Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά! Έχω ένα netbook Acer Aspire One D150, αυτό http://www.notebookc...ok.15155.0.html, και επειδή έχω τη δυνατότητα να του εγκαταστήσω τα Windows 8 32-bit, σκεφτόμουν πριν το κάνω αυτό να αναβαθμίσω τη μνήμη RAM από 1 gb που είναι τώρα σε 2gb, σαν αυτές εδώ http://www.plaisio.g...QSU-2G-BULK.htm και να αλλάξω τον μηχανικό σκληρό δίσκο WD 160gb που έχει τώρα με έναν ssd όπως αυτόν http://www.skroutz.g...Hard-Drive.html. Θα ήθελα να ρωτήσω αν πιστεύετε ότι αξίζει κάτι τέτοιο και αν ναι τυχόν προτάσεις ή παρατηρήσεις που έχετε για αυτήν την αναβάθμιση.

Δημοσ.

πριν απ το ερωτημα ''αν αξιζει'' πρεπει να ρωτησες αν εσυ νομιζεις οτι δεν σε καλυπτει...εγω εχω το AOD255 και απλα του εβαλα 2γβ μνημη και τα γουιντος 8 και δεν κολαει καθολου....ουτε αργει...οποτε..

Δημοσ.

Δηλαδή προτείνεις αλλαγή μόνο της RAM και μετά εγκατάσταση των 8 και θα είμαι οκ. Ο ssd είναι περιττός για τη συγκεκριμένη περίπτωση; Η ραμ που έχω βάλει θα είναι συμβατή λογικά έτσι;

Δημοσ.

Αμα πας να τις παρεις απο καταστημα, παρε για καλο και για κακο και αυτες που εχεις ηδη μεσα. Οσο για τον SSD, προσφερει μεγαλυτερη αξιοπιστια και μεγαλυτερη ταχυτητα. Αμα τα θεωρεις απαραιτητα και διαθετεις τα χρηματα, παρε εναν.

• Like 1
Δημοσ.

Είχα netbook με τα ίδια specs και έκανα τις ίδιες κινήσεις με εσένα, του πρόσθεσα δηλαδή άλλο 1GB και του έβαλα έναν SSD. Η βελτίωση ήταν σημαντική, ιδίως μετά την προσθήκη του SSD. Η βελτίωση ήταν εμφανής στην εκκίνηση/τερματισμό των windows και στο άνοιγμα των εφαρμογών. Για το +1 GB δεν μπορώ να πω αν αξίζει ή όχι, γιατί έχει πολλά χρόνια που είχα netbook με 1 GB RAM και δεν θυμάμαι πια πως πάει με 1GB, με το που αγοράζω κάποιο, του βάζω αμέσως άλλο 1 GB.

Δημοσ.

Δηλαδή προτείνεις αλλαγή μόνο της RAM και μετά εγκατάσταση των 8 και θα είμαι οκ. Ο ssd είναι περιττός για τη συγκεκριμένη περίπτωση; Η ραμ που έχω βάλει θα είναι συμβατή λογικά έτσι;

κοιταξε εγω δεν εχω κανενα προλημα ουτε κολαει ουτε τπτ οποτε για τη χρηση που του κανω εγω δεν θα εβαζα στο δικο διοτιμε καλυπτει απολυτα τωρα...και ξερω οτι και σσδ να βαλω μετα με περιοριζουν ολα τα υπολοιπα οποτε...

Δημοσ.

Δεδομένου ότι ο επεξεργαστής είναι ένας μονοπύρηνος Atom N280 1,66 mhz, ότι ssd και να βάλω θα τον κρατάει πολύ πίσω και έτσι θα είναι ΄΄χαμένα΄΄ λεφτά; Πάντως ένας φίλος που πέρασε τα win 8 σε ένα παρόμοιο HP netbook χωρίς καμία αναβάθμιση είδαμε φανερή διαφορά στην απόκριση και στην ταχύτητα του συστήματος σε σχέση με πριν με win xp.

Δημοσ.

Αν δεν σε πειράζει το netbook να κάνει 2+ λεπτά στην εκκίνηση (αν έχει επάνω antivirus, firewall και άλλα προγράμματα στην εκκίνηση), να αργεί να ανοίξει φακέλους και αρχεία κτλ, τότε ναι, είναι πεταμένα λεφτά. Το καλό είναι ότι και τον χειρότερο/φθηνότερο SSD να αγοράσεις, δεν θα πάθεις τίποτα, το netbook ούτως ή άλλως δεν θα τον αξιοποιεί στο έπακρο.

Εγώ πάντως δεν έπαθα σοκ από την διαφορά μεταξύ XP και 7, πάνω κάτω τα ίδια μου φάνηκαν όταν πρωτοέκανα την μετάβαση.

Δημοσ.

Δεδομένου ότι ο επεξεργαστής είναι ένας μονοπύρηνος Atom N280 1,66 mhz, ότι ssd και να βάλω θα τον κρατάει πολύ πίσω και έτσι θα είναι ΄΄χαμένα΄΄ λεφτά; Πάντως ένας φίλος που πέρασε τα win 8 σε ένα παρόμοιο HP netbook χωρίς καμία αναβάθμιση είδαμε φανερή διαφορά στην απόκριση και στην ταχύτητα του συστήματος σε σχέση με πριν με win xp.

Προς το χειροτερο, φανταζομαι!?

Δημοσ.

Τα netbook ειναι net-book ότι παραπάνω κάνει καλό είναι,αλλά αυτό δεν αλλάζει τον λόγο για τον οποίο κατασκευάστηκε.

Τι θέλω να πω με αυτό ότι,ότι και να του κάνεις Laptop δεν θα γίνει.. Αν θέλεις λοιπόν laptop καλύτερα να μπεις σε μια διαδικασία αλλαγής παρά αναβάθμισης με χρήματα που δεν θα πάρεις ποτέ πίσω.. άρα όλα εξαρτώνται από το ζητούμενο σου.αν μιλήσουμε για 60αρη ssd kai 2Gb μνήμη μιλάμε για + περίπου 90 ευρώ που θα καλυτερέψει ναι μεν αλλά δεν θ'αλλαξει τον χαρακτήρα.

• Like 1
Δημοσ.

Όχι μετά την εγκατάσταση των 8 στο netbook όλα ήταν καλύτερα. Μου έκανε εντύπωση αλλά έτσι ήταν οπότε φαντάστηκα ότι ssd+ram 2gb+windows 8 θα μεταμόρφωναν αυτό το μέτριο μηχανηματάκι σε κάτι πολύ πιο χρήσιμο...

Δημοσ.

Σε μια καινούρια εγκατάσταση όλα είναι καλύτερα έτσι κ αλλιώς,και τα 8 ξέρουν και να "κρύβουν" τις αδυναμίες τους.. Φυσικά με τις προσθήκες που σκέφτεσαι θα γίνουν ακόμα καλύτερα,αλλά σε 3 μήνες χρήσης θα είσαι πάλι κοντά στα παλιά.. εγώ όλα αυτά τα γράφω απλά για να σκεφτείς αν είναι αυτό που θέλεις και να μην χαλάσεις χρήματα τσάμπα.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Λοιπόν, τελικά έκανα όλες τις αναβαθμίσεις που θα μπορούσα να κάνω, δηλαδή εγκατέστησα τον corsair force gt για σκληρό δίσκο, έβαλα και 2gb μνήμη ram, πέρασα και τα windows 8 32bit και έβαλα και τους τελευταίους drivers της intel gma 950 κάρτας γραφικών έτσι ώστε να ανεβάσω την ανάλυση της οθόνης από 1024χ600 σε 1024χ768 και να μπορούν να τρέχουν τα metro apps. Οι πρώτες εντυπώσεις είναι πολύ θετικές στο άνοιγμα, στο κλείσιμο του netbook και στη γενική απόκριση του συστήματος και έτσι ίσως μπορέσω να τη βγάλω με αυτό για αρκετό καιρό ακόμα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...