Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 2,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Να τους πεις να προσλαβουν και καμια 200 χιλιαδες δ.υ. να ανεβει η αγοραστικη δυναμη τωρα που ειναι νωρις, μην περιμενουν κι αυτοι σαν εμας τους μλκες 3 χρονια μεχρι να βρουμε το προβλημα...

Μην αγχωνεσαι.

Και στη Κυπρο για το θεαθηναι ζουνε ακομα.

Ενα εκ των ακριβότερων κρατών στην Ευρώπη με περίπου 40-50.000 δ/υ που αμείβονται πλουσιοπάροχα είναι (για τα δεδομένα του νησιού)

Πάντως Πουρνάρα δεν έπιασες το ποιντ μου σε αυτά που έγραφα.

Ηδη έγραψα πως αν ο στοχος ειναι μονο να εξάγεις, πας και στη Ταιβαν να το κάνεις.

Το θέμα ειναι η ύπαρξη επιχείρησης σε Ευρωπαικη χώρα όπως η Ελλάδα.

Η γραφειοκρατία είναι ακόμα ένας παράγοντας που κάνει έναν επιχειρηματία να κάνει πίσω πίσω όπως σωστά τόνισες.

Το θέμα ειναι να βρεθεί λύση στο θέμα, γιατί πέφτουμε σε φαύλο κύκλο.

Δημοσ.

Θετικο ειναι... Επρεπε εδω και καιρο να αποκοπουν οι δημοι απο την κυβερνηση.

Τωρα αν τα δεκαπλασιασουν... υπερβολες.. το χ10 τουλαχιστον για εμενα ειναι 280ευρω/2μηνες = 140 μηνα. Το οτι θα τα αυξησουν, ναι θα τα αυξησουν, το θεμα ειναι ποσο; Εγω προσωπικα αν ερθει πανω απο 20 το μηνα απλα δεν πληρω, ειναι πολλα για μια λαμπα και ενα σκουπιδοτενεκε που μου προσφερει ο ομορφος δημος των αθηνων.

Δημοσ.

Μην αγχωνεσαι.

Ενα εκ των ακριβότερων κρατών στην Ευρώπη με περίπου 40-50.000 δ/υ που αμείβονται πλουσιοπάροχα είναι (για τα δεδομένα του νησιού)

Πάντως Πουρνάρα δεν έπιασες το ποιντ μου σε αυτά που έγραφα.

Ηδη έγραψα πως αν ο στοχος ειναι μονο να εξάγεις, πας και στη Ταιβαν να το κάνεις.

Το θέμα ειναι η ύπαρξη επιχείρησης σε Ευρωπαικη χώρα όπως η Ελλάδα.

Η γραφειοκρατία είναι ακόμα ένας παράγοντας που κάνει έναν επιχειρηματία να κάνει πίσω πίσω όπως σωστά τόνισες.

Το θέμα ειναι να βρεθεί λύση στο θέμα, γιατί πέφτουμε σε φαύλο κύκλο.

Οταν θες παραγωγη σε εργοστασιο, ναι, θα πας και κινα, και ταιβαν (αν και η ταιβαν εχει προ πολλου στειλει τα δικα της εργοστασια την κορεα).

Δεν ειναι ομως μονο εργοστασια, ειναι υποκαταστηματα (δες κοκα κολα), ειναι εταιριες παροχης υπηρεσιων, ειναι δομικες εταιριες, ειναι επεξεργασιας εγροτικων προιοντων, και δεκαδες αλλοι κλαδοι που πρεπει να βρισκονται εδω, ειτε γιατι τα μεταφορικα προς ευρωπη ειναι μικροτερα, ειτε γιατι το προιον ειναι απο εδω γυρω.

• Like 4
Δημοσ.

Μην αγχωνεσαι.

Σωστα αυτα, αλλα τι σχεση εχουν με το γεγονος οτι η σχεδον ανουσια για σενα φορολογια επιχειρησεων, ειναι το μηλο της εριδος αναμεσα σε κομμουνιστικη κυβερνηση και τροικα? Πες μας την εκδοχη σου.

Α και btw εκει ειναι πλουσιοπαροχοι οι μισθοι των ΔΥ (πραγματι ειναι). Αλλα πως και δεν μας λες εκεινο το ωραιο επιχειρημα με το υψηλο εθνικο εισοδημα που βοηθα ολη την αγορα να κινηθει?!

• Like 2
Δημοσ.

Aυτό σου λέω και εγω.

Με παγωμένη την αγορά, με τη γραφειοκρατία που υπάρχει αλλά και με υψηλή φορολόγιση, δε νομίζω οτι θα πατήσει επιχειρηση στην Ελλάδα.

Να ξεπαγώσουμε την αγορά δε μπορύμε για την ώρα.

Να μη φορολογούμε επίσης δε μπορύμε.

Μπορούμε να ομως να μειώσουμε λίγο τη γραφειοκρατία. Αλλά δε νομίζω οτι φτάνει αυτό.

Λύση έχουμε για να προσελκύσουμε μια ξένη επιχείρηση να επενδύσει στην Ελλάδα?

Να προσελκύσουμε έναν οποιονδήποτε από εμάς που διαθέτει ένα κεφάλαιο να ανοίξει κάτι νέο που πιθανον να ειναι κερδοφόρο και να ανοίξει νέες θέσεις εργασίας??

Σωστα αυτα, αλλα τι σχεση εχουν με το γεγονος οτι η σχεδον ανουσια για σενα φορολογια επιχειρησεων, ειναι το μηλο της εριδος αναμεσα σε κομμουνιστικη κυβερνηση και τροικα? Πες μας την εκδοχη σου.

Δεν αναφέρθηκα κάπου στη φορολογια των επιχειρήσεων της Κύπρου ούτε στη Κυβέρνησή της. Για το ότι έχει ακριβό κοστος ζωής ειπα και ακριβοπληρωμένους (και πολλούς δ/υ)

Δημοσ.

Aυτό σου λέω και εγω.

Με παγωμένη την αγορά, με τη γραφειοκρατία που υπάρχει αλλά και με υψηλή φορολόγιση, δε νομίζω οτι θα πατήσει επιχειρηση στην Ελλάδα.

Να ξεπαγώσουμε την αγορά δε μπορύμε για την ώρα.

Να μη φορολογούμε επίσης δε μπορύμε.

Μπορούμε να ομως να μειώσουμε λίγο τη γραφειοκρατία. Αλλά δε νομίζω οτι φτάνει αυτό.

Λύση έχουμε για να προσελκύσουμε μια ξένη επιχείρηση να επενδύσει στην Ελλάδα?

Να προσελκύσουμε έναν οποιονδήποτε από εμάς που διαθέτει ένα κεφάλαιο να ανοίξει κάτι νέο που πιθανον να ειναι κερδοφόρο και να ανοίξει νέες θέσεις εργασίας??

Μην περιμενεις και θαυματα .Τιποτα δημοσια εργα,Εσπα,απελευθερωση της αγορας ,λιγο κινηση αν μεινει τιποτα απο την δοση,εεεεε...

Δημοσ.

Δεν αναφέρθηκα κάπου στη φορολογια των επιχειρήσεων της Κύπρου ούτε στη Κυβέρνησή της. Για το ότι έχει ακριβό κοστος ζωής ειπα και ακριβοπληρωμένους (και πολλούς δ/υ)

Α απλως ειδες φως και ειπες να κανεις κι εσυ ενα οφφτοπικ σχολιο αποφευγοντας συστηματικα να σχολιασεις την ΟΥΣΙΑ, δηλαδη αυτην της φορολογιας επιχειρησεων. Κλαιν δηλαδη.

• Like 1
Δημοσ.

Οπότε δεν έχεις να προτείνεις κάτι bluesattack?

Eίναι ένας προβληματισμός για όλους αυτός.

Με βάση όσα έχουμε πει, πως προσελκυεις έναν επενδυτή, Ελληνα ή ξένο, μικρό ή μεγάλο? (εγω δεν έχω να πω κάτι περισσοτερο απ όσα έγραψα πριν κάποιες σελίδες γιαυτο και ρωτάω μήπως κάποιος έχει κάποια πρόταση βιώσιμη βάση των συνθηκων)

midi miliz δεν με ενδιαφέρει πως φορολογεί η Κύπρος της επιχειρήσεις της. Σχόλιο στον Πουρνάρα έκανα, που ειπε στη πλάκα οτι πρέπει να προσλάβουν και άλλους δ/υ, όχι στο δικό σου ποστ.

Υπαρχει και αλλος τροπος να εμποδισει καποιος την φυγη επιχειρησεων

Πες τον :-)

Δημοσ.

Mπα.Εχει κανα αρθρο καλο για την ευρωζωνη?

στο asia edition...? :huh:

διαβασε το κανονικο...

αλλα δεν ξερω ποσες φορες θα πρεπει να υπογραμισω τον ορο FDI...

Δημοσ.

Ευχαριστώ για το knowledge!

Foreign direct investment (FDI) is direct investment into production in a country by a company in another country, either by buying a company in the target country or by expanding operations of an existing business in that country. Foreign direct investment is done for many reasons including to take advantage of cheaper wages, special investment privileges such as tax exemptions offered by the country as an incentive to gain tariff-free access to the markets of the country or the region [1].

Το μεγαλύτερο FDI στην Ελλάδα το έχει η Γερμανία [2]. Αυτά τα ωραία. Αναρωτηθείτε τι έχει να χάσει σε περίπτωση

επίσημης χρεωκοπίας και για το σχέδιο που ακολουθείται.

[1] http://en.wikipedia....rect_investment

[2] http://www.investing...asp?pid=21&la=1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...