Προς το περιεχόμενο

Νέα MacBooks 2012

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ομολογώ πως πριν το 10.8.2 υπήρχαν κολληματάκια στο UI, αλλά και εγώ, πλέον, νομίζω ότι υπάρχει σημαντική πρόοδος.

Τώρα αν η Retina είναι λόγος να πας από το supermotherf@cker MBP 2011 στο MBP Retina, μάλλον η απάντηση είναι ΟΧΙ.

• Απαντ. 33
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Θα επιμείνω στα θέματα απόδοσης B) Υπάρχει κάποιο freeware πρόγραμμα με το οποίο μπορώ να κάνω record την οθόνη ?? Θα ήθελα πολύ να ποστάρω κάποιο video από το 10.8.2, γιατί προσωπικά νιώθω ότι το UI πετάει πλέον !

Το ίδιο ισχύει και για το zoom in-out σε παράθυρα και text?

Σε ότι αφορά την οθόνη τώρα, θα συμφωνήσω ότι απλά μια μετάβαση από TN panel σε IPS panel θα ήταν τεράστια διαφορά αλλά η Retina είναι ακόμα ενα ή και δύο επίπεδα πιο πάνω κατά την γνώμη μου .. Θα φέρω σαν παράδειγμα το iPad .. Τόσο το

Χάθηκε ο κόσμος να μας το πάει βήμα-βήμα...? Συνήθως η Apple είναι δύο βήματα πίσω από τις εξελίξεις (βλ. C2D στα MACBOOK μέχρι τα τέλη του 2010). Μια καλή ιδέα θα ήταν να κυκλοφορήσει μια φτηνότερη έκδοση με το ίδιο form factor και ένα ips panel με FHD ανάλυση + πιο antiglare από την RETINA.

Δεν θέλω να ακούγομαι απόλυτος, αλλά πραγματικά αυτό που δικαιολογεί περισσότερο την δική μου αγορά του Retina, είναι η ίδια η Retina .. Αν δεν υπήρχε αυτή στο νέο MBP, τότε πιθανότατα να είχα Air ;)

Στην περίπτωση μου ήταν ο λόγος που πήγε προς πώληση. Όχι τόσο για την ποιότητα της η οποία είναι ανεπανάληπτη, αλλά για τα προβλήματα που δημιουργεί η τεράστια αυτή ανάλυση. Και δεν αναφέρομαι μόνο στην απόδοση, αλλά και στην υποστήριξη από προγράμματα τόσο στο MACOS, όσο και στα Windows. Δοκίμασε για παράδειγμα να δουλέψεις firefox στα Windows με 200% dpi....θα πρέπει να το πλακώσεις στα zoom extensions, big icons και δεκάδες προσαρμογές.

Φυσικά θα γίνει προσαρμογή των προγραμμάτων εν καιρώ, αλλά θα χρειαστεί αρκετή υπομονή μέχρι τότε.

Κατά τ' αλλα το μηχάνημα είναι εξαιρετικό και ειδικά η NVDIA 650M εκπληκτική σε απόδοση και θερμοκρασίες.

`Τώρα αν η Retina είναι λόγος να πας από το supermotherf@cker MBP 2011 στο MBP Retina, μάλλον η απάντηση είναι ΟΧΙ.

Και τα MBP του 2012, συνδυασμένα με hi-res antiglare display, είναι φοβερά μηχανήματα αλλά θα πρέπει να γίνει κάποιος εξορθολογισμός των τιμών τους έναντι του RETINA.

Δημοσ.
Βασικα , αν το air ειχε IPS panel, τοτε δεν παει να εχει το mbp 15 οθονη retina, το air θα προτιμουσες! ;)

Βασικά αν αναβάθμιζαν έστω και λίγο την οθόνη του φετινού Air, τότε πιθανότατα αυτό να διάλεγα .. Αλλά γνωρίζοντας τι υπάρχει στις οθόνες των άλλων ultrabooks αυτή την στιγμή, το Air μου φαινόταν κάπως λίγο για 1500 ευρώ ..

Τώρα αν η Retina είναι λόγος να πας από το supermotherf@cker MBP 2011 στο MBP Retina, μάλλον η απάντηση είναι ΟΧΙ.

Αυτό είναι σίγουρο όχι ! Φυσικά δεν ξέρω τις ανάγκες του καθενός, αλλά η ετήσια αναβάθμιση υπολογιστή μου φαίνεται σαν τεράστια υπερβολή .. Εξαίρεση αποτελούν τα άτομα που χρειάζονται τα extra specs για την δουλειά τους ..

Το ίδιο ισχύει και για το zoom in-out σε παράθυρα και text?

Με το control+2 δάκτυλα πάνω-κάτω εννοείς ?? Αν είναι αυτό, τότε ναι ..

Χάθηκε ο κόσμος να μας το πάει βήμα-βήμα...? Συνήθως η Apple είναι δύο βήματα πίσω από τις εξελίξεις (βλ. C2D στα MACBOOK μέχρι τα τέλη του 2010). Μια καλή ιδέα θα ήταν να κυκλοφορήσει μια φτηνότερη έκδοση με το ίδιο form factor και ένα ips panel με FHD ανάλυση + πιο antiglare από την RETINA.

Oυσιαστικά μπορείς να δείς το φετινό Retina σαν το πρώτο βήμα .. Πάντοτε όταν παρουσιάζεις κάτι καινούριο, είναι λογικό να αντιμετωπίζεις προβλήματα .. Γι'αυτό και είμαι ενάντια σε αγορές 1st gen προϊόντων .. Προτιμώ να αφήνω τους άλλους να είναι τα πειραματόζωα και να αγοράζω το 2nd-3rd gen .. Όμως, έτσι ήρθαν τα πράγματα και αγόρασα το 1st Gen retina :) Πιστεύω όμως ότι το Retina του 2013 με τους Hasswell θα είναι "όπως πρέπει" ..

Θα ήταν ενδιαφέρον να αντικαταστούσε η Apple τα "classic MBP" με κάτι ανάλογο αυτού που πρότεινες ! Να δημιουργηθεί δηλαδή μια γραμμή MBPs, όπου θα διαχωρίζονται σε Retina και μή displays αλλά με τα υπόλοιπα χαρακτηρηστικά να είναι παρόμοια ..

Στην περίπτωση μου ήταν ο λόγος που πήγε προς πώληση. Όχι τόσο για την ποιότητα της η οποία είναι ανεπανάληπτη, αλλά για τα προβλήματα που δημιουργεί η τεράστια αυτή ανάλυση. Και δεν αναφέρομαι μόνο στην απόδοση, αλλά και στην υποστήριξη από προγράμματα τόσο στο MACOS, όσο και στα Windows. Δοκίμασε για παράδειγμα να δουλέψεις firefox στα Windows με 200% dpi....θα πρέπει να το πλακώσεις στα zoom extensions, big icons και δεκάδες προσαρμογές.

Φυσικά θα γίνει προσαρμογή των προγραμμάτων εν καιρώ, αλλά θα χρειαστεί αρκετή υπομονή μέχρι τότε.

Κατά τ' αλλα το μηχάνημα είναι εξαιρετικό και ειδικά η NVDIA 650M εκπληκτική σε απόδοση και θερμοκρασίες.

Κρατάω το κομμάτι με τα bold γράμματα .. "Waiting for the world to change" δεν είπε και ο Anandtech στο review του ?? Αυτό ακριβώς ! Συμφωνούμε στα υπόλοιπα ..

Δημοσ.

Αν εχεις τα λευτα παρε το καινουργιο 15αρι Retina το ειδα απο κοντα και πραγματικα η οθονη του δεν υπαρχει.

Φίλε 2500€? Sorry αλλά πειραματόζωο δεν γίνομαι τόσο εύκολα... Την επόμενη γενιά ίσως ναι... Με την πρώτη δεν υπάρχει περίπτωση να κάνουν πειράματα πάνω στη τσέπη μου.

Δημοσ.

Φίλε 2500€? Sorry αλλά πειραματόζωο δεν γίνομαι τόσο εύκολα... Την επόμενη γενιά ίσως ναι... Με την πρώτη δεν υπάρχει περίπτωση να κάνουν πειράματα πάνω στη τσέπη μου.

Γι αυτο σου εγραψα "ΑΝ ΕΧΕΙΣ" εγω ΑΝ τα ειχα θα το επαιρνα , δεν τα εχω δεν το παιρνω :) Υπαρχουν ακομα και αυτη την εποχη ατομα που τους περισσευουν 2.500 για ενα λαπτοπ. Αν ηξερα την οικονομικη σου κατασταση θα σου εγραφα αναλογα ΠΑΡΕ το λαπτοπ η ΜΗΝ παρεις το λαπτοπ , επειδη ομως δεν την ξερω σου εγραψα ΑΝ ;)

Και ναι τοσο εχει το Retina αυτη την στιγμη 2.500 και αν θα βγει 13αρι retina και αυτο θα ειναι πανακριβο, γιατι αυτη την στιγμη εχει 1.300 καπου εκει ,σιγουρα το retina θα εχει κανα 1800αρι.

Δημοσ.

Γι αυτο σου εγραψα "ΑΝ ΕΧΕΙΣ" εγω ΑΝ τα ειχα θα το επαιρνα , δεν τα εχω δεν το παιρνω :) Υπαρχουν ακομα και αυτη την εποχη ατομα που τους περισσευουν 2.500 για ενα λαπτοπ. Αν ηξερα την οικονομικη σου κατασταση θα σου εγραφα αναλογα ΠΑΡΕ το λαπτοπ η ΜΗΝ παρεις το λαπτοπ , επειδη ομως δεν την ξερω σου εγραψα ΑΝ ;)

Και ναι τοσο εχει το Retina αυτη την στιγμη 2.500 και αν θα βγει 13αρι retina και αυτο θα ειναι πανακριβο, γιατι αυτη την στιγμη εχει 1.300 καπου εκει ,σιγουρα το retina θα εχει κανα 1800αρι.

Γαμώ τα λεφτά... Για να πάρεις MacBook retina πρέπει να κερδίσεις το τζοκερ

Δημοσ.

Γαμώ τα λεφτά... Για να πάρεις MacBook retina πρέπει να κερδίσεις το τζοκερ

Πες το ψεματα και ημουν τοσο κοντα στην προυγουμενη κληρωση 2+1 πετυχα :-D

Δημοσ.

πόσο λέτε να κοστολογηθεί το Macbook pro 13 με ρετίνα;

αν ξεφύγει πολύ με βλέπω για το 13άρι air.

από θέμα βάρους πιστεύω θα πάει περίπου στο 1.5 κιλό;

Δημοσ.

Υπάρχει μια διαφορά 300 στερλίνων (400 ευρώ περίπου) από το 15'' MBP στο 15'' rMBP .. Αναμένω να υπάρχει μια ανάλογη διαφορά από το 13'' MBP στο 13'' rMBP ..

Άρα, ας πούμε ότι θα ξεκινάει από 1300 στερλίνες ??

post-81996-0-59923400-1349089052_thumb.png

Δημοσ.

Εγω πιστευω(ή μηπως ελπιζω) πως η διαφορα θα ειναι μικροτερη..

Ισως γιατι μπορει να το δουμε ποσοστιαια: πχ το 15" retina macbook pro ειναι πχ 21% ακριβοτερο απο το απλο 15" mbp(2279€ εναντι 1879€ στο γερμανικο apple store).

Αν το 13" retina mbp διατηρησει αυτην την ποσοστιαια διαφορα τιμης(21%) απο το απλο 13" macbook pro, τοτε θα εχει 1515€ εναντι 1249€ του απλου 13" mbp(μιλωντας για τιμες ευρωπαικων apple store).

Ισως γιατι μπορει το base 13" retina να το εξοπλισει με 128gb ssd και οχι με 256gb ssd οπως το 15". Ή ακομα και με 256gb ssd να ερθει, οι τιμες των ssd εχουν πεσει σε σχεση με ενα εξαμηνο πριν.

Ισως γιατι η αυξηση της χωρητικοτητας της μπαταριας που θα χρειαστει το 13" retina θα ειναι μικροτερη απο την αυξηση της χωρητικοτητας της μπαταριας πυο χρειαστηκε το 15" retina, οπτεο αυτο σημαινει χαμηλοτερο κοστος.

Ισως γιατι γνωριζουν πως το 15" retina(και ανεκαθεν τα 15" macbook) απευθυνονταν σε ειδικο κοινο(σε αντιθεση με τα 13"), που συχνα δεν λογαριαζε τοσο τα χρηματα.

Ισως γιατι γνωριζουν οτι το 13" ειναι το δημοφιλεστερο λαπτοπ τους και για αυτο θα θελουν να κρατησουν λογικη την τιμη.

Γενικοτερα πιστευω πως θα ειναι μικροτερη η διαφορα.

Δημοσ.

Βασικά αν αναβάθμιζαν έστω και λίγο την οθόνη του φετινού Air, τότε πιθανότατα αυτό να διάλεγα .. Αλλά γνωρίζοντας τι υπάρχει στις οθόνες των άλλων ultrabooks αυτή την στιγμή, το Air μου φαινόταν κάπως λίγο για 1500 ευρώ ..

Έχεις κάποιο δίκιο εδώ. Η οθόνη του Air βέβαια κάθε άλλο παρά κακή είναι, αλλά είναι γεγονός ότι οι οθόνες των ASUS ZENBOOK (IPS FullHD) και Samsung series 9 2012 έχουν ξεφύγει αρκετά από τον ανταγωνισμό.

Παρόλο αυτά δεν ξέρω αν ακόμη η εμπειρία χρήσης ενός Windows Ultrabook μπορεί να πλησιάσει την αντίστοιχη ενός MACBOOK Air. Αν κάποιος έχει δουλέψει κάποιο από τα παραπάνω ultrabook στις εκδόσεις του 2012 ας μας πει τις εντυπώσεις του.

Αν το 13" retina mbp διατηρησει αυτην την ποσοστιαια διαφορα τιμης(21%) απο το απλο 13" macbook pro, τοτε θα εχει 1515€ εναντι 1249€ του απλου 13" mbp(μιλωντας για τιμες ευρωπαικων apple store).

Να τολμήσω να κάνω μια πρόβλεψη:

MACBOOK 13" Retina 4GB, 128GB στα 1499 ευρω

MACBOOK 13" Retina 8GB, 256GB στα 1749 ευρώ

(μιλάω πάντα για τιμές Ελλάδος)

Δημοσ.

Έχεις κάποιο δίκιο εδώ. Η οθόνη του Air βέβαια κάθε άλλο παρά κακή είναι, αλλά είναι γεγονός ότι οι οθόνες των ASUS ZENBOOK (IPS FullHD) και Samsung series 9 2012 έχουν ξεφύγει αρκετά από τον ανταγωνισμό.

Παρόλο αυτά δεν ξέρω αν ακόμη η εμπειρία χρήσης ενός Windows Ultrabook μπορεί να πλησιάσει την αντίστοιχη ενός MACBOOK Air. Αν κάποιος έχει δουλέψει κάποιο από τα παραπάνω ultrabook στις εκδόσεις του 2012 ας μας πει τις εντυπώσεις του.

Καλα ποια η διαφορα στην εμπειρια χρησης ενως windows ultrabook σε σχεση με ενως windows laptop,?

Κατ'αρχας μονο το ips panel,νωμιζω ειναι αρκετο για τετοιου ειδους μηχανηματα,να σου βελτιωσει κατα πολυ την εμπειρια χρηση!

Δημοσ.

Καλα ποια η διαφορα στην εμπειρια χρησης ενως windows ultrabook σε σχεση με ενως windows laptop,?

Θερμοκρασίες, ανεμιστήρια, ηχεία, touchpad, μπαταρία κτλ

Κατ'αρχας μονο το ips panel,νωμιζω ειναι αρκετο για τετοιου ειδους μηχανηματα,να σου βελτιωσει κατα πολυ την εμπειρια χρηση!

Σαφώς την βελτιώνει, απλά δεν αρκεί. Για παράδειγμα όποιος έχει δουλέψει trackpad για πολλά χρόνια, μπορεί να καταλάβει ότι πολύ δύσκολα μπορεί να το αντικαταστήσει με οποιοδήποτε touchpad.

Δημοσ.

Θερμοκρασίες, ανεμιστήρια, ηχεία, touchpad, μπαταρία κτλ

Σαφώς την βελτιώνει, απλά δεν αρκεί. Για παράδειγμα όποιος έχει δουλέψει trackpad για πολλά χρόνια, μπορεί να καταλάβει ότι πολύ δύσκολα μπορεί να το αντικαταστήσει με οποιοδήποτε touchpad.

Στο πρωτο,απλα ρωτησα για να καταλαβω τι ακριβως εννοεις με τον ορο εμπειρια χρησης! ;)

Στο δευτερο δε συγκρινεις την εμπειρια χρησης που σου προσφερει το trackpad της apple με τη εμπειρια χρηση που προσφερουν τα νεα ultrabooks με την touch-screen!

Μιλαμε παντα,για νεους υποψηφιους,που θελουν να προχωρισουν τωρα στην αναζητηση και αγορα ενως ultrabook,ετσι?

Ωραιο θα ηταν,να περασει καποιος στις νεες touchscreen συσκευες ML,να δουμε την εμπειρια χρησης του σε touch mode! ;)

Δημοσ.

Ωραιο θα ηταν,να περασει καποιος στις νεες touchscreen συσκευες ML,να δουμε την εμπειρια χρησης του σε touch mode! ;)

Μπορεί να είμαι της παλιάς σχολής αλλά απεχθάνομαι τις touch screen οθόνες στους υπολογιστές.

Τouch μόνο σε tablet....

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...