Δεινόσαυρος Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2012 Kαι ο 830 στα 3 χρόνια είναι. Αν δεν έχουν διαφορά στην τιμή δεν βλεπω κάποιον λόγο να μην προτιμήσεις τον vertex 4.
CloudConnected Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2012 Καλησπέρα. Μπορεί κανείς να με διαφωτίσει αν αυτή η μητρική μπορεί στις PCIe θύρες της να δεχτεί τον OCZ RevoDrive 3 PCI-Express SSD; Στα specs του SSD αναφέρεται ότι έχει PCI-Express Gen. 2 x4 interface. Είναι αυτό συμβατό με κάποιο από τα expansion slots (1 x PCIe x16, 1 x PCIe x1, 2 x PCI) που λέει ότι διαθέτει η μητρική;
CosmosKGR Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2012 Τελικά, μόλις παρήγγειλα τον Intel 330 Series 180GB.(SATA III - 2,5") στα 120€ από Msystems κι ο Θεός βοηθός! Δηλαδή, μην τα τραγικοποιώ κιόλας. Αν παραλάβω σύντομα, λογικά όλα καλά θα πάνε. Άλλωστε και την πληρωμή του, σε μικρόποσες δόσεις την έβαλα. 1
doctor444 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2012 Τον έχει πάρει κανείς τον ιντελ 330 τον 180gb,για να πει εντυπώσεις,επειδή θέλω να τον παραγγείλω και εγώ παιδια.!
doctor444 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2012 Αν είναι όλα κομπλε βασικά και (μολις τον παρηγγειλα...!!)αν είχες προβλήματα στην τοποθετηση ή στην εγκατάσταση του..πρωτη φορά με ssd οπότε δεν το πολυκατέχω...
Δεινόσαυρος Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2012 Πολύ κομπλέ. Κανένα πρόβλημα δεν είχα. Πριν εγκαταστήσεις windows μην ξεχάσεις να αλλάξεις το sata mode στο bios από ide σε ahci. 1
Super Moderators Thresh Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2012 Super Moderators Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2012 σαν ένα 2.5" hdd είναι, τπτ διαφορετικό... 1
nikobogio Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2012 Παιδιά ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας. Επειδή είναι ο πρώτος SSD που θα πάρω και δεν έχω κάποια εμπειρία. Όπως έγραψα και στο αρχικό ποστ δεν κάνω κάτι το ιδιαίτερο με το pc. Δεν με ενδιαφερουν τόσο οι ταχύτητες(bench) αλλά να κάνω την δουλειά μου. Οι agility έχουν ξεπεράσει τα προβλήματα που είχαν όταν πρωτοβγήκαν; Αν ναι τότε θα το σκεφτώ και αν μπορώ θα πάω για τον 120αρι. Τον vertex 4 τον αποκλείουμαι τελείως; Για την προσφορά του msystems τι λέτε; Αξίζει ο intel; Intel και ξερό ψωμί. Έχω δοκιμάσει κανα 2 αλλες μαρκες και εμεινα απογητευμενος... ειδικα kingston. Επισης τυχαινει να θελω να αγορασω τον 330. Αν θες κανε join το buy request μου, θα χτυπησουμε πολυ καλυτερη τιμη αν μαζευτουμε περισσοτεροι, δες εδώ και αν σε ενδιαφερει μπες αγοραστης: http://gr.galoo.com/vbr/9429/intel-3...a3k5-120gb-ssd 1
doctor444 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2012 ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις...οσο για τον φίλο nikobogio,ωραιά ενέργεια και μακάρι να βρει απήχηση,αλλά ενδιαφέρομαι για την έκδοση των 180gb...(τον παρήγγειλα βασικά στα 120 ευρώ από το e-gate http://www.e-gate.gr/computers-and-hardware/hardware-components/solid-state-drives-el/intel-330-series-180gb-2.5-sata-iii-ssdsc2ct180a3k5.html )
Δεινόσαυρος Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2012 Intel και ξερό ψωμί. Έχω δοκιμάσει κανα 2 αλλες μαρκες και εμεινα απογητευμενος... ειδικα kingston. Ελαττωματικά κομμάτια έχουν όλες οι εταιρίες. Δεν λέει κάτι αυτό. Στην παρούσα φάσει τυχαίνει η intel να έχει το καλύτερο vfm. Αυτό στο μέλλον μπορεί να αλλάξει οπότε καλό θα ήταν να μην περιορίζεις εκ των προτέρων τις επιλογές σου. 1
CosmosKGR Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2012 Πριν εγκαταστήσεις windows μην ξεχάσεις να αλλάξεις το sata mode στο bios από ide σε ahci. Εδώ είμαστεεε!!! Dino, έκατσε και είπες τη "μαγική" λέξη! "AHCI"!!! Μια και περιμένω, μάλλον για αύριο, να παραλάβω τον Intel 330 Series 180GB.(SATA III - 2,5") μου δηλαδή πλέον πολύ σύντομα πια, έχω "αγχωθεί" κάπως με το θέμα του AHCI. Κατ' αρχήν, μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει με λίγα αλλά σαφή λόγια, τι ακριβώς κάνει αυτό το AHCI;;; Οποιοσδήποτε δηλαδή αρκεί να ξέρει! Ειδικά δε σε σχέση με τους SSD ή καλύτερα, με τους SATA III SSD αλλά σε SATA II controller (μια και αυτό σκοπεύω να κάνω). Ρωτώ γιατί κάπου έχω μπερδευτεί για το κατά πόσο αξίζει να ασχοληθώ τελικά στη νέα εγκατάσταση σχετικά. Για να καταλάβετε λίγο γιατί το λέω αυτό, σκεφτείτε ότι τώρα, που έχω φορέσει προσωρινά, στον ίδιο υπολογιστή μου, έναν άλλο SSD μου, τον OCZ Vertex Plus+ 30GB (SATA II - 2,5") και του πέρασα τα επίσημα Windows 8 Pro 64bit (περισσότερο σα δοκιμή), ΔΕΝ άλλαξα κάτι στο BIOS πριν την εγκατάσταση και μετά πια, είδα πως ΔΕΝ είχα ενεργό το [AHCI] στη σχετική ρύθμιση αλλά το [RAID]!!! Ωστόσο, δεν παρατήρησα κάποια (ορατή τουλάχιστον) "ανωμαλία" στη λειτουργία του συστήματος και τα Windows δείχνουν μια χαρά! Όταν σε 2ο χρόνο, επιχείρησα να αλλάξω πια τη σχετική ρύθμιση στο BIOS από [RAID] σε [AHCI], ο τρελός πανικός με το λειτουργικό!!! Δεν έλεγε να ξεκινήσει καν!!! Μόνο όταν ξαν' άλλαξα τη ρύθμιση όπως ήταν πριν σε [RAID] είδα (ευτυχώς) πάλι φως! Γι αυτό σας λέω, έχω αγχωθεί με το συγκεκριμένο θέμα και ειδικά επειδή δεν έχω καταλάβει και το που χρησιμεύει. Να σημειώσω βέβαια πως, παράλληλα με τον 30άρη SSD μου (που είχα βάλει πρόσφατα για τη δοκιμή των 8), είχα από πριν και δύο SATA II 500άρηδες HDD, σε SATA II raid 0 (stiping) array. Χρειαζόταν να εξακολουθώ να τους έχω και μετά την προσθήκη του 30άρη SSD μου και όντως τους είχα αλλά με τη σχετική ρύθμιση σε [RAID]. Για κάποια αρχική περίοδο δε, θα χρειαστώ να τους έχω παράλληλα και με τον νέο μου 180άρη SSD. Όταν όμως μεταφέρω κάποια data από αυτούς προς τον νέο 180άρη SSD μου, θα τους αφαιρέσω τελείως πια. Επίσης να πω πως μιλώ για Asus motherboard, το P6T Deluxe με το τελευταίο του BIOS, με 2 SATA II raid controllers και 6 SATA II υποδοχές (άρα 3 ελεύθερες). Ας με "ξεμπλέξει" κάποιος, θα το εκτιμούσα... Ευχαριστώ προκαταβολικά!!!
akisk Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2012 Ας με "ξεμπλέξει" κάποιος, θα το εκτιμούσα... Ευχαριστώ προκαταβολικά!!! 1.Μπαίνεις BIOS το ξαναγυρνάς σε IDE. 2.Μπουτάρεις windows, ανοίγεις regedit, πας στο HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Services\Msahci, δεξί κλικ στο Name, πατάς modify και αλλάζεις το Value data σε 0 (μηδέν). 3.Restart, καπάκι μπαίνεις BIOS, το γυρνάς σε AHCI, save settings και μπουτάρεις κανονικά. Kαι ο 830 στα 3 χρόνια είναι. Αν δεν έχουν διαφορά στην τιμή δεν βλεπω κάποιον λόγο να μην προτιμήσεις τον vertex 4. Θα σου πω εγώ λόγο να μην προτιμήσεις τον vertex 4. Σε παλιότερες μητρικές δεν είναι bootable σε AHCI mode.
CosmosKGR Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2012 1.Μπαίνεις BIOS το ξαναγυρνάς σε IDE. 2.Μπουτάρεις windows, ανοίγεις regedit, πας στο HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Services\Msahci, δεξί κλικ στο Name, πατάς modify και αλλάζεις το Value data σε 0 (μηδέν). 3.Restart, καπάκι μπαίνεις BIOS, το γυρνάς σε AHCI, save settings και μπουτάρεις κανονικά. Κατ' αρχήν, ευχαριστώ πολύ για την τόσο γρήγορη απάντησή σου αλλά: Αν προσέξεις, ανέφερα ότι το είχα, από πριν, στο BIOS σε ρύθμιση [RAID]. Δηλαδή ούτε [AHCI] βέβαια αλλά ούτε και την [iDE] που μου λες και που όντως υπάρχει εκεί διαθέσιμη αλλά δεν την έχω ενεργοποιήσει ποτέ μου. Μπορεί βέβαια, σε σχέση με αυτό που μου προτείνεις, να μη παίζει και πολύ ρόλο τελικά το αν πριν την είχα σε [RAID] η [iDE] και να αρκεί να κάνω τη ρύθμιση και πάλι όπως μου τη λες στη registry αλλά επειδή αυτά μπορεί να είναι κάπως "λεπτά" ζητήματα, είπα να συγκεκριμενοποιήσω εδώ ζητώντας σου επιβεβαίωση ότι αυτό ισχύει έτσι και άρα απροβλημάτιστα. Φοβάμαι μήπως μετά, αν φτάσω να πειράξω ασύμβατα ΚΑΙ την registry, μήπως έχω πολύ μεγαλύτερο πρόβλημα σε περίπτωση μη επιτυχούς εκκίνησης των Windows 8 μου στο κατά πόσο εύκολα θα μπορώ να επαναφέρω την κατάσταση σε λειτουργικό επίπεδο. Και κάτι άλλο. Ακόμα κι αν όλα αυτά πετύχουν, όσο αφορά την εκκίνηση, θα μπορώ μετά να βλέπω απροβλημάτιστα ΚΑΙ το άλλο δίσκο μου, αυτόν με τους 2 SATA II 500άρηδες HDD σε SATA II raid 0 (stiping) array;;; Ωστόσο, γενικότερα, τι ουσιαστικό εστί το AHCI;;; Είναι όντως τόσο καλύτερα με [AHCI] σε σχέση με το [RAID] που τώρα έχω;;;
akisk Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2012 Κατ' αρχήν, ευχαριστώ πολύ για την τόσο γρήγορη απάντησή σου αλλά: Αν προσέξεις, ανέφερα ότι το είχα, από πριν, στο BIOS σε ρύθμιση [RAID]. Δηλαδή ούτε [AHCI] βέβαια αλλά ούτε και την [iDE] που μου λες και που όντως υπάρχει εκεί διαθέσιμη αλλά δεν την έχω ενεργοποιήσει ποτέ μου. Έχεις δίκιο! Eγώ έμεινα στο: Ωστόσο, δεν παρατήρησα κάποια (ορατή τουλάχιστον) "ανωμαλία" στη λειτουργία του συστήματος και τα Windows δείχνουν μια χαρά! Όταν σε 2ο χρόνο, επιχείρησα να αλλάξω πια τη σχετική ρύθμιση στο BIOS από [RAID] σε [AHCI], ο τρελός πανικός με το λειτουργικό!!! Δεν έλεγε να ξεκινήσει καν!!! Μόνο όταν ξαν' άλλαξα τη ρύθμιση όπως ήταν πριν σε [RAID] είδα (ευτυχώς) πάλι φως! Τώρα όσον αφορά τις χειροκίνητες αλλαγές στη registry, όντως κάποιες φορές μπορεί να αποβούν καταστροφικές, αλλά η συγκεκριμένη είναι η προτεινόμενη για ενεργοποίηση του AHCI μετά την εγκατάσταση των win.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα