Προς το περιεχόμενο

Αναβάθμιση Ιουνίου 2003

Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πόλυ ωραίο το νέο look του forum... αλλα δειχνει να είναι λίγο ποιο βαρύ σε σχέση με το προηγούμενο... (για 56 modem τουλαχιστον έτσι δείχνει...) . Το Μπλα Μπλα έιχε φάση αλλα αφού δεν το θέλουν αυτοί που το έφτιαξαν και το συντηρουν δεν μπορούμε να κάνουμε και πολλά πράγματα...για αυτό... Είδα και εγώ κάτι προβλήματα στο read. δηλαδη οτι ένω τα έχεις διαβάσει σου δείχνει πάλι οτι έχει νέα msg.. ας κάνουμε όμώς υπομονή για να δούμε τι βελτιώσεις θα γίνουν από τον HAL...

• Απαντ. 333
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Πωπωωωω.... βλεπω πως το 90% των post ειναι υπερ του Μπλα Μπλα!

Λοιπον, αν ο λογος για την καταργηση του ειναι οι εριδες που μπορει να δημιουργουνταν κατα καιρους... εγω θα απαντησω πως αυτο ειναι το ψωμι και το αλατι μιας παρεας... και κατ επεκταση της ζωης :D Το να ειπαμε ισως και μια κουβεντα παραπανω, δεν νομιζω πως κανενας το κραταει μανιατικο :) Στο κατω κατω μια μεγαλη παρεα ειμαστε εδω...

Παντως πολλα απο τα φορουμς αναλογου περιεχομενου εχουν και ενα offtopic section. Γνωμη μου ειναι πως θα επρεπε να γινει αυτο το offtopic εστω και με λιγο ποιο αυστηρους κανονισμους... ετσι βρε παιδι μου να μπορουμε να λεμε κατι... εστω ποιο αναλαφρα θεματα απο το προηγουμενο μπλα-μπλα :)

Ps: Ο πραγματικος λογος που φαγανε το μπλα-μπλα ειναι για να κλεισουνε το υπουργειο του Kavalioti hehehehheheheheh :P :D Kavaliotiiiiii.... τριζει η καρεκλα σου... κανε κατι hahahahhahahahaha

Δημοσ.

Na episimanw kati gia to Mpla-Mpla:

File trust, to Mpla-Mpla den leitourgouse san IRC opws les giati xrisimeye gia antallagi apopsewn genika.An anoiga egw as poume ena topic mporouse na apantisei o LL_Neo meta apo mia wra,o nakostyphoon meta apo ligo ktl enw IRC tha eixa epikoinwnia me osous itan ekeini ti stigmi on-line

Epipleon mou kanei entypwsi pws meta tis omirikes diamaxes gia tous mods o Hal9000 to eixe afisei kai apofasise na to kopsei twra afou ton teleytaio mina to Mpla-mpla douleye roloi

Telos na pw oti ama einai kopste kai ton Kinimatografo kai tin Mousiki,kai ekei exoun ginei (sxetikes) filonikies. Kia bebea min mou peite oti Kinimatografos kai Mousiki exoun emesi sxesi me pc(vlepe DivX kai mp3) giati kai to podosfairo p.x. exei emesi sxesi (vlepe Championship manager) alla den vlepw topic gia athlitika

p.s. Hal9000 elpizw na katalabeis oti pires mia lathos apofasi giati o sinonomatos sou pou den to paradexotan eides ti kataliksi eixe

:mrgreen: (plaka kanw etsi,min faw kana ban)

Δημοσ.

Σαν καινούριος χρήστης του INSOMNIA θα ήθελα να σας καλημερίσω. Το περιβάλλον δείχνει καταπληκτικό. Να συνεχίζετε πάντα έτσι την προσπάθεια που κάνετε. :lol:

Δημοσ.

Καλώς όρισες στην κοινότητα του INSOMNIA φίλε protosgr και καλή διαμονή και σου εύχομαι μπόλικα ξενύχτια :shock: .

Όσον αφορά τη νέα μορφή του INSOMNIA να πω κι εγώ τη γνώμη μου: Αρχικά με ξένισε αλλά μετά μπορώ να πω ότι η νέα μορφή φαίνεται να είναι πολύ καλύτερη από πριν.

Δημοσ.

Επανέρχομαι δριμύτερος!

Το σημαντικότερο απ' όλα όσα διάβασα, ήταν πως σίγουρα με το νέο 'look', η insomnia έχασε την ταυτότητά της, αλλά τι να κάνουμε, θυσιαστήκαμε στο βωμό της νέας τεχνολογίας :P

Anyway, όσον αφορά το Μπλα Μπλα, καλώς ή κακώς, το forum ανήκει στο Hal9000.

Ναι είχαμε μια γωνίτσα που κάναμε λίγο χαβαλέ.

Ναι και εγώ δεν ήθελα να καταργηθεί!

Ναι και εμείς είμαστε κομμάτι της insomnia (και ίσως έπρεπε να έχουμε λόγο).

Αλλά σκεφτείτε τώρα:

Να έχετε δημιουργήσει κάτι, για έναν συγκεκριμένο σκοπό (στην περίπτωση του Hal το insomnia για tech θέματα), στην πορεία όμως το forum (μέσω Μπλα Μπλα), να μεταλλάσσεται σε κάτι εντελώς διαφορετικό.

Να μπαίνουν 12χρονα και 13χρονα (στο μυαλό) και να γράφουν ότι τους κατέβει στο κεφάλι. Μη θυμίσω θέματα που γράφηκαν κατά καιρούς τώρα.

Παλιότερα είχε γίνει μεγάλη συζήτηση για το πως πρέπει να μας φέρονται οι Mods: Δεν είναι μόνο αυτοί στο forum και δεν ισχύει το 'αν δεν σας αρέσει σηκωθείτε και φύγετε'. Mods και users είμαστε και τα δύο αναντικατάστατα μέρη του forum και έτσι πρέπει να μείνει.

Ναι συμφωνώ!

Τώρα όμως μιλάμε για μια απόφαση που πήρε ο Hal. Είναι δικό του το forum, όπως και να το κάνουμε και αυτός είναι που έχει την τελική επιλογή για το ποια θα είναι η λειτουργία του.

Επειδή από τις λίγες φορές που έκανε post ο Hal, δεν ξέρουμε πως σκέφτεται, δεν μπορούμε να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα για τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτήν την απόφαση.

Όμως, φανταστείτε τώρα να δημιουργήσει κάποιος (ο κύριος Χ, λάτρης της classic music) ένα Μέγαρο Κλασικής Μουσικής με τα δικά του λεφτά.

Κατά καιρούς, στο Μέγαρο αυτό, άρχισαν να εισέρχονται και κάποιοι ροκάδες. Το Μέγαρο άρχισε να παίρνει μεγαλύτερη αξία, γιατί όσο να' ναι η rock έχει μεγαλύτερη απήχηση, απ' ότι η κλασική. Επίσης, κάποιοι που άκουγαν κλασική, τους άρεσε και η rock.

To Μέγαρο κατάντησε από τις 100 συναυλίες που έδινε, οι 70 να είναι rock.

Ναι δε λέω, η επιτυχία έτσι ήταν δεδομένη και όσοι ήταν εκεί καταχαρούμενοι.

Όμως σκεφτείτε τον κύριο X! Ο σκοπός που είχε δημιουργήσει εξ' αρχής το μέγαρο, ήταν η κλασική μουσική. Και τώρα την παράσταση έκλεβε κάτι εντελώς διαφορετικό.

Ο κύριος Χ πρέπει να έχει την τελική κουβέντα, όπως και να 'χει, όσο λάθος και να είναι η απόφασή του.

Μπορεί το παράδειγμά μου να ήταν ατυχές, αλλά αυτό μου ήρθε τώρα στο μυαλό. (Αγουροξυπνημένος, οπότε συγχωρήστε με :P) Απλώς προσπάθησα να βάλω τη συζήτηση κάτω από άλλη βάση :D

Τώρα στο θέμα με τους περισσότερους Mods. Μέχρι τώρα είχαμε 3εις:

Ο Sean είναι στο στρατό, αν δεν κάνω λάθος.

Ο kavaliotis μόλις είχε αναλάβει καθήκοντα και ακόμη δεν ξεχώρησε τους ρόλους μεταξύ mod και user (χωρίς παρεξήγηση, είναι νωρίς ακόμα γι' αυτό συμπεριφέρεσαι περισσότερο ως χρήστης και είμαι σίγουρος πως με τον καιρό θα αλλάξει)

Και ο paredwse, που είχε μέχρι τώρα τα σκήπτρα στην παρακολούθηση του Μπλα Μπλα! Όμως αν δεν προσέξατε, τοποθετήθηκε θετικά στην κατάργηση του Μπλα Μπλα!

Θα υποθέσω πως μπούχτισε από τη συμπεριφορά μερικών από εμάς και δε θέλει να κάνει τον κηδεμόνα 24 ώρες το 24ωρο σε μερικούς ανώριμους. Δικαιολογημένος! Έχει προσφέρει μέχρι τώρα πάρα πολλά και είναι σεβαστή η απόφασή του.

Οπότε μένουμε με τον kavalioti, ως ενεργό mod. Να βάλουμε καινούριους Mods για να τον πλαισιώσουν;

Τόσο εύκολο είναι;

Χρειάζεται ένα μεγάλο διάστημα προσαρμογής για να είναι 100% έτοιμοι να εφαρμόσουν με επιτυχία τα καθήκοντά τους.

Μέχρι τότε τι γίνεται; Μπάχαλο;

Μη μιλήσουμε για παλιούς mods από άλλα sections να μετακινηθούν στο Μπλα Μπλα. Ποιος θέλει ωρολογιακή βόμβα κάτω από τα πόδια του; Είδαμε τον paredwse: Ήθελε να καταργηθεί.

Σίγουρα πρέπει να έφτασε στο ΑΜΗΝ το τέρας υπομονής :P για να το πει αυτό.

Και ποιος μας λέει πως ένας μελλοντικός Mod θα έχει μεγαλύτερα (ή έστω παρόμοια) όρια αντοχής με τον paredwse;

Σε κάποιο καιρό και αυτός θα εξαντληθεί! Δεδομένα πράγματα.

Και μην ακούσω: 'Εγώ θα αντέξω', 'Κάντε εμένα mod'...

Αυτά είναι γνωστές ατάκες, γιατί η θέση είναι γλυκιά. Εξουσία να' ναι κι ότι να 'ναι.

Αν είσαι Mod πρέπει να κάνεις σωστά τη δουλειά σου.

Τώρα οι περισσότεροι από εμάς, μπαίνουμε στο Μπλα Μπλα και διαβάζουμε όσα θέματα μας αφορούν / μας γυαλίζουν στο μάτι.

Φανταστείτε ως mods να αναγκάζεστε να διαβάζετε ότι βλακεία γράφεται εκεί μέσα, όσο άσχετο και αν είναι το θέμα με τα ενδιαφέροντά σας και μάλιστα να το διαβάζετε με πάρα πολυ μεγάλη προσοχή, μήπως και έχει ξεφύγει από τους κανόνες, ή είναι ανάρμοστη η συμπεριφορά κάποιων μελών.

Και αφού διακρίνεις κάτι που πρέπει να λογοκριθεί, να μπαίνεις σε μέγα δίλημμα, γιατί σε οποιαδήποτε τυχόν λάθος ενέργειά σου (που στην τελική μπορεί να είναι σωστή, αλλά να μη σε χωνεύουν οι χρήστες), να δέχεσαι βροχή επιθέσεων, από κάθε καρυδιάς καρύδι.

Πας να κάνεις το καλό δηλαδή, και βρίσκεις και το μπελά σου!

Πόσοι από εμάς είναι διατεθειμένοι να το υποστούνε αυτό; Κανείς θα έλεγα...

Τώρα όσον αφορά κάτι άλλο που ακούστηκε:

Έχει ξαναειπωθεί για τα free e-mails από τον LL_NEO και από μένα: Το μεγαλύτερο ποσοστό από εδώ μέσα χρησιμοποιεί τέτοιο (hotmail, yahoo κ.α.), είτε γιατί μπαίνει στο net με 'δανεική' σύνδεση, είτε γιατί μπαίνει από net cafe κλπ.

Στο εξωτερικό τα πράγματα είναι διαφορετικά, γιατί οι τιμές για το internet είναι σαφώς μικρότερες, οπότε μη συγκρίνουμε τι γίνεται εκεί και τι εδώ...

Οπότε αυτό πoυ προτάθηκε δε βρίσκει πρακτική εφαρμογή.

Αυτά :)

ΥΓ: Μου λείπει η φατσούλα με τη γλώσσα απ' έξω γαμώτο... :cry:

Δημοσ.

Συγχαρητηρια σε οσους εργαστηκαν και εργαζονται για την αναβαθμιση του site.

Το μονο πραγμα που με "ενοχλει" ειναι τα greeklish που χρησιμοποιουν μερικοι φιλοι.

Μακαρι να γινοταν κατι γι'αυτο.

Ελληνικο site "ειμαστε".

Δημοσ.

Δυο πραγματάκια μόνο:

α) Αντί για να επανέλθουν oi παλιές ονομασίες ας μας δώσουν τη δυνατότητα να βάλουμε δικές μας. Αντι για pooh bah ή carpal tunnel θα προτιμούσα να βάλω Dark Templar.

β) Για να είναι πιο ευέλικτο το σχήμα των mods ας γίνουν κανα δυο απο αυτούς global moderators

• Super Moderators
Δημοσ.

Επειδή αναφέρθηκε δις το όνομα μου (από τα μέλη anaxiopistos και EXoRCiST) και επειδή δεν θέλω να αφήνω απορίες και αναπάντητα ζητήματα, επιτρέψτε μου για μία ακόμα φορά να σημειώσω δύο-τρία πράγματα.

1. Το forum θα αλλάξει κι άλλο. Και από άποψη εμφάνισης με κάποιο theme (όχι όμως με την προσθήκη πολλών themes τα οποία 'τρώνε' πολύ bandwidth) αλλά και από άποψη λειτουργικότητας. Οι τεχνικοί του Insomnia δουλεύουν πυρετωδώς (σε κάποια παραλία) για την επίτευξη του σκοπού αυτού. Αναμείνατε.

2. Όσο για το θέμα του Μπλα-Μπλα, δεν θα κάνω τον κόπο να αναφερθώ στις άναρθρες κραυγές του anaxiopistos (ο οποίος αποδεικνύει το αληθές του ονόματός του). Η "μεγάλη νίκη", ή η "ευτυχία μου" είναι τα μόνα που τον απασχολούν; Α, ξέχασα, είναι και το θέμα της εννιάχρονης Ινδής που "παντρεύτηκε αδέσποτο σκύλο με την καθιερωμένη θρησκευτική τελετή του γάμου στο ανατολικό κρατίδιο της Δυτικής Βεγγάλης, για να λυθούν τα κακά μάγια που είχε πάνω της" (πρόσφατο post του συγκεκριμένου μέλους στο Μπλα-Μπλα).

Απλά να του υπενθυμίσω (αν μπορεί να το κατανοήσει) ότι όπως έχει κι αυτός δικαίωμα στην άποψή του, έτσι έχω κι εγώ.

Ο EXoRCiST θέτει τα πράγματα σε πιό ορθή βάση. Το forum το δημιούργησε ο Hal9000 και το πληρώνει ο Hal9000 για συγκεκριμένο σκοπό: να ασχοληθεί κατά κύριο λόγο με τεχνολογικά θέματα. Στην πορεία διαπιστώθηκε η ανάγκη για μια πιο χαλαρή κουβεντούλα και δημιουργήθηκε το Μπλα-Μπλα. Για χαλαρή κουβεντούλα.

Όχι για να διαβάζουμε για τους γάμους της Βανδή ή το βρακί της Μαστροκώστα.

Όχι για να ζητάμε συμβουλή το πώς θα 'ρίξουμε' γκόμενες.

Όχι για να ψάχνουμε λύσεις για να εκδικηθούμε τον γείτονα.

Όχι για να μην σηκώνει ούτε μύγα το κοφτερό μας σπαθί και να είμαστε έτοιμοι να τσακωθούμε με το παραμικρό.

Όχι για να πείσουμε τον συνομιλητή μας για την ύπαρξη ή την ανυπαρξία ανώτερης δύναμης - αφού δεν πρόκειται να πείσουμε κανέναν (αλλά θα προσβάλλουμε αρκετούς) και στο τέλος θα το γυρίσουμε σε καυγά.

Το Μπλα-Μπλα ξέφυγε κατά πολύ από τον αρχικό του σκοπό. Κι εδώ να διορθώσω τον EXoRCiST: Δεν είμαι υπέρ της κατάργησης του Μπλα-Μπλα γιατί 'μπούχτισα από τη συμπεριφορά μερικών' ή 'έφτασα στο ΑΜΗΝ ' αλλά για όσα λέω παραπάνω. Και για τον πολύ απλό λόγο ότι το Μπλα-Μπλα δεν προσφέρει τίποτα πέρα από τσακωμούς, έριδες και στο τέλος παρεξηγήσεις - γκρίνιες, υπονοούμενα για λογοκρισία, 'γιατί αφήσατε αυτό το topic', 'γιατί κλειδώσατε το άλλο topic' και τέτοια όμορφα πράγματα. Κι η λογική που ακούγεται από μερικά μέλη "αν δεν σ' αρέσουν αυτά τα topics μην τα διαβάζεις" είναι λίγο χωλή. Γιατί ένα forum δίνει μια εικόνα από το επίπεδο των συνομιλιών που περιέχει. Κι όταν ένα forum περιέχει συζητήσεις "υψηλής διανόησης" του στυλ «Είμαι λιώμα, κακό είναι;», «Ο πολύς ύπνος κάνει κακό;», «Καμάκι σε τουρίστρια» και άλλα πολλά, αυτό αντικατοπτρίζει και το γενικότερο επίπεδό του. Και του forum και των μελών του...

Γι'αυτό είμαι υπέρ της κατάργησης του Μπλα-Μπλα.

Αυτά και ελπίζω να μην χρειαστεί να επανέλθω - πιστεύω ότι έκανα σαφή την θέση μου. :)

Δημοσ.

Παιδιά συγχαρητήρια για τη δουλειά που κάνετε - παρόλ'αυτά θα ήθελα και εγώ να επισημάνω 2-3 πραγματάκια:

α)Το μπλα-μπλα ήταν πολύ σημαντικό κομμάτι του "παλιού" insomnia - οι γενικές συζητήσεις χρειάζονταν για πολλούς λόγους. Για εμένα τουλάχιστον τα topics του λειτουργούσαν σαν μέσο χαλάρωσης εκτός από τη δυνατότητα επιλυσης αποριών, προβλημάτων κλπ που δεν σχετίζονται με υπολογιστές και κινητή τηλεφωνια.

β)Η επιλογή show all ήταν πολύ χρήσιμη σε μεγάλα θέματα

Γενικά η παλία μορφή του φόρουμ ήταν πιο εύχαριστη - κατά τη γνώμη μου πάντα - εφόσον όμως αυτή είναι πιο εξελιγμένη και προς όφελος του φόρουμ καλό είναι να τη συνηθήσουμε.

Δημοσ.

Nαι, οφειλω να συμφωνησω με τον Paredwse εδω... ειχε γεμισει ο τοπος με τετοιου ειδους ποστ, αλλα δεν ξερω κατα ποσο ομως θα επρεπε να τα λαμβανουμε σοβαρα υποψην? Τουλαχιστον εγω κατι τετοια τα thread τα προσπερνουσα οπως φανταζομαι θα εκαναν οι περισσοτεροι.

Γνωμη μου ειναι πως εφτανε απλα ενα delete για τα threads που στερουνταν σοβαροτητας... και οχι να κλεισει ολοκληρο το Μπλα Μπλα. Τελος παντων, εσεις οριζετε τα του φορουμ... ξερετε καλυτερα :)

Δημοσ.

Το μπλα μπλα ήταν από τα πιο ωραία κομμάτια του Insomnia, και η αλήθεια είναι πως θα μου λείψει πολύ.

Διαφώνω καθέτως με τη διαγραφή του. Μετά από τόσα χρόνια χρήση, νομίζω άξιζε να ακουστεί η γνώμη των χρηστών του Insomnia.

Θεωρώ μεγάλο λάθος τη διαγραφή του μπλα-μπλα.

Και κάτι άλλο: Εμένα και πολλών άλλων μου άρεσε σαν διάλειμμα να διαβάζω και για το βρακί της Βανδή!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...