mask2011 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2012 Παίδες καλησπέρα/καλημέρα, Θα ήθελα την βοήθειά σας και συγγνώμη για το μεγάλο post που ακολουθεί. Κυνηγάω την αγορά ενός SSD 1,5 με 2 χρόνια και μιας και έχω γενέθλια αυτές τις μέρες είπα να μου τον κάνω δώρο. Τα δεδομένα: Σύνθεση PC: mobο: MSI 770-C45 CPU: AMD Phenom II x4 955 4GB ram Υπάρχουν: 1 HDD sata2 western digital caviar black 500GB που έχει εγκατεστημένα τα win7. 1 HDD IDE western digital 250GB(παππούς πια) που έχει linux και χρησιμοποιείται σαν αποθήκη αν και δεν έχω κάτι να βάλω μέσα είναι η αλήθεια. 1 external HDD usb 500GB που έχει όλα τα αρχεία μου(μουσική, ταινίες κλπ) Τον SSD τον θέλω για το linux και θα καταργηθεί ο παππούς IDE. Μάλλον θα τον χαρίσω σε ένα φίλο που μου τον ζήτησε. Το linux χρειάζεται περίπου 10GB μαζί με όλα τα progs αρά μάλλον συζητάμε για ένα 60αρι SSD. Τα win τα χρησιμοποιώ μόνο για παιχνίδια ή κάτι που δεν το βρίσκω σε linux. Και εδώ αρχίζουν οι ερωτήσεις μου. 1) Ποιον SSD μου προτείνεται να πάρω; To budget είναι περιορισμένο. Μπορώ να διαθέσω περίπου 60 με 80 ευρώ. Το ογδόντα είναι το απόλυτο ταβάνι και θα τα έδινα μόνο για κάτι που αξίζει πολύ. Ο samsung 830 είναι πολύ αξιόπιστος από ότι διαβάζω και οικονομικός αλλά στην μικρή του έκδοση έχει πεσμένα χαρακτηριστικά(write και iops). Ο intel 330 από ότι διαβάζω έχει θέματα. Και μετά Corsair και OCZ. Φθηνοί αλλά είναι αξιόπιστοι; Ειδικά για τους OCZ έχω διαβάσει διφορούμενες απόψεις. Για Kingston και Crucial v4 δεν έχω άποψη. 2) Πόσος είναι περίπου ο χρόνος ζωής ενός SSD; Προσπαθώ να καταλάβω πόσο ευπαθής είναι. 3) Μέσα στις επιλογές μου είναι και ο vertex 4. Είναι σχετικά καινούριος. Έχει θέματα; Είναι και ο controller του καινούριος. Είναι αξιόπιστος; Σαν χρήστης δεν κάνω τιποτα το σύνθετο. Ακούω μουσική, καμία ταινία σπάνια, πολύ internet. Παίζω κανα παιχνιδάκι στα win. Δεν μου είναι και πολύ απαραίτητος ο SSD. Ασχολούμαι όμως αρκετά με τον υπολογιστή μου και θα ήθελα να υπάρχει. Συγγνώμη και πάλι αν σας κούρασα. Θα ήθελα την γνώμη σας για να μπορέσω να κάνω την καλύτερη δυνατή αγορά. Αναβάθμιση δεν προκειται να γίνει στο αμεσο μέλλον. Μπορεί αργοτερα να αγοραστεί και ένας ακόμα για τα win.
sattack Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2012 παρε τον 830 64GB επειδη εχει και λογικη τιμη και εχει και τη φημη της πολυ μεγαλης αξιοπιστιας. Μη δινεις σημασια στα bench που ανεφερες για τον μικρο, διοτι: α) σε sata2 θα τον λειτουργεις, β) ακόμα και σε sata3 να τον εβαζες, ποσο πολυ πια θα γραφεις σε αυτον για να καταλαβεις διαφορά? 99% αναγνωση θα δουλευει 1
Δεινόσαυρος Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2012 Στους σκληρούς δίσκους ισχύει απόλυτα ότι nothing beats capacity. Αφού δίνεις έστω και οριακά 80 ευρώ, πάρε τον ocz agility 3 στα 120GB. Όλοι οι ssd μια χαρά είναι, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.
unstable_hero Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2012 Ο agility πραγματι ειναι καλη περιπτωση αλλα εχει asynchronous nand αν δεν σε χαλαει go for it...αν παλι δεν σε νοιαζουν τα gb o 830 ειναι μια χαρα..
sattack Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2012 ετσι κι αλλιως σε sata2 θα το βαλει, οτι και να παρει δε θα καταλαβει διαφορα, εδω και sata3 μαλλον δεν θα καταλαβαινε -agility 60GB στα 53Ε (απο το crazysundays) για το απολυτως φτηνοτερο -830 64GB στα 64Ε -agility 120GB στα 83E (μπορεις να κανεις 2 partition και να βαλεις και linux και windows) oτι και να παρεις σωστο ειναι.
Heatspreader Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2012 Όλοι οι ssd μια χαρά είναι, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Γιατι τοση διαφορα στις τιμες;
Δεινόσαυρος Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2012 Διαφορές έχουν. Ορατές διαφορές δεν έχουν. Γνώμη μου από προσωπική εμπειρία με αρκετούς. Αν έχεις άλλη προσωπική εμπειρία δεκτό. Εφόσον όλοι πληρούν πλέον τα βασικά στανταρ αξιοπιστίας και με δεδομένο ότι μιλάμε για δίσκο, προτάσσω τη χωρητικότητα. Ο agility πραγματι ειναι καλη περιπτωση αλλα εχει asynchronous nand αν δεν σε χαλαει go for it.. Γιατί θα μπορούσε να τον χαλάει?
sobi1984 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2012 παρε απο msystems 80 eurp->intel 330 120 gb ειναι μονοδρομος πλεον ο 120αρης γενικα....
unstable_hero Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2012 http://www.hardocp.c...s_asynchronous/ http://www.hardocp.com/article/2011/08/07/nand_flash_faces_off_synchronous_vs_asynchronous/4
sobi1984 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2012 http://www.hardocp.c...s_asynchronous/ το παιδι θελει να περασει λογισμικο....περαν τουτου ολα τα αλλα πιστευω ειναι εκτος ακτινας ενδιαφεροντος για τον ιδιο....του εξηγεις πραγματα και επιμενεις σε αυτα που ουτε καν θα καταλαβει ουτε καν θα τα δει εν ωρα λειτουργιας...... 1
mask2011 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2012 Παιδιά ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας. Επειδή είναι ο πρώτος SSD που θα πάρω και δεν έχω κάποια εμπειρία. Όπως έγραψα και στο αρχικό ποστ δεν κάνω κάτι το ιδιαίτερο με το pc. Δεν με ενδιαφερουν τόσο οι ταχύτητες(bench) αλλά να κάνω την δουλειά μου. Οι agility έχουν ξεπεράσει τα προβλήματα που είχαν όταν πρωτοβγήκαν; Αν ναι τότε θα το σκεφτώ και αν μπορώ θα πάω για τον 120αρι. Τον vertex 4 τον αποκλείουμαι τελείως; Για την προσφορά του msystems τι λέτε; Αξίζει ο intel;
sobi1984 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2012 φιλε μου οποιον και αν παρεις απο αυτους που σου εχουν προταθει ειναι πολυ καλη λυση για σενα... κατεμε πας σε 830..ανεβαινεις ομως χρηματικα....απο την αλλη θα σου λεγα οτι αν πας σε 830 128 γιγα γιατι να μην πας και σε vertex 4 με 12 ευρω πανω και 5 χρονια εγγυησης σε αντιθεση με τον 830... απο κει και περα εγω θεωρω μια πολυ καλη επιλογη τον 330 ..δεν ειναι και οτι πιο γρηγορο υπαρχει(δεν μας νοιαζουν αυτα) αλλα απο την αλλη εγγυηση αξιποιστια ιντελ...αν δεις την υπογραφη μου θα δεις οτι εχω τον 830 ..περα απο benches διαφορα σε καθημερινη χρηση σε σχεση με agility 3 ,corsair force 3 k τον απλο τον corsair 3 που εχω σε αλλα μηχανηματα μου δεν θα δεις ...
unstable_hero Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2012 Ο samsung 830 είναι πολύ αξιόπιστος από ότι διαβάζω και οικονομικός αλλά στην μικρή του έκδοση έχει πεσμένα χαρακτηριστικά(write και iops). ειδα αυτο που ειπε και υπεθεσα οτι το ψαχνει το θεμα...μην βαρατε παντως ο agility ειναι πιο αργος απο τον 830 με τα πεσμενα χαρακτηριστικα!
Heatspreader Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2012 Διαφορές έχουν. Ορατές διαφορές δεν έχουν. Γνώμη μου από προσωπική εμπειρία με αρκετούς. Αν έχεις άλλη προσωπική εμπειρία δεκτό. Εφόσον όλοι πληρούν πλέον τα βασικά στανταρ αξιοπιστίας και με δεδομένο ότι μιλάμε για δίσκο, προτάσσω τη χωρητικότητα. Γιατί θα μπορούσε να τον χαλάει? Μου κανει εντυπωση το γεγονος οτι οι Intel για παραδειγμα ειναι πιο χαμηλοι σε Specs και πιο ακριβοι. Δεν λεω οτι σιγουρα ειναι πιο αξιοπιστοι, αλλα δεν μπορω να δεχτω και την ανετη απαντηση οτι ολοι ειναι ιδιοι και δεν τρεχει τιποτα. Θα πρεπει καποιος να εχει σπιτι του απ ολους, σε πολλα PC ταυτοχρονα για τουλαχιστον ενα χρονο για να μπορει να απαντησει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα