Diogenes Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2012 Πάει λίγος καιρός που ο υπολογιστής μου, άρχισε να μην με αγαπά. Ειδικότερα, όταν πήγαινα να τον πλησιάσω με χτυπούσε το ρεύμα. Παρατήρησα ότι δεν φταίει η οθόνη ή τίποτα τέτοιο, γιατί έβγαλα όλα τα καλώδια, άφησα μόνο το τροφοδοσίας και πάλι "ΤΖΙΖ". Ο προβληματισμός μου ενέχει το εξής δίλλημα: α) Πρόκειται για το σπίτι; Αν ναι, δεν θα έπρεπε να συμβαίνει σε άλλες συσκευές; (Τώρα που το θυμάμαι συνέβαινε σε ένα καλώδιο, το οποίο και τύλιξα με μονωτική ταινία γιατί, δεν ήτανε και από τα "καλά") Μήπως φταίει το πολύμπριζο ασφαλείας (250V*); Μήπως φταίει το καλώδιο τροφοδοσίας; β) Πρόκειται για τον υπολογιστή; Δηλαδή μήπως κάτι παίζει στα εντόσθια του; Κάποια καλώδια γύρω από την τροφοδοσία; Κάποιο φθαρμένο καλώδιο (π.χ από το ανεμιστηράκι που μπαλαντζάρει τώρα τελευταία Σε κάθε περίπτωση, σήμερα για ένα διάστημα δεν με χτυπούσε ρεύμα και σαν καλό παιδάκι δοκίμαζα και ξαναδοκίμαζα...ώσπου...πάλι ΤΖΙΖ! Και επειδή ξέρω πως θα αρχίσετε να μιλάτε πάλι για γειώσεις, ουδέτερα κτλ, σκεφτείτε σας παρακαλώ ότι μιλάτε σε έναν άνθρωπο που δεν το κατέχει το γνωστικό αντικείμενο! *Γιατί να είναι ένα πολύμπριζο 250V σε ένα σπίτι που παρέχει 220V; Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων, Α.Κ.
haris013 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2012 αρχικα ξεκίνα απο το σπιτι και συγκεκριμενα απο την πριζα που ειναι συνδεμενο το pc,αμα συνδεσεις το pc κατευθειαν πανω στην πριζα χωρις πολυπριζο σε τιναζει παλι το ρευμα? 1
basilis222 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2012 Φυσιολογικό το κόβω. Και εμένα μόλις το ακουμπήσω νιώθω χαμηλής έντασης ρεύμα στο χέρι μου. Α 2
haris013 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2012 Φυσιολογικό το κόβω. Και εμένα μόλις το ακουμπήσω νιώθω χαμηλής έντασης ρεύμα στο χέρι μου. Α θεωρεις φυσιολογικο να νιωθεις χαμηλης εντασης ρευμα στο χερι σου? lol προφανως υπαρχει θεμα... 3
idomeneas26 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2012 Φυσιολογικό το κόβω. Και εμένα μόλις το ακουμπήσω νιώθω χαμηλής έντασης ρεύμα στο χέρι μου.Α Καθολου φυσιολογικο δεν ειναι.Υπαρχει διαρροη απο το τροφοδοτικο στο σασι και μαλλον εχεις προβλημα με την συγκεκριμενη πριζα η με το ρελε διαφυγης στον ηλεκτρικο πινακα του σπιτιου σου.
basilis222 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2012 Βασικά όλο το PC απο αλουμίνιο είναι, λογικό να φεύγει λίγο ρεύμα απο το τροφοδοτικο..
haris013 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2012 Βασικά όλο το PC απο αλουμίνιο είναι, λογικό να φεύγει λίγο ρεύμα απο το τροφοδοτικο.. nop, καθολου δεν ειναι, και εμενα το ενα κουτι μου ειναι custom αλουμινιο ολο με τροφοδοτικο 7 ετων και δεν εχει απολυτος κανενα προβλημα
skfn Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2012 Και το δικό μου ποτέ δεν "χτύπησε" ούτε αυτό που έχω τώρα, ούτε κανένα από τα 5-6 που έχουν περάσει από τα χέρια μου. Από γείωση πως πάει? 1
Roger Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2012 Και επειδή ξέρω πως θα αρχίσετε να μιλάτε πάλι για γειώσεις, ουδέτερα κτλ, σκεφτείτε σας παρακαλώ ότι μιλάτε σε έναν άνθρωπο που δεν το κατέχει το γνωστικό αντικείμενο! Aς αφησουμε οτι ειναι λογικο να σε χτυπαει ρευμα,δεν σχολιαζεται,παρολαυτα εχεις βρει την λυση μονος σου και μαλιστα το διακωμωδεις οτι θα αρχισουμε παλι τα ιδια . 1.Βγαζεις το πολυπριζο και συνδεεις το pc σε πριζα,συνεχιζει? 2.Αλλαζεις πριζα και δοκιμαζεις σε αλλο δωματιο,συνεχιζει? 3.Αν συνεχιζει,το ευκολο ειναι να δοκιμασεις ενα αλλο τροφοδοτικο απο ενα φιλο για παραδειγμα,συνεχιζει? Φωναζεις αμεσα ηλεκτρολογο να ελεγξει την γειωση που μαλλον δεν εχεις. 2
Diogenes Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2012 Καταρχάς σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας! Αν με χτυπήσει λίγο ακόμη η οικονομική κρίση, ίσως δεχθώ να νιώθω χαμηλής έντασης ρεύμα στο χέρι μου. Μέχρι τότε όμως νομίζω θα σπεύσω για να μην γίνεται κάτι τέτοιο. @skfn: Το θέμα της γείωσης είναι προς εξέταση @Roger και haris013: 1)Έβαλα το pc απευθείας στην πρίζα και ενώ στην αρχή όλα ήταν καλά, μετά άρχισε ξανά το "ΤΖΙΖ" Ακόμη και όταν είναι απλώς στην πρίζα, πάλι με χτυπάει. Μόλις κλείνω το τροφοδοτικό από το χαρακτηριστικό ON-OFF τότε σταματάει η διαρροή. Επειδή όπως καταλαβαίνετε δεν απορρίφθηκε ακόμη τίπτοτα, αλλά είμαι προς την κατεύθυνση του τροφοδοτικού του υπολογιστή, υπάρχει κανένας τρόπος να ελέγξω, αν υπάρχει πρόβλημα με τις πρίζες μου; Με σύνδεση με κάποιο βολτόμετρο λ.χ; Ευχαριστώ εκ των προτέρων, νομίζω πως αν κάνω τα 2) και τα 3) του Roger θα είμαστε ήδη πολύ κοντά στην λύση! Α και πού είστε;; ΤΖΙΖΖΖΖ
MoviemakerGr Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2012 Σε πολλά σπίτια συνηθίζεται να έχουμε σούκο μπριζα άλλα από μέσα να υπάρχουν μόνο 2 καλώδια,η γείωση να λείπει. Χρειάζεσαι ένα πολυμετρο μόνο για να δεις αν έχεις γείωση.αν βάλεις έναν ακροδέκτη στην φάση (+) και τον άλλον στο λαμακι της γείωσης κ σου δείξει τάση τότε έχεις γείωση.Αν μείνει στο 0 δεν έχεις.μετά θα κάνεις το ίδιο στο πολυμπριζο σου να δεις αν η γείωση φτάνει και σ'αυτο.αν έχεις κ εκεί τάση (220+) τότε θα αλλάξεις ένα καλώδιο τροφοδοσίας στο Pc σου,αν μείνει μηδενικό αλλάζεις πολυμπριζο,αν μείνει μηδενική η μπριζα αλλάζεις μπριζα.. Αν έχεις κακή γείωση και εσύ είσαι καλύτερη από αυτήν τότε το ρεύμα θα περνάει πάντα από εσένα.. Μια άλλη λύση είναι να βιδώσεις ένα καλώδιο σε μια βίδα από το σασί του υπολογιστή στην μια άκρη και την άλλη να την κατευθύνεις σε μια γειωμένη μεταλικη επιφάνεια π.χ μια σωλήνα του καλοριφέρ. 1
panagiotis3600 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2012 και εγω εχω αυτο το θεμα , προσωπικα λεω ειναι η γειωση! οπως αναφερουν πολλοι . Αν το σπιτι δεν εχει γειωση οπως το δικο μου που ειναι παλια οικοδομη (25+ χρονια) και γειωση εμενα δεν εχει χαχαχα
daxakas Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2013 και εγω εχω το ιδιο προβλήμα και δεν κατάλαβα το προβλημα ουτε την λύση . Εννοειται οτι εχει πρόβλημα η γειωση της πριζας και γειωνεται το ρευμα μεσω του σωματος μου ??? Μια άλλη λύση είναι να βιδώσεις ένα καλώδιο σε μια βίδα από το σασί του υπολογιστή στην μια άκρη και την άλλη να την κατευθύνεις σε μια γειωμένη μεταλικη επιφάνεια π.χ μια σωλήνα του καλοριφέρ. Αυτο δουλευει ?????
MoviemakerGr Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2013 και εγω εχω το ιδιο προβλήμα και δεν κατάλαβα το προβλημα ουτε την λύση . Εννοειται οτι εχει πρόβλημα η γειωση της πριζας και γειωνεται το ρευμα μεσω του σωματος μου ??? Αυτο δουλευει ????? Ναι αν είναι από τα παλιά σπίτια χωρίς γείωση είναι μια λύση φυσικά σε καθαρή σωλήνα η σε μια άκρη της όχι με 7 στρώματα λαδομπογιάς,ένα κροκοδειλακι στην άκρη θα σε διευκολύνει.
kprimax Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2013 Είχα κι εγώ τέτοιο πρόβλημα και τελικά δε λειτουργούσε η γείωση της μπρίζας.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα