ripclaw Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2012 (επεξεργασμένο) Ποσό που διαθέτουμε : μέχρι 750 ευρώ Χρήση υπολογιστή : internet, ταινίες, μουσική, επεξεργασία εικόνων και περιστασιακά κανά παιχνίδι (κατανοώ ότι με αυτό το budget πολλά games δεν θα τρέχουν με full ρυθμίσεις) Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε: photoshop, lightroom, και περιστασιακά after effects, premiere Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη: όχι Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι: όχι Τοποθεσία: Αθήνα Θα προτιμούσα τα κομμάτια να είναι όλα από το ίδιο κατάστημα Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα: όχι Έφτιαξα μια σύνθεση με τα παρακάτω κομμάτια αλλά θα ήθελα την γνώμη πιο έμπειρων από εμένα χρηστών καθώς έχω σταματήσει να παρακολουθώ τις εξελίξεις στο hardware εδώ και πολλά χρόνια case: http://www.msystems....0&product=14790 motherboard: http://www.msystems....4&product=13072 cpu: http://www.msystems....8&product=13988 ram: http://www.msystems....3&product=14763 GC: http://www.msystems....7&product=14224 τροφοδοτικό: http://www.msystems....0&product=14814 SSD: http://www.msystems....1&product=13961 hdd: http://www.msystems....8&product=14020 οθόνη, dvd recorder, ποντίκι,πληκτρολόγιο κ ηχεία θα μεταμοσχευθούν από άλλο pc (άτιμη κρίση) Επειδη μελλοντικά σίγουρα θα μπω στον πειρασμό να τον overclockάρω θα ήθελα CPU με ξεκλείδωτο πολλαπλασιαστή και για αυτό έχω βάλει και ένα τροφοδοτικό πιο ισχυρό από ότι χρειάζεται η παραπάνω σύνθεση για την ώρα (νομίζω δηλαδή ) Από όσο γνωρίζω επιλέγοντας μητρική με Z68 αντί Z77 δεν χάνω κάτι σημαντικό έτσι δεν είναι? Ευχαριστώ εκ των προτέρων όποιον έχει την διάθεση να βοηθήσει!! :-D Επεξ/σία 24 Σεπτεμβρίου 2012 από ripclaw
Δεινόσαυρος Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2012 Kαλησπέρα και καλωσήρθες! Αν η μητρική δεν έρχεται με καινούριο bios (πολύ πιθανό) υπάρχει περίπτωση να μην αναγνωρίσει καν τον επεξεργαστή. Καρτα γραφικών δεν χρειάζεσαι εφόσον δεν πάιζεις games, μόνο για επιτάχυνση ίσως, αλλά εκεί θες nvidia. Δες το παρακάτω:
ripclaw Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2012 Καλησπέρα και καλώς σας βρήκα!! Συγνώμη για την παράλειψη (έκανα edit το αρχικό post συμπληρώνοντας κανα δυο πραγματάκια ακόμα), ξέχασα να αναφέρω ότι παρότι δεν είμαι φανατικός gamer θέλω να μπορώ να παίξω και κανά παιχνίδι που και που με ικανοποιητική απόδοση στα γραφικά για αυτό και θα ήθελα ξεχωριστή κάρτα γραφικών. Πίστευα ότι στο μαγαζί που θα τον συναρμολογήσουν θα είχαν τρόπο να αναγνωρίσει η μητρική την cpu. Κάποια ουσιαστική διαφορά ανάμεσα σε H77 και Ζ77 υπάρχει? Όσον αφορά τον SSD διάβαζα ότι Intel και Samsung είναι από τις πιο αξιόπιστες απλώς επειδή δεν έχω τις γνώσεις να καταλάβω ποιος είναι πιο γρήγορος έβαλα τον Intel 330 σαν πιο φθηνό. Πιστεύεις ότι ο Samsung υπερτερεί? Έλεγα να μην χαλάσω χρήματα για case αλλά το συγκεκριμένο τα σπάει! Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σου!!
petranthe Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2012 έχασα να αναφέρω ότι παρότι δεν είμαι φανατικός gamer θέλω να μπορώ να παίξω και κανά παιχνίδι που και που με ικανοποιητική απόδοση στα γραφικά για αυτό και θα ήθελα ξεχωριστή κάρτα γραφικών. Ποια οθόνη έχεις ; Αν παρεις κάρτα γραφικών θα αναγκαστεις να κόψεις απο CPU οποτε πας σε 3570Κ ... Παντως η 7750 που διαλεξες δεν κανει για παχνίδια. Για κανα HTPC καλή είναι αλλά για παιχνίδια με τίποτα. Πίστευα ότι στο μαγαζί που θα τον συναρμολογήσουν θα είχαν τρόπο να αναγνωρίσει η μητρική την cpu. Κάποια ουσιαστική διαφορά ανάμεσα σε H77 και Ζ77 υπάρχει? Η μόνη ουσιαστική διαφορά είναι ότι το Z77 σου επιτρέπει το o/c και το CF/SLI ενώ το Η77 οχι Όσον αφορά τον SSD διάβαζα ότι Intel και Samsung είναι από τις πιο αξιόπιστες απλώς επειδή δεν έχω τις γνώσεις να καταλάβω ποιος είναι πιο γρήγορος έβαλα τον Intel 330 σαν πιο φθηνό. Πιστεύεις ότι ο Samsung υπερτερεί? Έλεγα να μην χαλάσω χρήματα για case αλλά το συγκεκριμένο τα σπάει! Και οι 2 είναι πολύ καλοί και πολύ αξιόπιστοι. Για μένα πάρε τον Samsung γιατι είναι πιο γρήγορος, διαφορά που δε θα δε θα δεις ποτε με ΄΄γυμνό ΄΄ ματι. Υπάρχει μια προσφορά αν σε ενδιαφέρει στο you.gr με 93 ευρώ. Άριστη αγορα. Για ποιο κουτί μιλάς; Ελπίζω όχι για το Asus.... Για μένα το να επενδύσεις σε ενα καλό κουτι δεν ειναι κακη ιδεα ακόμα και αν χρειαστείς να ξεφύγεις απο το μπατζετ σου λιγο καθως είναι απο τα λίγα που θα σου μείνουν και χρόνια...Σκεψου το 1
Δεινόσαυρος Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2012 Καλησπέρα και καλώς σας βρήκα!! Συγνώμη για την παράλειψη (έκανα edit το αρχικό post συμπληρώνοντας κανα δυο πραγματάκια ακόμα), ξέχασα να αναφέρω ότι παρότι δεν είμαι φανατικός gamer θέλω να μπορώ να παίξω και κανά παιχνίδι που και που με ικανοποιητική απόδοση στα γραφικά για αυτό και θα ήθελα ξεχωριστή κάρτα γραφικών. Mε την 7750 θα μπορείς να παίξεις αλλά όχι με ικανοποποιητική απόδοση. Στοιχειωδώς, ναι. Αν είναι να πάρεις έτσι κι αλλιώς κάρτα, δες κάτι σε nvidia για να έχεις και gpu acceleration. Πίστευα ότι στο μαγαζί που θα τον συναρμολογήσουν θα είχαν τρόπο να αναγνωρίσει η μητρική την cpu. Κάποια ουσιαστική διαφορά ανάμεσα σε H77 και Ζ77 υπάρχει? Εκτός από αυτά που σου είπε ήδη ο petranthe, όχι. Όσον αφορά τον SSD διάβαζα ότι Intel και Samsung είναι από τις πιο αξιόπιστες απλώς επειδή δεν έχω τις γνώσεις να καταλάβω ποιος είναι πιο γρήγορος έβαλα τον Intel 330 σαν πιο φθηνό. Πιστεύεις ότι ο Samsung υπερτερεί? Θεωρητικά υπερτερεί σε επιδόσεις. Κι εγώ intel θα έπαιρνα. Δες και το παρακάτω ώστε να βάλουμε και τα παιχνίδια μέσα: Επειδη μελλοντικά σίγουρα θα μπω στον πειρασμό να τον overclockάρω θα ήθελα CPU με ξεκλείδωτο πολλαπλασιαστή Τώρα το είδα αυτό. Η μόνη λύση στην περίπτωσή σου είναι να πας σε amd. Δεν βγαίνει στο μπάτζετ σου μηχάνημα intel αν θες και overclocking. Αν θες intel ξεχνάς ή το overclocking ή τα παιχνίδια. Προσωπικά σου προτείνω να πας στην παρακάτω σύνθεση και να αφήσεις το o/c. Δικιά σου η επιλογή.
grouspen Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2012 μία πρόταση από εμένα με budget 650-680ευρώ με την εξής λογική όμως να κάτσεις με την ενσωματωμένη του επεξεργαστή (intel hd4000 και να της δώσεις λίγο περισσότερη vram από τ bios ) και να συγκεντρώσεις ένα ποσό για μία ξεχωριστή κάρτα nvidia στο άμεσο μέλλον που θα βοηθήσει πάρα πολύ και στα προγράμματα που δουλεύεις αλλά και για gaming. μια σύνθεση πχ προσοχή: για ελαφρύ gaming θα είσαι οκ (ήμουν αρκετό καιρό με την hd3000 του 2500k πριν βάλω την 7950) . Το βασικό όμως είναι αν η hd4000 είναι συμβατή και δουλεύει καλά με τα προγράμματα που θες (κάτι που δεν το γνωρίζω και χρειάζεται ψάξιμο ή επιβεβαίωση από συμφορουμίτη)?Να κάνεις απροβλημάτιστα την δουλειά σου προσωρινά τουλάχιστον. υγ.την ανάλυση που θα χρησιμοποιείς δεν μας είπες.
Red Devil Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2012 μία πρόταση από εμένα με budget 650-680ευρώ με την εξής λογική όμως να κάτσεις με την ενσωματωμένη του επεξεργαστή (intel hd4000 και να της δώσεις λίγο περισσότερη vram από τ bios ) και να συγκεντρώσεις ένα ποσό για μία ξεχωριστή κάρτα nvidia στο άμεσο μέλλον που θα βοηθήσει πάρα πολύ και στα προγράμματα που δουλεύεις αλλά και για gaming. μια σύνθεση πχ προσοχή: για ελαφρύ gaming θα είσαι οκ (ήμουν αρκετό καιρό με την hd3000 του 2500k πριν βάλω την 7950) . Το βασικό όμως είναι αν η hd4000 είναι συμβατή και δουλεύει καλά με τα προγράμματα που θες (κάτι που δεν το γνωρίζω και χρειάζεται ψάξιμο ή επιβεβαίωση από συμφορουμίτη)?Να κάνεις απροβλημάτιστα την δουλειά σου προσωρινά τουλάχιστον. υγ.την ανάλυση που θα χρησιμοποιείς δεν μας είπες. συμφωνω και εγω
ripclaw Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2012 Τελικά επειδή θέλω και τον σκύλο χορτάτω....λέω να ακολουθήσω την συμβουλή σας και να βολευτώ για ένα διάστημα με την ενσωματωμένη gpu του επεξεργαστή και να αγοράσω αργότερα μια πιο καλή. Από όσο διάβασα η HD4000 συνεργάζεται μια χαρά με photoshop, lightroom. Για ποιο κουτί μιλάς; Ελπίζω όχι για το Asus.... Προφανώς το Cooler Master Elite Knight που πρότεινε ο Δεινόσαυρος εννοούσα! Οθόνη έχω μια απλή 20άρα fullhd Samsung. Επομένως προσανατολίζομαι σε μια σύνθεση σαν αυτή που πρότεινε ο grouspen. Αφού θα μπορώ επιτέλους να παίξω το Starcraft II έστω κ με τα γραφικά στο minimum κάτι είναι και αυτό. Μέχρι τώρα μόνο battle for Wesnoth και πολύ μου ήταν! Παιδιά ειλικρινά ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια σας!!! :-D
Δεινόσαυρος Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2012 Starcraft δεν θα παίζεις στο minimum αλλά πολύ καλά γιατί είναι optimized για την HD των Intel. 1
grouspen Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2012 Τελικά επειδή θέλω και τον σκύλο χορτάτω....λέω να ακολουθήσω την συμβουλή σας και να βολευτώ για ένα διάστημα με την ενσωματωμένη gpu του επεξεργαστή και να αγοράσω αργότερα μια πιο καλή. Από όσο διάβασα η HD4000 συνεργάζεται μια χαρά με photoshop, lightroom. Επομένως προσανατολίζομαι σε μια σύνθεση σαν αυτή που πρότεινε ο grouspen. Αφού θα μπορώ επιτέλους να παίξω το Starcraft II έστω κ με τα γραφικά στο minimum κάτι είναι και αυτό. Μέχρι τώρα μόνο battle for Wesnoth και πολύ μου ήταν! Παιδιά ειλικρινά ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια σας!!! :-D ωραίος .όσο είναι σίγουρο ότι δουλεύει καλά η hd 4000 με τα προγράμματα που θες προχώρα έτσι (κοίταξα και εγώ δεν νομίζω να έχεις πρόβλημα αλλά ψάξτο όσο μπορείς να είσαι σίγουρος μην σε πάρω στον λαιμό μου κιόλας) και σε λίγο καιρό βάζεις και μια κάρτα ξεχωριστή , βάζεις και μια ψήκτρα καλή αν θες να κάνεις oc και είσαι κομπλε. 2 αλλαγές που θα πρότεινα για την συνθεση που έβαλα πιο πάνω είναι : -το κουτί (είδα μερικά video και δεν με ενθουσίασε το εσωτερικό του τελικά ) αλλά δεν ξέρω πιο να προτείνω τώρα - Site: η ραμ για 2 λόγους . 1: την έχει στο φυλλάδιο της μητρικής που πρότεινα πιο πάνω ως συμβατή (όχι ότι θα έπαιζε τεράστιο ρόλο αν δεν την είχε απλά για σιγουριά) 2:για αισθητικούς λόγους ( είναι μπλε και θα φαίνεται καλύτερα στο μάτι αν έπαιρνες κουτί με παράθυρο)
ripclaw Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2012 Η hd 4000 βλέπω στο site της adobe οτι είναι tested για το photoshop και γενικά διαβάζω σε ξένα forums ότι είναι μια χαρά για κάποιον που χρησιμοποιεί τα προγράμματα αυτά και δεν θέλει ξεχωριστή κάρτα. Από το case τι δεν σε ενθουσιάζει? Ρωτάω γιατί δεν είχα ποτέ ένα αξιόλογο κουτί ώστε να μπορώ να κρίνω σωστά. Με ενδιαφέρει κυρίως να μην είναι φούρνος και όχι τόσο η ευκολία τοποθέτησης εξαρτημάτων. - Site: η'>http://www.msystems....ct=12968']η ραμ για 2 λόγους . 1: την έχει στο φυλλάδιο της μητρικής που πρότεινα πιο πάνω ως συμβατή (όχι ότι θα έπαιζε τεράστιο ρόλο αν δεν την είχε απλά για σιγουριά) 2:για αισθητικούς λόγους ( είναι μπλε και θα φαίνεται καλύτερα στο μάτι αν έπαιρνες κουτί με παράθυρο) Να πω την αλήθεια το χρώμα δεν με ενδιαφέρει ιδιαίτερα. Ποιο πολύ με ενδιαφέρει να κάνω καλά την δουλειά μου με το μικρότερο δυνατό κόστος. Τώρα όσον αφορά την συμβατότητα τι να πω αν πιστεύεις ότι αξίζει την διαφορά στην τιμή να τις προτιμήσω.
ninos30 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2012 Πάρε καλύτερα αυτήν την MB αφού σε ενδιαφέρει το OCing: GB Z77-D3H Όχι ότι είναι αισθητά καλύτερη από την ASUS αφού και οι 2 είναι στο απόλυτα κάτω όριο των Power Phases, με 4+1 Phase design, αλλά τουλάχιστον έχει μια ψευτοψύκτρα στα VRMs και την έχω δει να καταφέρνει κάποια νούμερα στα forums. Η LX γενικώς δεν προτιμάται. Δυστυχώς στο MSystems η πρώτη σοβαρή mobo για OCing ξεκινάει στα +200. Τώρα για το κουτί μην το ψάχνεις και πολύ σε αυτήν την κατηγορία. Αν είχες σκοπό να ξοδέψεις ~100 να το συζητούσαμε. Την δουλειά του θα την κάνει αλλά θα χρειαστείς τουλάχιστον έναν επιπλέον ανεμιστήρα RAM πάρε τις πιο φθηνές 1600αρες με κουβέρτες.
grouspen Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2012 συμφωνώ με αυτά που γράφει ο ninos από πάνω. απλά προσπαθούσα να τα χωρέσω στο budget . και όσο για τις μνήμες ήταν αισθητικός ο λόγος άρα κλειν . ιδιαίτερα για το κουτί. αν μείνεις σε αυτή τη κατηγορία δεν θα σε πάρει για oc πολλούς λόγους (είναι και 3+30 και δεν είμαι για να γράφω άλλο αύριο τώρα)
ripclaw Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2012 @ninos30 την μητρική που λες τώρα την είδα. Ή μόλις την βάλανε στο site ή τα μάτια μου κάνουνε πουλάκια από το πολύ ψάξε ψάξε!! δλδ ο συνδιασμός της Gigabyte Z77-D3H με τον 3570k + μια καλή ψύκτρα + ανεμιστήρες στο case μέχρι τι ταχύτητες πιστεύεις μπορεί να φτάσει? Διαβάζω από μέλος του forum ότι τον παραπάνω συνδιασμό τον δούλευε σταθερά στα 4.5GHz. @grouspen sorry δεν κατάλαβα, το κουτί δεν σε ενθουσιάζει για αισθητικούς λόγους ή για oc? Με κίνδυνο να φανώ πολύ γλίτσης ( ) σας ευχαριστώ ακόμα μια φορά. Ιδιαίτερα λόγω του ότι το ψάχνετε και δεν δίνεται τυχαίες απαντήσεις!!
ninos30 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2012 Δεν του δίνω πολλές πιθανότητες για 4.5GHz. To είχα διαβάσει κι εγώ αλλά είμαι λίγο δύσπιστος. Τα 4.4 τα έχουν οι 3570 εύκολα, αλλά εκεί λες και μπαίνει το πρώτο μεγάλο σκαλοπάτι. Θέλουν αρκετό ρεύμα και μεγάλο LLC για 4.5-4.6 με αέρα, εκτός αν πέσεις ΣΤΟ κομμάτι. Και άντε να τα φτάσεις για να πάρεις ένα CPUz certification. Για 24/7 με τίποτα*. Αργά ή γρήγορα θα πάρεις πυκνωτές στο χέρι. Για τέτοια κόλπα πρέπει να πας στην UD3H. Δεν την έχει το MSystems. Η πρώτη καλή που έχει είναι η Sabertooth στα 200 κάτι ευρώ. * Αν και είναι μεγάλο το νούμερο για 24/7. Δεν το χρειάζεσαι. Ο 3570 stock δεν τερματίζει ούτε από GTX-690 σε games. Μόνο από rendering. 4.0/4.2 και είσαι πέρα από καλά. Εγώ τον δικό μου τον έχω 3.8-4.0, με 1.056 VCore και είναι τρέλα. Αν ήσουν φίλος μου και με ρωτούσες ποια ΜΒ να πάρεις και ότι σε ενδιαφέρει το clocking (έστω και περιστασιακά), θα σου έλεγα μακρυά από 4+1 phases. H AsRock Extreme4 στα 135 ευρουλάκια είναι ταμάμ. Τώρα άλλοι "ειδικοί" λένε πως για αέρα μια χαρά είναι και τα 4+1. Εμένα πάντα μου αρέσει να είμαι large λίγο στις επιλογές μου, κι ας δίνω ένα 10-15% παραπάνω σήμερα. Έχω το κεφάλι μου ήσυχο. Ειδικά στα PSUs που θέλω να είμαι πολύ large Γιαυτό μπορεί να μην είμαι και ο καλύτερος σύμβουλος. Αλλά από τις 2, σίγουρα την D3H
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα