we_will_rise Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2012 καλησπέρα έχω μια function σε javascript η οποία δέχεται μία λίστα από αντικείμενα και στην συνέχεια τα παρουσιάζει, έστω: for(var i = 0; i<objects.length; i++){ var a = objects.getAttribute("a"); var b = objects.getAttribute("b"); var c = objects.getAttribute("c"); if(ψάχνω_την_συνθήκη) ... εντολές ... } θέλω οι "εντολές" να εκτελεστούν, εάν και εφόσον τηρούνται κάποιες συνθήκες. Οι συνθήκες αυτές θα προκύψουν για το a και το c από radiobuttons, και για το b από checkboxes. Δηλαδή θέλω να βρω πως προκύπτει η συνθήκη που μπλέκει τα a,b,c με τα values των radiobuttons και checkboxes...
parsifal Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2012 Για κάθε ένα από τα objects σου, έχεις στο document σου και μία τριπλέτα (2 radio + 1 checkbox) από input controls; Ή δεν κατάλαβα καλά...;
we_will_rise Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2012 καλά κατάλαβες. πχ: <form name="form1" ...> <input type=radio ...>a1</input> <input type=radio ...>a2</input> </form> <form name="form2" ...> <input type=checkbox...>b1</input> <input type=checkbox ...>b2</input> </form> <form name="form3" ...> <input type=radio ...>c1</input> <input type=radio ...>c2</input> </form>
parsifal Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2012 Αν στα objects σου πρόσθετες και 3 επιπλέον properties στα οποία να αποθηκεύεις references προς τα αντίστοιχα input elements; Μετά θα ήταν τετριμμένο να ελέγχεις το state του κάθε input element για να χτίσεις τη συνθήκη που θέλεις. Π.χ. έστω ότι τα 3 επιπλέον properties έχουν ονόματα radio1, radio2, checkbox. Θα μπορούσες να κάνεις το εξής (προσαρμόζω τον κώδικα που έδωσες στο αρχικό post): > for(var i = 0; i < objects.length; i++) { if(objects[i].radio1.checked && objects[i].radio2.checked && objects[i].checkbox.checked) { εντολές } } Η συνθήκη της if είναι τυχαία, μιας και στο αρχικό post σου δε δίνεις τη λογική του αλγορίθμου για να σου απαντήσουμε με ακριβή σύνταξη συνθήκης.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα