Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Απαντηση παλι δεν βλεπω, βλεπω παραληρηματα για κομμουνισμους και κοψιμο χρηματος.

Ποια ειναι η ερωτηση ? Πες μου τα χαρακτηριστικα της ευρωπαικης αριστερας του 2012 , για να κανω και εγω μια ερωτηση.

• Like 1
  • Απαντ. 2,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ο καθενας φαντάζεται με τον τρόπο που θελει τη χωρα του.

Κουμουνισμός, σοσιαλισμος, καπιταλισμός κτλ κτλ, όλα έχουν τα θετικά και τα αρνητικά τους.

Το θέμα είναι να έχεις ένα κράτος που βάζει πάνω απ όλα τη σωστη υπηρεσία και φροντίδα για τον δικαια φορολούμενο πολίτη κάνοντας συγχρόνως σωστή χρήση των εσόδων και εξοδων του ώστε να μη χρωστάει πουθενά.

Αν αυτό μπορει να επιτευχθεί με τον V for Vendetta, τον cool Alexis και τον Κομανέτσι, εγω δεν έχω πρόβλημα.

Δημοσ.

Fixed

γιατί είναι γνωστό στα πέρατα της γης πως οι "κουμουνεδες/σοσιαλες" είναι υπέρ της ελεύθερης αγοράς κλπ.... και πάνω από όλα καπιταλιστές.....

άστο ρε αγορίνα....

να σου θυμίσω... όλο λες ότι δεν ασχολείσαι μαζί μου....

Δημοσ.

Βασικα η 'ελευθερη αγορα' που ευαγγελιζονται οι νεοφιλελεδες μονο ελευθερη δεν ειναι, και γενικα ολο το κινημα του φιλελευθερισμου εχει τεραστιες αντιφασεις

Μην ξεφευγεις απο το θεμα ομως και μην αποφευγεις να απαντησεις. Η λεγομενη αντιφαση συνοψιζεται στο "Too big to fail" και εντοπιζεται στο οτι ενω εξ'ορισμου οι φιλελευθεροι ειναι εναντια της κρατικης παρεμβασης στην αγορα, καθως υποστηριζουν οτι η αγορα αυτορυθμιζεται μονη της (δηθεν ελευθερη αγορα).Αυτο δεν το εφαρμοζουν σε τραπεζες και μεγαλες επιχειρησεις. Αυτογκολ σαν να λεμε

Nick, όταν θες να μιλήσεις και να κάνεις υποδείξεις σε κάποιον θα σου έλεγα να ασχοληθείς πρώτα σε βάθος, αφ' ενός για να μπορείς να σταθείς σε μια συζήτηση, αφ' ετέρου για να σε πάρει στα σοβαρά και αυτός που θα απαντήσει.

Αρχικά έχεις μπλέξει τα μπούτια σου, φιλελευθερισμός, νεοφιλελευθερισμός και νεοφιλελέδες δεν είναι ένα και αντιφάσεις δεν υπάρχουν ούτε αυτογκολ βάζει, όπως και ανάρχας δεν είναι μόνο ο μαστούρης των εξαρχείων με την Αμστελ στο χέρι και κομμουνισμός δεν είναι μόνο ο κινέζικος. Υπάρχουν διακόσιες πενήντα κατευθύνσεις και σχολές, αλλά ακόμα και μόνο τις βασικότερες δύο να πάρεις υπάρχει ένα κύριο ρεύμα το οποίο μιλάει για αυστηρό νομοθετικό σύστημα, που θα αποτρέπει τα "too big to fail" και κυρίως τα χρυσα αλεξίπτωτα (golden parachutes) των μεγαλοτραπεζιτών. Τε σπα αφήνω τα θεωρητικά γιατί μέχρι τώρα οι μισοί χρήστες θα κοιμήθηκαν.

Το too big to fail δεν είναι πρόβλημα του νεοφιλελε, είναι πρόβλημα της κοινωνίας. Το να αφήσεις την Goldman Sachs να πτωχεύσει, εσένα θα σου προκαλέσει οργασμούς γιατί θα ονειρεύεσαι 100 τύπους να πουλάνε τις ferrari τους, αυτοί όμως ήδη θα κάνουν διακοπές κι αυτός που θα χάσει τα χρήματα του θα είναι κάποιος άσχετος στην άλλη μεριά της γης. Το μεγαλύτερο σκάνδαλο όλων των εποχών, του Madoff με τα 65 δις δολλάρια μπορεί να πήρε μπάλα πολλούς "νεοφιλελέδες γιάπηδες", πήρε μπάλα όμως και χιλιάδες μικρούς οι οποίοι έχασαν καταθέσεις ζωής. Το δεύτερο μεγαλύτερο σκάνδαλο παγκοσμίως, πριν την all time classic Lehman Brothers, της Enron δεν πήρε μπάλα τα στελέχη, η πλειοψηφία των οποίων κάνει ακόμα διακοπές, πήρε τους μικροεπενδυτές και εν τέλει τους καταναλωτές.

Καταλαβαίνεις λοιπόν ότι ο νεοφιλελευθερισμός σε (μας) γράφει στα @@ του, το ίδιο και οι γιάπηδες που τον υποστηρίζουν. Η αγορά αυτορρυθμίζεται με την αυστηρή έννοια του όρου, οι άνθρωποι είναι αυτοί που την πατάνε. Γι' αυτό next time που κάποιος θα πει "αφήστε τες να πτωχεύσουν" καλό θα ήταν να διαβάσουν και κάτι πέρα από Μπακούνιν.

Το ότι κατά 99,99% άνοιξες δυο tabs, ένα για το Madoff, κι ένα για την Ενρον για να δεις τι έγινε, είναι μια καλή αρχή.

• Like 2
Δημοσ.

Σαφως και υπαρχουν ρευματα, εγω μιλαγω για τους κυριους εκφραστες τους στην ελλαδα (μην αναφερω κομματα), και ισχυουν αυτα που λες-αν και παλι σαν προφαση το βλεπω- αλλα τοτε δεν μπορουν να μιλανε για ελευθερη αγορα.

Δημοσ.

Ξέρει κανείς πόσοι πραγματικά εργάζονται στους ΟΤΑ; Μήπως και γι' αυτό τον λόγο κήρυξαν τον "ανένδοτο" :-D οι Δήμαρχοι για τις λίστες;

Ακρη δεν μπορεις να βγαλεις. Το σιγουρο ειναι οτι ειναι παρα πολλοι.

Αποψη μου παντως ειναι πως πρεπει να απολυθει αμεσα το 50% των δημοσιων υπαλληλων. Μετα βλεπουμε...

• Like 2
Δημοσ.

Στους ΟΤΑ πρέπει να εργάζονται λογικά 4,7 εκατομμύρια...

Και αλλα 7,5 εκατομμύρια σε Υπουργεία κλπ...

Επίσης η μισθοδοσία τους ανέρχεται περίπου στα 1,2 τρις το έτος...

Δημοσ.

Σαφως και υπαρχουν ρευματα, εγω μιλαγω για τους κυριους εκφραστες τους στην ελλαδα (μην αναφερω κομματα), και ισχυουν αυτα που λες-αν και παλι σαν προφαση το βλεπω- αλλα τοτε δεν μπορουν να μιλανε για ελευθερη αγορα.

Δεν κατάλαβα, το πρόβλημα σου είναι στο όνομα ή στο ότι δίνουν λεφτά στις τράπεζες?

Αν είναι το δεύτερο, σου απάντησα, αν είναι το πρώτο, τσάμπα η παρέμβαση, γράφουμε για να γράφουμε.

Δημοσ.

Και τα 2 ειναι τα προβληματα... Για το ενα, ειναι σαν να δηλωνει καποιος κομμουνιστης και να κανει στην πραξη αλλα απο αυτα που υποτιθεται πρεσβευει η ιδεολογια.Δηλαδη να σου μιλαει πχ για αταξικη κοινωνια και στην πραξη να εχεις χουντα.

Για το αλλο, σιγουρα θα παρει και μικρους η μπαλα αλλα ειναι ευκαιρια να εξαγριωθουν και να παμε σε καποιο αλλο μοντελο πιο λειτουργικο. Γιατι εσυ με λιγα λογια δεν βλεπω να λες κατι διαφορετικο απο το "μονα-ζυγα" κερδιζουν (οι γιαπηδες που λες και συ).

Δημοσ.

Για το αλλο, σιγουρα θα παρει και μικρους η μπαλα αλλα ειναι ευκαιρια να εξαγριωθουν και να παμε σε καποιο αλλο μοντελο πιο λειτουργικο.

Εσκασε το παραμυθι :P

• Like 3
Δημοσ.

Πάει και η νεοσέτ! Αλλά απ' την στιγμή που οι άνθρωποι που δούλευαν εκεί δεν είναι ΔΥ δεν βλέπω κανένα να συγκινείται ιδιαίτερα.

Ενώ στην 1η απόλυση εργαζόμενου στην "ιερή αγελάδα" προβλέπεται να καεί η μισή χώρα!

http://www.google.gr/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=5&cad=rja&sqi=2&ved=0CEAQFjAE&url=http%3A%2F%2Fwww.newsnow.gr%2Farticle%2F271547%2Fptoxefse-kai-i-neoset-.html&ei=sFujULqjJKqN0wX27IHgDw&usg=AFQjCNHECzZqqllBipbTIMKE32b4Sloneg

• Like 5
Δημοσ.

Ποιος κυβερνάει πραγματικά.

Βίντεο νούμερο 1 :

Ξεφτυλισμενοι πολιτες-ξεφτυλισμενη χωρα αυτοι ειμαστε .Δικιο ειναι ο νομος του συνδικαλιστη-κομματοσκυλου με δημοκρατικες διαδικασιες παντα

• Like 3
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...