koslibpro Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2012 καλημερα σε ολους, που λετε σε μια ιστοσελιδα η συνδεση της php/mysql με την βαση μου γινεται με συνθεση iso-8859-7 με αυτον τον τροπο: > mysql_query("SET NAMES 'iso-8859-7'", $con); καθως χρησιμοποιω σχεδον εξολοκληρου ελληνικους χαρακτηρες. Αλλα η βαση μου ειναι utf8_unicode_ci και ο πινακας μου. Και δεν υπαρχει επιλογη να ειναι iso-8859-7, δηλαδη ελληνικα.. αρα τωρα,μπορει ολα να εμφανιζονται σωστα,ομως στην βαση μου τα εμφανιζει με ??!?@ και διαφορα τετοια συμβολα. πως μπορω να τα βαλω σε μια "ταξη" τα πραγματα ?? επισης αν υπαρχει τροπος αντιμετωπισης απο Mysql κονσολα,κανενα προβλημα ευχαριστω εκ των προτερων
kalogeros Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2012 mysql_query("SET NAMES 'utf-8'", $con);
koslibpro Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2012 το εκανα.και φαινεται και παλι με συμβολα.
kalogeros Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2012 Το αρχείο το οποίο δουλεύεις τι κωδικοποίηση έχει; Πρέπει και αυτό να έχει κωδικοποίηση utf-8. Κοίταξέ το, γιατί πολλές φορές έχουν κωδικοποίηση ANSI.
koslibpro Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2012 οκ ρυθμισα τις κωδικοποιησεις.τωρα τα εχω ως εξης: > mysql_set_charset('utf-8',$con); mysql_query("SET NAMES 'utf-8'", $con); για την βαση αυτα. για την κωδικοποηη της σελιδας το εχω ><meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-7" /> κα αν το βαλω utf-8 θα φαινονται παλι ολα με συμβολα. στην σελιδα λοιπον τωρα ολα εμφανιζονται με σωστα ελληνικα,ομως στην βαση βεσα φαινονται ακομα με συμβολα.δεν με ενοχλει τοσο,απλα θα μου αρεσε να ειναι κι εκει σωστα..
kalogeros Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2012 για την κωδικοποηη της σελιδας το εχω ><meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-7" /> κα αν το βαλω utf-8 θα φαινονται παλι ολα με συμβολα. Δεν σου είπα για την κωδικοποίση της σελίδας σου, αλλά για του αρχείου σου. Συνήθως αυτό μπορείς να το κάνεις με τον εξής τρόπο: File -> Save As. Εκεί, κάτω από το όνομα και τον τύπο του αρχείου, σου έχει να επιλέξεις και το encoding. Δες εάν είναι UTF-8. Εάν δεν είναι, άλλαξέ το και σόσε το. Καλού-κακού (αν και δεν νομίζω να επηρεάζει) άλλαξε και το charset σε utf-8. στην σελιδα λοιπον τωρα ολα εμφανιζονται με σωστα ελληνικα,ομως στην βαση βεσα φαινονται ακομα με συμβολα.δεν με ενοχλει τοσο,απλα θα μου αρεσε να ειναι κι εκει σωστα.. ΠΡΕΠΕΙ να είναι σωστά.
defacer Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2012 Όταν λες "στη βάση μου τα εμφανίζει", τι ακριβώς εννοείς; Υπάρχει άνετα η περίπτωση το λάθος encoding να οφείλεται στο software με το οποίο βλέπεις τη βάση σου, δηλαδή να νομίζεις ότι κάτι πάει στραβά ενώ όλα είναι εντάξει. Αυτό που γίνεται με το SET NAMES είναι πως λες στον server "θα σου στέλνω queries σ' αυτό το encoding, και θέλω τα αποτελέσματα πάλι σ' αυτό το encoding". Δεν επηρρεάζει με κανένα τρόπο το πώς αποθηκεύονται τα δεδομένα στη βάση. Το encoding που θα δώσεις στο SET NAMES πρέπει να είναι το ίδιο με το encoding στο οποίο εμφανίζονται οι σελίδες σου και το ίδιο με το encoding στο οποίο είναι σωσμένα τα PHP αρχεία σου (κατα κανόνα, δεν εξετάζω ιδιαίτερες περιπτώσεις). Εφόσον αυτό ισχύει απ' ότι βλέπω από τα παραπάνω post, είσαι σεταρισμένος μια χαρά και το πρόβλημα που βλέπεις οφείλεται κατά πάσα πιθανότητα σε κάποιον τρίτο.
koslibpro Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2012 οταν λεω "μου εμφανιζεται στην βαση με τον χ τροπο" εννοω αυτο>> για την βαση,για να την βλεπω,χρησιμοποιω το phpmyadmin. αρα λετε οτι ενδεχομενως να ειναι ολα οκ και λογω του phpmyadmin να μην το βλεπω σωστα?
kalogeros Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2012 οταν λεω "μου εμφανιζεται στην βαση με τον χ τροπο" εννοω αυτο>> για την βαση,για να την βλεπω,χρησιμοποιω το phpmyadmin. αρα λετε οτι ενδεχομενως να ειναι ολα οκ και λογω του phpmyadmin να μην το βλεπω σωστα? Δεν παίζει αυτό που λες. Το πρόβλημά σου είναι στην κωδικοποίηση. Αυτό που σου είπα για την κωδικοποίηση του αρχείου το τσέκαρες; Υποθέτω ότι τα δεδομένα που στέλνεις στη βάση δεδομένων τα εισάγεις μέσω κάποιας φόρμας. Η φόρμα αυτή έχει κάποιο action, το οποίο καλεί ένα αρχείο που επεξεργάζεται τα δεδομένα και τα στέλνει στη βάση. Άρα εμπλέκονται τουλάχιστον δύο αρχεία. Τα έχεις ελέγξει και τα δύο για κωδικοποίηση;
koslibpro Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2012 Δεν παίζει αυτό που λες. Το πρόβλημά σου είναι στην κωδικοποίηση. Αυτό που σου είπα για την κωδικοποίηση του αρχείου το τσέκαρες; Υποθέτω ότι τα δεδομένα που στέλνεις στη βάση δεδομένων τα εισάγεις μέσω κάποιας φόρμας. Η φόρμα αυτή έχει κάποιο action, το οποίο καλεί ένα αρχείο που επεξεργάζεται τα δεδομένα και τα στέλνει στη βάση. Άρα εμπλέκονται τουλάχιστον δύο αρχεία. Τα έχεις ελέγξει και τα δύο για κωδικοποίηση; τα αρχεια τα φτιαχνω μεσα απο το Netbeans, οποτε θεωρητικα δεν νομιζω οτι εχουν θεμα με την κωδικοποιηση,μισο ομως να το τσεκαρω τωρα ανοιγοντας τα απο Notepad++ Και να τα ανεβασω παλι στον server,να δουμε πως θα παει τωρα.. update:ολα ειναι UTF-8 (και οχι ANSI), τα τσεκαρα.
defacer Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2012 οταν λεω "μου εμφανιζεται στην βαση με τον χ τροπο" εννοω αυτο>> για την βαση,για να την βλεπω,χρησιμοποιω το phpmyadmin. αρα λετε οτι ενδεχομενως να ειναι ολα οκ και λογω του phpmyadmin να μην το βλεπω σωστα? Μπορεί..... αλλά τώρα πιά δεν είμαι τόσο σίγουρος επειδή το visitor_name εμφανίζεται κανονικά. Επομένως η ερώτηση για το εκατομμύριο είναι πλέον: τι διαφορά έχει το visitor_name με τα city, area, street? Δεν παίζει αυτό που λες. Το πρόβλημά σου είναι στην κωδικοποίηση. Αυτό που σου είπα για την κωδικοποίηση του αρχείου το τσέκαρες; Υποθέτω ότι τα δεδομένα που στέλνεις στη βάση δεδομένων τα εισάγεις μέσω κάποιας φόρμας. Η φόρμα αυτή έχει κάποιο action, το οποίο καλεί ένα αρχείο που επεξεργάζεται τα δεδομένα και τα στέλνει στη βάση. Άρα εμπλέκονται τουλάχιστον δύο αρχεία. Τα έχεις ελέγξει και τα δύο για κωδικοποίηση; Δεν καταλαβαίνω με τι δεδομένα φτάνεις στο συμπέρασμα "δεν παίζει αυτό". Αν θέλεις κάνε ένα κόπο να δεις τι λέει το manual για την SET NAMES παραπάνω, και επίσης λάβε υπόψη ότι το site του δουλεύει κανονικά. Επίσης, η κωδικοποίηση των αρχείων PHP που επεξεργάζονται μια φόρμα δεν παίζει απαραιτήτως ρόλο στο τι γίνεται με τα δεδομένα της φόρμας (και στην προκειμένη περίπτωση πιθανοτικά πιστεύω ότι δεν παίζει όντως ρόλο).
warlock9_0 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2012 MyISAM αν εννοεις αυτο το δίπλα, το collation
kalogeros Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2012 Δεν καταλαβαίνω με τι δεδομένα φτάνεις στο συμπέρασμα "δεν παίζει αυτό". Αν θέλεις κάνε ένα κόπο να δεις τι λέει το manual για την SET NAMES παραπάνω, και επίσης λάβε υπόψη ότι το site του δουλεύει κανονικά. Αυτό που με οδήγησε σε αυτό το συμπέρασμα είναι ότι αν είχε πρόβλημα το phpmyadmin με τα ελληνικά, τότε δεν θα εμφανιζόταν ούτε το πεδίο visitor_name σωστά. Επίσης, η κωδικοποίηση των αρχείων PHP που επεξεργάζονται μια φόρμα δεν παίζει απαραιτήτως ρόλο στο τι γίνεται με τα δεδομένα της φόρμας (και στην προκειμένη περίπτωση πιθανοτικά πιστεύω ότι δεν παίζει όντως ρόλο). 9 στις 10 φορές που έχω αντιμετωπίσει παρόμοιο πρόβλημα έφτεγε το collation των αρχείων και αυτό είναι κάτι που σε καμία περίπτωση δεν περνάει από το μυαλό ενός newbie. Δεν ξέρω το επίπεδο γνώσεων και ικανοτήτων του ts, γι' αυτό επέμενα τόσο πολύ σε αυτό το θέμα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα