Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Οι θερμοκρασίες είναι υψηλές. το HW μου λέει.

toshiba satellite A300

tempetatures THRM Value 88 C , Min 84 Max 97

Intel Pentium T2370

Core 0 Value 87 , Min 84 Max 98

Core 1 Μια απο τα ίδια.

Θερμοκρασία σκληρου 48 C

Το έχω ελέγξει και πρωινή ώρα που είναι κρύος και με το καλημέρα σας η θερμοκρασία του σκληρού είναι 37 C

και οι υπόλοιπες 57 C με 60 C

Δημοσ.

Υψηλές δε τις λες... φωτιά τις λες :whistle: Ούτε καλοκαίρι δεν πρέπει να έχεις τέτοιες!

Θερμοκρασία gpu έχουμε;

Για αρχή πρέπει να τις ρίξουμε & μετά βλέπουμε αν συνεχίζει το πρόβλημα. Πιθανόν κλείνει γι αυτό το λόγο.

Χρειάζεται άνοιγμα-καθαρισμό & αλλαγές σε πάστες/pads. Έχουμε αυτή τη δυνατότητα;

Ο δίσκος δεν έχει πρόβλημα θερμοκρασίας. Αλλά αν ξεκινά με idle θερμοκρασίες στους ογδονταφέυγα & εκατοσταρίζει θέλει οπωσδήποτε άνοιγμα-service.

Δημοσ.

Καθαρισμό μόνη δεν μπορώ να κάνω...πρέπει να λυθεί όλο το λαπτοπ για να φτάσει κάποιος στο σύστημα ψύξης. Πλήρωσα όμως γι αυτήν την υπηρεσία τεχνικό, πριν περίπου 8 μήνες και ήταν ο μοναδικός καθαρισμός που του έκανα σε όλα τα χρόνια που τον έχω.

Κανένα πρόγραμμα δεν μου δίνει ξεχωριστή θερμοκρασία gpu. Oπως τα έγραψα παραπάνω, έτσι ακριβώς μου τα εμφανίζουν και τα προγράμματα που μετρούν τις θερμοκρασίες.

Edit Ίσως δηλαδή να μην έχει πειραχτεί η κάρτα γραφικών? Οκ τότε, θα το δώσω για έναν καθαρισμό και ότι γίνει. Σε ευχαριστώ πάρα πολύ άδικε!!

Δημοσ.

Έχουμε αυτή τη δυνατότητα;

Περιλαμβάνει & το ενδεχόμενο να γίνει από φίλο/γνωστό που μπορεί, αλλά προφανώς δεν έχεις μιας & πλήρωσες παλιότερα.

8 μήνες ε; Δεν είναι τραγικά παλιά, μου κάνει εντύπωση που "άναψε" τόσο σύντομα. Ίσως δεν έκανε κάτι καλά.

Αν μπορείς δες & θερμοκρασία gpu από το gpu-z.

Πάντως πρέπει να ελεγχθεί για καθαρισμό, άσχετα τι είπε ο τεχνικός για τη κάρτα γραφικών μιας & οι θερμοκρασίες του επεξεργαστή είναι απαγορευτικές (για να μη βγάλω & τπτ πρόωρα συμπεράσματα για την αξιοπιστία/προθέσεις του τυπά).

Δημοσ.

Ίσως να μην έγινε σωστά ο καθαρισμός. Οχι κάποιον γνωστό δεν έχω.

Ο τεχνικός που μου μίλησε για την κάρτα γραφικών δεν με ρώτησε τίποτα για τις θερμοκρασίες, ήθελε να το δει από κοντά. Μόνο από τις περιγραφές μου , μου είπε ότι το πιο πιθανό είναι να χάλασε η κάρτα γραφικών.

Σε ευχαριστώ και πάλι!!

edit To gpu-z δεν μου δίνει θερμοκρασία. Η τουλάχιστον δεν την βλέπω εγώ.

Δημοσ.

Α, εντάξει τότε αν δε το είδε πάω πάσο.

Θερμοκρασίες είναι πάντως γι'αυτό σου κλείνει. Ίσως μετά το καθαρισμό ο άλλος να μην έβαλε σωστά pads & γενικά να έγινε εκεί η μ@λακία, να μη πατά σωστά η ψήκτρα. Τέλος πάντων εκεί επικεντρώσου.

Δημοσ.

Εννοείς ναι & στο m66sru; (δηλαδή gpu 8400m)

Αν ισχύει τότε η λύση είναι να το βάψεις μπλε &....

Σοβαρά όμως, αυτές οι προβληματικές gpu που φοράνε μόνο με reflow στρώνουν ίσως & πάλι όχι μόνιμα. Αφού σε έβγαλε 4 χρόνια καλά να λες. Πάμε γι'άλλα δεν αξίζει το κόπο/κόστος ούτε θα καταφέρεις κάτι.

Mε μπερδεψες.

Gpu αν ειναι προβληματικη,τελος ,ουτε reflow ουτε τιποτα,dead.

Kολλησεις(μπιλιες)αν ειναι προβληματικες ,τοτε με reflow μπορει να στρωσουν ,πολυ προσωρινα

Εχει αναφερθει οτι nvidia προ του 2009 εχουν προβλημα,και αν γινει reballing ,θα πρεπει να τοποθετηθει καινουργιο τσιπακι,

παρολαυτα,δεν στρωνουν ουτε με reflow ουτε με βαριοπουλα.

Δημοσ.

...Σοβαρά όμως, αυτές οι προβληματικές gpu που φοράνε κάρτες γραφικών που έχουν αυτά τα clevo μόνο με reflow στρώνουν ίσως & πάλι όχι μόνιμα. Αφού σε έβγαλε 4 χρόνια καλά να λες. Πάμε γι'άλλα δεν αξίζει το κόπο/κόστος ούτε θα καταφέρεις κάτι.

Διορθώθηκε, δεν εννοούσα το chipακι, για χάρη συντομίας το ανέφερα έτσι.

[...]

Κανένα πρόγραμμα δεν μου δίνει ξεχωριστή θερμοκρασία gpu. Oπως τα έγραψα παραπάνω, έτσι ακριβώς μου τα εμφανίζουν και τα προγράμματα που μετρούν τις θερμοκρασίες.

Edit Ίσως δηλαδή να μην έχει πειραχτεί η κάρτα γραφικών? Οκ τότε, θα το δώσω για έναν καθαρισμό και ότι γίνει. Σε ευχαριστώ πάρα πολύ άδικε!!

[...]

edit To gpu-z δεν μου δίνει θερμοκρασία. Η τουλάχιστον δεν την βλέπω εγώ.

Λυπάμαι αυτές τις προσθήκες δεν τις πρόσεξα διότι απαντούσα ήδη όταν τις έγραψες.

Τις θερμοκρασίες της κάρτας γραφικών θα τις πάρεις από το gpu-z στη δεύτερη καρτέλα (sensors).

Δε μπορώ να γνωρίζω αν η συγκεκριμένη βγάζει κάποιο πρόβλημα αλλά όλα δείχνουν πως οι επανεκκινήσεις προέρχονται από υπερθέρμανση όπως είπα παραπάνω.

Δημοσ.

Καλημέρα. Ούτε στην καρτέλα sensors μου δείχνει τις θερμοκρασίες. Το κοίταξα και χτες και σήμερα. Προσπάθησα να βάλω κάποια φωτό αλλά μετά τις αλλαγές στο site, δεν έχω βρει τον τρόπο.

Σε ευχαριστώ πολύ, για κάθε σου απάντηση.

Δημοσ.

Κατεβασες το gpu-z? link

Πηγαινε εδώ...κατεβα πιο κατω στα screenshots να δεις πώς ειναι το sensor...

Κατω απο το κειμενο που γραφεις λεει επισυναψη αρχειων...εκει μπορεις να ανεβασεις τη φωτο...

Αλλιως απο το imageshack.us

Δημοσ.

Περισσότερες επιλογές απάντησης-> επισύναψη αρχείων.

Αλλά δε χρειάζεται. Προφανώς η κάρτα γραφικών σου δε θα δίνει αυτή τη δυνατότητα έτσι & αλλιώς για να μη το βλέπεις εκεί.

Δημοσ.

Για του λόγου το αληθές αναρτώ φωτο. Έχει δίκιο ο άδικος, δεν δίνει αυτή την δυνατότητα η κάρτα μου προφανώς.

Παιδιά δεν υπάρχει λόγος να σας κουράζω άλλο. Το laptop θα σταλεί για καθαρισμό, μέσα στις επόμενες ημέρες. Αν συνεχιστεί η ίδια κατάσταση, θα κοιτάξω για αγορά νέου.

Noname.bmp

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...