Thanos1972 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2012 Καλησπερα.το laptop μιας φιλης (hp dv9500) εχει ενα θεμα που δεν το εχω ξανασυναντησει.εχει περασει πολλα το συγκεκριμενο με τον σκληρο του (απο τεχνικο ''φιλο'' που της τον εκλεψε μεχρι επισκευη σε αντιπροσωπεια οπου δεν εκαναν τιποτα).ο σκληρος του ειναι ενας wd 320gb 5400 στροφες. επεξεργαστης Τ7300 και 2gb μνημη.καρτα γραφικων 8600gs. μου το εδωσε να του ριξω μια ματια γιατι μου λεει,δεν διαβασει τα windows παρα μονο εαν εχει στικακι επανω.το πηρα,του ξαναπερασα τα 7αρια τα windows αλλα εχει οντως θεμα.δεν μπορει να μπει windows.βγαζει ενα μηνυμα operating system not found και τελος.ο σκληρος φαινεται στο bios και ειναι και πρωτος πρωτος σαν ξεκινημα λειτουργικου.θα μπει μονο εαν βαλω ενα στικακι επανω. δοκιμασα 2 διαφορετικα,ενα που μου εδωσε που εχει windows μεσα και μπαινει με αυτο στα windows του δισκου και ενα με ενα hirens boot cd που εχω φτιαξει οπου στο μενου του hirens εαν βαλω boot from hard drive,μπαινει μια χαρα.εαν στην διαρκεια που ειμαι windows αφαιρεσω το στικακι,ολα οκ.εαν κανω restart παλι τα ιδια και πρεπει να βαλω στικακι.... ο δισκος απο hd sentinel ειναι 100% λειτουργικος. καμια βοηθεια?
TheELF Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2012 Από το usb έκανες εγκατάσταση;;; Κατέβασε το MiniTool Partition Wizard Home Edition 7 κάνε δεξί κλικ στον δίσκο(όχι το διαμέρισμα) και πάτα rebuild mbr κάνε apply και δοκίμασε ξανά να κάνεις εκκίνηση.
Thanos1972 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2012 Οχι οχι,απο dvd κανονικο με windows 7 ultimate 64bit οπου εχω περασει στο δικο μου μηχανημα και σε ενα laptop ακομη. Κανω αυτο που λες και ενημερωνω.thanks. Τιποτα,τα ιδια.Operating system not found....restart,βαζω στικακι και μπαινει. τα windows 7 που δοκιμαστηκαν ειναι 2 απο 2 διαφορετικους ανθρωπους Installαρισμενα.
rounsmith Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2012 Δοκίμασε μέσα από Hiren;s boot cd , κάπου θα βρείς το Ntfs dos pro(είναι περίπου σαν αυτό που σου λέει ο theelf , αλλά πιο safe κατ εμέ). Μήπως στην καρτέλα που σου λέει ότι μπουτάρει από hard disk να έχει σαν boot option το flash disk Και αμέσως μετά στην λίστα το δίσκο? Αν σου το ξανακάνει το πρόβλημα , κάνε Load defaults από Bios και ξαναδοκίμασε.
Thanos1972 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2012 Δοκιμασα και απο το hirens μολις τωρα,τα ιδια. Απο το bios πρωτος ειναι ο σκληρος.δοκιμασα και ολους τους συνδιασμους χωρις αποτελεσμα. load defaults εκανα 2 φορες.την μια μαλιστα,επιεδη του αλλαξα παστες εβγαλα και την μπαταρια απο πανω να κανει reset. Οποιος ξερει το hirens ας με φωτισει λιγο. λοιπον,στην πρωτη εικονα κατα το boot του Hirens,παω στο more (δηλαδη στην δευτερη σελιδα του) εκει εχει καποιες επιλογες boot hdd 1 mbr,boot hdd 1 partition 1,boot hdd 1 partition 2,boot hdd 1 partition 3,boot hdd 1 parition 4 και ουτο καθ'εξης. στο πρωτο παει να μπει αλλα μου ξαναβγαζει το μενου του Hirens,στο δευτερο πεταει μηνυμα οτι bootmgr is missing,στο τριτο πεταει μηνυμα οτι chainload +1 error 22 no such partition.και τα αλλα 2. μετα παμε στα boot hdd 2 mbr,και συνεχιζουν τα ιδια οπως στα απο πανω και με το που παταω αυτο πεταει μηνυμα οτι Missing-mbr helper.στην δευτερη επιλογη boot hdd 2 partiton 1,μπαινει κανονικα windows.βγαζει κανεις ακρη?
Antwni Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2012 Εβαλες τον σκληρό στο desktop σου και κανει τα ιδια??
Thanos1972 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2012 Οχι δεν τον εχω βαλει ακομη επανω στο desktop.καλη η σκεψη σου αν και θα ηθελα να το αποφυγω.αλλα το δοκιμαζω τωρα και ενημερωνω. Στο desktop μου πεταει bootmgr is missing και κανει restart.βοηθαει καθολου αυτο? το τονιζω οτι εγινε καθαρη εγκατασταση windows απο 2 διαφορετικα dvd.
rounsmith Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2012 Μήπως έχει τελικά πρόβλημα ο δίσκος , και σου κάνει βλακείες? Θα σου πω κάτι. Δοκίμασε ΑΡΓΟ ΦΟΡΜΑΤ και ξαναδοκίμασε εγκατάσταση windows. Παρόμοιο πρόβλημα που είχα με το δικό σου , έφταιγε ο controller της μητρικής(λόγω ότι δούλευε το λάπτοπ η κοπέλα 1 μήνα με χαλασμένο ανεμιστηράκι και είχε αρπάξει η μητρική).
Thanos1972 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2012 απο το hirens fix NTLDR is missing,το παταω και μου βγαζει 10 επιλογες με κατι ιταλικα.στην πρωτη και δευτερη επιλογη μου λεει οτι windows could not start because the following file is missing or corrupt windows root>\system21\hal.dll please re-install a copy of the above file. στην τριτη επιλογη μου βγαζει μηνυμα οτι windows could not start because of a computer disk jardware configuration problem. could not read from the selected boot disk.check boot path and disk hardware.please check the windows documentation about hardware disk configuration and your jardware reference manuals for additional information. στην τεταρτη επιλογη,windows could not start μπλα μπλα μπλα windows root>\system32\ntoskrnl.exe please reinstall μπλα μπλα μπλα. στην 5η,6η,7η,8η, το ιδιο με την τριτη. στην 9η error accesing boot sector file multi(0)disk(0)fdisk(0)\bootsect.dos στην 10η εφαγα ακυρο restart το laptop εχει θεση για 2 σκληρους δισκους.και στις 2 θεσεις κανει το ιδιο. τελευταια λυση δηλαδη ειναι το αργο φορματ οπως λες ε? Edit:Μαλιστα.σαν τελευταια λυση πριν το φορματ ειχα να ξανακανω αυτο που ειπε ο THE elf αλλα επειδη ειδα οτι το ειχε το προγραμμα μεσα στο hirens boot cd,μπηκα απο τα mini windows xp του hirens και απο εκει το ετρεξα (και οχι μεσα απο τα εγκατεστημενα windows οπως εκανα πριν) και εκανα το repair και το προβλημα λυθηκε παιδια. σας ευχαριστω ολους που ασχοληθηκατε. Edit no 2:......... ενταξει ειπα το ευχαριστω αλλα εκανα shutdown και το ξαναανοιξα και ηταν οκ.με το που εκανα δευτερο shutdown χωρις τον φορτιστη επανω αλλα με την μπαταρια επανω,αρχισαμε τα ιδια υστερα απο ενα λεπτο που το ξαναανοιξα..Operating system not found. τι να πω........μετρησα και την μπαταρια της μητρικης και ηταν οκ με τα volt.δεν με βλεπω να γλυτωνω το φορματ.πολυ κουλο θεμα.
rounsmith Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2012 Εγώ σου είπα μάλλον έχει προβληματάκι ο controller. Μάλλον. Αν δεν φτιάξει με αργό format πες της να πει Bye bye στο Λάπτοπ
Thanos1972 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2012 Εσυ το ειπες αλλα....ειχα καποιες ελπιδες οτι δεν θα ηταν αυτο.τεσπα,thanks για το tip,θα το δοκιμασω αυριο. Το laptop απο οτι φαινεται θα μου μεινει και θα φαει πουλημα για ανταλλακτικα.αληθεια,τι μπορει να πιασει?ετσι και αλλιως πηγαμε σημερα και παραγγειλαμε αυτο το laptop TOSHIBA SATELLITE L750D-1C1 15.6'' AMD A4-3305M 4GB 500 ATI HD6480G γιαυτην.μου ειπε να παμε να παρουμε ενα αλλο αλλα με τιποτα HP.μονο για ιντερνετ,εργασιες,καμια ταινια,facebook και κανα sims το θελει.εκανα καλη επιλογη?μεχρι 650 εδινε αλλα δεν αξιζε να δωσει τοσα πολλα.
rounsmith Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2012 Προσωπικά δεν θα έπαιρνα AMD(πολύ ζεστοί επεξεργαστές στα λάπτοπ) και θα έπαιρνα dell με λίγα παραπάνω λεφτά που όμως έχουνε ποιότητα κατασκευής και άριστη εγγύηση. Καλή επιλο΄γη όμως για αυτά που θέλει
Thanos1972 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2012 Για dell εψαχνα και εγω αλλα δεν.και δεν αξιζε να δωσει πολλα λεφτα.τεσπα ευχαρσιτω και θα ενημερωσω για το αποτελεσμα του φορματ.
Thanos1972 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2012 (επεξεργασμένο) Τελικα ουτε με Low level format εστρωσε ουτε με εγκατασταση καινουργιων windows.οποτε πρεπει να το παρω αποφαση οτι το στικακι θα ειναι μονιμα συνδεδεμενο εκει.εκτος και εαν υπαρχει καμια αλλη ιδεα. Επεξ/σία 26 Σεπτεμβρίου 2012 από Thanos1972
rounsmith Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2012 Για δοκίμασε να κάνεις αναβάθμιση του bios στην τελευταία έκδοση , μπας και στρώσει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα