλο προβλημα μετο δημοσιο πανεπιστημιο . τελος παντων . Και ετσι να ηταν που δεν ειναι . Γιατι να ανεχτω να μας κανουν μπανανια για να φανω εγω γεναιοδωρη . Δλδ να πρεπει να βρω ιδιωτικο σχολειο να στειλώ το παιδι μου γιατι στο δημοσιο δεν θα μπορω να ρωτησω ποιος ειναι ο δασκαλος και τι πτυχιο εχει..την στιγμη που δεν το κανει κανεις αλλος στην Ευρωπη . Αρα εγω ειμαι για ακομη μια φορα ο μλκς.Για τις συμβασεις ουδεις λογος βεβαια..τι ειμαστε εμεις;Αγγλοι και θα εχουμε και δικαιωματα;100 ευρω για 6ημερη εργασια και πολυ σου ειναι . Και θες και πτυχιο και ζητας δικαιωματα;Τι [τυχιο;Βρωμισε ο τοπος απο πτυχια . Θα σου πουν..
παπι Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2012 Βρες το ΑΕΠ σου, υπολογισέ το με 120% που πρέπει να πέσει τα επόμενα 2 χρόνια και σπάσε το ποσό σε 24 μήνες. Θα δουλεύεις ντιλίβερι, αλλά δεν θα τρώς ούτε μαρούλι και πάλι δεν φτάνουν! Εγω γαμηθηκα στις μπυρες και εσυ μεθυσες. Δηλαδη για να καταλαβω, το περιβοητο χρεος των 350δις θα το ξεπληρωσουμε σε δυο χρονια; Τωρα που ειμαι νηφαλιος και ξαναβλεπω το ποστ σου... Οκ, η παραπληροφορηση παει συννεφο. Πρωτα το προγραμμα ειναι για εως το 2020 και οχι για το 2014-15 Δευτερον, ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΝΑ ΡΙΞΕΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ!!! Ο στοχος του μνημονιου 1,2,3,ν ειναι το ΜΗΔΕΝΙΚΟ ελλειμα και μονο. Οχι πλεονασμα! Πιο απλα. Δεν λεει να πας το χρεος στα 200δις (οσο ειναι το 120% του 183), αλλα το χρεος που ειναι 350δις (ποσα ειναι) να μεινει τοσο εως το 2020. Ολοι βασιζονται στην αναπτυξη, δηλαδη ο στοχος ειναι το 2020 να εχουμε χρεος 350δις και ΑΕΠ 300δις (οσο ειναι το το 120% τεσπα). Για αυτο και ο πρεσιδεντ αναμασαει αυτη την λεξη, επειδη αν το μνημονιο εφαρμοστει τοτε απο την στιγμη που θα εχουμε 0ελλειμα τοτε θα μπουμε σε αναπτυξη και ετσι ο πρεσιδεντ θα μας βει σωτηρας, ασχετα που ο πραγματικος σωτηρας θα ειναι η τροικα. Αλλα τι να κανουμε.. Ελλαδα, εδω κατηγορουμε την τροικα για την κατασταση σημερα.. ασχετα αν ο υπευθυνος ειναι στην αμερικα και διδασκει αυτο που διδασκει. Τελος, η τροικα ζηταει κουρεμα επειδη ο πρεσιδεντ πηρε την επιμηκυνση, που οσο και να την παρουσιαζουν ως κατι καλο, πρακτικα ειναι μονο κακο επειδη ουσιαστικα παρατεινει την κριση για αλλα δυο χρονια. Ειλικρινα, εσεις που καταδικαζετε τα μνημονια και τις τροικες, μπειτε ρε γαμοτο στο κοπο να διαβασετε για αυτο το περιβοητο προγραμμα. 2
KleKoR Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2012 Τωρα που ειμαι νηφαλιος και ξαναβλεπω το ποστ σου... Οκ' date=' η παραπληροφορηση παει συννεφο. Πρωτα το προγραμμα ειναι για εως το 2020 και οχι για το 2014-15 Δευτερον, ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΝΑ ΡΙΞΕΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ!!! Ο στοχος του μνημονιου 1,2,3,ν ειναι το ΜΗΔΕΝΙΚΟ ελλειμα και μονο. Οχι πλεονασμα! Πιο απλα. Δεν λεει να πας το χρεος στα 200δις (οσο ειναι το 120% του 183), αλλα το χρεος που ειναι 350δις (ποσα ειναι) να μεινει τοσο εως το 2020. Ολοι βασιζονται στην αναπτυξη, δηλαδη ο στοχος ειναι το 2020 να εχουμε χρεος 350δις και ΑΕΠ 300δις (οσο ειναι το το 120% τεσπα). Για αυτο και ο πρεσιδεντ αναμασαει αυτη την λεξη, επειδη αν το μνημονιο εφαρμοστει τοτε απο την στιγμη που θα εχουμε 0ελλειμα τοτε θα μπουμε σε αναπτυξη και ετσι ο πρεσιδεντ θα μας βει σωτηρας, ασχετα που ο πραγματικος σωτηρας θα ειναι η τροικα. Αλλα τι να κανουμε.. Ελλαδα, εδω μας κατηγορουμε την τροικα για την κατασταση σημερα.. ασχετα αν ο υπευθυνος ειναι στην αμερικα και διδασκει αυτο που διδασκει. Τελος, η τροικα ζηταει κουρεμα επειδη ο πρεσιδεντ πηρε την επιμηκυνση, που οσο και να την παρουσιαζουν ως κατι καλο, πρακτικα ειναι μονο κακο επειδη ουσιαστικα παρατεινει την κριση για αλλα δυο χρονια. Ειλικρινα, εσεις που καταδικαζετε τα μνημονια και τις τροικες, μπειτε ρε γαμοτο στο κοπο να διαβασετε για αυτο το περιβοητο προγραμμα.[/quote'] Να σου θυμίσω εσυ που τα έχεις διάβασει και τα ξέρεις, ότι μας έλεγες πως η Γερμανία δεν κερδίζει απο το σωσιμο της Ελλάδας γιατι κάτι τέτοιο δεν γίνεται βάση οικονομικών. Μετά απο δυο πόστ και δυο λινκ ξεβρακωμα συνεχιζεις να το παίζεις γνωστης...
brickman Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2012 Αυτο που ξερω εγω ειναι οτι τιποτα δεν δουλευει καλα στην Ελλαδα. Ας αρχισουμε πρωτα να φτιαχνουμε ενα-ενα τα πραγματα (παιδεία, δημοσιο κτλ) και μετα βλεπουμε για τα μηδενικα χρεη κτλ.... η Γερμανία δεν κερδίζει απο το σωσιμο της Ελλάδας Δεν κερδίζει άμεσα. Έμμεσα όμως κερδίζει.
saya Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2012 Kαλα για την ωρα κερδιζει εμμεσα .. για να διασκορπισθει η κριση παντου και μεσα στην Γερμανια και θα δουμε ποιος θα κερδισει . Οταν εφαρμοζουν πολιτικες λιτοτητας σε ολη την Ευρωπη ωστε να μειωθουν οι εισαγωγες των αλλων ενω ειναι κρατος που εξαγει ποιος θα αγοραζει τα αμαξια τους πχ?? η πτωχευμενη Ελλαδα?Μαλλον οχι . Ηδη κινουνται ολοταχως προς υφεση και αυτοι..Και να δουμε μετα ποιος θα μας δανειζει.. το θεμα ειναι μην τα διαλυσουμε αντι να τα φτιαξουμε..ο κοσμος ηδη δεν ειχε χρηματα , αν το εξαθλιωσεις και αλλο τι πετυχαινεις;Και αν αυτο αρχιζει να εξαπλωνεται τυπου walking dead? Mετα??
kostas_dr Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2012 Πιο πολύ μας βλέπω για καταστάσεις τύπου Revolution.
skiabox Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2012 snoob : Είναι δυνατόν να πείσεις κάποιον που έχει τρομερά επενδυμένα συμφέροντα στην Ελλάδα, να σκεφθεί αντικειμενικά, με καθαρή και οργανωμένη σκέψη; Εδώ ακόμα και σε οικονομικά ελληνικά site κάποιου κύρους βλέπεις θέσεις υπέρ της διατήρησης του δημοσίου, προφανώς επειδή ο συντάκτης έχει την γυναίκα του στο δημόσιο, τον αδερφό του ή κάποιον άλλο συγγενή. Το δημόσιο εξαπλώθηκε τόσο πολύ από το 81 και μετά, που είναι δύσκολο να συναντήσεις άτομο που να σου απαντήσει με ψυχρό και αντικειμενικό τρόπο. Το πιο τραγικό όμως είναι ότι αυτή η πεποίθηση ότι μπορείς να σωθείς κοιτάζοντας μόνο το βραχύβιο ατομικό συμφέρον ή το πολύ το συντεχνιακό συμφέρον, χωρίς να συνεργαστείς με άλλους για να παράξεις κάποιο προϊόν , είναι ευρέως διαδεδομένη. Επίσης για να καταλάβουν οι καλαμο-καβαλητές που πάνε τα πράγματα και μια και εγώ δεν είμαι πολιτικός να τους παραμυθιάσω, θα τους δώσω με μια παράγραφο να καταλάβουν την παγκόσμια αξία του χρήματος. Οι developers που αναρτούν τα applications τους κάθε χρόνο στο app store της apple, είναι περίπου 400 χιλιάδες. Μιλάμε για ανθρώπους με αρκετά μεγάλο βαθμό ευφυίας (από ότι μου λένε γνωστοί από τα ελληνικά πανεπιστήμια πληροφορικής βγαίνει προγραμματιστής 1/200 και άμα). Αυτοί λοιπόν από το app store της Apple αμείβονται με περίπου 1 με 2 δις δολάρια το χρόνο. Οι 700-800 χιλιάδες ΔΥ αμείβονται από το ελληνικό κράτος με 18δις ευρώ. Καταλαβαίνετε λοιπόν που πάει το πράγμα τώρα που άρχισαν οι ξένοι να ελέγχουν που πάνε τα λεφτά που μας δανείζουν.
παπι Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2012 Να σου θυμίσω εσυ που τα έχεις διάβασει και τα ξέρεις, ότι μας έλεγες πως η Γερμανία δεν κερδίζει απο το σωσιμο της Ελλάδας γιατι κάτι τέτοιο δεν γίνεται βάση οικονομικών. Μετά απο δυο πόστ και δυο λινκ ξεβρακωμα συνεχιζεις να το παίζεις γνωστης... Τι κερδισε; Αγορασε Ελληνικο χρεος, που ειναι αυτο το κερδος; Αφου ειτε θα πτωχευσουμε ειτε θα παμε για κουρεμα ειτε θα παμε για μειωση επιτοκιων. Στο κατω κατω, το εχω πει πολλες φορες. Τραβα πουλα το σπιτι σου και αγορασε ενα ΟΕΔ. στα 300κ θα βγαλεις 1εκ. Γιατι δεν το κανεις; Γιατι δεν το κανει κανεις; Κοιτα η Γερμανια θα βγαλει 1%/ετος κερδος, ενω εσυ θα βγαλεις 16% / χρονο + μπονους 700κ + το κεφαλαιο 300κ μετα την ληξη του ΟΕΔ. Εσυ saye γιατι δεν πουλας το σπιτι σου για να παρεις ενα ΟΕΔ; Το ξαναλεω. Δινεις 300κ και παιρνεις ενα ΟΕΔ Καθε χρονο θα παιρνεις 16% απο τα 300κ δηλαδη 16*3 = 48.000 ευρω ζεστα ζεστα καθε χρονο, και μετα οταν ληξει το ομολογο θα παρεις 1.000.000 ευρω ζεστα ζεστα. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις