skfn Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2012 Γίνεται να μειώσω το μέγεθος , να κρατήσω μόνο το λειτουργικό και να κλωνοποιήσω το δίσκο από 210gb σε SSD 120gb με ασφάλεια? Πως μπορώ να απομονώσω μόνο το OS ? Μήπως ειναι καλλίτερα να πάω σε νέα εγκατάσταση? Μήπως υπαρχει κάτι σχετικό στο forum που μπορεί να βοηθήσει? Έχω ψάξει αλλά δεν βρήκα . Ευχαριστώ
sattack Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2012 πρεπει να μεταφερεις ολα τα αποθηκευμενα αρχεια απο τα 210GB (documents downloads κλπ) σε εναν αλλο δισκο, πχ εξωτερικο. μετα κανεις ενα ghost τα win7 απο τον μηχανικο στον ssd το ghost βολευει αν θες να κρατησεις προγραμματα και ρυθμισεις. αλλιως κανεις μια καθαρη νεα εγκατασταση
Moderators Gi0 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2012 Moderators Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2012 Μήπως ειναι καλλίτερα να πάω σε νέα εγκατάσταση? Η ψηφος μου παει στη συγκεκριμενη λυση 2
lexmark Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2012 Η ψηφος μου παει στη συγκεκριμενη λυση +1 or just sysprep
Super Moderators Thresh Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2012 Super Moderators Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2012 μετα κανεις ενα ghost τα win7 απο τον μηχανικο στον ssd το ghost βολευει αν θες να κρατησεις προγραμματα και ρυθμισεις. αλλιως κανεις μια καθαρη νεα εγκατασταση το θέμα είναι να γίνει σωστά το partition alignment όμως... check this one http://www.ocztechno...nment-made-easy προσωπικά πάντως προτιμώ το clean installation...
sattack Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2012 το θέμα είναι να γίνει σωστά το partition alignment όμως... check this one http://www.ocztechno...nment-made-easy προσωπικά πάντως προτιμώ το clean installation... για να γινει σωστα το alignment, απλα βαζεις τον νεο δισκο σαν 2ο στα win7 που ηδη εχεις, να τον κανουν διαμορφωση με MBR; ειτε με 1 ή με 2 partition (αν ειναι μεγαλος και δεν θες να γινει ολος C: ), φορματ δεν χρειαζεται μετα, οταν κανεις ghost, ειναι κανονικα aligned φρεσκια εγκατασταση στο desktop εχω να κανω για τα XP το 2004 (με αλλαγη μητρικης απο agp σε pci-e ενδιαμεσα) τα δε win7 ουτε που θυμαμαι ποτε τα περασα, αλλα ή μια ή δυο εχω κανει εκτοτε τα εχω παει βολτα απο (σχεδον) δεκα partitioned μηχανικους δισκους και τελευταια και απο 2 ssd, χωρις κανενα προβλημα. επισης ghost εκανα και τα win7 του laptop σε SSD, εννοειται εβαλα παλιο και νεο δισκο στο desktop για να το κανω. .
Super Moderators Thresh Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2012 Super Moderators Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2012 δεν το διευκρίνησες όμως στο προηγούμενο post ο Samsung δεν παίζει πάνω σε intel/amd sata 3?
sattack Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2012 oχι, ειναι 790 με sata3 marvel, (oi drivers της ειναι χειροτεροι απο της MS), αλλα δεν κανει και διαφορά στην πραγματικοτητα. και ο vertex2 και ο 830 και σε sata2 και σε sata3 ιδια αισθηση μου αφησαν. οι πρασινες μπαρες δεν αλλαζουν το τι καταλαβαινεις στα αληθεια.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2012 Super Moderators Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2012 ανάλογα τη χρήση που κάνει κάποιος, αν πχ επεξεργάζεται μεγάλα .mkv αρχεία η διαφορά στο seq write φαίνεται γιατί από τα 160 πάει κάπου στα 300ΜΒ/sec
sattack Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2012 κατσε τωρα να υπολογισεις τι σημαινει αυτο που ειπες: να κανεις επεξεργασια σε mkv αρχεια και αν εχεις ταχυτητα απο 160 σε 300 να καταλαβεις τη διαφορα... δηλ να αντιγραψεις τα mkv απο τον μηχανικο στον ssd, να κανεις την επεξεργασια εκει και μετα να τα ξαναστειλεις πισω στο μηχανικο για αποθηκευση....
Super Moderators Thresh Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2012 Super Moderators Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2012 όπως είπα ανάλογα τη χρήση και τον χρήστη, υπάρχουν άτομα που το κάνουν...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα