dim_dom_ Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2012 Καταρχήν καλησπέρα σε όλη την παρέα του insomnia.Δεν ξέρω αν το βάζω στο σωστό topic αλλά... Ξεκινώντας να σας πώ ότι στις 20/3/2012 αγόρασα το hp pavillion dv6-6150sv.Όλα ωραία μέχρι που στις 21/8/2012 έβγαλε ένα error 90B με το που ξεκινάει ο υπολογιστής.Ψαχνοντας στο google διαπίστωσα πως ήταν σφάλμα του ανεμιστήρα.Και τώρα ξεκινάει το όλο story... Δοκιμάζοντας απο την πλαινή γρίλια με πεπιεσμένο αέρα δεν είχε αποτέλεσμα οπότε υπήρχαν 2 λύσεις.Είτε να το στείλω με courier από την Ρόδο απο όπου δούλευα στην Αθήνα ,στην infoquest,πράγμα αδύνατο είτε να ανοίξω το laptop.Έτσι πήγα σε εναν τεχνικό,το ανοίξαμε,καθαρίσαμε τον ανεμιστήρα,βιδωσαμε και τελος.Στις 29/8/2012 και αφου το laptop δούλευε μια χαρά ξαφνικά έκλεισε και όταν πατούσες το power πήγαινε να ξεκινήσει και ξαναέσβηνε.Αρχές Σεπτέμβρη ήρθα Αθήνα όπου το πήγα στην infoquest σαν επίσημο επισκευαστικό κέντρο της HP.Ο τεχνικός με πήρε την επομένη να μου πεί ότι το καλώδιο της οθόνης έκανε βραχυκυκλωμα με αποτελεσμα να καψει την μητρικη.Σύνολο ζημιάς 430 ευρω μαζι με την εργασία.Και ξεκίνησε ένας φαύλος κυκλος τηλεφωνημάτων αφού η HP δεν μου το βάζει στην εγγύηση επειδή άνοιξα το laptop να καθαρίσω τον ανεμιστήρα.... Για να μην σας κουράζω περισσότερο και επειδή δεν βλέπω φως στο τούνελ θα ήθελα αν μπορείτε είτε να βρούμε μια μεταχειρισμένη μητρική είτε να δώσω όλα τα parts σαν ανταλλακτικα.Η cpu καθώς και η οθόνη είναι πλήρως λειτουργικά.. Αναλυτικά το laptop είναι αυτό http://public.gr/prod/computers-and-software/computers/laptops/hp-pavilion-dv6-6150sv-laptop-core-i5-2410m-23-ghz-156%22-led-anthraki/prod1590048pp/#.UGGx-Y0aPlg HELP!
alex00a Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2012 δεν επρεπε να τους πεις οτι ανοιξες το λαπτοπ,πηγαινε το σε αλλο επισκευαστικο κεντρο χωρις να τους πεις οτι το ανοιξες γτ αυτοι φοβουνται οτι το χαλασες εσυ 1
alpo Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2012 Αν δεν έχει "παραβιαστεί" το laptop και απλά άνοιξες κάποιο καπάκι απο κάτω χωρίς να "σπάσει" κάποια ταινία ασφαλείας δεν υπάρχει δικαιολογία για να μην ισχύει η εγγύηση. Επικοινώνησε με την HP στα κεντρικά στην Ελλάδα ή σε κάποιο ευρωπαϊκό κέντρο κάνωντας τους τα παράπονα σου και απαιτοντας την επιδιόρθωσή του. Μην το αφήσεις έτσι. Δεν αξίζει να μπείς στη διαδικασία επισκευής μόνος σου. Πάντως ρίξε μια ματια ακομα στις όρους και προϋποθέσεις της εγγύησης που καλύπτει η HP για το laptop σου. Τουλάχιστον να είσαι διαβασμένος. Sent from my iPhone using Insomnia
JohnnyDragon Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2012 Δεν είναι ηλίθιοι φαίνετε αν ένα φορητό έχει ανοιχτεί ή όχι παιδιά...και στο συγκεκριμένο μοντέλο για να φτάσεις στο fan πρέπει να κάνεις βίδες όλο το λάπτοπ. Πολύ πιθανό όντως να μην κούμπωσες καλά την καλωδιοταινία όταν το έδενες πάλι.
alpo Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2012 Το θέμα δεν είναι αν φαίνεται ή όχι. Το θέμα είναι αν αυτό που έκανε ακυρώνει την εγγύηση. Sent from my iPhone using Insomnia
JohnnyDragon Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2012 Ένα λάπτοπ έγινε βίδες και ξανασυναρμολογήθηκε απο τον χρήστη. Αν αυτό δεν ακυρώνει την εγγύηση τότε τι άλλο μένει για να ακυρωθεί μία εγγύηση?!!! Το μοντέλο αυτό δεν έχει κάποιο καπάκι για να έχει πρόσβαση στο fan. Για να φτάσεις το fan πρέπει να βγάλεις πληκτρολόγιο, touchpad cover, να βγεί η οθόνη εντελώς, να λύσεις και την μητρική και απο κάτω να δεις το fan.
xristoforos89 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2012 Παντως στα Hp η αλλαγη ραμ και δισκου δεν ακυρωνει την εγγυηση. Αν ανοιχτει ολο το λαπτοπ (κοινως να το κανεις βιδες..), εε λογικα εκει περα δεν ισχυει πλεον..
Giorgos09 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2012 Να δημιουργηθει βραχυκυκλωμα δεν γινεται χωρις να το ανοιξεις σωστα; Αν κανω λαθος εχεις δυνατοτητα να το δωσεις εντος εγγυησης γιατι δεν τη χανεις απλα αν το ανοιξεις.
JohnnyDragon Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2012 Να δημιουργηθει βραχυκυκλωμα δεν γινεται χωρις να το ανοιξεις σωστα; Αν κανω λαθος εχεις δυνατοτητα να το δωσεις εντος εγγυησης γιατι δεν τη χανεις απλα αν το ανοιξεις. Δεν κατάλαβα τι εννοείς...αλλά όπως και να χει, το λάπτοπ έγινε βίδες...
Giorgos09 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2012 Δεν κατάλαβα τι εννοείς...αλλά όπως και να χει, το λάπτοπ έγινε βίδες... Παθαινει βραχυκυκλωμα ενα λαπτοπ αν δε το ανοιξεις;
rounsmith Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2012 Ναι , με νερό (δοκίμασε το) Ας πούμε μια μαργαρίτα περιχυμένη πάνω σε πληκτρολόγιο λάπτοπ που δεν είναι με κάλυμα...
MoviemakerGr Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2012 Η διάγνωση είναι δεδομένη.. βραχυκύκλωμα που προκλήθηκε από το καλώδιο της οθόνης. Άρα δεν πέρασε από το σωστό σημείο κατά την επανασυναρμολόγηση.. με αποτέλεσμα να φθαρεί κ να βραχυκυκλώσει.. Για καινούριο λαπτοπ η επισκευή αν ανανεώσει κ την εγγύηση δεν είναι απαγορευτική.. αλλιώς μητρική από το ebay με τα ανάλογα ρίσκα.. ανταλλακτικά δεν θα μαζέψεις κανένα αξιόλογο ποσό.
dim_dom_ Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2012 Καταρχήν ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας.Να εξηγήσω κάτι.Το να βγάλεις 20 βίδες για να φτάσεις στο ανεμιστηράκι της cpu δεν νομίζω να είναι μεγάλη υπόθεση.Το έχω κάνει άπειρες φορές απλά επειδή ήταν καινούργιο το laptop το πήγα σε τεχνικό.Τώρα... Αφού μίλησα με την μισή HP ζήτησα να μου προωθήσουν τους όρους της εγγύησης και πότε αυτή παραβιάζεται.Και κάτι ακόμα.Αφού η HP επιμένει πως η βλάβη προήλθε απο εμένα πήγα στην infoquest και ζήτησα βεβαίωση απο τον τεχνικό οτι όντως είναι έτσι.Και ΠΡΟΦΑΝΩΣ δεν μπορούν να μου δώσουν κάτι τέτοιο αφού δεν μπορεί να αποδειχθεί.Όπως ήταν ελλατωματικό το φάν έτσι κάλλιστα μπορεί να ήταν και το καλώδιο της οθόνης.Γιατί αφου ανοίχθηκε το laptop δούλεψε κανονικότατα για 9 μέρες με full παιχνίδια,internet,ταινίες κτλ κτλ...δεν έχω τώρα τις φωτογραφίες που μου έδειξε ο τεχνικός αλλά η επαφή της μητρικής έχει απλά λιώσει...όσο για τις τιμές των ανταλλακτικών ενδεικτικά ψάχνωντας στο νετ μόνο ο i5-2410m κοστίζει με φπα 220 ευρω...
alpo Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2012 (επεξεργασμένο) Ακριβως αυτο λέω. Αν δεν μπορεί να αποδείξει η εταιρία το ότι έχει παραβιαστεί (με κάποια σπασμενη ταινία ασφαλείας π.χ.), πως θα σου αρνηθεί την εγγύηση; Αν δεν ανέφερε ο πελάτης τίποτα, θα του έλεγαν ότι εσύ το έκανες; Το λάπτοπ δουλευε και ξαφνικά σταματισες να δουλεύει.Όπως τόσες χιλαδες άλλα προϊόντα. Τόσο απλά. Επεξ/σία 27 Σεπτεμβρίου 2012 από alpo
Roger Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2012 Δεν μπορω να καταλαβω ΟΤΙ,αφου καναμε την πατατα και ανοιξαμε το λαπτοπ στην εγγυηση ,για ποιο λογο να προσπαθησουμε να μας αποδειξει η εταιρεια πως διαπιστωσε οτι το ανοιξαμε? Πως διαπιστωσε οτι το δικο σου ανοιχτηκε ενω το διπλα λαπτοπ που εχει στον παγκο του δεν εχει ανοιχτει και θα καλυφθει στην εγγυηση?Αρα κατι ειδε,καλωδια εκτος διαδρομων,ταινιες ξεκολλημενες και διαφορα αλλα που μπορει να κοψει το ματι ενος τεχνικου που ανοιγει καθε μερα λαπτοπ. Ολοιδια ακριβως περιπτωση με ολοιδιο ακριβως μηχανημα με ολοιδιο προβλημα(μπορει να ειναι κατασκευαστικο προβλημα τελικα με τα φανακια)μου συνεβει τον Ιουλιο,οταν ηρθε κολλητος και μου φερνει ενα dv6 οπου εμφανιζει στo startup fan error. Το λαπτοπ ειχε αγοραστει προ τριμηνου και ηταν στην εγγυηση.Του εξηγησα οτι πρεπει να το παει στην αντιπροσωπεια και μου ειπε οχι,του ειπα να το παω εγω στην αντιπροσωπεια και μου ειπε παλι οχι δεν τους εμπιστευομαι. Φυσικα λοιπον η απαντηση μου ηταν οτι θα χασει την εγγυηση κατι το οποιο δεν τον απασχολουσε. Δεν μπορει λοιπον αυτος ο ανθρωπος πλεον να απαιτει εγγυηση και το ξερει.Αν χτυπησει το board μεσα στον χρονο ,επαιξε και εχασε. Για την ιστορια,το fan εχει οντως προβλημα ,φαινεται δηλαδη σκληρο στο χερι,και με την πρωτη σκονουλα θα φρακαρει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα