sarpan Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2012 Καλημερα στην παρεα.Θα ηθελα να με βοηθησετε σε κατι.Στο σπιτι εχω Νοβα.Ο εξοπλισμος ειναι αυτος που μου ειχε δωσει η ιδια η Νοβα.Τωρα εβαλα και το ΟΤΕ TV αλλα θελω να γινει συνεγκατασταση σε ενα πιατο.Μιλησα με τον τεχνικο που θα ερθει και μου ειπε οτι χρειαζομαι ενα μεγαλυτερο πιατο,απο 1m και πανω,ενα ακομα lnb και νομιζω και μια βαση για τα lnb???Το θεμα ειναι οτι επειδη δεν γνωριζω καθολου απο τα ειδη και τις τιμες θα ηθελα να μαθω ποσο κοστιζει ενα καλο πιατο και ενα καλο lnb και αν γνωριζετε καποιο μαγαζι(εντος Αθηνων) για να τα αγορασω.Υπαρχει και η λυση να τα αγορασω απο τον τεχνικο που θα ερθει αλλα δεν ξερω τι θα μου φερει και ποσο θα τα χρεωσει.Σε καθε περιπτωση θελω να ειμαι λιγο κατατοπισμενος.Καθε βοηθεια ευπροσδεκτη.Ευχαριστω
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2012 Το πιατο που εχεις τωρα ειναι το 60ρι? Αν ναι θες αλλο πιατο απο 80-90 ποντους και πανω για να κανεις σωστη δουλεια. Θες μια βαση για τα LNB ειδικη. Θες LNB. Και θες περασμα καλωδιου που θα ξεκινα απο το LNB του ΟΤΕ για να καταληγει στον αποκωδικοποιητη του ΟΤΕ. Τα 3 πρωτα δεν πρεπει να σου κοστισουν παραπανω απο 50 ευρω ως υλικα. Το καλωδιο με το περασμα του εξαρταται απο το σπιτι. Συνολικα ολα τα υλικα+καλωδιο+εγκατασταση ολων, φανταζομαι οτι δεν θα χρειαστεις παραπανω απο 100 αντε 120 ευρω βαρια βαρια.
sarpan Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2012 Φιλε μου ναι,αυτη τη στιγμη εχω το 60αρι πιατο.Ο τεχνικος μου ειπε πως το πιατο(1m) εχει κανα 50αρικο.Και μου φανηκαν πολλα.Και επειδη η εγκατασταση ειναι 30 ευρω δε νομιζω πως το lnb και η βαση lnb θα εχουν 20 ευρω.Γιατι μετα φευγουμε απο το 100αρι
tsakonas Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2012 καλά στα είπανε, τόσο βγαίνει 100-120 και φυσικά αν στα περάσει άλλος...θα πληρωθεί...
sarpan Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2012 Οκ για την τιμη.Για το πιατο και για το lnb θα πρεπει να γνωριζω καποιο χαρακτηριστικο παραπανω για να ξερω αν ειναι οκ?Και εννοω μην μου φερει κατι φθηνιαρικο και το χρυσοπληρωσω η δεν κανει δουλεια...Συγνωμη αν φαινεται χαζη η ερωτηση δεν το κατεχω καθολου
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2012 O τεχνικος καλα στις ειπε τις τιμες. Για το πιατο και το lnb υπαρχουν ποιοτητες και ποιοτητες αλλα τη δουλεια σου θα την κανεις και με το πιο φθηνιαρικο 80-90ρι της αγορας. 1μ ισως ειναι υπερβολη για αυτους τους 2 δορυφορους. Ακομα και παρακεντρα δεν θα εχεις προβλημα με 80ρι. Τα ακριβα πιατα και ακριβα LNB χρειαζονται για δυσκολες ληψεις και δυσκολους δορυφορους, και ο 9Ε οπως και ο 13Ε σε καμια περιπτωση δεν αποτελουν τετοιες. Ως προς το να το χρυσοπληρωσεις, αν την εγκατασταση+υλικα μονο του πιατου και των παρελκομενων του στην χρεωνει γυρω στα 100 τοτε ειναι οκ τιμη.Το περασμα εξτρα καλωδιου (που επαναλαμβανω χρειαζεται, διοτι αν πας στη λυση disecq θα εχεις θεματα) ειναι αλλη υποθεση.
sarpan Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2012 Μου ειπε για 1 μετρο πιατο.Τωρα δεν ξερω αν αξιζει η χρηματικη διαφορα με ενα 80αρι-90αρι ωστε να παω εκει.Απο κει και περα ειπε για lnb(10€) βαση για τα δυο lnb(7€) βαση για το πιατο(γυρω στα 15€).Αυτα.Συνολο τα υλικα ειναι στα 80-85€.Η εγκατασταση μου ειπε 50€.Ε κανα παζαρι μπορει να πιασει. Αυτο για το καλωδιο δεν το καταλαβα γιατι δεν ξερω τι ειναι το diseuq που ανεφερες.Το σιγουρο ειναι οτι θα εχω 2 ξεχωριστα καλωδια απο καθε lnb προς καθε αποκωδικοποιητη.Το ενα για NOVA και το αλλο για OTE TV
tsakonas Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2012 το diseq είναι ο διακόπτης όπου ενώνονται τα δυο καλώδιa πάνω στην κεραία και από κει φεύγει 1 καλώδιο...εσύ αφού έχεις 2 box, δε σε ενδιαφέρει
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2012 Αφου θα κατεβασεις 2 ξεχωριστα καλωδια απο LNB προς δεκτες, τοτε δεν σε απασχολει το θεμα του disecq.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε
Συνδεθείτε τώρα