Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 50
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

σχετικά με τα tp link, και για τα δύο μοντέλα διαβάζω στο site του κατασκευαστή το εξής: "External detachable antennas allow for better alignment and stronger antenna upgrades".

η τροφοδοσία Poe δεν με ενδιαφέρει και ιδιαίτερα αν και πληροφοριακά και τα δύο μοντέλα tp link που μου είπες την υποστηρίζουν.

το ubiquiti τι ακριβώς είναι? δεν μπορώ να βρω κάτι σχετικό στο google... είναι μάρκα?

ψάχνωντας λίγο στο amazon βρήκα στο link στην μέση της σελίδας μια εικόνα που συγκρίνει τα μοντέλα και από ότι καταλαβαίνω το μοντέλο TL-WA5110G έχει το πιο δυνατό σήμα (1 Km). μήπως να προτιμήσω αυτό? έτσι λογικά δεν θα χρειαστεί και έξτρα κεραία...

στο Amazon διαβάζω πολύ καλά λόγια για αυτό το οποίο και πάλι έχει detachable antennas.

το Poe σε ενδιαφερει αν ειναι να μπει ταρατσα εκτος αν εχεις ρευμα εκει που ειναι προσταυτεμενο απο καιρο.

τα ubiquiti ειναι αυτα

http://www.ubnt.com/

Θα διαβαζεις καλα λογια.

Λοιπόν. Σαν παθών θα σου πω εγώ τι να κάνεις. Επειδή έχω δοκιμάσει και repeater και κεραίες και ότι θες. Μόνο ένα δούλεψε τέλεια. Διάβασε προσεκτικά αν θες να κάνεις σωστή δουλειά. Αρχικά αγοράζεις ένα τέτοιο. Αυτό θα το βάλεις να δουλεύει σαν Client AP. Δηλαδή να παίρνει το σήμα από το δήμο. Το καλό με αυτό είναι πως επειδή υποστηρίζει POE μπορείς να το βάλεις όπου θες καθώς επίσης είναι και για εξωτερικούς χώρους. Αφού λοιπόν το κάνεις αυτό μετά θα πάρεις ένα τέτοιο. Όποιο και να πάρεις από τα φθηνά, θα σου κάνει δουλειά. Θα συνδέσεις το 5210 πάνω sto Access point και το τελευταίο θα μεταδίδει ασύρματα το ίντερνετ στο χώρο σου. ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ. Στο 2ο access point να απενεργοποιήσεις το dhcp. Πίστεψέ με μόνο έτσι θα κάνεις σωστή δουλειά.

σιγουρα θα παιξει καλυτερα απο Repeater απλα θα του βγει πιο ακριβα οπως επισης θα πρεπει να προσεξει με τις Ip.αναλογως αν ειναι ρουτερ αυτο που θα βαλει η θα ειναι adsl router>αν ειναι ρουτερ ισως χρειαστει να μην κλεισει τον dhcp εκτος αν χρησιμοποιησει την lan και οχι την Wan/internet.

σε ευχαριστώ πολύ για την πρόταση σου αλλά ποιος ο λόγος να αγοράσω και να χρησιμοποιώ ταυτόχρονα 2 συσκευές? από ότι διαβάζω κιόλας εδώ από την περιγραφή, μόνο το tp link να αγοράσω θα μου καλύψει πλήρως τις ανάγκες...

απλα επειδη το repeater μονο του σου κοβει λιγο ταχυτητα επειδη α.χρησιμοποιεις το wireless και για να κανει το Link αλλα και για να δωσει σε σενα.

β.ισως εχεις θεμα με το σημα.αν μπει μεσα στο σπιτι θα πιανει το σπιτι σου αλλα θα ειναι πιο δυσκολο να πιασεις το αλλο δικτυο.αν μπει εξω θα γινει το αναποδο.θα εχεις καλο Link αλλα οχι καλο wireless μεσα.

Εσύ θέλεις να βάλεις δλδ το 5210 να δουλεύει σαν repeater. Να ξέρεις πως το repeater σαν λειτουργία έχει απώλειες στην ταχύτητα. Γενικά δεν συστήνεται εκτός και αν δεν υπάρχει άλλη λύση.

βεβαια παιρνει απο τον δημο οποτε ισως το ιντερνετ να μην ειναι και οτι καλυτερο εκει αλλα σιγουρα θα εχει το πιο πανω θεμα με το σημα

όντως εγώ στην ουσία όπως το σκέφτομαι ψάχνω για repeater. συγκεκριμένα όμως το tp link wa830re πόσες απώλειες να έχει? διαβάζω αρκετά καλά λόγια για αυτό. έχει 110 θετικά reviews στο amazon. για να δω και κανένα review...

επίσης πως θα μπορούσα αν καταλήξω τελικά σε αυτή τη συσκευή, να την προφυλάξω από καιρικές συνθήκες (βροχή) στο μπαλκόνι?

σιγουρα οταν κατι δεν ειναι εξωτερικου χωρου η δεν εχει Poe απαιτει να μπει σε στεγανο κουτι και αυτο αλλα και το ρευμα που θα του δωσεις αν δεν ειναι Poe.επισης πρεπει να γινει καποια τρυπα για να βγαλεις εξωτερικη κεραια εξω για να παιζει καλυτερα εκτος αν το κουτι ειναι κανα plexi η γυαλι που δεν κοβουν πολυ σημα αυτα.αλλα ναι συστηνεται κατι εξωτερικου χωρου για αυτο ειπα ubiquiti εγω.ναι πριν στο εγραψα ubiquti οχι ubiquiti για αυτο δεν το βρηκες.λαθος ταχυτητας.βεβαια αν παιξεις Repeater Mode και ειναι μπαλκονι και οχι ταρατσα θα ειναι καλυτερα.επισης θα ηταν καλο να παρεις καποιο που να μπορει πχ σε περιπτωση αναγκης να μπει καλυτερη κεραια πανω.δεν ειναι Must βεβαια.

ωραία, αν πάρω το αδιάβροχο access point που μου προτείνεις θα πρέπει μετά από αυτό να τραβήξω ένα καλώδιο ethernet πάνω σε ένα άλλο access point από το οποίο θα παίρνουν οι συσκευές μου internet ασύρματα?

η κανεις αυτο η βρισκεις ενα παλιο ρουτερ και τον κανεις access point.

Αυτό είχα αγοράσει κι εγώ πρίν πάρω το 5210 και το επέστρεψα πίσω. Η διαφορά στα λεφτά σε σύγκριση με το 5210 είναι ελάχιστη. Επίσης θα πρέπει να προσέχεις να μην βραχεί κτλ καθώς θα το έχεις σε εξωτερικό χώρο. Έξτρα λεφτά δλδ για προστασία. Όπως νομίζεις κάνε. Εγώ μια φορά σε συμβούλεψα.

ναι ενα στεγανο κουτακι εχει κανα 10 ευρω σιγουρα + να βρει και πως θα περασει ρευμα αμα δεν ειναι Poe + οτι θα πρεπει να βαλει και εξωτερικη κεραια αν ειναι πλαστικο το κουτι.και χωρις κεραια μπορει ισως να παιξει αλλα θα του κοψει λιγο που ισως να μην το θελει αμα το σημα ειναι οριακα μια που απο την αλλη πλευρα λογικα παιζουν Omnni.

Σου γράφω στο πρώτο μου ποστ πως να το κάνεις. Αν έχεις βέβαια ένα παλιό ρούτερ στο σπίτι μπορείς να χρησιμοποιήσεις εκείνο με την προυπόθεση να έχεις απενεργοποιήσει το dhcp.

Κάπως έτσι

τον βοηθαμε και μετα σε αυτο.ας βγαλει την ακρη με το Link.

ωραία κατάλαβα. και ποια λειτουργία του παλιού router θα χρησιμοποιήσω? δηλαδή θέλω να παίρνει internet μέσω ethernet και να το μοιράζει ασύρματα. πώς λέγεται αυτή η λειτουργία?

αν ειναι adsl router θα παιξεις διαφορετικα απο οτι αν ειναι ρουτερ.θα σε βοηθησουμε και μετα σε αυτο.ακομα και ρουτερ να ειναι μπορεις για να μην μπλεξεις με πολλα να χρησιμοποοιησεις την lan υποδοχη αντι για την wan.

ωραία σε ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια σου!!!!!!

μια τελευταία ερώτηση, αυτό το αδιάβροχο που μου προτείνεις έχει ενσωματωμένη κεραία? από ότι βλέπω έχει και είσοδο για εξωτερική κεραία...

γενικα ολα εχουν εσωτερικη κεραια απλα πολλα απο αυτα εχουν και υποδοχη για εξωτερικη κεραια.

Δημοσ.

το Poe σε ενδιαφερει αν ειναι να μπει ταρατσα εκτος αν εχεις ρευμα εκει που ειναι προσταυτεμενο απο καιρο.

τα ubiquiti ειναι αυτα

http://www.ubnt.com/

Θα διαβαζεις καλα λογια.

σιγουρα θα παιξει καλυτερα απο Repeater απλα θα του βγει πιο ακριβα οπως επισης θα πρεπει να προσεξει με τις Ip.αναλογως αν ειναι ρουτερ αυτο που θα βαλει η θα ειναι adsl router>αν ειναι ρουτερ ισως χρειαστει να μην κλεισει τον dhcp εκτος αν χρησιμοποιησει την lan και οχι την Wan/internet.

απλα επειδη το repeater μονο του σου κοβει λιγο ταχυτητα επειδη α.χρησιμοποιεις το wireless και για να κανει το Link αλλα και για να δωσει σε σενα.

β.ισως εχεις θεμα με το σημα.αν μπει μεσα στο σπιτι θα πιανει το σπιτι σου αλλα θα ειναι πιο δυσκολο να πιασεις το αλλο δικτυο.αν μπει εξω θα γινει το αναποδο.θα εχεις καλο Link αλλα οχι καλο wireless μεσα.

βεβαια παιρνει απο τον δημο οποτε ισως το ιντερνετ να μην ειναι και οτι καλυτερο εκει αλλα σιγουρα θα εχει το πιο πανω θεμα με το σημα

σιγουρα οταν κατι δεν ειναι εξωτερικου χωρου η δεν εχει Poe απαιτει να μπει σε στεγανο κουτι και αυτο αλλα και το ρευμα που θα του δωσεις αν δεν ειναι Poe.επισης πρεπει να γινει καποια τρυπα για να βγαλεις εξωτερικη κεραια εξω για να παιζει καλυτερα εκτος αν το κουτι ειναι κανα plexi η γυαλι που δεν κοβουν πολυ σημα αυτα.αλλα ναι συστηνεται κατι εξωτερικου χωρου για αυτο ειπα ubiquiti εγω.ναι πριν στο εγραψα ubiquti οχι ubiquiti για αυτο δεν το βρηκες.λαθος ταχυτητας.βεβαια αν παιξεις Repeater Mode και ειναι μπαλκονι και οχι ταρατσα θα ειναι καλυτερα.επισης θα ηταν καλο να παρεις καποιο που να μπορει πχ σε περιπτωση αναγκης να μπει καλυτερη κεραια πανω.δεν ειναι Must βεβαια.

η κανεις αυτο η βρισκεις ενα παλιο ρουτερ και τον κανεις access point.

ναι ενα στεγανο κουτακι εχει κανα 10 ευρω σιγουρα + να βρει και πως θα περασει ρευμα αμα δεν ειναι Poe + οτι θα πρεπει να βαλει και εξωτερικη κεραια αν ειναι πλαστικο το κουτι.και χωρις κεραια μπορει ισως να παιξει αλλα θα του κοψει λιγο που ισως να μην το θελει αμα το σημα ειναι οριακα μια που απο την αλλη πλευρα λογικα παιζουν Omnni.

τον βοηθαμε και μετα σε αυτο.ας βγαλει την ακρη με το Link.

αν ειναι adsl router θα παιξεις διαφορετικα απο οτι αν ειναι ρουτερ.θα σε βοηθησουμε και μετα σε αυτο.ακομα και ρουτερ να ειναι μπορεις για να μην μπλεξεις με πολλα να χρησιμοποοιησεις την lan υποδοχη αντι για την wan.

γενικα ολα εχουν εσωτερικη κεραια απλα πολλα απο αυτα εχουν και υποδοχη για εξωτερικη κεραια.

σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση!!!!! έχω καταλήξει στο να αγοράσω το http://www.skroutz.gr/s/313562/TP-LINK-TL-WA5210G.html και το http://www.amazon.co.uk/TL-WA830RE-300Mbps-Wireless-Range-Extender/dp/B006BBYXPA/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1348817480&sr=8-1.

μόλις τα παραλάβω θα ζητήσω περαιτέρω βοήθεια

:P

Δημοσ.

Όχι ρε φίλε. Γιατί το 830. Τζάμπα λεφτά θα δώσεις. Πφφφφφφφφφφφφφ. Σου είπα πως για μέσα στο σπίτι πάρε ότι φθηνότερο σε AP. Δεν χρειάζεσαι το 830. Υπάρχουν και άλλα φθηνότερα.

Δημοσ.

Όχι ρε φίλε. Γιατί το 830. Τζάμπα λεφτά θα δώσεις. Πφφφφφφφφφφφφφ. Σου είπα πως για μέσα στο σπίτι πάρε ότι φθηνότερο σε AP. Δεν χρειάζεσαι το 830. Υπάρχουν και άλλα φθηνότερα.

να σου πω την αλήθεια από το να δώσω 25 ευρώ + τα όποια μεταφορικά και έξοδα αντικαταβολής για να πάρω το πιο φθηνό από Ελλάδα προτιμώ να δώσω 40 ευρώ και να πάρω το καλύτερο, χαρακτηριστικά του οποίου μπορεί να χρησιμοποιήσω στο μέλλον. άλλωστε είμαι της λογικής ότι όταν αγοράζω κάτι αγοράζω κάτι καλό το οποίο θα μου κρατήσει για χρόνια.

Δημοσ.

αμα δεν παρεις ubiquiti τοτε το Tp link αυτο ακουγεται μια χαρα και νομιζω οτι μπορεις να βαλεις και δικια σου κεραια.για το 830 απλα σιγουρεψου οτι παιζει σαν access point>επισης αν εχεις κανα adsl router μπορεις να το κανεις access point και αυτο ωστε να μην δωσεις τιποτα.αντε καλη αγορα.

• 9 μήνες μετά...
Δημοσ.

Γειά σας παιδιά θα ήθελα να ρωτήσω το εξής: Μπορώ να συνδέσω το 5210 σε ένα ασύρματο ρούτερ μόνο με το καλώδιο lan

και αν ναι, τότε πρέπει να το συνδέσω σε μια από τις εξόδους lan που έχει το ρούτερ  ή στην είσοδο;

Δημοσ.

Το 5210g επειδη το εχω χρησιμοποιησει κανα δυο φορες μεχρι το χιλιομετρο, παιζει μια χαρα....

βεβαια και τα bullet που ειναι σε αυτα τα χρηματα ειναι ακομη πιο καλα.

Εσυ φιλε απο πανω θα το συνδεσεις σε μια λαν θυρα

Δημοσ.

Το 5210g επειδη το εχω χρησιμοποιησει κανα δυο φορες μεχρι το χιλιομετρο, παιζει μια χαρα....

βεβαια και τα bullet που ειναι σε αυτα τα χρηματα ειναι ακομη πιο καλα.

Εσυ φιλε απο πανω θα το συνδεσεις σε μια λαν θυρα

Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Γειά σας παιδιά θα ήθελα να ρωτήσω το εξής: Μπορώ να συνδέσω το 5210 σε ένα ασύρματο ρούτερ μόνο με το καλώδιο lan

και αν ναι, τότε πρέπει να το συνδέσω σε μια από τις εξόδους lan που έχει το ρούτερ  ή στην είσοδο;

να το συνδεσεις με ethernet σε ενα ρουτερ και να παρεις ασυρματα μετα απο το 5210?σαν access point δηλαδη?ναι παιζει ετσι.το βαζεις σε μια οποιαδηποτε Lan.δεν υπαρχει εισοδο η εξοδο στα dsl routers εκτος αν εχει wan υποδοχη που ναι δεν υπαρχει λογος να το συνδεσεις εκει και να μπλεξεις με παραπανω πραγματα.

Δημοσ.

να το συνδεσεις με ethernet σε ενα ρουτερ και να παρεις ασυρματα μετα απο το 5210?σαν access point δηλαδη?ναι παιζει ετσι.το βαζεις σε μια οποιαδηποτε Lan.δεν υπαρχει εισοδο η εξοδο στα dsl routers εκτος αν εχει wan υποδοχη που ναι δεν υπαρχει λογος να το συνδεσεις εκει και να μπλεξεις με παραπανω πραγματα.

Ευχαριστώ φίλος για τη βοήθεια, αλλά πιο συγκεκριμένα αυτό που θέλω να κάνω είναι να πιάσω το σήμα από την ταράτσα του σπιτιού μου στο χωριό (γιατί μόνο σ΄ αυτό το σημείο πιάνω)  να το δώσω στο wifi ρούτερ με το LAN και από ΄κει να έχω ασύρματο internet σ΄ όλους τους χώρους του σπιτιού μέσω του wifi.

Έχω ένα παλιό ρουτερ της HOL το οποίο έχει 4 θύρες LAN, μια θύρα που γραφει LINE και μια που γράφει ADSL (σ΄ αυτές τις 2 LINE και ADSL θύρες δεν ταιριάζει το βίσμα του LAN). Το LAN από το 5210 στο τροφοδοτικό και από εκεί σε οποιαδήποτε θύρα LAN του ρούτερ; Έτσι πρέπει να το κάνω;

Δημοσ.

Ευχαριστώ φίλος για τη βοήθεια, αλλά πιο συγκεκριμένα αυτό που θέλω να κάνω είναι να πιάσω το σήμα από την ταράτσα του σπιτιού μου στο χωριό (γιατί μόνο σ΄ αυτό το σημείο πιάνω)  να το δώσω στο wifi ρούτερ με το LAN και από ΄κει να έχω ασύρματο internet σ΄ όλους τους χώρους του σπιτιού μέσω του wifi.

Έχω ένα παλιό ρουτερ της HOL το οποίο έχει 4 θύρες LAN, μια θύρα που γραφει LINE και μια που γράφει ADSL (σ΄ αυτές τις 2 LINE και ADSL θύρες δεν ταιριάζει το βίσμα του LAN). Το LAN από το 5210 στο τροφοδοτικό και από εκεί σε οποιαδήποτε θύρα LAN του ρούτερ; Έτσι πρέπει να το κάνω;

καταρχην το Line ξεχασε το.μας ειναι αχρηστο σαν θυρα.μας νοιαζουν οι lan.εσυ αν καταλαβα καλα θα πρεπει να βαλεις το 5210 στην ταρατσα σου η οπου θα το βαλεις για να πιανει ιντερνετ απο την ταρατσα του σπιτιου σου.το 5210 θα δινει ιντερνετ με το ethernet καλωδιο απο την Lan του σε μια Lan του παλιου ρουτερ της Hol.και εσυ μετα θα παιρνεις ασυρματα και ενσυρματα.

απλα α.

προσεχε με τις Ip.αν το 5210 εχει πχ 192.168.1.254 βαλε της hol να εχει 192.168.1.253 για να ειναι στο ιδιο δικτυο και κλεισε τον dhcp αφου δεν θες dchp.επισης το 5210 θα ειναι και αυτο στο ιδιο δικτυο με το ρουτερ του σπιτιου σου .πχ το ρουτερ του σπιτιου θα πρεπει να ειναι 192.168.1.1 για παραδειγμα.ολα να ειναι στο ιδιο δικτυο.το 5210 θα ρυθμιστει ειτε repeater ειτε δεν ξερω αν εχει επιλογη για client για να σου δωσει απο την Lan internet.δεν θυμαμαι απεξω ποια επιλογη.επισης φτιαχνεις το wireless του ρουτερ της hol και το κλειδωνεις.αλλα μην ξεχασεις να κλεισεις τον dhcp απο την καρτελλα Lan.αλλιως θα εχεις θεματα.

• 6 μήνες μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λοιπόν. Σαν παθών θα σου πω εγώ τι να κάνεις. Επειδή έχω δοκιμάσει και repeater και κεραίες και ότι θες. Μόνο ένα δούλεψε τέλεια. Διάβασε προσεκτικά αν θες να κάνεις σωστή δουλειά. Αρχικά αγοράζεις ένα τέτοιο. Αυτό θα το βάλεις να δουλεύει σαν Client AP. Δηλαδή να παίρνει το σήμα από το δήμο. Το καλό με αυτό είναι πως επειδή υποστηρίζει POE μπορείς να το βάλεις όπου θες καθώς επίσης είναι και για εξωτερικούς χώρους. Αφού λοιπόν το κάνεις αυτό μετά θα πάρεις ένα τέτοιο. Όποιο και να πάρεις από τα φθηνά, θα σου κάνει δουλειά. Θα συνδέσεις το 5210 πάνω sto Access point και το τελευταίο θα μεταδίδει ασύρματα το ίντερνετ στο χώρο σου. ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ. Στο 2ο access point να απενεργοποιήσεις το dhcp. Πίστεψέ με μόνο έτσι θα κάνεις σωστή δουλειά.

Φίλε κιμοσαμπε, ωραίο ποστ.. Αντιμετωπίζω και γω μερικά θέματα.. Δοκίμασα τα 2 Βασικάrrepeater της tp link. Τώρα έχω το 701 v2 με προβλήματα συνδεσιμοτητας.. Το

Router είναι της αλκατελ, αλλά θέματα υπήρχαν και με αλλα(των παροχών πάντα)

Στην ουσία προτείνεις να χρησιμοποιησω 2 access point ασύρματα? Το ένα σε client μορφή και το άλλο σε ap? Ενσύρματη λύση δε παίζει λόγω γκρίνιας....

@poulinos μπορούμε δηλαδή να βάλουμε το 701 ως client και οποιοδήποτε ρουτερ έχουμε το συνδέουμε με λαν και αφού κάνουμε τις απαραίτητες ρυθμίσεις, τελειώσαμε? Και εγώ θα συνδεθώ στο τελευταίο ρουτερ? Με το δικό του password? Εάν ναι.. Ανυπομονώ να το δοκιμάσω..

Επεξ/σία από barman_

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...