Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους,

ενδιαφέρομαι να πιάνω το ασύρματο δίκτυο του δήμου μέσα από το σπίτι έτσι ώστε να έχω πρόσβαση στο internet. το θέμα είναι ότι μέσα στο σπίτι το σήμα δεν φτάνει και έτσι το laptop δεν το βλέπει καν. έτσι αναγκάζομαι και βγαίνω στο μπαλκόνι όπου και συνδέομαι κανονικότατα. Τι μπορώ να κάνω έτσι ώστε να πιάνω σήμα μέσα στο σπίτι? σκέφτομαι ότι μια λύση θα ήταν να βάλω ένα repeater έξω στο μπαλκόνι έτσι ώστε να συνδέομαι στο repeater το οποίο θα συνδέεται με το wifi του δήμου και θα το κάνει repeat. θα καταφέρω έτσι να κάνω την δουλειά μου? μήπως θα χρειαστεί και κάποια κατευθυντική κεραία το repeater? έχετε να μου προτείνετε κάποιο συγκεκριμένο repeater? για κατευθυντική κεραία αν τελικά χρειάζεται σκέφτομαι αυτή: http://www.amazon.co.uk/TP-Link-TL-ANT2414B-Outdoor-Directional-Antenna/dp/B001PS6LL8/ref=sr_1_25?ie=UTF8&qid=1348740137&sr=8-25

υπόψιν ότι το ασύρματο δίκτυο το δήμου είναι ξεκλείδωτο. στο repeater θέλω να συνδέω laptop και κινητό και ps3.

• Απαντ. 50
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

εάν έχεις καλο σήμα με το laptop στο μπαλκόνι, το repeater φτάνει.

ωραία. έχει κανείς να προτείνει κάποιο συγκεκριμένο repeater? τι ρυθμίσεις θα πρέπει να του κάνω?

Δημοσ.
Καλησπέρα σε όλους, ενδιαφέρομαι να πιάνω το ασύρματο δίκτυο του δήμου μέσα από το σπίτι έτσι ώστε να έχω πρόσβαση στο internet. το θέμα είναι ότι μέσα στο σπίτι το σήμα δεν φτάνει και έτσι το laptop δεν το βλέπει καν. έτσι αναγκάζομαι και βγαίνω στο μπαλκόνι όπου και συνδέομαι κανονικότατα. Τι μπορώ να κάνω έτσι ώστε να πιάνω σήμα μέσα στο σπίτι? σκέφτομαι ότι μια λύση θα ήταν να βάλω ένα repeater έξω στο μπαλκόνι έτσι ώστε να συνδέομαι στο repeater το οποίο θα συνδέεται με το wifi του δήμου και θα το κάνει repeat. θα καταφέρω έτσι να κάνω την δουλειά μου? μήπως θα χρειαστεί και κάποια κατευθυντική κεραία το repeater? έχετε να μου προτείνετε κάποιο συγκεκριμένο repeater? για κατευθυντική κεραία αν τελικά χρειάζεται σκέφτομαι αυτή: http://www.amazon.co.uk/TP-Link-TL-ANT2414B-Outdoor-Directional-Antenna/dp/B001PS6LL8/ref=sr_1_25?ie=UTF8&qid=1348740137&sr=8-25 υπόψιν ότι το ασύρματο δίκτυο το δήμου είναι ξεκλείδωτο. στο repeater θέλω να συνδέω laptop και κινητό και ps3.

ωραία. έχει κανείς να προτείνει κάποιο συγκεκριμένο repeater? τι ρυθμίσεις θα πρέπει να του κάνω?

σε καλο Repeater και με τροφοδοσια Poe πας σε airlive.απλα πρπει να μπει σε στεγανο κουτι.αλλιως μετα σε κανα ubiquiti για να ειναι αδιαβροχο απο την μανα του.για κεραια η πας σε panel που εβαλες η μπορεις να πας και σε πιο κατευθυντικη πχ yagi η grid.

σε φτηνο πολυ φτηνο Repeater tp link wa801nd η το 701Nd αλλα δεν θυμαμαι αν η κεραια ειναι αποσπωμενη.

Δημοσ.

σε καλο Repeater και με τροφοδοσια Poe πας σε airlive.απλα πρπει να μπει σε στεγανο κουτι.αλλιως μετα σε κανα ubiquiti για να ειναι αδιαβροχο απο την μανα του.για κεραια η πας σε panel που εβαλες η μπορεις να πας και σε πιο κατευθυντικη πχ yagi η grid.

σε φτηνο πολυ φτηνο Repeater tp link wa801nd η το 701Nd αλλα δεν θυμαμαι αν η κεραια ειναι αποσπωμενη.

σχετικά με τα tp link, και για τα δύο μοντέλα διαβάζω στο site του κατασκευαστή το εξής: "External detachable antennas allow for better alignment and stronger antenna upgrades".

η τροφοδοσία Poe δεν με ενδιαφέρει και ιδιαίτερα αν και πληροφοριακά και τα δύο μοντέλα tp link που μου είπες την υποστηρίζουν.

το ubiquiti τι ακριβώς είναι? δεν μπορώ να βρω κάτι σχετικό στο google... είναι μάρκα?

ψάχνωντας λίγο στο amazon βρήκα στο link στην μέση της σελίδας μια εικόνα που συγκρίνει τα μοντέλα και από ότι καταλαβαίνω το μοντέλο TL-WA5110G έχει το πιο δυνατό σήμα (1 Km). μήπως να προτιμήσω αυτό? έτσι λογικά δεν θα χρειαστεί και έξτρα κεραία...

στο Amazon διαβάζω πολύ καλά λόγια για αυτό το οποίο και πάλι έχει detachable antennas.

Δημοσ.

Λοιπόν. Σαν παθών θα σου πω εγώ τι να κάνεις. Επειδή έχω δοκιμάσει και repeater και κεραίες και ότι θες. Μόνο ένα δούλεψε τέλεια. Διάβασε προσεκτικά αν θες να κάνεις σωστή δουλειά. Αρχικά αγοράζεις ένα τέτοιο. Αυτό θα το βάλεις να δουλεύει σαν Client AP. Δηλαδή να παίρνει το σήμα από το δήμο. Το καλό με αυτό είναι πως επειδή υποστηρίζει POE μπορείς να το βάλεις όπου θες καθώς επίσης είναι και για εξωτερικούς χώρους. Αφού λοιπόν το κάνεις αυτό μετά θα πάρεις ένα τέτοιο. Όποιο και να πάρεις από τα φθηνά, θα σου κάνει δουλειά. Θα συνδέσεις το 5210 πάνω sto Access point και το τελευταίο θα μεταδίδει ασύρματα το ίντερνετ στο χώρο σου. ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ. Στο 2ο access point να απενεργοποιήσεις το dhcp. Πίστεψέ με μόνο έτσι θα κάνεις σωστή δουλειά.

• Like 1
Δημοσ.

Λοιπόν. Σαν παθών θα σου πω εγώ τι να κάνεις. Επειδή έχω δοκιμάσει και repeater και κεραίες και ότι θες. Μόνο ένα δούλεψε τέλεια. Διάβασε προσεκτικά αν θες να κάνεις σωστή δουλειά. Αρχικά αγοράζεις ένα τέτοιο. Αυτό θα το βάλεις να δουλεύει σαν Client AP. Δηλαδή να παίρνει το σήμα από το δήμο. Το καλό με αυτό είναι πως επειδή υποστηρίζει POE μπορείς να το βάλεις όπου θες καθώς επίσης είναι και για εξωτερικούς χώρους. Αφού λοιπόν το κάνεις αυτό μετά θα πάρεις ένα τέτοιο. Όποιο και να πάρεις από τα φθηνά, θα σου κάνει δουλειά. Θα συνδέσεις το 5210 πάνω sto Access point και το τελευταίο θα μεταδίδει ασύρματα το ίντερνετ στο χώρο σου. ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ. Στο 2ο access point να απενεργοποιήσεις το dhcp. Πίστεψέ με μόνο έτσι θα κάνεις σωστή δουλειά.

σε ευχαριστώ πολύ για την πρόταση σου αλλά ποιος ο λόγος να αγοράσω και να χρησιμοποιώ ταυτόχρονα 2 συσκευές? από ότι διαβάζω κιόλας εδώ από την περιγραφή, μόνο το tp link να αγοράσω θα μου καλύψει πλήρως τις ανάγκες...

Δημοσ.

Εσύ θέλεις να βάλεις δλδ το 5210 να δουλεύει σαν repeater. Να ξέρεις πως το repeater σαν λειτουργία έχει απώλειες στην ταχύτητα. Γενικά δεν συστήνεται εκτός και αν δεν υπάρχει άλλη λύση.

Δημοσ.

Εσύ θέλεις να βάλεις δλδ το 5210 να δουλεύει σαν repeater. Να ξέρεις πως το repeater σαν λειτουργία έχει απώλειες στην ταχύτητα. Γενικά δεν συστήνεται εκτός και αν δεν υπάρχει άλλη λύση.

όντως εγώ στην ουσία όπως το σκέφτομαι ψάχνω για repeater. συγκεκριμένα όμως το tp link wa830re πόσες απώλειες να έχει? διαβάζω αρκετά καλά λόγια για αυτό. έχει 110 θετικά reviews στο amazon. για να δω και κανένα review...

επίσης πως θα μπορούσα αν καταλήξω τελικά σε αυτή τη συσκευή, να την προφυλάξω από καιρικές συνθήκες (βροχή) στο μπαλκόνι?

Δημοσ.

Αυτό είχα αγοράσει κι εγώ πρίν πάρω το 5210 και το επέστρεψα πίσω. Η διαφορά στα λεφτά σε σύγκριση με το 5210 είναι ελάχιστη. Επίσης θα πρέπει να προσέχεις να μην βραχεί κτλ καθώς θα το έχεις σε εξωτερικό χώρο. Έξτρα λεφτά δλδ για προστασία. Όπως νομίζεις κάνε. Εγώ μια φορά σε συμβούλεψα.

Δημοσ.

Αυτό είχα αγοράσει κι εγώ πρίν πάρω το 5210 και το επέστρεψα πίσω. Η διαφορά στα λεφτά σε σύγκριση με το 5210 είναι ελάχιστη. Επίσης θα πρέπει να προσέχεις να μην βραχεί κτλ καθώς θα το έχεις σε εξωτερικό χώρο. Έξτρα λεφτά δλδ για προστασία. Όπως νομίζεις κάνε. Εγώ μια φορά σε συμβούλεψα.

ωραία, αν πάρω το αδιάβροχο access point που μου προτείνεις θα πρέπει μετά από αυτό να τραβήξω ένα καλώδιο ethernet πάνω σε ένα άλλο access point από το οποίο θα παίρνουν οι συσκευές μου internet ασύρματα?

Δημοσ.

Σου γράφω στο πρώτο μου ποστ πως να το κάνεις. Αν έχεις βέβαια ένα παλιό ρούτερ στο σπίτι μπορείς να χρησιμοποιήσεις εκείνο με την προυπόθεση να έχεις απενεργοποιήσει το dhcp.

Κάπως έτσι

post-218326-0-89042600-1348861716_thumb.jpg

Δημοσ.

Σου γράφω στο πρώτο μου ποστ πως να το κάνεις. Αν έχεις βέβαια ένα παλιό ρούτερ στο σπίτι μπορείς να χρησιμοποιήσεις εκείνο με την προυπόθεση να έχεις απενεργοποιήσει το dhcp.

ωραία κατάλαβα. και ποια λειτουργία του παλιού router θα χρησιμοποιήσω? δηλαδή θέλω να παίρνει internet μέσω ethernet και να το μοιράζει ασύρματα. πώς λέγεται αυτή η λειτουργία?

Δημοσ.

Δεν κάνεις τίποτα στο ρούτερ. Απλά συνδέεις το καλώδιο πάνω και τα κάνει όλα μόνο του. Εσύ πρέπει μόνο να απενεργοποιήσεις το dhcp. Μπορείς να βάλεις και κωδικό αν θες.

Δημοσ.

Δεν κάνεις τίποτα στο ρούτερ. Απλά συνδέεις το καλώδιο πάνω και τα κάνει όλα μόνο του. Εσύ πρέπει μόνο να απενεργοποιήσεις το dhcp. Μπορείς να βάλεις και κωδικό αν θες.

ωραία σε ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια σου!!!!!!

μια τελευταία ερώτηση, αυτό το αδιάβροχο που μου προτείνεις έχει ενσωματωμένη κεραία? από ότι βλέπω έχει και είσοδο για εξωτερική κεραία...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...