Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Εχουμε πήξει με τεχνολογους αλλα και εσυ τεχνολογος εισαι, δεν νομιζω να τσαπιζεις χωραφια

Που ξέρεις τι κάνω εγώ? Εγω μπορει να έχω αγοράσει 2 χωράφια και να καλλιεργώ ντομάτες τις οποίες μπορει να έχω βρει και τον τρόπο να τις εξάγω.

Όταν στο θα πεθάνει κόσμος, απαντάς θα παράξουμε λάδια, όταν στο θα μας κόψουν τα καύσιμα, απαντάς δεν χρειαζόμαστε αυτοκίνητα και όταν λες ότι θα πρέπει να αναπτύξουμε συμμαχίες με άλλες χώρες για ΝΑ φτιάξουμε ναυπηγεία και να εξάγουμε ορυκτό πλούτο με ορίζοντα 20ετίας και βάλε, όπως ανέφερε κι ο pournaras χωρίς να αναφέρεις τι θα γίνει σήμερα και τώρα, είναι πολύ δύσκολο να πείσεις κάποιον.

Αλλάζεις το νόημα οσων γράφω.

Το οτι πρέπει να αυξησουμε τη παραγωγή μας σε αγροτικοτουριστικο κτλ κτλ προιόντα, σημαίνει πως πρέπει να γίνουμε δυνατοι πρώτα εκεί που είναι "ευκολότερο" να γίνουμε, εκεί δηλαδή που υπάρχει άμεσα η δυνατότητα και μετά να κοιτάξουμε τα υπόλοιπα.

Το να φέρεις μια εταιρία εδώ και να συνεργαστεις μαζί της ως κράτος για να κάνεις εξορύξεις πχ πετρελαίου θα ηταν καλυτερο από το να μένει ο ορυκτός πλούτος ανεκμετάλευτος.

Επίσης θέλω το ποστ που λες οτι γράφω πως δε χρειαζόμαστε αυτοκίνητα. Μάλλον το έβγαλες απ το μυαλό σου.

Τα τελευταία 15-20 χρόνια γεμίσαμε με επιστήμονες, τραπεζικούς, οικονομολόγους και καταλήξαμε να παράγουμε ελάχιστα προιόντα.Το όνειρο της Ελληνίδας μάνας ήταν να γινει ο κανακάρης της γιατρός κτλ κτλ.

Αφήσαμε σε μεγαλο βαθμό τα χωραφια στους αλλοδαπούς και φθάσαμε σε ένα σημείο, τις σκληρές εργασίες να τις κάνουν μόνο άτομα της προηγούμενης γεννιά ή αλοδαποί.

Πολλές εισαγωγές, λίγες εξαγωγές.

Αυτό πρέπει να αλλάξει. Ξέρουμε τον τρόπο.

Praetorianos μια που δε σε πείθουν οι δικές μου προτάσεις, γιατι δε λες τις δικές σου?

Κρινεις αρνητικά κάποιον χωρίς μάλιστα επιχειρηματολογία και παραλλάσσοντας όσα γράφει, χωρίς να προτείνεις κιόλας κάτι.

Aσε που δεν υπερασπίζομαι κάποια θέση. Την άποψή μου γράφω, άποψη που έχει ξαναγραφτεί και απο αρκετό κόσμο.

Παρεμπιπτόντως δε νομίζω οτι ειναι κανεις υπερ της στάσης πληρωμών. Αντίθετα θεωρουμε πως οδηγουμαστε μαθηματικά προς αυτή αφού ήδη έχει αρχίσει (με καθηστερησεις του δημοσίου στη πληρωμη χρεων προς ιδιωτες κτλ κτλ).

Πρότεινα, την παραγωγή προιόντων που έχουμε άμεσα τη δυνατότητα να παράγουμε, προτείνατε κάποιοι να φτιάξουμε τηλέφωνα κτλ.

Ας κάνουμε καλά πρώτα αυτό που παραδοσιακά μπορουμε να κάνουμε και μας προσφερει ουτως η αλλιώς το μέρος που γεννηθήκαμε (ηλιος, θάλασσα, γη)και μετά κοιτάμε και στα υπόλοιπα.

Διότι οι χιλιαδες σπουδαγμένοι Ελληνες, οικονομολόγοι, μάρκετερς, κτλ κτλ, έχουν απορροφηθεί για την ώρα είτε από τον ιδιωτικό τομέα, εξυπηρετώντας ξένα συμφέροντα, είτε είναι άνεργοι αφήνοντας ανεκμετάλλευτες τις γνωσεις τους.

(να μου πεις...σε τεχνολογικό σάιτ γράφω. :P )

• Απαντ. 2,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Που ξέρεις τι κάνω εγώ? Εγω μπορει να έχω αγοράσει 2 χωράφια και να καλλιεργώ ντομάτες τις οποίες μπορει να έχω βρει και τον τρόπο να τις εξάγω.

Μπραβο αν το εχεις κανει.Αλλα και το δουλεμα με ρεγουλο .Εξαλλου δεν εχουν ολοι χωραφια.Και η μιση χωρα βρισκεται στην Αθηνα.

Και τα χωραφια θελουν και λιπασματα, και αγροτικα μηχανηματα και βενζινη.Δεν ειναι βαζω ενα κηπο , και ενα κοτετσι στην αυλη.

Επισης το θα παραγουμε δεν σημαινει απαραιτητα οτι θα τα φαμε και μαζι , εκτος αν τα δινουν τσαμπα.

• Like 2
Δημοσ.

Ελα ρε bluesattack

τωρα. Με ρωτάς κάτι επι προσωπικού, σου απανταω.

Φυσικά δεν έχουν ολοι χωράφια. Μπορουν ομως να φτιάξουν άλλου ειδους επιχειρήσεις ωστε να παράγουν.

Δεν εγραψα κάπου πως όλοι πρέπει να κάνουν το ιδιο πράγμα.

Απλά δε μπορει να ειμαστε ολοι υπάλληλοι σε τράπεζες, στο δημόσιο και σε πολυεθνικές, ούτε όλοι γιατροί και επιστημονες.

Υπάρχει η ανάγκη από ανθρώπους που θα φτιαχνουν γιαουρτια ξέρω γω. Κρα κάνουν για το παραδοσιακό στο εξωτερικό.

Που θα έχουν γνωση στις εξορύξεις, που θα μπορουν να πουλήσουν σωστά τον ηλιο τη θάλασσα και την ιστορία μας που θα μπορουν να εκμεταλλευτουν τα ναυπηγία μας.

Γενικά ανθρωποι που θα μπορουν να παράγουν αυτά που μπορουμε να παράγουμε για την ωρα.

Και εννοείται πως τα αυτοκινητα και οι τηλεπικοινωνίες ειναι αναγκαία.

Αυτά όμως για την ώρα τα εισάγουμε.

Ας κάνουμε μια αρχή στα αυτονόητα, ας αρχίσουμε να εξάγουμε πράγματα που παράγουμε και συγχρόνων τα εισάγουμε τζάμπα και βερεσέ και μετά κοιτάμε και την υπόλοιπη βιομηχανία.

Το οτι μπορουμε να παραγουμε σωστά 10 πράγματα δε σημαίνει οτι πρέπει να στερηθούμε οτι μας δινει ο υπόλοιπος κοσμος.

Ομως για να αγοραζουμε πρέπει και να πουλάμε.

Τόσα χρόνια αγοράζουμε με δανεικά, και χωρίς να έχουμε καλή παραγωγή.

Αυτό ειναι το νόημα οσων γράφω.

Αναφέρομαι γενικά, όχι επί προσωπικού.

Δημοσ.

Κομφουκιους απτη μια δεν χανεις ευκαιρια να μιλησεις για τον αναξιοπιστο ιδιωτικο τομεα της Ελλαδας, για το οτι ειναι απατεωνισκοι και τυχοδιωκτες οι επιχειρηματιες στην Ελλαδα κλπ κλπ και απτην αλλη προτεινεις ως μονη λυση την παραγωγη. (σε αυτο το τελευταιο με την παραγωγη παντως, δεν διαφωνει κανεις).

Να υποθεσω οτι αυτην την "παραγωγη" που περιγραφεις-οπως την περιγραφεις, την φαντασιωνεσαι με την ομπρελα του δημοσιου? Διοτι δεν μπορω να φανταστω πως αλλιως ενα ατομο που εχει -ως φαινεται- μηδενικη εμπιστοσυνη στον εγχωριο ΙΤ θα μπορουσε να εμπιστευθει την παραγωγη της χωρας του απο τουδε και στο εξης, και μαλιστα με σκοπο να ορθοποδησουμε κλπ κλπ.

• Like 1
Δημοσ.

Ελα ρε bluesattack

τωρα. Με ρωτάς κάτι επι προσωπικού, σου απανταω.

Φυσικά δεν έχουν ολοι χωράφια. Μπορουν ομως να φτιάξουν άλλου ειδους επιχειρήσεις ωστε να παράγουν.

Δεν εγραψα κάπου πως όλοι πρέπει να κάνουν το ιδιο πράγμα.

Απλά δε μπορει να ειμαστε ολοι υπάλληλοι σε τράπεζες, στο δημόσιο και σε πολυεθνικές, ούτε όλοι γιατροί και επιστημονες.

Υπάρχει η ανάγκη από ανθρώπους που θα φτιαχνουν γιαουρτια ξέρω γω. Κρα κάνουν για το παραδοσιακό στο εξωτερικό.

Που θα έχουν γνωση στις εξορύξεις, που θα μπορουν να πουλήσουν σωστά τον ηλιο τη θάλασσα και την ιστορία μας που θα μπορουν να εκμεταλλευτουν τα ναυπηγία μας.

Γενικά ανθρωποι που θα μπορουν να παράγουν αυτά που μπορουμε να παράγουμε για την ωρα.

Και ιδιωτικος τομεας και αριστερο κρατικοδιαιτο ριζοσπαστικο ρευμα με οικολογικες υπερευαισθησιες κλπ ? Ναι καλα.

• Like 3
Δημοσ.
Και ιδιωτικος τομεας και αριστερο κρατικοδιαιτο ριζοσπαστικο ρευμα με οικολογικες υπερευαισθησιες κλπ ? Ναι καλα.

Nαι ότι? Τι σχέση έχει το αριστερό ρεύμα με τα παραπάνω?

απτη μια δεν χανεις ευκαιρια να μιλησεις για τον αναξιοπιστο ιδιωτικο τομεα της Ελλαδας, για το οτι ειναι απατεωνισκοι και τυχοδιωκτες οι επιχειρηματιες στην Ελλαδα κλπ κλπ και απτην αλλη προτεινεις ως μονη λυση την παραγωγη.

Είναι σαφές πως όταν κάνουμε αναφορά στον ιδιωτικό τομέα, δεν μιλάμε για τον μικρόμεσαίο αγρότη/παραγωγό/μικροβιομήχανο αλλά για την τεράστια επιχείρηση βωβομπομπολοκοκκαλικων.Εκτος αν θεωρείς οτι ο μικροεπιχειρηματίας μπορεί να αγοράσει τη ΔΕΗ οποτε εκεί πάω πάσο. Αν δε μπορεις να αντιληφθείς τη διαφορά και ψάχνεις τρόπο να βρεις λάθος στα γραφόμενά μου, άστο.

Να υποθεσω οτι αυτην την "παραγωγη" που περιγραφεις-οπως την περιγραφεις, την φαντασιωνεσαι με την ομπρελα του δημοσιου? Διοτι δεν μπορω να φανταστω πως αλλιως ενα ατομο που εχει -ως φαινεται- μηδενικη εμπιστοσυνη στον εγχωριο ΙΤ θα μπορουσε να εμπιστευθει την παραγωγη της χωρας του απο τουδε και στο εξης, και μαλιστα με σκοπο να ορθοποδησουμε κλπ κλπ.

Οι επιδοτήσεις που δίνονται απο το δημόσιο ή την Ε.Ε. είχαν ως σκοπό την παραγωγή.

Πολλές από αυτές πήγαν σε πόρσε ή σε Μπραζιλέρο (από την ομώνυμη ταινία). Σε αυτό έφταιξε σε μεγάλο βαθμό η ανικανότητα του κράτους ως ελεγκτικό όργανο.

Υπήρξαν όμως μικροεπιχειρηματίες, αγρότες κτλ που εκμεταλλεύτηκαν με το καλύτερο δυνατό τρόπο αυτές τις επιδοτήσεις.

Η εκτροφή σαλιγκαριών ας πούμε (παραγωγή την οποία δε προτείνω αν δε βρεις πρώτα χώρα του εξωτερικού να εξάγει, αφου το επιμελητήριο σηκώνει πλέον τα χερια ψηλά με τόσους που μαζεύτηκαν), ξεκίνησε με τέτοιες επιδοτήσεις και πέτυχε.

Σαφώς και είναι αναγκαία η ομπρέλα του δημοσίου στις περισσότερες επιχειρηματικές δραστηριότητες.

Το δημόσιο μπορεί να δινει λίγα αλλά να πάρει και πολλα. Το πρόβλημα είναι πως τόσα χρόνια, έπαιρνε ΚΑΤΑ ΒΑΣΗ απ τους μικρούς αλλά όχι απ τους μεγάλους. Στους μεγάλους εδινε συνεχώς ενέσεις όπως οι τράπεζες (αναγκαίο κακό δυστυχώς), στους μικρούς δημιουργουσε προβλήματα μέσω γραφειοκρατίας, υψηλές φορολογίες, συνεχείς ελέγχους (που να δείτε τι προβληματα μπορει να αντιμετωπίσει ένας παραγωγος γαλακτοκομικων σε μια επαρχιακή πόλη).

Η εκαστοτε σωστή παραγωγή μπορεί να επιτευχθεί με τον σωστό κρατικό έλεγχο. Ότι ισχύει για τις μεγάλες ιδιωτικές επιχειρίσεις ισχύει και για τις μικρές.

Αντί να δυσκολεύεις τη ζωή του εκάστοτε μικρού και διευκολύνεις τους μεγάλους επειδή σου εδιναν φακελάκια κατω απ το τραπέζι, συμπεριφέρσου σε όλους το ίδιο.

Είπαμε, για να επιτευχθούν οι περισσότερες από τις προτάσεις που εχουμε κάνει στο παρόν τόπικ, προϋποθέτουν έναν δίκαιο κρατικό μηχανισμό που θα έχει ως πρωταρχικό στόχο τη προστασία του πολίτη, του παραγωγού, του καταναλωτή, του φορολογούμενου.

Δημοσ.

Είναι σαφές πως όταν κάνουμε αναφορά στον ιδιωτικό τομέα, δεν μιλάμε για τον μικρόμεσαίο αγρότη/παραγωγό/μικροβιομήχανο αλλά για την τεράστια επιχείρηση βωβομπομπολοκοκκαλικων.Εκτος αν θεωρείς οτι ο μικροεπιχειρηματίας μπορεί να αγοράσει τη ΔΕΗ οποτε εκεί πάω πάσο. Αν δε μπορεις να αντιληφθείς τη διαφορά και ψάχνεις τρόπο να βρεις λάθος στα γραφόμενά μου, άστο.

Οι επιδοτήσεις που δίνονται απο το δημόσιο ή την Ε.Ε. είχαν ως σκοπό την παραγωγή.

Πολλές από αυτές πήγαν σε πόρσε ή σε Μπραζιλέρο (από την ομώνυμη ταινία). Σε αυτό έφταιξε σε μεγάλο βαθμό η ανικανότητα του κράτους ως ελεγκτικό όργανο.

Υπήρξαν όμως μικροεπιχειρηματίες, αγρότες κτλ που εκμεταλλεύτηκαν με το καλύτερο δυνατό τρόπο αυτές τις επιδοτήσεις.

Η εκτροφή σαλιγκαριών ας πούμε (παραγωγή την οποία δε προτείνω αν δε βρεις πρώτα χώρα του εξωτερικού να εξάγει, αφου το επιμελητήριο σηκώνει πλέον τα χερια ψηλά με τόσους που μαζεύτηκαν), ξεκίνησε με τέτοιες επιδοτήσεις και πέτυχε.

Σαφώς και είναι αναγκαία η ομπρέλα του δημοσίου στις περισσότερες επιχειρηματικές δραστηριότητες.

Το δημόσιο μπορεί να δινει λίγα αλλά να πάρει και πολλα. Το πρόβλημα είναι πως τόσα χρόνια, έπαιρνε ΚΑΤΑ ΒΑΣΗ απ τους μικρούς αλλά όχι απ τους μεγάλους. Στους μεγάλους εδινε συνεχώς ενέσεις όπως οι τράπεζες (αναγκαίο κακό δυστυχώς), στους μικρούς δημιουργουσε προβλήματα μέσω γραφειοκρατίας, υψηλές φορολογίες, συνεχείς ελέγχους (που να δείτε τι προβληματα μπορει να αντιμετωπίσει ένας παραγωγος γαλακτοκομικων σε μια επαρχιακή πόλη).

Η εκαστοτε σωστή παραγωγή μπορεί να επιτευχθεί με τον σωστό κρατικό έλεγχο. Ότι ισχύει για τις μεγάλες ιδιωτικές επιχειρίσεις ισχύει και για τις μικρές.

Αντί να δυσκολεύεις τη ζωή του εκάστοτε μικρού και διευκολύνεις τους μεγάλους επειδή σου εδιναν φακελάκια κατω απ το τραπέζι, συμπεριφέρσου σε όλους το ίδιο.

Είπαμε, για να επιτευχθούν οι περισσότερες από τις προτάσεις που εχουμε κάνει στο παρόν τόπικ, προϋποθέτουν έναν δίκαιο κρατικό μηχανισμό που θα έχει ως πρωταρχικό στόχο τη προστασία του πολίτη, του παραγωγού, του καταναλωτή, του φορολογούμενου.

Και οταν καποιος απο αυτους αναπτυχθει και κονομησει και φτασει να εχει ας πουμε το θεσσαλικο καμπο δικο του και να κανει κουμαντο, τι θα κανεις, θα του τα παρεις πισω να τα ξαναμοιρασεις; Ο καθε βωβομπομπολοκοκαλικος δεν ηρθε στην ελλαδα με διαστημοπολοιο, εδω αναπτυχθηκε εδω κονομησε, εδω εγινε αυτο που ειναι, μεσα απο τα χρονια και απο τις δουλειες (νομιμες η παρανομες) που εκανε.

• Like 1
Δημοσ.

Οι γαλαζοαίματοι είναι πολλοί πλέον μετά το 81 (ενώ παλιά ήταν μια χούφτα, όταν είχαμε ακόμα βασιλεία) και επιμένουν :

http://www.nooz.gr/autodioikisi/arnointai-na-dosoun-stoixeia-gia-apoliseis

Με άλλα λόγια οι υφιστάμενοι της κυβέρνησης ουσιαστικά κυβερνούν αυτοί.

• Like 1
Δημοσ.

Ε δεν γινεται και κουβεντα γενικα και αοριστα.Ναι και εγω θελω να παραγουμε , και με ενα μαγικο τροπο να δουλευει αψογα το δημοσιο χωρις να θιχτει ουτε ενας, και να υπαρχει και αξιοκρατια στον ιδιωτικο τομεα.Και ειρηνη σε ολο τον πλανητη.

• Like 1
Δημοσ.
Και οταν καποιος απο αυτους αναπτυχθει και κονομησει και φτασει να εχει ας πουμε το θεσσαλικο καμπο δικο του και να κανει κουμαντο, τι θα κανεις, θα του τα παρεις πισω να τα ξαναμοιρασεις; Ο καθε βωβομπομπολοκοκαλικος δεν ηρθε στην ελλαδα με διαστημοπολοιο, εδω αναπτυχθηκε εδω κονομησε, εδω εγινε αυτο που ειναι, μεσα απο τα χρονια και απο τις δουλειες (νομιμες η παρανομες) που εκανε.

Αν εχει αναπτυχθεί μέσα σε ένα κράτος ελέγχου, ισονομίας, μη διαφθοράς κτλ κτλ, μπράβο του, συγχαρητήρια άξιος, το κράτος οφείλει να συνεργαστεί μαζί του, να συνεχίσει να τον επιδοτεί αφού πληρώνει φόρους, προσφέρει θέσεις εργασίας και έργο κτλ κτλ.

Αν έχει αναπτυχθεί όπως ο εκαστοτε μπολοτετοιος, σορρυ αλλά δεν τιθεται καν θέμα συζήτησης :-)

bluesattack ο μόνος ο οποίος θα θιχτεί σε ένα τετοιο κράτος, θα ειναι αυτός που κονομάει εις βάρος του δημοσίου ή όσοι έχουν κάνει περιουσία από αυτό. Σορρυ αλλά στα @@μου για τετοιους τυπους. Δε πα να ψοφήσουν?

Δημοσ.

Οι γαλαζοαίματοι είναι πολλοί πλέον μετά το 81 (ενώ παλιά ήταν μια χούφτα, όταν είχαμε ακόμα βασιλεία) και επιμένουν :

http://www.nooz.gr/a...a-gia-apoliseis

Με άλλα λόγια οι υφιστάμενοι της κυβέρνησης ουσιαστικά κυβερνούν αυτοί.

Κατσε να σκασει η φουσκα του "αντιμνημονιου" και θα σου πω εγω τι αιμα εχουν.

• Like 1
Δημοσ.

Επίσης θέλω το ποστ που λες οτι γράφω πως δε χρειαζόμαστε αυτοκίνητα. Μάλλον το έβγαλες απ το μυαλό σου.

Δεν νομίζω να έχω δώσει την εντύπωση ούτε του φαντασιόπληκτου, ούτε του βλάκα. Post 1487, δεν περιστρέφεται όλο το thread γύρω από σένα και τα γραφόμενα σου, chill.

Praetorianos μια που δε σε πείθουν οι δικές μου προτάσεις, γιατι δε λες τις δικές σου?

Κοίτα, το "να απολυθεί το 90% των ΔΥ για να γλιτώσουμε μισθούς" και το "να τους κάνουμε αύξηση 100% για να ενισχύσουμε την αγορά" αποτελούν προτάσεις. Εξωφρενικές μεν, αλλά προτάσεις που επιδέχονται αντεπιχειρηματολογίας.

Το "πρέπει να αρχίσει η Ελλάδα τις εξαγωγές", "να αρχίσει ο σωστός κρατικός έλεγχος" και το "πρέπει να αρχίσουμε να παράγουμε περισσότερα από όσα καταναλώνουμε" δεν είναι προτάσεις, είναι Σκέφτομαι και Γράφω επιπέδου Δημοτικού, άντε και bullet points πολιτικού αρχηγού σε προεκλογική ομιλία. Δηλαδή τι σόι αντιπρόταση περιμένεις να κάνω στα από πάνω, να διαφωνήσω?

Εγώ έγραψα γιατί δεν είναι βιώσιμη λύση η επιστροφή στη δραχμή και το "δεν πληρώνω τίποτα", κι εσύ άρχισες να γράφεις παραγράφους επί παραγράφων γιατί σαπίζουν τα πορτοκάλια στη Λακωνία, Ε μετά αναφέρθηκαν και οι επιδοτήσεις των αγροτών (μόνο στο θέμα για τους θερμοσίφωνες και στις κάρτες γραφικών φημολογείται ότι δεν έχει γραφτεί η συγκεκριμένη φράση), δέσαμε.

• Like 2
Δημοσ.

Καθολου σαφες δεν ειναι. Σε προηγουμενα ποστ σου εκανες αναφορες στον ελληνικο ιδιωτικο τομεα τσουβαλιαζοντας και γενικευοντας και οταν σου λεγα οτι δεν ειναι ετσι παντου επεμενες. Τωρα ξαφνικα ανακαλυπτεις και την αλλη πλευρα, αυτην δηλαδη που σου υποδεικνυα και δεν δεχοσουν επιμενοντας οτι ο ΙΤ στην Ελλαδα ειναι της αρπαχτης.

Με τις ιδανικες συνθηκες στον κρατικο μηχανισμο ξερω κι εγω να κανω πολιτικη και προτασεις. Το ερωτημα στη χωρα αυτη, ειναι πώς θα φτασεις στον "δικαιο κρατικο μηχανισμο"? Εκει περιμενουμε να δουμε προτασεις και πραξεις. Δηλαδη οχι στο που θα παει το χρημα, αλλα ΠΩΣ θα διασφαλιστει οτι θα παει μεχρι τελευταιας ΔΡΑΧΜΗΣ εκει που πρεπει και στο πως θα διασφαλιστει οτι δεν θα φαγωθει ουτε ΔΡΑΧΜΗ απο καμια πλευρα. Διοτι απτην μια μιλας για δικαιο κρατος, αλλα απτην αλλη στεκεσαι εναντιος σε δομικες αλλαγες στον ΔΤ ας πουμε, πραγματα που ειναι αντιφατικα μεταξυ τους...

Στο οτι η παραγωγη ειναι απαραιτητη στη χωρα αυτη, δεν χρειαζεται να το αναλυεις σε 10 ποστ των 40 σειρων, και με μια γραμμη νομιζω οτι συμφωνουν ολοι. Δεν ειναι δα και τιποτα δυσκολο σαν συλλογισμος οτι ειναι απαραιτητη η παραγωγη...Μονο που την παραγωγη δεν την πετυχαινεις με το να βαζεις βελακια στην κατευθυνση του χρηματος ετσι απλοικα τυπου: οι τραπεζες εχουν λεφτα, οποτε δωστε στην παραγωγη αντι για τις τραπεζες.

Πετυχε κρατος δικαιου και ισονομιας, βρες εγχωριο εργατικο δυναμικο που να δεχεται να μπει στην γραμμη παραγωγης για 3 και 60 και ενα καρβελι ψωμι και μετα το συζηταμε. Στο πως θα γινουν αυτα περιμενουμε προτασεις.

• Like 1
Δημοσ.
Post 1487, δεν περιστρέφεται όλο το thread γύρω από σένα και τα γραφόμενα σου, chill.

Τοτε μην απευθύνεσαι σε εμένα οταν θέλεις να γράψεις για τις απόψεις άλλων χρηστών. Δικό μου κείμενο quotαρεις.

Αν το έγραψε ο Πουρνάρας, απευθύνσου στον Πουρνάρα.

Κατα τα αλλα είναι προφανές πως είτε δεν διάβασες τίποτε απ ότι έγραψα, είτε δεν θέλεις να αντιληφθείς αυτά που έγραψα.

Αν δε σου κάνουν τα παραπάνω, ποστ 1398 οι προτάσεις μου.

Αντι λοιπόν να διαφωνεις με χρηστη σε ένα φόρουμ, βάλε αυτό στα δεδομένα σου και μετά ας μιλήσουμε για εφαρμόσιμες λύσεις.

Στον αντίκτυπο λοιπόν όσων έγραψες, το να μου γράφεις πως η επιστροφή στη δραχμή δεν είναι βιώσιμη λύση το ξέρουμε και το έχουμε ήδη γράψει νωρίτερα. Επαναλαμβάνεις τα ιδια πράγματα χωρίς λόγο? Τι νόημα έχει? Τα έχουμε ηδη συζητήσει αυτά τα πράγματα.

Midi Miliz όταν μιλάμε για αγορά της ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ απο ιδιωτική επιχειρηση, ΣΑΦΩΣ και δε μιλάμε για την οικογενειακή επιχειρηση του κυρ Μητσου, αλλά για κάποια μεγάλη. Αν ειναι δυνατον. Πως θα μπορουσαμε να μιλάμε για μικρομεσαιους οταν αναφερομαστε σε πώληση δημοσιας επιχείρησης? Τα αυτονόητα θα γράφουμε?

Το ερωτημα ειναι ΠΩΣ ως κρατος θα οργανωθεις και θα γινεις ακριβοδικαιος σε φορολογια, κινητρα κλπ τοσο στον μικροεπιχειρηματια οσο και στον μεγαλοεπιχειρηματια.

Μα η απάντηση ειναι γνωστή εδω και καιρό. Δώσε την ευκαιρία σε κάποιον άλλο να κυβερνήσει.

Να μου πεις οταν δε βλέπεις σοβαρές προτάσεις από κανέναν, δε μπορεις να κάνεις τίποτε άλλο.

Εσύ λοιπόν που θέτεις το παρον ερώτημα, έχεις κάποια πρόταση επι του θέματος?

Και το αλλο ερωτημα, αν μιλαμε για αλουμινια, βοξιτες, καλιεργεια πατατας, εκτροφη γιδας κλπ που ειδα παραπανω ως προτασεις, ειναι με τι εργατικο δυναμικο θα κανεις αυτην την παραγωγη. Με Ελληνες? Απατασθε.

Ηδη την κάνεις με Ελληνες.

Ειδικά σε ότι αφορά τις εξορύξεις.

Αλλά μη ξεχνάμε οτι στη παρουσα φάση έχουμε κοντά στα 2 εκατομμύρια άνεργους. Εχουμε και δε ξερω και εγω πόσους μεταναστες που έχουν ζητήσει άσυλο. Πιστεύεις πως αν υπάρξει δουλεια δε θα πάνε?

Να αναφερθουμε και στην μεγάλη αύξηση των Ελλήνων προς την αγροτιά και την επαρχία?

Ειχα βάλει προσφατα μια ερευνα για το θεμα.

Στις ουρές στις αποθήκες του Κεραμικού? Στις μετακομίσεις?

Αυτός που έχει όντως σοβαρό πρόβλημα, πάει παντού.

Δημοσ.

Εσύ λοιπόν που θέτεις το παρον ερώτημα, έχεις κάποια πρόταση επι του θέματος?

Δεν εθεσα το ερωτημα για να μου το επιστρεψεις ομως. Εξαλλου αποτι βλεπω στο παρον τοπικ εσυ εισαι αυτος που "κοβει και ραβει" με διαφορες προτασεις, ασχετα αν οι μισες ειναι μεταξυ τους αντιφατικες, οποτε απλως σου δειχνω την κατευθυνση πανω στην οποια πρεπει να συγκεντρωσεις τη σκεψη και τα επιχειρηματα σου.

Διοτι το "στροφη στην παραγωγη" οπως ειπα ειναι αυτονοητο, δεν ειναι κατι καινουργιο που το ανακαλυψαμε σημερα. Ουτε και το "να δωσουμε κεφαλαια στην παραγωγη και να ελεγξουμε την αποδοτικοτητα τους" αποτελει κατι καινουργιο. Αν θυμαμαι καλα το ακουω σε διαφορες παραλλαγες σε καθε προεκλογικη περιοδο απο τοτε που θυμαμαι τον εαυτο μου.

Το ερωτημα ειναι ΠΩΣ θα γινουν αυτα. Και οχι, εγω, ΔΕΝ εχω προτασεις ή τελος παντων αυτες τις οποιες εχω τις ξανασυζητησαμε και διαφωνουσες γενικα κι αοριστα, οποτε ειναι δωρον-αδωρον να τις ξαναποσταρω.

Ηδη την κάνεις με Ελληνες.

Ειδικά σε ότι αφορά τις εξορύξεις.

Αλλά μη ξεχνάμε οτι στη παρουσα φάση έχουμε κοντά στα 2 εκατομμύρια άνεργους. Εχουμε και δε ξερω και εγω πόσους μεταναστες που έχουν ζητήσει άσυλο. Πιστεύεις πως αν υπάρξει δουλεια δε θα πάνε?

Να αναφερθουμε και στην μεγάλη αύξηση των Ελλήνων προς την αγροτιά και την επαρχία?

Ειχα βάλει προσφατα μια ερευνα για το θεμα.

Στις ουρές στις αποθήκες του Κεραμικού? Στις μετακομίσεις?

Αυτός που έχει όντως σοβαρό πρόβλημα, πάει παντού.

Αν τα πραγμα ηταν τοσο ροδινα, οι (λαθρο)μεταναστες αυτη τη στιγμη θα εψαχναν αλλο προορισμο...

Φυσικα, το να μου λες οτι λογω κρισης πηγαν καποιες χιλιαδες σε χειρωνακτικες εργασιες δεν σημαινει οτι αν αποφασισουμε ως χωρα να κανουμε σταση πληρωμων προς τα εξω και στραφουμε στην εσωτερικη παραγωγη για να αυτοσυντηρηθουμε οτι απτα 10εκ θα βρεθει εργατικο δυναμικο για γραμμη παραγωγης και χειρωνακτικη δουλεια (συμπεριλαμβανομενων μεχρι προτινος κουστουματων εργαζομενων, πτυχιουχων, μεταπτυχιακων, δοκτορατων κλπ κλπ).

Υπολογισε ας πουμε -ενας απτους 10δες παραγοντες- οτι το "καλο" εργατικο δυναμικο με ικανοτητες, θα την κανει για αλλες πολιτειες αντι να κατσει να οργωνει με το τρακτερ. Υπολογισε επισης οτι πολλοι θα παρουνε μαζι τις οικογενειες τους.

Και υπολογισε οτι αυτοι δεν θα ειναι λιγοι. Ηδη αυτοι που μεταναστευουν εξω, μαλλον ειναι αρκετα περισσοτεροι απο αυτους που στρεφονται οπως λες στα χωραφια... Και ακομα δεν εχουν ερθει καν τα χειροτερα, οποτε αναλογισου σε πιο δυσκολη κατασταση ποσοι θα επιλεξουν τον ιδιο δρομο.

• Like 3
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...