Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπέρα!

έχω στο σπίτι μου ένα σταθερό και ένα netbook.

τα βράδια μερικές φορές αφήνω ανοικτό το σταθερό (που έχω όλες τις ταινίες και τις σειρές που βλέπω) και κάθομαι στο κρεβάτι με το μικρό για να δω τίποτα μέχρι να με πάρει ο ύπνος.

Και τα 2 μηχανήματα έχουν windows 7, 64bit ο σταθερός, 32 το netbook (με αναβάθμιση μνήμης στα 2GB)

η ερώτησή μου έχει να κάνει με το καλύτερο πρόγραμμα για να βλέπω τα αρχεία του σταθερού (είναι συνδεδεμένος με το μόντεμ με καλώδιο δικτύου) στο νέτμπουκ. Ρωτάω γιατί μερικές φορές με το BSplayer που χρησιμοποιώ συνήθως κολλάει σε πολύ random σημεία. Μπορεί να μου σπάσει τα νεύρα ένα ολόκληρο βράδυ για ένα 20άλεπτο αρχείο, και άλλο βράδυ να βγάλει απροβλημάτιστα ταινία 2ωρη.

Οι δοκιμές που έχω κάνει και δεν επηρεάζουν τα κολλήματα (δηλαδή συνεχίζουν να γίνονται) είναι :

να μην κατεβάζει κανείς τίποτα

το σταθερό σε ασύρματη σύνδεση

εκτός από bs, έχουν δοκιμαστεί και MPclassic, windows media player, vlc και κάνουν τα ίδια

εκτός από το μόντεμ της ΟΝ έχει αγοραστεί και ένα Vigor2700

επίσης ενημερωτικά το Νετμπουκ έχει καλό σήμα (3 από τις 5 μπάρες)

το ίδιο μου κάνει και το κινητό (android) μόλις πάω να δω από diceplayer... μπορεί να δω ένα βράδυ κατι χωρίς πρόβλημα, μπορεί να κολλήσει μια δυο φορές, μπορεί να κολλάει και συνέχεια...

από το σταθερό τα αρχεία ποτέ δεν έχουν πρόβλημα θέασης

ευχαριστώ

Δημοσ.

tldnr :devil:

Μας τα είπες όλα ωραία και καλά,αλλά δεν μας είπες τα ποιο σημαντικά,πόσα kbit/sec στέλνει το router από το wifi και πόσα kbit/sec δέχεται το laptop(τι κάρτα wifi έχει),αν δεν ξέρεις και δεν μπορείς να βρεις πες μας μοντέλα από router και laptop να τα ψάξουμε παρέα.

Η ταχύτητα mb ανά δεύτερο που μπορείς να μεταφέρεις εξαρτάται από αυτό,οπότε αν μια ταινία την υπερβαίνει αρχίζει και κολλάει.

(vlc δε μπέστ,μπορείς με μια κίνηση να την μετατρέπεις και να την στέλνεις στα mb που έχει το δίκτυο σου. )

Δημοσ.

δεν πιστεύω ότι έχει να κάνει με τις δυνατότητες διαμεταγωγής (είδες πως το παρλάρω ε?)

γιατί έχω καταφέρει να δω μέχρι και 720p μέσω wifi χωρίς σπασίματα, και να κολλάει στα αρχεία από τα φιλαράκια που είναι standard def 512*384!! ή γενικά να κολλάει και σε αυτά άλλες φορές...

κατά τα άλλα τα μοντεμ είναι και τα 2 που δοκιμάστηκαν πρωτοκόλλου g, το ίδιο και το νετμπουκ.

λεπτομέρειες:

modem 1: On telecoms standard white modem 3-4 ετών (pirelli???)

modem 2: alcatel -> ξεκλειδωμένο Draytek vigor 2700

netbook: gigabyte m912 802.11b/g Wi-Fi via Atheros AR5007EG

Δημοσ.
γιατί έχω καταφέρει να δω μέχρι και 720p μέσω wifi χωρίς σπασίματα, και να κολλάει στα αρχεία από τα φιλαράκια που είναι standard def 512*384!! ή γενικά να κολλάει και σε αυτά άλλες φορές..

Δεν λέει και πολλά αυτό,το θέμα είναι τι bitrate έχει το κάθε ένα,μια χαρά μπορείς να κάνεις μια μικρή σε ανάλυση ταινία να είναι ποιο μεγάλη σε mb/sec από μια fullHD, τρέξε το mediainfo πάνε view->text και δες το Overall bit rate, αυτή είναι η ταχύτητα που πρέπει να σου καλύψει το ασύρματο.

Το 802.11g καλύπτει μέχρι και 22mbit/sec συνεχούς διαμεταγωγής όπως λες,δηλαδή 22528 Kbps (kilobits/sec) και αυτό μόνο για την τέλεια περίπτωση που θα πιάσεις τέρμα ταχύτητες, ότι ταινία έχει παραπάνω δεν θα παίξει εκ τον πραγμάτων ομαλά.

http://en.wikipedia.org/wiki/IEEE_802.11#802.11g

It operates at a maximum physical layer bit rate of 54 Mbit/s exclusive of forward error correction codes, or about 22 Mbit/s average throughput.
Δημοσ.

u dont get me...

χωρίς να τρέξω το άρχείο ΞΕΡΩ ότι είτε μιλάμε για μια ταινία συμπιεσμένη σε ένα σιντι (700ΜΒ άρα χαμηλότατο botrate-700mb για μιαμιση ώρα) είτε μιλάμε για ένα αρχείο σειράς 230mb για 23 λεπρά (10ΜΒ το λεπτό-80Μbits/min-1.2Mbit/s) ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ κολλάει...

ακόμα και το ίδιο πράγμα να δω, μπορεί το ένα βράδυ να κολλάει, το άλλο να μην!

ίδιος εξοπλισμός

κανένα παράλληλο download

αυτή τη στιγμή ρωτάω πιο είναι το πιο ενδεδειγμένο software media player για να κάνω τέτοια δουλειά!

Δημοσ.

u dont get me...

χωρίς να τρέξω το άρχείο ΞΕΡΩ ότι είτε μιλάμε για μια ταινία συμπιεσμένη σε ένα σιντι (700ΜΒ άρα χαμηλότατο botrate-700mb για μιαμιση ώρα) είτε μιλάμε για ένα αρχείο σειράς 230mb για 23 λεπρά (10ΜΒ το λεπτό-80Μbits/min-1.2Mbit/s) ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ κολλάει...

ακόμα και το ίδιο πράγμα να δω, μπορεί το ένα βράδυ να κολλάει, το άλλο να μην!

ίδιος εξοπλισμός

κανένα παράλληλο download

αυτή τη στιγμή ρωτάω πιο είναι το πιο ενδεδειγμένο software media player για να κάνω τέτοια δουλειά!

Εδώ είσαι,άρα δεν έχει πρόβλημα ούτε με το player(αφού όταν παίζουν στον H/Y παίζουν πάντα σωστά) ούτε με το ασύρματο καθαυτού, το ποιο πιθανό είναι να έχει και κάνας γείτονας ασύρματο και να αλληλοπατιέστε,πάνε στο μενού του router και άλλαξε κανάλι εκπομπής από το 6 που λογικά θα έχει και βάλε το στο 11 ,και γενικά δοκίμασε όλα τα κανάλια αν έχεις και στο 11 προβλήματα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...