Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θυμάμαι ότι είχαμε συζητήσει αυτό το θέμα πριν μερικούς μήνες και έψαξα 25 σελίδες αλλά δεν το βρήκα και ανοίγω νέο.

Σε ένα κουτί MyBokk Essential, που είχα αγοράσει πριν από αρκετά χρόνια, ο δίσκος χάλασε και σε μια ευκαιρία του amazon αγόρασα ένα 1,5ΤΒ usb3 και τον τοποθέτησα στο κουτί.

Επειδή χρησιμοποιώ και άλλους δίσκους usb3 έχω τοποθετήσει ένα controller Sharkoon με 2 θέσεις και τον συνδέω με τους δίσκους αυτούς. Το συγκεκριμένο κουτί έχει βύσμ usb παλιό και προφανώς είναι 2. Όταν μεταφέρω μεγάλα αρχεία, ξεκινάει με υψηλές ταχύτητες (από 100) και σταδιακά πέφτει στα 35 ΜΒ/sec.

Υπάρχει τρόπος είτε με hardware είτε με software να ξεπεραστεί το πρόβλημα και να συνδέεται ο δίσκος ως usb3 ή πρέπει είτε να αποδεχτώ αυτή την κατάσταση είτε να τον βγάλω από το κουτί και να βρω άλλη λύση (και ποιά ;).

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σε ένα κουτί MyBokk Essential, που είχα αγοράσει πριν από αρκετά χρόνια, ο δίσκος χάλασε και σε μια ευκαιρία του amazon αγόρασα ένα 1,5ΤΒ usb3 και τον τοποθέτησα στο κουτί.

μαλλον εχεις κανει ενα μπερδεμα εδω, εννοεις οτι αγορασες ενα 1,5ΤΒ sata3 και το εβαλες στο κουτι, σωστα?

η ταχυτητα μεταφορας του κουτιου/θηκης, που εχει μεσα τον controller usb2 και το αντιστοιχο καλωδιο συνδεσης με το PC, δεν ειναι δυνατον να αλλαχθει με software.

Η harware λυση ειναι να πεταξεις το usb2 κουτι MyBook και να παρεις ενα usb3 κουτι/θηκη/docking station

Αυτο ειναι που καθοριζει την ταχυτητα μεταφορας, ο δισκος απο μεσα και sata2 και sata3 να ειναι, το ιδιο καλα θα τα καταφερει να γεμισει το bandwidth. καποια διαφορα θα δεις μονο αναμεσα σε rpm5400 vs rpm7200 δισκο

ΥΓ

μου λες αν θες ποιους αλλους δισκους εχεις, και που "καθεται" η ταχυτητα οταν κανεις αυτη τη μεταφορα που λες?

Επεξ/σία από sattack
Δημοσ.

εκανα μερικες πολυ προχειρες δοκιμες με το usb 3.0 hdd docking που εχω,

το μεταφερομενο αρχειο ηταν ενα 8.90GB mkv απο ssd sata3

δεν μετρησα χρονους, μονο την ταχυτητα που εδειχναν τα win7 κατα το τελος της μεταφορας:

ενας παλιος(2007) απο λαπτοπ 2.5'' wd scorpio 160GB 5400rpm ~40-35ΜΒ/s

ενας παλιος (2007) 3.5'' sams 320GB 7200rpm ~80-71ΜΒ/s

ενας καινουργιος (2011) 3.5'' sams 2T (green, μαλλον 5400rpm) ~130-110MB/s

o ιδιος sams 2T green πανω σε sata2 καναλι ~130-120ΜΒ/s

μου εκανε εντυπωση οτι ο παλιος 7200αρης ηταν πιο αργος απο τον νεο green

Δημοσ.

ναι μαλλον.

επισης μου κανει εντυπωση που ενα στικακι 16GB usb3 kingston που πηρα χτες, κοντραρει σε ταχυτητα εγγραφης (πιανει τα 30-35ΜΒ/s) τον παλιο 2.5αρη δισκο,

οπως επισης και εναν καινουργιο ετοιμο usb3 δισκο Verbatim 500GB που δοκιμασα τις προαλλες (επιανε ~40 αντε 45 το πολυ)

εχουν προχωρησει πολυ τα στικακια

Δημοσ.

ναι, μα ειδες και οτι και ο καινουργιος ετοιμος ο verbatim δεν ηταν και πολυ καλυτερος επισης...

σαβουρα πρεπει να βαζουν και στους ετοιμους

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...