Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Eλα... :)

Το ειπα με βαση τον ελεγκτη sandforce που εχουν οι ocz και καποιοι αλλοι και με βαση το παρακατω που διαβασα:

''Επίσης σε κάποιο βαθμό επειδή ο sandforce κάνει συμπίεση στα δεδομένα πριν τα περάσει μέσα αλλά και το αντίσττροφο όταν τα στέλνει, αν τα δεδομένα σας δεν επιδέχονται συμπίεση θα δείτε επιπλέον πτώση στις επιδόσεις του agility αλλά και κάθε sandforce-based SSD.''

Σε μια συκγριση αναμεσα σε agility 3 και samsung 830 το διαβασα.

Προσωπικα προχωρησα στην αγορα του samsung 830 (αυτον σου ειπα να κοιταξεις, λογω του οτι δεν ειναι sandforce, λενε οτι ειναι απο τους πιο αξιοπιστους και ανθεκτικους, μπορει να χανει λιγο σε εγγραφη αλλα προσωπικα αυτο που με νοιαζει ειναι η αναγνωση που λενε οτι τα παει μια χαρα). Μπορεις να περιμενεις και λιγο μιας και βλεπω οτι βγαινει ο 840 και ετσι ισως να εχουμε και αλλη πτωση τιμης του 830.

Aκομα ειδα και αυτο το review και οτι τα πηγε τελεια ο 830 βγαινοντας 3ος στην καταταξη και 2ος με λειτουργικο.

Ανοίγει μάτια,αν δεις κάτι εκτενές μπορώ να πω.Και δεν περίμενα ταχύτητες που δίνει ο κατασκευαστής να διαφέρουν τόσο.

---

Αλλά στον 830 where is the catch;Υπάρχει κάτι που πρέπει να ξέρω;Να προσέξω;Κάποια παγίδα;Κάποιο μειονέκτημα;Εννοώ θυσιάζετε κάτι αντί αυτού;

Πέρα ότι ανεβαίνει ήδη η τιμή,γιατί αρχικά είχα τα 150 για όρο και ανέβηκα στα 170 και τώρα άλλα 11=181€.αλλά νταξ 11ε είναι έξτρα να μου πεις,εφόσον πάω για τόσα..και ήδη παίζει στρίμωγμα happy2.gif .

Εκτός και δω τα 128gb,αλλά δεν ξέρω αν θα μου φτάσουν..

Ακόμα δεν το έπιασα όμως το synchronous/ asynchronous για την συμπίεση αρχείων.

(NAND πύλες απότι κατάλαβα χρησιμοποιούν)

http://thessdreview.com/ssd-guides/optimization-guides/the-ssd-optimization-guide-2/

μου έδωσαν να διαβάσω και αυτό.

• Απαντ. 84
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Aυτός ο μύθος οτι "o sandforce είναι κακός" πρέπει να σταματήσει κάποια στιγμή. Ακούγεται λες και σε 1 χρόνο θα πέσουν οι επιδόσεις σε επίπεδα hdd :-(

Στα πρώτα fw υπήρχαν θεματάκια (και ΠΟΥ δεν υπήρχαν σε κάτι καινούριο) αλλά τώρα δεν τίθεται θέμα.

• Like 1
Δημοσ.

Στην κατηγορία των 120gb όλοι ίδιοι είναι πάνω κάτω και ας λένε τα bench ότι θελουν. Έτσι χωρίς να τεκμηριώσω την άποψή μου και χωρίς να τις μετρήσουμε. (τις ταχύτητες :P )

Τα 256gb+ είναι άλλη ιστορία.

Δημοσ.

159 + 8 ευρω? Δηλαδη συνολο 167? Αν ναι, θα προτιμουσα απο εδω για πιο ευκολη εγγυηση αν χρειαστει.

ότι γλιτώσω σε καλό θα είναι. ή μπορεί και ο Ολλανδός μου να το στείλει,χωρίς έξοδα αποστολής :P

--

ε κοιτάξτε τώρα,αν βλέποντας τις μετρήσεις και αυτά που διάβασα έχω καταλάβει καλά.Και τον 830 τον δίνουν σαν έναν από τους πολύ καλούς,γιατί όχι;Τότε θα χάνω την περισσότερη ταχύτητα του δίσκου έτσι κι αλλιώς,αφού τα παιχνίδια δεν θα είναι συμπιεσμένα ή τα videos πχ..Αν είναι να κερδίσω κάτι,γιατί όχι;Δεν είπα ότι είναι κακός,δεν ξέρω ποιοί το λένε.

Λέω πάντα,αν έχω καταλάβει σωστά.

Δημοσ.

Γενικά μιλώντας ο samsung πετάει και τον έχω προτείνει σε φίλους οι οποίοι είναι ευχαριστημένοι. Δε θα σχολίαζα καθόλου στο thread γιατί σε καθημερινή χρήση ΟΛΟΙ ίδιοι είναι αλλά όταν βλέπω οτι κυκλοφορεί ακόμα η ιδέα πως οι sandforce είναι προβληματικοί μου ανάβουν τα λαμπάκια. (δεν το είπες εσύ, είναι άποψη που δημιουργήθηκε απο κάποια προβλήματα που είχε στην αρχή)

Ειδικά προς εσένα τώρα, κάνε την αναβάθμιση χωρίς να φοβάσαι, θα νιώσεις οτι έχεις άλλο pc :-)

Άσε που ο 830 λογικά θα πέσει και άλλο εν όψη του 840.

Είπα οτι δε θα μετρήσω ταχύτητες αλλά δεν κρατήθηκα και σου παραθέτω απο τα site των κατασκευαστών

128gb 256gb

samsung 830 (samsung controller)

read 520MB/s 520MB/s

write 320MB/s 400MB/s

vertex 4 (indilinx)

read 560MB/s 560MB/s

write 430MB/s 510MB/s

vertex 3 (sandforce)

read 550MB/s 550MB/s

write 500MB/s 520MB/s

Δημοσ.

Γενικά μιλώντας ο samsung πετάει και τον έχω προτείνει σε φίλους οι οποίοι είναι ευχαριστημένοι. Δε θα σχολίαζα καθόλου στο thread γιατί σε καθημερινή χρήση ΟΛΟΙ ίδιοι είναι αλλά όταν βλέπω οτι κυκλοφορεί ακόμα η ιδέα πως οι sandforce είναι προβληματικοί μου ανάβουν τα λαμπάκια. (δεν το είπες εσύ, είναι άποψη που δημιουργήθηκε απο κάποια προβλήματα που είχε στην αρχή)

Ειδικά προς εσένα τώρα, κάνε την αναβάθμιση χωρίς να φοβάσαι, θα νιώσεις οτι έχεις άλλο pc :-)

Άσε που ο 830 λογικά θα πέσει και άλλο εν όψη του 840.

Είπα οτι δε θα μετρήσω ταχύτητες αλλά δεν κρατήθηκα και σου παραθέτω απο τα site των κατασκευαστών

128gb 256gb

samsung 830 (samsung controller)

read 520MB/s 520MB/s

write 320MB/s 400MB/s

vertex 4 (indilinx)

read 560MB/s 560MB/s

write 430MB/s 510MB/s

vertex 3 (sandforce)

read 550MB/s 550MB/s

write 500MB/s 520MB/s

μωρέ δεν φοβάμαι.Πλέον μου έχετε πει ένα σορό πράγματα,και έχω μάθει πράγματα που δεν ήξερα και ακόμα διαβάζω.Απλά σκέφτομαι τον χώρο.. :-D

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

μιας και μιλαμε γενικα για τους SSD, θελω να κανω μια ερωτηση.

σε ενα πισι που ειναι 24/7 ανοικτο, μπορει να μπει οποιοσδηποτε SSD? τι πρεπει να προσεξουμε? χρειαζεται καποια ειδικη μεταχειριση? καποιες ρυθμισεις?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το παλικάρι στο αρχικό ποστ πρότεινε και τον OCZ Vertex 4 και είδα ότι δεν τον υποστήριξε (καλοπροαίρετα πάντα) κανείς.

Μάλιστα τέθηκε θέμα υπέρ της αξιοπιστίας των Samsung & Intel παρόλο που ο Vertex 4 δίνει και 5 χρόνια εγγύηση οι άλλοι δίνουν 3 έτη. Δεν είναι τροφή για σκέψη για έναν υποψήφιο αγοραστή τα έξτρα 2 χρόνια την στιγμή που οι τιμές παίζουν κοντά κοντά (τουλάχιστον στα 120GB);

"στα χαρτιά" βλέπω τον Vertex 4 128GB μονόδρομο όσον αφορά τον συνδυασμό επιδόσεων και αξιοπιστίας σε σχέση με την τιμή του.

Edit: αναφέρθηκε στο post #12 αλλά δεν δώθηκε απάντηση

Επεξ/σία από Vice
Δημοσ.

και η 200αρα σειρά της kingston στα 120 gb μια χαρά είναι , και φτηνή στα 89 ευρώ τώρα , δυστυχώς έχασα την προσφορά στα 75 ευρώ από Μs . Και σιγά τη διαφορά που έχει (και δεν πρόκειται να δεις ) με τους άλλους . Στα 256 gb και πάνω είναι άλλη ιστορία , ήδη η owc έχει βγάλει πρωτότυπο στα 750 gb .

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...