Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

2 χρονια, 1000 απεργιες και βαλε. ΜΙΑ ΘΕΛΩ. ΜΙΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΚΑΤΙ ΘΕΤΙΚΟ. Δυσκολο; απο 1000; Αν δε μπορεις να βρεις μια, τοτε αστα εμετος και απλα ΜΟΚΟ.

Καθολου μοκο...η απεργια εχει νοημα οταν ειναι διαρκειας. Οι αποσπασματικές απεργιες βραχυπροθεσμα δεν πετυχαινουν απολυτως τιποτε και μακροπροθεσμα αλλοιώνουν το ολο νοημα του να απεργησει καποιος. Με αλλα λογια οι εργατοπατερες που βριζετε μια χαρα σας βοηθουν να επιτελεσετε το εργο σας (ξερεις ποιο εργο, το ξεπουλημα της χωρας σε ιδιωτες επειδη αυτο θα φερει υποτιθεται την αναπτυξη κτλ κτλ). Αντιθετως αλλο παιδακι πρεπει να κανει μοκο που δεν ξερει τα κεκτημενα πως εγιναν κεκτημενα και πως αποκτηθηκαν. Αλλα με το φασισμο της αμαθειας των απολιτικ και τον παρτακισμο των νεοφιλ δεν μπορει να βγαλει κανεις ακρη οποτε τσαμπα στα λεω...

• Απαντ. 2,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Οκ λες για διαρκιεας, η χαλυβουργικη κοντα ενα χρονο κρατισε, αποτελεσμα; Μια καρτα του οαεδ.

Και επιμενω.

Μια απεργια που ειχε επιτυχια ρε παιδι μου. Θα μου πεις;

• Like 1
Δημοσ.

Μια απεργια που ειχε επιτυχια ρε παιδι μου. Θα μου πεις;

Και πως αποκτηθηκαν τα εργατικα δικαιωματα ? Τα χαρισε κανεις ? Βγαζοντας τα κομματα, συνδικαλισταραδες απ' εξω κλπ ,εγω σου λεω οτι δεν εχουν επιτυχια για τον α , β λογο.

Δικαιωμα των εργαζομενων ,δικος τους ο αγωνας , δικος τους το ρισκο .

Δημοσ.

Και πως αποκτηθηκαν τα εργατικα δικαιωματα ? Τα χαρισε κανεις ? Βγαζοντας τα κομματα, συνδικαλισταραδες απ' εξω κλπ ,εγω σου λεω οτι δεν εχουν επιτυχια για τον α , β λογο.

Δικαιωμα των εργαζομενων ,δικος τους ο αγωνας , δικος τους το ρισκο .

Συγγνωμη, αλλα αυτο ειναι βρισια προς αυτους που πραγματικα αγωνιστηκαν. Δεν μπορεις να μου εξισωνεις τωρα αυτους που παλεψαν για τα δικαιωματα που εχουμε σημερα με αυτο το παραπολιτικο παρτι που στηθηκε στην χαλυβουργικη.

Δημοσ.

Συγγνωμη, αλλα αυτο ειναι βρισια προς αυτους που πραγματικα αγωνιστηκαν.

Δεν ξερω αν το γνωριζεις αλλα η χαλυβουργια εχει και εργαζομενους..

Σιγα μην ειναι και ασεβεια.Διαταραχτηκε η ταξη και η ασφαλεια ?

Δημοσ.

Στην Ελλαδα των μνημονιων και του 30% ανεργια καποιοι κοπτωνται για το δικαιωμα των απεργοσπαστων στην εργασια. Καθολου υποκριτες....

Εμετός. Εγω δεν ζω σε ονειρικους κοσμους οπου ολα αυτορυθμίζονται επειδη ολα ειναι αγγελικα πλασμενα. Αν υπαρχει ενας λογος που δεν δουλευεις τσαμπα ειναι επειδη ακριβως προηγηθηκανε καποιοι κοινωνικοι αγωνες. Παμε παρακατω, ενα και ενα μας κανουν δυο. Οκ? Το πιασες? Ανοιξε τωρα ενα βιβλιο μοναχουλης σου να μαθεις ποιοι ηταν αυτοι οι αγωνες.

Χαιρομαι οταν καποιος μιλαει για αγωνες που κερδηθηκαν, και που πλεον ειναι νομιμα κεκτημενα (νομιμα, βλεπεις της λεξη; νομιμα) και παραλληλα να πιστευουν οτι ειναι δικαιωμα τους να καταπατουν το νομο κατα το δοκουν, διοτι λεει στην ελλαδα των μηνμονιων και του 30% ανεργιας δεν πρεπει να κοπτωμαστε για τους νομους...

Στην ελλαδα των μνημονιων και του 30% ανεργιας... τι γρηγορα που ξεχναμε οτι αυτη η καταπατηση του δικαωματος στην εργασια γινοταν και πριν τα μνημονια και την ανεργια, τοτε, το '90 και 2000 και ολα τα χρονια των συνδικαληστων.

Επιλεκτικη δικαιοσυνη, επιλεκτικη μνημη...

• Like 4
Δημοσ.

Χαιρομαι οταν καποιος μιλαει για αγωνες που κερδηθηκαν, και που πλεον ειναι νομιμα κεκτημενα (νομιμα, βλεπεις της λεξη; νομιμα) και παραλληλα να πιστευουν οτι ειναι δικαιωμα τους να καταπατουν το νομο κατα το δοκουν, διοτι λεει στην ελλαδα των μηνμονιων και του 30% ανεργιας δεν πρεπει να κοπτωμαστε για τους νομους...

Στην ελλαδα των μνημονιων και του 30% ανεργιας... τι γρηγορα που ξεχναμε οτι αυτη η καταπατηση του δικαωματος στην εργασια γινοταν και πριν τα μνημονια και την ανεργια, τοτε, το '90 και 2000 και ολα τα χρονια των συνδικαληστων.

Επιλεκτικη δικαιοσυνη, επιλεκτικη μνημη...

Μπρρρρ...συνταγμα....νομιμοτητα....ανατριχιασα....τι λε ρε παιδι μου....οτι ειναι νομιμο ειναι ηθικο και οτι ειναι ηθικο ειναι νομιμο. Μπροστα σε εναν ανθρωπο που πιστευει οτι η κοινωνια ειναι ετσι αρμονικα φτιαγμενη, ειλικρινα δεν ξερω τι να πω. Εκτος και αν κανετε τους χαζους στην προσπαθεια σας το μαυρο να το κανετε ασπρο οποτε και παλι δεν υπαρχει λογος να ασχοληθω..Με απογοητευετε....υποτιθεται τα νεοφιλια ειναι οι προσγειωμενοι, οι ρεαλιστικοι και οι ορθολογιστες βεβαιως βεβαιως (οι αλλοι ειναι λαικιστες χωρις επιχειρηματα - μη ξεχνιομαστε) αλλά @@...

Δημοσ.

Ειπώθηκε πως η Νεοσέτ έχει σοβαρότατο οικονομικό πρόβλημα.

Ποιός έβγαλε το συμπέρασμα οτι όσοι σκεφτομαστε πως δεν ειναι λύση οι μαζικές απολύσεις στο δημόσιο άνευ αξιολόγησης, δεν έχουμε το μυαλό μας σε απολύσεις του ιδιωτικού τομέα?

Ποιος τρολάρει σε τέτοιο βαθμό για να βάλει μια τέτοια αποψη σε ανθρώπους που εργάζονται στον ιδ. τομέα και αυτές οι εξελίξεις τους επηρεάζουν άμεσα.

Δηλαδή επειδή δε θέλουμε ανεξέλεγκτες απολύσεις στο δημόσιο έχοντας στο μυαλό μας κάτι άλλο, σημαίνει οτι αδιαφορούμε για τις απολύσεις σε εταιρείες? Ημαρτον δηλαδή.

Όταν κατεβαίναμε κατά χιλιάδες στο Συνταγμα να διαμαρτυρηθούμε για αυτά τα πράγματα, για την ανεργία, για την ποιότητα ζωής, για τη διαφθορά στο δημόσιο τομέα και τη κάκιστη κυβερνητική πολιτική που είχε εργαζόμενους 2 ταχυτήτων, κάποιοι

κορόιδευαν ενώ κάποιοι άλλοι δεν ασχολούντουσαν καν με το θέμα.

Ξαφνικα εμφανίστηκαν τόσοι επαναστάτες που απαιτούν απολύσεις, χωρίς όμως να προσφέρουν ΜΙΑ λύση.

ΜΙΑ εφαρμόσιμη πρόταση που Η ΠΑΡΟΥΣΑ κυβέρνηση έχει δείξει πως θα μπορουσε να εφαρμόσει.

Ας είμαστε ρεαλιστές.

Βλεπουμε τι γίνεται. Βλέπουμε ποιους πάνε να διώξουν απ το δημόσιο (ΑΝ τελικά το κάνουν) και ποιους πάνε να θέσουν σε διαθεσιμότητα.

Που είναι οι επίορκοι? Που είναι αυτοί που κρύβουν τις λίστες? Γιατί φοβούνται να αγγίξουν τα μεγάλα κεφάλια που στο φινάλε έχουν και την ευθύνη και κάνουν κουμάντο?

Θα βρουν μπροστά τους κανέναν στρατό?

Εδω δε μάσησαν μπροστά σε τόσο κόσμο να γκαρίζει στο Σύνταγμα. Θα μασήσουν σε μια μειοψηφία συνδικαλιστών?

Η μήπως δε τους ενδιαφέρουν αυτοί? Μήπως είναι η προστασία τους?

Αυτή η αξιολύπητη μειοψηφία που τους στηρίζει?

Ασχετα με τα παραπανω, μου έκανε εντυπωση που μια εταιρεία οπως η νεοσετ παρουσιάζει προβλήματα, τη στιγμη που μέχρι πέρσι, εργαζόμενοί της έλεγαν, πως ο λόγος της μεγάλης αναμονής σε οτι αφορά τη μεταφορά επίπλων, είναι ο υψηλότατος αριθμός παραγγελιών καθ΄όλη τη διάρκεια του έτους. Μιλάμε για αναμονή εως και 2 μήνες σε πολλές περιπτώσεις, για ένα τραπεζάκι που λέει ο λόγος.

Προφανώς η κρίση θα επηρεάσει και τον χώρο του επίπλου, όπως επηρεάζει και τα πάντα, αλλά απ την άλλη αποτελεί έκπληξη το πως μια εταιρία με κυριαρχία στην Ελληνική αγορά να έχει τέτοια καθίζηση μέσα σε ένα έτος.

Εδω βλέπουμε το πως επηρεάζει εταιρείες κουριερ που προχωράνε σε αναπροσαρμογές συμβάσεων ή απολύσεις, τράπεζες που δηλώνουν ακομα και τώρα κέρδη, εταιρίες τροφίμων, καταστήματα ηλεκτρονικών κτλ κτλ.

Δημοσ.

Κολλησε η βελονα στις αξιοκρατικες-ανεξελεγκτες απολυσεις απτο δημοσιο. ΔΕΣ ΑΓΧΟΣ για το δημοσιο, ενω στη Νεοσετ αφιερωσε τις 3 σειρες (κι αυτες λογω savoir vivre οπως ειπα σε αλλο ποστ, μην τυχον και δεν δειξουμε ευαισθητοι) και συνεχιζει με 500 παραγραφους για τις αξιοκρατικες-ελεγχομενες απολυσεις στο δημοσιο. 1000+ χασανε τη δουλεια τους χθες και ο αλλος τρελενεται και ταλαιπωρει το πληκτρολογιο για τις ενδεχομενες ΠΡΩΤΕΣ απολυσεις απο τον ΔΤ...

Αυτες για τις οποιες ζητησε αξιολογηση το κρατος και οι υπηρεσιες γραψανε τον εργοδοτη τους (και τον ελληνικο λαο κατ'επεκταση) στα παπαρια τους.

Και ακομα ακουμε αυτην την καραμελα...

ΥΓ. Ποιους πανε να διωξουν στο δημοσιο? Για πες? Γιατι βλεπω κατι υπονοουμενα που με τα μεχρι στιγμης δεδομενα ειναι το λιγοτερο ακυρα.

• Like 7
Δημοσ.

Μπρρρρ...συνταγμα....νομιμοτητα....ανατριχιασα....τι λε ρε παιδι μου....οτι ειναι νομιμο ειναι ηθικο και οτι ειναι ηθικο ειναι νομιμο. Μπροστα σε εναν ανθρωπο που πιστευει οτι η κοινωνια ειναι ετσι αρμονικα φτιαγμενη, ειλικρινα δεν ξερω τι να πω. Εκτος και αν κανετε τους χαζους στην προσπαθεια σας το μαυρο να το κανετε ασπρο οποτε και παλι δεν υπαρχει λογος να ασχοληθω..Με απογοητευετε....υποτιθεται τα νεοφιλια ειναι οι προσγειωμενοι, οι ρεαλιστικοι και οι ορθολογιστες βεβαιως βεβαιως (οι αλλοι ειναι λαικιστες χωρις επιχειρηματα - μη ξεχνιομαστε) αλλά @@...

Τρελο παραλληρημα ετσι;

Αλλα ετσι ειναι, οταν οι ερωτησεις ειναι συγκεκριμενες, αρχιζει το παραλληρημα.

Κανενας δεν πιστευει οτι το νομιμο ειναι και ηθικο, κανενας δεν πιστευει σε κοινωνιες αρμονικα φτιαγμενες, κανενας δεν κανει το μαυρο ασπρο.

Μια απλη ερωτηση κανουν, αν ειναι συνταγματικο δικαιωμα η εργασια ακομη και οταν ολοι οι αλλοι απεργουν, και αντι να πεις ενα απλο ναι η ενα απλο οχι, εχεις 3 σελιδες που προσπαθεις να μειωσεις το θεμα, βαζοντας μπροστα την κριση, το 30% των ανεργων, τα νομιμα και ηθικα, τα ασπρα μαυρα και οτιδηποτε αλλο σκεφτεις, απλα και μονο για να μειωσεις τη σοβαροτητα της ερωτησης και να κατευθυνεις αλλου την κουβεντα.

Διοτι ως γνωστον οταν εχεις κριση και 30% ανεργια το συνταγμα παυει να ισχυει...

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οκ οτι πεις....πας γυρευοντας να απολυθεις οταν δεν τα κανεις ολα τελεια και ο ρουφιανος κανει την δουλεια του.

Σου είπα - αλλά έχεις αποδείξει ότι φιλτράρεις τα γραφόμενα και συγκρατείς μόνο αυτά που σ' αρέσουν - ότι το «δόσιμο» ως κίνηση δεν το επικροτώ. Αν το ότι πιστεύω, πως αυτός που παραβιάζει εν γνώσει του κάποιους κανόνες, εργασιακούς ή άλλους, προκαλεί την τύχη του, εσύ το εξισώνεις με το να εγκρίνω το «δόσιμο», είναι δικό σου πρόβλημα αντίληψης.

Από 'κει κι έπειτα: Το να μην τα κάνεις «όλα τέλεια», γίνεται με δύο τρόπους: Είτε κάνοντας κάποιο ακούσιο σφάλμα ή παράλειψη, είτε κάνοντας εκουσίως του κεφαλιού σου, γιατί ...έτσι! Τα 10 λεπτά «παραπάνω» διάλειμμα - εννοείται ότι αναφερόμαστε στο να τα παίρνεις «από τη σημαία» συστηματικά, όχι στο να αργήσεις μια φορά λόγω ανώτερης βίας - εντάσσονται σαφώς στο δεύτερο τρόπο.

Αν δε, το σημαντικό από την πλευρά του εργοδότη, είναι ότι του «κλέβεις» πληρωμένο χρόνο (όσος κι αν είναι αυτός), είσαι ελεύθερος να το αξιολογήσεις και από την πλευρά του εργαζόμενου: όσο εσύ τα ξύνεις σ' αυτό τον «παραπάνω χρόνο», κάποιοι άλλοι εργαζόμενοι «καλπάζουν» κατά την ίδια χρονική διάρκεια, για να καλύψουν όσα δεν κάνεις εσύ. Επειδή λοιπόν - αντίθετα με ότι θα σε βόλευε να πιστεύεις - δε γεννήθηκα «αφεντικό», αλλά έχω υπάρξει επί 20 συναπτά έτη εργαζόμενος στον ιδιωτικό τομέα ως υπάλληλος, αυτά τα σκουπίδια που είναι μόνο κατ' όνομα «συνάδελφοι», φορτώνοντας τα δικά τους «παραπάνω διαλείμματα» στην πλάτη των άλλων, δεν καταδέχομαι ούτε να τα φτύσω και, φυσικά, δε λυπάμαι ούτε ελάχιστα, για το ενδεχόμενο να πέσουν θύματα «ρουφιανιάς». Από την άλλη, το ρουφιάνο που καραδοκεί για τη στιγμή του αναπόφευκτου ανθρώπινου λάθους, είμαι ο πρώτος που τον καταδικάζω.

οχι να σταθεις στο ποσο καταστρεπτικο ειναι ενα 10λεπτο για την δικη σου δουλεια ειδικα

Δικά σου (αυθαίρετα ως συνήθως) λόγια:

rikos, στις 14 Νοέμβριος 2012 - 10:09 μμ, έγραψε:

Μιλησα για σενα.

Αφού λοιπόν «μίλησες για 'μένα», απαντώ κι εγώ για τη δική μου δουλειά. Ας μη μιλούσες «για 'μένα»...

αφεντικο εισαι οποτε τους ρουφιανους τους εχεις αναγκη, οποτε παω πασο.

Όσες φορές, για όσες δεκαετίες κι αν επαναλαμβάνονται σαν από κασέτα τα «επαναστατικά τσουβαλιάσματα», δεν παύουν να προκαλούν γέλιο...

«Αφεντικό = Ρουφιανοεξαρτώμενος» και «Βαμπίρ που τρέφεται με το αίμα των εργαζομένων». De facto! Κανόνας! Χωρίς καν τις όσες εξαιρέσεις απλώς τον επιβεβαιώνουν.

Είτε με γνωρίζεις λοιπόν, είτε είσαι χαρισματικά διορατικός, οπότε θα σου πρότεινα να το εκμεταλλευτείς για να 'κονομήσεις (εκτός κι αν φοβάσαι ότι θα σε ...διαβρώσει το καπιταλιστικό μικρόβιο). Πως να σε αντιμετωπίσω ο φτωχός; Α, το βρήκα: Έλα να ρωτήσεις τους 12 οδηγούς που εργάζονται στην επιχείρησή μου, με σχεδόν ...τετραπλάσιο, από το μέσο μισθό της χώρας που βρίσκομαι. Έλα να τους πεις για το τι κάθαρμα είμαι, επειδή είμαι «αφεντικό» τους. Σκάρτο ένα λεπτό θα τους πάρει, για να αναλογιστούν το πως και με τι αποδοχές «ζούσαν» πριν από τρία μόλις χρόνια (οπότε και τους προσέλαβα), πριν σε αναγκάσουν να διανύσεις το «Γεωργία - Ελλάδα» τρέχοντας...

...και, όχι! Δεν υπάρχουν ρουφιάνοι στην επιχείρησή μου, δεν τους έχω ανάγκη και το ξέρουν οι οδηγοί μου. Βλέπεις, αν σκεφτεί κάποιος να λουφάρει στη δουλειά - δεν το έχει κάνει κάποιος ακόμα - το μαθαίνω σχεδόν αμέσως, όχι από εργαζόμενους-τσιράκια, αλλά από τους ίδιους τους επιβάτες (μικρή πόλη το Batumi βλέπεις, μια γειτονιά είμαστε...)

Αλλά άμα ο άλλος έχει τσιμέντο μέσα στο κεφάλι του, τι άλλο να περιμένω εκτός από τσιτάτα τής οκάς;...

Στην Ελλαδα των μνημονιων και του 30% ανεργια καποιοι κοπτωνται για το δικαιωμα των απεργοσπαστων στην εργασια. Καθολου υποκριτες....

Στην Ελλάδα των μνημονίων και του 30% ανεργίας, αλλά και παλιότερα, υπήρχαν και υπάρχουν και οι «άλλοι»: Αυτοί που αποφασίζουν ότι τα δικά τους αιτήματα μόνο έχουν λόγο και δικαίωμα ύπαρξης, που τα επιβάλλουν σε όποιους έχουν το ...θράσος να θέτουν διαφορετικές απ' αυτούς προτεραιότητες και να αξιολογούν διαφορετικά απ' αυτούς τις ανάγκες τους, που τους ...απαγορεύουν(!) να εργαστούν εφόσον το θέλουν (ξέχασα...οφείλουν να ζητήσουν άδεια από τους συνδικάλες πρώτα...), απειλώντας τους ακόμα και με χρήση βίας, ή και - συχνά - εφαρμόζοντάς τη και τους βαφτίζουν απαξιωτικά και καθολικά «απεργοσπάστες».

Διότι, ως γνωστόν, όποιοι δε θέλουν να απεργήσουν, αλλά προτιμούν να εργαστούν - ακόμα και κάτω από δυσμενείς συνθήκες - το κάνουν αποκλειστικά και μόνο για να σαμποτάρουν τον ...ιερό απεργιακό αγώνα όσων απεργούν. Το ενδεχόμενο να εξαρτώνται ακόμα κι από ένα μισθό πείνας και να φοβούνται να τον ρισκάρουν, δεν περνά ούτε απ' έξω απ' το μπετόν μυαλό τους. Επίσης, καθόλου υποκριτές...

Υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν. Σαν τις κατσαρίδες μετά από πυρηνικό όλεθρο, ένα πράγμα...

...Όλοι το έχουν ακούσει αυτό για τις κατσαρίδες (αστικός μύθος παρεμπιπτόντως, αλλά στην πλειοψηφία τους το πιστεύουν) και τους εντυπωσιάζει η φημολογούμενη αντοχή τους. Παρ' όλα αυτά, οι συντριπτικά περισσότεροι τις σιχαίνονται...

Επεξ/σία από deesnider
  • Like 3
Δημοσ.

καλά εντάξει...

για την ιστορία.... και το δικαίωμα στην εργασία μπλα μπλα μπλα...

αυτοί που ήθελαν να δουλέψουν πληρώνονταν κανονικά από τον Μανέση....

Εγώ σου λέω ότι ήταν ότι χειρότερο μπορεί να υπάρξει σε άνθρωπο, ότι δεν άξιζαν μία ...

...

... so what ?

Δημοσ.

Εγώ σου λέω ότι ήταν ότι χειρότερο μπορεί να υπάρξει σε άνθρωπο, ότι δεν άξιζαν μία ...

...

... so what ?

Δεν υπαρχει so what, το δικαιωμα σου στην εργασια ειναι αντιστροφως αναλογο του ποσο γνωστος του Μανεση εισαι...

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...