Προς το περιεχόμενο

Αναβάθμιση Ιουνίου 2003

Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλορίζικο το νέο look. Καλό κουράγιο στον Hal (και τους βοηθούς του αν υπάρχουν), για τη δουλειά που έχει ακόμα.

Ειναι σημαντικό να ξέρουμε οτι είμαστε σε φάση δοκιμών, έστω και με δυνατότητα ταυτόχρονης χρήσης, και θα ακολουθήσουν και άλλες αλλαγές.

Το πρώτο μου αίτημα: Σας παρακαλώ, απαλλάξτε εμέ και το καημένο μοντεμάκι μου απο τις υπογραφές. Δεν με ενδιαφέρουν τα «έξυπνα» γνωμικά και τα «πανέμορφα» gif που ο καθένας θεωρεί απαραίτητο να ακολουθούν όλα του τα μηνύματα.

Το ίδιο ισχύει και για τα avatars που πιθανόν ζητηθούν ως απαραίτητα κάθε «sicάτου» φόρουμ.

Σχετικά με το μπλά-μπλά (ΜΜ):

Υσχύει διεθνώς ο κανόνας «Δίκο μου είναι, ότι θέλω το κάνω. Φώτια του βάζω και το κάιω όποτε θέλω».

Ο άνθρωπος ήθελε να φτιάξει μια ομάδα συζητήσεων με κεντρικό θέμα την πληροφορίκή. Την έφτιαξε.

Είδε οτι πολλοί έγραφαν για "μη νόμιμες" δραστηριότητες που κάποιους ενόχλησαν. Τους ξεχώρησε.

Μετά ήρθε ο διαχωρισμός τεχνικών, μη-τεχνικών.

Τα τεχνικά θέματα χωρίστηκαν σε 1-2-3-6 υποκατηγορίες.

Τώρα φτάνουμε σε σημείο να ζητάμε και την υποκατηγοριοποίηση του ΜΜ.

Κουτσομπολιό, πολιτική, αθλητικά, σεξ (και περαιτέρω: αμφι, ομό, κατα μονάς, με γιαγιάδες, κλπ), σπουδές, νομικά θέματα, πατριωτισμός και ιστορία, θρησκεία, φιλοσοφία, Ο καιρός, οικονομία, ανέκδοτα, και ειδική κατηγορία "Λαμπίρη". Τελειώσατε ή έχει κι άλλες;

Μήπως θυμάτε κανείς την μαγική σκέψη που γέννησε αυτό το site; ( "...ήθελε να φτιάξει μια ομάδα συζητήσεων με κεντρικό θέμα την πληροφορίκή" )

Προτείνω λοιπόν, όλοι όσοι κόπτονται για το συγκεκριμένο φόρουμ, να αρχίσουν δράση και να αφήσουν το κλάμα και τον οδυρμό. Αν είναι τόσοι πολλοί, και τόσο πολύ στεναχωρήθηκαν, στατιστικά θα υπάρχουν ανάμεσά τους 1-2 αρκετά αποφασισμένοι, αξιόπιστοι, και με την ελάχιστη τεχνική κατάρτιση να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και να ηγηθούν. Να αναλάβουν δηλαδή την λειτουργία ενος νέου φόρουμ, που θα στεγάσει το ΜΜ.

Ο hal έχει δεν θα έχει αντίρρηση να ενημερώσει όλα τα μέλη για την νέα τοποθεσία, είτε απο την πρώτη σελίδα του insomnia, είτε με μαζικό e-mail προς όλους (ή θα έχει;).

Υπάρχουν 2 περιπτώσεις:

α) Να έχει (οικονομικό) πρόβλημα ο Hal λόγω της αυξημένης κίνησης bandwidth που προκαλεί το ΜΜ, που (ίσως) συνεπάγεται και αυξημένη χρέωση, και του αποθηκευτικού χώρου που τρώνε τα μηνύματα στην database. και,

β) να μην έχει.

Αν έχει πρόβλημα, απλά τα πράγματα, Φτιάξτε δικό σας σέρβερ, ή μοιραστείτε τα έξοδα μαζί του.

Αν δεν έχει πρόβλημα, μπορεί να υπάρχει το ΜΜ (και άλλα φορουμ) μέσα στην ίδια mysql database, στον ίδιο server, με την ιδια IP, αλλα να μην είναι προσβάσιμο μεσω insomnia.gr, αλλα με άλλο domain. Ενα virtual domain δηλαδή, πχ. Mplampla.gr

Δεν λέω αν διαφωνώ ή συμφωνώ με την κατάργηση. Δεν σκοπεύω να κάνω κουμάντο στον ξένο αχυρώνα. Γιατί;

Επειδή δεν έχω δώσει δραχμή, ούτε έχω διαθέσει ούτε λεπτό απο το χρόνο μου για την συντήρηση, τις δοκιμές, και την επίβλεψη του insomnia.gr. Δεν σκοπέυω να αρχίσω στο μέλλον. Παρόλο που δαπανώ το 50% του online χρόνου μου εδώ (και δεν είναι καθόλου λίγος ο συνολικός μου online χρόνος).

Όταν αλλάξει αυτή η συμπεριφορά μου, θα αρχίσω να απαιτώ.

• Απαντ. 333
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Υπάρχει επιλογή για να μη βλέπεις τις υπογραφές των άλλων, εκτός και αν είσαι ιδεολογικά αντίθετος σε κάτι τέτοιο και θέλεις απλώς να μην έχουμε υπογραφές

UPDATE: Αρχίζω να τρωω το πληκτρολογιο μου καθώς δεν τη βλέπω πλέον πουθενά αυτή την επιλογή. Χμμμμμμμ μάλλον αναμένεται οπότε κάνε υπομονή

Δημοσ.

Προσωπικα ειμαι υπερ της χρησης avatars. Βοηθούν πολύ στην ταυτοποίηση ενός χρήστη.

Οσο για τις υπογραφες, ας ξαναμπει η δυνατοτητα απόκρυψής τους για όσους έχουν μεγάλο πρόβλημα...

Δημοσ.

pantos akoma kai ta xaza themata tou mpla mpla analoga me tis ores kai ta kefia sou exoun gelio....

siga pou xalas to epipedo legontas merikes vlakies to exo ksanapei alla as poume o provlimatismos thundercats itan ola ta lefta

Δημοσ.

paredwse καταρχάς ευχαριστώ που συμφώνησες σε μερικά από αυτά που είπα :D

Τώρα για το:

Κι εδώ να διορθώσω τον EXoRCiST: Δεν είμαι υπέρ της κατάργησης του Μπλα-Μπλα γιατί 'μπούχτισα από τη συμπεριφορά μερικών' ή 'έφτασα στο ΑΜΗΝ ' αλλά για όσα λέω παραπάνω.

Όπως θα είδες, επειδή δεν μπορώ να είμαι στο μυαλό του καθενός, όταν τα έγραψα αυτά, χρησιμοποίησα το 'υποθέτω'. Απλώς κάτι έπρεπε να γράψω για να συνεχίσω το συλλογισμό μου :P

Ευχαριστώ και πάλι που ξεκαθάρισες τη θέση σου, για τους πραγματικούς λόγους που πήρες αυτήν την απόφαση 8)

Δημοσ.

Μια προταση κι απο μενα:Αφου υπαρχουν τοσοι φανατικοι του Μπλα μπλα με τη μορφη που ειχε στο τελος γιατι καποιος δεν παιρνει την πρωτοβουλια να φτιαξει ενα καθαρο τετοιο Forum???Οχι μονο να ζητανε αλλα και να ...προσφερουν!!!!

Σιγουρα καλο θα ηταν και σε ενα τεχνικο Forum να υπαρχει και κατι για χαλαρωση που να μην εχει ομως σχεση με το "ποσο μακρυ τον εχετε...".Αυτα και μην πυροβολειτε!!!!! :D :D :D

Δημοσ.

Το πρώτο μου αίτημα: Σας παρακαλώ' date=' απαλλάξτε εμέ και το καημένο μοντεμάκι μου απο τις υπογραφές. [b']Δεν με ενδιαφέρουν τα «έξυπνα» γνωμικά και τα «πανέμορφα» gif που ο καθένας θεωρεί απαραίτητο να ακολουθούν όλα του τα μηνύματα[/b].

Μία ακόμα ψήφο από εμένα. Τί έγινε ρε παιδιά, δεν υποστηρίζει το PHPBB το κρύψιμο των υπογραφών;

Δημοσ.
Μια προταση κι απο μενα:Αφου υπαρχουν τοσοι φανατικοι του Μπλα μπλα με τη μορφη που ειχε στο τελος γιατι καποιος δεν παιρνει την πρωτοβουλια να φτιαξει ενα καθαρο τετοιο Forum???Οχι μονο να ζητανε αλλα και να ...προσφερουν!!!!

Σιγουρα καλο θα ηταν και σε ενα τεχνικο Forum να υπαρχει και κατι για χαλαρωση που να μην εχει ομως σχεση με το "ποσο μακρυ τον εχετε...".Αυτα και μην πυροβολειτε!!!!! :D :D :D

Μπορει να γινει αυτο ' date=' μπορει οχι....

Παντος αυτη την στιγμη, το insomnia γινεται οπως παλια ενα τεχνικο καθαρα forum,με εμφανιση κιολας ιδια με αυτη που εχουν τα αλλα τεχνικα forums...

Θα το εχουμε δηλαδη στα link μας , και οταν θελουμε να δουμε κατι για τηλεφωνια θα πηγαινουμε στο unwired...

οταν θελουμε για dsl θα πηγαινουμε στο adslgr, η στο delphy , και οταν θελουμε να δουμε για cpu-divx κλπ θα παμε στο imsomnia...

Υποθετω αυτο ηθελε και ο hal παντα ,και γιαυτο ηταν και ενθουσιασμενος με τις αλλαγες.

Δεν εχει κανεις διαφωνια σε αυτο, αφου οτι θελει μπορει να το κανει.

Διαφωνουμε απλος γιατι εμεις το θελαμε διαφορετικο...

Ενα forum με παρα πολυ κοσμο, που μπορουσες να γραψεις και να βρεις σχεδον τα παντα, και που ηταν το βασικο "στεκι" μας στο ιντερνετ.

Ξεραμε οτι αμα γινει κατι στον τομεα του dsl η των κινητων πχ, καποιος θα το γραψει και εδω επειδη ειναι μεγαλο forum και οχι επειδη ειναι το "ποιοτηκοτερο " σε αυτο τον τομεα,και ετσι δεν θα χαναμε κατι (gprs πχ).

Αντιθετα οσοι ηθελαν να συζητησουν για θεματα που δεν βγαζουν πουθενα η να ενημερωθουν για το βρακι της Βανδη, μπορουσαν να ριξουν μια ματια στο μπλα-μπλα.

Οτι θελει ο Hal θα κανει, και αν μας ελεγε και οτι δεν μπορει οικονομικα δεν θα μιλαγε κανεις... αν δεν υπαρχει ομως θεμα ,και για τα δικα μας γουστα , εκανε την μεγαλητερη "[i']-------[/i]" που θα μπορουσε να γινει αυτη την στιγμη στο insomnia.

Δημοσ.
Κι η λογική που ακούγεται από μερικά μέλη "αν δεν σ' αρέσουν αυτά τα topics μην τα διαβάζεις" είναι λίγο χωλή. Γιατί ένα forum δίνει μια εικόνα από το επίπεδο των συνομιλιών που περιέχει. Κι όταν ένα forum περιέχει συζητήσεις "υψηλής διανόησης" του στυλ «Είμαι λιώμα' date=' κακό είναι;», «Ο πολύς ύπνος κάνει κακό;», «Καμάκι σε τουρίστρια» και άλλα πολλά, αυτό αντικατοπτρίζει και το γενικότερο επίπεδό του. Και του forum και των μελών του...

Γι'αυτό είμαι υπέρ της κατάργησης του Μπλα-Μπλα.

Αυτά και ελπίζω να μην χρειαστεί να επανέλθω - πιστεύω ότι έκανα σαφή την θέση μου. :)[/quote']

Bre paredwsako, pes mou an mporeis analytika:

Giati se enoxlei tosoo poly to 7% tou site?(kapou toso den einai topososto tou MPla-mpla sto synolo twn forum?) kai malista giati se enoxlei ,as poume xondrika, to 50% as poume aytou tou 7% wste na to katargiseis enantia stin thelisei enws posostou gyrw sto 90% twn users? Les oti "rixni to epipedo". Kai ante as poume oti ayto to midamino kommati tou site rixnei to epipedo.Posoi tha fygoun diladi eksetias tou???An bgaleis to 90% pou tou aresei den exw dei kapoion na erthei na pei "den ksanairtha insomnia logw tou Mpla-mpla". Kai akoma:As poume oti kapoioi enoxlithikan mono kaimono apo ayto kai efygan.Esena ti se peirazei toso poly?Thelw na pw oti ti kako sou kanei kai se sena kai ston Hal?Diladi pisteyete oti xalaeii fimi tou site?Akoma kai na dextw oti kapoia atoma disfimoun to site:

1)To pososto einai elaxisto, enantithesi toumegalou posostoupou agapei to site logw Mpla-mpla (den anikw sayto,postarw kai se alles enotites)

2)Afou den exete diafimiseis i kapoio allo kerdos apo tin kali fimi, ti sas kaiei toso poly?Epanalamvanw-KAI DEN thewrw me kanena tropo oti toMpla-Mpla xalage tin fimi,isa-isa tin eftiaxne

p.s.1 Bug2->Den fenetai POSA nea post exei ena topic

p.s.2 Bug3->Thelw otan kanw quote kai reply stin selida 9 p.x. meta na me epistrefei stin 9 kai oxi stin 10 ,ekei diladi pou mpike to reply mou.Koinws otan kanw reply na ksanagyrnaw ekei pou diavaza kai oxi sto teleytaio post

p.s3 Asfalws kai den tha epibaloume ston HAL tipota,aftos plirwnei,aytos apofasizei.Opws den tha epibalw ston Bardinogianni na mou ferei ton Nedved alla kalo tha itan o Bardinogiannis na akouei ton kosmo kai na min mou fernei mono Boulout kai Ferekidi giati ama synexistei ayto kai synexizw me Epale kai Taki Fyssa kai apo panw mou diwxnei kai to Lyberopoulogiati "ekleise o kyklos tou" e, kapoia stigmi tha fygw apo to gipedo kai as stenaxwrithw poly(den einai apeili,einai pws exoun ta pragmata.Kai kserw oti i megali plisopsifia skeftetai opws egw).Ok,o parallilismos?

Δημοσ.

Μια σκέψη.

Όταν κάποιος διαφωνεί με έναν νόμο του κράτους κάνει διαδήλωση, σωστά; Άρα φαίνεται η διαφωνία του. Αυτός που συμφωνεί δεν κάνει τίποτα και μένει σιωπηλός.

Το γεγονός ότι αυτός που διαφωνεί είναι και ο μόνος που ακούγεται, δεν τον κάνει 100%, σωστά;

Δημοσ.

Σωστα.

Οπως και παλια που μιλαγαν περισσοτερο οσοι διαφωνουσαν με το Μπλα-Μπλα και ζηταγαν την καταργηση του για να μην τους χαλαει το image, ετσι και τωρα μιλανε περισσοτερο οσοι διαφωνουν με την καταργηση.

Δημοσ.

Μεγεια λοιπόν και απο μένα! :)

Μπήκα εχτές για λίγο να εξερευνήσω το ανακαινισμένο πλέον forum. Καλή η δουλεια. Ομολογώ να πω πως υπάρχουν κάποια πραγματάκια που θα έπρεπε να υπάρχουν (π.χ. το show all και διάφορα άλλα τέτοια που είδη έχετε επισημάνει μερικοί) αλλα εφόσον το φορθμ είναι ακόμα υπο διαόρφωση μπορώ να περιμένω λιγάκι ακόμα για να κάνω σχόλια (αυτό ισχύει και για την εμφάνιση που αν και προς το παρόν λίγο κυριλέ καθόλου άσχημη θα έλεγα).

Ένα ευχαριστώ σε όσους δούλεψαν για όλους μας.

Τώρα, σχετικά με το μπλα μπλα θέλω και εγώ να εκφράσω μία γνώμη και να πω μερικά πραγματάκια:

1) Προσωπικά δυσαρεστήθηκα για την κατάργησή του καθότι υπήρχαν αρκετά θέματα που είχαν ενδιαφέρον.

2) Πολύ θα το ήθελα να ξαναλειτουργήσει, αλλα δεν μπορώ να κρίνω την απόφαση του Ηal9000 απο τη στιγμή που είναι ο δημιουργός αυτού του forum και μάλιστα πληρώνει από την τσέπη του.

3) Κάποιος είπε πως τα post στο μπλα μπλα είχανε το γέλιο τους και πραγματικά αυτό πιστεύω πως ισχύει. Δε βρίσκω κάποιο κακό στο να ζητάει κάποιος συμβουλές για να εκδικηθεί το γείτονά του και όπως και να έχει νομίζω οτι τέτοιου είδους topic έχουν πολύ γέλιο, όπως για παράδειγμα και το topic για τους thundercats είχε γέλιο. Αλλα αν πραγματικά πιστεύετε οτι τα topic που κατα την δικιά μου ταπεινή γνώμη βγάζουν γέλιο είναι γελοία και ξεφεύγουν λίγο από το γενικότερο ύφος του frum ή το υποβαθμίζουν πάω πάσο. Προσωπικά πολλα από τα topic του μπλα μπλα δεν τα διάβαζα καν γιατί δεν με ενδιέφεραν και πολλές φορές μου φαίνονταν γελοία, αλλα αυτό ήταν απλά δική μου προσωπική γνώμη.

4) Όσο για τους καυγάδες δε νομίζω να λυθεί κάποιο πρόβλημα. Άμα υπάρχει η διάθεση ο καυγάς μπορεί να δημιουργηθεί κάλλιστα και στον κινηματογράφο π.χ. ... Ας τον κλείσουμε και αυτόν με τη λογική του οτι δεν έχει σχέση με την αρχική ιδέα δημιουργίας του forum αν είναι... (πράγμα που σημειώνω οτι καθόλου δεν θα το ήθελα).

5) Δεν θα προσπαθήσω να αλλάξω καμία απόφαση, θα εκφράσω μόνο τη γνώμη μου: Θα ήθελα να ξαναανοίξει το μπλα μπλα και αν αυτό κρίνεται απαραίτητο με περισσότερους mods για καλύτερη λειτουργία και αναδιαμόρφωση των κανόνων.

6) Αρκετά από τα topic περιείχαν διάφορες πληροφορίες ή link στις οποίες τώρα πια δεν έχω πρόσβαση (π.χ. πληροφορίες για interrail που υπήρχαν διάφορα link). Καλό θα ήταν πιστεύω για τέτοιες περιπτώσεις αν είναι να μην ξαναλειτουργήσει το μπλα μπλα να υπάρξει τουλάχιστον κάτι σαν αρχείο (εκτός εαν αυτό υπάρχει και δεν το έχω δει).

7) Και κάτι ακόμα... Αυτός ο διαχωρισμός ανάμεσα σε κοριτσάκια και αγοράκια θα γίνει ή κρίνεται ως ρατσιστική ενέργεια και θα ήταν καλύτερο να μην υπάρχει ? :lol: :D :lol:

Αυτά προς το παρόν...

Δημοσ.

Άσχετο:

[...]giati ama synexistei ayto kai synexizw me Epale[/b'] kai Taki Fyssa kai apo panw mou diwxnei kai to Lyberopoulogiati "ekleise o kyklos tou"[...]

Ρε ο Επαλέ τι σας έφταιξε; Κοίτα εδώ πράγματα… :evil:

Εμείς στον Άρη κλαίμε τη μοίρα μας που έφυγε τέτοιος παιχταράς και οι άλλοι δεν τον θέλουν!

Ουπς…Sports post detected….TOPIC LOCKED! :lol: 8)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...