Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators
Δημοσ.

Aσχετη ερωτηση: Πως μπορει να μαθει κανεις το firmware του ssd του?

είτε με tools του κατασκευαστή του είτε με άλλες εφαρμογές τύπου crystaldisk info

• 2 εβδομάδες αργότερα...
  • Απαντ. 84
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Το ερώτημά μου αυτό, το έχω θέσει και αλλού στο Insomnia αλλά, δυστυχώς εκ των υστέρων, είδα ότι εδώ θα ήταν σωστότερος σα χώρος να τεθεί από την αρχή κι έτσι το επαναλαμβάνω και εδώ πια μια και, η απάντηση του, με άφορά και προσωπικά...

Συνθήκες:

1. Κάποιος, έχει μόνο SATA II controller στον υπολογιστή του και δεν σκοπεύει ή δεν μπορεί να αλλάξει αυτήν την συνθήκη του. Θα παραμείνει δηλαδή για τα επόμενα 2 π.χ. χρόνια με αυτόν τον SATA II controloer του.

2. Ο ίδιος, θέλει και μπορεί να προβεί σύντομα, σε αγορά ενός SATA SSD.

3. Στην αγορά κυκλοφορούν πλέον αξιολογότατοι αλλά κυρίως SATA ΙΙΙ SSD.

Ερώτημα:

Θα υπήρχε το οποιοδήποτε "ιδιαίτερο" πρόβλημα σε μια τέτοια του επιλογή; Να αγοράσει δηλαδή τελικά έναν SATA ΙΙΙ SSD για να τον κουμπώσει σε έναν SATA II controloer;;;

Προβληματισμός:

Είναι γνωστό μεν ότι, σε 1η προσέγγιση, ΔΕΝ θα υπάρχει πρόβλημα. Τα πάντα δείχνουν να λειτουργούν.

Ωστόσο όμως, κυκλοφορούν φήμες( ;;; ) ότι, ένα τέτοιο "πάντρεμα", δεν συμφέρει από άποψη επιδόσεων. Ότι δηλαδή, αν κούμπωναν σε SATA II controloer, εφάμιλλων κατά τ' άλλα επιδόσεων SATA ΙΙ και SATA ΙΙΙ SSD, θα απέδιδαν καλύτερα οι SATA ΙΙ SSD!!!

Μήπως τελικά Ισχύει κάτι σχετικό;;;

Ευχαριστώ προκαταβολικά!

Δημοσ.

Τώρα, τι να υποθέσω;

1. Δεν είδατε καν ότι κάτι ρώτησα εδώ.
  2. Είδατε αλλά, μεσολάβησαν τόσα και ξεχάσατε να απαντήσετε.
  3. Είδατε αλλά δεν γνωρίζετε και δεν σας ενδιαφέρει το case.
  4. Είδατε, δεν γνωρίζετε αλλά ακόμα το ψάχνετε.
  5. Θεωρείτε άσκοπο ακόμα και να απαντήσετε κάτι... τέτοιο.
  6. Τα έχετε πει τόσες φορές που, καλά θα έκανα να ξεστραβωθώ και να ψάξω να βρω τις απαντήσεις σας από αλλού.
  7. Δεν μου μιλάτε :-)
  8. Τι καιρό θα κάνει άραγε αύριο;;;!!!

Πάντως, αν παίζει δηλαδή κάποιον ρόλο, να ενημερώσω πως κατά κάποιον τρόπο, θα το εκτιμούσα πολύ θετικά να είχα μια έγκυρη και κάπως έγκαιρη απάντησή σας!

• Super Moderators
Δημοσ.

Cosmos, καλύτερα sata3 ssd, διότι έχουν καλύτερες επιδόσεις όχι μόνο στα sequential αλλά και στα 4Κ από τους sata2 κι ας μην είναι σε sata 3 port...

• Like 1
Δημοσ.

Η αλήθεια είναι πως κι εγώ θεωρώ ότι με το να βάλει κανείς SATA III SSD σε SATA II controller, μάλλον καλύτερα πρέπει να είναι παρά χειρότερα σε σχέση με το να περιοριστεί στο να πρέπει να ψάξει αποκλειστικά για κάποιο από τα λίγα πια SATA II SSD μοντέλα και που συνήθως πια είναι υποδεέστερα σε διάφορα χαρακτηριστικά τους. Απλά, να, ακούει κανείς διάφορα από εδώ κι από εκεί και κάπου αρχίζει και "σαστίζει" ένα πράμα...

Ψάχνοντας, αρχίζω να καταλήγω πάντως στον Intel 330 Series 180GB.(SATA III - 2,5") που, αν δείτε, με κατώτερο τελικό κόστος λιανικής περίπου στα 120€ (και από πολλά μαγαζιά μάλιστα), δείχνει να είναι από τις συμφερότερες αγορές στο είδος προς στιγμή!

Σαφώς και υπάρχουν κάποια άλλα μοντέλα που, σε απόλυτα νούμερα μετρητικών, βγάζουν ελαφρώς καλύτερες επιδώσεις αλλά, αυτά, παίζουν στην κατηγορία των 120 - 128 και όχι των 180 GB χωρητικότητας που, όσο να 'ναι, είναι σημαντική μια διαφορά περίπου 52 - 60 GB παραπάνω για bootable SSD κι ενώ μάλιστα, το οικονομικό, είναι έως και φτηνότερο ακόμα και σε απόλυτα νούμερα στον μεγαλύτερο δίσκο που οκ, είναι κι αυτός ταχύτατος άλλωστε!

• Super Moderators
Δημοσ.

yeap, από τα καλύτερα gb/euro της αγοράς, το μόνο που του έριξε στα αυτιά ήταν ο Crucial M4 256GB από το Amazon την προηγούμενη βδομάδα...

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα.

Για να μην ανοιγω νεο θεμα θα ηθελα να ρωτησω τον Δεινοσαυρο, μια και προσφατα αγορασα το intel 330, αν εχεις κανει ολα τα twaks που προτεινονται απ το forum ή αν αρκεστηκες στις ρυθμισεις του intel toolbox;

Επισης επειδη συντομα θα αλλαξω μητρικη και επεξεργαστη, και σκεφτομαι να κανω format για να καθαρισω απο τους παλιους οδηγους, το κανω με τον κλασικο τροπο(boot απο dvd και format απο εκει) ή χρησιμοποιω το secure erase του toolbox;

Επεξ/σία από giannaros_mes
Δημοσ.

Ναι, τα έκανα εκτός από το να απενεργοποιήσω εντελώς το pagefile. Το όρισα χειροκίνητα στο 1GB. To toolbox μου υπέδειξε να κλείσω το superfetch και το άφησα επίσης να το κάνει. Με τον κανονικό τρόπο. bOOT από DVD και format.

• Like 1
Δημοσ.

Περι αξιοπιστίας Vertex 4...

Είμαι μεταξύ Samsung 830 και Vertex 4, και οι δυο στα 256. Ο πρώτος θα έρθει από βδομάδα (τετάρτη), ο δεύτερος είναι ετοιμοπαράδοτος.

Να περιμένω ή να τσιμπίσω τον Vertex; Δεν θέλω να μπω στην διαδικασία να συγκρίνω εταιρείες, το μόνο που με ανησυχεί είναι τυχόν προβλήματα δεδομένης της "κακής" φήμης της ocz στο support.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...