EXoRCiST Δημοσ. 30 Ιουνίου 2003 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2003 Παιδιά, για όσους δεν καταλάβατε τι έγινε με το Μπλα Μπλα, ο paredwse το είπε ξεκάθαρα: Δεν εξυπηρετούσε πλέον τους σκοπούς, για τους οποίους πρωτοδημιουργήθηκε Διαβάστε λίγο προσεκτικότερα το τελευταίο του post. Πόσο πιο απλά να το πει ο άνθρωπος; Οπότε μην στέλνετε συνεχώς ανούσια posts ρωτώντας γιατί καταργήθηκε, ούτε γράφοντας ατάκες του στιλ: Φέρτε πίσω το Μπλα Μπλα. Έτσι δεν καταφέρνετε τίποτα Καλύτερα για όλους μας (αν θέλετε να πετύχετε κάτι ουσιώδες) είναι να δώσετε ιδέες, για το κάτω από ποιες προϋποθέσεις μπορεί να επανέλθει (όπως έκαναν ήδη μερικοί)
drm Δημοσ. 30 Ιουνίου 2003 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2003 Εντάξει ρε παιδία και εγώ έμπαινα στο Μπλα-Μπλα και μου άρεσε αλλά ο Hal έχει δίκιο, νομίζω ότι η ποιότητα των θεμάτων ήταν λίγο χαμηλότερη από το υπόλοιπο φόρουμ και επίσης το φόρουμ ανήκει στον Hal. Δεν είναι κάποιο δικαίομά μας αλλά μία προσφορά του Hal σε εμάς, ας το σεβαστούμε αυτό
searching Δημοσ. 30 Ιουνίου 2003 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2003 den 3ero alla exo zalisti me to kainourgio forum einai kourastiko den ksero sto melon alla tora exo zalisti
midnight_man Δημοσ. 30 Ιουνίου 2003 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2003 Εμφανισιακά μου αρέσει το νέο forum, είναι περιττό να επαναλάβω τα bugs που έχουν αναφερθεί ήδη. Όσο για το μπλα^2, όταν διάβασα ότι καταργείται σχεδόν εξαγριώθηκα. ήταν ίσως το λιγότερο ουσιώδες αλλά το πιο ζωντανό κομμάτι του forum. Είμαι κατ'αρχάς αντίθετος σε οποιαδήποτε προσπάθεια φίμωσης, κατανοώ όμως απόλυτα μετά το τελευταίο Post του paredwse το σκεπτικό της ενέργειας αυτής. Δεν θέλω να καταργηθεί το μπλα^2, όπως και πολλοί άλλοι εδώ μέσα. Δεν μου αρέσει όμως όπως είχε καταντήσει. Δεν μου αρέσει που οι περισσότεροι απαντούσαν χωρίς πριν να έχουν διαβάσει τα προηγούμενα posts. Δεν μου αρέσει που αποχώρησαν άνθρωποι με διαφορετικές απόψεις που εκτιμούσα ανεξάρτητα αν συμφωνούσα. Δεν μου αρέσει που σχεδόν κάθε θέμα κατέληγε σε αδιέξοδο με κραυγές. Δεν έχω πρόβλημα με τις βρισιές αν και σε κανένα post δεν έβρισα κανέναν. Βρίσκω όμως πολύ φυσιολογικό κάποιος να παρεκτρέπεται, αρκεί να έχει το θάρρος να ζητήσει συγνώμη και να μην γίνεται κατά εξακολούθηση. Εν ολίγοις, είναι ευθύνη του κάθε ανθρώπου να επιλέγει τι θα πει και πως θα το πει. Για μένα όλα είναι επιτρεπτά και δεν χρειάζονται κανόνες αρκεί ο καθένας να έχει συναίσθηση της ευθύνης του. Ο δικτυακός μας εαυτός είναι μέρος μας. Μέσα από το δίκτυο διατηρούμε (σχετικά) την ανωνυμία μας πληρώνοντας όμως το σχετικό κόστος. Είμαι διατεθειμμένος να βοηθήσω αν χρειαστεί σε ό,τι χρειαστεί ώστε η insomnia να παραμείνει η μεγαλύτερη δικτυακή κοινότητα στην Ελλάδα. Κάθε κοινότητα όμως έχει και το βήμα της...
anarmostos Δημοσ. 30 Ιουνίου 2003 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2003 επίσης το φόρουμ ανήκει στον Hal. Δεν είναι κάποιο δικαίομά μας αλλά μία προσφορά του Hal σε εμάς, ας το σεβαστούμε αυτό Πρώτον κανείς δεν είπε ότι το φόρουμ είναι δικό μου ή οποιουδήποτε άλλου. Αλλά δε νομίζω ότι του HAL δεν του άρεσε που είχε τόσο κόσμο, έστω και το μπλα μπλα. Το insomnia είχε πολύ κόσμο γιατί έχει πολλές ενότητες. Θυμίζω εξάλλου ότι υπάρχουν πολλά άλλα ΠΙΟ ειδικά forums για την κάθε επιμέρους ενότητα. Τέλος θέλω να πω ότι μπορούν εύκολα να μας πουν: Σε όποιον αρέσει, όποιος θέλει φεύγει! Έχει το δικαίωμα ο HAL αφού το forum είναι δικό του. Βέβαια τονίζω ότι όπως και στη ζωή, και στο διαδύκτιο η μοναξιά είναι βασανιστική..... Δε διεκδικούμε τίποτα, αφού τίποτα δεν είναι δικό μας. Αλλά αφού υπάρχει η δυνατότητα καταθέτουμε τις απόψεις μας και τις ανάγκες μας. Εκτός αν δεν υπάρχει ούτε αυτή η δυνατότητα.!
nodreams.ct Δημοσ. 30 Ιουνίου 2003 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2003 Αν διαβαζες απο την αρχη το θεμα θα εβλεπες οτι δηλωσε οτι θα απουσιαζει Σαββατοκυριακο.Μηπως δεν εχει το δικαιωμα???? :?: :?: Σωστά. ο r4ndom στο απόσπασμα. τελικά έπεσε κεραυνός και με έκαψε. Οχι φιλε μου κανεις στο...αποσπασμα ουτε κανω τον δικηγορο κανενος ' date=' δεν τον χρειαζεται εξ αλλου κανεις, απλα δεν βιαζομαι να κρινω και να κατακρινω...Καλη σου μερα!!!![/color'] Φίλε Γιάννη ο random δεν αναφέρεται σε σένα. Άλλοι πέταξαν τον κεραυνό.
UserX Δημοσ. 30 Ιουνίου 2003 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2003 Καταρχίν θέλω από τη μεριά μου να εκφράσω τα συγχαρητήρια μου κυρίως για την μεταφορά του φορα από UBB σε PHPBB. Πολύ καλή σκέψη και πραγματικά, χρειαζόταν. Όσο για το υπόλλοιπο site, s;orry αλλά δεν το έβλεπα ούτως η άλλως, διότι έμπενα αμέσως στο «ψητό» (forum). Παρόλαυτά, πιστεύω ότι έγιναν 2 τεράστια λάθη! Και δεν αναφέρομαι στην κατάργηση του «μπλα μπλα» αλλά στον τρόπο με τον οποίο αυτή επιτέυχθηκε. 1ο ΛΑΘΟΣ: όπως ανέφερε και κάποιος άλλος χρήστης, το «μπλα μπλα» καταργήθηκε χωρίς προειδοποίηση! Μέσα στο μπλα μπλα, εκτός των ανούσιων και κουτσομπολίστικων τόπικς, υπήρχαν και πολλά χρήσιμα τοπικς, λίνκς και πληροφορίες τις οποίες συμβουλεύτικα αρκετές φορές και πολλές φορές χρησιμοποίησα το search του μπλα μπλα για να ανατρέξω σε κάποιο χρήσιμο post κάποιου χρήστη. 2ο ΛΑΘΟΣ: Διακρίνω εδώ και 2-3 μήνες μια εντελώς «φασιστική» νοοτροπία του «αποφασίζω» και «διατάζω» και δεν «λογαριάζω» την άποψη των υπόλλοιπων. Η μάλλον, να το θέσω καλύτερα: «Αποφασίζω» και «Διατάζω» και συμβουλεύομαι την άποψη «ΜΟΝΟ» των «εκλεκτών». Κάνω λάθος? Διαψέυστε με, με επιχειρήματα. Και να εξηγούμαι για να μην φαίνομαι τοσο καυστικός. Έχω συγχαρεί εδώ και καιρό την προσπάθεια του HAL όσον αφορά την «χρηματοδότηση» του hosting . Γνωρίζω πολύ καλά τι σημαίνει το bandwidth και ξέρω ότι «πληρώνεται το βάρος του σε χρυσό» (στα μπακαλίστικα) Αυτή είναι η δουλειά μου, άλλωστε. Όντως το μπλα μπλα, σίγουρα, κατέχει σημαντική θέση στα μηνιαία «γαμησιάτικα» (ας μου επιτραπεί) του hosting. Η θέση και ο σκοπός που εξυπηρετεί, προαναφέρθηκαν από χρήστες και δεν θα επιμήνω περισσότερο. Το θέμα όμως είναι ότι, στην «οικονομία» του hosting, υπάρχουν και άλλες δραστηκότερες λύσεις από την πλήρη κατάργηση μιας τόσο δημοφιλούς κατηγορίας. (ενδεικτικά, η διαγραφή μή ενεργών users, ή παλαιότερων μή-σημαντικών πόστς από όλες τις κατηγορίες) Και σίγουρα οι λύσεις βρίσκονται με την συμμετοχή πολλών ατόμων ώστε να ακούγονται και άλλες γνώμες. Μία θεμελιώδης τεχνική του μάνατζμεντ άκρως δημοκρατική (κατά την γνώμη μου) είναι το brainstorming, αλλά ίσως ούτε αυτό έχει θέση σε αυτό το φόρουμ. Τέλος πάντων, για να μην μακρυγορώ, πιστέυω ότι τα 2 λάθη μπορούν να διορθωθούν, με την κοινή συναίνεση όλων των χρηστών. Όλοι μπορούμε να προβάλλουμαι την γνώμη μας, και αν ισχείει το αντίθετο, θα πρέπει να υπάρχει καπου μια «πινακίδα» που να λέει ότι εδώ ισχύουν «φασιστικά» καθεστώτα, καμία γνώμη δεν γίνεται δεκτή. Εγώ προσωπικά έχω σκεφτεί πάνω από 5 λύσεις για να επαναλειτουργήσει το μπλα μπλα και να μην φαίνεται κάν σαν συνέχεια του insomnia και να μήν επιβαρύνεται επιπλέον το συνολικό κόστος του hosting σε bandwidth και χώρο. Θα ήθελα μια απάντηση στα λεγόμενα μου και όχι τις παιδιάστικες του στύλ «εδώ λειτουργούμε φασιστικά, τα κουβαδάκια σου και σε άλλη παραλία». Ευχαριστώ πολύ και συγνώμη για το μέγεθος και το ύφος του post. Κάποια πράγματα όμως θα πρέπει να λέγονται με την αλήθεια, όσο και αν αυτή ακούγεται σκληρή. Και μια συμβουλή προς όλους τους «συμμετέχοντες σε αυτή την αλλαγή». Έχετε ακούσει πολλές εκατοντάδες φορές, απόψεις χρηστών και τους έχετε συμβουλειτεί σε σημαντικά θέματα, και πιστεύω ότι, έστω και λίγο, κάτι έχετε πάρει από αυτούς τους χρήστες. Ίσως θα έπρεπε να τους συμβουλειτείτε και τώρα. Ίσως «κάτι έχουν να ειπούν». Μήν ρίχνετε μαύρη πέτρα, και ακούστε τους γιατί ίσως αύριο – μεθυαίριο χρειαστείτε την συμβουλή τους σε κάποιο άλλο θέμα. Ευχαριστώ και πάλι.
KaizerSoze Δημοσ. 30 Ιουνίου 2003 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2003 Epeidi varethika na milaw xwris na protinw sxedio A: Ferte pisw to Mpla-mpla me aystirotero moderation.An den thelete logw yfous tote-> σχεδιο B: Afiste mono sovara meli me >300 posts p.x. kai kante kai kanena ban sxedio Γ: ftiakste ena kainourio forum poy na min parapempei sto insomnia alla na einai prosito wste na eimaste oloi oi insomniacs ekei,min texoyme na psaxnoume. An pali den thelete kamia sxesi-> sxedio Δ: Exei kapoios insomniac stin selida tou arketo xwro na to fyloksenisei.An oxi tote -> sxedio E: Giati den ftiaxnei kapoios pou kserei ena klwno tou Mpla-mpla *An twra i apantisi sto A itan "to bgalame logw xrimatwn" pame sto-> sxedio Z: Valte diafimiseis. An ayto enoxlei tous perisoterous(-egw proswpika den tha enoxloumoun an itan gia na einai to site opws palia-) tote-> sxedio H: Valte syndromi!Nai den kanw plaka. Dwste kapoia pronomia (oxi adds,prosbasi se ola ta forum,bonus) . To exoun kanei alloi,p.x. to paidi pou exei to moviemistakes.com kai exei petyxei.Me 5 € to xrono,poso pou den einai tragiko, exei balei tis panagias ta matia sto site tou Loipon an skeftwkai alla tha synexisw
LL_NEO Δημοσ. 30 Ιουνίου 2003 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2003 Bug: Πιθανολογώ οτι τα μυνήματα που γράφονται στο moderators forum, φαίνονται στην πρώτη σελίδα του insomnia όταν συγκαταλέγονται στα 4 πιο πρόσφατα... Ας το επιβεβαιώσει όποιος μπορεί, δηλαδή κάποιος moderator και ας το αναφέρει στον HAL
Toufas Δημοσ. 30 Ιουνίου 2003 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2003 imouna pantos apo aftous pou spazontousan apo ta topics still lampiri kai tatianas kai thimaste otin tin plirosa me to na mpenoune atoma me paromia nicks me ta dika mou... ego tha ithela piso to mpla mpla me pio afstirous kanones....itan poli xrisimo..paradigma ego ithela na matho gia anavoli apo kseno panepistimio kai den tha to evriska an den itan to mpla mpla...kai den einai i moni fora pou exei vgei kati kalo apo to mpla mpla apla mazi me ta ksera kaikane kai ta xlora...
porcospino Δημοσ. 30 Ιουνίου 2003 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2003 nai vre paidia... einai poli krima.. paradosame to mpla mpla xoris na palepsoume prota... skeftomai olous autous pou kseftylisane to mplampla poso tha xairontai tora.. symfono me austirotero moderator kai oxi kleidomata alla diagrafes.. (topic ennoo) mia idiaiteri metaxeirisi diladi..
orestis Δημοσ. 30 Ιουνίου 2003 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2003 Μια λυση δοκιμασμένη από άλλα tech sites είναι η συνδρομή, απαραίτητη προυπόθεση για να μπορείς να ποστάρεις σε forum τύπου μπλα-μπλα. Τα υπόλοιπα forum δωρεάν, χωρίς περιορισμούς. Ίσως κάποια κοσμητικά προνόμια στους πληρώνοντες, π.χ. αλλαγή τίτλου ή χρήση avatar.
TheBoyFromSalina Δημοσ. 30 Ιουνίου 2003 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2003 einai poli krima.. paradosame to mpla mpla mallon to paredwsame ... (xwris parexigisi file paredwse, e? ) oson afora tin taxytita tou forum, nomizw an einai dynato na ginei rythmisi twn post ana selida, tote tha ftiaxtei to provlima
nakostyphoon Δημοσ. 30 Ιουνίου 2003 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2003 Δεν καταλαβαίνω που το πάει ο HAL με το να καταργεί το Μπλα Μπλα. Θέλει να κάνει το site πιο κυριλέ ; Το ότι είναι προσφορά προς όλους εμάς αυτό το site το εκτιμώ, όμως ειλικρινά, τι θέλει να πετύχει με αυτήν την κατάργηση ; Αν είναι προσφορά πρός εμάς γιατί καταργεί το πιο ουσιαστικό κομμάτι του insomnia. Αν δεν εξυπηρετούσε τον αρχικό σκοπό του και αν είχε πέσει το επίπεδο ας ζητούσε με την απειλή της κατάργησης να επανέλθει σε λογικά επίπεδα το ύφος της συζήτησης. Έτσι όμως όπως το κατάργησε, όσο και δικό του και αν είναι το site μου προκάλεσε έντονη δυσφορία, και επιθυμία για μετακόμιση σε άλλο forum. Τι να κάνουμε, κάποιοι πήραν αέρα με την δημοσιότητα που πήρε το forum και αποφάσισαν να ασχοληθούν πιο ενεργά για την "βελτίωση" κατά τα άλλα του forum. Ποιός ξέρει ίσως σε λίγο γίνει και pay site το insomnia , γιατί όχι, να μην βγάλουμε και κάτι ψιλά. Να δούμε τότε πόσοι θα συνεχίσουν να γράφουν. Ελπίζω μόνο να μην έχει αντίθετα αποτελέσματα αυτή η επέμβαση.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.