Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τις αντιφάσεις τις βλέπεις μόνο εσύ και όσοι αρέσκονται στο να διαφωνούν. Μονίμος για αντιφάσεις μιλάς, μονίμος σου απαντάω λεπτομερός. Στο φινάλε εσύ είσαι μια αντίφαση από μόνος σου, αν διαβάζεις τόσο πολύ κάποιον με τον οποίο διαφωνείς τόσο πολύ και επιμενεις οτι φασκει και αντιφάσκει. Κατι δε πάει καλά. Εγω νομίζω οτι απλα γουσταρεις να βρισκεις τρόπους να διαφωνείς.

Η συνέχεια της κουβέντας που αναφέρεις για τις ιδανικές συνθήκες είναι καθαρά πολιτική κατά την άποψή μου και δε μπορουμε να συμμετάσχουμε σε κάτι τέτοιο. Συμφωνούμε όλοι πως πρεπει να ριξουμε χρημα στη παραγωγή? Ωραία. Συμφωνουμε πως χρειαζόμαστε δικαιο κράτος και καταπολέμηση της διαφθοράς κτλ κτλ κτλ? Τελεια.

Αν κάποιος έχει κάποια μη πολιτική πρόταση θα ήθελα να την κανει, ειδαλλως ας μη ρίχνουμε ερωτήματα ως επιχειρήματα που δε μπορουμε ουτε οι ίδιοι να απαντήσουμε.

Οι λαθρομετανάστες ανεκαθεν έβλεπαν την Ελλάδα ως ένα μέσο για να φύγουν στην Ιταλία και απο εκεί στην Ολλανδία κτλ κτλ

Πέρασμα είμαστε. Λες να μη ξερουν πλέον οτι ειμαστε χρεοκοπημένη χώρα?

Μια χαρά θα βρεθεί κοσμος για χειρονακτική εργασία. Ηδη υπάρχουν χιλιάδες, θα γίνουν περισσότεροι.

Το θέμα ειναι να μη φθάσουμε στο σημείο να είμαστε όλοι εργάτες ή όλοι σε γραφεία όπως τώρα.

Η παραγωγή προυποθέτει και τους 2. Και οι 2 ειναι αναγκαίοι.

• Απαντ. 2,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Στον αντίκτυπο λοιπόν όσων έγραψες, το να μου γράφεις πως η επιστροφή στη δραχμή δεν είναι βιώσιμη λύση το ξέρουμε και το έχουμε ήδη γράψει νωρίτερα. Επαναλαμβάνεις τα ιδια πράγματα χωρίς λόγο? Τι νόημα έχει? Τα έχουμε ηδη συζητήσει αυτά τα πράγματα.

Το αποφάσισες με τον εαυτό σου ή εκπροσωπείς όλους τους χρήστες του forum? Εγώ βλέπω μερικούς που δεν το ξέρουν και σε αυτούς απαντάω.

Γενικά βλέπω να πιστεύεις ότι 15 νοματαίοι απευθύνονται μόνο σε σένα. Όταν κάποιος γράφει δεύτερο ενικό και γράφει πράγματα που δεν έχεις πει, απαντάει σε αυτόν που τα είπε, δεν μπορώ να γράφω σε κάθε πρόταση και το όνομα του χρήστη που απευθύνομαι. Εσένα σε quotαρα και σου απάντησα στην πρώτη παράγραφο. Ειλικρινα 6 χρόνια τέτοιο πρόβλημα δεν αντιμετώπισα με κανένα χρήστη, είσαι ο πρώτος που παρεξηγιέται και παρερμηνεύει από το πουθενά.

Τε σπα, καλή συνέχεια, αν θέλω στο παρόν thread να απαντήσω σε κάποιον άλλο θα του στέλνω pm μην τυχόν και νομίζεις ότι απευθύνομαι σε σένα πάλι.

• Like 2
Δημοσ.

Τις αντιφάσεις τις βλέπεις μόνο εσύ και όσοι αρέσκονται στο να διαφωνούν. Μονίμος για αντιφάσεις μιλάς, μονίμος σου απαντάω λεπτομερός. Στο φινάλε εσύ είσαι μια αντίφαση από μόνος σου, αν διαβάζεις τόσο πολύ κάποιον με τον οποίο διαφωνείς τόσο πολύ και επιμενεις οτι φασκει και αντιφάσκει. Κατι δε πάει καλά. Εγω νομίζω οτι απλα γουσταρεις να βρισκεις τρόπους να διαφωνείς.

:devil: :-D :X

Αντιφατικοι οποιοι δε συμφωνουν μαζι σου!

Tα υπολοιπα που γραφεις στο ποστ σου ειναι, ειτε αυθαιρετες υποθεσεις απλα για να δειξεις οτι εχεις απαντηση, ειτε επιστροφη των ερωτηματων που σου τιθενται για να ολοκληρωσεις το σκεπτικο σου (ή απλα για να σου δειξουν οτι υπαρχουν λογικα αλματα σε αυτα που γραφεις). Γιαυτο και δεν τα σχολιαζω περαιτερω, αρκουμαι στο οτι και ΠΑΛΙ μου επιστρεφεις ερωτηματα που αδυνατεις να απαντησεις...

Κατα τ'αλλα θα ακολουθησω κι εγω την τακτικη του Praetorianou στο παρον τοπικ, αναγκαστικα δηλαδη :D

*Και ενα αντιπαλευον στο 24 και γρηγορα παρακαλω, μηπως σταματησει το συνδρομο που κατατρεχει ορισμενους να θεωρουν οτι ποσταρουμε απλα για να διαφωνησουμε ή οτι ειναι το κεντρο του κοσμου κλπ :P

• Like 1
Δημοσ.

Praetorianos αν oi 15 νοματέοι που αναφέρεις quotaρουν τα δικά μου ποστ, αλλά απευθύνονται σε άλλους, κάτι δε πάει καλά.

Kαι φιλικη συμβουλή, αν δε θέλεις να απευθύνεσαι σε εμένα, μην αντιγράφεις δικά μου ποστ :P

Αντέγραψε του πουρνάρα που απευθυνόσουν σε αυτόν :-)

Εκτός αν δε γουστάρεις τους Ρωμαίους ευγενής ως Πραιτωριανός, οπότε πάω πάσο. :P

Δημοσ.

Εκτός αν δε γουστάρεις τους Ρωμαίους ευγενής ως Πραιτωριανός, οπότε πάω πάσο. :P

The Praetorians were known for their assassination of several Emperors including Caligula (who was killed in 41 CE) and Galba (killed in 69 CE). They also were the force behind Claudius taking the throne after Caligula’s assassination. Emperors knew that without the support of the Praetorian Guard their reign was likely to be a short one.

praetorianos.jpg

Be afraid. Be very afraid.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μιας που αναφέρονται συχνα πυκνά "κομμουνιστικά" καθεστώτα άλλων χωρών, κάτι ενδιαφέρον:

http://www.athensvoi...-βόρειας-κορέας

Πιο ενδιαφερον απο τις αποψεις ενος αρθρου νομιζω ειναι το επισημο πολιτευμα Λαικη Δημοκρατια http://en.wikipedia....iki/North_Korea

Αυτο ειναι γεγονος, το αλλο του αρθρου ειναι ερμηνεια, οποτε ως "λαικες δημοκρατιες" σε παραπεμπω ξανα στις χωρες που αναφερονται "συχνα -πυκνα" και που βαριεμαι να τις ξαναγραφω.

Πλακα εχετε ορισμενοι , στην προσπαθεια σας να υπερασπιστειτε τα πολιτικα απολιθωματα που πιστευεται ειστε ικανοι να διαστρεβλωσετε την πραγματικοτητα.

Επεξ/σία από Fotis13
  • Like 4
Δημοσ.

Οι γαλαζοαίματοι είναι πολλοί πλέον μετά το 81 (ενώ παλιά ήταν μια χούφτα, όταν είχαμε ακόμα βασιλεία) και επιμένουν :

http://www.nooz.gr/a...a-gia-apoliseis

Με άλλα λόγια οι υφιστάμενοι της κυβέρνησης ουσιαστικά κυβερνούν αυτοί.

Απ' τα χειρότερα που ακούγονται συνέχεια απο ορισμένους πολιτικούς είναι το: "εμείς ποτέ δεν κυβερνήσαμε". Οι συνδικαλιστές και όχι μόνο, είναι η πιο σταθερή μορφή εξουσίας. Στα νοσοκομεία πχ ο διευθυντής μπορεί να αλλάζει κάθε λίγο και λιγάκι ενώ ο πρόεδρος των εργαζομένων μπορεί να είναι στην ίδια θέση εδώ και τόσα χρόνια. Ποιός έχει μεγαλύτερη εξουσία μέσα στο νοσοκομείο; Τα ίδια και χειρότερα ισχύουν και για άλλες δημόσιες υπηρεσίες, για να μην μιλήσουμε για τα πανεπιστήμια.

Όποιος έχει πάει στρατό ξέρει ότι στην μονάδα υπάρχει ο (κατ' όνομα) Διοικητής που τον βλέπεις αραιά και που και κάνει μια φορά την εβδομάδα επιθεώρηση (αν την κάνει και αυτή), υπάρχουν και οι μονιμάδες που επιβλέπουν και ξέρουν τα πάντα.

• Like 2
Δημοσ.

kostas_dr : Και βέβαια οι αρχισυνδικαλιστές παρασέρνουν και όλους τους άλλους να τους νοιάζει να κάνουν το 8ωρο τους και να φύγουν και μόνο. Για οργάνωση και μηχανογράφηση έτσι ώστε να μην καταστραφούν όλοι μαζί στο τέλος , ούτε που ασχολούνται.

• Like 1
Δημοσ.

Aκούστηκε και κάτι χθες από εκεί που δε το περίμενα.

Για τη φορολογία με 45% των επιχειρήσεων, ότι σε τέτοια περίπτωση οι επιχειρήσεις θα φύγουν από τη χώρα.

Μάλιστα. Οπότε μόνη λύση είναι οι χαμηλοί φόροι στις επιχειρήσεις και οι χαμηλοί μισθοί μπας και έρθουν να επενδύσουν εδώ?

Μα αν το πρόβλημα ήταν μόνο αυτό, τότε θα είχαν φύγει από όλη την Ευρώπη που οι φόροι είναι μεγάλοι και οι μισθοί υψηλοί. Μήπως υπάρχει κάποιος άλλο παράγοντας που επηρεάζει και αυτός λέγεται ¨αγοραστική αδυναμία"?

Πως να έρθει να επενδύσει κάποιος σε μια χώρα που η αγορά έχει τα χάλια της από τους φόρους και τις μειώσεις μισθών στους καταναλωτές?

Για να εξάγει μόνο? Και δε πάει να το κάνει αλλού που δεν υπάρχει και φορολογία?

Ο επιχειρηματία κοιτάει τη τσέπη του.

Θέλει μια χώρα με μεγάλη καταναλωτική δύναμη, μικρούς μισθούς και ελάχιστη φορολόγηση ή αν οι 2 τελευταίοι παράγοντες δεν μπορουν να γίνουν εφικτοί αυτό θα αντισταθμίζεται από τα υψηλά ποσοστά αγορών.

Σωστά όλα αυτά αλλά πως θα γίνει αυτό?

Θα μοιράσουμε χρήμα στο λαό? Δε γίνεται!! Τα δώσαμε στις τράπεζες να μη καταρρεύσει το σύστημά μας.

Πως προσελκύεις μια επιχείρηση σε μια χώρα που έχει ανάγκη τις επενδύσεις αλλά δεν έχει αγοραστική δύναμη??

Τι ειναι το πρώτο πράγμα που μπορούμε να πουλήσουμε στην Ελλάδα? Τουρισμός!

Διακοπές, βουνό, θάλασσα, ιστορία.

Είμαστε η χώρα όπου ο μισός σύγχρονος κόσμος έχει υιοθετήσει τον πολιτισμό μας, ως παγκόσμια κληρονομιά. ΠΟΥΛΗΣΤΕ ΤΟ το μπελά μου μέσα.

Ρίξτε χρήμα εκεί.

Οκ ο ΕΟΤ προσπαθεί με βιντεάκια κτλ αλλά δεν αρκεί. Το θέμα είναι να εξαλείψεις κάθε προσπάθεια απατεωνιάς.

Θα μπορούσαμε να είμαστε η πρώτη χώρα σε Τουρισμό και να το εκμεταλλευόμαστε.

Αρχαία θέατρα σαπίζουν, βυζαντινές εκκλησίες γκρεμίζονται, παραλίες πεθαίνουν, η ψαροταβέρνα πουλάει κατεψυγμένη καραβίδα. Τα ξέρουμε.

Έχω ήδη τοποθετηθεί πως η Ελλάδα πρέπει να εκμεταλλευτεί τη γή της, το τόπο της, την ιστορία, τον ήλιο της. Μέχρι τώρα δε το έχει κάνει. Υπάρχει τρόπος να το κάνει αυτό.

Δεν είναι αναγκαίες άλλες τράπεζες. Δεν χρειάζονται άλλες διαφημιστικές εταιρίες, ούτε άλλα σουπερ μαγαζιά με του κόσμου τις "ευκαιρίες" μέσα. Πεθαίνουν αυτά.

Σε λίγο δε θα υπάρχει σάλιο. Φεύγει σιγά σιγά το χρήμα απ την Ελλάδα. Τα χρήματα πάνε σε πανοτόκια. Πρέπει να τα πάρουμε πίσω με κάποιο τρόπο.

Οχι ξεπουλώντας τη χώρα μας όμως.

Δημοσ.

Πιο ενδιαφερον απο τις αποψεις ενος αρθρου νομιζω ειναι το επισημο πολιτευμα Λαικη Δημοκρατια http://en.wikipedia....iki/North_Korea

Αυτο ειναι γεγονος, το αλλο του αρθρου ειναι ερμηνεια, οποτε ως "λαικες δημοκρατιες" σε παραπεμπω ξανα στις χωρες που αναφερονται "συχνα -πυκνα" και που βαριεμαι να τις ξαναγραφω.

Πλακα εχετε ορισμενοι , στην προσπαθεια σας να υπερασπιστειτε τα πολιτικα απολιθωματα που πιστευεται ειστε ικανοι να διαστρεβλωσετε την πραγματικοτητα.

Οπότε δεν έχει σημασία τι κάνεις, αλλά τι δηλώνεις, σωστά;

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...